Orijinalini görmek için tıklayınız : Ürunden cayma hakki / İade
22 Aralik tarihinde çok begendigim ve uzun zamandir aradigim bir mont aldim, guzelce de bir rakam ödedim.
Geçen hafta okula giderken giydiğimde sadece 5 dakika yağiş altinda kalmam ile omuzlardan su geçirmesi bir oldu.
Internette bakindim ama tam bir bilgi bulamadim, daha dogrusu dogru anladigimdan emin olamadim.
Şimdi bu ürünü iade etme hakkim var mi benim yoksa negatif cevap gelecegi kesin olan incelemeye gonderme metodu mu tek carem?
Ürunu alirken de sordum, 1 saat kadar tutar dediler sonrasinda gecirmeye baslar dendi ama 5dk dayanabildi.
Gidip o monttan hiç almamış gibi ne kadar sürede su geçireceğini sorun sonra çıkarıp 5 dakikada geçirdi iade istiyorum diyin
Yoksa tüketici mahkemesinde görüşürün
Muhtemelen bedel iadesi değil de montu verip farklı bir ürün vermeyi tercih ederler, tabi fiş/fatura veya slip duruyorsa.
Gidip o monttan hiç almamış gibi ne kadar sürede su geçireceğini sorun sonra çıkarıp 5 dakikada geçirdi iade istiyorum diyin
Yoksa tüketici mahkemesinde görüşürün
Son kalani ben aldim. :)
Muhtemelen bedel iadesi değil de montu verip farklı bir ürün vermeyi tercih ederler, tabi fiş/fatura veya slip duruyorsa.
Açikçasi çok tercih ettigim bir marka degil ama o da montun elimde kalmasindan iyidir. Sonucta kullanamayacagim ben bu montu. Neyseki fatura duruyor.
Kaz tuyu mont alirken iyi inceleyip sık dokumak lazim biraz, gecen sene de lacoste dan almistim bir mont, o da su gecirdigi icin mont ihtiyacı doğdu. :)
onursumer
04-01-2015, 09:49
montun su geçirmez ozelliği var ama su geçirdi ise iade değişim hakkın var
yoksa bu size soylenmediyse gene iade değişim hakkın var
ama su geçirmezlik durumu ile ilgili bilgi verildiyse iade değişim tamamen karşı tarafın insiyatifinde rica ederseniz yapabilirler
Markası nedir? Armani / Burberry / Moncler / vs tarzı lüks kesim ise anında geri alıp paranı iade ederler. Yüksek fiyat ödedim dediğin için bu markalar olduğunu baz aldım.
eğer ürün üzerinde "su geçirmez" diye ibare-yazı-logo varsa tüketici mahkemesine başvurun
ama öyle birşey yoksa, zaten tüketici mahkemesi başvurunuzu kabul etmeyecektir.
eğer ürün üzerinde "su geçirmez" diye ibare-yazı-logo varsa tüketici mahkemesine başvurun
ama öyle birşey yoksa, zaten tüketici mahkemesi başvurunuzu kabul etmeyecektir.
Su geçirmez ibaresi yok, su gecirsin zaten waterproof ozelligi olmadigini bilerek aldim montu ama bi mont 5.dakikada su gecirince de garip oluyor. :)
Markası nedir? Armani / Burberry / Moncler / vs tarzı lüks kesim ise anında geri alıp paranı iade ederler. Yüksek fiyat ödedim dediğin için bu markalar olduğunu baz aldım.
Dkny abi, armani grubundan armani jeans e kardeş olur anca. Armaniye de baktim ama özellikle bu montu ariyodum, bulduk sonra böyle elde patladi. :D
cgnozdmr
04-01-2015, 11:41
ürün dedğiniz gibi su geçirmez özelliği taşımıyorsa markaya başvurursanız büyük ihtimalle iadeniz kabul edilmez çünkü ürünün oyle bı ozellıgı yok adamlar 5 dk sına 1 saatıne bakmazlar diye dusunuyorum.Bence aldıgınız yer ile anlasıp baska urunle değişim yapmanız en makulu ozellıkle de o 1 saat dayanır dıyen satıs danısmanı arkadası bulun bence.
Yiğit G.
04-01-2015, 12:03
1- su geçirmez değilse (mesela columbia dan ayakkabı aldım heryerinde waterproof yazıyordu) bir ibare yoksa neden yagmurda giydin :) Normal montsa tabiki geçirir 5 dakka normal bir süre bence şaşılacak bir durum yok.
2- mağazadan deneyip aldıysan ayıplı mal olmadıgı sürece iade hakkın yok.İnternet olsaydı 14 gün ayıplı olsun olmasın direk iade hakkın vardı.
3- Hala kaz tüyü mü kullanıyorsunuz allah için google a kaz tüyü nasıl yapılır yazın izleyin.Yazıktır yahu.
son olarak iyi bir marka ise ne olursa olsun alabiliyorlar.Müşteri memnuniyeti açısından.Bunu verip üstüne para verip daha iyisini almak istiyorum dersen bir nebze daha çok işe yarıyor.
onursumer
04-01-2015, 12:35
ozaman senin durumun sadece muşteri memnuniyetine girer , gidip normal iyi niyetli bir şekilde konuşursun yapabilicekleri birşey varsa insiyatifle yaparlar başka yapabiliceğin birşey yok :)
Konuya biraz alakasız olacak ama bugün aşağıdaki mağazadan aşağıdaki montu aldım;
https://sportive.com.tr/urun-64579-la-paz-erkek-mont-.html
%75 kaz tüyü içeriyor. Satan kişi soğuk geçirmez vb. demişti ama açıkcası bayağı üşüdüm bu akşam. Sanırım iade edeceğim.
Bana önerebileceğiniz ürün var mı şişme şeklinde sadece north face ve columbia olarak ?
Columbia turbodown var ama o da 900/1000 lira. Magaza calisani o mont icin de 1 saat sonra su alir demisti.
W magazasinda bi mont vardi asiri iddaa etmislerdi su gecirmez diye keske onu alsaydim.
Columbia turbodown var ama o da 900/1000 lira. Magaza calisani o mont icin de 1 saat sonra su alir demisti.
W magazasinda bi mont vardi asiri iddaa etmislerdi su gecirmez diye keske onu alsaydim.
Büyük güvenle almıştım ama beklediğim gibi olmadı. Şu an ise ne yapacağım, ne ile değiştireceğim veya iade edip ne alacağım hakkında en ufak bir fikrim yok maalesef.
onursumer
04-01-2015, 22:47
Su gecirmez urunler pek isitmiyor bence
Ben gecen ay vakkoramadan aldim inanilmaz hafif ve sicak tutuyor su gecirmez demediler oyle bir ozelligi yok ama suyuda emmiyor
Netten arastirdim model bu
http://bubago.com/collections/erkek/products/int-liner-hood
Su gecirmez urunler pek isitmiyor bence
Ben gecen ay vakkoramadan aldim inanilmaz hafif ve sicak tutuyor su gecirmez demediler oyle bir ozelligi yok ama suyuda emmiyor
Netten arastirdim model bu
http://bubago.com/collections/erkek/products/int-liner-hood
Bu ürünü de incelemiştim. :)
Su geçirsin geçirmesine de hani bi yarım saat falan yağış altında kalırsın öyle geçirir, benimki 5dk da emdi direk omuzlardan.
İç astarı olmayan veya iyi kapatacak şekilde dikilmemiş olan modeller su geçiriyor gördüğüm kadarı ile. Lacoste montumda iç astar yok mesela, o geçen sene iyiydi ama annem makinede yıkayıp astıktan sonra performansa elveda dedik. :)
onursumer
04-01-2015, 23:08
Kaldiysa ellerinde dene ben normalde araba kullanirken hep montumu cikaririm bunun ustumde oldugunu anlamiyorum
Cok yagmurda kalmadim ama gecirme hissi olmadi bi 15 20 dk en fazla durmusumdur ztn
Sadece The North Face ürünleri satan bir mağaza var mı İstanbul içinde ? Sportive'den başka bol bol çeşit bulabileceğim ?
Sadece The North Face ürünleri satan bir mağaza var mı İstanbul içinde ? Sportive'den başka bol bol çeşit bulabileceğim ?
Avm lerde var mağazaları.