Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kablosuz ağını genişletmek hk.

fthdrn
01-01-2015, 13:36
İnternette pek çok ürün var.
dsmartın verdiği kablosuz modem yan odadan bile zor çekiyor. En arka odalarda bağlanmıyor bile. Modeme takıp wireless gücünü en iyi şekilde yükseltebileceğim bir ürün önerebilecek biri var mı ? Laptopa usb yolu ile takılanlardan istemiyorum.

Seven7
01-01-2015, 13:39
Accesspoint diye aratırsanız bilgi alabilirsiniz. Size gereken ürün bu.

fthdrn
01-01-2015, 13:43
Accesspoint diye aratırsanız bilgi alabilirsiniz. Size gereken ürün bu.

Bende tavsiye edebileceğiniz ap arıyorum

Gunes G.
01-01-2015, 13:57
Ciscodan devam

fthdrn
01-01-2015, 14:10
Ciscodan devam

Cisco ev ortamı için gereksiz kaliteli kaçmaz mı ? Ben şirkette kullanıyorum cisco'yu.

Gunes G.
01-01-2015, 16:48
O zaman soyle yapalim, airties, edimax gibi markalardan uzak durarak linksys zyxel filan alinabilir

Owner89
01-01-2015, 21:49
zyxel kullanıyorum ben alt kattan alıyorum interneti evin heryerinde çekiyor.Baktın yetmiyo ap le destekliyebilirsin yada modemin destekliyosa bridge yapabilirsin

hondafit
01-01-2015, 22:13
asus zyxel fazlasıyla işini görür

gabxer
02-01-2015, 06:33
Hem şirkette hemde evde asus rt-n12 kullanıyorum tavsiye ederim. Gayet performanslı ve fiyatı da epey ucuz.

N0M4dh
02-01-2015, 12:00
Bütçe verecek olursanız yardımcı olabiliriz.

Birkaç ufak detay soruyu yazayım aklınızda bulunsun.

Konu sadece internetin çekmesi mi?
Havuz konusunda mesela önemi yok mu?
Oyun, download şeklinde olaylar olacak mı? (ping, spike konuları)
Modemden cihaza kablo mu çekeceksiniz, yoksa kablosuz ağdan mı kablosuz yayacaksınız?

Osman Bahadır
02-01-2015, 12:03
Çift 5db antenli bir AP işini fazlasıyla görür

KA®ANLIK
02-01-2015, 12:04

aynen,

TP-Link in fiyat/performans bu özelliklerde güzel ürünleri var...

Ozgu_Akcan
02-01-2015, 12:10
konu ıyı oldu bende odamdakı ınternetı kablosuz sekılde salona tasımak ıstıyorum TViBU için evın tam ortasından kablo gecıyo göruntu hiç hoş değil. valıde uçtu uçucak bana

bu Accesspoint degılde sonucta ondada kablo olucak kablosuz bı sekılde nasıl halledebılrıım

onursumer
02-01-2015, 12:21
hiç kablo çekmeden evde ağ kurmanın en basit yolu bence

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-pla-4211-500mbps-powerline-adaptor-kiti.html

pahalı olsada çok çok başarılı wifi olanlarıda var

emoro
02-01-2015, 13:10
Ruckus 'da olabilir.

fthdrn
02-01-2015, 18:34
Bütçe verecek olursanız yardımcı olabiliriz.

Birkaç ufak detay soruyu yazayım aklınızda bulunsun.

Konu sadece internetin çekmesi mi?
Havuz konusunda mesela önemi yok mu?
Oyun, download şeklinde olaylar olacak mı? (ping, spike konuları)
Modemden cihaza kablo mu çekeceksiniz, yoksa kablosuz ağdan mı kablosuz yayacaksınız?
abi kız arkadaşımın evinde kullanacağım. modem salonda ve dip odalarda wifi çekmiyor modemin dibine cat5 ile wifi alanını genişletebilecek cihaz bırakabilirim. amaç internete diğer odalarda da girebilmek yani ping sıkntısı çekme gibi birşey yok. tabi internet hızı yarıyarıyada düşsün istemeyiz.
bütçede 50-100 lıralık bir cihazla bu işi çözmek istiyorum. modemin antenini değiştirip daha şaşalı bir şey taksam sorun hallolur mu ?
yada Osman abinin belirttiği tarzda bir ürün ?

O zaman soyle yapalim, airties, edimax gibi markalardan uzak durarak linksys zyxel filan alinabilir

zyxel kullanıyorum ben alt kattan alıyorum interneti evin heryerinde çekiyor.Baktın yetmiyo ap le destekliyebilirsin yada modemin destekliyosa bridge yapabilirsin

asus zyxel fazlasıyla işini görür

Hem şirkette hemde evde asus rt-n12 kullanıyorum tavsiye ederim. Gayet performanslı ve fiyatı da epey ucuz.

aynen,

TP-Link in fiyat/performans bu özelliklerde güzel ürünleri var...

bu Accesspoint degılde sonucta ondada kablo olucak kablosuz bı sekılde nasıl halledebılrıım[/QUOTE]

hiç kablo çekmeden evde ağ kurmanın en basit yolu bence

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-pla-4211-500mbps-powerline-adaptor-kiti.html

pahalı olsada çok çok başarılı wifi olanlarıda var
fiyat ev ortamı için ciddi pahalı :)

Ruckus 'da olabilir.
teşekkür ederim hepinize

Osman Bahadır
02-01-2015, 18:49
bu Accesspoint degılde sonucta ondada kablo olucak kablosuz bı sekılde nasıl halledebılrıım

İstersen repeater da alabilirsin ama AP'yi Repeater modunda da kullanabilirsin. Kablo bağlamana gerek yok.

gabxer
02-01-2015, 21:24
abi kız arkadaşımın evinde kullanacağım. modem salonda ve dip odalarda wifi çekmiyor modemin dibine cat5 ile wifi alanını genişletebilecek cihaz bırakabilirim. amaç internete diğer odalarda da girebilmek yani ping sıkntısı çekme gibi birşey yok. tabi internet hızı yarıyarıyada düşsün istemeyiz.
bütçede 50-100 lıralık bir cihazla bu işi çözmek istiyorum. modemin antenini değiştirip daha şaşalı bir şey taksam sorun hallolur mu ?
yada Osman abinin belirttiği tarzda bir ürün ?

teşekkür ederim hepinize

Zyxel tavsiye etmem bahsettim modemden önce zyxel ile ağ kurmuştuk ve yeterince çekim gücü elde edemedik. İstediğiniz kadar büyük anten takın eğer chipset desteklemiyorsa performans alamazsınız. Bahsettiğim modemi büyük anten ile birlikte ofiste kullanıyorum zyxel in çekmediği yerde 3-4 çekiyor. Deneme imkanınız varsa deneyin ofiste benzer şekildeki sıkıntıyı bu modem ve 9dbi anten ile çözdük. Evde 2.katan zemine bunun modem olanını anten uzatma ile kullanıyoruz. Anten uzatarak veya anteni bina dışına alarak çözebilirsiniz. Ancak bu çözümlerin tamamında modeme ek yapmanız lazım firmalardan gönderilen modemler gerçekten kötü oluyor daha önce 2 uydunet modemine anten modu yaptım(cihazın içini açıp el işçiliği ile değiştirmeden bahsediyorum) %20-%30 civarında bir kazanç oldu ki bu diğer çözümlerin yarısı kadar bile değil.

mustafaa_akca
02-01-2015, 21:40
Repeater aldim komsuyla kullaniorum cok memnunum..vatan computerdan aldim inca markasi 80 tl fiyati var..fise tak cikar modeli cok basarili

Dayı
02-01-2015, 21:43
TP Link wa801nd kullanıyorum. çok memnunum. ister kablo ile ister wireless olarak kullanıyorsun.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA801ND

phantom
02-01-2015, 22:00

bırak bu hikayeleri :cool:

orhankkaya
03-01-2015, 00:00
Bütçe sınırlaması yapmadan birkaç öneride bulunabilirim. Öneride bulunacağım cihazlar hem iç hemde dış mekan cihazlardır. Menzilleri ciddi derecede yüksektir. İzmir'in Urla ilçesinde yerel internet servis sağlayıcılığı hizmeti veriyoruz. Yüksek bir yerde vericilerimiz var. Kullanıcılar evlerinden bu önereceğim cihazlar vasıtasıyla internete bağlanıyorlar. Cihazlar alıcı veya verici modlarında çalışabiliyor. Fiyatları 100-200 TL arasında değişmektedir.

Alfa Wisp2
Alfa Wisp N
Ubiquiti NanoStation Loco M2

Gunes G.
06-01-2015, 13:30
bırak bu hikayeleri :cool:

Sen yasiyor musun ya :)

Ranthor
06-01-2015, 13:33
airties 4400 var isimi goruyor, ama bence parasini haketmiyor

altima
06-01-2015, 13:42
modemini evin bi köşesine koy..
modemin wirelessini kapat.
bir data kablosu ile AP (mumkunse zyxel) ' ye bağla.

ap yi evin diğer köşesine koy..
al sana wireless çoğaltıcı :)

phantom
07-01-2015, 07:01
Sen yasiyor musun ya :)

yaşıyo musun hikayesini de bırak
kokuştun la artık

pcvirus
07-01-2015, 08:10
modemin anteni değişiyorsa büyük bi anten tak başka bi şeye gerek yok ev için
yada çift antenli bi adsl modem al tamam

Umut melek
07-01-2015, 08:30
http://www.vatanbilgisayar.com/iap-323rp-300mbps-kablosuz-n-access-point-repeater.html

Aynı sorunu bnde çekiyorum baya araştırdım kafama yatan bu oldu kardeşim tak odana prize tamamdır:D

mustafa-u
07-01-2015, 10:56
http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=2244&model=TL-WPA4220KIT

dublex evde üst odada prize takılı vaziyette gayet güzel bir şekilde görevini yerine getiriyor ..
tavsiye ederim ..