PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırık Gücünün Anısına.

rekord2000
08-01-2015, 01:11
Paylasıldımı, bilmiyorum, cepten açıyorum konuyu, george'nın anısına video yapmış adamlar.

Best Of Giorgi Tevzadze / Лучшее Ğ“ĞµĞ¾Ñ€Ğ³Ğ¸Ñ Ğ¢ĞµĞ²Ğ·Ğ°Ğ´Ğ·Ğµ / გიáƒáƒ გი თევძáƒáƒ–ის სáƒáƒ£áƒ™áƒ”თესრმáƒáƒ›áƒ”ნტები - YouTube (http://youtu.be/XnedhrQUx3s)

Umarim çıkar video.

fthdrn
08-01-2015, 01:27
iyi giderdi rahmetli.. arada açar açar izlerim hep.

mehmetbirdall
08-01-2015, 01:39
hakkını verenlerdendi rahmetli sıkılmadan defalarca izledim hala da izlerim.

rekord2000
08-01-2015, 01:45
Valla bence cahil cesareti ile gıdenlerden di. Rahmetli de yanlardı diyim.

FaBeRgE
08-01-2015, 02:12
çok güzel video, gerçekten efsaneydi benim için. Duvarımda da paylaştım hemen :)

mert_can 41
08-01-2015, 03:56
Videonun başı sanırım kaza yaptıkları yerde çekilmiş şu adam kendi kullanırken kaza yapsaydı bukadar koymazdı pisi pisine gitti ya o çok koydu

fthdrn
08-01-2015, 11:51
Videonun başı sanırım kaza yaptıkları yerde çekilmiş şu adam kendi kullanırken kaza yapsaydı bukadar koymazdı pisi pisine gitti ya o çok koydu

Ben ölsem bu kadar içerlenmezsin be Mertcan :D

mody
08-01-2015, 12:08
belki izlemek isteyenler olur

+18 bir video

kazadan hemen sora çekilmiş, ambulans, itfaiye ve polis gelmeden önce, vefat etmiş görüntüleri var, videoyu ona göre açın...

aynı bizdeki gibi insanlarda içgüdüsel kurtarma çabaları var...

Giorgi Tevzadze death | Eric Davidovich's footage - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=OO3JRtrXRg8)

aTaBeY
08-01-2015, 12:21
Ooo ben bu videoyu görmemiştim yazık ya adam yeni evliymiş... İzledim çıkarma çabalarını kötü oldum gerçektende...

KaanBRS
08-01-2015, 12:23
Bu video çok acıklı gerçekten,arkada kalanlar için çok zor bir durum olmalı Allah ölümünde hayırlısını nasip etsin..

mert_can 41
08-01-2015, 12:45
Ben ölsem bu kadar içerlenmezsin be Mertcan :D

Sana alıştık lan bir el ölüyon diyer el yine diriliyon olmadı gad mod açıyosun o zamanda kralsın :D şaka bir yana olurmu öyle şey

Bu arada video üzücü olmuş :(

stlegal
08-01-2015, 13:14
Her turk evladi anasini bacisini hastaneye gotururken bukadar kullanabilir ozendirmeyen bu heriflere

K0213
08-01-2015, 13:17
Youtube de nasıl aratmalıyız video için? şirket bilgisayarı açmıyor da.

oğuz
08-01-2015, 13:18
tam bir efsaneydi hala da

aTaBeY
08-01-2015, 13:20
Youtube de nasıl aratmalıyız video için? şirket bilgisayarı açmıyor da.

Giorgi Tevzadze death | Eric Davidovich's footage

direk bunu kopyalarsanız çıkar.

MertSerhanÖ.
08-01-2015, 13:42
En azından bizim ülkemizde ki gibi sadece sokaklarda ona buna salça olarak serserilik yapmıyodu.Drift sporları başkanıydı aynı zamanda.Mükemmel bir direksiyon mükemmel bir kabiliyetti.Kendi aracında yan koltukta can vermesi çok acı.Ama malesef su testisi su yolunda kırılıyor.Mekanı cennet olsun.

Şirzat
08-01-2015, 21:07
tam efsaneydi bu adam ya tüm çevremdekilere o 9 dakikalık video yu izlettim ve her seferinde bende izledim

gokayy
09-01-2015, 10:35
tevzadzeye ve anılarına doymanıza yetecek kadar
smotra run - tevzadze - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6RNIbnm8VQg)

Gunes G.
09-01-2015, 10:57
Arac kontrolunun iyi olmasi yollarda tehlike sacan bir dangalak oldugu gercegini degistirmiyor benim icin.

Bu adam yolda giden sucsuz birini caprip oldurseydi, su an yaptiginiz empatinin yuzde birini yapmayacaktiniz o olen adam icin, cunku bir olayi yoktu o adamin hepi topu yolda yuruyen bir vatandasti. Ama halbuki tevzadze oyle mi? Adam kral, drift monster, yurru be kim tutar... Biri de demiyordu ki adam toplum dusmani, efrafi icin tehlike sacan potansiyel bir katil...

"Stop making stupid people famous"

aTaBeY
09-01-2015, 11:14
Arac kontrolunun iyi olmasi yollarda tehlike sacan bir dangalak oldugu gercegini degistirmiyor benim icin.

Bu adam yolda giden sucsuz birini caprip oldurseydi, su an yaptiginiz empatinin yuzde birini yapmayacaktiniz o olen adam icin, cunku bir olayi yoktu o adamin hepi topu yolda yuruyen bir vatandasti. Ama halbuki tevzadze oyle mi? Adam kral, drift monster, yurru be kim tutar... Biri de demiyordu ki adam toplum dusmani, efrafi icin tehlike sacan potansiyel bir katil...

Tabiiki övünülecek yada örnek gösterilecek bir kişi değildi. Ancak sonuç olarak o videoyu izleyince o insanın böyle bir durumda bu şekilde hayatını kaybetmesi insanı üzüyor. Biraz daha araştırırsanız düğün konvoyu eşiyle fotoğraflarına vs ulaşabilirsiniz... Keşke evlendikden sonra en azından jübilesini yapıp bıraksaydı. Ama kader işte ne olacağı belli olmuyor.

onur_S
09-01-2015, 11:24
Gunes bey son cumleyi Turkce yazsaniz daha iyi olmazmiydi? :)

Gunes G.
09-01-2015, 13:00
Tabiiki övünülecek yada örnek gösterilecek bir kişi değildi. Ancak sonuç olarak o videoyu izleyince o insanın böyle bir durumda bu şekilde hayatını kaybetmesi insanı üzüyor. Biraz daha araştırırsanız düğün konvoyu eşiyle fotoğraflarına vs ulaşabilirsiniz... Keşke evlendikden sonra en azından jübilesini yapıp bıraksaydı. Ama kader işte ne olacağı belli olmuyor.

Problemi cok guzel gostermissin tesekkur ediyorum ve kalin yaparak iyice gozukmesini istiyorum.

Simdi soruyorum, etrafa tehlike sacan, diger insanlarin hayatlarini tehdit edecek seyler yapan bir insanin hayatini kaybetmesine uzulmek mantikli mi? Hele ki nasil bir insan oldugu hakkinda en ufak bir fikir sahibi bile olmayan bizim gibi dis kapinin mandali insanlar icin?

Oturun tekrar dusunun ama mantikla dusunun. Yaptigi abuk subuk hareketlerle primitif duygulari tatmin ettigi icin subjektif takilmayin, saglam kafayla analiz edin durumu ve vardiginiz sonuclarida lutfen yazin. Yazin ki herkes gorsun ve sizi anlasin.

Gunes bey son cumleyi Turkce yazsaniz daha iyi olmazmiydi? :)

Ozellikle oldugu gibi ingilizce yazdim cunku bu fikri bu sekilde lanse eden de ingilizce kullaniyor, bu sekilde gecti yani literature. Artik bugunun dunyasinda ortak lisan ingilizce, o yuzden ingilizce biliyor olmak hicbirsey degil ama bilmiyor olmak cok buyuk bir sey...

aTaBeY
09-01-2015, 14:09
Şİmdi şöyle bir durum var gerçektende bilgili yazıyorsunuz ama benimde tek bildiğim bir gerçek vardır oda insanların durumlara göre verdiği tepkilerin kendine özgü olduğudur. Siz şimdi üzülmessiniz ben üzülürüm üzülmek için adamı tanımaya gerek yok bakın ben ne dedim eşi varmış yeni evli tarihlerden anladığım kadarıyla ben buna en çok üzüldüm dedim. Bende de turbo 106 gti vardı bildiğiniz uçan tabut o zamanlardada şimdiki eşim ile görüşüyordum daha geçen gün bana dedi hızlı bir araç alıp eskisi gibi takılırsan çok üzersin beni diye aklıma o geldi. Kendimle ilgili bir konuda bağlantı kurdum...
Ha şuda var ben izlemekten keyif alıyorum kimse kusura bakmasın şimdi diyeceksiniz ki siz trafikde eşinizle iken biri böyle gelse canınızı tehlikeye atsa vs. vs. zaten bunlar gaziantepde özellikle hergün yaşanan şeyler. Bu yaşananlar ben sizinle aynı fikirde olsamda değişmiyorrrr olmasamda. Uzun ve konu dışı oldu tekrar özür dilerim iyi forumlar

rebeloghy
09-01-2015, 19:02
@Güneş abi , 2012 yada 2013 te , merhum trafik düşmanı yeteneğin videoları paylaşılırken aynı şeyleri yazdım diye konuya yazanın %95i , forumun da önemli bir kesmi, ne tepkiler göstermişti..

Şimdi yetenek midir , yeteneği vardı haşa. Trafiğe kapalı alandaki gösterilerine , başından sonuna telsizle kontrol ederek yanladıkları yollardaki hareketlerine saygım sonsuz derdim fakat şehrin orta yerinde yaptığı hayvan oğlu hayvanlıkları ile tamamen gerizekalı, bencil bir apaçi oldu gözümde yeri.

Drift ve motorsporlarına katkısı büyükmüş ,
Etkinlikler düzenlemiş ,
Etkinliklerde rol almış.. vs vs

Tüm bunları yapan sportmen insan denilen kişi , şehrin orta yerinde herkesin malına , canına , trafik haklarına kast ediyorsa karşılığı kamu davası - toplum düşmanlığı falan olmalıdır.

Olayda bir insanın hayatını kaybetmesi , eşini yalnız bırakması , sevenlerin üzüntüsü ön plana çıkmamalı.

Özünde sadece kendi eğlencesi uğruna kaç bin kişinin hakkına tecavüz eden biriydi.. Odaklanmak gereken yön bu olmalı...

turbo&quattro
09-01-2015, 19:35
Uzaklara gitmeye gerek yok Harun Tastanmidir nedir bi soytari var ergenlerin bas taci. O da bir sekilde kimseye Zarar vermeden durulur insallah.

burkaykalyon
09-01-2015, 21:47
Ya bırakın abi sosyal mesaj vermeyi falan. Bıkmadınız mı? Tamam kimse yapılan doğru demiyor bu yapılana ama her konuda sosyal mesaj sosyal mesaj.

İşin ilginç tarafı; sosyal mesaj veren adamın altında 400-500 beygirlik araba var. Sanki sağ şeritten 60'la gitmek için kullanıyorsunuz o arabaları. Geçin bu işleri.

turbo&quattro
09-01-2015, 21:54
Eger bana yazdiysan dogru demissin sagdan yavas yavas gidiyorum, yalan yok. 300+ lik aracim tek hobby m.

exca-
09-01-2015, 22:02
Бешеный гонÑетÑÑ Ğ½Ğ° BMW M5 по МоÑкве :D - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=o4TCK8OwobU)

Şu videonun ilk 1,5dakikasını izleyen aklı başında bi insan bana bu adama da yazık oldu demesin lütfen, ters şeride girmekten yayaları silme geçmeye kadar kırk tane *** yedi resmen. Ölmüş gitmiş su testisi su yolunda kırılmış yani.

Burkay sosyal mesaj verme diyosun da, burdan poh pohlayıp vah tüh yazık oldu mu diyelim adamın arkasından? harun marun marul bi sürü it kopuk tip türedi. Kendi başlarına bişey gelmese birinin başını yakacak cinsten adamlar var bolca. Kaldı ki her güçlü arabası olan trafikte abuk sabuk hareket etmiyor ki. Alınma sana hitaben yazdım ama aslında ortaya konuştum. Saldırmışım gibi olmasın sana yanlış anlama yani :)

burkaykalyon
09-01-2015, 22:03
Herkesin hobby'si öyle zaten. Baksana abi. Herkes sakin herkes kurallara uyuyo. Roll, drag falan da neymiş? Hiç bilmeyiz :) İş sosyal mesaja gelince de en alası verilir ama.

Lafımı genel olarak söyledim bu arada. Direk sana değil.

burkaykalyon
09-01-2015, 22:05
Бешеный гоняется на BMW M5 по Москве :D - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=o4TCK8OwobU)

Şu videonun ilk 1,5dakikasını izleyen aklı başında bi insan bana bu adama da yazık oldu demesin lütfen, ters şeride girmekten yayaları silme geçmeye kadar kırk tane *** yedi resmen. Ölmüş gitmiş su testisi su yolunda kırılmış yani.

Burkay sosyal mesaj verme diyosun da, burdan poh pohlayıp vah tüh yazık oldu mu diyelim adamın arkasından? harun marun marul bi sürü it kopuk tip türedi. Kendi başlarına bişey gelmese birinin başını yakacak cinsten adamlar var bolca. Kaldı ki her güçlü arabası olan trafikte abuk sabuk hareket etmiyor ki. Alınma sana hitaben yazdım ama aslında ortaya konuştum. Saldırmışım gibi olmasın sana yanlış anlama yani :)

Yok ya alınma falan değil. Benim mevzum farklı. Sosyal mesaj verilir tamam da. Altında 300-500 beygirlik arabası olan, her gece dragtan, rollden başını kaldırmayan adamların bu konularda sosyal mesaj vermesi saçma. O yüzden dedim :) Yoksa makası falan savunduğum yok. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. :)

rekord2000
09-01-2015, 22:37
Yahu kavga edin diye acmadım konuyu, bayadır bu adamın yaptığı cahıllıgı bol bol eleştirdik zaten. Hani favorımız yaptığımız falan yok, ama adam olmuş gitmiş şu tesisi şu yolunda kırılmış, rahmetlıde yanlardıymıs falan filan ama arkadaşları arkasından anısına video yapmış paylaştık. Bu adam yüzünden böle tartışmaya gerek bile yok bence. Sadece ilgi odagımız olan bir adamdı vaktinde (okuzlugu ıle) anısına yapılmış videoyu göstermek istedim. Daha tartışmaya da pohpohlamayada gerek yoktur sanırım, yada kim nası düşünürse düşünsün yahu ifade özgürlüğü diye bişey var.

Gunes G.
12-01-2015, 11:36
Yok ya alınma falan değil. Benim mevzum farklı. Sosyal mesaj verilir tamam da. Altında 300-500 beygirlik arabası olan, her gece dragtan, rollden başını kaldırmayan adamların bu konularda sosyal mesaj vermesi saçma. O yüzden dedim :) Yoksa makası falan savunduğum yok. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. :)

Konuya tepkili yazanlar belli, altinda 500hp arac olanlar belli. Bu dragdan rollingden basini kaldirmayan adam kimdir yazarsan sevinirim. Bana dedigini dusunmuyorum keza degil rolling, ben aracimi trafikte bile kullanmiyorum, belki yilda bir kac defadir o da sanayiden ya da muayeneden evedir.

Simdi senden ricam birilerini itham ederken isim verirsen bizde anlariz kimden bahsettigini cunku su an ortaya dogru camur at izi kalsin modeli bir durum oldu sende farkindasindir sanirim.

Şİmdi şöyle bir durum var gerçektende bilgili yazıyorsunuz ama benimde tek bildiğim bir gerçek vardır oda insanların durumlara göre verdiği tepkilerin kendine özgü olduğudur. Siz şimdi üzülmessiniz ben üzülürüm üzülmek için adamı tanımaya gerek yok bakın ben ne dedim eşi varmış yeni evli tarihlerden anladığım kadarıyla ben buna en çok üzüldüm dedim. Bende de turbo 106 gti vardı bildiğiniz uçan tabut o zamanlardada şimdiki eşim ile görüşüyordum daha geçen gün bana dedi hızlı bir araç alıp eskisi gibi takılırsan çok üzersin beni diye aklıma o geldi. Kendimle ilgili bir konuda bağlantı kurdum...
Ha şuda var ben izlemekten keyif alıyorum kimse kusura bakmasın şimdi diyeceksiniz ki siz trafikde eşinizle iken biri böyle gelse canınızı tehlikeye atsa vs. vs. zaten bunlar gaziantepde özellikle hergün yaşanan şeyler. Bu yaşananlar ben sizinle aynı fikirde olsamda değişmiyorrrr olmasamda. Uzun ve konu dışı oldu tekrar özür dilerim iyi forumlar

Atabey empati yapmissin, bu konuda tebrik ederim ancak hemen altina tepki vermemek gerektigini, bunlarin hergun yasanan seyler oldugunu yazmissin ki bu konuda fikirlerimiz uymuyor birbirine. Keza anormal olani normallestirmek bu ulkede cok sik rastladigimiz bir durum. Trafikte bu sekilde arac kullanmanin yine biz insanlarin beraberce yasayabilmesini saglamak icin yapilmis olan kanun adini verdigimiz kurallara uygun olmamasi buyuk problem, dolayisiyla toplum icinde diger insanlar icin "tehlikeli" bir insan diyoruz.

Forum artik bunlari konusabilmeli, birileri hakli tepkisini gosterdiginde baska birileri "sosyal mesaj vermeyin" dedigi surece o icinde sikisip kalinan "rollingci genclikten" bir adim oteye gidemeyiz cunku...

Bu islerin bir yeri var, bir organizasyonu var. Bu ulkede drift ile ilgili kendini yirtan insanlar var. Toplaniyorlar, antreman yapiyorlar, rekabet ediyor yarisiyorlar ama hepsinin yeri trafigin disinda bir parkurda oluyor, olmasi gereken yerde.

Obur taraftan Bugra bagiriyor "caddede olmaz piste gel" diye. Adam track day'i bizim gibi amatorler icin en iyi seviyeye getirmek icin kastiriyor. Diyor ki "Gel, piste gel, bu hobinin yeri burasi".

Hala bunlari duymazdan gelip, otobanlarda gaz pedalina basili tutup, debriyaja basmadan mekanigi kanirtarak vites atip "KING" olmaya calisanlar var, hatta muhabbetlerde iyice komik, "x mi oo abi onun direksyonu cok iyi yeea" gibi. X'in hayatinda pist gormuslugu viraj almisligi yok, drift yarislarina katilmisligi hadi onu gectim antreman yapmisligi bile yok, herhangi bir basarisi zaten yok, sadece kendince ve cevresince pohpohlanmasi ve zihinsel masturbasyon icinde bir hayati var. Isin kotu yanida bunlardan cok var ve hergecen gunde artiyorlar.

Nedeni belli degil mi? Cunku o gereksiz diye gerek forumdan gerek gercek hayatta verilmeyen "sosyal mesajlar" yuzunden, yol gosterecek dogruyu anlatacak donanimli bir cevreleri olmamasi yuzunden.

Diyorsun ya "bu yasananlar degismiyor", soylemedigimiz zaman zaten daha kotu olacaginin garantisi var, belki anlatarak bir nebze olsun aradan bir kac insanin aydinlanmasini saglayabiliriz de sokaga cikinca hayati tehlikemiz bir miktar azalir. Bu sosyal mesaj konusu sadece otomobiller ile ilgili degil her konuda olmali, yoksa bu gidisle yakinda sokaga cikmaya korkar olacagiz acaba basimiza ne gelecek bugun diye..

Gunes G.
12-01-2015, 11:39
Yahu kavga edin diye acmadım konuyu, bayadır bu adamın yaptığı cahıllıgı bol bol eleştirdik zaten. Hani favorımız yaptığımız falan yok, ama adam olmuş gitmiş şu tesisi şu yolunda kırılmış, rahmetlıde yanlardıymıs falan filan ama arkadaşları arkasından anısına video yapmış paylaştık. Bu adam yüzünden böle tartışmaya gerek bile yok bence. Sadece ilgi odagımız olan bir adamdı vaktinde (okuzlugu ıle) anısına yapılmış videoyu göstermek istedim. Daha tartışmaya da pohpohlamayada gerek yoktur sanırım, yada kim nası düşünürse düşünsün yahu ifade özgürlüğü diye bişey var.

Tartismak guzeldir kaptan, seviyeli oldugu surece birak uzerinde konusulsun. Seviyeyi bozan olursa ona da hatasini anlatir duzelmesine yardimci oluruz problem degil. Sokaktaki insana ulasmak zor, ama forum okuyan insanin hala duzelme sansi var.

ÜSTÜNERC
12-01-2015, 13:05
giorgi tevzadzenin direksiyon kabiliyeti gercekten cok basarılıydı.Genc yaşta aramızdan ayrılması üzücü bi durum tabi.Ama lütfen burda kimse sosyal mesaj vermesın emınım onların yarısından cogu aynı hareketleri yapıyor bunları yapmasa bıle makas atıyor.Adam zaten ölmüş gitmiş arkasından sallamaya gerek yok.

rebeloghy
12-01-2015, 19:30
giorgi tevzadzenin direksiyon kabiliyeti gercekten cok basarılıydı.Genc yaşta aramızdan ayrılması üzücü bi durum tabi.Ama lütfen burda kimse sosyal mesaj vermesın emınım onların yarısından cogu aynı hareketleri yapıyor bunları yapmasa bıle makas atıyor.Adam zaten ölmüş gitmiş arkasından sallamaya gerek yok.

Yeteneğini etkinliklerinde izledim. Yeteneksizdi diyen kimse yok. Toplum düşmanlığından bahsetmeye çalışıyoruz. Makas atana kimse izin vermemeli. O atıyor ben de atayım doğru bir yol mu yani ?

Bu ülke ne günler geçirmiş biliyoruz değil mi ?

Bizler birilerinin emekleri ile bugün bu rahatlıkta yaşıyoruz. İnsanlar yürüyerek kaç km yol teperek yaşarmış. Altımızda araba , birilerinin önüne kıra kıra kullanınca adam mı oluyoruz yani ?

Makasçı tayfası hiç mi düşünmüyor ; herkes belli bir düzende giderken aralarından o şekilde geçebiliyorsun tamam. Ya herkes senin gibi kullansa ? Düşünsenize yolda kimse kural takmıyor ayna kullanmıyor bulduğu yere dalıyor. Yılda 200bin araç hurda olamaz hale gelir. Trafikte cinayet sayısı 10000 katına çıkar..

Medeniyet neyi gösterse arkasını dönüp koşan bir toplum olduk. Yazık..

Hiç mi makas atmadın dersiniz şimdi bana da ,
Hayatımda bir kez olsun yanımdakine , yoldaki birine ; erkeklik , güç ya da adına ne diyorsanız onu kanıtlamak için bir başkasının hakkına tecavüz edip huzurunu kaçırmaya çalışmadım. Bana yapıldığında sinirlenip yol vermemek , işini zora sokmak için her türlü çabayı gösterirken kendim makas atmam.

Makas konusunda da insanlar şunu anlamıyor , aceleniz olup sinyal vererek ; kimseye silme geçmeden , uygun mesafeyle kontrollü şekilde aceleniz olduğu için gidersiniz hani bir makul yanı olur hareketin.
Ama akşam 21.00 da kamera kurup yola çıkıp sadece bir şeylerin ispatı uğruna , yolda gidilecek daha uygun şerit olmasına rağmen makas olsun diye şerit değiştirip insanları traffic racer oynar gibi rahatsız etmek demek

Medeniyeti kabaetten anlamaktır :)

Yoksa bakın istanbulda bir çok kişi var yanlayıp video çeken. Takurworx 190 kasa mercedes ile yaptıklarınız izlemişsinizdir. Virajlara birer arkadaş koyulur bir de telsiz. Araç yokken yaparsın uygun yollarda. Merhum gürcüyü arkasından sallamak değil youtube videolarına yaşarken de aynı yorumları yapıyordum.

Saygılarımla.

DOHC
13-01-2015, 21:56

Madem öyle, bu tür mesajları Türkiye'de hatta sitede olan olaylar için de görmek isteriz.
Örneğin http://www.techturkey.com/forum/sohbet/196352-41-fl-428-clio-rs-trafik-kazasi.html

Buna da yazarsın benzer şeyleri eğer gerçekten düşüncen bu ise.
Veya vefat eden genç arkadaşların konularında da. Bir konuda yazıp, diğerlerinde yazmamak olmuyor.

ByFrkn
13-01-2015, 23:11
Başarılı.. Taktir ettim

rebeloghy
13-01-2015, 23:44
Madem öyle, bu tür mesajları Türkiye'de hatta sitede olan olaylar için de görmek isteriz.
Örneğin http://www.techturkey.com/forum/sohbet/196352-41-fl-428-clio-rs-trafik-kazasi.html

Veya vefat eden genç arkadaşların konularında da. Bir konuda yazıp, diğerlerinde yazmamak olmuyor.

Konudaki yoğun bakımdaki arkadaşımız abimiz bilmiyorum yaşını , makas videosu çekerken falan mı kaza yapmış ki ?

Gunes G.
14-01-2015, 11:55

Bu iki kazada adi gecen kisileri birbiriyle nasil ve neye gore bagdastirdin? Iki olayin birbiri ile olan baglantisi, ikisininde trafik kazasi olmasi ve olen/yaralanan olmasi disinda nedir?

Ne demek istedin gercekten anlasilmiyor, serzeniste bulunmadan once ne istedigini acikca yazarsan daha iyi olur.

DOHC
14-01-2015, 23:01
Demek istedim ki, aşırı hız, makas vb olaylardan ötürü yaşanan üzücü olaylar hakkında açılan konular için de böyle mesajlarını bekleriz. Örneğin en son olan 41FL428 olayı. Arkadaşı yazmış, 70-80 cm yüksekliğinde duvara çarpıp, taklaLAR attı diye. Sonuçta burada da en basitinden aşırı hız var. Bu olayda da o esnada orada olabilecek olan masumlar olabilirdi ama yokmuş sansa.
Bu tür olayların genelde sebebi bellidir. Hayatını kaybeden arkadaşlar oldu sitede. Üzüntü mesajları yazıldı ama eski tas eski hamam herşey devam ediyor.
Sen bu konuya böyle yazınca (ki bende senin gibi düşünüyorum) sadece bu konuya yazmanı değil, diğer bu tür konulara da mesajlarını paylaşmanı görmek isterdim demek istedim.

Gunes G.
16-01-2015, 11:21
Demek istedim ki, aşırı hız, makas vb olaylardan ötürü yaşanan üzücü olaylar hakkında açılan konular için de böyle mesajlarını bekleriz. Örneğin en son olan 41FL428 olayı. Arkadaşı yazmış, 70-80 cm yüksekliğinde duvara çarpıp, taklaLAR attı diye. Sonuçta burada da en basitinden aşırı hız var. Bu olayda da o esnada orada olabilecek olan masumlar olabilirdi ama yokmuş sansa.
Bu tür olayların genelde sebebi bellidir. Hayatını kaybeden arkadaşlar oldu sitede. Üzüntü mesajları yazıldı ama eski tas eski hamam herşey devam ediyor.
Sen bu konuya böyle yazınca (ki bende senin gibi düşünüyorum) sadece bu konuya yazmanı değil, diğer bu tür konulara da mesajlarını paylaşmanı görmek isterdim demek istedim.

41FL428 konusunu bilmiyorum, gormemisim. Gordugum ve bildigim isimlerin gectigi bir konu olunca tepkimi dile getiririm fakat takdir edersin ki tum konulari gorme ve konuya tam olarak vakif olma imkanim maalesef yok. Bu gurcunun konusunu iyi biliyorum, trafikte yaptigi tehlikeli hareketleri, baskalarinin hayatini nasil hice saydigini, bunlarin video kayitlarini filan izlemis, bu tarz hareketler sergilerken nasil bir ruh halinde oldugunu gozlemlemisligim var,esas olarak bu konuya yazma sebebim de budur. 41FL konusunu hic gormedim, ancak gorsem bile birilerinin (ornegin arkadasi demissin) lafina gore surucu ile ilgili fikir sahibi olamam. Kendim bilmeden, gozlemlemeden herhangi bir yazi yazmaktan da kacinirim bu da onemli diger bir noktadir benim icin.

Bildigim en sacma sapan hareketleri yapan suruculerden biriydi bu adam, bizim sokaklarda tehlikeli hareketler yapan şopar Turk apacilerinden filan cok daha tehlikeli bir adamdi acikcasi...

rebeloghy
16-01-2015, 12:20
Eklemek istediğim bir husus var ki

Otobanda sol şeritte hepimiz hız sınırını ihlal ediyoruz elbette bir şekilde. Kimisi çok dikkatli şekilde 140 150 ile ihlal ediyor kısa süre ile, kimisi arabasına güveniyle çıkıyor sola 200 civarı sabit gidicem diye selektör atmaktan eli yorulana kadar devam ediyor..

Ama hiç birimiz Gürcü'nün yaptığı magandalığın 10 da 1 ini yapmıyoruz ?

***** konuda aşırı hız var fakat sadece hız yapan bir arkadaşımızı şehir içinde ters yönde araba kullanan , yaya geçitlerinden 3. 4. viteste geçen ; yan geçen bir maganda ile bir tutmak çok talihsizce olmuş.

B16
16-01-2015, 12:58
Eklemek istediğim bir husus var ki

Otobanda sol şeritte hepimiz hız sınırını ihlal ediyoruz elbette bir şekilde. Kimisi çok dikkatli şekilde 140 150 ile ihlal ediyor kısa süre ile, kimisi arabasına güveniyle çıkıyor sola 200 civarı sabit gidicem diye selektör atmaktan eli yorulana kadar devam ediyor..

Ama hiç birimiz Gürcü'nün yaptığı magandalığın 10 da 1 ini yapmıyoruz ?

***** konuda aşırı hız var fakat sadece hız yapan bir arkadaşımızı şehir içinde ters yönde araba kullanan , yaya geçitlerinden 3. 4. viteste geçen ; yan geçen bir maganda ile bir tutmak çok talihsizce olmuş.

Kaza yapan arkadaş'a Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Bold olan yere katılmıyorum.

Eğer bir kural ihlali yaptıysanız bu suçtur. Bunun ters şeride girmesi, makas atması veya aşırı hız yapması ile alakası yoktur. Nasıl ki bir kişi 1 TL'lik birşey bile çalsa hırsız 1 milyon TL'lik birşey de çalsa hırsız damgası yiyorsa bu da öyledir.

KGM sitesine göre;

http://awesomescreenshot.com/0c347i49e9

rebeloghy
16-01-2015, 14:37

Eğer bir kural ihlali yaptıysanız bu suçtur. Bunun ters şeride girmesi, makas atması veya aşırı hız yapması ile alakası yoktur. Nasıl ki bir kişi 1 TL'lik birşey bile çalsa hırsız 1 milyon TL'lik birşey de çalsa hırsız damgası yiyorsa bu da öyledir.

KGM sitesine göre;

Tabii ki haklısın güzel abim. Fakat ben hız iyi bir şeydir demiyorum ki :)

Hız yapalım kurallar esnetilir falan demedim asla. Hız limitini aşan da kural bozuyordur. ***** gürcü de kural bozuyordu.

Sadece hız limiti aşan , 1 kuralı bozuyor. ***** gürcü 123512 kurala ve cana kastediyordu..

Evde aç çocuğu için ekmek çalan da hırsızdır.

70 milyonun hakkını utanmadan gasp ederek çalan karşılarına geçip gülen de hırsızdır.

Aynı kefeye mi koyalım ?

Gunes G.
16-01-2015, 17:54

KGM sitesine göre;

Suctur dogru, ama butun suclar ayni boyutta degildir bunuda hatirlatirim. Yarattigi ya da yaratacagi zarardir sucun boyutunu buyutup kuculten, yoksa burada dava insanlarin toplum olarak birlikte hayat surebilmeleri icin gerekli gorulmus kurallara karsi geliniyor olmasi degil, kanunlara gore suclu ya da sucsuz olduklari da zerre kadar umurumda degil.

Etrafindaki diger canlilara zarar veriyor ya da verme ihtimali olusturan hareketler yapiyorsan sen kotu ve suclu bir insansin benim gorusume gore, olayin ozu bu kadar basit. Ne kadar cok zarar veriyorsan o kadar kotu insansin.

B16
16-01-2015, 18:05
Tabii ki haklısın güzel abim. Fakat ben hız iyi bir şeydir demiyorum ki :)

Hız yapalım kurallar esnetilir falan demedim asla. Hız limitini aşan da kural bozuyordur. ***** gürcü de kural bozuyordu.

Sadece hız limiti aşan , 1 kuralı bozuyor. ***** gürcü 123512 kurala ve cana kastediyordu..

Evde aç çocuğu için ekmek çalan da hırsızdır.

70 milyonun hakkını utanmadan gasp ederek çalan karşılarına geçip gülen de hırsızdır.

Aynı kefeye mi koyalım ?

Maalesef bana göre aynı kefeye koyulmalıdır. Bazı şeylerin ortası yoktur. Hem suçlu hem suçsuz diye bir karar görmedim hiçbiryerde :)

Suctur dogru, ama butun suclar ayni boyutta degildir bunuda hatirlatirim. Yarattigi ya da yaratacagi zarardir sucun boyutunu buyutup kuculten, yoksa burada dava insanlarin toplum olarak birlikte hayat surebilmeleri icin gerekli gorulmus kurallara karsi geliniyor olmasi degil, kanunlara gore suclu ya da sucsuz olduklari da zerre kadar umurumda degil.

Etrafindaki diger canlilara zarar veriyor ya da verme ihtimali olusturan hareketler yapiyorsan sen kotu ve suclu bir insansin benim gorusume gore, olayin ozu bu kadar basit. Ne kadar cok zarar veriyorsan o kadar kotu insansin.

Bu zarar kime göre neye göre?
Ayrıca, bir insanın kötü olup olmadığını olaylar bittikten sonra mı karara bağlıyorsunuz?

Bir sürücü saatte 300 km hız ile sol şeritte gidiyorsa bu az kötüdür, ama başka sürücü ters şeride girip makas atarsa bu kötü birisi mi oluyor?

Veya hırsızlığa yeltenen bir kişi az kötü ama 1.000 TL piyasa değerin de bir cep telefonu çalan kişi kötü mü oluyor? Veya trilyonluk birşey çalsa çok çok mu kötü oluyor?
Olayları ve insanları kategorize etmemiz için sınıflar arasında ki çok, az, çok çok gibi bölümlere ihtiyacımız yok. Orta da bir olay varsa kötüdür veya iyidir. Az veya çok gibi kavramlar bana mantıklı gelmiyor.

Yine aynı örnek, adamın birisi 300 km/h sol şeritten kaptırmış gidiyor ve bariyere giriyor. Siz'e göre bu insan az kötü niye? çünkü verdiği zarar az. Bana göre ise benim, senin ve onun verdiği vergi ile yapılan yolların ve çevrenin hasar görmesi. Sırf kendini tatmin etmek için hızlı gitmesi sonucu ülkenin hakimi, polisi, doktoru vb. gibi unsurlar bu olay için devreye giricek ama verdiği zarar çevresel olduğu için bu az kötü mü oluyor?

rebeloghy
16-01-2015, 18:13
Abi mantıkta bir hata yok mu sizce de durup düşününce ?

Mesela kavgada bıçakla bacaktan yaralayan saldırgan ile silahsız insanı takır takır vuran saldırgan ; ikisi de saldırgan. Aynı kefedeler mi acaba :)

Zaten kendi fikriniz içinde çelişiyor. Neden derseniz her hırsız aynı yıl hapis cezası mı alıyor mesela ?

Suçlar bile aynı başlık altında olup bambaşka cezalar olabiliyor karşılıkları yanlış mıyım ?

Yani 1 yapanla 100 yapan dünyanın hiç bir yerinde hiç bir konuda aynı kefeye koyulmaz..

rebeloghy
16-01-2015, 18:15
Yani demek istediğim şu ikisi de kural ihlali yapan kimseler. Biri kural ihlali yapıyor evet yanlış ben de karşıyım , kimsenin hobisi başkasını tehlikeye atmamalı. Fakat diğer gürcü dediğimiz maganda , şerefsiz , toplum düşmanı bir barzo. Bakın ikisi de kural ihlali yapmış ama diğeri bunu hak ediyor. Bir gram üzülmeden söylüyorum bunları gürcü için.. Farkları burada biraz.

B16
16-01-2015, 18:37
Yani demek istediğim şu ikisi de kural ihlali yapan kimseler. Biri kural ihlali yapıyor evet yanlış ben de karşıyım , kimsenin hobisi başkasını tehlikeye atmamalı. Fakat diğer gürcü dediğimiz maganda , şerefsiz , toplum düşmanı bir barzo. Bakın ikisi de kural ihlali yapmış ama diğeri bunu hak ediyor. Bir gram üzülmeden söylüyorum bunları gürcü için.. Farkları burada biraz.

Hadi olaya farklı bir bakış açısı getirelim.

O bıçak olayında önemli olan karşı tarafta ki kişiye zarar vermek mi? Evet! Biri öldürebiliyor diğeri ise yaralıyabiliyor.

1 yapan ile 100 yapan cezai sistem de bir değil. Ama benim savunduğum ise cezai sistem de bir olmaları değil. 300 km/h yapan adam da maganda, karşı şeride girip makas atan da. Ne biri diğerinden daha iyi ne de biri diğerinden daha kötü. Cezai olarak alıcakları cezalar farklıdır ama ikisi de bilinçsiz bir şekilde kendi zevkleri için kural ihlali yaparlarsa bu adamlar kötüdür veya magandadır ne dersen de ama biri diğerinden az değil. Sen de bilinçsiz bir şekilde kural ihalali yaparsan sen de karşıda ki insanın hayatına saygı duymuyosun demektir. Karşısında ki insana saygısı olmayan insanı az kötü veya çok kötü olarak nitelendirebilir miyiz?