PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolanti düşüyor ?

SerhatA.
13-01-2015, 14:42
İyi günler arkadaşlar, son zamanlarda arabamda farkettiğim bir sorun rolanti düşmesi.

mesela yolda seyir halinde giderken ışıklarda durduğumda rolanti birden 0 lara düşüyor ama araba stop etmiyor sonradan canlanıyor gene, park ettiğimde boşta bıraktığımda da aynı şekilde oluyor biraz teklemeli çalışıyor sonra düzeliyor , sorun ne olabilir ? LPG de kullanmıyorum, araç 1.6 Clio

Grimlord
13-01-2015, 14:47
araç kelebekten veya manifoldan hava alıyor olabilir,veya rölanti sensörü bozuk olabilir.sensörü degistirin,şayet düzelmezse oringleri (contaları) yenilersiniz.sorun çözülür.

drivertech
10-03-2015, 19:23
Problemi çözebildin mi ? Sonuç varsa yazarsan teşekkürler..

Patisever
10-03-2015, 19:52
İyi günler arkadaşlar, son zamanlarda arabamda farkettiğim bir sorun rolanti düşmesi.

mesela yolda seyir halinde giderken ışıklarda durduğumda rolanti birden 0 lara düşüyor ama araba stop etmiyor sonradan canlanıyor gene, park ettiğimde boşta bıraktığımda da aynı şekilde oluyor biraz teklemeli çalışıyor sonra düzeliyor , sorun ne olabilir ? LPG de kullanmıyorum, araç 1.6 Clio

Rolanti walfine bakin

R.S.C
10-03-2015, 20:13
map sensoründen de olabilir bi ihtimal bujiler

SerhatA.
11-03-2015, 00:02
Şu an tüpte kullanıyorum tüpte bu sorun yok ama benzinde var. o2 sensörü gibime geliyor benimde ama bi ara alıp denemek lazım

Onur Fatih
11-03-2015, 02:12
Ateslemeye bakicaksin lpg de yapmiyorsa sessor

aTaBeY
11-03-2015, 11:26
Tamamiyle aynı sorun bende de var önce tüpden sandım aracı benzine aldım ancak anladım ki benimki hem benzin hem tüpde yapıyor. İşlerim dolayısıyla ilgilenemiyorum ancak çok can sıkan bir durum. Boğaz kelebeği dedi şahsi tamircim onuda ben sökemem kalibrasyon lazım olur dedi arabam kia opirus 3.5 v6 mecbur servise gideceğiz. tüm sensörler kelebek vs. kontrol edilecek.

VolkanSrky
16-03-2015, 11:32
Benim aracımdada başıma gelmişti bu durum yaptıklarım sırasıyla ;
1) Boğaz kelebeğini söküp balata spreyi ile komple temizledim
2) Debimetreyi söküp yağsız temizleme spreyiyle temizledim
3) Boğaz kelebeğine giden çatlak hava hortumunu değiştirdim
4)Karter Havalandırma sibobunu değiştirdim buda büyük nedenlerden olabilir sizin için
Bunların haricinde disbiritör kapağını kontrol edin çatlak veya oksitlenme olabilir.
Bujilerinizi kontrol edin yağlanma yapmış olabilir İnşallah olmamıştır.

Bunların dışında aracın beyninine reset attım bu araçdan araca değişiyor.

drivertech
16-03-2015, 11:46
throttle position sensorle alakalı birşey olabilir mi durum ayrıca rölanti motoru sadece soğukken jigle görevi mi görüyor yoksa sürekli aktif mi yani aracı üçbin devirden boşa attığımızda rölantiyi dengeleyen yine aynı sensör mü yoksa tps sensörümü bununla ilgili bilgisi olan var mı bunlardan dolayı olabilir sonuçta rölantiyi sabitleyemiyor araç.

araçda vakumla alakalı bir problem olabilir bilgi olması için yazıyorum kendi aracım için araştırma yaparken yabancı sitelerden bilgi edindim pcv denilen bir parça var emmenin orda resimde görüldüğü gibi bu parçaları da kontrol etmek gerekiyor. Parça sibop görevi görüyor büyük ihtimalle çalışmıyorsa bu sıkıntıları yapabilir.

http://img824.imageshack.us/img824/2122/pcvx.jpg