Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi A1 185 hp hakkinda bilgi
Mehmet Opc
19-01-2015, 13:19
Arkadaşlar merhaba Audi A1lerin 185 hp likleri var arkadaşim almayi düşünüyorda 2012 model falan bu araçlarda polo gti motoru varmiş bizi düşündüren konu Polo GTİ larda yağ yakma problemi var A1 lerdede aynı sorun varmi ve şanzumanida G-tronik'ti sanirim ismini yanlışta hatirliyo ollabilirim şanzuman konusunda nasıl sıkıntı yaratirmi sizde 2. el olarak alınabilecek bir arabami + lari ve - leri nelerdir sizce ve ses sistemi 13+1 olduğu söyleniyor tesisatli arabadan daha iyi çalar o zaman o sistem :D biraz aydinlatabilirseniz sevinirim
Sc+turbo motor, az yakıt, polo gti'dan hızlı, audi kalitesi ve retro tasarım. Mantıklı bir araç ama, Mini Cooper S varken, A1 tercih etmezdim. Yinede zevkler renkler tabi ki, hayırlısı olsun şimdiden.
golgeoyunu03
19-01-2015, 15:09
Motoru polo gti ile aynı değil diye biliyorum, yüklemeye müsait değil demişti bi abim..
İyi araştırın derim.. Ve son olarak ön takımı inanılmaz sert bir araç bilginiz olsun
Mini cooper jcw tercih ederim dakika düşünmeden.
Kız arkadaşımda var S Line 185lik. 27.000 km oldu yağ ile ilgili hiçbir sıkıntı çıkarmadı bize şuana kadar.
Arabanın en büyük - si ; 1.2.3 vites basınca komple sarıyor. Yola tutunamıyor. Süspansiyonları aşırı ama aşırı sert sanki coil varmış gibi. İç malzeme kalitesi mükemmel değil ama kötü de değil. Dar bi konsepte sahip. Ses sistemi 13+1 mi bilmiyorum ama gayet güçlü ve kesinlikle son ses bile bozmuyor kaliteyi. Aklıma gelen şeyler oldukça eklemeye devam ederim yine.
ilk defa duydum 1.4 Tfsi 185 hp iyimiş bu kasa ile zaten uçması lazım bu arabanın. Yazılım egzoz flan sapıtır bu :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-makina-fabrika-cikisi-185-beygir-f1-otomatik-sunroof-bi-xenon-194234485/detay
a1-> polo gti -> ibiza cupra -> fabia vrs
kalite ve gider sıralaması bu şekilde bence. g değil s-tronic buarada :)
kalitesi nekadar yüksek olsada muhtemelen en dar içi olanda a1 dir heralde cünkü hakkaten dar ozellikle sagdaki icin cam tavan varsa kurtarabilir.
her ne olursa olsn sonucta bir audi tabi onuda atlamamak lazm hernekadar bişeye benzetemesemde yine bir sekli semali var
en baz dizel a1in bile gayet harika ses sistemi var kac hoparlör bilmiyorm ama eminim daha iyidir 185liğinki.
Typer almadan önce piyasada yüksek değildi o zamanlar , 43.000 liraya anlaşmıştım bir arabayla . Sürüşünden keyif almıştım zaten küçük o motorla çok keyif veriyor insana. Yalnız gerçekten dar bir araba ki şu an ki fiyatlarıda cabası . Fiyat konusuna girersek cooperS jcw daha mantıklı olur gibi.
Ama a1 piyasada fazla yok , görüntüsü de benim gözüme çok hoş geliyor farklı tatlı bir sempatisi var arabanın .
golgeoyunu03
19-01-2015, 15:26
Ve eğer alıcaksanız çift renk kombinasyonu yapmanızı kesinilkle öneririm
Otto_Skorzeny
19-01-2015, 15:36
kırmızı-gri ikilisi çok iyi duruyor
Mehmet Opc
19-01-2015, 15:40
Bence audi a1 mini cooperS ten çok daha yakısıklı ve daha güzel duruyor ben pek beğenmiyorum MCS leri yol tutuşu hakkında bilgisi olan varmi ve 1.80 üstü biri kullanirken rahat edebilirmi aracin içinde :D
ahmet_xy
19-01-2015, 15:40
Bu a1'ler, cth motorlu polodan hizli mi? Deneyenler oldu mu hic?
Typer almadan önce piyasada yüksek değildi o zamanlar , 43.000 liraya anlaşmıştım bir arabayla . Sürüşünden keyif almıştım zaten küçük o motorla çok keyif veriyor insana. Yalnız gerçekten dar bir araba ki şu an ki fiyatlarıda cabası . Fiyat konusuna girersek cooperS jcw daha mantıklı olur gibi.
Ama a1 piyasada fazla yok , görüntüsü de benim gözüme çok hoş geliyor farklı tatlı bir sempatisi var arabanın .
43.000tl olanın 185 olması mumkun değil anıl. Sadece kasa aynı gerçi 185lik bodykitli kendinden.
ygtkrmdnz
19-01-2015, 16:13
Mtm firmasinin yaptigi bir araci izlemisim 500hp civari 324 yapiyoru kadran videosu cok eglenceliydi :)
ygtkrmdnz
19-01-2015, 16:30
Ne oldu abi neyi memnun etmedi miniler iyidir aslinda biraz serttir sadece
2.el jcw mini lerin hic fiyatina baktiniz mi 2012 model falan ?
Bakmadiginiz belli ki onu oneriyorsunuz :)
A1 fiyatina mcs bile anca iste ne jcw u ?
Konun başlığında mini ile ilgili herhangi bir şey yokken neden herkes mini tavsiye ediyor ben onu anlamıyorum.Kırmızı siyah renk kombinasyonu olanlar mükemmel duruyor gti dan farkı 185 hp olması sanırım
lacivert-gri olanlar fena duruyor fiyatlar biraz dengesiz olmasa mito dan sonra aklımda olan bir araba :)
Konun başlığında mini ile ilgili herhangi bir şey yokken neden herkes mini tavsiye ediyor ben onu anlamıyorum.Kırmızı siyah renk kombinasyonu olanlar mükemmel duruyor gti dan farkı 185 hp olması sanırım
Bende dahil Herkes Araç hakkında ki fikrinden sonra kendisi olsa yapacağı tercihi yazmış. Bu MiniS'de olur, 991 Gt3'de olur. Ki Mini ile A1 direk rakip araçlar. İkiside çok dar, kullanım olarak S' önde. Sence Söylemeyelim mi şimdi fikrimizi?
Her neyse, konu sahibinden özür diliyorum.
yusuf yılmaz
19-01-2015, 18:13
arkadaş bir soru sormuş ama bilip bilmeden yazan insanlarda var
cupra polo audi hepsi aynı motor dynoda çoğu 180 artı çıkıyor
cth motor yağ tahliye cav motora göre değişik bu yüzden az yağ yakar bazı cth lar hiç yakmıyor bu daha çok sorun bir miktar eksilteni daha makbul benim hiç yakmıyor mesala 5 bin de en fazla 1 lt yağ eklersin bumu sorun yani
castrol daha ince bir yağ daha çok eksiltir eksiltmesin istiyorsan daha kalın yağ kullanırsın mesala motül veya 10 60
ama 75 bin audi a1 e verimez
polo veya cupra 50 bine alınır
25 bin e değmez
aradaki o 25 bini marka farkı kalite farkı premium sınfa gidiyor civatasına kadar aynı olsada.
ozaman 50 de vermeyin 40 fabia alın en ucuzu o :D
hatta hiç birini almayıp alternatif olarak Mito QV de bakılabilir
Ben 1.90 boyunla 125 ligini kullandim. Arabaya sigdim rahatti ama arkama birisi oturamaz :D kalite olaraka polo ve ibiza bence yarisamaz ama aradaki farkada deger mi bilemedim. Ama para kafaya takilmicaksa kesinlikle tavsiye edilir :) hem trafikte az var hemde oldukca seri ve keyifli bir arac :)
yusuf yılmaz
19-01-2015, 18:20
aradaki o 25 bini marka farkı kalite farkı premium sınfa gidiyor civatasına kadar aynı olsada.
ozaman 50 de vermeyin 40 fabia alın en ucuzu o :D
hatta hiç birini almayıp alternatif olarak Mito QV de bakılabilir
senden rica ediyorum nazikçe benim yorumlarıma cevap yazıyormuş olmayasın..lütfen...
Bir arabanın fanatiği olmaya gerek yok bende mito qv var şuan a1 benim arabama göre bir tık daha Premium ben bunu kabul ediyorum polo yada cupra sahipleri her karşılaştırma konusunda yok o fiyata o alınmaz polo var cupra var diye geliyor. piyasada şuan bu arabanın ayarında polo gti en az 60 bin 50 binlik arabaların çoğu eski tip motor sağı solu vuruk gazlanmış arabalar.
Suleyman
19-01-2015, 19:03
a1 185 nerde gti dan hızlı?Kim ne zaman ne şartlarda denedi?Aksine gti daha hızlı a1 den diye biliyorum varsa deneyebiliriz de.
yusuf yılmaz
19-01-2015, 19:11
a1 185 nerde gti dan hızlı?Kim ne zaman ne şartlarda denedi?Aksine gti daha hızlı a1 den diye biliyorum varsa deneyebiliriz de.
a1 kilosu önemli Süleyman agırsa doğru
yusuf yılmaz
19-01-2015, 19:18
SüperPlus kurşunsuz ROZ 98¹³ katolog verisi
bu arada bizim kötü 95 oktanla 185 hp imkansız elbette
Suleyman
19-01-2015, 19:19
a1 kilosu önemli Süleyman agırsa doğru
A1 185 lik gti dan hafif değil hatta 3k cam tavansız gti, a1 den daha hafif diye biliyorum.
arabayı tanımıyorum, ancak x.y müzik sistemi var harika şeklinde bir değerlendirme kriterini silmen ve motor/transmisyon/iç mekan/konfor/süspansiyon/fren gibi arabayı araba yapan unsurlara bakman doğru olur.
müzik sistemi, içerde ekran, alttan bluetooth üstten solaryum gibi olaylar antin kuntin şeyler olup satış cafcafı için kullanılıyor.
bu arada hiç bir pro araba ses sisteminin 13.1 gibi bir "driver serisine" sahip olduğunu duymadım. 10.2, 22.2 gibi tescilli surround sistemler var ki bunlar [I]demo[I] seviyesinde, sinema salonları için tasarlanmış ve henüz standart olamamış tasarımlar...
yusuf yılmaz
19-01-2015, 19:23
A1 185 lik gti dan hafif değil hatta 3k cam tavansız gti, a1 den daha hafif diye biliyorum.
sport paket 30 kg ağır
eğer alıncaksa onun hızlanma verileride poloya göre kötü zaten
Mehmet Opc
19-01-2015, 22:36
arabayı tanımıyorum, ancak x.y müzik sistemi var harika şeklinde bir değerlendirme kriterini silmen ve motor/transmisyon/iç mekan/konfor/süspansiyon/fren gibi arabayı araba yapan unsurlara bakman doğru olur.
müzik sistemi, içerde ekran, alttan bluetooth üstten solaryum gibi olaylar antin kuntin şeyler olup satış cafcafı için kullanılıyor.
bu arada hiç bir pro araba ses sisteminin 13.1 gibi bir "driver serisine" sahip olduğunu duymadım. 10.2, 22.2 gibi tescilli surround sistemler var ki bunlar [I]demo[I] seviyesinde, sinema salonları için tasarlanmış ve henüz standart olamamış tasarımlar...
Bilmediğimden soruyorum ses sistemi için sahibindende gezerken adamin biri 13.1 yazmıştı bende bilgilenmek için sormuştum
Mehmet Opc
19-01-2015, 22:40
Arkadaşlar henuz cevabimi tam alamadim GTİla aynı motor mu var yağ eksiltme sorunu yaşaniyor mu TFSI'larda ve S-tronick şanzumanlarda genel sorun olduğu söyleniyor biraz daha açık bilgi verebilirmisiniz.Aracin yol tutuş ve fren performansı nasıldır.Aracin piyasasi 67-72 bin TL arasi zaten 3-4 tane var ve Polo Gti'larin çogu yağ yakıyor yada değişensiz boyasiz olani yok olanlarda 60 bin gibi fiyat isteniyor benim duyduğum kadarıyla GTilar güzel yol tutmuyormuş aman sakin GTi'ci arkadaşlar bağırmasın bana ben sadece duyduğumu söylüyorum aradaki 10 bin lira farkta marka farkı ve sağlamlık farkı olarak düşünüyorum
Bilmediğimden soruyorum ses sistemi için sahibindende gezerken adamin biri 13.1 yazmıştı bende bilgilenmek için sormuştum
yanlış yazılmıştır, kafanı karıştırmasın...
yusuf yılmaz
19-01-2015, 23:09
Arkadaşlar henuz cevabimi tam alamadim GTİla aynı motor mu var yağ eksiltme sorunu yaşaniyor mu TFSI'larda ve S-tronick şanzumanlarda genel sorun olduğu söyleniyor biraz daha açık bilgi verebilirmisiniz.Aracin yol tutuş ve fren performansı nasıldır.Aracin piyasasi 67-72 bin TL arasi zaten 3-4 tane var ve Polo Gti'larin çogu yağ yakıyor yada değişensiz boyasiz olani yok olanlarda 60 bin gibi fiyat isteniyor benim duyduğum kadarıyla GTilar güzel yol tutmuyormuş aman sakin GTi'ci arkadaşlar bağırmasın bana ben sadece duyduğumu söylüyorum aradaki 10 bin lira farkta marka farkı ve sağlamlık farkı olarak düşünüyorum
Kardes sen cvp lari okumadin sanirim ayni motor var yag yakma sorunu yok
43.000tl olanın 185 olması mumkun değil anıl. Sadece kasa aynı gerçi 185lik bodykitli kendinden.
O fiyata imkani yok cunku , bu kadar mi fiyat artti ,
ygtkrmdnz
19-01-2015, 23:33
2000-3000 km den sonra r56 ile kiyasliyorum icerden plastik sesleri gelmeye basliyor evet gercekten cok sert bi yapisi var ama sanirim mini alinacaksa s modeli alip gazlamak gerekiyor normal sekilde binek otomobil olarak 100.000tl yi hak edecek birseyi bence de yok o paralara cok daha iyi secenekler var
Birde son olarak a1 ile miniyi o kadar iyi tanimissiniz neden bile bile gidip aldiniz onu da sormadan edemedim
Mehmet Opc
19-01-2015, 23:34
aracımın konusunda da yazmıştım, faydalı olur. kendi yorumlarım:
+rekor seviyede düşük yakıt tüketimi
+imaj ve dikkat çekici tasarım
+çok iyi performans
+sağlam yere basma hissi
+iyi frenaj
+yüksek sürüş zevki
+ışık paketiyle birlikte gerçekten eğlenceli iç mekan
-karmaşık kokpit ve multimedya sistemi
-rölantide traktörlere taş çıkartan ses seviyesi
-çok sert direksiyon
-aşırı sert süspansiyon
-konforsuz spor koltuklar
-zor arkaya geçiş
-hiçbir şekilde sunulmayan cd çalar ve sd kart yuvası
-yüksek fiyat ve pahalı donanımlar
böyle bir araç için şunlar eksi midir bilemedim:
-cidden dar arka kısım
-aynı ciddiyette küçük bagaj
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
A1 185 liklerde Start-Stop yok mu ve aracin modunu ayarlıyamıyormusunuz comfort sport diye direksiyon hep sert mi şehir içinde bu büyük bi sıkıntı yaratabilir
Bose var 13 hoparlörlü, opsiyondu.. 185 lik aynı motor olsa da ufak tefek farklılıklara sahip diye biliyorum, ama a1>polo>ibiza>fabia olarak söylenirdi hep standart performans konusunda.
http://images.caricos.com/a/audi/2012_audi_a1_sportback/images/1024x768/2012_audi_a1_sportback_128_1024x768.jpg
yeni miniyi bilemiyorm ama a1 de bahsedilen gibi ymuşak bir araç değil aksine direksiyonu sert. yine dizelden yola cıkarak soyluorm yol tutusu gayet iyi ki 185ligin jant lastigiyle cok daha iyi olur. arka cam resistans tuşuna basmak icin elini söyle üstten dikine sokman gerekebilir elin biraz büyükse sacma biyere montelemişler. şürüş modunu dizelde yoktu enazından attractionda yok belki üst pakette yada tfsi da koymulardır :)
Ben bu aksam ruhsatin resmini koyim, hic bilmiyorim a1 kac kg. Cam tavan 185 full sline. Gti-a1 olayi ordan devam eder bari :D
Mehmet Opc
20-01-2015, 12:28
Ben bu aksam ruhsatin resmini koyim, hic bilmiyorim a1 kac kg. Cam tavan 185 full sline. Gti-a1 olayi ordan devam eder bari :D
Sanirim sizde Sline 185 lik A1 var sürüş modu varmi aracinizda sport , Comfort diye
Sanirim sizde Sline 185 lik A1 var sürüş modu varmi aracinizda sport , Comfort diye
evet, yani kız arkadaşımın aracı. Bu akşam tam detaylı bakarım sürüş modu için. Hiç kullanmadım şayet varsa da çünkü.
individual
20-01-2015, 19:59
Vag grubunun en küçük hızlı aracı.
polo gti dan daha kaliteli ve biraz daha hızlıdır.