Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ticari Taksilere 5 Yaş Zorunluluğu

free-hifi
09-01-2015, 12:29
Yaklaşık 3000 araç deniliyor her sene değişim olmasıda muhtemel o yüzden 2. el araç alanlar dikkat etsin. Ne dümenler dönecek.

İstanbul'daki binlerce taksiyi ilgilendiren kararın süresi geçtiğimiz günlerde doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar üzerine, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle İstanbul'da artık 5 yaşın üzerinde taksi bulunmaması gerekiyor. Ancak şu ana kadar 5 yaşın üzerinde olduğu tespit edilen 3 bin araçtan yaklaşık bin 500'ünün modelini değiştirdiği belirtiliyor. Karar çerçevesinde aracını değiştirmeyenlerin ise ruhsatlarının iptal edileceği ve trafikte görüldüğü yerde bağlanacağı ifade ediliyor.

10 YILDIR ÖTELENİYORDU

İstanbul'daki taksilere yönelik 10 yıl önce alınan ancak uyum amaçlı her yıl ötelenerek bu zamana kadar taşınan ''5 yaş'' şartı 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle tamamen hayata geçiriliyor.

KARARDA DEĞİŞİKLİK YOK

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur ise, 1 Ocak 2015'ten itibaren uygulanması beklenen kararda herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizerek, kararın uygulanmaya devam ettiğini söyledi.

3 BİN ARAÇTAN BİN 500'Ü YENİLENDİ

Karar kapsamında İstanbul'da bulunan 5 yaşın üstündeki 3 bin aracın bin 500'ünün şu ana kadar yenilendiğini de ifade eden Uğur, söz konusu kararın artık her yıl ruhsat yenileme işlemlerinde takip edilip, uygulanacağını ve 5 yaşın üstündeki taksilerin İstanbul trafiğine asla çıkartılmayacağını kaydetti.

RUHSATLARI İPTAL EDİLİP, 60 GÜN BAĞLANACAK!

Karar kapsamında belirtilen son süre olan 1 Ocak itibariyle yeni model değişimi yapılmayan bin 500 taksi ile ilgili ise, UKOME'nin aldığı söz konusu karar kapsamında değişim yapılmayan araçların ruhsatlarının iptal edileceğini ve korsan pozisyonuna düşüp trafikte görülmesi halinde ise bağlanarak 60 gün parka çekileceğini vurgulayan Uğur, belki araç sıkışıklığı yüzünden sürenin 2 aya daha yayılabileceğini ama bu kararın da henüz kesin olmadığını söyledi.

AMAÇ GÜVENLİ VE KONFORLU YOLCULUK

İstanbullulara daha iyi hizmet ve güvenli yolculuk için başlatılan çalışmanın şoförleri de ilgilendirdiğini belirten Uğur, ''Şoför arkadaşlarımız günde 15-16 saat arabada geçiriyor. Onlar içinde konforlu bir ortam oluşmuş olacak. '' dedi.

Berkan
09-01-2015, 12:39
5 senede zaten deli gibi km yapıyorlar gayet mantıklı karar bence trilyon eden taksi plakası sahipleri elini cebine atıversin güzel tertemiz orası burası calısmayan yırtık dökük arabalarla yolcukluk etmek zorunda kalmasın kimse

Kahn23
09-01-2015, 12:43
Geçen babamın çalıştığı taksiye 1.700,00TL teklif gelmiş satmamışlar. Ardından 2014 Linea alıp aracı yenilediler.

Bu hafta eski arabayı yenilediler. Ama cidden eski araçların yenilenmesi gerekiyor. 5 seneden de önce yıpranan araçlar var da onları da rektefiye yapıp devam ediyorlar. Bu gibi taksilerde Allaha emanet gidiyoruz.

ahmet_xy
09-01-2015, 12:43
dilerim aynı karar en kısa sürede ankarada da uygulanır :)

yigitblr
09-01-2015, 12:45
Küçükçekmecede hala dolaşan tofaş taksi var güzel karar:D

levent
09-01-2015, 12:49
Hadi küçük şehirleri anlarım da, özellikle kozmopolitan şehirlerde kesinlikle yeni araba olması lazım. Biniyorsun, 2005 model albea, olmuş 800 bin, bakımsızlıktan dökülüyor, acaba yolda kalır mıyız endişesi var :D

Edirne'de benim kasa taksi Corolla var otogarda mesela, model yılları 1 yıl farklıdır benim arabadan. Adamın arabası hem taksi, hem benzinli hem km si benden az :) Benim 116 bin, burda ne kadar gerekli yeni araba şimdi?

G_TT_I
09-01-2015, 12:50
Az bile plakamilyon para arabalar eskisini geçtim, tamponsuz çıkma siyah kaputlu vs.

C serisi, doblo tipi orta lüks bişey zorunlu olsun yada devlet tek tip taksi üretip plaka sahiplerine çaksın. Görüntü kirliliği, yolcu güvenlği vs 1000 tane faydası olur.

Berkan
09-01-2015, 12:52
Az bile plakamilyon para arabalar eskisini geçtim, tamponsuz çıkma siyah kaputlu vs.

C serisi, doblo tipi orta lüks bişey zorunlu olsun yada devlet tek tip taksi üretip plaka sahiplerine çaksın. Görüntü kirliliği, yolcu güvenlği vs 1000 tane faydası olur.

bu fikri nasıl düsünmüyorlar taksiden efsane rant para vs cukkalarlar

free-hifi
09-01-2015, 12:53
Ağrı dan yeni gelmiş eleman var istasyonda internette bulmuş aracı getirdi istasyona yakında otuyor zaten araç accent taksi çıkması olduğu belli kaplama yapılmış sökülmüş adamlara iddia ediyor araba taksi değil sarı bulamazsın çektim kenara teşekkür et gönder dedim adam çakal yiyecekti bunları

İstanbul
09-01-2015, 18:37
Ahı gitmiş vahı kalmış Albeları,Accentleri geçtim,bugün öğlen çok uzun bir süreden sonra İstanbul da Şahin taksi gördüm,tertemiz duruyordu,hala var demek İstanbulda;)

İbrahim33
09-01-2015, 18:56
olması gereken bu aslında. plakalar trilyonluk ama araçlar hurda nerdeyse.

fthdrn
09-01-2015, 19:03
kadiköy boğada orjinal şahinle taksiye çıkan bi abi var sırf keyif için :D
Ama olan yine ikinci el alana olur kilometre düşürüp piyasaya salarlar dikkat etmek gerekir..

hkkcn
09-01-2015, 19:10
2.el era,linea,albea piyasası ateşlencek desenize :))

Mutu
09-01-2015, 19:19
2.el era,linea,albea piyasası ateşlencek desenize :))

Bizim 67.000 deki araca 1 sıfır eksik mi yazdınız demeseler bari. :D

atituti
09-01-2015, 19:50
akrabam 2 gün arkadşının yerine taksi sürmek zorunda kaldı arabada fren yok diyordu :D bence bakımlı olduktan sonra temiz göründükten sonra bir sorun yok freni lastiği bakımlı olsun kafi ha birde şu lpg bakımını sık yaptırmalılar , araçların içi leş gibi gaz kokuyor kafam güzelleşiyor

XSi
09-01-2015, 20:22
Ya plaka uygulamasi kalksin, isteyen makul paraya lisans alsin yurtdisindaki gibi, rekabet gelsin jettadan assagi taksi kalmaz piyasada..

Hele luks semtlerde taksiler bile lukslesir avrupada oldugu gibi..

Ahmet Saraçoğlu
09-01-2015, 20:55
aslında yıl ve km olmalı.Misal 5 yaş 200ooo , 250ooo gibi.Km de taksimetreden falan tespit edilmeli bi şekilde.Plaka fiyatları *****.

b.ustaoglu
09-01-2015, 21:09
200bin km biraz az gibi taksi için. 5 yıl iyi bir süre ama... 3 ay kadar önce bi taksiye bindim istanbulda, şahin ama kaç modelse artık her yeri çürük ve kapısı bile kapanmıyodu. artık korsanmıydı neydi bilmiyorumda çok kötüydü ya :D

Fatih
09-01-2015, 21:16
Her yeni araç çok güvenli yada çok iyi mi oluyor?
Taksiciler en ucuz sıfır aracı almıyor mu?
Euroncapdan 5 yıldız alamamış, yan hava yastığı olmayan, esp olmayan taksilerle dolu ortalık.

5 yaşından büyük olsun ama avrupa standartlarında ki testlerde başarılı olmuş ve güvenlik ekipmanlarından kırpılmamış olsun.

fthdrn
09-01-2015, 21:18
Her yeni araç çok güvenli yada çok iyi mi oluyor?
Taksiciler en ucuz sıfır aracı almıyor mu?
Euroncapdan 5 yıldız alamamış, yan hava yastığı olmayan, esp olmayan taksilerle dolu ortalık.

5 yaşından büyük olsun ama avrupa standartlarında ki testlerde başarılı olmuş ve güvenlik ekipmanlarından kırpılmamış olsun.
abi dur o bir kaç level sonra daha o bölüme gelmedik :D

ERTAN
09-01-2015, 21:39
15-20 gün önce bindiğim taksinin sağ arka camı yoktu streçle bantlamıstı. Bugün aynı taksiyi gördüm, yine bantlıydı :)

Fatih
10-01-2015, 14:11
abi dur o bir kaç level sonra daha o bölüme gelmedik :D

En kısa zamanda level atlamak dileğiyle:D

bilalMW
10-01-2015, 14:59
piyasa da sandero stepway bırakmadılar. yaşar ticaret kale ticaret alayını topladı.

free-hifi
12-01-2015, 07:40
Gebze harem hattındaki minibüslerede sıra gelse keşke 15 senelik m2000 ler piyasada hala

Emre Ekrem
12-01-2015, 08:13
Güzel ve yerinde bir karar, umarım Rant sağlanmaz.

huseyinturk
12-01-2015, 08:24
Taksilerin çoğunu sahipleri çalıştırmıyor ki, milyonluk plakayı alıp bir gariban kiralık çalıştırıyor. Eski yeni önemli değil araçlar bakımlı olsun yeter. İett bu konuda çok acımasız mesela en ufak bir sıkıntı görsün araçta cezayı yapıştırıyor, cezadan anlamayanlarda var tabi orası ayrı.

Şahsen ben bazen denk geliyorum tertemiz şahinlere doğanlar özellikle biniyorum mutlu oluyorum.

HaKo
12-01-2015, 09:20
bu uygulanmaya başladı mı ? Bence 5 yaş bile çok araba sınırlandırması da getirilmesi lazım. Albea dacia araçlara izin verilmemesi lazım benim bindiğim bütün albealar haşatı çıkmış durumda hala. Zaten o iki aracın biri broadway biri şahinin yeni görünümlüsü başka hiç bir farkı yok.

Sezgin
12-01-2015, 09:23
Taksilerin çoğunu sahipleri çalıştırmıyor ki, milyonluk plakayı alıp bir gariban kiralık çalıştırıyor. Eski yeni önemli değil araçlar bakımlı olsun yeter. İett bu konuda çok acımasız mesela en ufak bir sıkıntı görsün araçta cezayı yapıştırıyor, cezadan anlamayanlarda var tabi orası ayrı.

Şahsen ben bazen denk geliyorum tertemiz şahinlere doğanlar özellikle biniyorum mutlu oluyorum.

ibb önce e5 ten yolcu alıp indiren şerefsiz otobüsçülere el atsın.

Taksi olayına gelince, tamamen katılıyorum. Zaten taksiciler kural falan tanımayan dinlemeyen insanlardan ibaret, en azından altlarındaki arabaları 5 yılda bir sıfırlasınlar da bari, az biraz güvenli ulaşım araçları haline gelsinler.