PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3'lü Led ampüllerin sürekli yanması ?

xxozanxx
02-10-2008, 16:10
arkadaşlar iyi bayramlar öncelikle :)
bu resimdeki 3 led'in yanyana olan ampülleri arabamın iç aydınlatmasında sarı olanların yerine kullanıyorum fakat sürekli yanıyor,bozuluyor.3-4 kere değiştirdim bıktım artık değiştirmekten.hayır kendisi bişi değil 2 ytl ama sök tak bıktım:o elektrikçimede taktırdım yine aynı...orjinal sarı ışığı takınca sorun yok.benim size danışmak istediğim bunların kalitelileri nerde satılıyor yada hangi sitede? Türkiye'de satan biyer bulamadım ben,nettede bulamadım... teşekkür ederim :)

http://www.42draftdesigns.com/images/leds/fusestyleleds.jpg

iynn-RS
02-10-2008, 16:15
led kolay kolay patlamaz.

bir tanesini bi elektronikçiye göster baksın direç değerine bağlantısına.

xxozanxx
02-10-2008, 16:22
anladım arkadasım fakat elektrikçi oraya kontrol kalemı tuttugunda elektrık gelıyor.3 ledlı lambayı takınca tık yok.yenı ampul takınca gelıyor ısık...napabılırız dedım bısı yapamayız dedı bende anlamadım. hayır bunların mtec markası falanda yok.kalıtelı bısıde denıyemıyorum...

HKS
02-10-2008, 16:34
araçtaki voltaj 14v a kadar yükselebiliyor belki ondan patlıyodur yoksa led kolay kolay patlamaz. yada tanıdığın elektronikler uğraşan biri varsa istediğin renk led alıp yapabilirsin.

SOMEONESPECIAL
02-10-2008, 16:38
3 Volt X 4 = 12 volt u tamamlar ledlerde... Tahminim 2 YTL lik ledler
kalitesiz çin malı olup ömürleri kısa olabilir. Ledlerin ömürleri uzundur ama
tahminimce kısa devre yapıp devreyi yakıyor ve zaten biri patlarsa
diğerleri de sağlam olmasına rağmen yanmaz. Karaköy'de istediğin renk ve
kalite de led bulabilirsin Selanik Çarsısında. Ama böyle ampül gibi olanları var mı
bilemiyorum. Ebay a bi bak derim ama değer mi kararını sen ver

xxozanxx
02-10-2008, 16:55
sagolun...
yani 2 ytl ledler aksesuarcılar 5 ytl yede satıyorda aynı dandik mal.izmirdeyim ben fakat led satan kaliteli yer bilmiyorum işte.normal elektronikçiye gitmek en mantıklısı sanırım:) ebaydende alabilirim ama onların kaliteli oldugunuda bilemicemki bakarak:o

araçtaki voltaj 14v a kadar yükselebiliyor belki ondan patlıyodur yoksa led kolay kolay patlamaz. yada tanıdığın elektronikler uğraşan biri varsa istediğin renk led alıp yapabilirsin.

3 Volt X 4 = 12 volt u tamamlar ledlerde... Tahminim 2 YTL lik ledler
kalitesiz çin malı olup ömürleri kısa olabilir. Ledlerin ömürleri uzundur ama
tahminimce kısa devre yapıp devreyi yakıyor ve zaten biri patlarsa
diğerleri de sağlam olmasına rağmen yanmaz. Karaköy'de istediğin renk ve
kalite de led bulabilirsin Selanik Çarsısında. Ama böyle ampül gibi olanları var mı
bilemiyorum. Ebay a bi bak derim ama değer mi kararını sen ver

xxozanxx
02-10-2008, 20:35
bu arada internetten satılanlara baktımda bi cacık yok :D bi elektronikçiye gidip yaptırmak en iyisi sanırım.dediğiniz gibi....şu resimdeki gibi 9 ledli :D:D bütün arabayı bembeyaz yapsın ehehhe

http://img519.imageshack.us/img519/8969/elektronikiey8.jpg

VteC_MaNiaC
02-10-2008, 22:35
bu arada internetten satılanlara baktımda bi cacık yok :D bi elektronikçiye gidip yaptırmak en iyisi sanırım.dediğiniz gibi....şu resimdeki gibi 9 ledli :D:D bütün arabayı bembeyaz yapsın ehehhe

http://img519.imageshack.us/img519/8969/elektronikiey8.jpg

bundan olursa bende alırım valla cam filmi var çevirme falan olursa direk iç lambayı yakıp " memur bey bizde film yok" diyebiliriz :D

xxozanxx
02-10-2008, 22:40
eheh haklısın:D yarın yada cmt gidicem.bulurum heralde yada yaptırabilirim...yazarım buraya..

punto_multijet
03-10-2008, 00:00
Çankayada Onur çarsısına git. odak dovizin orda. işi sırf led olan dukkan va rorda mutlaka sorununun cozumu vardır

VteC_MaNiaC
03-10-2008, 00:11
eheh haklısın:D yarın yada cmt gidicem.bulurum heralde yada yaptırabilirim...yazarım buraya..

banada özelden bi mesaj sallarsan duacın olurum :)