PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Accent Era 1.4 Neden Yağ Eksitti?

btubalaban
04-01-2015, 15:08
Merhaba
Arabayla bir kaç günün ardından dün 30-40 km yol yaptık. Eve dönüşümde dur kalk trafikte bir kaç kere yağ lambası yandı. Trafik açılıp biraz daha gittikten sonra sadece debriyaja bastığımda ve rölantiye düştüğünde yanmaya başladı. Park ederken arabanın seninde biraz değişiklik vardı sanki dizel gibi çalışıyordu. Stop ettikten yarım saat sonra yağına baktığımda hiç yağ yoktu. Biraz önce de fotoğraflarını çektim.
Göründüğü gibi şarj ve kayışın etrafında yağ var. Yerdede süzülen yağlar var.
http://i62.tinypic.com/2lngxht.jpg

http://i57.tinypic.com/ke6dqd.jpg
Kaputtada bu şekilde yağ izi var.
http://i57.tinypic.com/332v7si.jpg
Yardımcı olursanız sevinirim.

uqur
04-01-2015, 21:39
yağ bi yerde çatlak varmış gibi geldi

Oznsrl
04-01-2015, 21:41
yağ filtresi nerde bu araçlarda ordan kaçırmış olablir mi

rekord2000
04-01-2015, 23:12
Araç bir yerden yağ kaçırmış ve sizde ikaz lambası yandığı halde durup yağ koymak yada kenara çekip çekici çağırmak yerine gitmeye devam etmişsiniz. Bence şuan çok daha büyük bir sorununuz var. Yüksek ihtimal yatak sarmış motor. Geçmiş olsun!

btubalaban
04-01-2015, 23:17
Araçta yağ lambası yandıktan 5 km sonra durdum ve bir daha çalıştırmadım aracı. Arabanın yağ filtreside resimlerin çekildiği yerin arkasında.

MEGFB
11-01-2015, 19:52
Araç bir yerden yağ kaçırmış ve sizde ikaz lambası yandığı halde durup yağ koymak yada kenara çekip çekici çağırmak yerine gitmeye devam etmişsiniz. Bence şuan çok daha büyük bir sorununuz var. Yüksek ihtimal yatak sarmış motor. Geçmiş olsun!

araç opel fiyat tofaş değil hyundai kolay kolay yatak sarmaz 50 km bile gitse çatlak var herhangi bir ustaya gösterin

Oznsrl
11-01-2015, 20:11
araç opel fiyat tofaş değil hyundai kolay kolay yatak sarmaz 50 km bile gitse çatlak var herhangi bir ustaya gösterin

honda desen anlarımda :D yağsız 50 km gidip hiç bi zarar gelmicekmi motora eminmisin ?

Arabanın yağ filtreside resimlerin çekildiği yerin arkasında.

yüksek ihtimal ordan coslamıştır değiştirip yağ ekleyin inş motora bi zarar gelmemiştir

MEGFB
11-01-2015, 20:26
getz 1.3 kullanmıştım yatak sarması yağsız kalınca olmuyor pis yağ ile 0 derece ve altında direk ilk marstan sonra kesici de uzun süre bekledikten sonra oluyor 1000 tl civarı servis fiyatı varyaptırdıktan sonra ısındıktan sonra denemiştim hiç bir şey olmamıştı hala aynı şekilde gidiyordu arabistan gibi yerlerde kullanılan markalar herzaman sağlamdır tecrübe ile sabittir

gökberk
11-01-2015, 20:32
Bu tarz, yağ eksildiğinde uyarı vermeyen araçlarda yağ lambası korkulu rüyan olur. Yandığı anda debriyaja gömülüp kontağı kapatman gerekirdi.
Umarım çok masraflı olmadan işin içinden çıkarsın.

onursumer
11-01-2015, 20:33
honda desen anlarımda :D yağsız 50 km gidip hiç bi zarar gelmicekmi motora eminmisin ?

us kapak çatlak korfezde tum toplamda 15-20 tur atmışım farkında olmadan eve gelmeyi geçtim 4 hafta sonra farkettim ben :D cubukta yağ yoktu

MEGFB
11-01-2015, 20:34
yağ labması yanmış

MEGFB
11-01-2015, 20:37
us kapak çatlak korfezde tum toplamda 15-20 tur atmışım farkında olmadan eve gelmeyi geçtim 4 hafta sonra farkettim ben :D cubukta yağ yoktu

oda bir şey mi yatak sarık şekilde 400 km den fazla yaptım :D

onursumer
11-01-2015, 20:49
yağ labması yanmış

ben farketme sebebim arabanın bir sabah marşa bastığımda şakır şakır çalışması oldu hatta konusu ve videosu mevcut

işin güzel yanı benim yağ lambam arıza dolayısı ile yanmıyormuş :)

bu arada çatlak ust kapak vs masrafı dışında bir hasar çıkmadı araçta

tabi bu bu araçta olmayacak anlamına gelmiyor

Oznsrl
11-01-2015, 20:56
sonuçta bi zarar görmüş ben yatak sarar demedim zaten :D bizim bi tanıdıkta cıvıs si vardı yatak vuruyodu 10 60 yağ koyup 2 sene bindiler :D ama yağsız kalan motor yatak sarar yağ olsa bile yüksek devirde pompa yetiştrmzse yine sarar

MEGFB
11-01-2015, 21:05
pis yağ ile 3 kez zorladım üçüncü den sonra 2k 3k arası tık tık ses yapıyordu yağını değiştirdik ses gider diye gitmedi servis 1000 lira sıkış mış oyuzden ses yapıyor dedi ama değiştirdiğim yağ mobil 1 0w40 dı 400km gibi gitmemi o sağladı buna adım gibi eminim

Oznsrl
11-01-2015, 21:11
neden bahsettiğini ben anlamadım kardeşim :D ses demişsin ses ne sesi 1000 lira ne masrafı yağını değiştrdn 400 km gittin 400 km sonra ne oldu pis yağdan kastın ne

MEGFB
11-01-2015, 21:13
sonuçta bi zarar görmüş ben yatak sarar demedim zaten :D bizim bi tanıdıkta cıvıs si vardı yatak vuruyodu 10 60 yağ koyup 2 sene bindiler :D ama yağsız kalan motor yatak sarar yağ olsa bile yüksek devirde pompa yetiştrmzse yine sarar

onu bizzat size demedim bu arada 10w 60 (kalın yağ)koymak sesi kesme özelliği içerir geçici yöntem

MEGFB
11-01-2015, 21:20
yataksardık ses yaptı sonra yağı değiştirdik gitsin diye gitmedi bunun üzerine 400+km gittim

Oznsrl
11-01-2015, 21:24
Kardesim yatak saran araba 400 u gectim 4 km bile gitmez :D yanlis hatirlamiosam yatak sarinca krank kitlenir

Dou
11-01-2015, 21:38

Anladigim kadariyla mars basar basmaz kesicide gitmis.

MEGFB
11-01-2015, 21:42
kırılan ana değildi kol yatağıydı ve kırılan parça ucundan kırılmış ve torkun yükseldiği devirde tık tık ses yapıyordu kırıldıktan sonra yağ değiştirdim mobil 1 0w40 değiştirdikten sonra üstüne 400 km gittim yağ değiştirmeden önce kaç km gitti bilmiyorum senin dediklerin doğru honda sağlam araç ben ülkemde kia hyundai de yapmış dediğimde tepki alıyorum cidden sağlam bir marka görmek istiyorsak renault(2000 öncesi) bence

Oznsrl
11-01-2015, 21:52
Anladigim kadariyla mars basar basmaz kesicide gitmis.

valla ben daha tam ne olmuş ne bitmiş çözemedim hele son mesajdan sonra 404 not found :)

kırılan ana değildi kol yatağıydı ve kırılan parça ucundan kırılmış ve torkun yükseldiği devirde tık tık ses yapıyordu kırıldıktan sonra yağ değiştirdim mobil 1 0w40 değiştirdikten sonra üstüne 400 km gittim yağ değiştirmeden önce kaç km gitti bilmiyorum senin dediklerin doğru honda sağlam araç ben ülkemde kia hyundai de yapmış dediğimde tepki alıyorum cidden sağlam bir marka görmek istiyorsak renault(2000 öncesi) bence

kardeşim biz seninle anlaşamıcaz heralde :) o kadar konudan konuya atladın ki kafam karıştı ben gidiyim en iyisi iyi geceler :)

LnchCntrl
11-01-2015, 22:23
sanayiye felan mutlaka çekicide gidin.

btubalaban
13-01-2015, 22:55
Teşekkürler önerileriniz için. Ustamla görüştüm geldi baktı araca yağ filtresi patlamış bide yağ pompasının hortumlarında bir sıkıntı olduğunu söyledi. Bir kaç güne çekici gelicek alıcak arabayı servise götürücek. Ani hava değişimlerinde bu hortumların kasılıp gevşemesinden ötürüde böyle bişeyin olacağını söyledi. Servise gittiğinde tam olarak ne olduğunu yazıcam tekrardan.

btubalaban
18-01-2015, 15:46
Güncel olarak bugün aracın yağ filtresi değişti. Önceki bakımda yağ filtresi değişirken 'usta' denilen tipler tam oturtmadığı için contasını fotoğraftaki gibi ısırmış. Neyseki yağ filtresi yağ ile kurtardık kendimizi. Şıkırtılı çalışmada yağsız kaldığından sibob ayarları kaçmış. Yağlandıkça düzeldi oda yağ basıncıyla yapıyormuş ayarı.
Buyrun fotoğraf;
http://i62.tinypic.com/jzbtcn.jpg