Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clİo 4 ses sİstemİ yardim

Yarbay
02-01-2015, 15:59
Merhabalar Arkadaşlar,

Clio 4 aracım için aşağıdakilerden hangilerini kullanmalıyım diye yorum yapabilir bana yol gösterebilirseniz sevinirim,
aracın orijinal yuvası 13cm buna göre sırayla aşağıdakileri düşünmüştüm:

ÖN hoparlörler:

1) JBL 508C yada JBL 509C

2) Hertz DSK 130

yada yuvayı biraz traşlayarak aşağıdakilerimi alsam?

3) Infinity 6500cx

4) Hertz DSK 165 yada DSK 170

Arka hoparlörler :

arka kapıların kabloları iptal edilip pandizot yaptırılıp arkaya hat çekilerek:

1) Kenwood M6932 (bunlar yüksek rms sanırsam 100rms ama verimli ve insanlar anfisiz bile muazzam net ve bass verdiklerini söylemişler)

2) Alpine Sxe-6925s (bunlarda 45rms bunada insanlar yine anfisiz net ve güzel bas verdiklerini iddia etmişler)

Anfi:

speaker level input ile dönüştürücüsüzmü kullanayım? yoksa rca dönüştürücü kullanmalımıyım?

1) Pioneer GM 6500F 4 x 60rms

2) Pioneer GM-A6404 4 x 60rms

3) Alpine F640 4 x 50rms

anfi konusunda biliyorum rms biraz düşük ama benim amacım bangır bangır sesten çok tatlı sert bir bas ve ses berraklığına sahip 30 ses ayarı olan sistemimde en fazla 18de kullanarak dinleyen beni tatmin edecek bir ses yakalamak ve rms gücü yüksek olup ses kalitesi düşük olan anfilerden çok bu kalite sese sahip anfilerin rmsi düşük olsada daha iyi bir tercih olduğunu düşündüm yanlışsam düzeltin lütfen ve varsa verilebileck tavsiye memnun olurum.

düşündüğüm şimdilik:

İnfinity 6500CX : 200tl (atakan tuning)

Pioneer GM-A6404 : 275tl (atakan tuning)

Alpine Sxe-6925s: 100tl (mediamarkt)

Kablo : 50tl (tesisatçı)

işçilik: 175tl

toplam 800tl

tamda benim bütçeme uygun bir sistem ama sizce değermi,düzeltilmesi gereken yer varmı? yada Atakan tuning'de sahte ürün vs olabilirmi fiyatları biraz düşük gibi geldi?

murat-m
03-01-2015, 01:17
2013 clio icon aracim varken onlere ve arkalara 16 cm infinity reference mid ve 25 cm hertz bas koymustum.hepsinide edison 5 kanal amfi ile beslemistik.1 sene kullanip arabayi satarken soktum. verimli idi benim nazarimda.

mhuratboz
03-01-2015, 01:24
16 cm mid koymak istiyorsanız ufak bi işlemle yapabilirsiniz
benim kapı sistemimde şöyle

http://i62.tinypic.com/ej9u8.jpg
Siyah Olan Parçayı Perçinlerinden Çıkarın Ve Medefeden Ölçüsünü Alın Ortasınıda Yuvasını Oluşturarak Daha Sonra Mit İçin Kasnak Yapın Hem Mitler Kapıya Ne Kadar Dayanırsa O Kadar İyi Ses Gelir.
http://i59.tinypic.com/el7fo3.jpg
Buda Mit Etrafına Yalıtım Daha Sonra Komple Kapıya Yalıtım Yapıldı.

mhuratboz
03-01-2015, 01:27
Amfi Olarak Size Audison Sr5 Önerebilirim İşinizi Hem Ses Kaliteniz Dahada Berraklaşır.Dönüştürücüsü Amfinin Kendi İçinde Zaten Tek Amfi Olur GÖrüntü Daha Güzel Olur.

Yarbay
03-01-2015, 08:14
2013 clio icon aracim varken onlere ve arkalara 16 cm infinity reference mid ve 25 cm hertz bas koymustum.hepsinide edison 5 kanal amfi ile beslemistik.1 sene kullanip arabayi satarken soktum. verimli idi benim nazarimda.

cevap için teşekkür ederim, şahsen infinitylerin sesine hastayım hasta, bence muazzam güzel bir sesi var başka arkadaşımda ilk dinlediğimde hertz dsk olsun ,jbl gto serisi olsun bence yakın bile değiller.

fakat edison sizce iyimidir? yani infinity komp alıp edison anfi almak biraz uyumsuz değilmi edisondansa Pioneer GM serisi daha temiz bir ses vermezmiki?

birde ben sub kullanmayacağım arka kapıları iptal edip pandizot yaptırıp 2 oval atacağım sizce bu araç içersindeki akustiği bozabilirmi? yeterli ve güzel olurmu?

Yarbay
03-01-2015, 08:25
Amfi Olarak Size Audison Sr5 Önerebilirim İşinizi Hem Ses Kaliteniz Dahada Berraklaşır.Dönüştürücüsü Amfinin Kendi İçinde Zaten Tek Amfi Olur GÖrüntü Daha Güzel Olur.

çok ama çok teşekkür ederim gerek yorum için gerek zaman harcayıp foto yükleterek bana yardımcı olduğun için elinize sağlık aracınız çokta güzel olmuş.

durum şu şekilde araç 3 senelik kiralık şirket aracı özetle şahsi araç değil ama günümün %80 yolda geçiyor ayda 6000km yapıyorum ve araç içersinde ne kadar mutluysam okadar iyi :) yani 3 senede az değil deyip 900tl harcasam ayda 25tlye gelir deyip bu araca 900tl bütçe ayırdım hem geri verirken söktürür belki bir sonraki araçta kullanır belki satarım dedim.

fakat araç şirket aracı olduğundan aracın parçalarını kırmadan kesmeden işlem yapmaya çalışıyorum, amacım aracın ön hoparlörleri kapılar ardında gizlensin, arkadaki pandizotdakiler ve anfi 20binde bir servise giderken kaldırılabilip evde servis süresince gizlenebilsinki garantiden dert çıkmasın.

ön kapılardaki bu bass reflex kutusuna zarar vermeden üzerine mdf kasnak kullanarak sizce infinity 6500cx sığdırabilirmiyim? bass reflex ile kapı ızgarası arasında sizce kasnak için pay varmıdır? varsa sizce kaç mm vardır?

yoksa sizce hiç kasnakmış, bass reflexe zarar vermekmiş uzak durup direk 13cm lik bir jbl 508c yada 509c mi alsam yada hertz dsk130?

audison çok kral bir anfi diyecek yok ama ikinci elleri bile 600tl civarı benim bütçem ise 800-900 civarı yani bana fazla gelir zaten 5 kanala sub kullanmayacağım için gereksizde olur 4 kanal yeter.

bu durumda sizce hangi 4 kanal anfiyi önerirsiniz bana? sizce arka kapıları iptal edip arka pandizota hat/kablo çekip 2 oval bağlasam araç içindeki ses akuştiğine zarar olurmu? yoksa daha iyimi olur?

yerel iyi bilinen tesisatçım arka hoparlörlerin olduğu yerde çok boğulduğunu en kral hoparlör taksam en kral anfi ile bile beslesem arkada pandizota konulacak ovaller kadar iyi sesi dağıtamaz deyip arkaya 2 oval önerdi banada gerçekten mantıklı geldi ama sizinde yorumunuz benim için önemli çünkü hem tecrübeye dayalı konuşuyorsunuz hem aynı araçlardan söz ediyoruz.

Yarbay
05-01-2015, 12:18
Arkadaşlar desteğinize ihtiyacım var cevap verebilirseniz çok hayır işlemiş olursunuz :)