Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Basınç Problemi

orcunkar
16-01-2015, 19:06
Arkadaşlar abililerim selamlar
Turbom 1 ay önce sıfırıyla değişti fakat değişirken palleride büyüdü yazılım yaptırdım egr dpf iptal. (bmw e90 318d) Bugün yazılım yaptırdığım yere gittim ve biraz daha açalım dedim başladık işleme 1.8 barda devir kapattığımda araba kendini korumaya alıyor Motor gücü düşük vs gibi bir hata alıyorum tam hatırlamıyorum. 3-4 kere denedik farklı basınçlarla. Biraz önce eski haline geri döndürdük sıkıntı yok. Bu arada arabam siyah duman atacak şekilde bile açılmadı. turbo yeterli basıncı veremiyor mu veya enjekörlerle ilgili mi sııntı boşu boşuna turboyu sökmek istemiyorum. Hortumlardaki kaçak vs böyle bir nedene sebep olur mu ? ne yapmam gerekiyor

ozans
16-01-2015, 22:51
Load limit'e vurup kendini limp mode'a alıyo olabilir. Yazılımcınız ne diyor bu işe?

orcunkar
16-01-2015, 23:36
Turbo veya enjektör diyor şuan kullandığım yazılımı biraz turbo basıncını veyaz enjektor basınclarını acssak motor arızası veriyor kullanmaya devam ettiğimde sanki turbo yokmuş gibi hareket ediyorum yarın enjektorlerı bosch ta kontrol ettiricem.. araç zaten 150.000 de geç bile kaldım enjektor temizliğine.
2 saattir herkonuyu okudum wastegate ayarlarını değiştirenler buna benzer hatayla karşılaşmışlar. Wastegate den yapma olasılığı nedir ?

tdipower
18-01-2015, 12:21
ben büyük turbolu 530d yaptım olayın büyük kısmı yazılımda bitiyor mekanik bir kusur yoksa

erh
18-01-2015, 18:46
aracın hangi devirdeyken yapıyor? guc geldiginde mi gelmeden mi oluyor? wg ayarı da olabilir, yazılımdan tork limitleri eksik ayarlanmısta olabilir. tam olarak hangi kosulda oldugunu yazarsanız daha rahat yardımcı olabilirim.

stlegal
18-01-2015, 19:15
Aracin boostcut yapiyor mekanik sorun degil yazilimcin kim sor ona araba boost cut yapiyormus de kim diyor derse bit dost de

orcunkar
18-01-2015, 22:17
hangi devirde yaptığını kestiremiyorum bugün silivri tarafına gittim yolda biraz sıkıştırdım yapmadı dönüşte 3-4 kere sağa çekiğ yeniden çalıştırmak zorunda kaldım.ilk 2 viteste yapmıyor artık eminim 3 ve 4. viteslerde karşılastım ama devırlerı hep farklıydı.bazen 3.500 devırden sonra bazen 5.000 de..elektronik wastegate var diye biliyorum ayar yapılır mı yapılmaz tam bi fikrim yok. Turbo hortumlarındaki kaçak veya motor ısısından limp mode yapma olasılığı nedir? Yarın 6 bucuk litrelik bi intercooler takıcam n75 denilen turbo basınc walfını aldım bide onu deşitirem. Yazılımı Ecufastten Alper abi yaptı yazılımlık bir problem yok güvenim sonsuz ona:)

Onur Fatih
19-01-2015, 00:36
Ayni problemi bende yasiyorum log alip boost map i bastan yazmak lazim aracta basinc saati vs var mi
Boost cut ta koymus olabilir yazilimla cozulecek is

orcunkar
20-01-2015, 10:23
Ayni problemi bende yasiyorum log alip boost map i bastan yazmak lazim aracta basinc saati vs var mi
Boost cut ta koymus olabilir yazilimla cozulecek is

basınç saati yok ..Boost cut tam nedemek bilmyorum forumlarda baktım açıklayıcı bir bilgide bulamadım. araça yeniden yazılım yapıldı. Sorun devam ediyor.

Sadık Özyer
20-01-2015, 16:52
Obd 2 den oku basinci. vnt turbo mu ?

orcunkar
20-01-2015, 20:11
Obd 2 den oku basinci. vnt turbo mu ?

vnt turbo değil bugün obd den Torque denen programla okuttum p0087 hatası alıyorum "Yakıt Ortak Basınç sistemi Düşük Yakıt Pompası - Yakıt Basınç ayarlayıcısı" diye geçiyor boost 20 psi lerde gösteriyo. :(

Sadık Özyer
23-01-2015, 15:42
box falan kullanıyor musun? Map iptal edildi mi? , Mapın bir şekilde düşük okumasını sağla eğer hem map hem maf varsa.

LaWSuiT
26-01-2015, 20:37
benim bildiğim kadarı ile bir emülatör vasıtası ile turbo basıncı dusuk gosterılebılıyordu ?

mesela 1.8 basıyorsun ama emülatör 1 olarak gösteriyor gibi

ghibli06
26-01-2015, 21:20
basınç fazla-pompa,enjektör yeterli değil

pompa bozuk-yeterli basınç yok

orcunkar
26-01-2015, 21:55
enjekörlerde sıkıntı varmış 2 kez kontrol ettirdim 2 sindede 2 enjektör bitik durumdaymış ve geri basınç yapıyor denildi bugün bıraktım aracımı yarın akşam teslim alıcam farkı göreceğim limp mode girmesin yeterli :) enjektörlerle birlikte mazot filtresi yağı fln değiştirmeme gerek var mı ?

schizophrenic
26-01-2015, 23:12
Hocam merhaba aynı problem bendede vardı , hatta kime sorduysam boostcut , wg fln dendi wg den kıstık yine yaptı vs vs en son bakımda enjektörün birinin mazot kaçırdığını gördük ve 4 enjektör ' de revizyona girdi sizin olay gibi 1' i bitik durumdaydı yapıldıktan sonra aracım kendini korumaya almadı :) İnşallah sizin problemde böyle çözülür .

Enjektör revizyonundan sonra kesinlikle değiştirin mazot filtresini , yağda tamamen size ve bütçenize kalmış :)

Sadık Özyer
27-01-2015, 00:23
sorunun duxelmesine sevindim.

schizophrenic
27-01-2015, 21:05
sorunun duxelmesine sevindim.

aynen sadık ne tahmin ediyoduk hiç ummadığım bişey çıktı

orcunkar
27-01-2015, 21:34
aynen sadık ne tahmin ediyoduk hiç ummadığım bişey çıktı

Abartısız 10 usta gezdim herkez başka bişey diyordu turbo diyen vardi partekölün içini tekrardan doldurt diyen bile vardı :)..aslında daha teslim alamadım arabayı cumartesi gelice ilk işim gazı sonuna kadar basıp 100 ü geçmek olacak :) anlarız düzelmiş mi ozmam ..

orcunkar
30-01-2015, 18:35
sorun devam... bugün teslim aldım biraz sıkıştırdım yine aynı hata ..23 psi basıyor turbo yarın bide mazot filtresini değiştiricem başka nerelere bakmam gerekiyor... Enjektörlerin bakımı yapıldı enjektör frekans değişikliği nedir yazılım güncellemesi mi yapılması lazım bu enjektör bakımında :(

dicaser
30-01-2015, 21:03
sorun devam... bugün teslim aldım biraz sıkıştırdım yine aynı hata ..23 psi basıyor turbo yarın bide mazot filtresini değiştiricem başka nerelere bakmam gerekiyor... Enjektörlerin bakımı yapıldı enjektör frekans değişikliği nedir yazılım güncellemesi mi yapılması lazım bu enjektör bakımında :(

biraz sert olucak ama problem devam ediyorsa al kardes aracını git dr.ecu'ya prof bi baksın aracına :) sıkıntı ister yazılım ister mekanik farketmez bulunup halledilir..bosuna zamanını tüketme artık :ofk:

orcunkar
11-02-2015, 12:54
biraz sert olucak ama problem devam ediyorsa al kardes aracını git dr.ecu'ya prof bi baksın aracına :) sıkıntı ister yazılım ister mekanik farketmez bulunup halledilir..bosuna zamanını tüketme artık :ofk:

Tamam dostum sinirlenme :) vakit meselesi bunlar avcılarda oturuyorum 7 24 calışıyorum nasıl bırakayım maslak a.. öyle al arabayı bırak dicek nazımız geççek eşmiz dostumuzda yok neyse zaten kısmette olmadı dr ecuya gitmek yolda bıraktı araç.. basınç sensörlerindeymiş sıkıntı. Floryada (Star) Zeynel Usta var aynı araçtan buldu getirdi bütün parçları tek tek çıkartıp denedi sabrına işçiliğine şapka çıkartılır.Aklınızda bulunsun. Cevap veren herkese teşşekürler..

mikelazi
11-02-2015, 16:42
geçmiş olsun.problemi çözdügünüze sevindim.