Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç bayiisinde çalışıp ayıplı mal değişim işlerinden anlayan var mıdır
Mivec_4G63
13-01-2015, 14:57
Merhaba,
Bankadan rehinli olarak alınan araç park halinde yanıyor. Yapılan incelemelerde aracın, dış ortamdan müdahale olmaksızın yandığı yönünde , servis tarafından rapor verilerek aracın yenisi ile değişimi için onay veriliyor. Bu aşamadan sonra müşteriye verilecek olan yeni araçta rehin olacak mı? Eski araçta bulunan rehin, yeni araca geçer mi? Yoksa yanan araçla beraber rehin son mu bulmuştur, bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım ederse çok memnun olurum.
Borç kapanmadan rehin kalkmaz
Yani diğer araçda rehinli olcaktır
kelalper
13-01-2015, 15:10
Rehin kalkmaz. Borç arabaya ait değil kişiye aittir. Borca karşılıkta arabaya rehin konulur. Bundan sonraki süreç yani rehinin aktarılması nasıl işler bilemiyorum.
Mivec_4G63
13-01-2015, 15:11
hukuken, rehin konusu malın ortadan kalkması rehni kaldırır rehin sonuçsuz kalır. Çünkü rehin xxx şasi nolu xxx plakalı araç içindir. Bayiiler uygulamada ne şekilde yapıyorlar onu merak ediyorum.
Zaten siz aracın satışını yani pert olduğu için sigortaya verirken rehini kaldırmak zorundasınız
Şuanki durumda bayiden yazı alıp bankaya verirsiniz rehin kalkar hurda aracın satışı verildikten sonra yeni araca geçer
Mivec_4G63
13-01-2015, 15:23
Araç pert olmadı, sigorta kasko falan işin içinde yok. Araç bayii tarafından ayıplı mal satıldığı gerekçesiyle değiştiriliyor. Bayii 2 hafta sonra aracınızı teslim edeceğiz diyor prosedür ne şekilde olacak onu merak ediyorum. Kimseye vekalet de vermedik, diğer aracın trafikten çekilmesi gerekmiyor mu? Sadece 2 Hafta sonra aracınızı almaya geleceksiniz diyorlar.
Durum biraz karışık ama normalde prosedür
Siz aracı trafikden çekersiniz borucunu vs ne varsa herşeyini kapatırsınız sonra vekalet verip aracın satışını firmaya verirsiniz
Ama sizde borç olarak rehin olacağı için illaki bankaya başvurmak zorunda kalcaksınız
Bayi araç 2 haftaya teslim derken prosedürleri halledeceklerini düşünüyorum teslim tarihine yakın sizden vekalet isteyeceklerdir
Mivec_4G63
13-01-2015, 16:20
Durum biraz karışık ama normalde prosedür
Siz aracı trafikden çekersiniz borucunu vs ne varsa herşeyini kapatırsınız sonra vekalet verip aracın satışını firmaya verirsiniz
Ama sizde borç olarak rehin olacağı için illaki bankaya başvurmak zorunda kalcaksınız
Bayi araç 2 haftaya teslim derken prosedürleri halledeceklerini düşünüyorum teslim tarihine yakın sizden vekalet isteyeceklerdir
Bakalım dediğiniz gibi mi olacak, gelişmeleri yazacağım. Teşekkür ediyorum yardımın için.
ghibli06
13-01-2015, 16:39
ortada bir borç var neticede, siz aracın yerine hiç araç almayacaksanız ve de araç ayıplı malsa rehin kalkar otomatikman, bankaya kalan kısmı satıcı öder, sizin ödediğiniz tutar içinse satıcıyla anlaşırsınız... ama şimdi size araç veriliyorsa, öncelikle bu araçtan kalan kısım bankaya ödenir rehin kalkar, bu size verilecek araç için yeni kredi ile de kapatılabilir, neticede her ne olursa olsun size verilecek araç üzerinde de rehin olur...
prodorian
13-01-2015, 17:07
kredili olan kısmı distribitör firma öder kalan kısmı da yeni verilecek araçtan düşülür ve diğer araç içinde kredi kullanılır.
tabi ki bu markadan markaya da değişebilir.