Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Drift klübü saçmalıkları ve Tr de drift niye gelişmedi

Sayfa : 1 [2]

Eray Yümsel
19-01-2015, 22:01
onurcan dışardan bile bukadar şeyi görüp yazabiliyosan Allah tan içeri almamışlar seni muhtemelen kulübü sen kapttırırmışsın :D

Eray Yümsel
19-01-2015, 22:46
Tek tek isimleri ifşa ediceğimi belirtmiştim bunu şöyle yapma kararı aldım boş bir vaktimde oturup saatlerce kim ne dediyse hepsini yazıcam herkesin okuması için tek seferde paylaşıcam duyduklarımı kim kimin arkasından konustu o grup içersinde neler oldu kimler iki yüzlülük yaptı neden drift ileriye gitmedi şu anda gösterilen devamlı duydugumuz problemler apo abi zamanındaydı deyip hala aynı şeylerin tekrarlanmasındaki en önemli etkenler bunlar ne işte hala x bir firmanın org gidemezsiniz demeleri :) vs vs çok şey var yazıcak en sevmediğim şeyde bu ama yazıcam hayatımda yapmadım böyle bişey ama sizin için yapcam sevgili akademyyyy

Eray Yümsel
19-01-2015, 22:49
Herseyden once selamlar
Aranizda beni taniyan tanimayan uyeler vardir.
Bu sebebten mutevelli birazcik kendimden bahsedeyim sonrasinda konuya girmek kolay...
Avcilarda MTG Performance olarak ezelden beri mercedes Bmw servisi olan ve son 10 senedir tuning sektoruyle ugrasan chip tuning yapan bir firmanin sahibiyim
Abdurrahman abi drift yapacaz dediginde cnr da herry ye araclari hazirlayan sonrasinda olimpiyatta yardimci olan kisilerdenim
.sonrasinda sebebini bilmedigim bir konudan ekarte edildim ki cok emekler verdim. Hatta su an team art oktay ile aramin bozhk olma sebeblerinden biri o zamanlarki drift sevdamizdan birseyler yapabilmek icin olan kosturmalarimizdan dolayi oktayin islerini aksatmam onunla aramin bozylmasina sebeb oldu o gün bugun dur aramiz acik.
Herneyse asil konuya girelim
O kadar emek ustune drift ile alakali birsey yapmak istedigimde beni kimse yanina yanastirmazken birde taniyip tanimadan.hakkimda kotu yorumlar istememeler falanlar filanlar oldu. Sebebiii belli değil eray a yapılanla hemen hemen aynı şeyler?????
Onuda gectim parasiyla dahil olmak uzere bu piste giremessin dediler
Onuda gectim benim yaptigim araclarin soforlerine bile posta koyuldu.
Burada ozellikle
Ozer Mollaogluna yaziyorum cunku yazismalarindan anladigim kadariyla
Muhattab alinacak yazdigi okunacak adam akilli cewap alinacak olan kisi o
Driftc kulubunun benimle olan derdi nedir?? Ben size ne yaptim???
Tamam mustafa mert ile face den bi atismisligimiz var o konuda hakliyim diyemem biraz fazla ileri gittim.
Bununla alakali ozur dilemesini de cok iyi bilirim aa.mewzu mustafa degil mewzu tr de drift niye yerinde sayıyor
.
Yok canimla istanbulun gobeginde otururken buradan 1000 km yol gidip baska memleketlerde araba alip oralarda antreman yapiyorum bumudur memlekette olmasi gereken
Yaris duzenledik davet ettik geleceginize sikayet ettiniz abicim.
Ama gun olur devran doner... diyorum siz drift e destek olmak yerine köstek oluyorsunuz başka yaptığınız bişey yok.

Timur Pomak

Eray Yümsel
19-01-2015, 23:03
Volkan Arısoy abimizde gerekenleri yazmakta :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10934602_10153055266399630_1508157791_n.jpg?oh=d21 1e44c36cd211876f22e32042259d4&oe=54C02750&__gda__=1421873789_ee31fd9b5fb952f2ae4f3e013abcdf5 3

alex
19-01-2015, 23:37
o ae86 yanarken ıtfaye nerdeydı saglık ekipleri nerdeydi aracı kurtarma paasına elleri yandı o araç sahibinin çok eksıklikler var halen

Eray Yümsel
19-01-2015, 23:51
konuya bunu eklemeden yapamicam :D academy nin zamanında antrenmana gitmediğimiz halde bizden aldıgı paralara en iyi acıklık getiren fıkra budur heralde... ama abi biz antrenmana gitmedik niye 100tl ödicez :) gitseydiniz...

küfür içerir sonucta bu fıkra oldugu için buğracım kızma :D
En komik Temel fıkrası (TSP) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=oEdL2YXwzWM)

Göki,ZD
19-01-2015, 23:54
Onurcan, drahte gibi yazdın lan :) zevkle okudum.

fa'R'uk
19-01-2015, 23:55
konuya bunu eklemeden yapamicam :D academy nin zamanında antrenmana gitmediğimiz halde bizden aldıgı paralara en iyi acıklık getiren fıkra budur heralde... ama abi biz antrenmana gitmedik niye 100tl ödicez :) gitseydiniz...

küfür içerir sonucta bu fıkra oldugu için buğracım kızma :D
En komik Temel fıkrası (TSP) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=oEdL2YXwzWM)
O zaman senin iş ESP olmuş :)

ahmet3425
19-01-2015, 23:58
Bana kalirsa bu mevzuyu burada cozemessiniz. Hatta oyle gozukuyor ki daha da kotuye gidecek.

Bence adminlerden biri on ayak olsun ''Bugra'' olabilir ''Olgar'' olabilir toplayin abi konuyla alakali 1. 2. 3. Sahislari bi yerde bulusup oturup konusulsun yuz yuze mevzular cozulsun.

Boyle forum ustunden klavye basinda bu tarz muhabbetler hic hos olmuyor ve gorunen o ki bu is burdan cozulmeyecek. En iyi ihtimalle ozgun konuyu kitleyip kaldiracak sonrasi ne olur bilinmez.

Eray Yümsel
19-01-2015, 23:58
O zaman senin iş ESP olmuş :)

sen uyumuyonmu :D ESP on :D

Ranthor
20-01-2015, 00:00
Herseye evet ama sen dinsizsin diyip buraya yazmak hic hos olmadi, burda ateistte var agnostik de, yahudi de , yahova sahidi de..
Bu bir suc degil bir secimdir. Okurken kendimi kotu hissettim, eminim baskalari da hissetmistir.

Eray Yümsel
20-01-2015, 00:10
yav adama ben niye dinsizsin demedimki abartmayın bende kendimi kötü hissediyorum :D hayır şuda var adam benimle dogru düzgün yemek yiyip icmemiş biri cocuklugumu falan anlatıyo kafasına göre sunu yasamıs bunu yasamıs siz onlara değilde buna takılıyosunuz ne güzel iş olayın akısı değişmesın bu konuda allah kitap konuları yok diğerine yazın yazıcaksanız orası daha müsait ranthor ve objektif bak onun yazdıkları dogrumu yanı bilmeden beni kötülemesi sen bölesin demesi

Göki,ZD
20-01-2015, 00:11
Ozan geç bu ayakları, aynı şeyleri siyaset içinde söyleseydiniz ya. Ne oldu adam net yazdı ateist demiş küfürmü etmiş. Dinciye dinci ateiste ateist denir.

EMRair
20-01-2015, 00:20
sevgili ateist arkadasım
sevgili dindar arkadasım

şahsen birisi bana dindar dese sevinirim :) ateiste ateist denir kötü olcak bişey yok

Eray Yümsel
20-01-2015, 00:22
ya emre bitirdin beni gece gece :D ausdhausdhuashda adama iltifat etmişim haberim yok :D la olm surayı geyiğe çevirmeyelim rica ediyorum taşıyın öteki tarafa konu sapmasın :D

ysnaiwa
20-01-2015, 00:59
Abi tarafsız olarak şunu söyleyeyim. Eray yümsele tanimadigi birisi gelsin msj atsin yardim istesin adam telefon numarasini birakir gun icinde ara der. Elinden geleni de yapar. Ki benim bi kere diyalogum oldu adam sagolsun birakti telefonunu. Ha biz aracimizdaki problemi cozduk rahatsiz etmedik. Mesele alisveris de degildi ha yardim icin msj atmistim sadece kendisi sorgulamadi bile. Diger tarafa ulasmaya calissak ilgilenir mi basindan mi savar ne yapar bilemiyorum ama bi arkadas muhabbeti olmaz eminim. Neticede onlar profosyonel ya işin kültürünü ta Tokyo'dan gemide getirtmişler, çık bi 100 tl daha ateşle :) üstüne yediremeyip eray yumselin dolandiricilik gecmisi diye konu acilmis ya yemin ediyorum direk konu sahibinin yaşına baktım o başlığı görünce sonra konu içeriğine baktım. Eray yumseli isim dusmese konusmam bilmem etmem tanimisligim yoktur ama hakki yenmis adamin uslubu tarzi hareketleri mesele degil bana gore. Gec kalinmis tepki gostermek icin orasi ayri. Eray yumselin dedigi gibiyse cok bile sabretmis diyorum icimizde o kadar sabirli olamayanlar var benim gibi :) Empati yapip kendimi onun yerine bile koyamiyorum cidden zor bi durum.

Shifter
20-01-2015, 01:04
Yazdıklarınızın Hepsni Okudum Konuya Dısarıdan Bakan Birisi Olarak Eray Yümsel Arkadasımızın (Kendisini tanımam ) Anlattıkları Güvenlik Eksikleri Faiş Fiyatlar Aracın Drift Alanında Yanması , Güvenlik Zafiyetleri V.b Eksikleri Tüm Techturkey Ailesi Muhakkak Driftlerde Görmüştür, Ammavelakin Hiçkimse Ve Hiçbir Organizasyon 4'4lük Olamaz ,
Söylenen Söylenmiş yazılan Yazılmış Konuyu Çokda Uzatmamak Lazım

Biraz Açık Konusayım Tabiri Caizse Olay Birazda : Öküz Öldü Ortaklık Bozuldu Gibi Olmuş .
Serin Kanlı Olalım Kalpleri Kırmayalım

Otto_Skorzeny
20-01-2015, 01:05
bende nisan gibi drift akademiyle konuşup bi tarih alıcaktım bütün fikrim değişti konudan sonra en başından beride okumaya devam ediyorum

MuT86
20-01-2015, 01:59
Su tosfed olayi olmadan evvel cok daha arabaydikta insanin bindigi arabaya cage ve homologe koltuk kemer takmasi kolay diil. Ayrica basindan beri dedigim olay o niye hesap sormuyor arabasi yanmasin diye elleri yandi nerde o arkadas dediginiz adam suan dernegin yonetiminde ve en cok emek verenlerden biri ve hepimizi. Her olayina kosuyor. Gercekten hep diyorum madem bukadar kotu bu yonetim ben ve biz niye bukadar seviyoruz bu ortami bu dernegi. Cok sacma yorumlar geliyor hal artik hepsini okumuyorum bile kusura bakmayin milletin dinine kadar girildi yarim yamalak geciyorum sadece net dedigim biz burda mutluyuz bu spora daha cok yariscida kazandirmaya devam edicez yine egitimler olucak yine yeni arkadaslar gelicek yettirebilen araba hazirlicak yetemeyen organizasyonda yardimci olacak ve hep arkadaslik dostluklar devam edicek dinlisi dinsizi hacisi ateisti biz bir amac ugruna bir araya geliyoruz oda drifti ileriye goturmek ve buraya girmemis kenardan uzaktan bakmis yorum yapan insanlara uzuluyorum bu son yazindi daha yorumda yazmicam ayni kasetler donup duruyor 4 gundur isimleri ortaya koyucam aksam koyucam sabah koyucam yoldayim koyucam insanlari tedirgin etme cabasindan ileriye gitmiyor konu arada kalanlara Allah kolaylik versin. Cumleten hayirli aksamlar

21dc963
20-01-2015, 02:33
Mut86 verdigi kardeslik mesaji superdi . eray abi adamin musluman olacagi varsa da musluman olmaz (senin tavrini yanlis anlayabilir adam musluman olacagi varsada olmaz vebale girme )

Oz`
20-01-2015, 02:38
yahu ne müslümanı budist i k ime ne neyse ney adam ya sizi ne etkiler hadi bu iş rant gibi gözükmeye basşladı sonuc olucakmı ?

Fatih_
20-01-2015, 02:40
Birşey bulamayıp , yok ateist dedi yok dinine girdi falan. Komik buluyorum.
Speedy , adamın hayatını kişiliğini karakterin çocuk olduğunu ortamının leş olduğunu söylüyor. Sırf güzel bir dille yazdı diye bunu herkes es geçiyor ,
Ama eray abi ( tanımam etmem ) ateist deyince hakaretmi oluyor.
Ateiste ateist denmiyor mu ?
Gizli saklı birşey mi ateist olması ? Utanılıyor mu bundan ? Hayır.
Dinsiz kitapsız yazmamış adam , ateist yazmış hayata bakışlarımız farklı yazmış.
Kişilik karakterine arkadaşlarına çevresine yaşına başına onca şey söylendikten sonra yinede saygısını korumaya çalışmış adam. Ki bunu şuraya yazanların azınlığı başarır.
afedersiniz ama cımbızla kelime seçmeden önce biraz empati yapın derim.
Laf bulamayıpta olayı ; ateist dedin sen vay ateist dedin oy ateist dedin yuh ateist dedin aaa ateist dedi diye kapatmaya çalışmayın.
Başından beri okuyorum konuyu iki tarafıda tanımam.
Sürekli birşeyler yazılıp çiziliyor ve ben samimi olan tarafın eray abi olduğuna kanaat getirdim.
Bakalım daha neler yazılacak

Fatih_
20-01-2015, 02:46
Editt
Çok çok özür diliyorum ***** saat geç oldu , nick speedy diye aklımda kalmış , güneş bey olucaktı..

ersandeniz
20-01-2015, 06:16
Nasil bu konudan sonra digeri acildiginda e.yumselin hakli oldugunu dusunduysem, gunes g.nin mesajina ateistlik vurgulanarak cevap verildiginde de gunesin hakli oldugunu dusundum, turkiyede eger karsindakini haksiz konuma dusurmek istersen ya dinsiz dersin ya vatan haini..

aTaBeY
20-01-2015, 07:26
Bana göre de yapılanlar saklanmak için adamın herkes karakteri hakkında yorum yapmaya başladı. Adam diyor ki ben kimseye zarar vermedim herkesin davrandığı gibi davrandım kimseye çarpmadım kimseyle kavga etmeye çalışmadım vs vs. siz diyorsunuz ki yok sen çocukluğunda şöyleydin kesin büyüdün hala böylesin falan filan. Tamamda konu bu değilki tek bu adam dışlandım demiyor burda onun gibi yazan bir 5 kişi var. Hadi eray karakteri yüzünden böyle diğerlerine uygulanan dış kapının mandalı tavrı nedir? Bence asıl sorundan uzaklaştırıyorsunuz bilerek konuyu...

Onrcn
20-01-2015, 08:01
Su tosfed olayi olmadan evvel cok daha arabaydikta insanin bindigi arabaya cage ve homologe koltuk kemer takmasi kolay diil. Ayrica basindan beri dedigim olay o niye hesap sormuyor arabasi yanmasin diye elleri yandi nerde o arkadas dediginiz adam suan dernegin yonetiminde ve en cok emek verenlerden biri ve hepimizi. Her olayina kosuyor. Gercekten hep diyorum madem bukadar kotu bu yonetim ben ve biz niye bukadar seviyoruz bu ortami bu dernegi. Cok sacma yorumlar geliyor hal artik hepsini okumuyorum bile kusura bakmayin milletin dinine kadar girildi yarim yamalak geciyorum sadece net dedigim biz burda mutluyuz bu spora daha cok yariscida kazandirmaya devam edicez yine egitimler olucak yine yeni arkadaslar gelicek yettirebilen araba hazirlicak yetemeyen organizasyonda yardimci olacak ve hep arkadaslik dostluklar devam edicek dinlisi dinsizi hacisi ateisti biz bir amac ugruna bir araya geliyoruz oda drifti ileriye goturmek ve buraya girmemis kenardan uzaktan bakmis yorum yapan insanlara uzuluyorum bu son yazindi daha yorumda yazmicam ayni kasetler donup duruyor 4 gundur isimleri ortaya koyucam aksam koyucam sabah koyucam yoldayim koyucam insanlari tedirgin etme cabasindan ileriye gitmiyor konu arada kalanlara Allah kolaylik versin. Cumleten hayirli aksamlar

Ben insanlarin dinine vs e yorum yapmadim koskoca bir yazi yazdim mantikli maddelerle beraber ama nedense ben bu yonteme gittikce cevaplarda benim yazdiklarimdan bir o kadar uzak gelmeye basladi ki burada ben kendim bile size yazdiklarimda siz cevap vermeden hakli oldugumu dusunmeye basladim. Madem tu kaka biz niye seviyoruz kadar mantiksiz birsey de gormedim. Burada zaten sizin sevip sevmediginiz kistas degil ki. Dislanip disarda kalan, kotu davranilan, spordan kulliyen soguyan insanlardan bahsediyoruz. Zaten kulubun icindeyiz biz cekirdegiz 20 kisi olmusuz oh cok mutluyuz? Ya bir dakika, su gumruk mevzusundan senin evine haciz gelmemis miydi ben mi yanlis hatirladim acaba? Eger dogruysa o haciz kagidi mi neyi geldiginde bu kadar mutlu muydun banada soyler misin? (Emin degilim ama boyle bir bilgi kalmis aklimda).

7 yilda 30 kisi kazanabilmissiniz diyorsunuz ki biz mutluyuz. 7 yilda kac kisi bu ortamdan uzaklasti peki bunun bir rakami var mi? Sadece su konuda ben 5-10 kisi arasi bir rakam gordum ki bu da total rakamin 1/3 u.

Guvenlik: Tosfed e gecince cage takildi diyorsunuz, yani cage lazimdi bir guvenlik ortami olarak ama siz arabalara 5 kisi binip eller kollar disarida gezmeyi eglence olarak sectiniz? Su cage i de anlamadim ne gerek vardi buna ama ne tartisildigini bilmedigim icin yorum yapmak bu konumda seninde dedigin gibi sacma olur.

eyuparsln
20-01-2015, 08:18
Driftle ilgili olduğu için ve kısmen adımında geçtiğini gördüğüm için yazma ihtiyacı duydum...

Adı geçen arkadaşların arasındaki konu hakkında bilgim yok, her ikisi de arkadaşım; benim yazacaklarım daha çok bu ülkede yapılan driftle alakalı.
Tanıyanlar benim Türkiye'de driftin başlangıcından beri işin içinde olduğumu bilir, en başından antrenmanlara, yarışlara, driftfestlere katılan bir pilot ve bu işin mutfağında olan bir organizatör olarak yazıyorum...

200 hp lik 5 aracı zor biraraya getirdiğimiz, alan kirasını ödemek için uğraştığımız 2008 den beri çok şey değişti, en baştaki eğlence anlayışı haliyle yok, artık parası olmayanın gerçek anlamda drift yapması da imkansız.
Az araç ve pilot, her yaştan insan, kuralsızlık, federasyon ve güvenlik maliyetleri olmadığından herşey bi bakıma daha kolaydı. Zamanla maliyetler arttı, araçlar güçlendi, sürücüler profesyonelleşti.

Genel olarak alınan eğitimin eksikliğinden yada fiyatının yüksekliğinden şikayet edenler çok, organizatörlerin kişisel davranışlarından rahatsız olanlar var.
Yarış sırasında teknik sorunlar yaşayan arkadaşlar ilgisizlikten şikayetçi, çifte standart uygulandığını düşünen veya yarışlarda yanlış puanlamalar olduğunu düşünenlerde.

Yukarıda yazanlar olsun yada olmasın, adı geçen kulübün eksikleri yada yanlışlarıdır, olmaması gerekir.

2013 yılının yazında ben alternatif bir antrenman sahası konusu açtığımda şiddetli bir tepkiyle karşılaştım. Oysaki tek isteğim anadolu yakasında bir antrenman alanı ve daha ucuza drift yapmaktı.
Bazı arkadaşlar dışında herkes benimle olan iletişimini kesti, sanki benim bu işte bir maddi kazancım yada birilerinin işini elinden almak istiyormuşum gibi.

Başka bir kulübün eğitimini yada antrenmanına katılanlar çeşitli bahanelerle organizasyonlara alınmadı. Sadece eğitim alanlar alana girebilir dendi ama almayanlarda girdi, farklı antrenman fiyatları verildi.
2014 de sadece mevcut kadronun antrenmana girebileceği söylendi ama yeni sürücülerde katıldı, sevilmeyen yada kişisel olarak sorunları olan garaj ve kişilerle beraber olanlarda aynı sayıldı.

Geçtiğimiz yıl benim yaptığım eğitim, antrenman yada driftfestler tepki hareketi değil, bu işi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik hamlelerdir. Benim zaten antrenman saham var, tosfed e kayıtlı,
herhangi bir kulüp yada alana ihtiyacım yok, hiç bir drift pilotuyla sorunumda yok.

Sonuç olarak organizasyon yapmak, pilotlarla ve insanlarla uğraşmak zordur, bu sporu bu noktaya getirmekte emek işidir herkes bunun farkında. Geçtiğimiz yıl antrenman ücretini vermeyen, sözünde durmayan,
yarış günü işim var deyip başka antrenmana giden, hertürlü yanındayım deyip ertesi gün başka kulüp toplantısına giden, tır tutturup kıvıranlara kadar her türlüsünü gördüm. Yinede İnsanlar hata yapabilirler diyorum.
Üçüncü kişilerin söylediklerini bir kenara bırakıp, o kulüp bu kulüp demeyi bırakıp, bu pilot geliyorsa bu iş olmaz demeyi bırakmadığımız sürece bu spor mevcut noktadan daha ileriye gitmez.

Ben 2015 dede doğru bildiğim yoldan devam edeceğim, kapımız Eray Yümsel dahil herkese açık. 2014 de aracımı yapan Fatih Çelik'e; yanımda olan özellikle Kemal Güvenkaya, Volkan Arısoy, Timur Pomak, Kenan Büyükbahçeçi,
Görkem Coşkun ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılarımla

Abbas Çimen

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

dj_batukaan
20-01-2015, 09:13
cidden beni tanımayan birisi gelecek yaşayış tarzımdan hayatımdan çocukluğumdan belkide unutmak istediğim bir geçmişim varsa bunların hepsinden bahsedecek... sonra bütün herkes bu çocuk kalmış ruhu savunacak..

Kimse kusura bakmasında Güneş nasılki Erayın görüşleri düşünceleri yada yaşayışını anlatmışsa eray da karşısındaki adamın tüm görüşlerini yaşayış tarzını tek kelimeyle tanıdığı kadar anlatmaya çalışmış.
Bunu yaparkende bir kötü ithamda bulunmamış kötü bir kelime söylememiş yada onu bişeyle suçlamamış.. o insanın İnandığı yani hayat anlayışı yaşama tarzını belirtmiş ve gerçek olan şeyi yazmış.. Kısacası öyle süslü kelimelerle değlde bildiğin düm düz bir adam saklısı gizlisi olmayan bir adam olarak ERAYCA anlatmış :)

bu konuyla alakalı Eraya birisi bişey diyecekse İt yada yerin dibine sokma kelimeri için desin orda çok yanlış yazmış doğru olan tek hata budur. Bunun dışında hepimiz insanız kimin neye inandığı yada ne yaptığı önemli değil Nasıl bir İNSAN olduğumuz önemli

Yoksa ne müslüman kılıklı şerefsizler adiler tanıdık bu memleket

EMRair
20-01-2015, 09:42
drit işi ranta dönüşmüş oraya bir cemaat kurulmuş önlerinden geleni geçeni avlamıslar, kafalarına göre insanlarıda sınıflandırmışlar onurcanın söylediginden ben bunu anlıyorum eray yümselin yazdıkları bi sinirle yzılmış hadi hepsi düzmece diyelim onurcanın yazdıklarına cevap versinler bari :)

Eray Yümsel
20-01-2015, 09:57
Öncelikle Herkese Merhaba,

Ben Volkan Arısoy. Foruma üye olmadığım için başka bir hesap üzerinden düşüncelerimi aktarıyorum. Açıkçası adımın bu konular içinde geçmesi nedeniyle, hem kendimi ifade etmek hemde kendime gore doğru olan detayları sizler ile paylaşmayı uygun gördüm.Öncelikle burada yazacaklarım, ismini vereceğim kişiler haricinde kimseye bir sataşma değildir.

Ben drift ile 2008 yılında Abdurrahman Özen vasıtası ile tanıştım. Kendisi ile o dönemde içinde bulunduğum bir TV programı için bir görüşme yapmıştım. Daha sonra dostluğumuz ilerledi ve sahibi olduğu TRTUNING dergisine editörlük yapmamı teklif ettikten sonra bu dostluk daha farklı bir boyut kazandı. Drift’in başındaki kişide o olduğu ve drifti çok sevdiğimden bu işe dahil oldum. Aracımı aldım ve hazırlamaya başladım. Derken eğitim falan işin içine girdik. Üzerinden dört beş sene kadar bir sure geçti ve bende kendime gore bu sporda iyi kötü ilerlemeler kaydettim. Bu arada dip not olarak belirteyim. 1997 senesinde pist yarışlarında tek marka kupası olan Shell Helix Cup’ta yarıştım ve iki kez dereceye girdim. Ayrıca Ethem Genim ve Yusuf Avimelek’ten eğitim aldım ( bunu özellikle belirtmek istedim çünkü motorsporlarında daha once yer aldığımı çoğunuzun yaşı itibarı ile bileceğini düşünmüyorum. )

Driftin benim dahil olduğum 2010 yılından bu yana geldiği noktaya baktığımda maalesef, tekelleşmenin, sadece kişisel bazı kazançların öne çıktığının, spordan ziyade taraflı bazı tutumların yer aldığını bizzat yaşadım. İçinde bulunduğum dönemde, bazı rakip kulüplerin yanlış tutumlarının, farklı davranışlarının sonucunda tek taraflı bazı avantajlar elde edilerek bunu daha farklı avantajlara çevrildiğini bizzat gördüm. Ortada var olan yada elde edilen başarılarla, zaman içinde insan seçme, yada dahil olanlar içinden uygun olmayanları ayıklama gibi bazı adımlar atıldı. Bu adımlar bazen şahsi düşüncelerle, bazen de benim de dahil olduğum kulüp toplantılarında, herkesin ortak kararı ile oldu. Şunuda mutlaka söylemek gerekli, bu ayıklamalarda TOSFED bünyesine geçtikten sonra, alınması gereken mecburi önlem ve yaplandırma sonrası çıktı. Çünkü işin içine kurallar, kompetisyon ve sorumluluklar girmişti.

Bende taki geçen seneye kadar, bu grubun içinde yer alıyordum. Abdurrahman Özen ile, drift harici bir konuda bir yaşadığım bir problemden ötürü aramız bozuldu. Bu durumdan sonra bende akıbetimin diğer bazı arkadaşlar gibi olacağını düşündüğüm için, yavaş yavaş bu gruptan uzaklaştım. Ama hiçbiri ile bağımı koparmadım. Her zaman yanlarında olmaya, katıldığım yarışlarda hal hatır sormaya çalıştım, halende aynı düşünceler içerisinde devam ediyorum. Ama Abdurrahman Özen ile maalesef yaşadığımız sıkıntılar neticesinde, arkadaşların BİR KISMI sağolsunlar benide dışladılar. Hatta içlerinden o BİR KISMI bir YANLIŞ ANLAMAYA istinaden benle selamı sabahı da kestiler. Sorun yok. Herkes kendi hür iradesinde isteği herşeyi yapma ve düşünme özgürlüğüne sahiptir.

Sevgili Eray’ın açtığı bu konu üzerinden, nelerin ortaya döküleceğini açıkçası tahmin etmemiştim. Herkesin biri yada birileri ile bir problemi var. Bu apaçık ortada. Gerek yanlış, gerekse doğru birçok fikirler var. Bana gore sevgili dostum Abbas Çimen’in yazdığı gibi ortada alınan eğitimin eksikliğinden, fiyatından, organizatörlerin kişisel davranışlarından, genek anlamda herhangi bir destek almadığı için muzdarip olanlar var. Herkesde kendine gore haklı. Ama şunu bilmek lazım, sadece haklı olmak maalesef çözüm yaratmıyor.

Ben kendi adıma çözüm odaklı olduğum için bugün, forumda da gayet güzel bir açıklama yapan sevgili dostum Özer Mollamehmetoğlu’nu ziyaret ettim. Bazı düşüncelerimi açıkça paylaştım ve kendiside bana karşı elinden geldiğince açık olarak bazı detayları anlattı. Ortada var olanların, bazı kişiler hakkındaki düşüncelerden ötürü ortaya çıktığını ben açıkçası bu konuşmada birkez daha anladım. Kişisel problemlerden ötürü herkes maalesef aynı kefeye konuyor. Sen bunlaysan, o şunlaysa, öbürü diğeri ile beraberse bizle olamaz deniyor. Dün Apo Abinin yaptığı ayrımcılığa karşı çıkanlar, bugün maalesef yine onun gibi düşünüyorlar. Gerçi haklı bir sebebleride var ne olursa olsun, hasta yatağında yatan bir kişinin, kurduğu düzene saygılarından dolayı….

İşin ticari konularından dolayı yaşanan sorunlarla ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Sonuçta ister resmi, ister gayri resmi alınan bir hizmet var ise, bedeli ödenmelidir. Bedel ödendiği halde, hizmet tam anlamı ile sağlanmıyorsa hizmeti alan kişi müşteri olarak her zaman haklıdır, hakkınıda aramalıdır.

Ben kendi adıma bu spora gönül verdim. Maddi manevi herşeyimi döküyorum. Hatta sponsorluk adına, drift camiyasında kimsenin alamadığı sponsorlukları bile aldım ve halende almaktayım. Bu sporun ülkede gelişimine elimden geldiğince destek oluyorum. Bu spor adına yapılan, davet edildiğim tüm organizasyonlara katılıyorum, katılmayada devam edeceğim. Bundan dolayı kimse rahatsızlık duymasın. Ayrıca, 40 yaşında bir adam olarak kimseyi taklit etmediğimi buradan belirteyim. Çoluk çocuğun çıkardığı bazı afişlere sadece güldüm. Sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz. Lütfen devam edin benim için bir sakıncası yok. Dünyada otomobil sporlarında isim yapmış yapmamış tüm pilotlar otomobil üzerine çıkarak halkı selamlarlar. Bu sadece bir kişiye özgü değildir, bunuda bence bilin.

Ben buraya kendimce birşeyler yazdım. Adı geçen kişiler haricinde kimse ile BİR PROBLEMİM YOKTUR. Benim hakkımda paylaşmak istediğiniz düşünceler, eleştiriler var ise, lütfen buradan paylaşın. Üye olmasam bile görebiliyorum, bir şekilde cevap verebilirim. Sıkıntı yok. Sonuçta mükemmel değilim, hata yapmış olabilirim. Yanlış bir davranış yaptıysamda özür dilemesinide bilirim. Ayrıca Abdurrahman Özen’e tekrar acil şifalar diliyorum. Her ne kadar kendisi ile sorun yaşadıysamda, bende emeği vardır. Allah onu ailesine bağışlasın. Umarım iyileşir ve aramıza geri döner.

Volkan ARISOY

free-hifi
20-01-2015, 10:05
Eray Aykut un ilk tekirdağ da yapılan yarış org. kaybetmesinin detayını açıklar mısın, çünkü oradaki halk bile oradaki yanlışı protesto etmişti.

Aykut un suçu daha düşük bir bütçeli araçla oradaki bazı şahıslara kafa tutması mıydı?

Eray Yümsel
20-01-2015, 10:07
Volkan arısoy un yazısını eksiz koydum bu onun görüşleri bide benim onun agzından duyduklarım var tabi bunlarıj hepsini sona saklıyorum cünkü apexciler diye nitelendirdikleri bir grup kurulus hakkında söylemediklerini bırakmayın oraya kesinlikle gitmceksiniz onlr bizlere neler yaptılar ooooo diye nitelendiren bu insanlar hiçte hoş şeyler söylemiyodu şimdi ise anlamadıgım bir sebepten dolayı ortayı bulma yolunda mesajlar veriliyo caktırmadan görüşmeler yapılıyo onlar hakkında kötü yorum yapabilcek kişileri yanlarına cekmeye calısıyolar gerçekten cok komik şeyler oluyo ama hala kimle ugrastıklarının farkına varamadılar buraya cevap veremeyen o insana sesleniyorum sen benim ekmeğimle oynadın kardeş hepsi delillerle ortada yıllardırda bu spora köstek oldunuz rahat bırak artık :)

Eray Yümsel
20-01-2015, 10:15
Eray Aykut un ilk tekirdağ da yapılan yarış org. kaybetmesinin detayını açıklar mısın, çünkü oradaki halk bile oradaki yanlışı protesto etmişti.

Aykut un suçu daha düşük bir bütçeli araçla oradaki bazı şahıslara kafa tutması mıydı?

O konuya aykut ayrı bir yazı yazıcak ona yapılanlarada haksızlkklarada yolsuzluklarada hakir görrmeye de :)

free-hifi
20-01-2015, 10:19
O konuya aykut ayrı bir yazı yazıcak ona yapılanlarada haksızlkklarada yolsuzluklarada hakir görrmeye de :)

Fatih Usta nın da yazacakları olacaktır bir kombo bekliyoruz buraya :)

MiaMi
20-01-2015, 11:56
Uzunca yazmıştım ama forum sağolsun logout olmuşum gitti yazdıklarım.

Erayı tanıyorum diyorsun ama gram tanımıyorsun. Eray asla ve asla alemi cihan gelse kafasına göre yaşamaktan hareket etmekten vazgeçmez.

O ters olayıda aynen şöyle oldu

Akhisar drag sabahı;
Eray gece gelirken solda fırın gördüm sola dön tamam dedi uyku sersemi bölünmüş yolda terse girdi sonrada aklına cinler periler kaçtı ama sonunda kendi korktu.Ayrıca cezasınıda fazlaca ödedi.

Yani ipiyle kuşağıyla kafasına göre yaşayan bi adam kimsenin gaza getirmesine gerek yok.

Bunun yaninda ulkenin genel sartlarina uygun, duzensizlikte rahatlikla yasamaya alismis bir adamdir Eray. Kilometrelerce tersten gidebilir, bunu sirf bir inat ugruna ya da gaza getirilmis bir iddia ugruna yapabilir. Yanlis degil mi yaptigi? Tabiki yanlis ve tehlikeli ama etrafinda bu yanlislari ve yaratilan tehlikeyi marifetmis gibi gosteren, bununla eglenen ve mutlu olan insanlarin daha da gaz vermesi ile "ortaminda" iyice yucelir ve yukselir. Yapilan hatalar yuzunden zamaninda uyarilmadigi icin bugun boyle bir karakter haline gelmistir. Artik adalet anlayisida bu baglamda manipule olmustur. Kendi acisindan bakinca yaptiklari son derece normal hatta komiktir, ancak diger acidan bakinca durum vahim ve tehlike icermektedir.

cubra10
20-01-2015, 12:01
http://www.youtube.com/watch?v=P-aNL3Mno20

Öncelikle Herkese Saygılar dilerim. Konuyu Aralıksız takip ediyorum Bazı insanlar Hard sever Bazı insanlar daha light'dır.
Kişilerin arasındaki sorunları elbette bilemeyiz ama burada bana kalırsa Eray YUMSEL'e haksızlık yapılıyor. Üstüne basa basa söylüyorum Eray YUMSEL'le bir kere merabalaşmamız bile olmadı sadece Tekirdağ Driftte Videolarını ve Fotoğraflarını Çekmiştim Gerek Abbas Abi, Kemal abi, Volkan abi, Aykut ve Eraydan Çekimler için teşekkür aldım. Kendimde Drift Sevdalısı biri olarak Pistte gözlemlediğim ERAY biraz daha hard kullanıyor aracı buda insanların yapısından kaynaklanıyor dünyada buna benzer birçok örnek pilot bile vardır. Herşeyden önce Türkiyede Drift için uygun araç sayısı bulunmamakla birlikte Bu işe gönül verenlerin imdadına bence BMW 3.25 ler ve M3 ler yetişmiştir pistteki araçların çoğuna dikkat ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız ve bunun içinde bence BMW kullanıcılarına biraz daha saygı duyulması gerektiğine inanıyorum.
Drift eğitimi alan bir arkadaşımla eğitime gitmiştim Eğitimi veren arkadaş dubaların etrafında sabit dönen kişiye devam et oğlum böyle iyi aferin demekten öteye gitmiyordu 1-2-3-4 antrenmana gittim durum hep böyleydi ve arkadaşıma sordum antrenmana ne kadar ödüyorsunuz haftalık 1500 TL deyince Bir an bişeyler dank etti kafamda Asgari ücret 850 TL iken yada orta halli bir vatandaşın aylık 2000 lira maaş aldığını düşünürsek bu sadece benim aldığım Sparco tulum ve ayakkabılardan ancak Fotoğraf çektirmekten öteye gitmeyecekti. Eğitim alanında WC yok, su yok, Yangın söndürme tüpü yok, Hava soğuk iken oturabilecek bir alan yok, Elektrik yok Vs. Vs. V.s Birçok şey eksik ama nedense Para konusunda gayet net bazı şeyler.
Birde ERAY'ın akşam yada gündüz çıkıp Sokakta drift yapması Tehlikeli olabilir ama bu işe hepimiz sokaklarda gönül verdik pistten çok trafikte cazip geliyor. Youtubede Bunun gibi illegal bir sürü drift videosu var şu egolarınızdan kurtulun artık. Burada birbirini akşam denemeye çağıranlar ROLL yapanlar video koyduktan sonra aaaa bu bunu geçmiş oluyorsa burada çifte standart olur o Trafiği tehlikeye atmıyorda sadece ERAY YUMSEL'mi atıyor ???

Uzun lafın kısası TOSFED bence daha iyi bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor Bu işe gönül verenleri daha iyi yerlere getirmek gerekiyor Herşey PARA demek değil.....

Saygılar Herkese

ozmert
20-01-2015, 12:24
herkese merhabalar böyle bir konunun açılması iyi olmuş aslında
kimseyle bir derdim yok olmasınıda istemem her üye gibi gördüklerimi yaşadıklarımı yazmak istiyorum.

Olimpiyattaki drift muhabbetleri daha ilk başladığında sağolsun dayımla gitmiştik lacivert bi e36 cabriosu vardı antreman adı altında otoparkta drift yapılıyordu ilk gidişimdi yaşım dahada küçüktü ilk zamanlar olduğu için hiç bir güvenlik önlemi yoktu tabiki herneyse piste civicle girip el freni cekenlerde vardı yanda dönmeye çalışan şahincilerde

zaman ilerledi ve ben yine bir antreman izlemek istedim babamla gittik izledik sağolsun babam hiç bir hevesimi kırmazdı eğitmen denilen insanlardan biri (5 senelik olay ismini sormamıştık bile görüntüsünüde hatırlamıyorum) adam babama eğitimin hikaye olduğunu zengin çocuklarının paralarını indirmek için yapıldığını söyledi ve orası benim için o gün bitti.

sonrasında sosyal medyadan vs takip ettim aradan kısa bi zaman geçti ikitellide işim vardı ve şansımıza yine antreman vardı gittik arkadaşlarla arabalar çeşitlenmiş fakat mantıkta bi değişiklik yok. eski bir arkadaşımın sahip olduğu 01 NM 005 plakalı m5i gördüm emre abiye satılmıştı sanırım o zamanlar bi anda o ve başka bir e39 m5 geldi lastikler değiştirilde ve başlandı arabalar aynı kalıyor arada pilotlar değişiyordu yani eğitimli insanı alıyoruz sen giremezsin vs hikaye çok büyük boşluklar vardı.

sonrasında emra abi bi e36 yaptı yanlış hatırlamıyosam ve geçen sene ortadan kayboldu arabası satıldı diye biliyorum emre abi niye yok oldu bunun yanında bu tarz bi anda drift işlerinden yok olan bissürü insan var onlar nerde ? neden küsüp gittiler bi anda ? şu konu hakkında hiç bir bilgim olmamış olsa bile yapılan açıklamaların samimiyeti vs çok belli herşey

abbas abiler sağolsunlar adex academy diye bir oluşumun kurucuları neden orasida en az olimpiyat kadar populer olamıyor ? driftse drift eğitimse eğitim pistse pist güvenlikse oda var ?

üni okuyan ve drift işine merak salmış bissürü arkadaşım var, eğitim için telefon açıp hal ve tavırlardan hoşlanmadığı için eğitime gitmeyen insanlar var..
burdaki çoğu abiminde dediği gibi bu iş tek elde olmamalı çeşit olsunki işin içine renk katılsın
konuyu başından beri okudum çok bir yaşantım olmamasına rağmen yazma gereği duydum bir hatam olduysa kötü sözüm olduysa affola

srgn
20-01-2015, 13:09
o değilde şimdi gidenler orda olanlar anlatıyo eksikliği vs sonuçta orası otopark e siz burayı piste çevirdiniz okey. para alıyosunuz kirası var tamam. ama yazılarda kira dışında dişe dokunur bir gider okumadım. ortada dönen paralar çokta ufak paralar değil kişi başına vurduğunuzda ve gidenden ayrı gitmeyendende ayrı alınıyo. işin bu tarafı bile sadece sorgulama sebebi. tamamen meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın. akan para nereye gidiyo :D

Berkan
20-01-2015, 13:17
yani önceki postlarda istanbul parka 10küsür bin euro diye yazıldı cizildi driftci arkadastan, o hadi kocaman bir tesis kaç m2 üstünde, kıçı kırık olimpiyat stadının otoparkının bir bölümünün yıllıgı okadar bile degildir olmamalı zaten dümdüz asfalt

Day Walker
20-01-2015, 13:22
yani önceki postlarda istanbul parka 10küsür bin euro diye yazıldı cizildi driftci arkadastan, o hadi kocaman bir tesis kaç m2 üstünde, kıçı kırık olimpiyat stadının otoparkının bir bölümünün yıllıgı okadar bile degildir olmamalı zaten dümdüz asfalt

İstanbul park ve körfez için Buğranın cebinden para verdiğini bilirim bence o konulara hiç bulaşılmasın.

FurkanGokkaya
20-01-2015, 13:33
Her ne kadar aracım olmasada yapılan drift etkinliklerinin bir çoğuna bir şekilde katılıyorum.Gözlemleyebildiğim ve aleni bir şekilde gözüken drift sporunun ortak bir paydadan çıkıp belirli gruplara bölümlenmiş aktiviteye dönüşmüş olması.Bir araya gelip drifti daha iyi yerlere taşımak varken bazı ticari kaygılarla tekel oluşturmaya çalışmak ne yazık ki şu an ki durumu olduğu yerde sabitliyor.Türkiye'nin birçok farklı şehrinde artık etkinlik düzenlemek mümkün. 2014 yılı içerisinde Drift Storm'un desteği ile Kayseri' de, MTG Performance ve Norm Reklam desteği ile Çorlu'da (2 Kez), 12 Eylül tarihinde Tekirdağ' da ve Peşinden yine Tekirdağ' da yarış düzenlendi. Bu saydığım etkinliklerde ApexMasters adı altında yarışan pilotlardan bir bilemedin iki kişi vardı. Ayrıca ozmert'in Adex Academy ile ilgili yazdığı kısma kesinlikle katılıyorum. Hem evimin alana komşu olması hem de sağolsun Abbas abinin daveti ile tüm antremanlara katılıyorum. Fiziki şartları, lokasyonu, güvenlik önlemleri olimpiyat stadının otoparkından kesinlikle çok daha iyi konumda. 10 Bin m2 açık alanı, kapalı salonları, wcsi, kafetaryası vs tam olan şehrin kalbinde otobana komşu bi yerde sadece Abbas Çimen'i, Kemal Güvenkaya'yı, Volkan Arısoy'u Timur Pomak'ı ve Eray Yümsel'i görüyorsak bunun bazı şeylere kanıt niteliğinde olduğunu söylemek sanıyorum ki yanlış olmaz. Umarım bu başlık bir şeylerin farkına varabilmek ya da farkında olup sessiz kalınan problemlerin çözümü adına bir şeyler yapabilmemizi sağlar. Ayrıca antremanları ve etkinlikleri sırasında yanında olma fırsatı sağlayan Abbas Çimen ve Kemal Güvenkaya' ya da teşekkürlerimi iletirim.

Saygılar

Eray Yümsel
20-01-2015, 14:19
http://youtu.be/FC_lX2N8wM0

Konunun başından beri benim kovulmama sebep tehlikeli araç kullanmam gösteriliyor. Tamam haklısınız ben agresif araç kullanıyorum diğer sporculara nazaran daha gözükara davranıyorum bunu da kabul ediyorum. Peki benim üzerimde varılan yargıya göre şu videoyu bir inceler misiniz. ben PİSTTE agresif araç kullanıyorum diye atılıyorum ama adamlar arabaya döner bıçağı bağlayıp drift yaparak salatalık doğruyor. buna da bir şey söylenmesi gerekmez mi? bu insanların canını tehlikeye atmıyor mu? orada o aracın lastiğine bir şey olsa bıçak bağlı araba insanların üzerien savrulsa ne olacak? bunun hesabını kim nasıl verecek? nerede yani güvenlik önlemi? ben agresif sürüşüm yüzünden ve haksızlığı dile getirmem yüzünden bu duruma düşüyorsam, bu insanlar nasıl bunları yapıp sağda solda gönül rahatlığıyla yayınlayabiliyor?

Sonuç olarak bana sebep gösterilen tehlikeli araç kullanmadan dolayı ben klupten kovuluyorum ama adamı aralarında barındırıyorlar. Bu adam kayırma değil de nedir? Yorumları size bırakıyoru ve klupten herhangi bir cevap gelmeyeceği bilmeme rağmen buraya yazmaya devam ediyorum, benim bu klup hakkında bildiklerimi herkes bilsin.

aslan
20-01-2015, 14:24
Müdür linkide koysana sana zahmet

Orhan
20-01-2015, 14:39
Sadece okuyordum ama bu döner bıçağı ile piste dalmak nedir.
Pistte insanların olduğu da görünüyor hiçbir önlem vs. de göremedim
Bu neyin kafasıdır.
Pes yani

Eray Yümsel
20-01-2015, 14:42
Bunu yapan kişide yönetimdeymiş şu anda :) kemal özhaseki yi hep beraber kınıyoruz :)

mmustu
20-01-2015, 15:18
Eray Allah senin gazabına düşürmesin adamı :D

iynn-RS
20-01-2015, 15:19
Son hıyarlı vıdeo tam fail olmuş.

Tam açıyıda tutturamamıslar hıyarı kestıkten sonra dışarı kaymış araç ordada iki kişi var !

fa'R'uk
20-01-2015, 15:35
Eray iftira atma adamlar prof çalışmış orada tamamen güvenlikli 0,5 litrelik Sırma su var içi tam dolu değil buda canlıya denk gelirse o döner bıçağı o su teması hissedip devreye giriyor motor stop edip döner bıçağı geri sustalı gibi içeri giriyor

Berkan
20-01-2015, 15:47
herşeyi geçtim 8 sene önceki videonun benzerini yapmak istemişler. ama ben okadar yanaşmıyım en iyisi bacak boyu kadar döner bıcagı koyalım illa biyerinden carpar hertürlü keseriz olmuş birazcık :D

http://www.youtube.com/watch?v=fBsyBjQuX6E

Cutting cucumber with Drifting Car - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fBsyBjQuX6E)

K0213
20-01-2015, 17:14
Konu kişisel ben karışmam ama Eray sen bu kadar ciddiye aldığın konuda her cümlenin sonuna niye gülücük koyuyorsun arkadaş :D

Eray Yümsel
20-01-2015, 17:29
Eray iftira atma adamlar prof çalışmış orada tamamen güvenlikli 0,5 litrelik Sırma su var içi tam dolu değil buda canlıya denk gelirse o döner bıçağı o su teması hissedip devreye giriyor motor stop edip döner bıçağı geri sustalı gibi içeri giriyor

Kanka hafta sonu operasyon var hıyar kesicez �� astraları hzırla

cagataayk
20-01-2015, 19:51
Müdür linkide koysana sana zahmet

490 hplik döner bıçağıyla hıyar nasıl kesilir? - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FC_lX2N8wM0)

slave
20-01-2015, 20:47
Yorum ypmk icin detaylari iyi bilmem lazim aslinda ama disarda biri olarak biraz gorduklerimi paylasmayi bnde istedim ,
Konuyu eray abi acti fakat bktimki bircok kisinin sikayeti var tek tek okudum ve bazi noktalarin herkesin ortak gorusu oldugunu ayni goruste oldugumu gordum . Oncelikle jdm work ayri firma burda yasanan problmleri firma olarak degil kisi olarak degerlndirmk lazim eray abi hkkida kndi konusunada gerckten tarafsizca yazdim bu konudada ayni sekilde yaziyorum mustafa abiyi biraz tanidim dukkanina gittim cayini khvesini cok ictim ticari acidan bnce jdm work iyi bir yer yani iyi bir ilgi alaka bilgi fikir pylasimi yptilar burasi kesin .
Diger yandan mustada abi ismini hatirlamadigim sayili birkc kisi drift konusuna trde ilk deyinenler guzel isler yptilar fkt 20 defa izlediysem bir iki kisi disinda egitim duzeyinin hp ayni kisilerin ayni derecede kullanimlari hep ayni duba donusleri gorunce is tatsizlasti . Egitim parasi alinmasi normal fkt bunun daha ciddi bir karsiligi olmali suan icin eskiden bilen ilgilenen yoktu fkt simdi gerek sistemler gerek arackar cok musait deneme yanilmyla deneyen cok var bunlarida degerlndirerek yeni bir sinavli sistem iyi olurdu sanki hani ingilizce kur gibi 3 4 kur hangi kurdaysaniz sinav sonucu ona gore ufak detay egitim verilebilir sankim . Bu isi yapanlari simdiki verdigi goruntu drfti biz yaratyik trde tek el olmaliyiz yani bizden tiremeli veya parasi olani alip turemeliyiz gibi bir izlenim gercekten var . Sonuc bu olunca hem ilgi azaldi bnce hemde millet kndine baska yollar cizmeye basladi yazilanlarda bunu dogruluyor ,
Surus konusunda bir cok kisiyi izledim bindim valla isi hakkiyla yapan az , arac maliyet tabiki etken fakat eray abiyi izledikten sonra ciddi adam farkli dedim dar aci sert kontra ani donus kisa alanlar gibi kendimce oraki egitim alanlardan kat kat iyi , ki faha kimler var egitimsiz sov yapar fazlasiyla. Bu adamlar sosyal olarakta populer sen gelme suna sknir oldum o gelmesin asla kimse dememeli diyemez sen kkmsin derler adama , bn drifti buldum ampulude bulan tek ama ureten sekil veren kalite belirleyen cok , kozunu pistte paylas .

Cok uzattim farkindayim ama is maddi acican ilerledigi yada ilk yaptiklari yatkrimlari simdi geri dondurmek gibi gorunuyor. Ben 360 panoramik foto cekerken 3-5 adam vardi trde otel cekimi 10 milyardi ayni otele ben 2 bine cekince keyif aliyordum cunku isi ogrenip kolayladim yine az kksi vardi yapan 8 de desem olurdu o kadar emek vermisim sabahlamisim aylarca simdi meyvenin tropigi hakkim derdim ama bn 2 binden 5 otel cektim cevre yaptim gezdim tozdum gordum esnaf tanidim is pasladilar bu ornegi verdim drift kulubu bu isin hala 10 bin tek fiyat tarafinda ama solim cektren yok o fiyata artik cjnku urun patlamadan bitti . Sirf bu sebepten simdi kjltur bakanligi 2500 her otel diyor al burdan yak elinde patlaci cogu kisinin sizinde patlicak bh gidisle biri daha iyi daha basarilisini surum yapicak ve yurucek .

Asil
20-01-2015, 21:27
Drift sporuna dahil olamama problemini Onurcan'ın anlattıklarına paralel olarak ben de yaşadım. Hemde yürüyen olarak belkide o zaman pistte koşanlardan çok daha sağlam alt yapılı bir aracım varken... Homologe ekipmanlarım varken ;)
Eğitim dediler eyvallah dedik o eğitim için yeter sayısı hiçbir zaman sağlanamadı. Eğitim alamadığım için drift antrenmanına dahi çıkamadım. Ben yıllarımı bu alana vermişken, buna paralel bir araç hazırlamışken pist kenarından sadece izlemeyi de çok fazla sindiremedim açıkcası.
Umarım bu konu drift'in ülkemizde gelişememesi konusunda bazı derslerin çıkarıldığı ve sorgulandığı bir konu olur.
Benim nacizane bir ricam var forum kullanıcılarından, konuyu kişisel hesaplaşma haline sokmayın lütfen. Bu adam iyidir şu adam tü kakadır. Helal başgan , kralsın reis gibi şahısları yücelten, pohpohlayan yada aşağılayacak tarzda paylaşımlarda bulunmayın.

Emre İlbi
20-01-2015, 21:46
Dış kapının, dış mandalı olarak, açıldığından beri konudaki bütün mesajları okuduğum için,

Eray abinin son eklediği videonun ardından, bende yorum yapmak istedim.

Öncelikle belirtmek isterim ki, konunun başından beri Eray abiye hak veriyorum.

hak vermeye de devam edeceğim, Kralıda gelse, fikrim değişmez.

Eray abiyle 27.05.2012 tarihinde tanışma fırsatı buldum.

öncesinde bırakın telefonda konuşmayı, sosyal medya veya buradan mesaj dahi atmışlığım yoktu.

Eray abi dışardan gördüğüm kadarıyla ; popüler, çevresi geniş, sevilen, sayılan biriydi.

bunun yanı sıra, buradaki ve sosyal medyadaki tavırlarından, bende ;

çok neşeli, hayat dolu, takıntısı olmayan, herşeyden makara çıkarabilen biri görüntüsü oluşturmuştu.

Eray abinin yarısı kadar çevresi olmayan insanların burnu kaf dağında olduğu için,

Eray abinin yanına giderken tereddütlerim vardı.

çünkü ben hiç bir proje yapmamış, sıradan biriydim, o zamanlar yeni yeni araba fotoğrafı çekmeye başlamıştım,

araba camiasında yeni yeni çevre edinen biriydim, bu sebeple çekinerek yanına gittim.

çok sıcak ve samimi bir muhabbet geçmişti aramızda, sanki yıllardır beni tanıyormuş gibi konuşmuştu.

o gün benim zihnimde ki, videolarını izlediğim, yorumlarını okuduğum Eray Yümsel'in değeri kat kat artmıştı.

çünkü Eray abi para, pul, dış görünüşe, senin kim olduğuna bakmıyordu.

"büyüdün, çoluk çocuk sahibi oldun, halen çocuksu hareketler" vs... diyenler,

bir insanın içinde ki çocuk öldüğü zaman neşesi gider, her şeyden nem kapar.

sürekli streslidir, sinirlidir, Eray abi öyle değil, adam rahat, hiç bir şeyi takmıyor.

bunun nedeni içinde ki çocuk, sürekli mutlu,

eee mutlu olmamak için sebepte yok, yalan Dünya'ya tekrar mı geleceğiz?

Güneş bey, yazılarınızı severek takip ederdim, hatta geçenlerde bir konuda bunları yazmıştınız ;

"Sokaktaki insana ulasmak zor, ama forum okuyan insanin hala duzelme sansi var."

kendi kendime, çok doğru demiştim, adam gerçekten güzel yazıyor demiştim.

ancak şu konuda ki mesajınız " Kalitesiz saksakci cogunlugun ovguleri ile kaliteli insanlarin uzuntu ve endiseli bakislari."

ne yazık ki bu sözlerin ardından, yukarıda doğru bulduğumu belirttiğim, sözlerde de art niyet arar hale geldim.

çünkü siz de burnu kaf dağında olan biri imajı çizdiğiniz.

bundan sonra yazdıklarınızı okumayacağım,

çünkü benim için artık, kendini beğenmiş bir gurme'den daha iyisi olamayacaksınız.

Drift neden gelişmedi?

bu ülkede parası olanın, yüksek mevkilerde emmisi, dayısı olanın,

kültürü, kimliği, kişiliği, faydası-zararı dikkate alınmaksızın,

her işi halledilebilmekte, üstelik kurallar bu gibi insanlar için asla geçerli değildir.

ve nitekim gelinen noktada, gruplaşma ve halktan soyutlanma durumu mevcuttur.

bizden olmayan, bizim fikirlerimizi sevmeyen insanların, bizim yanımızda işi yoktur.

bana göre bu diktatörlüktür, aslında bu durum şuan ülkemizin bir çok yerinde vardır,

sürekli birileri bir şeyleri, bizlere dikta etmektedir.

Son olarak, unutmamak gerekir, seyirci olmadan şovun, sporun hiç bir tadı yoktur.

Seyircisiz oynan bir maç, halı saha maçı tadı verir.

fotolar senin kalitenin 10'da 1'i değil, ancak o zamanlar daha çok yeniydim abi :)

Saygılarımla Emre

http://i62.tinypic.com/34qmj9d.jpg

http://i57.tinypic.com/snh01l.jpg

http://i58.tinypic.com/2n1z3ah.jpg

Sert@ç
21-01-2015, 01:00
Mesajların birinde otoparka adam almak istemiyoruz sıfır çiziyo milleti tehlikeye atıyo hatta o yüzden seyirci almıyoruz deniyor peki aga bu nedir ?
Kemal Özhaseki - Mert Bilaloğlu Donut - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=B_Yq4FJNCUI)

Smt_Krblt
21-01-2015, 01:04
güvenlik derken ?
http://www.youtube.com/watch?v=wruMREBOrA4

Smt_Krblt
21-01-2015, 01:06
http://www.youtube.com/watch?v=wruMREBOrA4
Drift Academy Istanbul - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wruMREBOrA4)

Eray Yümsel
21-01-2015, 01:07
Son hıyarlı vıdeo tam fail olmuş.

Tam açıyıda tutturamamıslar hıyarı kestıkten sonra dışarı kaymış araç ordada iki kişi var !

yavrum o adam şu anda kulübün yönetiminde zaten konuya hiç birisi korkudan yazamıyo sebebi mustafa tasmayı tutuyo yazmicaksınız peki abi gitmiceksiniz peki abi hav hav cılıktan ileriye gidemezler (apo zamanında yapılanlardan farksız) bir taneside cıkıp demiyoki ya eray kardeş biz yedik böle bi *** haklısın :D onlar hep haklı. yine söylüyorum bundan sonra sizin kartlarınıza göre oynuyorum siz benım kuyumu kazdınız sıra bende derviş misali cıkın cevap verin de alın ağzınınız payını :) dicem ama nerde o yürek bir kişi benım atılmamın hesabını versin adam akıllı yazsın buraya hepinizden özür diliycem...

küfür konusuna gelelim facebooktan ettiğim küfür benım arkamdan kim konuştuysa onlaradır. ortaya edilmiş bir küfürdür zaten arkamdan konusanlara oldugunu orda belirtmişim isim vermemişim bu işte arkamdan konusmayanlara zaten küfür etmem ettirmem ancakkkk benım arkamdan konusanları savunan adamın benim gözümde ondan bir farkı olmaz bunuda bilesiniz...

kendinizi benım yerime koyun birde olaya bu objektifle bakın. evli barklı adamım cocugum var arabamı satıp ticaretimi yapıcam kimseyle problemim yok kimsenin tavuguna kışt dememişim academy ye gitmeyin jdm works ten alıs veriş yapmayında dememişim ama iş eraya gelince eray kaka dolandırıcı ondan araba alınmaz onla işi olan bize gelmesın yok ya :) bu dk dan sonra kimse kusura bakmasın...

bugün yaptığınız toplantıya x kişiler aracılıgı ile haberdar edildim. ve ben bunun üzerine tamamen ılımlı şekilde driftin ilerlemesi için yine adım attım ve bende gelirim dedim kim varsa yüzleşirim ancak mustafa ve yandaşları eray gelmesın o bizim anamıza küfür etti demiş... bu demek oluyorki benım arkamdan konusan eraydan araba alınmaz diyen insanlar belli oldu çünkü ben arkamdan konusan kişilere küfür ettim bunu itiraf ediyorum :) diğer insanlarda biz erayın arkasından küfür etmedik bize etmiş olmuyo ozaman cevabını vermiş :) istedikleri mahkemeyede cıkabilirler savcının karşısında bir kere daha küfür etmezsem gelin yüzüme tükürün... şimdi size sormak istiyorum ben hala adım atabiliyorken bu çok karakterli insanlar bu işin başında durarak bu spor dalı nekadar ileriye gider. ben kendi fikrimi sorayım 8 senedir 1cm ileri gitmedi halada gitmemeye devam edicek...

ben bu işin peşini bırakmicam gemileri yaktıgımı söyledim m3 ü de satmıyorum gerekirse benzin döker yakarım ama tek başıma değil :) hadi iyi geceler

bu arada musa sana cevap vermek istiyorum eray konuscam konuscam diyip bekletiyosun demişsin. bütün bildiklerimi tek bir günde yazarsam karşımda bir muhatap olmadıgı için kendı kendıme yazarım konu ucar gider ben bunları her gün tane tane yazıcam bu konu her gün üstte durucak herkez görücek en ince detayına kadar :) sizin taktiğinizi yemem yani izleyip kendı gurubunuzda sahte gülücükler saçıyosunuz komik şeylerya bunlar zamanı gelince hep beraber gülcez :) yine yanlıs anlama şahsınla ilgili tek bir problemim yok hatta o tayfadaki nadide güzel insanlardan birisin.......

Eray Yümsel
21-01-2015, 01:25
ben yazdıktan sonrada şu altta oluşan misafirlere bitiyorum okuyun gençler okuyun olcak herşey güzel olacak

Onrcn
21-01-2015, 09:14
Drift sporuna dahil olamama problemini Onurcan'ın anlattıklarına paralel olarak ben de yaşadım. Hemde yürüyen olarak belkide o zaman pistte koşanlardan çok daha sağlam alt yapılı bir aracım varken... Homologe ekipmanlarım varken ;)
Eğitim dediler eyvallah dedik o eğitim için yeter sayısı hiçbir zaman sağlanamadı. Eğitim alamadığım için drift antrenmanına dahi çıkamadım. Ben yıllarımı bu alana vermişken, buna paralel bir araç hazırlamışken pist kenarından sadece izlemeyi de çok fazla sindiremedim açıkcası.
Umarım bu konu drift'in ülkemizde gelişememesi konusunda bazı derslerin çıkarıldığı ve sorgulandığı bir konu olur.
Benim nacizane bir ricam var forum kullanıcılarından, konuyu kişisel hesaplaşma haline sokmayın lütfen. Bu adam iyidir şu adam tü kakadır. Helal başgan , kralsın reis gibi şahısları yücelten, pohpohlayan yada aşağılayacak tarzda paylaşımlarda bulunmayın.

Egitim yeter sayisi, sanki Mad Mike veriyor da egitimi yeter sayisi lazimmis bu da mantiksiz bir olay. Her neyse, bana, sana yada bir kini olmayan, mantikli yazi yazan kimseye cevap gelmeyecek o anlasildi. Drift kulubu kendi icinde cok mutlu mesut oldugu icin boyle mutsuzluk yaratacak konulara bakmiyorlarmis. Moral takviyesi icin bu seferde havuc keseceklermis, ***** mutsuzluk kotu birsey

CooLeqenD
21-01-2015, 09:32
https://www.youtube.com/watch?v=1o8h_fZ0Hkc

Şimdi yukarıda ki video' dan pay biçerek bir şeyler söyliyeceğim. Bende herkes gibi bu ülkede, driftin 7 yılda bu kadar geliştiyse 10 yılda geçse bu kadar gelişeceğine inanmıyorum. Ben bir süre önceye kadar hiç bir antrenmanı kaçırmadan gider izlerdim, ama baktım ki hep aynı hep. Sürekli aynı şekilde yanlamalar görmekten bir kişinin arkasından yani Twin adı altında kimsenin gidemediğini gördükçe iyice can sıkılıyor. Ya orada yıllardan beri bunu yapanlar var hiç mi çalışmıyorlar bu işlere hiç mi özenilmiyor, sürekli içlerinde bir korku falan mı var kaza yaparız falan filan diye, yoksa ben mi farklı düşünüyorum. Eray abi taşkınlık yapıyormuş çok sert kullanıyormuş falan, peki yukarda ki videodakiler nasıl kullanıyorlar ? Drift yaparken adamlar ne tamponlarlar ne bagaj havuzu bırakıyorlar çarpıyorlar gidip çekiçleyip, tamponlarına cırt atıp, tamponu çıkartıp devam ediyorlar. Hadi bu kadarda olmasın, ama bari eğitim tam bir şekilde verilsin. 2 Günlük bir eğitim var ve burada okuduğum, benim duyduğum kadarı ile hiç bir şey öğretilmiyor ve öğrenilmiyor. Eğitimsiz kimse çıkamaz piste vs vs madem bu sporun gelişmesini istiyorusunuz açın o zaman mekanı halka gelen kişiler nasıl istanbul park veya körfez e çıkarken oluşacak masrafları karşılıyorsa orada oluşacak masraflarıda karşılasınlar girerken 10-20 lira neyse versinler 2 tur 5 tur neyse yapsınlar. Sonra deniyor ki OTOPARK alanında facialar oluyor bir daha ki Antrenman' da seyirci almayacağız sadece yarışlarda alacağız bence bu saçma mantık. Küçük kardeşlerimiz geliyorlar vs onlar nerelerden geliyorlar eskiden bende oraya otobüs ile geldiğimi bilirim.

Yok sürekli aynı şeyler görmekten insan bir süre sonra sıkılıyor, sürekli aynı arabalar, sürekli aynı pist, sürekli aynı uzaklıklar.. Eskiden bir çok arabadan farklı sesler geliyordu ama günümüzde sadece belirli oranda bir ses var oda V8 başka motor yokmuş gibi her araca V8 Swaplanıyor. Motor hararet yapmıyormuş işte daha iyiymiş daha tork varmış buda bana ters geliyor, Japon arabasında Corvette motorunun ne işi var. :) Gevurlar 1JZ, 2JZ, RB26DETT, 4A-GE, Wankel vb motorlar ile efsaneler yaratırken bizde bu aralar V8 Furyası başladı.. Anlaşılacağı üzerine bizler sanırım hiç bir zaman Örnek olarak Japonya gibi olamayacağız yani orada ki konumuz olan Drift Organizasyonu yapamayacağız.

Aslında Olimpiyat Alanında, sürekli aynı pist şeklinin kurulması daha iyi oluyor bir yandan. Millet viraja nasıl gireceğini ve nasıl çıkacağını çok daha iyi öğreniyor ama hala yan yana yapışık gidemiyorlar Twin olmuyor.. Yaklaşamıyoruz, bazen 1-2 kez rastladım Twin yapıldığını ama yukarıda ki videodaki gibi değildiler tabi.

Ve bizim ülkemiz de var bu kavram sadece Sokakta bunu yapıyorsun başkasının canına kast ediyorsunuz. Buğra abinin sloganı " Caddelerden Pistlere " diyerekten. Bence Driftin de böyle olması gerekmekte, Time Trail' a giren herkes eğitimli şekilde mi giriyor tamam ilk başta söyleniyor böyle olmaz şöyle olmaz diye, bunu Drift Organizasyonunda da yapılanabilinir. Millet şahinle girmiş, anadolla girmiş vs vs bir süre belirlenir 1 saat 2 saat halka açık şekilde olacak ücret karşılığında millet girecek üstündeki enerjiyi atacak ben böyle düşünmekteyim anca bu şekilde gelişebiliriz diye düşünüyorum.. Bir adet Trafik Polisi çağırılır içeride taşkınlık yapan mı oldu alsın götürsün ondan sonra bir daha neden böyle bir şey olsun ? Onlarda biliyor çünkü, bir şey olmayacağını, Örnek olarak Harun Taştan Olimpiyat çıkışında plakana ceza gelecek denildiğinde gelsin abi sıkıntı yok diyip, yapacağını yapıp gitmişti. Çekici olsaydı arabayı alacaktı böyle bir sorun yapılmayacaktı..

Tabi bunlar benim düşüncelerim, kendi görüşlerim..

Eray Yümsel
21-01-2015, 18:32
Nerde bu devlet nerde bu kulup :)

arfy
21-01-2015, 18:57
http://pbs.twimg.com/media/BAKruiMCAAAoBnB.jpg:large

ozans
21-01-2015, 19:10

Şimdi yukarıda ki video' dan pay biçerek bir şeyler söyliyeceğim. Bende herkes gibi bu ülkede, driftin 7 yılda bu kadar geliştiyse 10 yılda geçse bu kadar gelişeceğine inanmıyorum. Ben bir süre önceye kadar hiç bir antrenmanı kaçırmadan gider izlerdim, ama baktım ki hep aynı hep. Sürekli aynı şekilde yanlamalar görmekten bir kişinin arkasından yani Twin adı altında kimsenin gidemediğini gördükçe iyice can sıkılıyor. Ya orada yıllardan beri bunu yapanlar var hiç mi çalışmıyorlar bu işlere hiç mi özenilmiyor, sürekli içlerinde bir korku falan mı var kaza yaparız falan filan diye, yoksa ben mi farklı düşünüyorum. Eray abi taşkınlık yapıyormuş çok sert kullanıyormuş falan, peki yukarda ki videodakiler nasıl kullanıyorlar ? Drift yaparken adamlar ne tamponlarlar ne bagaj havuzu bırakıyorlar çarpıyorlar gidip çekiçleyip, tamponlarına cırt atıp, tamponu çıkartıp devam ediyorlar. Hadi bu kadarda olmasın, ama bari eğitim tam bir şekilde verilsin. 2 Günlük bir eğitim var ve burada okuduğum, benim duyduğum kadarı ile hiç bir şey öğretilmiyor ve öğrenilmiyor. Eğitimsiz kimse çıkamaz piste vs vs madem bu sporun gelişmesini istiyorusunuz açın o zaman mekanı halka gelen kişiler nasıl istanbul park veya körfez e çıkarken oluşacak masrafları karşılıyorsa orada oluşacak masraflarıda karşılasınlar girerken 10-20 lira neyse versinler 2 tur 5 tur neyse yapsınlar. Sonra deniyor ki OTOPARK alanında facialar oluyor bir daha ki Antrenman' da seyirci almayacağız sadece yarışlarda alacağız bence bu saçma mantık. Küçük kardeşlerimiz geliyorlar vs onlar nerelerden geliyorlar eskiden bende oraya otobüs ile geldiğimi bilirim.

Yok sürekli aynı şeyler görmekten insan bir süre sonra sıkılıyor, sürekli aynı arabalar, sürekli aynı pist, sürekli aynı uzaklıklar.. Eskiden bir çok arabadan farklı sesler geliyordu ama günümüzde sadece belirli oranda bir ses var oda V8 başka motor yokmuş gibi her araca V8 Swaplanıyor. Motor hararet yapmıyormuş işte daha iyiymiş daha tork varmış buda bana ters geliyor, Japon arabasında Corvette motorunun ne işi var. :) Gevurlar 1JZ, 2JZ, RB26DETT, 4A-GE, Wankel vb motorlar ile efsaneler yaratırken bizde bu aralar V8 Furyası başladı.. Anlaşılacağı üzerine bizler sanırım hiç bir zaman Örnek olarak Japonya gibi olamayacağız yani orada ki konumuz olan Drift Organizasyonu yapamayacağız.

Aslında Olimpiyat Alanında, sürekli aynı pist şeklinin kurulması daha iyi oluyor bir yandan. Millet viraja nasıl gireceğini ve nasıl çıkacağını çok daha iyi öğreniyor ama hala yan yana yapışık gidemiyorlar Twin olmuyor.. Yaklaşamıyoruz, bazen 1-2 kez rastladım Twin yapıldığını ama yukarıda ki videodaki gibi değildiler tabi.

Ve bizim ülkemiz de var bu kavram sadece Sokakta bunu yapıyorsun başkasının canına kast ediyorsunuz. Buğra abinin sloganı " Caddelerden Pistlere " diyerekten. Bence Driftin de böyle olması gerekmekte, Time Trail' a giren herkes eğitimli şekilde mi giriyor tamam ilk başta söyleniyor böyle olmaz şöyle olmaz diye, bunu Drift Organizasyonunda da yapılanabilinir. Millet şahinle girmiş, anadolla girmiş vs vs bir süre belirlenir 1 saat 2 saat halka açık şekilde olacak ücret karşılığında millet girecek üstündeki enerjiyi atacak ben böyle düşünmekteyim anca bu şekilde gelişebiliriz diye düşünüyorum.. Bir adet Trafik Polisi çağırılır içeride taşkınlık yapan mı oldu alsın götürsün ondan sonra bir daha neden böyle bir şey olsun ? Onlarda biliyor çünkü, bir şey olmayacağını, Örnek olarak Harun Taştan Olimpiyat çıkışında plakana ceza gelecek denildiğinde gelsin abi sıkıntı yok diyip, yapacağını yapıp gitmişti. Çekici olsaydı arabayı alacaktı böyle bir sorun yapılmayacaktı..

Tabi bunlar benim düşüncelerim, kendi görüşlerim..

Üstad güzel şeyler diyorsun da videodaki gibi gitmek için arabalar burada çok pahalı. Best motoring'in, hot version'un rastgele videolarını izlersen ortalama bir drift gününde kaç tane kaza oluyo görürsün. Birbirlerine çarpmışlar, takla atmışlar vs adamların umrunda değil. Burda 100.000 lira harcadığın arabayı orada onda birinden daha aşağıya alıyorsun.

Ebisu'da 300 beygir arabayı 9000 TL'ye veriyolar sana. Çok zarar vermezsen %55'ine geri alıyorlar :) ( http://www.powervehicles.com/drift-heaven-weeks/)
Ben burda s13'ün iki camını bir tamponunu kırsam 3-4000 tl para çıkar cebimden.

Bence Türkiye'de drift'in gelişebilmesi için bu işe göre tasarlanmış bir drift parkı lazım. Birkaç aydır hayalim bu silivri taraflarında bir arsa alıp imece usülü, pist yapmak.
Vakit bulduğumda böyle bir pistin Türkiye'de kaç kişiye ekmek kapısı açacağından (Araba hazırlayan garajı olsun, ustası olsun, parçacısı olsun, video çekeni olsun), otomotiv sektörüne ne kadar fayda sağlayacağından (Drift için ar-ge yapıp parça üreten firmalar türeyebilir, açı kiti olsun, coilover olsun, motor parçaları olsun... ), toplum için doğru araç kontrolünün öğrenilmesinde ne kadar fayda sağlayacağından, yurt dışından ne kadar insan çekeceğinden vs bahsetmek istiyorum. Belki devlet teşviği de alınabilir.

Ihtiyaç olan ufacık bir pist, istanbul park'ın 300'de 1'ine mal edilebilir. Vatana millete ve bize getirisi ise belki 20 katı olacak. Düşünsenize, bir pist var. Sabah akşam açık. Drift aracınızı orda bırakabiliyorsunuz. Trafiğe çıkabilir olmasına gerek yok, kafana göre swap'lı motor koy. Böyle birşey olsa ben dişimi, kemerimi, neyim varsa sıkıp para yatırırdım. 100 kişi 10.000 lira yatırsa bence böyle bir yer rahat rahat açılır, birkaç yılda yatırımcılara paralarını geri bile ödeyebilir.

Can's
21-01-2015, 19:12
olurmu ya adamlar mısafır olarak konuyu okuyup eglenıyorlarmıs baksana dıger konuda oyle demısler :D
saka bır yana bu sorulara cevap verebılıcek tarafsız bırı yok mu bu drıft klubunde kardesım bızım hatamız su oldu bu oldu gelın hep bırlıkte bunları duzeltelım dıyecek

dj_batukaan
21-01-2015, 20:34
herşeyi geçtim 8 sene önceki videonun benzerini yapmak istemişler. ama ben okadar yanaşmıyım en iyisi bacak boyu kadar döner bıcagı koyalım illa biyerinden carpar hertürlü keseriz olmuş birazcık :D

Cutting cucumber with Drifting Car - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fBsyBjQuX6E)

kendinizi benım yerime koyun birde olaya bu objektifle bakın. evli barklı adamım cocugum var arabamı satıp ticaretimi yapıcam kimseyle problemim yok kimsenin tavuguna kışt dememişim academy ye gitmeyin jdm works ten alıs veriş yapmayında dememişim ama iş eraya gelince eray kaka dolandırıcı ondan araba alınmaz onla işi olan bize gelmesın yok ya :) bu dk dan sonra kimse kusura bakmasın...

daha önce söylemiştim yine söylüyorum. Firmasını yada kulübünü bilmem ama Mustafa'da Eray'da çok sevdiğim insanlardır. ancak yiğidi öldür hakkını yeme misali;

geçmiş zaman bir arkadaşıma lazım olan bazı parçalar için ısrarım üzerine Eray'ın yanına gittik. parçalara baktık ettik konuştuk derken tam almaya karar verdiğimiz sırada yanımdaki arkadaş

ben mustafay'la mertten bu parçaları istemiştim o zaman iptal edeyim diye bir cümle kullandı.. bunun üstüne aynen Eray'ın söylediklerini yazıyorum

" kardeşim şimdi onlarla konuştuysan ve alacağınıda söylediysen ben sana satış yapamam bize yakışık olmaz hem ikimiz içinde doğru bir ticaret olmaz hemde farklı algılanır sen git ordan al deyip malzemeleri satmadı bu yüzdende çok kıymetlidir. Eray

Eray Yümsel
21-01-2015, 20:42
daha önce söylemiştim yine söylüyorum. Firmasını yada kulübünü bilmem ama Mustafa'da Eray'da çok sevdiğim insanlardır. ancak yiğidi öldür hakkını yeme misali;

geçmiş zaman bir arkadaşıma lazım olan bazı parçalar için ısrarım üzerine Eray'ın yanına gittik. parçalara baktık ettik konuştuk derken tam almaya karar verdiğimiz sırada yanımdaki arkadaş

ben mustafay'la mertten bu parçaları istemiştim o zaman iptal edeyim diye bir cümle kullandı.. bunun üstüne aynen Eray'ın söylediklerini yazıyorum

" kardeşim şimdi onlarla konuştuysan ve alacağınıda söylediysen ben sana satış yapamam bize yakışık olmaz hem ikimiz içinde doğru bir ticaret olmaz hemde farklı algılanır sen git ordan al deyip malzemeleri satmadı bu yüzdende çok kıymetlidir. Eray

Ben harbiden kerizmişim ya :)

dj_batukaan
21-01-2015, 21:04

yavrum o adam şu anda kulübün yönetiminde zaten konuya hiç birisi korkudan yazamıyo sebebi mustafa tasmayı tutuyo yazmicaksınız peki abi gitmiceksiniz peki abi hav hav cılıktan ileriye gidemezler (apo zamanında yapılanlardan farksız) bir taneside cıkıp demiyoki ya eray kardeş biz yedik böle bi *** haklısın :D onlar hep haklı. yine söylüyorum bundan sonra sizin kartlarınıza göre oynuyorum siz benım kuyumu kazdınız sıra bende derviş misali cıkın cevap verin de alın ağzınınız payını :) dicem ama nerde o yürek bir kişi benım atılmamın hesabını versin adam akıllı yazsın buraya hepinizden özür diliycem...

küfür konusuna gelelim facebooktan ettiğim küfür benım arkamdan kim konuştuysa onlaradır. ortaya edilmiş bir küfürdür zaten arkamdan konusanlara oldugunu orda belirtmişim isim vermemişim bu işte arkamdan konusmayanlara zaten küfür etmem ettirmem ancakkkk benım arkamdan konusanları savunan adamın benim gözümde ondan bir farkı olmaz bunuda bilesiniz...

bugün yaptığınız toplantıya x kişiler aracılıgı ile haberdar edildim. ve ben bunun üzerine tamamen ılımlı şekilde driftin ilerlemesi için yine adım attım ve bende gelirim dedim kim varsa yüzleşirim ancak mustafa ve yandaşları eray gelmesın o bizim anamıza küfür etti demiş... bu demek oluyorki benım arkamdan konusan eraydan araba alınmaz diyen insanlar belli oldu çünkü ben arkamdan konusan kişilere küfür ettim bunu itiraf ediyorum :) diğer insanlarda biz erayın arkasından küfür etmedik bize etmiş olmuyo ozaman cevabını vermiş :) istedikleri mahkemeyede cıkabilirler savcının karşısında bir kere daha küfür etmezsem gelin yüzüme tükürün... şimdi size sormak istiyorum ben hala adım atabiliyorken bu çok karakterli insanlar bu işin başında durarak bu spor dalı nekadar ileriye gider. ben kendi fikrimi sorayım 8 senedir 1cm ileri gitmedi halada gitmemeye devam edicek...

ben bu işin peşini bırakmicam gemileri yaktıgımı söyledim m3 ü de satmıyorum gerekirse benzin döker yakarım ama tek başıma değil :) hadi iyi geceler

bu arada musa sana cevap vermek istiyorum eray konuscam konuscam diyip bekletiyosun demişsin. bütün bildiklerimi tek bir günde yazarsam karşımda bir muhatap olmadıgı için kendı kendıme yazarım konu ucar gider ben bunları her gün tane tane yazıcam bu konu her gün üstte durucak herkez görücek en ince detayına kadar :) sizin taktiğinizi yemem yani izleyip kendı gurubunuzda sahte gülücükler saçıyosunuz komik şeylerya bunlar zamanı gelince hep beraber gülcez :) yine yanlıs anlama şahsınla ilgili tek bir problemim yok hatta o tayfadaki nadide güzel insanlardan birisin.......

Ben harbiden kerizmişim ya :)

Kerizlik değil aslında, bir çoğumuzun beceremediği ancak hepimizin yapması gereken insanlık bu

Eray Yümsel
21-01-2015, 21:29
Neyse konu cok bos kaldı gece pc ye geçince bişeyler daha yazim bari :D belki biraz daha gülerler kendi aralarında

Eray Yümsel
21-01-2015, 21:32
Şu yazdıklarıma forumdan birileri cevap versin baride kendimi kötü hissetmiyim duvarla konusuyoz sonucta

Zorbey
21-01-2015, 21:54
Eray Abi bunca yazılana rağmen neden hiç bir cevap verilmiyor ? O zaman onlarda paraya çöktüğünü kabul ediyor

Eray Yümsel
21-01-2015, 23:15
evet arkadaşlar yeniden sizlerleyim :) şimdi ufak bir video koyucam ve yeniden soru sorcam cevap verebilcek kim varsa cıksın herkez olabilir bir cevap verin döner bıcagıyla hıyar kesen arkadaşları gördük cevap gelmedi şimdi konuya musa yazdıgı için bu videoyuda musaya koyuyorum izlesin tasnif etsin yada siz tasnif edin... :)

videoda bir çok şey söylemiş bu arkadaş konunun basında bana sen hayvansın sen ayısın yazan bu arkadaşa sözlerini kötü söz sahibinindir diyerek iade ediyorum :D ama sevgili mustafa mert kazanç senın tanıtım videonda bile tehlike unsuru içeren bir sürü görüntü var bunu ortaya bırakıyorum he şunuda söyleyim....8.55dk da demişsin ki bir sürü pilotumuz var yurt içi yurt dışı yarışa katıldı demişsin. yurt içi yarışa kimseyi göndermiyosunuz kendı aranızdakilere katılıyosunuz... bunu geçtim bu işin komik tarafı ne biliyomusun tr de 2 adet drift pilotu yurt dışında yarıştı biri ALİ ATACIK diğeri ise Doğuşcan DURSUN , sen okadar düşmüşsünki arkasından söylemediğini bırakmadıgın doğuşcan dursunun kulüpten sorgusuz sualsiz benım gibi kovdugun doğuşun bile reklamını yapmıssın orda :D bana diyosunya sen kaypaksın bence sen kaypaksın kardeş doğuşu şimdi yazdırmicam buraya o benım atom bombam onun yazcaklarıyla sizi rezil edicem zaten insanlar tek eray var sanıyo kovulan baskası yok sanıyo halandaha ama o yazıcak yazmazsada zaten ben yazıcam herşeyi :) kimlere ne küfürler ettiniz kimlerin arkasından neler konustunuz kimleri toplantılarda kayırdınız diğer kulüpleri nasıl baltaladınız hepsi öğrenilcek burda tabiki aaaazzz sonraaa :)

evt video linki aşşada tamamını izlemek istemeyen arkadaşlara önemli dkkaları söylüyorum

tehlikeli sahne 2:25
pilotları övme 8:50

siz tamamını izleyin ne çıkarırsanız her videolar ofsayt koykoy bitmez.....

https://www.youtube.com/watch?v=Ti1t6FnCaHs#t=348

ByMerih
21-01-2015, 23:36
evet arkadaşlar yeniden sizlerleyim :) şimdi ufak bir video koyucam ve yeniden soru sorcam cevap verebilcek kim varsa cıksın herkez olabilir bir cevap verin döner bıcagıyla hıyar kesen arkadaşları gördük cevap gelmedi şimdi konuya musa yazdıgı için bu videoyuda musaya koyuyorum izlesin tasnif etsin yada siz tasnif edin... :)

videoda bir çok şey söylemiş bu arkadaş konunun basında bana sen hayvansın sen ayısın yazan bu arkadaşa sözlerini kötü söz sahibinindir diyerek iade ediyorum :D ama sevgili mustafa mert kazanç senın tanıtım videonda bile tehlike unsuru içeren bir sürü görüntü var bunu ortaya bırakıyorum he şunuda söyleyim....8.55dk da demişsin ki bir sürü pilotumuz var yurt içi yurt dışı yarışa katıldı demişsin. yurt içi yarışa kimseyi göndermiyosunuz kendı aranızdakilere katılıyosunuz... bunu geçtim bu işin komik tarafı ne biliyomusun tr de 2 adet drift pilotu yurt dışında yarıştı biri ALİ ATACIK diğeri ise Doğuşcan DURSUN , sen okadar düşmüşsünki arkasından söylemediğini bırakmadıgın doğuşcan dursunun kulüpten sorgusuz sualsiz benım gibi kovdugun doğuşun bile reklamını yapmıssın orda :D bana diyosunya sen kaypaksın bence sen kaypaksın kardeş doğuşu şimdi yazdırmicam buraya o benım atom bombam onun yazcaklarıyla sizi rezil edicem zaten insanlar tek eray var sanıyo kovulan baskası yok sanıyo halandaha ama o yazıcak yazmazsada zaten ben yazıcam herşeyi :) kimlere ne küfürler ettiniz kimlerin arkasından neler konustunuz kimleri toplantılarda kayırdınız diğer kulüpleri nasıl baltaladınız hepsi öğrenilcek burda tabiki aaaazzz sonraaa :)

evt video linki aşşada tamamını izlemek istemeyen arkadaşlara önemli dkkaları söylüyorum

tehlikeli sahne 2:25
pilotları övme 8:50

siz tamamını izleyin ne çıkarırsanız her videolar ofsayt koykoy bitmez.....

https://www.youtube.com/watch?v=Ti1t6FnCaHs#t=348videonun 3:35 dakikasında drift yapmak için aracınızın hazır olması ve tosfedden alacağımız basit bir lisansın yeterli olduğu söyleniyor :)) eğitim-ücret ?

Eray Yümsel
21-01-2015, 23:48
videonun 3:35 dakikasında drift yapmak için aracınızın hazır olması ve tosfedden alacağımız basit bir lisansın yeterli olduğu söyleniyor :)) eğitim-ücret ?

https://www.youtube.com/watch?v=qJ4YnDRky8c

Can's
21-01-2015, 23:50
farkındaysanız vıdeoda bır sahıplık bir benımlık bizimlik var :)

MuT86
22-01-2015, 00:44
Ismim gecti diye yaziyorum yoksa dedigim gibi cok gereksiz konulara girildi yazmicaktim. Burda ben ve akademiden kimse tehlikeli surmeken bahsetmedi arabayi motorsporlari zaten tehlikelidir birda bahsedilen klubun veya simdiki dernegin o zamanki akademinin veya x y z sahsin farketmez kural koyucunun kurallarina uymamak. Her antremandan once ve her yaristan once kurallar brifing yaparak pilotlara solenir kask zorunlulugu pit te hiz siniro pistte kalma suresi kac arac cikilabilecegi ve baska bissuru sey. Ben bugune kadar bunlardan sadece 1 ine uymadim ondada sert bir dille uyarimi aldim. Burda antreman kismi bukadar. Yine koyulan videodaki goruntu antreman bittikten sonra pilotlara artik piste cikma yasaklandiktan sonra ortaligi toparladiktan sonra Allh acil sifalr versin apo abi ile ikili munasebetimiz sayesinde bize izin verdigi 20 dakikada cektimiz goruntulerdir. Kendi sorumlulugumuzu aldigimiz mert leneylendimiz zamanlardir. Verilen ornegin drift dernegine mal edilmesi cok sacma yada senin altilmanla bagdastirilabilecek hicbir noktasi yok bence. Ben her brifingde pur dikkat klup kurallrini dinledim ve hepsine uydum. Sana birileri bi hizmet sagliyorsa o hizmet karsiliginda kuralsizca herseyi yapma hakki vermez. Hamama gudip seni keseleyen tellaga uzan bakim gobek tasina para verdim seni bi sey yapicam demek olurmu mesela :) neyse benle sahsi bi ornegin varsa ilk once ozel yazip benle cozup sonra buralara yazarsan sevinirim cunku ben burda yazmak istemiyorum adimda gecsin istemiyorum cunku haksiz ve gereksiz bi tepki oldunu dusunuyorum bunun. Iyi geceler

mert_can 41
22-01-2015, 00:45
Drifti çok güzel açıkladı :hahaha: 2.33 te adama çarpıcak sandım

Eray Yümsel
22-01-2015, 00:50
musa senı muhatap alıyorum çünkü yüreklilikle girip yazabilen bir sen varsın bunlar aslında senin yanlışların değil bunlar driftte olabilcek şeyler bu işin tuzu biberi seni ortaya koymamın sebebi bana gösterilen sebeplerle sizi yaptığınız ( döner bıcagıyla hıyar kesmek ) hatalar aynı şeyler ben harici extreme bişey yapmadım zaten hepi topu 3 antrenmana cıktım belkide 2 hatırlamıyorum yapcak zamanım olmadı yanı :) o yüzden benim kovulmama sebep gerekçeleri bu arkadaşlar sunsunlar önüme sen surda bunu yaptın desinler hay hay susucam diğer bir konuya gelirsekte drift kulübü adı altında onun arabasını alma bunun arabasını al yada gel biz yaparız diye satış yapan bu insan evladı kimin ne oldugunu bilmeksizin sizin çatınıza sığınarak insanlara ahkam kesiyo burası herkezin diyo ama size emir veriyo rest çekiyo vs vs vs sana daha cok yazarım ama gerçekten sen iyi bi insansın bunları sana söylememem gerek ama kızım sana söliyim gelinim sen anla :) neyse ben ztn öylesine yazıyorum gördüüm her hatayı yazıcam bu konu sonuçlanmicak ben şu dk dan sonra acık acık yazıyorum sizin orda antrenman yapmamanız ve eğitim verememeniz için herşeyi yapıcam benım ekmeğimle oynayanın fırınını yakıcam sonra bişey oldugunda bunu kesin eray yapmıstır demeyin kesin ben yapmışımdır :D saygılarımı sunuyorum iyi geceler cevap vermen gerekmez musacım ciddi sölüyorum senle bosuna konusuyoruz kendi gelsin abuk subuk cevaplar versin bekliyorum yada bıraksın bu işleri artık hata yaptığını kabul etsin

Eray Yümsel
22-01-2015, 00:56
Eray senin kovulmadigin organizasyon mu var ? Drag , drift , istanbul park ? Insanlar seni istemiyorlar. Cunku sen ayisin. Cunku sen magandasin. Sen direksiyona gectiginde tehlike yaratiyorsun. Sen arabaya bindiğinde sorunsun. Senin Drift Akademi antremanlarindan kovulman da bu yuzden. Kurallara uymayan gider. Her yerde bu boyledir. 1000 tl para verdigin icin satin almis olmazsin. Jdm ile alakasi olmayan konularda benim firmamin adini da bilerek camur armak icin yapiyorsun ,biliyorum.

yani diyorumki bu arkadaş yukarda bana ayı demiş maganda demiş ozaman bu kemal özhaseki sen ve ben ve bizim gibi bu şekilde extreme haraket yapan herkez için geçerlidir ben yedim bu hakaretleri hepiniz yiyin abicim :)

Berkan
22-01-2015, 00:59
çelişkinin babası konuşmada var kendi dedigiyle

2.50 gibi sadece tek bir klup ve aktif calısıyor oda biziz tosfede baglı sekilde diyorr.

8.50 gibi 30 35 eğitimli drift pilotumuz var diye başlayan cümlenin sonu ...... Bu türkiyede drift anlamında başka hiç bir yerinde, klubünde yoktur diye son buluyor :D

başta tek kluptü 6. dakika sonra hayalden kluplermi üredi demek böyle drift klubu yokla:D

Eray Yümsel
22-01-2015, 01:10
çelişkinin babası konuşmada var kendi dedigiyle

2.50 gibi sadece tek bir klup ve aktif calısıyor oda biziz tosfede baglı sekilde diyorr.

8.50 gibi 30 35 eğitimli drift pilotumuz var diye başlayan cümlenin sonu ...... Bu türkiyede drift anlamında başka hiç bir yerinde, klubünde yoktur diye son buluyor :D

başta tek kluptü 6. dakika sonra hayalden kluplermi üredi demek böyle drift klubu yokla:D

kankacım bakınız burda bir yazı var gözden kaçmasın

panpa benim bunlarla bi işim yok. bu sporu bu hale onlar degil onları koyun gibi dinleyen sozde driftciler getirdi. onlarda cekiyor ama halen uyanamadılar. bunlar sığ dusunceli adamlar. tabikide hepsi benim olsun diye kopekler gibi saldıracaklar, ben bekliyodum bunu zaten. benim on gormedigim tek bisey oldu drift sporunu sevdigini soyleyenlerin tutumu! bunlar bizden baskasına gitmiceksiniz demeden ben bunların bole yapacagını soylemistim, ama demistimki adam eger gercekten bu sporu seviyorsa kendisinin gelismesi, bi alternatif daha olması icin, kendisine organizasyon yapan bi grubun daha olması icin, kendisine seat-time (direksiyon basında gecirdigi deneyim suresi) kazandıracak bir grubu daha destekler sanmıstım... ben UK de iken 300mile gidiyodum milletin organizasyonuna katılmaya... ben bizim ulkedekileri de driftci sanmıstım... onlar driftci degil onlar apocu mapocu, onlar gereksiz adamlar bugunlerde drift heyecanlı spor onlar buna bakıyo yarın bisiklet heyecanlı olsun giderler onu yaparlar merak etme...

ben daha UK de iken bi drift forumu vardı orada o zamanlar konusuluyordu kulup olma vs vs isleri o donemde benim soylediklerim herkeze ters geliyordu hatırlarsın eminim... orada yıllar once demistim "siz bu kafayla giderseniz anca olimpiyatta doner birbirnize kupa verirsiniz" diye... nitekim geldikleri hali goruyoruz... grup icinde cok itiraz sesi cok cıkan duzeni bozan olursa hemen bi sonraki yarısta bi kupa alıyor, onlar da bi unvan alıp susuyor hepsine hava hos...

yere göğe sığdıramadıkları apoları bunlar icin federasyondaki drift kurulu toplantısında dediki adamlara antreman yapıyoruz, gelip dağa taşa yanlıyolar dedi... bu adamlar kendi müşterilerine bile bu gözle bakıyorlar... nasıl bir pist hazırlandıgında hangi teknigin gelisecegini bilmediklerinden dolayı beceremiyolar aynı tip pisti kuruyolar bunlarda gidip daga tasa yanlıyolar... genel olarak kurul toplantısındaki kavgacı halleri ve bu iş güzarlıklarından dolayı drift kurulundan atıldılar toplantılara cağırılmıyolardı, tosfed'den Filiz hanıma rica ettim ve drift e oyle veya boyle yatırım yapan bir kurum oldukları icin onların tekrar dan drift kuruluna alınmasını sagladım ama bunlar halen aynı kafada saldırıyolar... valla acımıyorum uzulmuyorum, bunların layıkı bu! hak ettiklerini yasıyorlar... Dogusa yapılanlara bi tanesinin sesi cıkmadı...

Adamların kulubu kurulmus 2011 de benim kulubum 2009 da kuruldu, adamlar kuluplerini otomobil kaydırma sporları olarak aldılar, herkese de bahane olarak drift turkce degil vs vs diye yalan attılar, onların andaval grubuda yedi bunu, heralde dernekler masasına basvurdular drift kulubu diye o isim var dediler ondan bole mal bi isim koydular... ama her yerde kendileri icin drift kulubu diyorlar... mustafa yı 2-3 kere yazılı olarak uyardım mesajla yapmayın bunu diye bana donup diyorki ama biz once kurulduk biz alacaktık alamadık vs vs diyo kafası basmadı cocugun �� dedim ne fark eder sen once kurulmus olsan ne olacak sen otomobil kaydırma diye kurulmussun ben drift kulubu diye benim adımı kullanma dedim baska da bisey demedim... drift zarar gorsun istemiyorum ya halen salagım benim sevdigim spora ole veya bole yatırım yapanlar zarar gorsun istemiyorum sonucta... 29/05/2014 tarihinde avukatımın yonlendirmesi ile tosfede bi mail attım, (bu iş benim avukatımda bu arada) yazdım otomobil kaydırma sporlarının kısaltılması turk dil kurumuna gore drift olamaz kulubumuzun adını kullanarak para kazanıyorlar tosfed i onlarıda mahkemeye verecez diye... tosfed de heralde höt dedi bunlara bunlar birden bire kulup isimlerini drift otomobil sporları kulubu olarak degistirdiler ki drift kulubu diye kısaltma kullanabilsinler... cok sazan gordum hayatımda bu kadar kolay oltaya gelenini gormedim ��

Bu arada ekmegine taş koymadılarımı yazmıssın birader hatırlarsan benim organizasyonum ucretsizdi!!! KOE yapacaktık gezi olaylarındaki milli iradeye saygı yuruyusu ile aynı tarihe gelince iptal ettik (sokakta insanlar oluyodu o guunlerde), o organizasyonda bedava idi... ekmek degilde benim emeklerimi boşa çıkarttılar... bu durumda sadece bu spor kaybetti...sporcusu kaybetmedi zaten bunlar apocu...ben cebimden 50-100bin harcamısım o kadar onemli degil, stress atmıs oldum, bunun icin calısıyorum isimiz gucum yerinde...

adamlar tekirdag da organizasyona gitmedi ustune bide Cagalı lara demiski siz bizi davet etmediniz! ulan dangalaklar dayak buldun kacacan drift buldun yanlıyacan bu kadar basit... padişahın sol taşşagımı sandın kendini sen kimsinde...
bak tekirdag organizasyonunda herkez gordu ve dediki bunlar olmadan da oluyormuş �� sen dur birader bunlar olmadan da olacak, bunlarda içinde olmak isteyince artık bizler dicez siz hep diyosunuz ya biz bi aileyiz diye bizde bu aileyi istemiyoruz diye...

uzun lafın kısası boşver birader bunlar ve yanındaki sözde driftciler icin ne sinir olmaya nede emek etmeye değmez...arada sırada millet ekran cıktısı yolluyo bak senin ne diyolar diye gulup geciyorum siktir et sende... senin canın sıkılmasından daha degerli degiller koy ver gitsin... ne oldukları belli zaten.

seviyorum senide tuplu m3 unude kendinize iyi bakın... gozunu seveyim bu işe beni bulastırma suyumu bulandırma benim ��

H22Power
22-01-2015, 01:33
Yaziyim mi bende bisiler Eray bey :)

Berkan
22-01-2015, 01:35
kankacım bakınız burda bir yazı var gözden kaçmasın

tüm sayfaları okuyorum ciceem ondan yazdım zaten vurgu amaclı :)

K0213
22-01-2015, 07:23
Kamu oyu hafızası 2 aydır, 2 ay sonra akademi yeniden faaliyet gösterse yine üye toplar, yine eksik gedik hizmette verse parasını kazanır.

1 günde 9 sayfa yazılmış çizilmiş, 3 günde 9 sayfaya gerilemiş konunun popülaritesi ve karşı taraf cevap vermediği sürece sayfa sayıları azalır, ay sonu konu kapanır, mart başı akademi yeni bir sınıf kursa yine 20 milyonluk şehirde kendine öğrenci bulur :)

Ülkeyi çok bozdular :)

CooLeqenD
22-01-2015, 07:38
Üstad güzel şeyler diyorsun da videodaki gibi gitmek için arabalar burada çok pahalı. Best motoring'in, hot version'un rastgele videolarını izlersen ortalama bir drift gününde kaç tane kaza oluyo görürsün. Birbirlerine çarpmışlar, takla atmışlar vs adamların umrunda değil. Burda 100.000 lira harcadığın arabayı orada onda birinden daha aşağıya alıyorsun.

Ebisu'da 300 beygir arabayı 9000 TL'ye veriyolar sana. Çok zarar vermezsen %55'ine geri alıyorlar :) ( http://www.powervehicles.com/drift-heaven-weeks/)
Ben burda s13'ün iki camını bir tamponunu kırsam 3-4000 tl para çıkar cebimden.

Bence Türkiye'de drift'in gelişebilmesi için bu işe göre tasarlanmış bir drift parkı lazım. Birkaç aydır hayalim bu silivri taraflarında bir arsa alıp imece usülü, pist yapmak.
Vakit bulduğumda böyle bir pistin Türkiye'de kaç kişiye ekmek kapısı açacağından (Araba hazırlayan garajı olsun, ustası olsun, parçacısı olsun, video çekeni olsun), otomotiv sektörüne ne kadar fayda sağlayacağından (Drift için ar-ge yapıp parça üreten firmalar türeyebilir, açı kiti olsun, coilover olsun, motor parçaları olsun... ), toplum için doğru araç kontrolünün öğrenilmesinde ne kadar fayda sağlayacağından, yurt dışından ne kadar insan çekeceğinden vs bahsetmek istiyorum. Belki devlet teşviği de alınabilir.

Ihtiyaç olan ufacık bir pist, istanbul park'ın 300'de 1'ine mal edilebilir. Vatana millete ve bize getirisi ise belki 20 katı olacak. Düşünsenize, bir pist var. Sabah akşam açık. Drift aracınızı orda bırakabiliyorsunuz. Trafiğe çıkabilir olmasına gerek yok, kafana göre swap'lı motor koy. Böyle birşey olsa ben dişimi, kemerimi, neyim varsa sıkıp para yatırırdım. 100 kişi 10.000 lira yatırsa bence böyle bir yer rahat rahat açılır, birkaç yılda yatırımcılara paralarını geri bile ödeyebilir.

Üstad orada araçların ve tuningin ucuz olduğunu bende biliyorum AMA peki burada pahallı diye hiç yaklaşılmayacak mı ? Tipik Eray abi, Körfezde Teneke ile gazlarken spin attı gitti arabayı arkadan vurdu söylediği şey ise; Arabayı vurduğuma üzülmüyorum Stopları daha yeni almıştım ona üzülüyorum ben (:)) demişti. Madem bizde ki arabalar pahallı, dediğin cümleden benim mesajıma yanıt olarak anladığım bizdekiler pahallı böyle bu kadar dip dibe gidemezler ? Ben bunu anladım, peki böyle olmaz ise ne anlamı geldi driftin ?

He birde gelişebilmek için pist gerekli diyorsun da zaten olimpiyatı piste çevirdiler her seferinde aynı parkuru çizsinler öyle alışsınlar madem pist yoksa orayı pist haline çeviricekler sürekli aynı etap olacak girişlerini çıkışlarını öğrenicekler. Senin söylediğin gibi olursa pist olsada yakın gidemezler battle vb şeyler olmaz..

Pist için söylediklerin ve düşündüklerinin aynısı zamanın da DRAG Pisti içinde söylenmişti ama bir şey olmamıştı sanırım öyle hatırlıyorum. Olsa güzel olur ama zannetmiyorum, 7 yıl geçmiş senin söylediğin şuana kadar çoktan olurdu bu kadar para ve giderler varken o pist onların yanında hiç bir şey değil. Arabalara 100 er milyarlar harcanıyor 100 milyar yerine 10-20 milyar verir mekanın bilmem kaçı onun olurdu falan çoktan bu pist olurdu ki inşallah olur olsun da farklı şeyler görelim. Parça konusunda hangi parçamızı TR den alıyoruz alamıyoruz ne yapıyor millet yurt dışından siparişler ile geliyorlar. Biz zaten JAPONYA gibi olamayız, küççücük Bulgaristan da bile bu tarz organizasyonlar oluyor. Karting Pistinde yanlıyorlar. TR' de Karting Pisti yokmu hiç, var sürüsüne bereket bir tanesi bile uymuyor mu içeride araba döndürmeye elbet bir tanesi uyuyordur 2 haftada 1, 3 haftada 1 kez çıkıcaz burayı kapatıcaz denilir parası verilir alın size PİST..

Ben böyle düşünüyorum..

Eray Yümsel
22-01-2015, 07:59
Kamu oyu hafızası 2 aydır, 2 ay sonra akademi yeniden faaliyet gösterse yine üye toplar, yine eksik gedik hizmette verse parasını kazanır.

1 günde 9 sayfa yazılmış çizilmiş, 3 günde 9 sayfaya gerilemiş konunun popülaritesi ve karşı taraf cevap vermediği sürece sayfa sayıları azalır, ay sonu konu kapanır, mart başı akademi yeni bir sınıf kursa yine 20 milyonluk şehirde kendine öğrenci bulur :)

Ülkeyi çok bozdular :)

Sen beni daha tanıyamamıssın kankacım bu iceberg in görünen tarafı yani bizimm bi bukadarda yerin altında var :) anahaberlere kadar meze yapmazsam adam değilim diyorım ya hep beraber izlicez :)

K0213
22-01-2015, 08:34
Eray çok çok tanıdığımı iddaa edemem tabi ki, ALLAH aramı bozmasın tanıdığım kadarıyla iyi bilirim bende seni ama toplum nankör, bizler her davayı kendimizin davası gibi benimseyen insanlar değiliz ne yazık ki :)

Sen kendi çizgini bozma kardeşim, bazı sert çıkışlarında kendini kötü ifade etmişsin gibi geldi bana o nedenle biraz daha frenle kendini tehditler savuran kişi olma, haklıysan da bunlar yüzünden başına iş alma ama tabi ki sen daha iyisini bilirsin :)

ozans
22-01-2015, 12:31
Üstad orada araçların ve tuningin ucuz olduğunu bende biliyorum AMA peki burada pahallı diye hiç yaklaşılmayacak mı ? Tipik Eray abi, Körfezde Teneke ile gazlarken spin attı gitti arabayı arkadan vurdu söylediği şey ise; Arabayı vurduğuma üzülmüyorum Stopları daha yeni almıştım ona üzülüyorum ben (:)) demişti. Madem bizde ki arabalar pahallı, dediğin cümleden benim mesajıma yanıt olarak anladığım bizdekiler pahallı böyle bu kadar dip dibe gidemezler ? Ben bunu anladım, peki böyle olmaz ise ne anlamı geldi driftin ?

He birde gelişebilmek için pist gerekli diyorsun da zaten olimpiyatı piste çevirdiler her seferinde aynı parkuru çizsinler öyle alışsınlar madem pist yoksa orayı pist haline çeviricekler sürekli aynı etap olacak girişlerini çıkışlarını öğrenicekler. Senin söylediğin gibi olursa pist olsada yakın gidemezler battle vb şeyler olmaz..

Pist için söylediklerin ve düşündüklerinin aynısı zamanın da DRAG Pisti içinde söylenmişti ama bir şey olmamıştı sanırım öyle hatırlıyorum. Olsa güzel olur ama zannetmiyorum, 7 yıl geçmiş senin söylediğin şuana kadar çoktan olurdu bu kadar para ve giderler varken o pist onların yanında hiç bir şey değil. Arabalara 100 er milyarlar harcanıyor 100 milyar yerine 10-20 milyar verir mekanın bilmem kaçı onun olurdu falan çoktan bu pist olurdu ki inşallah olur olsun da farklı şeyler görelim. Parça konusunda hangi parçamızı TR den alıyoruz alamıyoruz ne yapıyor millet yurt dışından siparişler ile geliyorlar. Biz zaten JAPONYA gibi olamayız, küççücük Bulgaristan da bile bu tarz organizasyonlar oluyor. Karting Pistinde yanlıyorlar. TR' de Karting Pisti yokmu hiç, var sürüsüne bereket bir tanesi bile uymuyor mu içeride araba döndürmeye elbet bir tanesi uyuyordur 2 haftada 1, 3 haftada 1 kez çıkıcaz burayı kapatıcaz denilir parası verilir alın size PİST..

Ben böyle düşünüyorum..

Ben kolay kolay cesaret edemem arabalar ve masraflar bu kadar pahalı iken, o yüzden door to door drift yapmayan ile de empati kurabiliyorum. Haklısın, pist olsa da masraflar bu boyutta iken yakın gidilemiyecek. Bir ihtimal benim hayali pist gerçek olur da insanlar arabalarını orada bırakabilip trafiğe çıkma derdinden kurtulurlarsa çiziğe çüzüğe takmadan yakınlaşabilirler. Yakınlaşma olmadığı sürece driftin anlamı kalmadığı argümanına hak veriyorum.

Dip dibe twin gitmeden evvel benim şahsen daha öncelikli ihtiyaçlarım var. Çok basit, aslında derdim, gidip yanlayabileceğim bir yer istiyorum. Arabamın hazırlığını bitirebildiğimi var sayarsak bunun için en uygun imkan şu anda bahsi geçen antrenmanlar ama antrenmanlar da benim için sıkıntılı. İlk sıkıntısı yıllık ödeme mevzu. Olur da sezon içinde arabama birşey olur da 2-3 ay yatarsa antrenmanların ciddi bir kısmını kaçırmış olucam. İkinci sıkıntı ise antrenman tarihleri. İllaki iş yüzünden gidemeyeceğim antrenmanlar olucak. Bunlara rağmen arabayı bitirdiğimde gidip dahil olucam. Sabit bir pist olsa, günlük olarak kapılarını açsa bu dertler olmazdı.

Organizatör için de empati yapmak lazım. Yıllık olarak mekanı kiralıyor, katılımcılar gelmezse bütün maddi yükü sırtına biner. Parayı topluca istemesi normal geliyor bana. Tarihleri de benim iş düzenime göre ayarlayacak durumları yok :D

Geçmişte yapılamamış olması yıldırmamalı bence. Topluca ses çıkartıp bir pist istemeliyiz, biz istemedikten sonra kimin aklına gelicek de bir pist açıcak. Bence şu tarihte yeterince ilgilenen insan ve araba var. Türkiye'de drift bir piste daha ihtiyacımız olduğunu bize söyletebilecek kadar gelişti. 7 yıldır kukalar etrafında yılda sayılı kez dönülüp de bugün şikayet ediyorsak birşeylerin gelişmesinden dolayı olduğu kanaatindeyim.

CooLeqenD
22-01-2015, 13:12
Ben kolay kolay cesaret edemem arabalar ve masraflar bu kadar pahalı iken, o yüzden door to door drift yapmayan ile de empati kurabiliyorum. Haklısın, pist olsa da masraflar bu boyutta iken yakın gidilemiyecek. Bir ihtimal benim hayali pist gerçek olur da insanlar arabalarını orada bırakabilip trafiğe çıkma derdinden kurtulurlarsa çiziğe çüzüğe takmadan yakınlaşabilirler. Yakınlaşma olmadığı sürece driftin anlamı kalmadığı argümanına hak veriyorum.

Dip dibe twin gitmeden evvel benim şahsen daha öncelikli ihtiyaçlarım var. Çok basit, aslında derdim, gidip yanlayabileceğim bir yer istiyorum. Arabamın hazırlığını bitirebildiğimi var sayarsak bunun için en uygun imkan şu anda bahsi geçen antrenmanlar ama antrenmanlar da benim için sıkıntılı. İlk sıkıntısı yıllık ödeme mevzu. Olur da sezon içinde arabama birşey olur da 2-3 ay yatarsa antrenmanların ciddi bir kısmını kaçırmış olucam. İkinci sıkıntı ise antrenman tarihleri. İllaki iş yüzünden gidemeyeceğim antrenmanlar olucak. Bunlara rağmen arabayı bitirdiğimde gidip dahil olucam. Sabit bir pist olsa, günlük olarak kapılarını açsa bu dertler olmazdı.

Organizatör için de empati yapmak lazım. Yıllık olarak mekanı kiralıyor, katılımcılar gelmezse bütün maddi yükü sırtına biner. Parayı topluca istemesi normal geliyor bana. Tarihleri de benim iş düzenime göre ayarlayacak durumları yok :D

Geçmişte yapılamamış olması yıldırmamalı bence. Topluca ses çıkartıp bir pist istemeliyiz, biz istemedikten sonra kimin aklına gelicek de bir pist açıcak. Bence şu tarihte yeterince ilgilenen insan ve araba var. Türkiye'de drift bir piste daha ihtiyacımız olduğunu bize söyletebilecek kadar gelişti. 7 yıldır kukalar etrafında yılda sayılı kez dönülüp de bugün şikayet ediyorsak birşeylerin gelişmesinden dolayı olduğu kanaatindeyim.

Heh şimdi anlaşıyoruz burada araçlar pahallı ama Drift' i Drift olarak yapmak var birde biz Drift yapıyoruz demek var. Pist olunca arabalar orada kalmış veya kalmamış yine yakınlaşamayacaklar, trafik ile alakasını çözemedim ben. Trafikte ne yalpa, yamuk yumul araçlar geziyor bunlar birde Yarış Arabası olarak geçiyorlardı sanırım şuan Trafikte. Bana göre hakkıyla yapılması gerekiliyor. Drag nasıl ülkemizde hakkıyla yapılmaya başlandı araçlar onlara göre hazırlanıyor kesiliyor biçiliyor. Driftte ki araçlarda Güç olsun, Tork olsun, Açı Kiti de koyduk mu bizden iyisi yok olarak gazlanıyor bu bana göre böyle gözlemlediğime göre. Çekişme olmadıktan sonra aha vurdu aha geçti aha geçiyor aha Ovartake koydu geçti olayları olmadıktan sonra ne anladım ben bu işten ki ?

Dip Dibe' den önce yanlayacak yer istiyorum diyorsun bende diyorum ki, Olimpiyat Standını 1-2 Saat veya 2-3 Saat Antrenman başlamadan önce halka açacaklar herkes parasını vericek katılımınını yapacak kurallar gereğince zarar verirse zararı karşılayacak. Taşkınlık yapanı Trafik Direk arabasını alıp götürecek mekandan. Eray abi ve bir çok kişi konuda zaten onu söylüyor Fiyatların artmasından şikayetci.. Benim dediğim olay olsa Girdiğin kadarının parasını vericeksin bakıcaksın arabanın eksiklerine hem zevkini alacaksın hem keyfine bakıcaksın. Antrenman saati Üyeler gelicekler kendilerinin süresince istediklerini yapacaklar. Bu şekilde daha da karlı olacaklar çünkü bir çok ama bir çok kişi çıkmak isteyecek oraya hem daha fazla insan gelicek hemde daha fazla teşfik olacak daha fazla gelişecek bu spor dalı. Bizim ülkede zannetmem ben günlük kapılar açılcak falan, Körfez Pisti var, İstanbul Park var günlük olarak açık değiller. Akhisar var, Ülkü Pisti var drag için onlarda açılmıyor. Benim söylediğim şuan en mantıklısı ve kolay bir yöntem..

Organizatör için empati yapalım ve burada ki yorumlarla yapacağım. Burada ki bazı üyeler diyor ki Olimpiyat Standını otoparkı bedava olabiliyor belirli günler önceki mesajlarda bu yazıyordu yardım ediliniyor zannedersem. Parayı ilk önce istiyor da ben gitmediğim katılamadığım antrenman için de para vermiş oluyorum ya tamam bu her yerde böyledir spor salonlarında vs ama bu motorsporu olduğu için diyelim antrenmanda vb yerde arabam kırıldı. 4-5-6 ay katılamayacağım ne olcak benim param çip olacak.. Dondurma Sistemi yapsınlar hak yenilmemiş olur hem, hem üyenin kafası rahat olur bu durumda.. Benim gittiğim Spor Salonun da bile gelemediğin zaman Rapor getir donduralım üyeliğini diyorlar Raporun süresi kadar deniliyor. Bu şekilde yürüse kimse pişman olmayacak.. Neyse..

Türkiyede ki bütün Drift Kulüpleri birleşse ve Tek Çatı altında olunsa ortak bir şekilde her türlü bir Pist Yaptırılınr. Ayrı Gayrı herkes bir yere kira veriyorlar, orada antrenman yapıyorlar, yakıt harcıyorlar. Ne biliyim 1 yıl herşeyden feragat edip bir Pist Oluşturabilirler Yıllık Kira Yerine Pist İçin bir şeyler yapılır bu sefer herkes mutlu olur herkesin yüzü güler hem daha çok kişi gelir hem sayı artık ama sanmıyorum böyle bir şeyler olacağını kanlı bıçaklı gibiler kulüpler çünkü..
Bu arada en başından beri şikayetciyiz ki kukalarda dönmeyi o zamandan bu zamana hiç bir şey değişmedi ki, eskiden bu kadar yaygın değildi eskiden arabalara bu kadar para harcanmıyordu demek ki gün geçtikçe daha fazla para harcanmaya başlandı ama mekan aynı, yer aynı ve kukalar da aynı.. Bunca kişi şikayet ediyor çünkü bu spor gelişmiyor, gelişiyor diye değil. :)

burakgunay
22-01-2015, 13:31
CooLeqenD +5500 her kelimesi haklı. Bişey yapmalı artık.

ozans
22-01-2015, 13:40
Dip Dibe' den önce yanlayacak yer istiyorum diyorsun bende diyorum ki, Olimpiyat Standını 1-2 Saat veya 2-3 Saat Antrenman başlamadan önce halka açacaklar herkes parasını vericek katılımınını yapacak kurallar gereğince zarar verirse zararı karşılayacak. Taşkınlık yapanı Trafik Direk arabasını alıp götürecek mekandan. Eray abi ve bir çok kişi konuda zaten onu söylüyor Fiyatların artmasından şikayetci.. Benim dediğim olay olsa Girdiğin kadarının parasını vericeksin bakıcaksın arabanın eksiklerine hem zevkini alacaksın hem keyfine bakıcaksın. Antrenman saati Üyeler gelicekler kendilerinin süresince istediklerini yapacaklar. Bu şekilde daha da karlı olacaklar çünkü bir çok ama bir çok kişi çıkmak isteyecek oraya hem daha fazla insan gelicek hemde daha fazla teşfik olacak daha fazla gelişecek bu spor dalı. Bizim ülkede zannetmem ben günlük kapılar açılcak falan, Körfez Pisti var, İstanbul Park var günlük olarak açık değiller. Akhisar var, Ülkü Pisti var drag için onlarda açılmıyor. Benim söylediğim şuan en mantıklısı ve kolay bir yöntem..

Pazar günleri kurtköy otoparkı görmemiş olsam antrenman öncesi mekanı halka açmak mantıklı gelebilirdi kulağıma. Ben organizatör olsam, tanımadığım, nasıl araç kullandığı/kullanacağı belli olmayan, seyirci iken bile zaptedemediğim bir kitleye kapılarımı açamazdım. Açmak isterdim, ama o sorumluluğu üzerime almak yemezdi. Adam başı 2 tur diye izah ettin, geldi biri çıkmıyo, bir daha girememek de umrunda değil. Çivi mi dökeceksin yola durdurmak için :) Ya da biri kaza yaptı, kendine yada başkalarına zarar verdi. Bunun sorumluluğunu üstlenmek ağır şeyler. Yasal olarak anlaşma yaptın, sorumluluğu kullanan üzerine aldı diyelim. Vicdan olarak rahat edebilir misin öyle birşey olursa?

Abartıyor da olabilirim belki ama düzenli bir şekilde halka açmak çok büyük emek ve ekip ister bence.

https://www.youtube.com/watch?v=QAH33SHanbY

http://www.youtube.com/watch?v=QAH33SHanbY

https://www.youtube.com/watch?v=8D8_p6-Hs2Q

http://www.youtube.com/watch?v=8D8_p6-Hs2Q

CooLeqenD
22-01-2015, 14:55
Pazar günleri kurtköy otoparkı görmemiş olsam antrenman öncesi mekanı halka açmak mantıklı gelebilirdi kulağıma. Ben organizatör olsam, tanımadığım, nasıl araç kullandığı/kullanacağı belli olmayan, seyirci iken bile zaptedemediğim bir kitleye kapılarımı açamazdım. Açmak isterdim, ama o sorumluluğu üzerime almak yemezdi. Adam başı 2 tur diye izah ettin, geldi biri çıkmıyo, bir daha girememek de umrunda değil. Çivi mi dökeceksin yola durdurmak için :) Ya da biri kaza yaptı, kendine yada başkalarına zarar verdi. Bunun sorumluluğunu üstlenmek ağır şeyler. Yasal olarak anlaşma yaptın, sorumluluğu kullanan üzerine aldı diyelim. Vicdan olarak rahat edebilir misin öyle birşey olursa?

Abartıyor da olabilirim belki ama düzenli bir şekilde halka açmak çok büyük emek ve ekip ister bence.

Şimdi sen diyorsun ki ben tanımadığım insanı nasıl içeri alacağım vs vb şeyler diyorsun. Eskiden İstanbul Park' ın fotoğraflarını çekiyordum bir gün Şahin ile Renault 12 geldi bunlar zamanlarında çıkıyorsa elbet onlarda çıkar. Bak ben söyledim en başından beri taşkınlık yapan için 1 adet Trafik Memuru bekleyecek Çekicisiyle taşkınlık mı yaptı hoop trafik gelicek ne yapıcak Trafik Memurunun üstüne mi sürecek arabayı ? Hayır, e o zaman niye çekineyim ki ben ? Çekici 2 adet araca kadar alabilecek 1 tanesini tepeye koyar bekler, bakalım o arabayı görüpte taşkınlık yapan olacak mı ? Kim bile bile arabasını memur' a kaptırır birde cezası çekici parası otopark parası bayılsın ki ?

Eğer o şahin kaza yaparsa yaptığı kazanın masrafını ödeyecek kuruşu kuruşuna. Ondan gelecek zarar ile 500-600hp lik arabadan gelicek zararda bir olmaz onuda biliyoruz zaten. İşin vijdan azabına kalırsak o zaman orada Drift bile yapılmayacak orada ki bütün arabalar tehlike taşıyor, bir şey oldu gazlarken bir anda hakimiyet gitti patladı birisi allah göstermesin o zaman da vijdan azabı olmayacak mı ? Her türlü orada işin içinde Vijdan Azabı olur niye çünkü seyirciler için güvenlik az orada o yüzden Vijdan Azabını sokmayalım işin içine.

Mekan zaten ufacık neden ekip istesin ? Ya diyelim burasını 2 saatliğine açtık tur başına veya dakika başına listeye yazılcak ve sırası gelip girecek içeriye sıra sıra çıkacaklar. Sonra bitti gitti. Taşkınlık yapanı memur alıp götürücek. Kim bile bile lades diyecek ? :)

ozans
22-01-2015, 15:20
Şimdi sen diyorsun ki ben tanımadığım insanı nasıl içeri alacağım vs vb şeyler diyorsun. Eskiden İstanbul Park' ın fotoğraflarını çekiyordum bir gün Şahin ile Renault 12 geldi bunlar zamanlarında çıkıyorsa elbet onlarda çıkar. Bak ben söyledim en başından beri taşkınlık yapan için 1 adet Trafik Memuru bekleyecek Çekicisiyle taşkınlık mı yaptı hoop trafik gelicek ne yapıcak Trafik Memurunun üstüne mi sürecek arabayı ? Hayır, e o zaman niye çekineyim ki ben ? Çekici 2 adet araca kadar alabilecek 1 tanesini tepeye koyar bekler, bakalım o arabayı görüpte taşkınlık yapan olacak mı ? Kim bile bile arabasını memur' a kaptırır birde cezası çekici parası otopark parası bayılsın ki ?

Eğer o şahin kaza yaparsa yaptığı kazanın masrafını ödeyecek kuruşu kuruşuna. Ondan gelecek zarar ile 500-600hp lik arabadan gelicek zararda bir olmaz onuda biliyoruz zaten. İşin vijdan azabına kalırsak o zaman orada Drift bile yapılmayacak orada ki bütün arabalar tehlike taşıyor, bir şey oldu gazlarken bir anda hakimiyet gitti patladı birisi allah göstermesin o zaman da vijdan azabı olmayacak mı ? Her türlü orada işin içinde Vijdan Azabı olur niye çünkü seyirciler için güvenlik az orada o yüzden Vijdan Azabını sokmayalım işin içine.

Mekan zaten ufacık neden ekip istesin ? Ya diyelim burasını 2 saatliğine açtık tur başına veya dakika başına listeye yazılcak ve sırası gelip girecek içeriye sıra sıra çıkacaklar. Sonra bitti gitti. Taşkınlık yapanı memur alıp götürücek. Kim bile bile lades diyecek ? :)

Trafiğe kapalı alanda trafik memurunun ne kadar söz hakkı var? Zaten trafik kurallarının dışına çıkabilsin diye almışın adamı içeri, 5 dakika geçti 7 dakika oldu diye ne ceza verebilir polis? Polisi oraya nasıl getirteceksin? Zamanı hakkıyla insanlara nasıl bölüştüreceksin? 3 saati 5 dakikaya bölsen 36 araç eder. Hata payı ekle 30 araç. 5 dakika için o kadar yolu kim gelicek, geldi diyelim kim mutlu ayrılacak. Hadi beni araya sıkıştırın diyen adam ile kim uğraşacak. Ambulansın, itfayenin parasını kim vericek. 5 dakikasına 20 lira dedin masrafları karşılamak için, bir tayfa insanın topluca 3 saat almasını nasıl engelleyecen? Biz vakit niye alamıyoruz diyenler ile kim ilgilenicek? Beğenmediğimiz konileri kim dizicek, devrildiğinde kim toplarlayacak?

Yanlış anlama, fikrin çok güzel, keşke yapılabilse. Ama uygulamasını ile detaylı düşündüğünde bir sürü detayı var ve başlı başına bir iş. Hadi polis çağıralım kapıya izimleri yazalım ile olabileceğini sanmıyorum. Bu yükü sırtına alan biri çıkarsa ilk müşterisi ben olurum, onu da söyleyeyim, düşünce çok güzel.

Istanbul Park'ın fiyat zammını da zamanında bilip bilmeden çok eleştirdim. İşin iç yüzünü öğrenince organizatörlerin fedakarlıklarını da görüyorsun, dışarıdan gözüktüğü kadar basit birşey değil.

Dragger
22-01-2015, 20:23
Zamanında buz gibi soğukta veya yaz sıcağında, hava şartlarına aldırış etmeden defalarca Olimpiyata gitmiştik. 2 tane arabanın ortada boş boş dönmesi için değil, bu spora destek olabilmek içindi gidişimiz...

Ama anladığım kadarıyla bu spor Türkiye'de hiçbiryere gidemedi. Zaten burda yapılan drift de değildi, yurtdışında izlediklerimize bakarsak...

Şu an inanılmaz güçlü, swaplı arabalar var ama yine gidilen biryer yok, 2 kuka geç 2 açı ver vs oldu bitti...Adı drift başka bir icraat yok.

Kusura bakmayın ama başlamadan bitirdiniz bu işi bence TRde. Tabiki emeğe saygı duymak lazım birşeyler yapıldı çaba sarfedildi ama sonuç koca bir ''0''...

Şu otomobil camiasında, motorsporlarında 90lı yıllardan beri yüzlerce binlerce insan tanıdım, drift camiası gibi egolu, artist arkadaşlar görmedim.

Eray belki de o yüzden tutunamadı :)

CooLeqenD
22-01-2015, 20:24
Trafiğe kapalı alanda trafik memurunun ne kadar söz hakkı var? Zaten trafik kurallarının dışına çıkabilsin diye almışın adamı içeri, 5 dakika geçti 7 dakika oldu diye ne ceza verebilir polis? Polisi oraya nasıl getirteceksin? Zamanı hakkıyla insanlara nasıl bölüştüreceksin? 3 saati 5 dakikaya bölsen 36 araç eder. Hata payı ekle 30 araç. 5 dakika için o kadar yolu kim gelicek, geldi diyelim kim mutlu ayrılacak. Hadi beni araya sıkıştırın diyen adam ile kim uğraşacak. Ambulansın, itfayenin parasını kim vericek. 5 dakikasına 20 lira dedin masrafları karşılamak için, bir tayfa insanın topluca 3 saat almasını nasıl engelleyecen? Biz vakit niye alamıyoruz diyenler ile kim ilgilenicek? Beğenmediğimiz konileri kim dizicek, devrildiğinde kim toplarlayacak?

Yanlış anlama, fikrin çok güzel, keşke yapılabilse. Ama uygulamasını ile detaylı düşündüğünde bir sürü detayı var ve başlı başına bir iş. Hadi polis çağıralım kapıya izimleri yazalım ile olabileceğini sanmıyorum. Bu yükü sırtına alan biri çıkarsa ilk müşterisi ben olurum, onu da söyleyeyim, düşünce çok güzel.

Istanbul Park'ın fiyat zammını da zamanında bilip bilmeden çok eleştirdim. İşin iç yüzünü öğrenince organizatörlerin fedakarlıklarını da görüyorsun, dışarıdan gözüktüğü kadar basit birşey değil.

Trafiğe kapalı alan olsun, ne fark eder ki sonuçta içeride imzaladığı ve uymadığı kurallar var ? Kurallara uymuyorsa başına geleceklere katlanıcak. Ya zaten Pist diye bir şey yok mekanı biliyorsun orada nereye fazladan tur atacak ki ? En fazla 1 direk fazla dönecek ki oda Saniyeler sürer dakika tutmaz, plakası ismi soyismi yazılır bir daha içeri giriş izni verilmez. :icon_tup: Zamanı insanlara nasıl bölüştürücez, imzaladıkları kağıtlara uyarak aksi halde cezai işlem yapılacak onun için ne yazılır bilmiyorum.. Hadi beni araya sıkıştırın diyen adamda araya sıkışmayacak, iş başka arkadaşlık başka bu işlerde, liste dolduysa konu ve mevzu kapanır. Gerçi bayadır gitmiyorum ama gittiğim dönemlerde İtfaiyeye denk gelmedim ben, Ambulans görmüştüm galiba ama İtfaiyeye denk gelmedim. Beğenilmeyen konileri vb tarz şeylerle kim ilgilenicek ? Parayı kim alıyorsa o ilgilenicek, üyelerde konileri deviriyorlar ortadan fotoğrafcılar falan devrilen yere koyuyor koniyi..

Yok yanlış anlamıyorum, sonuçta ben bu tür organizasyonların içinde değilim ve tam anlamıyla bilgileri olması gerekenleri bilmiyorum. Ben sadece bir izleyici olarak aklımdakileri cümlelerime yansıtıp dile getiriyorum. Ben zaten diyorum bunlar oluşmayacak ama keşke olsada ilerlenilse.. Ama biz bunları yapılması içinde bir 5 yıl daha bekleriz nasıl olsa yurt dışında yapılmış bir şeyi 3-5 yıl sonra uyguluyoruz gerçi bu konuda 3-5 yılı çoktan aşmıştır ama bakalım ne zaman amatörlerin elinden minimum fiyatlarla güzel ilgi alakalı bol bilgili şekilde ilgilenilecek.. :confused:

Eray Yümsel
22-01-2015, 20:58
bende biraz düşündüm tekrardan okudum güneş gizligöz e çok sert bir cevap vermişim.
kısa ve öz şekilde söylediklerimin bazıları için özür diliyorum. buraya gene cevap yazmana gerek yok ben sadece belirtmek istedim.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10933730_10153049658272068_3351549755268202789_n.j pg?oh=0b9540369ec9b7a094fe06cd17067b91&oe=55654FCD&__gda__=1433019867_de7a8d3184833f41e4cf3173e52f700 2

bu gecede bişeyler karaliyacam bugün doğuşcan dursun ilede Allah büyük alakasız bir yerde denk geldik bi kaç istişare yaptık gece günceli çekerim.

he şunuda belirtiyim artık SOMUT olarak sözlerimin arkasında durup yarın siftahı yapıyorum karşı taraftan gelmeyen hiç bir cevap ve verilemeyen hesaplar neticesinde gerekli merciler ile yarın görüşeceğim saygılar sunuyorum...

CaN000
22-01-2015, 22:56
Reklamin iyisi kötüsü olmaz, kaç tane konu acip video koydum birak yorumu bu kadar tiklama almadi konu :d

Bi aksilik olmazsa, kismet olursa Ali ile birlikte TeamArt la 2015 yilinda Avrupada yarismak istiyoruz, bizim facebook sayfalarinida takip ederseniz sevinirim :d bi el atin destek olun. Tenks.

Emre Ekrem
23-01-2015, 08:54
Reklamin iyisi kötüsü olmaz, kaç tane konu acip video koydum birak yorumu bu kadar tiklama almadi konu :d

Bi aksilik olmazsa, kismet olursa Ali ile birlikte TeamArt la 2015 yilinda Avrupada yarismak istiyoruz, bizim facebook sayfalarinida takip ederseniz sevinirim :d bi el atin destek olun. Tenks.

Link gelsin olayım, gurur duyayım. :)

MOzen
23-01-2015, 09:06

Döverim seni çocuk! Takımın ismi düzgün yazılacak! :Deli:
TeamArt Force Drift Team (https://www.facebook.com/teamartforceD) ve TeamArt Carbon (https://www.facebook.com/teamartcarbone)

mkerim
23-01-2015, 09:59
Eray Yümsel ....
ilk yazdığın yazıda DRİFT yazan yerleri RALLİ, PİST ve motosiklet olarak değiştir gene mesaj aynı olacaktır. 1980 yılından beri otomobil sporlarına meraklıyım. Değişen hiç bir şey olmadığını söyleyebilirim. Piste gidersin adam sana ayrı sponsora ayrı konuşur. Hatta senin arkandan bir kameraman sponsora gidip bize ver bu işi diye dolaşır. ( bu bana değil hepimize yapılmış bir hareketti. ) Bu kadar AÇ adamın olduğu yerde bu spor nasıl ilerlesin ki. Bu işleri organize eden arkadaşların hallerinden anladığım kadarı ile dışarıdan onlara basit görünen drift işi, içerisine girince hiç kolay olmadığını anlayan sevimli arkadaşlar sporculukları ile bir yere gelemeyeceğini anlayınca eğitim ve sorma ver parası ile nemalanmaya çalışmaktalar. Adam eğitim verecek soruyorsun yaş 25. Evdeki ilk araba onun. Yani hiç otomobil kültürü yok. Hele bir tane var ki sorma gitsin 15milyon km yaptım diyor. Bu tipleri daha sayıp hatırlamak bile istemiyorum. Diplomalara gelince en orijinali bende isteyene bir kopya gönderirim. Sağa sola al diye verdiğim sertifikaları kopyalayıp kursiyerlerine bile veren var. Kasko bu eğitim sertifikasını görünce indirim yapıyormuş. Dediğin gibi en dandik A4 e basıp veriyorlar. Çok saygın federasyonumuz ise otomobil adı geçen her şeyden önce ne kazanacağına bakarken bu bir spor diye düşünüyor mu merak ediyorum. Kendilerinin çalıp kendilerinin oynaması ise her dalda var. Adamı geçersin kronometre bozuk der. Yeni zaman için tekrardan hak kazanır hatta bütün milleti zamanlarını yeniden yapmak üzere piste çıkartır. Neden mi ?? geceden kalmıştır ancak akşama ayılır. Ama mangal ve diğer alemlerde organizatörün kankasıdır. sende yorulunca hadi bakalım kalk 2. sıradan. Yada kulede istediği zamanı sana yazsın. Hata baktı olmuyor sen adamı ittin desin ceza versin. Bu sporu yaptığım zamanlarda bazı kişilerin üzerine yürümüşlüğüm var. Hatta orman kuralları ile hakkımı aldığım zaman sana hiç yakışmadı diyenler, acaba sıra kendilerine geleceği için mi ılımlı olmuşlardı hep merak ederim. Bazı bu işlerin deneyimlileri zamanında kendilerine kol kanat gerenlere demediklerini bırakmazken geçmişten günümüze onlar sayesinde geldiklerini unutan tiplerdir. Türkiyede bir Türk takımı drift rekoru kırdı. Sadece kendi hallerinde işlerini yaptılar ve gittiler. SESSİZce .. Bu durum federasyonun umurunda bile olmadı. Ama bu organizasyon yapılırken bu iş için kaç para yatırıldı acaba federasyona. Adamlar sessiz sedasız Türkiyeden başka her yerde adlarını duyurdular. Ne kadar kötü bir durum değil mi?
Anlatmakla bitmez...............
Ne yazıkki kurallar hep bu işi organize edenden yana. Desenki pist benim arabalar benim ben oyun oynayacağım. Federasyon gene bana para ver diyecek.
Bir gün pistte organizasyon, gene zamanlar ile oynarlarken eski bir balkan şampiyonunun dedikleri ile bitireyim.
Burada sadece pistteki yarışanları geçmen birinci olmana yetmez. Hakemleri, organizasyonu , kulüpleri geçeceksin ancak o zaman olur demişti.

Asil
23-01-2015, 22:24
Bu konu drift organizasyonundan men edilen bir kişinin hırsını dışa vurduğu, kişisel hesaplaşma yaptığı bir konu şeklini almış.
Bu konuda drift sporunu geliştirebilecek veya sağlıklı bir şekilde sorgulayacak bir ortam göremiyorum bir kaç post dışında.

Eray Yümsel
24-01-2015, 11:08
Karşında bir muhatap yok mantıklı cevap veren bir kurum yok sen madem konuyu okudun bu cevabı yazdın seninde bir farkın yok demekki

DOHC
24-01-2015, 19:45
Anlaşılan Eray Yümsel dolandırıcı değil. Esas drift kulübü sütten çıkmış ak kaşık değilmiş........

asmisinsan
25-01-2015, 09:34
Zamaninda yazin sicaginda kisin sogukta cok izlemeye gittik onceleri seyircilere ucretsizdi kalabalikti sonradan ucretli yaptilar kalabalik gene ayniydi ama alinan ucretin karsiliginda verilen koca bi 0 gelen insanlar icin bi lavabo bile yaplmamisti bide pilotlarin orda uzay mekigi kulaniyormus gibi tavirlarini saymiyorum mavi toyotanin yanisi benim icin oranin bitisi oldu.eray bi renk katiyordu oraya ama diger araclarin yanina k8mse gitmezken tenekenin seyircisi coktu belkide biraz sempatik oldugu icin

burakgunay
25-01-2015, 12:39
http://www.techturkey.com/forum/videolar/198196-sled-builders-wild-poland.html

Şunlardan ne eksiği var bizim ülkenin, ankarada köşe başı 3.20 3.25 3.28 her türlü bmw e30 e36 e46 e90 bilmem ne hepsinden var. Adamlardaki ortamın güzelliğine keyfine bak.

Smoke06
25-01-2015, 15:23
Aynen katılıyorum.İlk zamanlar iyiydi.Şuan baktığında izlediğinde egolu bi kaç insanın duba etrafında kendini tatmin ettiği bi ortam gibi duruyo.Yapılan pahalı oyuncaklarla boşboş yıllardır aynı yuvarlakta dönülüyo.Bu işin maddiyatla vs ilgisi yok gönül vermiş bu işi cidden istiyen insanların yapması lazım ki spor ileri taşınsın.Örnek todor dunev 200hp ca18detle adam v8 rb 2jz rakıplerını yenıp koe 1. liği aldı.Ve şöyle bir durumda var , yurtdısında cokcok tanınmıs super bı yarıscıya mail at yada faceden bisi sor hemen cevap verir yardımcı olur bizim bu arkadaşlara bişi sor cevap dahi vermez.Neyse söylenecek çok şey varda gerek yok.