PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa 1.3 Kumandalı egsoz

MuzafferKirli
07-01-2015, 02:44
Arkadaşlar merhaba,

1.3 Corsa aracıma kumandalı egsoz düşünüyorum, fakat tecrübe sahibi olan abilerimiz, bayağı bilgi verdiler.

Katalizörün iptal edilmesi gerekiyormuş daha iyi ses alabilmek için, bende apaçi gibi düz boruyu sevmiyorum arada bir tatmin etse yeter düşüncesindeyim.

Aracım van'dan bozma oldugu için muaynem senelik, Downpipe yaptırmayı düşünüyorum fakat her aralıkta onu söküp taktırmak ile mi uğraşicam, katalizör boşaltmayı düşünüyorum muaynede fark edilirse falan dediler..

Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum, ama dp daha cok kafama yatıyor. Galiba katalizörü sökerken vs. bizim araçlarda turboyuda söküyolar doğruluk derecesi nedir.

egsozcuya gitmeden önce iyice araştırmak istiyorum, bilgilerinizi esirgemezsenz sevinirim.

teşekkürler.

mikelazi
07-01-2015, 12:18
ben katın içini açtırıp boşalttım ve içinden düz boru geçirtip tekrar yerine taktım dışardan hiçbişey belli olmuyor.

mert1612
07-01-2015, 12:45
eğer isterseniz elimde 60 mm cut out var

MuzafferKirli
07-01-2015, 13:49
ben katın içini açtırıp boşalttım ve içinden düz boru geçirtip tekrar yerine taktım dışardan hiçbişey belli olmuyor.

hacı araştırdım birazda, koku olayı, ses olayı vs. oldu mu ? dp ile bir kaç hp artış alabilrmişim birde onuda okumuştum.

+ ve - yönlerini yazarmısın bana

eğer isterseniz elimde 60 mm cut out var

hacı elimde egsoz mevcut taktırıcam sadece :) teşekkürler.

mikelazi
07-01-2015, 15:39
sonuçta kat.iptal oldugu için araçta belli bir rahatlama oluyor.ilerliyen zamanda bunu yazılımlada pekştirip son noktayı koyucam.koku olayını çözemedim...ama ben sadece kat.ı boşalttım sonrasında borularım ve susturucum halan oem.o yuzden seste pek artış olmadı.fakat yaza dogru sona kadar 51 yaptırmayı düşünüyorum.

MuzafferKirli
07-01-2015, 18:21
Sizin yaptırdığınız gibi yaptırıcam, kat içine boru .

Dp ye 300 tl dediler :) haırlısı bakalım inşallah orj bişey olurda muaynede skıntı cıkarmaz.

R.I.P
07-01-2015, 19:38
sadece son susturucu var diye 2 sene kaldım muayeneden

MuzafferKirli
10-01-2015, 21:04
Evet tüvtürk biraz katı araçların egsoz sistemleri konusunda.

Eksozcuyla konusma fırsatım oldu bugün, katı söküp içinden boru geçiricez boru yanlarınıda iyice elyaf ile doldurucaz, dışardan vursa bile çalışanlar içi doluymuş gibi ses yapacak :)