Orijinalini görmek için tıklayınız : Fk 60-40mm spor yay grande punto
e.adakale
11-01-2015, 14:02
merhaba
yakın arkadaşım almanyaya seyahete gitti gitmişken şu ülkemizde gerçeği bulunmayan fk yaylardan alalım dedim buraya göre yarı yarıya.
grande punto aracım var elimde de 1 takım ta technix coilover mevcut 1 takımda yay alayım dedim .
bu fk yayı grande puntosunda yada carsa D de kullanan varmı orjinal fk lar hakkında iyi yorumlar var hep uluslararası sitelerde bilgisi olan arkadaşlar abiler kardeşler paylaşırsa sevinirim.
sonuç olarak havalar düzeldiği gibi sırayla deniycem ikisinide takıcam. :heyoo::heyoo:
http://i58.tinypic.com/16lbn7r.jpg
http://i62.tinypic.com/e1cgli.jpg
güneşbalkan
11-01-2015, 16:00
Valla benim tek bildiğim punto yayla düşmüyor :D bendede 5cm eibach var ama çamurluk lastik arasına kafamı sokucam nerdeyse :D
takipteyim bende puntomu basıcam yakında ama coil ve yay arasında kararsız kaldım.kullananların dediği kadarıyla yaylar pek basmıyormuş.5 lik eibach ya da hr yay düşündüm ama sanırım coil daha mantıklı olacak.uygun fiyatlı bir coil bulabilirsem bende coil alacağım. bakalım sizin araç ne kadar düşecek. bu arada fk nın orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
e.adakale
11-01-2015, 22:20
Valla benim tek bildiğim punto yayla düşmüyor :D bendede 5cm eibach var ama çamurluk lastik arasına kafamı sokucam nerdeyse :D
valla forumdan bi arkadaş sağolsun uygun fiyata ta technix coiloverlarını sattı bana daha takmak kısmet olmadı takmak ben de her ihtimale karşı hem coil hem yay aldım takıp tecrübe edicez o zaman.
e.adakale
11-01-2015, 22:28
takipteyim bende puntomu basıcam yakında ama coil ve yay arasında kararsız kaldım.kullananların dediği kadarıyla yaylar pek basmıyormuş.5 lik eibach ya da hr yay düşündüm ama sanırım coil daha mantıklı olacak.uygun fiyatlı bir coil bulabilirsem bende coil alacağım. bakalım sizin araç ne kadar düşecek. bu arada fk nın orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
lastik çamurluk arasını kapamanın tek yolu ya coilover yada yay pres kesme vs. tehlikeli durumlar ben tam tersi ön arkayı eşitlemek için coil aldım ilk yayları takıcam istediğim seviyey gelirse coilleri satabilirim .
fk nın sitesine mail attım Türkiye de bayimiz yok ürün yollamıyouz şeklinde Türkçeye çevirince böyle bir cevap geldi
ayrıca piyasadaki bursa malı diye tabir edilen fk ların yayın bitiş kımı olsun fk ile başlayan kod ve fk sembolü orjinali ile aynı değil çoğunda siyah rakamlar mevcut
http://i62.tinypic.com/i74fo6.jpg
güneşbalkan
12-01-2015, 00:07
valla forumdan bi arkadaş sağolsun uygun fiyata ta technix coiloverlarını sattı bana daha takmak kısmet olmadı takmak ben de her ihtimale karşı hem coil hem yay aldım takıp tecrübe edicez o zaman.
O coile ben niyetlendiydim ilanını hatırlıyorum ama mali durumları ayarlayamamıştım.size kısmet olmuş
e.adakale
12-01-2015, 07:26
O coile ben niyetlendiydim ilanını hatırlıyorum ama mali durumları ayarlayamamıştım.size kısmet olmuş
aynen. forumda denk geliyor kısmet.
lastik çamurluk arasını kapamanın tek yolu ya coilover yada yay pres kesme vs. tehlikeli durumlar ben tam tersi ön arkayı eşitlemek için coil aldım ilk yayları takıcam istediğim seviyey gelirse coilleri satabilirim .
fk nın sitesine mail attım Türkiye de bayimiz yok ürün yollamıyouz şeklinde Türkçeye çevirince böyle bir cevap geldi
ayrıca piyasadaki bursa malı diye tabir edilen fk ların yayın bitiş kımı olsun fk ile başlayan kod ve fk sembolü orjinali ile aynı değil çoğunda siyah rakamlar mevcut
çok teşekkürler cevap için. coilleri satmayı düşünürseniz talip olabilirim. aybaşı bende coil almayı düşünüyorum.
e.adakale
12-01-2015, 10:41
çok teşekkürler cevap için. coilleri satmayı düşünürseniz talip olabilirim. aybaşı bende coil almayı düşünüyorum.
ne demek forum amacına hizmet etmiş oluyor bu hafta sonu yayların montajını yapıcam duruma göre haberleşiriz iş yoğunluğundan fırsat bulursam.
Draniela
12-01-2015, 15:53
Her türlü yay marka ve modelini kullanmış biri olarak cevap yazmak istedim :)
Öncelikle punto yay ile düşmez. En çok basanı da HR 5 lik benzinli ama rahat değildir.
Coil olarak t.a tech kullandım 2 defa ikisini toplasak 1 yıl eder. En iyi basanı ve deli gibi yol tutuyor ama insanın yanına başkaları oturunca rahatsız oluyor orası ayrı mevzu :) Hele ki 17 jantlar varsa.
Eibach 3.5 luk ve 5 lik kullandım ikisi de yaramaz 5 lik eibach 3.5 luk hr ya da 3.5 luk vogtland gibi basıyor.
Bana göre en iyi yay 3.5 luk vogtland hatta onun 5 liği varsa eğer kaçırılmamalı. 205 45 17 ile 3.5 luk vogtland olunca 1.5 parmak 2 parmak arası mesafe kalıyordu benim araçta sıfıra sıfır zor :)
HR 5 lik benzinli yayıyla olur ancak onu kullandığım zaman 175 65 15 kullanıyordum o yüzden 205 45 17 ile az biraz farkı var tam net birşey diyemem :)
Konfor sıralaması
Vogtland
eibach
hr
t.a. tech ( Aslında ta tech o basıklığa göre gayet iyi ortalama 6 parmak indiriyor :D )
Öncelikle punto yay ile düşmez. En çok basanı da HR 5 lik benzinli ama rahat değildir.
Coil olarak t.a tech kullandım 2 defa ikisini toplasak 1 yıl eder. En iyi basanı ve deli gibi yol tutuyor ama insanın yanına başkaları oturunca rahatsız oluyor orası ayrı mevzu :) Hele ki 17 jantlar varsa.
Eibach 3.5 luk ve 5 lik kullandım ikisi de yaramaz 5 lik eibach 3.5 luk hr ya da 3.5 luk vogtland gibi basıyor.
Bana göre en iyi yay 3.5 luk vogtland hatta onun 5 liği varsa eğer kaçırılmamalı. 205 45 17 ile 3.5 luk vogtland olunca 1.5 parmak 2 parmak arası mesafe kalıyordu benim araçta sıfıra sıfır zor :)
HR 5 lik benzinli yayıyla olur ancak onu kullandığım zaman 175 65 15 kullanıyordum o yüzden 205 45 17 ile az biraz farkı var tam net birşey diyemem :)
Konfor sıralaması
Vogtland
eibach
hr
t.a. tech ( Aslında ta tech o basıklığa göre gayet iyi ortalama 6 parmak indiriyor :D )
hocam o zaman sizin önerileriniz benim için çok önemli :) ben aşağıdaki basıklığı istiyorum kısacası.yaylarla sanırım bu düşüklük olmayacak? press kesme felan onlara da kesinlikle karşıyım.ta technix coillerle bu düşüklüğü elde edebilir miyim?
http://i61.tinypic.com/i1y8ib.jpg
http://i57.tinypic.com/1z1fhna.jpg
4 senelik punto kullanicisi ve tüm yaylari aşaği yukari( vogland hariç) kullanmiş biri olarak bu jant lastik ve basiklik ile puntoda taş dökersiniz.
Foto muhtemelen kesme biçme değilse hr 5 cm benzinli.
Konfor sıralaması
Vogtland
eibach
hr
Bu arada ben 3 cm kw taktim bu sefer. Kıvam düşürdü konforda baya ii gibi sanki:)
Artik aşiri basiklik aramiyorum sanirim:)
4 senelik punto kullanicisi ve tüm yaylari aşaği yukari( vogland hariç) kullanmiş biri olarak bu jant lastik ve basiklik ile puntoda taş dökersiniz.
Foto muhtemelen kesme biçme değilse hr 5 cm benzinli.
resimdeki arabada eibach 5 lik yay var.önleri presslemişler sanırım.ben press felan istemiyorum ama o yüzden coile yöneldim.bu kadar basmasamda ön lastikle çamurluk arası sıfır olsun istiyorum :)
alakasız ama Fotodaki tjet kimi satılık mı ? bi arakaş arıyor :D
valla bilmiyorum grandepunto forumundan buldum bende fotoyu :)
e.adakale
12-01-2015, 19:52
Konfor sıralaması
Vogtland
eibach
hr
çok teşekkürler.
ben getirttiğim fk ları bi deniycem elimde bulunan ta_tec.leride tabi 1 gün bile olsa takıcam deniycem tuzmen nickli kardeşime kısmet olucak gibi onlar da.
çok teşekkürler.
ben getirttiğim fk ları bi deniycem elimde bulunan ta_tec.leride tabi 1 gün bile olsa takıcam deniycem tuzmen nickli kardeşime kısmet olucak gibi onlar da.
o zaman haber bekliyorum abi senden sac jant aldım bende arabama üstündeki orjinal çelik jantları satıcam sonra da ver elini coil :D
e.adakale
18-01-2015, 01:17
o zaman haber bekliyorum abi senden sac jant aldım bende arabama üstündeki orjinal çelik jantları satıcam sonra da ver elini coil :D
tmm dır il haber vericeğim kişi sensin :icon_tup::icon_tup:
güneşbalkan
18-01-2015, 17:11
4 kapılı verelim isterse :D
Oğuzhan Ç.
18-01-2015, 20:13
Ben corsam da 3.5 hr kullanıyorum araç benzinli basıklıgı tam kararında benim için.Hr 3.5 bir örnek olsun diye koyuyorum resmi :) Jant lastik ölçüsü 215-45-17 bu arada.
http://i60.tinypic.com/2q24geg.jpg
basıklık gerçekten çok iyiymiş ama aynı yay puntoyu bu kadar basmıyor maalesef :)
Oğuzhan Ç.
19-01-2015, 14:52
Hadi ya o zaman acele etmeden iyicene araştırman gerekecek:) İnşallah istedigin gibi olur :)
e.adakale
19-01-2015, 23:47
Ben corsam da 3.5 hr kullanıyorum araç benzinli basıklıgı tam kararında benim için.Hr 3.5 bir örnek olsun diye koyuyorum resmi :) Jant lastik ölçüsü 215-45-17 bu arada.
http://i60.tinypic.com/2q24geg.jpg
maşallah 3.5 luk yay canını almış resmen olay bu ama stock corsa ile stock g.punto orj yükseklikleri aynı değil özelleikle ön taraf daha yüksekte hele benzinliler daha yüksek.
bu benim araç
http://i61.tinypic.com/1tuayq.jpg
bu da coiloverlı
http://i61.tinypic.com/2vbkjyp.jpg
Oğuzhan Ç.
20-01-2015, 01:51
Baya fark varmış valla :) Puntonun hakkı direk coilover gibi gözüküyor macera aramaya gerek yok:)
e.adakale
20-01-2015, 16:58
Baya fark varmış valla :) Puntonun hakkı direk coilover gibi gözüküyor macera aramaya gerek yok:)
evet birde sizin araç opc sanırım yanlış olmasın sizin arabanın şasisi 15 mm orjinal corsadan alçaltılmış.
Oğuzhan Ç.
20-01-2015, 21:56
Hayır sadece tamponlarım opc :) Araç Black&White şasesi sportla aynıdır diye tahmin ediyorum :) Sportlarında opcler gibi şasesi 15 mm yere yakın mı onu bilmiyorum ama :)
e.adakale
21-01-2015, 01:06
anladım en güzeli kafa yerde tekrar maşallah aracınıza
ta technix multijeti böyle düşürüyor. ön dip, arkada biraz pay var.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/215654_4284115668591_1670985261_n.jpg?oh=54c3eb362 e222e9046ee63fd94ab9533&oe=552B695B&__gda__=1433266066_d5e7b7f633ce09ec5398535b42476d3 3
çok iyi düşürüyormuş ta technix :) teşekkürler paylaşım için
e.adakale
21-01-2015, 11:24
ta technix multijeti böyle düşürüyor. ön dip, arkada biraz pay var.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/215654_4284115668591_1670985261_n.jpg?oh=54c3eb362 e222e9046ee63fd94ab9533&oe=552B695B&__gda__=1433266066_d5e7b7f633ce09ec5398535b42476d3 3
maşallah ta technix görevini yapmış.