PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UPS Kargo fiyat düşürme hakkında.

B16
06-01-2015, 13:37
Herkese iyi günler,

İngiltere'den ara ara araç parçası getirtiriyoruz kimi zaman 3 parça kimi zaman 5 parça ama her seferinde 35-40£ arası ödemek insana koymaya başladı.

5.10 kg için £41,60
1.43 kg için £35,40
4.50 kg için £42,34

Daha da gider ama bunu ucuzlatmanın bir yolu yok mu? UPS'i aradım şirketseniz anlaşma yapalım dedi ve onların şartlarını da sağlıyacağımı hiç sanmıyorum. Zaten çok fazla kargo gelmiyor ama 1.5 kg için de £35 ödemek zoruma gidiyor artık. Royal Mail ile gelmesini istesek onlar da PTT'den daha beter, takip numara sistemleri çalışmaz veya ürünleri kaybolabilir.

UPS Express Saver ile gelmiş bütün hepsi.

Belki daha önce forumda yurtdışından UPS ile alışveriş yapan olmuştur var mı bunu ucuzlatmanın bir yolu.

Gunes G.
06-01-2015, 14:30
Cok kullandim UPS'i, hala da kullanirim. Fiyatlari ve hizmeti guzeldir, ona gore de fiyati vardir.

Anladigim kadariyla gelen urunlerin boyutu ufak ve bir sureklilik var. Onerim sevkiyat araligini uzatip, urunlerin hepsini birlestirip oyle yollatmak olabilir cunku UPS'te agirlik arttikca bir noktaya kadar $/kg ciddi azaliyor. Diger onerimde zaten Royal Mail. Ben 4'lu set jant gibi ciddi urunlerde getirdim RM ile, bir sorun yasamadim acikcasi.

Birlestirme ya da RM disinda bir ucuzlatma yolu daha var aslinda ama iyi iliskiler gerekir bunun icin. Urunlerin bir tanesini bile tedarik ettigin bir firmanin UPS ile anlasmasi varsa, diger urunleride ona yollayarak kargolatabilirsin, bu sekilde o firmanin tarifesinden yararlanirsin ancak bunu kabul ettirmek icin biraz takla atman gerekebilir.

B16
06-01-2015, 14:41
Cok kullandim UPS'i, hala da kullanirim. Fiyatlari ve hizmeti guzeldir, ona gore de fiyati vardir.

Anladigim kadariyla gelen urunlerin boyutu ufak ve bir sureklilik var. Onerim sevkiyat araligini uzatip, urunlerin hepsini birlestirip oyle yollatmak olabilir cunku UPS'te agirlik arttikca bir noktaya kadar $/kg ciddi azaliyor. Diger onerimde zaten Royal Mail. Ben 4'lu set jant gibi ciddi urunlerde getirdim RM ile, bir sorun yasamadim acikcasi.

Birlestirme ya da RM disinda bir ucuzlatma yolu daha var aslinda ama iyi iliskiler gerekir bunun icin. Urunlerin bir tanesini bile tedarik ettigin bir firmanin UPS ile anlasmasi varsa, diger urunleride ona yollayarak kargolatabilirsin, bu sekilde o firmanin tarifesinden yararlanirsin ancak bunu kabul ettirmek icin biraz takla atman gerekebilir.

Sevkiyat aralığını uzatma gibi bir şansım yok. Öyle birşey oluyor ki Jaguar'ın 2.7 Dizel motor için termostat'ı Türkiye'de yok! Yetkili satıcı falan hak getire. Hoş bir ara yurtdışında bile yoktu ama Almanya'da bulduk. Yetkili zaten getirirm dese 15-20 gün sürüyor. O zaman da benim bu ürünü hemen getirmem gerekiyor. Bu ve bunun gibi durumlarda maalesef ürün toplayıp getirmem imkansıza yakın. Satıcım UPS Express Saver ile gönderiyor bugün biraz araştırdım UPS Expedited daha ucuz olduğunu gördüm ama tam emin değil.

Royal Mail'de nedense ben sorun yaşadım, sürekli bir gümrük olayı oluyor ve gümrük'ten geçme işlemi daha uzun oluyor.
Satıcım ise Royal Mail'e nedense güvenemiyor. Takip numarası yok ve süreç 20-30 gün arası diyor. DHL'e baktım UPS ile aynı fark yok.

UPS'de Türkiye de ki gibi sistem yok mu? Sigortasız, teslim ihbarsız vb. gibi?

http://www.jagspares.co.uk/Manners/partpics/XR841811.JPG

Linkte ki ürünü getirmek için £35,41 ödemişim!

Smoke06
06-01-2015, 18:34
fiyatlar makul zaten taaa kac km yoldan ucakla gelıyo + 2 gunde gelıyo + sıkıntısız pakette cızık dahı olmadan gelıyo.40 50 sterlin bence gayet uygun.40 50 sterlın onlarda 40 50 lıra gıbı oldugu ıcın sana pahalıda gelıyo olabılır.burdan yurtıcı kargoya yada x bı kargoya paket ver vana yolla 5 kılo oda 25 30 lıra tutar.

B16
06-01-2015, 18:40
fiyatlar makul zaten taaa kac km yoldan ucakla gelıyo + 2 gunde gelıyo + sıkıntısız pakette cızık dahı olmadan gelıyo.40 50 sterlin bence gayet uygun.40 50 sterlın onlarda 40 50 lıra gıbı oldugu ıcın sana pahalıda gelıyo olabılır.burdan yurtıcı kargoya yada x bı kargoya paket ver vana yolla 5 kılo oda 25 30 lıra tutar.

Gümrük'e takılmaması, çok hızlı gelmesi ve tahmini varış süresini 1 gün bile şaşmaması çok güzel. Ama £30'a aldığım Termostat için de £35 kargo ödemek koyuyor.