Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot GTİ ve RC modellerinin orantısız fiyat artışı
BaybuRtlu69
11-01-2015, 13:41
Biraz dert yakınalım :)
2008-2009 yılında bile en temiz gtilar 16-17 ye satılırken şuan fiyatlar 20 den başlar oldu
Honda piyasasına yaklaşan bir artış var peugeotta.
Gti veya RC almaya niyetlendim,
Temiz 206 Gti (20.000 ve üstü fiyatlar)
206 RC ise 25.000 den aşağı düşmez oldu 35 lere kadar çıkıyor.
21.000 e RC alıp 29.000 den 1 hafta sonra ilana koyan arkadaşlar acaba ne içipte fiyat belirliyorlar :)
Varsa temiz 206 veya 106 GTİ, 18.000 ekadar çıkabilirim
206 Rc de ise bebekler bebeğine 23-24.000 bin verilebilir.
Fiyat belirleme de etkili olan nedir beyler böyle
Emre Ekrem
11-01-2015, 13:49
Benim arabam daha temiz, ben neden ucuza vereyim ki, mantığı piyasa da çoğu aracın satış felsefesi ve bana göre kısmen doğru, ben aracımı 17 civarı satmayı düşündüm bir ara fakat piyasa da evlat olacak halde gti lara 17 üstü fiyatlar çekince millet, satmaktan bile vaz geçtim.
Suleyman
11-01-2015, 13:50
Keşke sadece araç fiyatları artmış olsaydı.
BaybuRtlu69
11-01-2015, 13:53
Herkesin arabası tabiki kendine güzel, kaldı ki temiz araçlarda var fakat bi aracın ederi bellidir yani.
Çok rastlıyoruz, yıllar önce 15-16.000 satışı zor gerçekleşen Gti lar şuan aradan yıllar geçmesine rağmen fiyatları 18.000 den aşağı düşmüyor.
Ego tatmini haline geldi piyasa
Emre Ekrem
11-01-2015, 13:59
Elinde gerçekten temiz oynanmamış zamanında bakım gören vs vs.. bir araç var ve bitmiş araçların dediğin fiyatlara satıldığını bile bile yok arkadaş ederi budur deyip olması gerektiğini düşündüğün fiyata satarmıydın.
Her ay acilmasi farz olan konular vol.1 :)
Almayacaksin bilader, en basit aciklamasi bu. Ben ruyamda bile elimde boya makinesiyle araba bakmaya basladim. Ama bu piyasa boyle oldukca, ben de ucuza temiz araba bulmadikca almicam. :)
23-24'e bebekler bebegi RC arıyosun demek :)
BaybuRtlu69
11-01-2015, 14:05
Elinde gerçekten temiz oynanmamış zamanında bakım gören vs vs.. bir araç var ve bitmiş araçların dediğin fiyatlara satıldığını bile bile yok arkadaş ederi budur deyip olması gerektiğini düşündüğün fiyata satarmıydın.
Hakedene hakettiğini vermekten yanayım tabiki, ama kaç tane kaldı ki dediğin tarzda temiz araç ?
Temizi, kazasızı zaten nerdeyse %5 tir genelde.
Anlayamadğım şey, stock, macun dolu, trameri perşembe pazarına dönmüş araçlar için istenen fiyatlar ?
Piyasa artık kaptırabildiğine olmuş :)
Birkaç sene önce 1.3 ae101 piyasası 12-13dü, 1.6 da 15-16 ya gidiyordu, bugün 17-18 den aşağı 1.6 ae101 yok
1.3 arabasına bile 1.6 fiyaı çekenler var o da ayrı kafa yapısı tabi...
BaybuRtlu69
11-01-2015, 14:10
23-24'e bebekler bebegi RC arıyosun demek :)
Sendeki başka :)
dostum cidden o fiyatlara zor. piyasa arttı iyice. geri donusu zor. bak bi arkadasım satıyor dedigin gibi bebekler bebegi. plakasıda ozel RC plaka. gök mavisi Rc'lerde tutulan en guzel renk. 99 binde degisensiz 28.500
arz talep meselesi.... 10k lık 106 da satılıo 25k lik 106da..
"2008-2009 yılında bile en temiz gtilar 16-17 ye satılırken şuan fiyatlar 20 den başlar oldu"
6-7 yıl öncesi rakamlardan bahsediyorsun ama. Memlekette enflasyon denen birşey var. Yılda ortalama %10 desen, 6-7 yılda %60-70 eder. Elbette senin ikinci el araban bu kadar artmayacak ama verdiğin rakamlara göre 6-7 yılda %20 artış gayet normal bence......
istenir ama satilmaz :) almayacaksin sabrediyorum yada baska araclara bakiyorum vs. Piyasa uctu ama yavas yavas dusuyor , 60 yazan camaroyu 43 e aldi arkadaş, bekle satilmayinca dusecek elbet tum arabalar
Kısacası yürüyen arabanın fiyatı da alır başını yürür :)
Masterpiece
11-01-2015, 15:12
Burada bir tanıdığım 15 bin civarına ankaradan aldı 206 GTI açık mavi olan renkden km model hatırlamıyorum fakat yıkık bir araba değildi biraz araştırılırsa bulunur bence.
temiz araba o paralara gider. Ama poşetler her zmaan sahibindende daimi kalır. Satılmayıp 20 istenen arabaya 15 16 hakettiğini teklif edin; satacağı varsa geri sizi arıyor zaten.
devil_berk22
11-01-2015, 16:03
bu fiyatları vermek bence mantık işi değil 207gt veya 207rc almak çok daha mantıklı ve risksiz.
rebeloghy
11-01-2015, 16:06
"2008-2009 yılında bile en temiz gtilar 16-17 ye satılırken şuan fiyatlar 20 den başlar oldu"
6-7 yıl öncesi rakamlardan bahsediyorsun ama. Memlekette enflasyon denen birşey var. Yılda ortalama %10 desen, 6-7 yılda %60-70 eder. Elbette senin ikinci el araban bu kadar artmayacak ama verdiğin rakamlara göre 6-7 yılda %20 artış gayet normal bence......
Enflasyon var fiyatlar artar bu normal.
Yurtdışında otomobil eskidikçe değer kaybeder , türkiye'de kazanabiliyor bu da başka bir durum.
Bir de reel enflasyon yanında her sene düşen satın alma gücü insanları böyle fransız bırakıyor fiyatlara..
Bu tarz nispeten daha özel araçlarda, bir iki öncü çıkıyor genellikle. ondan sonra arkasına diğer araç sahipleri de takılınca şişiyor piyasa. sonra olması gerektiği fiyata ilana düşen arabaya millet kesin var sakladığı bişiler gözüyle bakıyor
Enflasyon var fiyatlar artar bu normal.
Yurtdışında otomobil eskidikçe değer kaybeder , türkiye'de kazanabiliyor bu da başka bir durum.
Bir de reel enflasyon yanında her sene düşen satın alma gücü insanları böyle fransız bırakıyor fiyatlara..
sende kendi aracını üretsen, seninde eski model araçların 500 dolara satılır.
kelalper
11-01-2015, 18:08
bunun araba üretmekle alakası yok 0 arabaya uyguladığın vergi ile alakalı. 0 araba alacak gücün olmadığı sürece kullanılmışa yöneleceksin. İngilterede 25k pounda megane rs alıosun 0. Burada 2. eli o fiyat.
bufıyatlar degısme. arkadasların dedıgı gıbı adam boyalı arabaya 53 yazmıs mesela benım aracım ıcın konusayım ee benımkı boyasız servıs bakımlı nıye 53 e vereyım bende ona gore aldım yanı 55 e vereyım. bu benım ıcın degıl herkes ıcın gecerlı. bunun sebebıde adamın arabada degısen var ama km dusuk dıye 53 dyor halbukı o araba 50 max olması lazım dımı. degısenden boyadan bısı olmaz dıyen kafalar yuzunden bu pıyasa boyle dırı olmayan arabaların pıyasaları yukseldıgı daha dogrusu yukseltıldıgı ıcın boyle oluyor ozellıklede galerıcıler saolsun. bana gore bunların sebebı anası bellenmıs arabalara ıstenılen yuksek fıyatlar.ee adamda bakıyo araba boyle o fıyat benımkı bın tl daha yuksek olur. htta bes bın yukse k yazayım bı kerız cıkar nasılsa dıyorlar.
mesela eskı aracım 2005 passat 150 bınde degısensız arabayı 35e sattımexclusıve modelı.sımdı bakın pıyasasına km lerı ucmus olanlar 38den asagı yok belkıde ama ben satarkende o fıyatlardaydı. ben pazarda 35500 yazdım 35e sattım sahıbındendekılerde ucuyor tabı pazarda fıyatlar bıraz daha dusuk olabılıyor.
MURAT_HLX
11-01-2015, 18:42
eski aracım marea hlxi 13.400e sattımki ilan verip aylarca kalırdı bundan eminim şimdiki alan arkadaş 21den ilan açtı geçende ne diyebilirimki :D
Shadow_Dancer
11-01-2015, 18:52
istenir ama satilmaz :) almayacaksin sabrediyorum yada baska araclara bakiyorum vs. Piyasa uctu ama yavas yavas dusuyor , 60 yazan camaroyu 43 e aldi arkadaş, bekle satilmayinca dusecek elbet tum arabalar
Aynen katılıyorum, malını satmak isteyen adam üçüne beşine bakmaz satar.. Ama bu 30 bin altı arabalardaki çakal tayfa bu stratejiye devam ettikçe hiç bişe degişmez.. Bırak 500 lirayı 1000 lirayı 100 liranın lafını eden adamlar var..
speed_emre
11-01-2015, 18:55
21 marea mı yok artık :D 1 hafta evvel servis bakımlı boyasız kazasız değişensiz 120.000 kmde agır bakımları yapılmış 15.500 e 2002 model deri koltuklu manisada satıldı. Rüyada satar :D
Daha geçenlerde sahibinden de ilanı olup ,gri renk 20 liraya 206 RC satıldı. Takip edin bir iki hafta içinde 27-28 ilan açarlar....
Birde kiraz kırmızı eski 35 drc olan 206 RC daha birkaç ay önce uşakta 22 ye ilanı vardı. Şuan 32 yazmışlar başka bir il de çok garip :) Bu araçları artık iyice hobby den çıkardılar , çar çakal a ticaret alanı oldu. 106 sı 206 sı vs..
kaan megi
11-01-2015, 18:58
zaten km lerde hep aynı hepsi 120 bindemi olur arkadaş bu arabaların bence hiç hakkı olmayan fiyatlar ki bi çoğunun donanımları çalışmıyor bile bu 25 30 bin lira isteyenleri hala anlayamıyorum mantığın kısaca özeti ben bu fiyatı yazayımda 3 5 veya 10 aşa verirlerse bile aracım değerinde gider düşüncesi var millette
kuş serısı kullanan arkadaslar alınmasın sozum herkese degıldır. sımdı uc kurus para ıle araba ıle hava atan apaçı tayfa varya sahın le e30 lara bınenler sonra durumları duzelttıler ama kafaları aynı tabı cıvıc oldu e36 oldu ama kafalar hep apaçi. arabayı alıyolar parasını sonuna kadar yatırıyolar arabaya sonra arabaya bısı oluyo hıc bır yerıne bakmıyorlar tabı. arabalarda haşat oluyor.
Daha geçenlerde sahibinden de ilanı olup ,gri renk 20 liraya 206 RC satıldı. Takip edin bir iki hafta içinde 27-28 ilan açarlar....
Birde kiraz kırmızı eski 35 drc olan 206 RC daha birkaç ay önce uşakta 22 ye ilanı vardı. Şuan 32 yazmışlar başka bir il de çok garip :) Bu araçları artık iyice hobby den çıkardılar , çar çakal a ticaret alanı oldu. 106 sı 206 sı vs..
kaputu siyah olan gri dimi :)
İlani acan arkadasim, merak ediyorum bahsettigin gibi bebekler bebegi bi 206 RC alsan 20.000 liraya satarken sende ister istemez en az 25 yazacaksin diger ilanlara bakarak. Uzgunum ama hic sanmiyorum piyasa yukselmesin yada arabanin ederi budur diye uygun bir fiyat yazacagini sanmiyorum :)
Seni de anliyorum, insan araba alirken haliyle en temizini uyguna almaya calisiyor. Ama emin ol satarken sende ayni mantikla aldigindan daha fazlasini yazacaksin. Suru psikolojisi yapacak birsey yok :)
İlani acan arkadasim, merak ediyorum bahsettigin gibi bebekler bebegi bi 206 RC alsan 20.000 liraya satarken sende ister istemez en az 25 yazacaksin diger ilanlara bakarak. Uzgunum ama hic sanmiyorum piyasa yukselmesin yada arabanin ederi budur diye uygun bir fiyat yazacagini sanmiyorum :)
Seni de anliyorum, insan araba alirken haliyle en temizini uyguna almaya calisiyor. Ama emin ol satarken sende ayni mantikla aldigindan daha fazlasini yazacaksin. Suru psikolojisi yapacak birsey yok :)
arkadasada soyledım ben. 20-22 bu fıyatlara bebekler bebegı rc yok. o cok eskidendi malesef.
arkadasada soyledım ben. 20-22 bu fıyatlara bebekler bebegı rc yok. o cok eskidendi malesef.
:) :) :) ...............
Sadık Özyer
11-01-2015, 19:38
Birde 207 RC ler varki 27 ye alıcağım araba şimdi 40 lira olmuş.
i-vtec07
11-01-2015, 19:59
sıfır fiyatlarının düşmesi lazım 2. ele talep azalmalı . 90 bine jetta mı olur veya 80 bine cıvıc ??
Pitbull...
11-01-2015, 20:08
Bundan 5 sene önce e30 m3 ler vardı ilanlarda 17k 18k ya şimdi 100k ya motorsuzu satılıyor sende alsan sende piyasaya göre satıcan arabayı boşuna proje cizmeyin alın binin.
Herşeye zam gelirken araç fiyatlarının artmamasını beklemek pek doğru olmaz. 20bin tllik bir aracın 1 sene sonra 1-2bin tl fiyatının artması normal karşılanabilir. Lakin 6 ay önce 20bin tl piyasası olan aracın şuan 25-30bin tl gibi fiyatlara satılmasına ben anlam veremiyorum. %50 fiyat artışı nedir yahu?
206 RC vergisi ve kendi sınıfındaki araçlara oranla standartta birazdaha yavaş olması sebebiyle 2.el zayıftı ve pek tutumuyordu. Fakat 20bintlye temiz 106 bulamayanlar 206Rclere yöneldi ve piyasası yükseldi. Aynı şekilde 2010 model en dolu camtavanlı jblli 207rc 30bin tl ye ilanda dururken şuan aynı özelliktekiler 40bin tlden fazla fiyatlara satılıyor.
Sonuç olarak altına yada dövize değil araca yatırım yapın. Uzun vadede daha çok kazanırsınız :D
Siz birde e30 fiyatlarını görün :) 87 model 325 zır orjinal diye 28 liraya satıldı. Ucuz verdim diyordu düşünün :D
Tunahan Dülek
11-01-2015, 20:22
fiyatlar çok ama bide şey düşünün o zaman 15bin lirasıyla şimdinin 15bin lirası arasında çok fark var paranın eskisi kadar değeri kalmadı bence
rebeloghy
11-01-2015, 20:23
Bilmiyorum genlerde mi yatıyor çakallık ,
arkadaşımın babası 156 aldı, 2000 masraf yaptı. Araba 23.500 e mal oldu. Satacak şimdi açıp nasıl 156 lar kaç lira diye bakıyor , 28 e araba var diye hah tamam 27.750 yazarım diyor. Amca dedim ne yaptın sen 23.500 e mal olsun , 1 sene bin. Değeri azalması gereken makineyi git 4 lira kar koy ?
Oğlum dedi siz işletme okuyosunuz kafanız hiç mi çalışmıyor ticarete ?
Dedim biz galerici değiliz ki :) Araç alım satımında kar etmek galericinin işidir. Her vatandaş her aracında kar ederse , 10 sene sonra en ucuz araba 100bin lira olur. Bu mantığın sonu mu var ?
Sizin daha çok fırın ekmek yemeniz lazım demez mi sonra :)
Şöyle de bir olay gözden kaçıyor,
2010-12 arasında 1.6 dizel grubu kompakt sınıf fiyatlar ne alemdeydi? 55 taş çatlasa 60, şimdi aynı arabalara 80 den kapı açılıyor, 100 e doğru gidiyor.
Dolayısıyla 2012 de o arabayı 55 e almış adam da 55 altında satmam mantıksız diye bakıyor olaya, daha alt modellerdekiler de üst modellerin fiyat yukarı çıkınca aradaki boşluğu doldurmak için, benimki ondan iyi neden az yazayım mantığı dahilinde fiyatları yukarı çekiyor.
Dikkat ediyorum da herkes ikinci el araç alırken fiyatlardan şikayet ediyor fakat aracı alıp üç beş ay sonra satarken diğerlerinden farkları kalmıyor.
boosted_pug
11-01-2015, 20:50
Ben araba alicagim zaman ***** site favorilerimde 4 , 5 farkli cesit arama olur kafama yatan araba düserse arizali olur yanmis olur kazali olur uygun fiyatli olur farketmez gider bakarim hosuma giderse alirim , illa en temizi olsun diyorsaniz ozaman piyasa belli bunada yapacak cok bisi yok sifir 20000 e araba olsa kimse ikinci el arabalara dünya para vermez
Sıfır 2014 model Edition fiyatı
http://i.hizliresim.com/Rbn3G1.png (http://hizliresim.com/Rbn3G1)
ikinci el fiyatları. elazığdakiler yüksek ihtimalle ***** filo açık artırma sitesinden alınma üstelik.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-opel-astra-edition-190767079/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-opel-astra-edition-190762427/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-model-yeni-astra-sedan-1.3-cdti-edition-pluspark-sens-178925823/detay
2004 ustu 5 kasaların fıyatı 40dan baslıyordu zor satılıyordu sımdı 50den baslıyor gene zor satılıyor ama fıyatlar dusmesı gerekırken artıyor enteresan bısı :)
AhmetKaratay
11-01-2015, 21:02
Hele s2000 piyasasına ben bir türlü anlam veremiyorum geçe senelerde en fazla 100k fiyat vardı bu para verilmez seneye düşer derken bugün baktım 145k Lara kadar çıkmış 70-80k dan başlar olmuş
slowmotion
11-01-2015, 21:10
Hele s2000 piyasasına ben bir türlü anlam veremiyorum geçe senelerde en fazla 100k fiyat vardı bu para verilmez seneye düşer derken bugün baktım 145k Lara kadar çıkmış 70-80k dan başlar olmuş
2011 yilinda 207rc varken hasar kayitli s2000 ler takasa geliyordu 35-37 ye, ozaman alaydim 75e verirdim:) araç piyasasi sürekli yukari gidiyor. Herkes fiyatlari yukseltincede millet yeni fiyatlara razi oluyor.
Rakama takilmayin hocam, ornek verdim sadece. Temelde demek istedigim konuyu acan arkadas istedigi gibi temiz bir araba alirsa eminim satarken oda ayni psikoloji de olacak. Onu belirtmek istedim sadece
BaybuRtlu69
11-01-2015, 21:31
Kendim 2006 model 1.4 HDİ 206 aracımı, 18.000 Tl ye almıştım.. yaklaşık 2.000 tl de masrafım oldu.
Geçen haftalarda sattım 18.250 Tl ye.
Amaç kar olmuş olsa, yazardım 23-24 bende.
Mantıken zararına sattım, ama 6-7 ay kadarda bindim ona saydım.
Bi aracın piyasası da az buçuk bellidir, bariz bi fiyat koyupta piyasayı yada cebimizi şişirmeye niyetimiz yok
Baştada söyledim, hakeden araca verilir ederi neyse.
Fakat örneğin, 1 hafta önce 20.000 e alınan aracın bir kaç hafta sonra 29 dan ilana koyulması nedir Allah aşkına :)
Bide sahibindende yazilan fiyatlardan satiliyor diye bir durum yok..
Ben de sirf lineanin degerini gormek icin 42 den ilan actim, su ana kadar 1 kisi 37 dedi, yavas yavasta fiyati indiriyorum :)
Yani herkes herseyin farkinda, her arabaninda bir ederi var. Piyasadaki arz talep ederi belirliyor.
Tekil sahis olarak biz hicbir seyi degistiremeyiz..
İnternet ve bu ilan siteleri yayginlastikca her sey netlesti artik..
O yuzden bu neden bu para , bu para edermi diye konu acmayin, evet ederi o para bu para..
volkan23
11-01-2015, 21:45
Abi valla. B'nde bu mağdurlardanım çocukluğumdan beri 106. Hayranıyım yattım Kalktım hep dua ettim bu makinayı almak için ama Para biriktireyim dedikçe fiyatlar üste çıkıyor. Benim Şahsi fikrim. Degişensiz. Olması cok önemli degişensiz Olsun ağır kaza olmasın boya sıkıntı degil alır. Temiz bi boyarım içini dışını. Dizer jant Coil koyar temiz bide motorunu dizer biner gezerim bugün 18 19 bine. Bu dediklerim. Yapılabilir.
geçen sene 16.250ye sattık 206 gtiyi o sırada satılıklardaki en düzgün araç bizimkiydi , ve sizin bu konudan sonra 206 gtilere bakayım dedim o zamandan bu zamana hala satılıkda olan arabalar var hatta geçmiş zamanlarda 11 12 lira yazılan araçlara şuan 16 17 yazılmış
devil_berk22
11-01-2015, 22:57
ben zamanında 10.500 liraya zor verdiğim 206gti var şuan baktım araca 17 yazmışlar arabanın şase kayık motor bıtık ve 1001 türlü derdide cabası :D
genel olarak piyasada artış var fakat peugeot nun performans arabalarında son 1-2 senede çok ciddi fiyatlar arttı 207 rc den örnek vermek gerekirse 1-2 sene önce temiz 207 rc yi maksimum 31 e alıyordun şuanda temiz bir rc 40 bin tl civarı ki o fiyatlara göre emsal rakiplerine oranla çok dolu ve yürürü iyi arabalar bence hakkını buldu ama alıcı arkadaşlar için sıkıntı bir durum :)
emirarslan34
12-01-2015, 00:07
aynen oyle hakan RC piyasasi 1 sene once , 31 , 33 arasinda gezerken ben 42 bin tl verip boyasiz nokta hatasiz 8 bin km deki cam tavanli full RC yi almistim. millet naptin sen o kadar verilmezdi vs vs diyorlardi. biliyordum cunku gidiklandiginda neler yapabilecegini piyasasinin bir anda firlayacagini. 1 seneyi gecti araci alali o gun bu gundur garajda yatiyor hala 8 bin km de aslanlar gibi izlemek yetiyor bana inanilmaz zevk aliyorum karsisina gecip izlemekten 2 hafta once 47 bini gordum vermedim satilik degil heryerde soylerim. 60 binide verseler vermem arabami bir omur bende insallah. hayatimda verdigim en dogru kararlardan RC yi almak oldu. piyasada en basitinden DEV RC yi ornek vermek gerekirse yururleride belli az cok. 400 - 450 hp ler bu kaputun altina sokulabiloyor sorunsuzca. akslari 450 hp lerekadar sanzumani 450 lere kadar sorunsuzlar. cok kemikli arac. piyasasi halada oturmus degil atmosferik 98 model bombos vti gti rc lere 30 bin ister olmuslar 207 rc hem modelli hem donanimi olsun yuklenebilirligi olsun vergisi olsun 200 tl. vs vs tam bir fiyat performans araci suanda. UU DS3 olsun DEV RC olsun millet az cok goruyor THP lerin nerelere geldigini. ki bu araclarda son noktada degil bunlar daha yapilabilir. kg larida iyi. vs vs bence hic 207 rc yi diger 106 206 vti gibi araclarla ayni kulvarlara koymamak gerekir. arada dag degil okyqnuslar var.
ya biz daha alamadık :D az bekleyinde yükseltmeyin şu RClerin fiyatını :D
onursumer
12-01-2015, 00:46
şimdi düşünüyorumda 2004 te sıfır 42bin tl ye aldığımız 206 rc yi 2008 de 50binde iken 19.750tl ye satmıştık :) 1.8 civic hb için :D
Olaya başka bir yorum getirmek istedim.
106-206-207 grubunun ülkemiz piyasasına göre çok artıları var.
-Düşük vergi
-Basit mekanik
-Parça bolluğu ve ucuzluğu
-Gaza az basınca düşük tüketim.
Özellikle 106'nın,ülkemizde şanlı bir drag geçmişi var.O yıllarda seyirci olan,18 yaş altı gençler,bu yıllarda 106 alabilecek maddi güce sahip,müşteri oldular.(Bu durum Honda için de geçerli tabi ki.) Ezilmemiş,yorulmamış,bakımlı otomobiller yüksek fiyattan alıcı bulmaya başladı.Tabi ki bakımsız araç sahipleri de bu duruma uyarak,ona sattım,bunu ekledim,zarar etmeyeyim derken,herkes 3-5 ekledi derken fiyatlar aldı başını gitti.Az sayıda ithal edilmeleri de,kıymetlerini daha da arttırdı.Maddi gücü olup da alabilen ilk sahipleri içinde de araçlarını pert edip çöpe atanların da sayısı hiç az değildi.Ufak tefek görüp oyuncak zanneden,ana-babasına 'Baba bak küçük araba istiyorum hem az yakar' diye ailesini kandıran onlarca kişi tanıyorum.Alıp 1 ayda duvara yapışan,kaldırıma çıkan,takla atan çok 106-206 biliyorum.Hem de tuning mevzusu ülkemizde sadece filtre ve bodykit ile bilinirken.Düşünün hepsi de stock.Kalanlar da kıymete bindi.O zamanlar bu tarz otomobillerde çeşit çok fazla değildi.Zamanla alternatif çoğaldı.Şimdi ise neler var neler...
206-207 grubunun ise kıymeti bence çok geç anlaşıldı.306 ise hala sahipsiz durumda.Hele 207 deyince 2 sene önce yüzüne bakan yoktu,şimdi millet birbirini dövüyor.0 km iken 207 RC/Le Mans fiyatları çok uygundu.206 RC ise çok az sayıda geldi diye hatırlıyorum,fiyatı Clio RS'den yüksekti galiba,millet RS aldı,kıymeti bilinmedi,elden ele gezdi,kalan düzgünler ise kıymete bindi normal olarak.
Zaman geçtikçe,kuşaklar değiştikçe kıymete binen araçlar da değişecektir.Ha düzgün araç 20 sene sonra da para edecek o ayrı konu,ama hakikaten düzgün ise.
Şimdi moda aşırı besleme.Polo,cupra gibi modeller.Tabi 3 sene sonra sorunsuzluk durumu ne olur bilinmez.Yedek parça fiyatları ne olur bilinmez tabi.
Geçen düşünüyordum,ileride ne araç moda olur diye,birkaç model aklıma geldi.
-Citroen DS3
-208 GTi
-Corsa OPC,hele Nurburgring altın olacak altın.
207 RC'ler 2009 yılında baya uyguna satılıyordu ÖTV indiriminden dolayı, 35 bin tl olması lazımdı fiyatının. Hatta o zamanlar şuanki aracımı alırken durumum elversede bir tanede 207 RC alabilsem dediğimi hatırlıyorum.
lemans 40 45 milyardı galiba bizim arabayı satıp üstüne para alıyodum , şimdi bizim arabayı satıyorum üstüne para verip lemans alıyorum :D
Olaya başka bir yorum getirmek istedim.
106-206-207 grubunun ülkemiz piyasasına göre çok artıları var.
-Düşük vergi
-Basit mekanik
-Parça bolluğu ve ucuzluğu
-Gaza az basınca düşük tüketim.
Özellikle 106'nın,ülkemizde şanlı bir drag geçmişi var.O yıllarda seyirci olan,18 yaş altı gençler,bu yıllarda 106 alabilecek maddi güce sahip,müşteri oldular.(Bu durum Honda için de geçerli tabi ki.) Ezilmemiş,yorulmamış,bakımlı otomobiller yüksek fiyattan alıcı bulmaya başladı.Tabi ki bakımsız araç sahipleri de bu duruma uyarak,ona sattım,bunu ekledim,zarar etmeyeyim derken,herkes 3-5 ekledi derken fiyatlar aldı başını gitti.Az sayıda ithal edilmeleri de,kıymetlerini daha da arttırdı.Maddi gücü olup da alabilen ilk sahipleri içinde de araçlarını pert edip çöpe atanların da sayısı hiç az değildi.Ufak tefek görüp oyuncak zanneden,ana-babasına 'Baba bak küçük araba istiyorum hem az yakar' diye ailesini kandıran onlarca kişi tanıyorum.Alıp 1 ayda duvara yapışan,kaldırıma çıkan,takla atan çok 106-206 biliyorum.Hem de tuning mevzusu ülkemizde sadece filtre ve bodykit ile bilinirken.Düşünün hepsi de stock.Kalanlar da kıymete bindi.O zamanlar bu tarz otomobillerde çeşit çok fazla değildi.Zamanla alternatif çoğaldı.Şimdi ise neler var neler...
206-207 grubunun ise kıymeti bence çok geç anlaşıldı.306 ise hala sahipsiz durumda.Hele 207 deyince 2 sene önce yüzüne bakan yoktu,şimdi millet birbirini dövüyor.0 km iken 207 RC/Le Mans fiyatları çok uygundu.206 RC ise çok az sayıda geldi diye hatırlıyorum,fiyatı Clio RS'den yüksekti galiba,millet RS aldı,kıymeti bilinmedi,elden ele gezdi,kalan düzgünler ise kıymete bindi normal olarak.
Zaman geçtikçe,kuşaklar değiştikçe kıymete binen araçlar da değişecektir.Ha düzgün araç 20 sene sonra da para edecek o ayrı konu,ama hakikaten düzgün ise.
Şimdi moda aşırı besleme.Polo,cupra gibi modeller.Tabi 3 sene sonra sorunsuzluk durumu ne olur bilinmez.Yedek parça fiyatları ne olur bilinmez tabi.
Geçen düşünüyordum,ileride ne araç moda olur diye,birkaç model aklıma geldi.
-Citroen DS3
-208 GTi
-Corsa OPC,hele Nurburgring altın olacak altın.
Aman hocam ne yaptın,:)
206Rc 2004 44.138
182Clio Rs 2005 50.665
206nın sayısı clio sayısının 4-5 katıdır.
Aman hocam ne yaptın,:)
206Rc 2004 44.138
182Clio Rs 2005 50.665
206nın sayısı clio sayısının 4-5 katıdır.
Olabilir.Tam emin değilim.Aradan geçmiş 10 sene.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2.sahibinden-gs-saxo-vts-196276728/detay
bu araç 10 gun önce 17k ya satılıktı... tlfda 16 düşmüştü... alan adamda herhalde kendıni kurnaz sanıyor :D
Gizli devalüasyon yaşıyoruz ama çok iyi gizlediler anlamadık!
ErkanCanS
12-01-2015, 22:02
Ortada çok net bir cemiyetleşme var.Her markanın ve modelin grupları falan filan var.Bunlar aralarında anlaşıyorlar mıdır nedir bir anda arabalarını ilana veriyolarlar ve piyasayı şişiriyorlar.Bir nevi arz şoku gibi bişey.Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bu olay senede en az 3-4 kere yaşanıyor.Misal 30-35k piyasası olan ve ilanların çoğu bu aralıkta olan bir modele 2 günde 4-5 adet çok absürt fiyatlı ilan koyuluyor.Fiyatları dalgalandırıp en az 1-2 k oynatıyorlar.Bu adamların karşılarına dikilip sen john keynes misin adam smith misin nerden geliyor bu ekonomi stratejileri diye sormak lazım :)
Mutlu Değerli
12-01-2015, 22:09
Kısacası yürüyen arabanın fiyatı da alır başını yürür :)
şöyle bi durum var, 2011lere kadar böle bi durum yoktu. Ne olduda yükselmeye başladılar ? mesele bu :)
şöyle bi durum var, 2011lere kadar böle bi durum yoktu. Ne olduda yükselmeye başladılar ? mesele bu :)
2011 de "ug 206 gti" piyasaya çıktı:D
cagataayk
12-01-2015, 22:36
Her zaman otomobillere ilgim vardı,yaşım 18 ama 2 sene öncede sahibinden ilanlarını sürekli takip ederdim.106 gti,civic vti,e30 gibi keyif verici pekte pahalı olmayan(o zaman) otomobillere bakar hayal kurardım.Şimdi ise 18 yaşındayım Allah nasip ederse bu sene araba alma planlarımız olacak fakat bi giriyorum sahibindene 2 sene önce civic 106 gibi hothatch hayalleri kurarken şimdi 106 quik ilanlarına bile bakamıyorum corsa gsi bakıyorum 205 gti bakıyorum.Cidden piyasa sürekli yükseiliyor ve hiç gerileme olmuyor.Allah sonumuz hayır etsin.
99 model 7 yıllık 206 gti kullanıcısı olarak yazmak istedim. Yazılanların hepsini okumadım genel olarak bir göz attım. Aracımı satma düşüncem yok ama satsam 20000 civarı fiyat isteyebilirim neden mi?
0 fiyatları arttı doğal olarak ben bunu satınca 0 almaya kalkınca aradaki makas da artıyor ve 2.el piyasası artıyor doğal olarak.
Ben aracımı 2008 yılında 14750 ye almıştım pazarlıkla güç belayla. Ve buradan herkesin atladığı konuya geçeyim paranın o günkü değerini TÜFE ye göre bu güne göre hesapladığınızda değer 23648 küsür tl çıkıyor. Gerçekçi olursam 20000 e meraklısına satabilme ihtimalim var mi, bence var. ama aciliyetini var diyelim 17000 e sattım diyelim. Ne oldu 6000 tl zarar ettim ya da amortisman diyelim bu aradaki paraya.
finanscı gibi yorum yapmaktan ben sıkıldım. Ben o ara vti da bakıyordum o denk gelse ve o aracı alsam su an elimde 30000 liralık araç olacaktı.
O Yüzden araç fiyatı yorumlarken 0 araçlardaki fiyat artısını, enflasyonu ya da en basitinden duygusal sebeplerden bazı Araçların prim yapabileceği gerçeğini unutmamak Lazım diye düşünüyorum.
Son sözüm 20000 tl temiz bir 206 gti ya bence fazla değil kesinlikle duygusal yazmıyorum. Bu işler arz taleptir ama ben olaya şu şekilde bakıyorum: 50000 kusur tl ye zor boş symbol alacağıma far sensörlü dijital klimalı silecek sensörlü sunrooflu 206 alırım aradaki 30000 i de Yakıt parası yapar hiç değilse daha keyifli bir araca binerim.
bende fazla uzatmadan bulduğunuz ve istediğiniz en temiz araçları alın, yükseliş durmayacak gibi.
denizcan.T
13-01-2015, 09:49
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2.sahibinden-gs-saxo-vts-196276728/detay
bu araç 10 gun önce 17k ya satılıktı... tlfda 16 düşmüştü... alan adamda herhalde kendıni kurnaz sanıyor :D
Eski aracimi geri aldim.
Evet bole bi arabanin bu paralara senin gibi yamyamlara gecmemesi icin kurnazlik yaptigim dogrudur.
Ruhsat sahibi benim ister 50 yazarim ister 60 seni ilgilendiren bi durum soz konusu degil.
Valla Bu Turkiye'de hic bir şeye aklım ermiyor ki. Alttan alttan hemen bi anda birseyler degisiveriyor.
cabrioleter
13-01-2015, 12:00
99 model 7 yıllık 206 gti kullanıcısı olarak yazmak istedim. Yazılanların hepsini okumadım genel olarak bir göz attım. Aracımı satma düşüncem yok ama satsam 20000 civarı fiyat isteyebilirim neden mi?
0 fiyatları arttı doğal olarak ben bunu satınca 0 almaya kalkınca aradaki makas da artıyor ve 2.el piyasası artıyor doğal olarak.
Ben aracımı 2008 yılında 14750 ye almıştım pazarlıkla güç belayla. Ve buradan herkesin atladığı konuya geçeyim paranın o günkü değerini TÜFE ye göre bu güne göre hesapladığınızda değer 23648 küsür tl çıkıyor. Gerçekçi olursam 20000 e meraklısına satabilme ihtimalim var mi, bence var. ama aciliyetini var diyelim 17000 e sattım diyelim. Ne oldu 6000 tl zarar ettim ya da amortisman diyelim bu aradaki paraya.
finanscı gibi yorum yapmaktan ben sıkıldım. Ben o ara vti da bakıyordum o denk gelse ve o aracı alsam su an elimde 30000 liralık araç olacaktı.
O Yüzden araç fiyatı yorumlarken 0 araçlardaki fiyat artısını, enflasyonu ya da en basitinden duygusal sebeplerden bazı Araçların prim yapabileceği gerçeğini unutmamak Lazım diye düşünüyorum.
Son sözüm 20000 tl temiz bir 206 gti ya bence fazla değil kesinlikle duygusal yazmıyorum. Bu işler arz taleptir ama ben olaya şu şekilde bakıyorum: 50000 kusur tl ye zor boş symbol alacağıma far sensörlü dijital klimalı silecek sensörlü sunrooflu 206 alırım aradaki 30000 i de Yakıt parası yapar hiç değilse daha keyifli bir araca binerim.
iyi diyorsun güzel diyorsun hoş diyorsun da bi arabadan yaşlandıkça kar etmek nedir? 14bin liran 24bin lira olmuş olabilir de her yıl enflasyona göre kullanılmış, arıza yapma ihtimali yüksek, gittikçe eskiyen aracın değer kaybetmemesi mi lazım enflasyon var diye? araba kullandıkça değerini koruması gerekli bir yatırım aracı mı?
iyi diyorsun güzel diyorsun hoş diyorsun da bi arabadan yaşlandıkça kar etmek nedir? 14bin liran 24bin lira olmuş olabilir de her yıl enflasyona göre kullanılmış, arıza yapma ihtimali yüksek, gittikçe eskiyen aracın değer kaybetmemesi mi lazım enflasyon var diye? araba kullandıkça değerini koruması gerekli bir yatırım aracı mı?
Yazdıklarımdan pek bir sey anlamamışsınız. Ben özetle 3 faktörden bahsettim Aracın fiyatını etkileyen. Tekrar okursunuz. Ben aracımı yatırım aracı olarak değil keyif aracı olarak görüyorum. Başta da demiştim. Aracımı satmayı düşünmüyorum. Ama tekrar ediyorum alan olursa neden 20000 e satmayayım kim aracını Piyasanın altına verir kaldı ki 20000 e satsam yine aracım 3500 TL den fazla değer kaybetmiş olacak.
Açıkcası piyasayı bilmiyorum cok. arkadasın biri 20000 yazdığı icin o ornegi verdim. Ve yine yazdıklarımı okursanız aracımı 17 ye sattım diyelim diye belirtmiştim o zamanda 6500 lira kaybım olur ve bu kaybı amortisman olarak isimlendirmişim. demek ki 6500 TL Değeri düşmüş az mi? Aracım her halikurda değerini mi korumuş? Bence korumamış o halde siz bana niye böyle bir soru yönelttiniz anlam veremedim.
Uzun lafın kısası kimisi aracını yatırım aracı görür kimisi keyif. Sizin bunu sorgulamaya hakkınız yok fiyat yüksek geliyorsa almazsınız olur biter
Bu arada yazmaya unutmuşum her şeyin fiyatının arttığı bir ülkede kısacası enflasyon olan ülkede arac fiyatlarının bu oranda Artış göstermemesini beklemek bana göre cok iyimser bir düşünce.
Aracın fiyatı aşağı yuları aşağıdaki denkleme göre oluşur zaten:
X araca y senesinde verilen paranın şimdiki Değeri - Aracın eskime Payı
Ki cok prim yapmayan Araçlarda bu denklem işliyor düşüncesindeyim.
Ama duygusal bağın arttığı spor Araçlarda bu denklemi sorgulamak cok doğru değil. Arz talep piyasadaki Duzgun arac sayısı gibi başla konular ısın içine dahil olur.
Işın kötüsü bu tarz Araçlarda ısın içine duygusallık Girdiği icin ne desek az isteyen istediği fiyatı der bu konuda. Herkes neden bu kadar rahatsız onu da anlayabilmiş Değilim.
Akın Sarıkaya
13-01-2015, 20:42
bu tarz arabaların bu fiyatlara gelmesinin enflasyonla falan alakası yok. olay arabacılıktan ibaret. 15'e xs al, tak rc jant, karart farları yap pastayı cilayı koy 20 milyara. görev tamam.
Her sahibindeni açan 5 aydır satılmayan aracın fiyatına bakıp, benim aracım daha temiz +2 diye ilana koyarsa olacağı bu zaten. Ne bekliyorduk ki? Bunu 2-3 kişi değil, aracını satmayı düşünen herkes aynı şekilde yapıyor.
BaybuRtlu69
13-01-2015, 20:59
Örnek vericem şimdi bir tane ; Fiyat 28.000 TL diyelim 206 RC için 1 aydır ilanda, bi anda bişey oluyor ACİL satılık fiyat 22.000 :)
ille herkesin paraya sıkışması mı lazım arkadaş ? 22.000 e satan adamda zarar etmez inanın galericiye vermezse aracını zaten.
E şunun fiyatını makul tutunda, otomobil piyasasıda canlı olsun. 7 bin, 8 bin kar etmede, kullandığına say 1.000 tl kar et en kötü.
kucağa gelmeyelim diye piyasası olan araçlara bakmıyorum artık .geçen hafta bir golf 3 beğendim, öyle piyasası olan bir araç da değil. 16 küsür dü yazılan rakam. bakmaya gitsek 14 versek diye düşnürken gitmedik,takip ediyorum bir yandan.allahtan aracım var kafa rahat, olursa olur olmazsa olmaz.2 gune araç ilandan kalktı aynı gun 19 mu 20 mi öyle düştü geri :) şimdi ben, 16 ya bile verse almazdım 19 yazmış, nasıl rahatsız olunmaz.noterde çekmiş koymuş heralde akşama ilana düştü ne ara onaylandı hamk,
şimdi ilana koyacaklar da bu ilanlara bakıyor ona göre 20 yazıyor sıkıntı orda.
Benim tek takıldığım nokta Türkiye'de adet olarak Clio RS'ler 206 RC'den fazla. Dünya genelide bile bu böyle. :) Gerisi fiyatlar beni ilgilendirmiyor. Ama bana ucuzlayan bir spor araba gösterebilirseniz bende sevinirim.
bana ucuzlayan bir spor araba gösterebilirseniz bende sevinirim.
nokta... :)
İbrahim33
14-01-2015, 08:08
Genel olarak piyasanın yükselmesinin en büyük sebebi sıfır araç fiyatlarının artması. Daha sonra ise , keyfi ilan verenler ve boş mezarcılar. Artık galerilerin ilanları daha ucuz oluyor şahıs ilanlarına göre. İş tersine döndü :)
hiçte normal değil, unutmayın bu arabalarda bi 6-7 yaşlanıyor :)
3 5 kisi fiyatlari sisiriyor onlari goren araba saticilari bunlarinki bu fiyatsa benimkide bu fiyat deyip icin isinden cikilamaz hale geliyor kisa ve net.
asmisinsan
14-01-2015, 13:35
araç ilan sitelerinde ilan vermeyi ücretli araç başı 60 tl den yapalarsa araç fiyatları normale döner gerçek satıcı ilan verir
mimarsertac
14-01-2015, 16:48
Durum cidden vahim inanılmaz arttı rakamlar.
Mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-retro-garajdan-peugeot-205-gti-1.9-196659260/detay bu araba geçen ay 11.000tl'ye satıldı. Şimdiki fiyat neredeyse 2 katı. Herkes istediği rakamı yazmakta özgür ama sonuçta böylede bir durum da var piyasada.
soch-vtec
16-01-2015, 09:40
arz talep meselesi çok afaki fiyatlar yazılmamışsa arabalar satılıyor. 2005 vtec 2 ye 44bin küsür ilan veren gördüm dün belki bu fiyat satmaz ama 35-36 bine peynir ekmek gibi satılıyor. benim aracım 2011 32.500 km de idi 38.500 e aldım bir sene de fiyatlar 10 bine yakın arttı :( her model için geçerli
huseyinturk
16-01-2015, 10:07
Yakın çevremden 3 arkadaş var rc'ci olan. Adamlar ard arda 30-32den ilan verip piyasayı yükselttiler resmen. 20ye aldığı arabaya 1 hafta sonra 30dan ilan veriyorlar. Akıllı insan çok memlekette
Bu konuların tartışması hiç bitmez, arz-talep dengesi piyasayı belirler. Esas ana konu bence 2 lt araçların artık Tr ye girmeyişi
Yeni Kupır 2 lt, yeni polo gti 1.8, yeni clio rs 1.7 kısaca hot hatch piyasanın önemli oyuncuları vergi yükünden dolayı kafadan kaybediyor.
Bu saatten sonra 2 lt araçlarda en az 150 tl den başladığından piyasanın düşmesini beklemek hayal olur.
Yakın çevremden 3 arkadaş var rc'ci olan. Adamlar ard arda 30-32den ilan verip piyasayı yükselttiler resmen. 20ye aldığı arabaya 1 hafta sonra 30dan ilan veriyorlar. Akıllı insan çok memlekette
biri ben :)
yanarım yanarım beyaz bir 206 rc vardı 32bin tl ye gerçekten alınacak bir araçtı o an aracım vardı alamamıştım ama içim gidiyor hala :) boyasızdı galiba
BaybuRtlu69
17-01-2015, 10:15
Beyaz bi 206 RC aldım arkadaşlar dün, hayırlısı olsun artık :)
yarın öbür gün sizde satarken mevcut piyasaya göre mi satacaksınız yoksa aracın hakkı neyse onu mu isteyeceksiniz. Önemli olan o :)
BaybuRtlu69
17-01-2015, 10:25
yarın öbür gün sizde satarken mevcut piyasaya göre mi satacaksınız yoksa aracın hakkı neyse onu mu isteyeceksiniz. Önemli olan o :)
Valla aldığım fiyatın üzerine birden 10.000 tl fark koymayacağım kesin :)
Bundan 1 sene sonra ne olur bilinmez, araca yapacağım uygulamalara bağlı ve ederi neyse.
Zaten ederinden fazla fiyat yazanların ilanı 3 aydır ilanda belli ediyor kendini
Herkes arabasının hakkın değil sahibindenin fiyatlarını baz aldığı için bunlar oluyor.
Hayatınızdan bu siteyi çıkartın bakın o zmn araç fiyatları nerede seyredecek :D
Şark Kurnazı'nin anlamini acikca goruyoruz cogu ilanlarda :)
Hele Amerikanlarda daha da goruyoruz...ah ah
Beyaz bi 206 RC aldım arkadaşlar dün, hayırlısı olsun artık :)
FF rc hayırlı olsun :)