Orijinalini görmek için tıklayınız : Rx8 Yakıt Tercihi
H22Power
08-01-2015, 13:13
Hadi bakalım beyler bilgililer dökülsün gen3 rx8 ne yakıt koycaz
Jet motoru var diolar teknik bilgilerde 95 koyun yazmışlar
jetler 95 oktanlamı çalışıyor? :D
Ne koyalım yakıt buna ?
95 97 ? eth mth falan filan ne önerirsiniz
Google bakıp yazmayın kullananlar akıl versin please
nakayama
08-01-2015, 13:17
ben 1.5 yıl kullandım hep 95 aldım aracıma
H22Power
08-01-2015, 13:25
aldığımda 97 ile fulledim sorun yaşamadım ama korkunç hızlı yaktı
sonra yarım depo 95 aldım arıza ışığı yaktı bilgisayara bağladık kat arızası verdi
arabada komple egzoz var acaba yakıtla alakası var mıdır ?
RX8 sahibi bir arkadaşım sürekli Shell'den 97 alıyor. 2. araç olarak keyif aracı maksatlı kullandığından yakıtın hesabını yapmıyor. Kullanılan yakıtta tüketim hakkında bilgi yok ancak kalan her konuda mutlu.
nakayama
08-01-2015, 13:34
yakıtla pek alakalı olacagını sanmıyorum ben çok araştırmıştım heryerde 95 kullanılması gerektiği yazıyordu serviste aynı şekilde söylemişti
Osman Bahadır
08-01-2015, 13:35
Wankel standart bir motordan daha düşük oktanla bile çalışır. Yüksek oktan kullanmanın en son getiri sağlayacağı motordur Wankel. Kaldı ki Türkiye'de artık oktan standart. Oktan arttırıcı vs kullanmıyorsan.
H22Power
08-01-2015, 13:36
Eren s600 vardı bundan önce 3tl yakıodu km de maksadım yakıt değil
benzinin litresi 10tl olsun zengin fakir belli olsun benim sloganım da :D
diceğim anormal hızlı yaktı gibi geldi bana
H22Power
08-01-2015, 13:38
Osman bey teşekkürler bilgi için teknik verilerde 95 dioda bilemedim
bu arabada meth kullanan var mı acaba Özgün e sormak lazım
H22Power
08-01-2015, 13:40
Yazılımla 22hp alıyormuş onada pek cesaret edemedim normalde hayatta affetmem de :D
Patır patır motor kırıo rx ler ama daha gen3 de kıran görmedim literatüre geçmek istemiyorum açıkcası :)
6 ay kullandim cok keyifli bir arac allah kaza bela vermesin oncelikle. Oktanin bir farki yok kat iptali olan rx8 ler ortalama 1 lira yakiyor en azindan devir bandi uzun oldugu ve torku az oldugu icin alt devirlerde kaldigindada en ust devirlere cikildigindada yakit maalesef boyle uzun yolu bilemiyorum. Yazilim suanda standalone beyin ile atiliyor kendi beynine yazilim atmak cok zor turkiyede rx8 beynine yazilim atabilecek pek fazla kisi yoktur , performans odakli pek bisey beklemeyin derim eger illede para harcamak istersen headers,bhr ignition kit,final drive gibi parcalara odaklanirsaniz sonuc alabilirsiniz bu arada kati olmayan rx ler isigi hep yakar sondurmekle ugrasmayin tekrar yakicaktir baska sorunuz olursa elimden geldigince cevaplamaya calisirim