PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hgs yüzyilin geçiş sistemi

R21TURBO 41
31-12-2014, 14:02
Bu sistemi getirtenler , ogs gibi sorunsuz çalışan bir sistemi kaldırıp yerine HGS yi getireceklerini söyleyenler ne yiyip içiyor , yedikleri ve içtikleri bünyelerinde nasıl bir reaaksiyona giriyor da bu denli mallaşıyorlar anlamak mümkün değil.
HGS aldığım güne nalet olsun , OGS nin billurlarını sevin siz.

Yaa arkadaş , sevdimin etiketini alıp arabana yapıştırıyosun , okumuyor. Otoban çıkışı kenara çekip karayollarına uğruyorsun ' Sorun değil bey efendi , plakanıza kayıtlı ise sistem otomatik olarak düşüyor ' Diyor zeka küpü görevli.

Yav adam , tamam düşüyor da , girişini okumadığı için en uzak mesafe alıyor , şanslıysan yada sık sık kontrol ediyosan ( kontrol etmekte öyle kolay değil , kabız bi siteleri var girene kadar , sonuca ulaşana kadar antidepresanlık olursun ) fark ediyosun ama çile artarak devam ediyor.

Fark ettin , 03128010404 - 03128010505 nolu fax numaralarına geçiş değişiklik formunu doldurup fax çekeceksin.Tabi başarabilirsen , 1 aydır hergün deniyorum daha başaramadım.

Tabiki yılmıyosun , ptt.hgs.gov.tr diye bir mail adresi var , 34 kere mail attım ne bir düzeltme , ne bir geri dönüş var.

1 ampul diazem i damardan aldıktan sonra ,sakinleşlip müşteri hizmetlerini arıyosun.4441117.Telesekreter çıkıyor hgs için 2 yi tuşluyosun , telesekreter abla sıralamada bekleyen 48. kişisin diyor , diazem inde etkisiyle yaklaşık 30-35dk bekliyosun. Operatör ile buluşmayı başarabilirsin ancak bu senin başarılı biri olduğunu göstermez . Abla sana bizimle ilgili bir konu değil lütfen 03128010404 karayolları genel mügürlüğüne fax çekin diyor.

Aaaa bide siz siz olun etiket şeklindeki hgs nizi kapatın demeyin , içindeki 38Tl de gitti , kapama işleminden sonra aktarım yapamıyorlarmış.

Gelelim yaşanan sıkıntıya ; 2013 yılında araç sık sık otobabanı kullanıyor.HGS etiketi okumuyor gişe geçişlerinde alarm çalıyor ve karayollarına uğrayıp soruyorum.

Siz hayırdır ?

Abi bana , sıkıntı yok çoğu okumuyor zaten. Plakanıza kayıtlı olduğundan sistem otomatik olarak düşümü yapıyor diyor. Tabi rahat rahat girip çıkıyoz.

Ben ne biliyim en uzak mesafe alıp her seferinde 15-15 indiragandi yaptığını. 100Tl yüklemişim bana 3 ay yetmesi lazım.Ama sistem 15-15 doğradığından 3 gidiş gelişte para bitiyor , zaten her geçişte alarm çaldığından çıkan o ses ile aramızda duygusal bir bağ oluşmuş duymadan uyuyamıyorum.
Arkası eksik bakiyeden ötürü en uzak mesafe x10 hayırlı işler. Toplamda 2600Tl hgs kaçak geçiş cezası.

Bunun bir çözümü yok , zaten ulaşabileceğiniz bir yer de yok. En son görüştüğüm abla , ' Ödemeyin zaten af gelir , gelmezse bile dava açar kazanır tüm ihlallerin sadece en uzak mesafesini ödersin ' dedi. Oda 250 lira gibi bişey.

Normal de 74Tl ödiyeceğim geçişler için devlet benden 2600Tl istiyor.

Plakanızdan sorgulayın MazAllah devlet içinizden geçmesin.

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/#violation

Üye olun ara ara girip geçişlerinizi ve bakiyenizi kontrol edin.

İşin tuhaf tarafı , hgs nin kart olanından aldım 4 ay önce , pasif yaptırdım.Girip bir baktım yaldır yaldır geçiş yapılmış.Aradım sordum , üzerinizde taşımayın manyetik alanı çok kuvvetli cebinizden okur dedi. Ulan okuması gerekeni okusun , cebimdeki pasif kartı okuyup nasıl para düşer diye sormadım , soramadım.

Şimdi tebligat gelmiş saolsun devletim beni düşünerek , maddi durumumun iyi olmadığını beyan edersem ,4 taksit yapabileceğini yazmış.

Ben tabiki tüm bu yaşadıklarımın aslında bir provakasyon olduğunu , paralelcilerin kumpası olduğunu biliyorum.

Allah devletimizin mükemmel çalışan kurumlarına zeval vermesin.

Geçiş cezaları ile daha önce muhatap olmuş ve çözebilmiş arkadaşlar varsa tavsiyelerini yazsınlar lütfen.

Sezgin
31-12-2014, 14:08
Allah belasını versın hepsının. işini sevmeyen eğitimsiz ve cahil bir grup adamı müşteri hizmetleri diye oraya koymuşlar, bir boktan haberleri yok. arıyoruz sonuca bile ulaşamıyoruz. 600 kusur lira ceza yollamışlar, üstüne üstlük üye olup kontrol ettim sadece 1 geçişimde bakiyem yokmuş. Diğerleri sıkıntısız olmasına rağmen ceza yağdırmışlar. ayptır, bu kadar denetımsız bir kurum daha olamaz !

Aykut106
31-12-2014, 14:13
Aynen boyle oluyor birde her seferinde fazla cektigi icin o para geri dusene kadar bakiyede parada bitiyo yine cezalı geciyosun, bitmesin diye yukluyosun bakiyede bi dunya para birikiyo ama hep cezalı geciyosun.

MBuğra
31-12-2014, 14:17
HGS'yi camın neresine yapıştırdınız? Site de bir postta okumuştum ama şu anda bulamıyorum, araç camlarının (dikiz aynasının arkasında ki pütürcüklü küçük alan harici) HGS gibi sinyalleri engelleyen bir özelliği varmış, bu yüzden HGS'lerin dikiz aynasının arkasında bulunan pütürcüklü yere yapıştırılması lazımmış. Kendi aracımız da da oraya yapışmış durumda, şu ana kadar bir veya iki defa okumama durumu oldu.

Tabi bu sadece bir teori. Sonuçta doğru düzgün çalışmayan bir sistemden bahsediyoruz. He rşey olmuş olabilir.

ibozum
31-12-2014, 14:22
Sorunsuz OGS'leri kaldirip her zaman problem acan HGS'leri getirdikleri ilk gun demistim.. Birinin cebinin para dolmasi gerekiyor herkesi HG'ye mahkum ediyorlar diye..
En son caliscagim firmalar arasidna olan PTT'ye bir de HGS isini verdiler helal olsun.. Durmak yok yola devam..

huseyinturk
31-12-2014, 14:25
Bu kadar akılsızlık olamaz, bilerek vatandaşa bu tür sıkıntılar çıkardıklarını düşünüyorum ben. Toplu taşımayı iyileştirmek yerine, bu tarafı kötüleştiriyorlar. Kesilen vergileri, yöneticilere tahsis edilen lüks araçları, yöneticilerin hayat standartlarını yabancı birine anlatsan bizi kusursuz yolları olan, ulaşım ağı mükkemmel, vatandaşı musmutlu bir ülke zanneder.

Ome_RS
31-12-2014, 14:34
bir sürü sıkıntı yasamıssın Allah sabır ve kolaylık versin
ben de hgs kullanıyorum henuz sıkıntı yasamadım
cama yapısık değil bazen kacak geciyorum normal bedel kesiliyor bazen sunroofdan tutuyorum okuyor
bazen bakıye bitiyor 20 atıyorum normal cekime devam ediyor.
senın yazıyı okuyunca tırstım artık sürekli okuturum

Onurkk06
31-12-2014, 14:37
ne oldu yani bu etiketli aleti getirince vatandaşa bi ton masraf cıktı başka da bi boka yaramadı şaka gibi bi ülkeyiz zaten ne doğru ki hgs düzgün çalışsın

rapstar
31-12-2014, 14:57
Bende çok sorun yaşamıştım Hgs ile fakat sıksık kontrol ettiğimden her seferinde giriş düzeltme formu doldurup uygun bir üslupla mail attığımda düzeltme işlemini yapmışlardı. Geçmişlerimin karıştığı bile olmuştu 1 gün otobanda konaklamışım haberim yok o derece :D Cezai işlem için mahkeme yolundan başka bir çözüm görünmüyor gibi duruyor. Hala oturmuş bi sistem değil ki bilgisayardan internetten habersiz bu kadar insan varken kim nasıl takibini yapabilir doğru düzgün düşündürücü.Allah sabır versin geçmiş olsun.
Önceden hgs@ptt.gov.tr adresinden düzeltme yapıyorlardı fakat artık hgs@kgm.gov.tr adresinden yapıyorlar düzeltmeleri.

blow07
31-12-2014, 14:58
Valla Allah yardımcınız olsun. Geçen ay 4 kere izmir'e gidip gelirken kaçak geçiş yaptım gelir gelmez direk PTT'den HGS ' mi aldım. İşiniz gerçekten zor.

Osman Bahadır
31-12-2014, 14:59
Öncelikle geçmiş olsun ve ağzına sağlık. Başından sonuna sistemin vahim durumunu çok güzel özetlemişsin.

Ben de PTT ile yaşadığım tüm sorunlardan sonra otomatik talimatlı banka hgs'sine geçtim. Aktarım yapmadım. İadelerimi 30 gün sonra PTT'den aldım. Her seferinde bakiye kontrol etmekten, PTT'lerde sıra beklemekten kurtuldum.

Okumadığından ötürü uzak mesafe düştüğü durumlarda mail atın, düzeltiyorlar.
Giriş çıkış gişe hatalarında, en uzak mesafe kesme durumlarında yetkili yer Karayolları; hgs@kgm.gov.tr
Bakiye aktarma, yetersiz bakiye, iptal vs durumlarında yetkili PTT

Ama hepsinden önce HGS etiketini doğru yere yapıştırmanız lazım. Yeni model tüm araçlarda bulunan dikiz aynası arka-üstündeki o siyah pütürlü bölge RFID etiket yapıştırma yeridir. Etiketinizi oraya yapıştırın. Eğer emin olamıyorsanız selobantla geçici tutturarak veya el ile tutarak bir kez geçip okuduğunu kontrol edin, sorun yoksa yapıştırın. Herkese aynanın 10cm altı diyorlar, millet de çekmez karartmalı bölgeden diye o özel bölge dışına yapıştırıyor ve okumuyor.

...
Ben tabiki tüm bu yaşadıklarımın aslında bir provakasyon olduğunu , paralelcilerin kumpası olduğunu biliyorum.
...
:D :bravo:

Kadyr
31-12-2014, 15:26
geçmiş olsun. evet ogs daha iyi idi ama hgs de sıkıntı yaşamadım yapıkrediden otomatik talimatlı aldım. sonra ister okur ister okumaz umrumda olmuyor. hgs nin sitesinden geçişlere bakıyorum sıkıntı yok varsa mail atıyorum şu tarih şu saatte giriş gözükmüyor düzeltiyorlar sanırım kameralar inceleniyor. he genelde okuyor benimki bazen 100 km üzeri falan geçince okumuyor kaçak falan yazıyor ama sonra düzeliyor otomatik 1 -2 güne.

R21TURBO 41
31-12-2014, 15:30
Bu yıl sistemde ciddi iyileşme oldu , bir çok hatayı düzelttiler zaten. Dediğim gibi bırakın camdakini , cüzdandaki kartı okuyor o derece . Ama 2012 ve 2013 yıllarındaki sıkıntılardan dolayı oluşan bir problem ve malesef çözülemiyor. Kaçak geçiş sorgulamaları , bakiye ve geçiş kontrolleri 2012-2013 te yoktu. Vardıysa da ben bilmiyordum ki günün yarısı internetteyim.

sword
31-12-2014, 15:32
ogs nın gözünü sevim senelerdır sıkıntısız kullanıyorum farklı araclarımda..

devil_berk22
31-12-2014, 16:39
benim aracın plakayı sorguladım 1.343 tl borç çıktı. bana herhangi bir sıkıntısı olurmu yarın öbürgün. Ben 2.sahibiyim.

exclusive
31-12-2014, 17:24
çok nalet bir iş bu hgs benimde bazen okuyor bazen okumuyor geçen gün kaçış yazdı ertesi gün bakiye yetersiz :S içindeki paraya ne oldu herhangi bir fikrim yok

emredağla
31-12-2014, 18:28
valla 1 ceza yedim 2 ceza yedim aldım elime jileti kazıdım camdan . plakaları söküp geçiyorum cezaların ücretini alana kadar geçersem gidip kart olan hgsden alacam

EREN34
31-12-2014, 18:37
Benim yatan arabama 600 küsür lira geçirmişlerdi.

Bu geçişleri benim yapmadığımı, kontrol edilmesi ve gerekli düzeltmenin yapılması gerektiğine dair birdilekçe yazıp hgs@kgm.gov.tr adresine e-mail attım. 2-3 gün sonra olumlu olarak dönüş yapıp cezaları sildiler. İptal olmayan bir kaçak geçiş kalmıştı (hgssiz geçip sonradan hgs aldım. Düşmesi gerekirdi,cezaya girdi. Lanet olsun dedim, ödedim)
Ödeme makbuzunu sizin bahsettiğiniz fax numarasına faxladım.

Fax dediğiniz gibi sürekli meşgul. Kız arkadaşım bankacı. Onların fax pc aracılığı ile gidiyor ve fax karşıya ulaşana kadar zorluyor :) Sürekli durmadan otomatik denediğinden meşgul olmayan anı yakalayıp gönderebiliyor.

İstersen o konuda yardımcı olabilirim. Faxın ulaştığına dair rapor gelmiyor.

Burak K.
31-12-2014, 18:58
Benim filmden dolayı hgs okumuyor hiç hesaptan düşüyor sürekli ama hiç öyle 15-20 düşmedi normal düşüyorlar ?

Boldenon
31-12-2014, 19:08
Hiç yapıştırmadım cama. Torpidonun üstüne ön cam havalandırmasının oraya bırakıyorum. Sorun yaşamadım hiç, hep okudu. Size geçmiş olsun. Sıkntılı durum.

atakanakdeniz
31-12-2014, 19:43
Benim önde plaka yok, hgs de camda degil bu kartli gibi degisik olani var ondan aldim ancak daha hic kullanmak nasip olmadi. Önde plaka yok diye sıkıntı çıkar mı

ghibli06
31-12-2014, 21:51
arabanın en okunur yerine yapıştırmak zorundasınız, sökerseniz bozuluyor... sebep? uydudan da okunuyor mu acaba? yoksa sadece köprü ve otobandan geçerken mi okunuyor??? ben bu iş başından beri aynı şeyi söylüyorum, amaç rahat geçiş vs değil, sizin nasıl geçtiğiniz de önemli değil o nedenle!

Oğuzhan Ç.
31-12-2014, 22:16
Her geçişimde dikkat etmeme ragmen bazen kaçak diyor bazen normal ücretini alıyor kafasına göre takılıyor :)

CEMAL
31-12-2014, 22:33
2012 yılında ilk hgs çıktığında gidip pttden aldım. Bir kaç kez gişeleri kullanınca tabi bakiye azalmış hemen mesaj geldi " bakiyeniz yetersiz 10 gün içinde parayı yatırmazsanız cezai işlem uygulanacaktır" diye. Sanki birini dolandırdık da ceza uygulanacakmış. İnternet sitesinden hemen girip kontrol ettim kara listeye almışlar beni. Kara liste nedir ya? adam mı öldürdük ? Bir an kendimi suçlu hissettim. Gittim ptt şubesine para yatırmaya. içerde 10 kişi var sadece 1 kişi ilgileniyor. Tam 45dk bekledim sıra bana geldi. Karta paraya yüklemekten vazgeçip direk kartı iptal ettirdim.

O sırada bankalar bedava kart vermeye başladılar. Hemen garantiden ücretsiz bir kart aldım. Bakiye 15tl altına düştüğü zaman otomatik yüklüyor. Kafam rahat ve kuyrukta bekleme derdi yok.

Ayrıca kartı camda siyah noktaların olduğu yere yapıştırdım. Hiç okuma sıkıntısı yaşamadım. Zaten yapışması gereken yer orası. Camın diğer kısımları zararlı ışın,sinyal vb. geçişini engellemektedir.

Ayrıca yetersiz bakiye yüzünden insanlara ceza kesilmesi çok saçma. Bu paralar başka yollarla da temin edilebilir. Muayne öncesi ve araç satış öncesi ön şart olarak nasıl bütün cezaların ödenmesi zorunluysa, hgs geçişlerinin de ödenmesi zorunlu olabilir. Ama amaç farklı olunca 5tl'lik geçiş için yüzlerce tl ödetmek birilerinin işine geliyor.

bskone
31-12-2014, 22:50
geçmiş olsun hgs gerçekten sıkıntılı bi alet ben gişeleri sürekli kullanmadığım için cama yapıştırmadım ruhsatın arasında duruyor eger kullanıcaksam ruhsatı cama tutup geçiyorum.

Leader01
31-12-2014, 23:13
eski aracımı tanıdığa sattım adam köyde duruyor sürekli araba otobana girmiyor, hgs sürekli otoban parası kesiyordu bide 1 saatlik yol için araba otobana giriyor 8-9 saat sonra çıkış yapıyordu sürekli mail atmaktan gına geldi lanet olsun bunlara borcu olmayan kimse yok daha evine ceza gelende duymadım bunlar bu işin sonunda mike mike silecekler borçlar herkes ayaklanırsa babalara gelirler

onursumer
01-01-2015, 00:42
benimde çok nadir okuyor alıştım artık belli surelerde mail atıyorum düzenli

Sayın İlgili,
Talebiniz üzerine belirtmiş olduğunuz tarihlerde yapılan incelemede sistem HGS etiketinizi okuyamamış size cezalı geçiş uyarısı vermiş fakat plakanız etiketinize tanımlı olduğu için plakanızla uyumlu HGS etiketinizden normal ücreti tahsil etmiştir.

birsure sonra cevap alıyorum ve bakıyorum duzeltmişler gerçekten

Seven7
01-01-2015, 02:15
Geçmiş olsun. Aynı durumu ben de yaşadım, İzmit gişelerinden otobana girerken okumadı, İstanbul'a giriş yaparken en uzak mesafeden para kesmeye çalıştı. O kadar bakiye olmadığı için de cezalı duruma düşürdü. Ayrıntılı bir şekilde mail yazdım HGS'nin iletişim adresine hangi saatler arası hangi gişeden geçtiğime dair, iki gün sonra telefonumdan ulaştılar. Hatta kameralardan incelemişler ki 'Lütfen etiketinizi cama yapıştırın, elinizle tutmayın.' bile dedi telefondaki kadın. :) Daha sonra kesilmesi gereken ücreti kesip durumu düzelttiler. Hatta şaşırmıştım bu şekilde çalıştıklarına ama demek ki istisnaymış.

Engin G.
01-01-2015, 03:57
6 tane hgs degistirdik hic birini okumadi şerefsiz paso ceza yiyoruz sonumuz hayrola

ef186
01-01-2015, 05:25
bende 12 ayda otomatik ödemeye bağlı olmasına (garanti bankası 15 tl altına geçince ekliyor ) ve en uzun kullandığım mesafe 1.8TL olmasına (çamlıca gişeler - kurtköy gişeler ) rağmen 25 bin küsur tl çıktı ... o sisteme sistem diyenin...

itiraz ettik sonucu paylaşırım yok düzeltmezlerse zaten ana haber bültenlerinde izlersiniz ...

Frid
01-01-2015, 11:54
en güzeli bankadan almak. daha az sıkıntı yaşanıyor, en azından bakiye sorunu olmaz.

şu memlekette yarım yamalak olmayan bir sistemimiz yok.

Bluttbeton
01-01-2015, 13:15
Bana da geçirmişler 400 tl aradım ödemeyin zaten af gelecek dediler bakalım şemsiye açılmasa bari

EMO
01-01-2015, 14:05
İlker abi geçmiş olsun,

Bendede camda duruyo ama bi hikmetini göremedim sürekli kaçak geçiyorum okumuyor,umarım bizede patlamaz.

mechanic
01-01-2015, 16:07
geçmiş olsun herkese.
HGS kimindir?
kim aracı olmuştur?
hgs kartlarını kimlerden aldılar?
paralar kime gidiyor.
sorularının cevabı zaten çalışan sisteme neden yenisini (aynısını) getirdiklerini açıklar.
Allah gözlerini doyuramadı, darısı kara toprağa ..

Mutu
01-01-2015, 16:27
Bu konu bir darbe girişimidir. Milli irade sonunda galip çıkacaktır. :o

sagi
01-01-2015, 20:36
Benimde aracımın önünde plaka yok arkadan çekmez dedim kaçak geçtim meğerse çekiyormuş :D daha sonra 7 iş günü içerisinde hgs almadığım için cezaya dönüştü ve peşin ödediğimde indirimli ödemiştim bilginize ayrıca cezayı ptt'den ödeyip makbuzun resmini çekip mail atıp düzelttirebiliyorsunuzda

TorqueTuning
02-01-2015, 10:03
HGS sistemi benim de maalesef sorunlu, köprü geçişlerinde dikkat ediyorum sistemin doğru okuma yüzdesi ancak %10 civarında ve sürekli "kaçak geçiş" diye uyarı ile karşılaşıyorum. Ama anladığım kadarıyla birçok kişide benzer okumama/bozuk olma durumu var.

BY01
02-01-2015, 10:10
Sorunsuz OGS'leri kaldirip her zaman problem acan HGS'leri getirdikleri ilk gun demistim.. Birinin cebinin para dolmasi gerekiyor herkesi HG'ye mahkum ediyorlar diye..
En son caliscagim firmalar arasidna olan PTT'ye bir de HGS isini verdiler helal olsun.. Durmak yok yola devam..

Konu ile alakalı en doğru tespit !

kelalper
02-01-2015, 10:37
şimdi kontrol ettim bana da 250 tl geçirmişler köprü geçişlerinden 7 tanesinde. Arabada OGS var zaten HGS cepte duruyor. OGS nin okumamam gibi bir problemi de yok. Şerefsiz bunlar ya. Mail attım du bakalım.

ouzs
02-01-2015, 10:52
Benim Vekaletle sattığım aracımi Vekaleti verdiğim gün hgs cezası yemiş aracı alan arkadaş İstanbul gişelerinden. Ve o ceza varken satmış aracı. Alan kişi de başkasına satmış. Ceza benim adima yeni geldi. Vekaletle satış yaptigim için kaçak geçiş tarihinde araç benim adima olduğu için nasıl bir itirazda bulunabilirim tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

Osman Bahadır
02-01-2015, 11:55
Benim Vekaletle sattığım aracımi Vekaleti verdiğim gün hgs cezası yemiş aracı alan arkadaş İstanbul gişelerinden. Ve o ceza varken satmış aracı. Alan kişi de başkasına satmış. Ceza benim adima yeni geldi. Vekaletle satış yaptigim için kaçak geçiş tarihinde araç benim adima olduğu için nasıl bir itirazda bulunabilirim tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

O tarihte aracın satışı yapılmamış, hala sizin üzerinize kayıtlı. Herhangi bir itirazda bulunamazsınız.

Aracın noter satışı gerçekleşmeden de HGS'sini iptal ettirebilirdiniz.

ouzs
02-01-2015, 12:05
Arac plakasina zaten hgs yok. Ya da ogs. Notere gidip araç satışına dair vekalet verdiğimi gösteren belge alsam mesela. Olmaz Mı Böyle birşey.

ouzs
02-01-2015, 12:07
Ve 9 ay sonra geldi ceza mektubu adresime.. 15 TL 255 tl olmuş. Başka cezasına var.

kadioglu
02-01-2015, 12:17
ogs nın gözünü sevim senelerdır sıkıntısız kullanıyorum farklı araclarımda..

OGS yürürlükten kalmamışmıydı yahu.

EREN34
02-01-2015, 12:19
OGS yürürlükten kalmamışmıydı yahu.

OGS hala devam. Yürürlükten kalkan KGS

***** GS sabit baş harf değişince kafalarda karışıyor tabi..

sagi
02-01-2015, 19:03
şimdi atv de haberlerde çıktı konu adamın teki 57 bin lira ceza yemiş arbamı satsam ödeyemem diyo şerefsiz adiler

Silvia17
02-01-2015, 19:56
Suan aracımın uzerıne 500 lıraya yakın borc var bu hgs sacmalıgından.Uzun yol gecmıs hep okuyamadıgı ıcın cozum artık basıt odemıyecegım olacak bıtecek mahkemelık olunca hersey cozulur umrumda da degıl valla ıstedıklerı kadar cabalasınlar.

Yada sokecem plakaları ıstedıklerı kadar arasın dursunlar benı

gokayy
02-01-2015, 20:19
şimdi atv de haberlerde çıktı konu adamın teki 57 bin lira ceza yemiş arbamı satsam ödeyemem diyo şerefsiz adiler

57BİN tl ceza yemesinin sebebi neymiş ben anlayamadım ? Haberide görmedimde merak ettim

individual
02-01-2015, 20:31
http://i.hizliresim.com/6lmBWv.jpg (http://hizliresim.com/6lmBWv)

Hgs cezası isyan :)

individual
02-01-2015, 20:33
Videodaki adam şöyle diyor.

tamam yani 1 kere bilemedin 2 en kötü 3 yani bir kaç kez kaçak geçmiş olabilirim :)

Ama bu ceza nedir diyo :) bir kaç kezden fazla kaçak geçmiş :)

Anıl E.
02-01-2015, 20:46
Videodaki adam şöyle diyor.

tamam yani 1 kere bilemedin 2 en kötü 3 yani bir kaç kez kaçak geçmiş olabilirim :)

Ama bu ceza nedir diyo :) bir kaç kezden fazla kaçak geçmiş :)

Adamın ancak uyuşturucu kaçırmasıyla belki o kadar ceza yemesi lazım :)

57.000 nedir ?

individual
02-01-2015, 20:58
Adamın ancak uyuşturucu kaçırmasıyla belki o kadar ceza yemesi lazım :)

57.000 nedir ?

Valla bilemiyorum.Bende ogs vardı zamanında 1-2 sürücü yüzünden 2.köprüden hgs den geçmem gerekti.

Gittim hemen ertesi gün hgs aldım kredi kartıma bağlı.Hemen hgs den o günkü kaçak geçişi normal tutar almışlar.Sonrasında sıkıntısız çalıştı.

Bende ogs de var hgs de hangisi boşşa ordan geçiyorum.

Hgs arada sırada kaçak geçiş yazıyor ama 1-2 hafta sonra kontrol ediyorum cezalı geçiş yok.Mail adresime kaçak geçiş yazdığı tarihe bakıyorum normal ücretle çekmişti.

Osman Bahadır
02-01-2015, 20:59
HGS hesabınızda muhakkak bakiye bulunsun.

Olur da okumazsa düzelttirirsiniz. Ama olur da bakiye yok diye cezaya düşerse cezayı zor iptal ettirirsiniz. Minimum en uzak mesafe kadar bakiye hep bulunsun ve geçişleri hgs sitesinden takip edin.

Bu kadar yüksek ceza gelenler hep bakiye olmadığından tüm geçişleri cezalı hesaplananlar.

individual
02-01-2015, 21:03
HGS hesabınızda muhakkak bakiye bulunsun.

Olur da okumazsa düzelttirirsiniz. Ama olur da bakiye yok diye cezaya düşerse cezayı zor iptal ettirirsiniz. Minimum en uzak mesafe kadar bakiye hep bulunsun ve geçişleri hgs sitesinden takip edin.

Bu kadar yüksek ceza gelenler hep bakiye olmadığından tüm geçişleri cezalı hesaplananlar.

Kredi kartına kimse bağlamıyor yada kredi kartı yok bakiyeli alıyorlar.

Bakiye bitince 1-2 geçiş hakkı tanıyor ama sonrasında yatırmayınca hemen cezayı kitliyorlar.

Bir kaç arkadaşımda denk geldi 20-25 kez kaçak geçmiş.Niye böyle birşey yaptın diyordum.Abi yeni aldım arabayı ha bugün ha yarın derken vakit olmadı almadım diyorlar.

Yani kusura bakmayın etiketi almayıp kaçak geçersende cezası çarpanlı olur.

O videodaki abi benim hiç gitmediğim yerden geçiş yaptın gözüküyor diyor.

Millet plakasını kapatıp yada plakasındaki harfe elektirik bantı çekip geziyor.Başkasının cezasını bu abide çekmiş olabillir.

Kaçak geçiş fotosunu istiyecek.

sinan-s
02-01-2015, 21:21
Ben çok memnunum HGS den

Onur Fatih
03-01-2015, 01:05
Istanbula git gel yaptim gecen hafta bakiyem azdi uyari verdi fakat yukleme yapmayi unuttum ve simdi baktim 500 tl ceza yazmislar. Saka gibi gercekten hatirlatma mesaji atmadilar yarin odeme yapip mail atsam silerler mi? Geceli tam 9 gun olmus.

ibozum
03-01-2015, 09:36
Gözüken borcu internet üzerinden ödeyemiyor muyuz? İlle PTT'yeme gitmek gerekiyor?

Burak
03-01-2015, 09:41
Banka hesabına bağlayıp 15 liranın altına inince otomatik olarak 15 lira yatirilmasi icin emir verirseniz, okumasa bile sorun olmaz takip etmenize de gerek kalmıyor bu sekilde. Benim geçişlerimin %80'i kacak oluyor ama otomatik dusuyor.

t-jet ali
03-01-2015, 09:49
Benimde üst üste okumadı sordum aynen öyleymiş, sistem plakayı okuyup hgs varsa ve hesapta yeterli para varsa otomatik düşürüyor

Kutluhan
03-01-2015, 10:24
363.39 TL. De beni öpmüşler indirimli hali

ibozum
03-01-2015, 12:47
Bir tane gecis ihlali var 1.85TL.. Ceza ile 25TL diyor arkadas ne suc isledik ki 15 kat ceza bindiriyor. Adamlar sinirdan kacak geciyorlar bu kadar ceza vermiyorlar, bizim giselerden gecise cezayi yagdiriyorlar.. Hakkaten durust vatandas olmak zor bu memlekette.. :s

Bir debir onceki sayfada sormustum cevabini bilen varsa; Borcu online olarak (internet uzerinden) odemeyebiliyor muyuz?

R21TURBO 41
03-01-2015, 14:11
Online yatırma şansın yok. Tebligat gelirse vergi dairesine yatırabiliyosun. Ptt şubelerine yatırabilitsin tabi sistem çalılır ve görevli memur cezayı görebilirse

ibozum
03-01-2015, 14:34
Online yatırma şansın yok. Tebligat gelirse vergi dairesine yatırabiliyosun. Ptt şubelerine yatırabilitsin tabi sistem çalılır ve görevli memur cezayı görebilirse

Tebligat gelen arkadaşların meblağları duyunca tebligatı beklmeden yatırayım dedim.. O zaman önümüzdeki hafta gideyim yatırayım bizim 1.85TL 185TL olmadan.. Ancak ne zaman PTT'ye gitsem her daim bir problem işi yokuşa sürmeler o yüzden hiç gidesim yok.. Allah kimseyi düşürmesin ellerine..

Bulut Y.
03-01-2015, 17:14
antalyada yaşadıgım için böyle problemlerle karsılasmıyorum çok şükür

ist-ankara izmire giderkende ön arka plakaları söküp gidiyorm ne ceza geliyo ne hgs ne ogs ne gerek var anlamıyorum yola para mı verilir :)

K0213
03-01-2015, 18:02
Öncelikle geçmiş olsun, umarım mimimum zararla kurtarırsın bu işten kendini.

Ayrıca ispark adında bir özel şirkete, aracınızın park ettiğinizin teyidini, mobil cihazlarla bir takım değnekçilerin kontrolüne vererek, üzerine haciz koydurabilecek yetkiyi veren ülkemin hgs'den milleti mağdur etmesine şaşırmadım!

free-hifi
05-01-2015, 16:20
Postahaneler ceza ödemeye gidenlerle dolmuş

barakuda26
06-01-2015, 20:51
Bir ay önce sabiha gökçenden giriş yaptım adapazarından çıkarken 11 tl uzak mesafe kesti. girişte okumadı hava yağmurluydu. şimdide kontrol ettim hala iade yok. arıyosun müşteri hizmetlerini hatlar yoğun sonra arayın diyor resmen adamla dalga geçiyolar. her istanbula gelip giden 10 arabadan 5i böyle olsa yapılan asıl hırsızlık budur şerefsizlik resmen. 8 tl ile adam olmayız biz ama yapılan haksızlık ortada herkesin başına gelen şeyler bunlar.

İbrahim33
06-01-2015, 21:25
Bugün bir araç aldım. Gişeler'den yeni hgs etiketi aldım kendi tc no'm ve plaka üstüne. Yalnız bir sorun var. Ben bu plakayı değiştireceğim. Değiştirdiğim plakaya aktarabilir miyim hgs'yi ?

R21TURBO 41
06-01-2015, 21:33
Bugün bir araç aldım. Gişeler'den yeni hgs etiketi aldım kendi tc no'm ve plaka üstüne. Yalnız bir sorun var. Ben bu plakayı değiştireceğim. Değiştirdiğim plakaya aktarabilir miyim hgs'yi ?

Plaka değişikliği en basiti gibi görünse de allah kolaylık versin. İlk yol mail adresine ilgili form ( google amcada çıkıyo ) ile başvurmak. 2. Yol 03128010404 ve 0505 nulu fax numaralarına Fax çekmek. 3. Ve en garanti yol ptt şubesine kendin gidip başvurman ama sıra beklemeden önce sistemin çalışıp çalışmadığını sor. Sıra sana geldiğinde sorun var şu an yapamayız deme ihtimalleri oldukça yüksek.

İbrahim33
06-01-2015, 22:07
Plaka değişikliği en basiti gibi görünse de allah kolaylık versin. İlk yol mail adresine ilgili form ( google amcada çıkıyo ) ile başvurmak. 2. Yol 03128010404 ve 0505 nulu fax numaralarına Fax çekmek. 3. Ve en garanti yol ptt şubesine kendin gidip başvurman ama sıra beklemeden önce sistemin çalışıp çalışmadığını sor. Sıra sana geldiğinde sorun var şu an yapamayız deme ihtimalleri oldukça yüksek.

Cevap için teşekkürler. Seçeneklerden rahatı ptt'ye gitmek herhalde.

dj_batukaan
06-01-2015, 22:20
sistem aynı, köprü aynı, cumhuriyet aynı, ama amaç vatandaşa ful contact eziyet...
OGSem varken FSM köprüsünde yolu bariyerle ayırdıkları ve artık geri dönüşü olmadığı için istemeyerek de olsa HGS ye girdim bilmem ne cezası diye yüz küsür lira cezası yazdı.

hemen OGS m.hizmetlerini arayıp durumu anlattım bu konuda birşey yapamayacaklarını HGS ile irtibata geçerek şikayet açtırmamı söylediler...
Kıssadan hisse HGS *** yiyenine 1saat 15 dakkada ulaştım bir tane gerizekalı telefonu açtı ve beyfendi biz hiç birşey yapamayız diyerek ankarada bir yerin numarasını verdi

hadi bakalım diyerek yarım saate de o numaraya ulaştım bu görüşmenin de özetinde telefona bakan eleman

" beyfendi Devlet köprüyü iki ayrı firmaya verdi OGS de HGS de farklı firmalar ve dolayısı ile bu tarz durumlarda hiç birşey yapmadıklarını günde yüzlerce şikayet aldıklarını belirterek yapmam gerekenin dilekçe yazıp takip etmekten başka birşey olmadığını söyledi buda yaklaşık bir kaç ayda sonuçlanır dedi

sadece geçirdiğim son 2 - 2buçuk saatte yaşadığım sinir yüz liranın çok üstünde olduğu için bu siniri daha fazla sürdürmeyerek önümdeki 3 saat boyunca beşikten mezara ne varsa saydım ve rahatladım gitti

Yani öyle birşey ki Devlet bu memleketin köprüsünü birilerine peşkeş çekiyor. azcıkta sen kazan diye ortaya yalandan bir sistem daha çıkarıyor, o şerefsizler de birbirleriyle anlaşamadığı için vatandaşa eziyet ediyor..... bazen Uyruğunu s.... deyip yakasım geliyor. kimliği :( ama kıyamıyorum

free-hifi
15-01-2015, 10:56
Af Yada Yapılandırma yok mu acaba 350 lira geçiş 2500 lira ceza off adalete bak

R21TURBO 41
15-01-2015, 12:24
Af Yada Yapılandırma yok mu acaba 350 lira geçiş 2500 lira ceza off adalete bak

HGS yetkilisi ablanın bana en son söylediği , yakın bir zamanda af gelebilir çok madur var , gelmese bile mahkemeye vererek sadece en uzak mesafe geçiş ücretini ödersiniz örnekleri çok sayıda var dedi. Oyüzden 2600Tl yi ödemeyip bekliyorum.

İbrahim33
15-01-2015, 17:46

ruhsat ve etiket ile gittim , hiç problem yaratmadan 2 dakikada yeni plakaya taşıdılar hgs'yi. böyle bir durum yaşayacak olursanız halloluyor yani. bilginize.

BY01
15-01-2015, 18:08
Peki bilen var mıdır aramızda acaba: HGS cezalarından dolayı aracı muayene edebiliyor muyuz? yoksa vergi borcu olarak gözüktüğü için yapamıyor muyuz?

R21TURBO 41
15-01-2015, 18:46
Peki bilen var mıdır aramızda acaba: HGS cezalarından dolayı aracı muayene edebiliyor muyuz? yoksa vergi borcu olarak gözüktüğü için yapamıyor muyuz?

Benim gibi birkaç arkadaş daha var HGS mağduru. Vergi daireşerine henüz işlenmemiş ben geçen hafta yaptırdım muayeneyi mesela , başka bir arkadaşım arabasını sattı sıkıntı olmadı. Şimdilik sıkıntı yok ama ilerde işlenebilir vergi dairesine bilemiyorum

arfy
15-01-2015, 20:15
Kız kardeşimin arabası ve HGS benim adıma .. Girip arada kontrol ediyorum.. İçinde para hiçbir zaman eksik olmaz .. 1.600 lira gibi bir ceza gördüm geçenlerde .. İtiraz ettim dilekçeyle .. Bir çoğu silindi bikaç tanesini '' aaa vallahi bi cezamızı yemeden bırakmayız tadında '' geçirdiler.. Neyse 1 hafta önce tekrar baktım yine bi 1.200- 1.300 ceza gelmiş .. Yine itiraz ettim ama bu sefer umurlarında değil anlaşılan .. Genel de ceza içeriğine baktığımda OGS gişesi geçiş (kurtköy de hgs-ogs aynı gişede ) en uzun mesafe geçiş ücreti yerleştiriyorlar 15TL - 15 TL ....

arfy
15-01-2015, 20:16

Valla sanırım edemiyoruz .. Bende muayene için randevu alıcam ama sistem vermedi .. Bi kontrol edicem yarın gündüz gözüyle ..

VWci
16-01-2015, 06:08
Insanlara duzgun calisan OGS'yi iade ettirdiler. Yasananlara bak. Dun bankaya gittim sordum OGS veriyor musunuz diye. OGS'yi kaldirdik dediler. Istesekte alamiyormusuz. Elinde OGS cihazi olan aman sahip ciksin. :)

levent
16-01-2015, 06:13
Valla sanırım edemiyoruz .. Bende muayene için randevu alıcam ama sistem vermedi .. Bi kontrol edicem yarın gündüz gözüyle ..

yazdan kalma kaçak geçiş cezama rağmen (ist-edirne) eylül sonu - ekim başında muayeneye girdim, çıktım ben.

ibozum
16-01-2015, 11:28
Tek geçiş cezam var ödemeyemiyorum.. Tebligat gelmesi gerek diyorlar..
Karayollarını arayın diyorlar düşmedi,açılmadı gitti..

Bu sistemi getiren, HGS'ye geçişi mecbur kılan, emeği geçen herkesin sporgazetesi..

orcunnn
05-03-2015, 07:57
suan aynı dert bendede var 30000 kusur ceza gozukuyor ve ıhtıraz suresı gecmıs dıyorlar karakollarınamı gıtmek gerek ablamadım gıttı

Ranthor
05-03-2015, 08:39
ben hgs yi bankadan aldim otomatik kredi kartina bagli, arada 15 tl gecirdikleri oldu motora okumadi diye.

siz niye ptt den aliyorsunuz basa bela, bankadan alsaniza, hersey online, borc vb. Ayrica kredi kartindan otomatik cekiyorlar.

Safak
05-03-2015, 08:39
Peki bunların cezası nereye ödeniyor?

Ozan Özer
05-03-2015, 09:18
Peki bunların cezası nereye ödeniyor?
PTT'Ye ödeniyor diye biliyorum

orcunnn
05-03-2015, 09:20
ben hgs yi bankadan aldim otomatik kredi kartina bagli, arada 15 tl gecirdikleri oldu motora okumadi diye.

siz niye ptt den aliyorsunuz basa bela, bankadan alsaniza, hersey online, borc vb. Ayrica kredi kartindan otomatik cekiyorlar.

bunların yapacagı sısteme sıstem de olsa neyse
ınsanları madur bırakmaktan baska bı num yok
sımdı ben bu ısten nasıl kurtulcam nereye gıdıcem bırı yol gosterse super olcak

cemd
05-03-2015, 09:24
Ayni sorun bendede mevcut cezami odemek istiyorum aracimida sattim fakat hergecen gunde faiz isliyor sanirim ödeyemiyorum tebligat gelmesi gerektigi soyleniyor bu konuda bilgisi olanlar yardimci olurlarsa sevinirim.

kadioglu
05-03-2015, 09:38
Bn geçenlerde test ettim.Adana otobanında eskiden geçiş noktama dikkat edtmezdim.Son sefer hgs yazan yerden geçtim ve çok yavaşladım.Bu sefer doğru yazmış.Sizler dikkat ediyormusunuz?Hgs denmi kgs den mi yoksa ogs den mi geçtiğinize.Etmiyorsanız bence artık dikkat edin.Yoksa en uzun mesafe yazıyor.

huseyinturk
05-03-2015, 11:45
Ogs bozuldu garantiside geçmiş yenisini alıcaktım dün karta para aktaramadım diye alamadım, hgs verin dedim bankanın elinde yoktu. Burda okuduklarımdan sonra ogs cihaz bedeli olan o 40 lirayı hiç dert etmemek lazım gibi geliyor, ogsmi hgsmi desem direk ogs dersiniz heralde.
İş bankası veriyor bu arada ogs'yi

Mehmetmert
05-03-2015, 11:55
-Benimde değişik bir sorunum var arkadaşlar,Ben camda kötü durduğundan dolayı sticker değilde HGS kartı almıştım.
-Mersin otobanında gişelerden geçtim ve yola koyuldum,kartta okuması için göğsün üstündeydi.
-Aradan 3dk geçmeden yaklaşık 130'la giderken malın biri önüme atladı bende ani fren yaptım.
-Tabi ben ani fren yapınca HGS kartı uçtu Camla göğüs arasına girdi kaldı.Hiçbir şekilde çıkartamıyoruz.Camcıya bile gittim abi artık arabanın camı kırıldığında değişirken alınır bu dedi.
-Denedim bazen okuyor bazen okumuyor tamamen kafasına göre takılıyor,iptal ettirirp yenidenmi almam gerekiyor şu anda ? İçinde kalsa birşey olurmu acaba

Sadık Özyer
05-03-2015, 12:00
ben hep 10 la geçiyorum .

RedCan
15-07-2015, 01:49
Arabayı sattık hgs'yi camdan sökmedim ? Ne yapmam gerekiyor ?

AyrtonSenna
15-07-2015, 06:59
Çalıştığım yer bana 3 hafta önce sıfır km symbol kiraladı ilk karşıya geçişimde cama baktığımda hgs olmadığını fark ettim şiketi aradığım zaman ise birşey olmaz plakana yazılıyor dedi sizce böyle birşey varmı 3 haftadır cayır cayır avcılara gidiyorum:D sıkıntı olur mu?

GuneyOnur
15-07-2015, 07:44
Çalıştığım yer bana 3 hafta önce sıfır km symbol kiraladı ilk karşıya geçişimde cama baktığımda hgs olmadığını fark ettim şiketi aradığım zaman ise birşey olmaz plakana yazılıyor dedi sizce böyle birşey varmı 3 haftadır cayır cayır avcılara gidiyorum:D sıkıntı olur mu?

Plakaya yazılıyor.15 Gün içinde o plakaya HGS alınca borçlar siliniyor.

Korollacı
15-07-2015, 08:20
arkadaslar bende etıketı cama yapıstırdım ara sıra gıselerden gecınde alarm otuyor veya dusuk bakıye yazıyor hemen gıdıp cıkıstakı gısedekı ptt subesıne durumu ızah edıyorum 50 tl yukluyorum halledılıyor. yorumları okudum rabbım yardım etsın. hak aramak bıle cok zor bu ulkede kıme derdınızı anlatacaksınız kı.

can2k
15-07-2015, 09:01
hgs yüzyılın saçmalığı

Işık
16-07-2015, 07:43
Haşırt geçirme sistemi :D

b.ustaoglu
16-07-2015, 11:07
akbankta ogs olsaydı geçicektim geçen gün. tek bir banka mı çalışıyor ogs ile ???

can2k
16-07-2015, 11:32
akbankta ogs olsaydı geçicektim geçen gün. tek bir banka mı çalışıyor ogs ile ???

garantide var

MBuğra
08-12-2015, 11:09
Arkadaşlar merhaba,

Geçen ön cam dahil aracıma film çektirdim, ancak şu an ne hgs okuyor, ne de site giriş kartını, cam filmini yapan arkadaşlar aynanın arkasında duran benekli yer de dahil komple bütün halinde yaptılar cam filmini.

Şimdi ben napmalıyım, filmin o ayna arkasında kalan benekli bölümünü kestireyim mi, yoksa plakanın arkasına bantla yapıştırıp, takayım mı?

Boost Up
08-12-2015, 11:32
bende ön cam dahil yaptırcam filmi, o zaman hgs nin durduğu yerin etrafını kesecek. okumazsa sıkıntı büyük çünkü:)

sparcoo
08-12-2015, 11:42
garanti den ogs almıştım 6 ay önce. hgs harbiden çile. ogs de sorun yaşamıyorum.

AliGizda
08-12-2015, 12:03
garanti den ogs almıştım 6 ay önce. hgs harbiden çile. ogs de sorun yaşamıyorum.

+1 istediğim arabanın üzerine plakamı geçirebiliyorum. Hgs' de plaka değişikliği için binbir türlü takla attırıyolar insana gerek yok. Köprüde sıkışan araçlarda cabası. OGS en rahatı.

wolrath
08-12-2015, 12:37
hgs plakasını ptt den 1dk da degıstırdım. neyın cılesını cektınız kı degısıklık yaparken.

KÖROĞLU
08-12-2015, 12:41
HGS yi banka kartına tanımlı alırsanız ödemesi de iptali de çok kolay.

Sattığım bir aracın üzerinde OGS gitti iptal ettirene kadar canım çıktı. Bi de milletin geçişlerini ödedik :S

AliGizda
08-12-2015, 15:15
hgs plakasını ptt den 1dk da degıstırdım. neyın cılesını cektınız kı degısıklık yaparken.

Vallahi ben Garantiden almıştım HGS' mi kart olarak, arabamı sattım plaka değişikliği istedim değiştiremedim banka PTT' ye yönlendirdi PTT' ye gittim banka yapıyo dedi bankaya gittim sıra bekledim bi ton biz yapamıyoruz dedi 10 TL' lik şey içinmi uğraşcam dedim pes ettim. 20 lira benzin yaktım zaten bu aşamada :)

MBuğra
08-12-2015, 17:31
bende ön cam dahil yaptırcam filmi, o zaman hgs nin durduğu yerin etrafını kesecek. okumazsa sıkıntı büyük çünkü:)

Internette dogru durust bilgi bulamadim, buyuk ihtimal cam filminden. Site giriside calismiyor on cam da, ama yan cama tutunca calisiyor.

Buyuk ihtimalle bende kucuk bir kismi kestirecegim.

umut01
08-12-2015, 17:44
Benim arabada da ön cam dahil film var 1,5 numara, o benekli kısmın 4-5cm altına yapıştırmak gerekiyor diye biliyorum.

wolrath
08-12-2015, 18:03
hgs olmasına ragmen ceza yıyen oldu mu peki?
ben acıkcası ne motorda ne de arabalarımda gostermıyorum hıc de ceza gelmedı. 46.5 yazıor ama sonra dusuyor.

TarikS
08-12-2015, 18:07
Benim ön cam filmi yaptırdığım tüm araçlarda siyah benekli kısmı ben söylemeden boş bırakıyorlardı zaten, ki dışardan bakınca oranın kesik olduğu belli olmuyor zaten. Ve hiç ogs - hgs problemi yaşamadım bu vesileyle

MBuğra
08-12-2015, 18:59
Hah iste bende bunu merak ediyordum, ilk defam on cama film yaptirdim. Ama bnim de bildigim on benekli taraf kesilir. Neyse filmci tanidik, tekrardan bi gidicem yanina. En kotu hgsnin oldugu alan kadar kesilir.

gökberk
08-12-2015, 23:15
2014'ün cezası var. PTT'ye gittiğimde eve ceza makbuzu gelmesi lazım diyor. O yüzden ödeyemedim.
Ne yapmam gerek bilgisi olan var mı ?

hddsheriff
08-12-2015, 23:33
hgs olmasına ragmen ceza yıyen oldu mu peki?
ben acıkcası ne motorda ne de arabalarımda gostermıyorum hıc de ceza gelmedı. 46.5 yazıor ama sonra dusuyor.

E devlet ten ptt bölümüne girip sorgulama yap komutan orada yazıyor ne olduğu. Benim arabalardan birinde 1500 tl ceza görünüyor ne halt edicem bilemedim valla

_Burak_
08-12-2015, 23:35
benimde saçmasapan cezalarım var bi iki tanesine çemkirdim düşürdüm bitane kaldı düşmüyor
ne ben ödüyorum ne ilgilenen var

onursumer
08-12-2015, 23:58
Ben hgs yi sunroof a yapistirdim oda on cam dahil komple film yaptirirken tanzer soyledi yazdan beri sikintisiz kullaniyorum

MBuğra
09-12-2015, 00:13
Ben hgs yi sunroof a yapistirdim oda on cam dahil komple film yaptirirken tanzer soyledi yazdan beri sikintisiz kullaniyorum

keşke hgs yapıştırabileceğim bir sunroofum olsa ama yok :D

gerçekten bir aracın en çok çehresini değiştiren ve eğer opsiyonu varsa mutlaka alınması gereken bir donanım bence sunroof. Açmasan bile perdesini araladığında, giren gün ışığı arabanın içini ferahlatıyor.

jant, bi-xenon far, navigasyon felan bunların hepsi sonradan rahatça yapılabilen donanımlar ama sunroof öyle değil. 0 alırken aldın aldın yoksa zor :)

onunda sonradan yapılanı var ama, orjinalliği sıkıntılı.

bizim i10larında yurtdışında sunroofluları var ama TR pazarına sunmuyorlar. İşin ironik yanı, yurtdışına giden tüm i10lar Türkiye'de üretiliyor. Geçen yurtdışı kataloğuna baktım da, sunroof, 6 airbag, start-stop, cruise control, bluetooth, dijital klima, koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi çılgın atan donanım paketleri sunmuşlar.

Serkan_UR
09-12-2015, 14:59
Sistemsel Olarak OGS kesinlikle daha üstün ve sorunsuz çalışıyor ama cihazın bir maliyeti var.Özellikle bütün geçişler nakit ücretsize dönünce çok daha basit ve maliyetsiz bir çözüm olması adına HGS yapıldı diye düşünüyorum ama OGS yi tamamen kaldırma düşüncesi ve gafleti niye var anlamış değilim.

Geçişler konusunda HGS nin özellikle kısa veya uzun vadede okunmama problemi yaşanacağından OGS den farklı bir takip sistemi var

Misal OGS ile Çamlıca gişelerden girdiniz ve OGS okumadı siz samandıradan çıksanız dahi en uzun mesafe yazıyor yani girişi görmüyor..

Fakat HGS ile okumasa dahi giriş ve çıkış takip ediliyor sanırım okumama handikapına önlem olarak bu şekilde yapılmış..Bu alt yapıda zaten devamında araca birşey takılmadan Plakadan takibin habercisi...Mevzu para almak oldumu Teknoloji +5 ilerliyor :D

KÖROĞLU
09-12-2015, 15:04
OGS nin ne gibi üstünlüğü var ? Yapılış amacı gişeden girdiğinde oku, çıkışta oku, iki mesafe arası tanımlı tutarı bakiyeden düş değil mi ?

1 aracıma OGS aldım benim hatam yüzünden saterken üstünde gitti zar zor iptal ettirdim.

2 ayda 3 farklı araç değiştirdim, hepsini de k.k na bağlı olarak aldım tıkır tıkır kullandım.

Hatta bir aracımda camdaki etiketi söktüm film yapmak için, defalarca sakarya - izmit batı girdim çıktım, hiçbir zaman en uzak mesafe almadı.

Plakaya tanımlı hgs içinde bakiye varsa etiket olmasa da oluyor.

Ome_RS
23-12-2015, 14:23
Bu HGS yüzünden benim de başım dertte şimdi.
Aracımı satın aldığımda garanti bankasından karta bağlı hgs aldım. Bakiye vs uğraşmamak için. Ama plaka sonunu 9027 olarak yazmışlar bende farketmedim.
benim plakam 9029.
4 defa hgs okumadığı durum olmuştu bende nede olsa plakaya tanımlı diye umursamamıştım.
bugün sirkete bazı araçlar için hgs cezaları geldi bende merak ettim kendi aracımı sorguladım. 4 kaçak geçiş görünüyor. nasıl olur diye e devlet üzerinden baktım kayıtlı plaka 9027 olarak görünüyor.
bankaya gittim durumu anlattım sistemden plakayı 9029 olarak güncellediler. Bu durumda bana ceza gelir mi? başka bir yerden kontrol veya düzelttirme yaptırmam gerekir mi?

burak_2885
23-12-2015, 15:06
Allahtan araç değiştirirken OGS yi alıyorduk. Mecbur kalmadıkça imkanı yok HGS ye falan geçmem

Kadyr
23-12-2015, 15:13
Bu HGS yüzünden benim de başım dertte şimdi.
Aracımı satın aldığımda garanti bankasından karta bağlı hgs aldım. Bakiye vs uğraşmamak için. Ama plaka sonunu 9027 olarak yazmışlar bende farketmedim.
benim plakam 9029.
4 defa hgs okumadığı durum olmuştu bende nede olsa plakaya tanımlı diye umursamamıştım.
bugün sirkete bazı araçlar için hgs cezaları geldi bende merak ettim kendi aracımı sorguladım. 4 kaçak geçiş görünüyor. nasıl olur diye e devlet üzerinden baktım kayıtlı plaka 9027 olarak görünüyor.
bankaya gittim durumu anlattım sistemden plakayı 9029 olarak güncellediler. Bu durumda bana ceza gelir mi? başka bir yerden kontrol veya düzelttirme yaptırmam gerekir mi?

hgs ye maıl atacaksın. su hgs den sıkntı cekmeyen sadece benmıyım. ogs den hgs den hepsınden gecıyorum :D sadece arada kontrol edıyorum sıkıntı varmı dıye genelde otomatık duzeltılıyor.

levent
23-12-2015, 15:13
2014'ün cezası var. PTT'ye gittiğimde eve ceza makbuzu gelmesi lazım diyor. O yüzden ödeyemedim.
Ne yapmam gerek bilgisi olan var mı ?

ben 2014 te ceza gelmeden ptt den ödemiştim bro, ilginç.

ozan gülle
23-12-2015, 15:32
Ben hgs yi yapıştırmadım torpidonun üstüne koyuyorum geçerken her seferindede sorunsuz geçiyorum

Ome_RS
23-12-2015, 16:08
hgs ye maıl atacaksın. su hgs den sıkntı cekmeyen sadece benmıyım. ogs den hgs den hepsınden gecıyorum :D sadece arada kontrol edıyorum sıkıntı varmı dıye genelde otomatık duzeltılıyor.

valla bence ole kafana göre ogs ve hgs den geçme. Nolur nolmaz sanada itelemesinler :)
Ben sistemde plaka düzeldikten sonra bir mail atayım.

sitesinde yazan bu;

14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir. Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.

OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde OGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (onbeş) gün içinde HGS abonesi (yeni abonelik) olunması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir.. OGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 15 günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 15 günlük sürede geçiş yapan araç için OGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir..

14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır. Bu şeritlerin dışındaki çıkış şeritlerinden geçiş yapılması halinde cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir” ifadesi yer almaktadır. Dolayısı ile HGS ve OGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir.

Aksi durumda 11 kat cezalı geçiş ücreti tahakkuk ettirilir.

free-hifi
07-07-2017, 08:49
Sabah sabah saçma bir durum oluştu 10. ayda sattığım araç için hgs ihlal cezası gelmiş ben o zaman ve şimdi sorgulama yaptığımda böyle bir ihlal olmadığı gözüküyor bu ceza nasıl gelir.

|KaAn|
07-07-2017, 09:30
Otomobillerle yine iyisiniz, motordaki saçmalık çok daha başka. Okur,okumaz, okumazsa Ogs öncelikli plakayı okur cezayı basar. HGS 6.sınıftır ama OGS sistemi HGS'de plakayı sorgulayıp 1 ay içinde ceza yerine HGS'den bakiyeyi düşer ama 1.sınıf olarak düşer vs. vs.
Aşağıda'da 'hgs@kgm.gov.tr', 'ogs@kgm.gov.tr', 'info@kgm.gov.tr', 'kosb@kgm.gov.tr' mail adreslerine Bayram dönüşünde atmış olduğum mail.. Henüz ne maile dönüş var,ne bakiyemde düşüş, ne hgs ne ogs ceza kısımlarında bir bildiri..

"İyi çalışmalar;

27.06.2017 tarihi saat 18:30 sonrasında sahibi olduğum 45U---- plakalı motorsiklet ile İstanbul yönünde Osmangazi köprüsü’nü kullanmış bulunmaktayım. HGS hesabımı an itibari ile kontrol ettiğimde 67.20tl tutarlı bakiye bulunmaktadır. HGS Muşteri Hizmetleri Resmi İnternet Sitesi (https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login) adresinde Geçiş bilgilerini kontrol ettiğimde 23.06.2017 tari 18:33:21’de Gebze İzmir Orhangazi otoyolunda yapmış olduğum fakat sistemin HGS okumadığı için gişe görevlisinin farklı bir araçla geçişimi sağlayarak plakadan daha sonra düşeceği bilgisini vermiş olduğu geçişim bakiyeden düşülmüş görünmektedir.
27.06.2017 tarihinde yapmış olduğum otoban kullanımı ve köprü geçişimde kurulan sistemin aksaklığı nedeni ile 6. Sınıf HGS okunmamış, plakadan düşülmemiştir. Gişede görevli bayan personel bakiye olduğunu belirtmeme rağmen nakit olarak ödeme yapmam gerektiğini HGS hesabında bakiye olsa dahi kaçak olarak geçiş sayılacağını “sistemin bu şekilde işlediğini” açıkça belirtmiştir. http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...ollar/HGS.aspx adresinde “OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.” İbareleri açık ve net bir şekilde bulunmaktadır.
Yukarıda yer alan .gov uzantılı resmi sitede yer alan ibareninde doğrultusunda düzenlemenin yapılarak yapmış olduğum geçişe ait bakiye düşümünün yapılmasını, kaçak geçişler için kesilen 11 kat cezanın mevcut durumum için kabul edilemez olduğunu, atmakta olduğum mailin olası bir ceza-i yaptırım karışsında öncelikli itiraz kapsamına dahil edileceğini,ayrıca 45UK587 plakalı aracıma ait HGS müşteri hizmetleri sayfası geçiş bilgilerimde yer alan 04/06/2017 12:45:04.090, 02/06/2017 11:48:43.500, 15/05/2017 07:09:16.450 tarihli OGS sisteminden çekildiği görünen geçişlerimden 6. Sınıf HGS’ye rağmen alınan 7.00tl yüksek tahsilatlı ücretin düzeltilmesi hususlarını;

Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,

B16
07-07-2017, 10:19
Sabah sabah saçma bir durum oluştu 10. ayda sattığım araç için hgs ihlal cezası gelmiş ben o zaman ve şimdi sorgulama yaptığımda böyle bir ihlal olmadığı gözüküyor bu ceza nasıl gelir.

Dün bi tanıdığıma da ceza gelmiş sattığı araçtan. Noter sözleşmesini buldu 2. köprüye gidip cezaya itiraz edicekti.

FSM'ye gidip cezaya itiraz etmek istiyor ama HGS'ye itiraz edebiliceğiniz tek yer Ankaraymış. Veya e-posta göndericekmişsiniz.

Ayrıca FSM HGS ofisinde 7 kişi çalışıyormuş ama hiçbiri itiraz dilekçesini alamıyormuş tek itiraz merci Ankaraymış

ERK_RS
07-07-2017, 10:34
arkadaşlar, çıktığı günden beri her aracımda OGS kullanıyorum, çok şükü hiç bir sıkıntı yaşamadım.
yakın çevremde ve şirkette araçlarda KGS kullanılıyordu, sonradan HGS oldu.
sorun yaşamayan görmedim.

O sebeple olmayan insan gitsin OGS alsın, kafanız rahat etsin.

free-hifi
07-07-2017, 10:37
Dün bi tanıdığıma da ceza gelmiş sattığı araçtan. Noter sözleşmesini buldu 2. köprüye gidip cezaya itiraz edicekti.

FSM'ye gidip cezaya itiraz etmek istiyor ama HGS'ye itiraz edebiliceğiniz tek yer Ankaraymış. Veya e-posta göndericekmişsiniz.

Ayrıca FSM HGS ofisinde 7 kişi çalışıyormuş ama hiçbiri itiraz dilekçesini alamıyormuş tek itiraz merci Ankaraymış

Gtlerine soksun 55 öderim belasını verisin

B16
07-07-2017, 10:39
Gtlerine soksun 55 öderim belasını verisin

Dün ceza geldi. Bu sabah ödemeye gitti.

free-hifi
07-07-2017, 10:46
Dün ceza geldi. Bu sabah ödemeye gitti.

Ankaradan daha az maliyetli okur ��

R21TURBO 41
07-07-2017, 11:12
Konuyu açmama sebep olan arabanın satışı şirket üzerineydi. Satışı üzerime alabilmem için önce HGS borcunun ödenmesi gerektiğinden ; Geçen hafta 3890 Tl ödeme yaptım borcu kalmadı satışını aldım. Kuş gibiyim.

sword
07-07-2017, 13:45
kgm attıgım maılın cevabı 2 ayda geldı

HGS HGS <hgs@kgm.gov.tr>
23.12.2016

Alıcı: bana
Sayın İlgili,
Talebiniz üzerine gerekli incelemeler yapılmış olup,34be6xxx plakalı araca ait 2015 ceza düşümü gerçekleşmiştir. İyi günler dileriz.

?

Adres: Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü
Etlik Cad. No:39, Dışkapı/Ankara
Müşteri Hizmetleri
0850 460 60 60 (7/24)
FAKS:
0312 801 06 06

Lee-on!
07-07-2017, 14:15

Hethalde toplu gecirim var. Bana da dun 4 tane 2016dan kalma satışını noterden sorunsuz verdigim araclara ait hgs cezasi geldi. Az da degil 1500 civarinda. Satışı verilmis aracin cezasi nasil geliyor iyice sapıttılar.

AşkınS.
07-07-2017, 14:39
Konu başlığı değişsin bence,HGS,YÜZYILIN GEÇİRME SİSTEMİ. Daha güzel olur bence

Nameless34
07-07-2017, 14:45
Bana da 2 gün önce biri sattığımız araçtan 3268 tl diğeride mevcut aracımdan 465 tl ceza geldi ve ikiside alındığı günden itibaren banka hesabına otomatik ödemeli bağlı olarak HGS li. Allah her türlü belanızı versin devlet gibi.

_Burak_
07-07-2017, 16:16
Bugün banada 1,5 senelik ceza gedi.
Aracı satalı 1 sene oldu

Lee-on!
07-07-2017, 16:39
Ne olduğunu araştırıp ciddi ciddi dalga geçmeyip bu paraları ödememi bekliyorlarsa bir mail atacağım itiraz için... Böyle dangalaklık olmaz ya, bu cezaları gönderenler ne yapıyor neredeyse 2 yıldır orda. Herkesin bir hesabı kitabı var ben hesabımı kitabımı yapmışım satmışım arabayı gitmiş. Sen kalkıp 2 yıl sonra 1500 lira ceza gönderiyorsun bana nerdeyse bir asgari ücret kadar, az değil ki tık diye verelim. İyice saçmaladılar... Ödemek için hiçbir çaba göstermeyeceğim yayıla yayıla itiraz edip bekleyeceğim... Cezalı aracın noter satışından geçtiğini ilk kez görüyorum çıldırmamak elde değil...

ENGean
07-07-2017, 23:25
Aynı şekilde banada ve bi kaç tanıdıgımada gecen sene satışını verdiğimz araclardan hgs cezası geldi.

997TT
08-07-2017, 01:20
Herkese geliyor
Demek ki hgs ogs yoktu aracinizda.
Banada gecen sene sattigim araclardan geldi. Paraya ihtiyaclari var bu hirizlarin...

EkReM
08-07-2017, 01:29
Banada geldi.geçen sene sattığım motorsiklete 22 tl.kınalı gişeden girmişim.98 yılında bu yana otoban kullanırım.sadece yanından geçmişimdir.:)

free-hifi
08-07-2017, 07:40
Herkese geliyor
Demek ki hgs ogs yoktu aracinizda.
Banada gecen sene sattigim araclardan geldi. Paraya ihtiyaclari var bu hirizlarin...

Abi verdi dairelerine bağış kutusu felanda koysunlar mesela benim 59 para üstü 1 lirayı o kutuya atarım...

Mutu
08-07-2017, 11:07
Abi foto ve detay göndermeden bu kadar basit mi ceza yazmak yahu. Senelerdir ogs kullanıyorum, motora geçince hgs almak zorunda kaldım. =)

sword
08-07-2017, 12:53
Abi foto ve detay göndermeden bu kadar basit mi ceza yazmak yahu. Senelerdir ogs kullanıyorum, motora geçince hgs almak zorunda kaldım. =)

büyük sözü dinle:o

free-hifi
08-07-2017, 13:15

Murat ben o geçişi hatırlıyorum bakiye yok diye girdi 10 katı tamam tebligat gelmiş ama. sorgulama yapınca hem hgs hem ogs kaçakta yok. hemde hgs şahsi hareketler sayfasında ihlaller bölümünde de yok resimleri atmıştım. peki bu neyin kafası ?

Mutu
08-07-2017, 23:58
büyük sözü dinle:o

Abi tek yol gibi artık o neredeyse burada yazılanları görünce. =)

Kagan_KOÇAK
09-07-2017, 02:15
Banada 2 gün önce geldi arabamı satın aldığımdan beri otoban kullanmışlığım yok ne hikmetse başakşehirden girip küçükçekmeceden çıkmışım.Arabam hiç İstanbula gitmedi bide :D Aradım belgelerinizi yollayın birde itiraz dilekçesi yazın dediler pazartesi halledicem Allahtan 72 TL :D

sweatcaptain
09-07-2017, 08:10
ya ilker abi :)

yapıcak bıse yok dedıgımız ıcın hep basımıza gelıyor bunlar...

banada ceza geldı cuma gunu... 2015 te camlıca karta a 26 tl dusmus mısal 2,5 tl olması gerekırken... bunun gıbı 3 4 gecıs var . benım ceza okadar yok coksukur ama yapıcak bırsey yok :)

dedıgın gıbı :D

Allah devletimizin mükemmel çalışan kurumlarına zeval vermesin.

Ozan Özer
09-07-2017, 10:48
her ay ekran görüntüsünden çıktı alıp,dosyalamak lazım..
Ocak ayında mtv'yi öderken ceza var mı diye kontrol edeyim dedim;2015te ödediğim cezayı yine ekrana düşürmüşler..Önce telefon ile arayarak kalayladım çıkanı;sonra Ekran görüntüsü,dekont v.b. ilgili yere mail attım.Sildiler cezayı,hata olmuş kusura bakmayacakmışım..
Takip etmez,ödiyim gitsin dersen iyi geçiriyorlar!

GokhanRS
09-07-2017, 16:00
Trafoya feto girmis diye bir aciklama yaparlar yakinda. Halkta bak gordunmu devletin bu olayda sucu yokmus der ve hepimiz mutlu gunlerimize doneriz. Dert etmeyin bu kadar...

Mutu
09-07-2017, 18:13
Ülkede tüm olumsuzluklar bi yapıya bağlandığından bunu kim paralele bağlıcak diyordum biri çıktı. :D :D Ah be halkım ah.

ENGean
10-07-2017, 16:18
Bugun bana 1 tane daha geldi anasını satiyim.
3-4 gün öncede tekirdağ daki ewe gelmşti.bugunde ist da geldi. 1.5yıl öncesinin.
Postacının elinde bi ton ceza kagıdı vardı, onlar ne öyle ya dedim.
Sadece sultangazi ilçesine 25 bine yakın ceza kagıdı var elimizde dedi.
Toplasan zaten o kadar arac anca vardır ilçede dedi :) nerdeyse her arabaya gelmıs :D

free-hifi
12-07-2017, 12:30
Benim ihlal sonunda hgs kaçak sitesine düşmüş yanlıştan uyandılar sanırım

ENGean
13-07-2017, 14:31
Manisanın demirci ilçesinde çobanlık yapan ve ist.a hiç gelmemiş olan 52 yasındaki amcayada FSM köprüsünden kaçak hgs cezası gelmiş :))
Kaynak:millyet

cookies
13-07-2017, 14:39
Sattığım, HGS sini iptal ettiğim aracıma 2016 Ağustos'tan ceza geldi..
HGS iptal olurken yada araç satarken borç çıkmıyor demek ?

Agent
13-07-2017, 14:53
3 yıl önce sattığım Mini den 2016 mart sakarya otobandan HGS geçiş + şuan kullandığım araçta OGS var olmasına rağmen 2016 mayıs 2. köprü HGS cezası geldi mınaa

B16
13-07-2017, 15:09
Eski aracımızda HGS'den baya çektik. Araba İzmire gitmiş, Kocaeline gitmiş ama hiç İstanbula girmeden FSM'den geçmiş.

O günden sonra OGS kullanmaya başladık.