PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : prelli pzero lastik hatasi hakkinda

vtec41
20-01-2015, 06:36
Slm arkadaslar aracim 2009 model accord
18 09 2014 tarihinde maslak jant1 prelli bayiden 4 adet prelli pzero 235 35 19 lastik ve jant aldim.
Aractan ugultu geliyodu ve servise gittim meger on lastikler su kanallarinin ordan erimis ve ortasi cukur kalmis arkalarda hic bir sorun yok disler gayet iyi. On lastiklerinin uretim hatali oldugunu formunun bozuldunu soylediler .
19 01 2015 de izmit prelli fabrikaya gittim lastiklerin dis derinliklerine baktilar sonrasinda rot ayarina bakalim dediler rot balans makinasina araci cikaramadik alcak oldugu icin. Sonrasinda calisan gorevliler araca camur atarak
Rot ayarlari bozuk
Onduzen lastik acisi bozuk
Bu lastik ebati araca uygun degil
Diyerek birsey yapamayiz dediler. Araca gozle bakarak bunlari soyleyebildiler. Bende aracta herhangi bir sorun olmadini istedikleri yere baktirabileceklerini soyledim. Bisey yapamayiz deyip konuyu kapattilar.
Simdi elimde herhangi bir resmi yazida vermediler
Eger bu lastik olcusu benim aracima uygun degilse janti satan firma mi suclu
Yoksa fabrika hic bir islem yapmadan beni basindan saldigi icin ve araca camur attigi icin o mu suclu
Lastik ve jantlari aldigim jant1 firmasini aradimda kendilerinin yapacak bir seyi olmadigini soylediler. Ustelik lastik ve janti satarken lastiklerin en iyi lastik oldunu 6 ay garantisinin oldunu kosulsuz degisim oldunu soylediler ama ortalikta benimle ilgilenen birileri bile yok.
Ustelik lastigi aldigim 3 ay sure icinde 3 defa sadece balans yaptirmaya maslaga gittim..

Sonuc olarak 3 ayda on lastiklerim bitti.
Ne yapmam lazim

Dou
20-01-2015, 06:44
Yaptıkları yanlış, ona bir lafım yok. En azından bir şekilde rot ayarına bakılması lazım.

Fakat bu tip olaylarda %90 rot ayarının bozuk olmasından kaynaklanır. Sağa sola çekme olmasa bile yapabilir.

Tabi dediğim gibi, bakmadan göndermeleri yanlış. En azından kullanıcının içini rahat ettirmeleri gerekirdi.

Umarım soruna çözüm bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

ozans
20-01-2015, 06:52
Ortadan eridiyse aşırı hava basmış da olabilirsiniz.

sikayetvar.com'a yazarsanız belki birileri dönebilir size.

Maxi
20-01-2015, 07:22
o lastiklerin 3 ayda bitmesi gerçekten çok zor
siz hava basıncı yada rot ayarının düzgünlüğünden eminmisiniz? + kamber ayarından?

vtec41
20-01-2015, 08:35
fabrikadan çıktıktan sonra içim rahat olsun diye aracı ön düzen rot balans ayarına soktum araçta herhangi bir sorun çıkmadı hatta usta bundan iyi ayar zor dedi herhangi bi ayarsızlık yok dedi
zaten düzenli olarak ön düzen rot ayarı yaptırıyorum 10 bin km de bir lastikleri ön arka yaptırıyorum zaten 35 yanak olduğu için lastik yok jantta gidiyorum her gün havasını kontrol ediyorum onuda geçtim
prellide çalışan arkadaşlarım var lastikleri zaten onlar gördü üretim hatası dedi git değişsinler dedi ama koskoca fabrika çamura yattı..
benim bayan giyim mağazam var gelen müşterilerin ürünlerini kendim değişim yapabiliyorum yada yenisini verebiliyorum koskoca prelli fabrikası çamura yatıyo..
onuda geçtim o jant1 firmasından 2 takım jant 2 takım lastik aldım 5000tl ye yakın para verdim hiç ilgilenmedilerya ben ona yanıyorum..

Emre Ekrem
20-01-2015, 08:39
Orijinal jant lastik duruyorsa takıp sadece lastikleri götürseniz o şekilde inceleseler?

vtec41
20-01-2015, 09:49
malesef orjinalleri yok

smtkrglu
20-01-2015, 14:41
İki aydır bende accordumda 225-35-19 ebatlı lastik kullanıyorum ve hiçbir şikayetim yok ilk defada kullanmadım bu ebatı kendim jant lastik işi ile uğraşıyorum anlattığınız problemin bir kaç nedeni var fazla hava basıncı yada tel kırığı oluşur lastik yüzeyinde gözle görünmez aracın kamber ayarı düzğün bile olsa sırt yüzeyi yerle fazla temas eder o şekilde olur...

http://i.hizliresim.com/2YE7bq.jpg (http://hizliresim.com/2YE7bq)

onursumer
20-01-2015, 15:24
ortadan nasıl bir aşınma olmuş resim mevcutmu?

aldığınız yerin hiçmi insiyatifi yok o kısmı bana garip geldi

vtec41
21-01-2015, 11:35
resmi çekip koyarım en kısa zamanda
fabrikada adam akıllı lastiği kontrol etmedilerki birde garantisi var diye övüyolardı yazık gözünü seviyim brigstone s001 lastiklerimin
zaten o lastikleri aldığım maslak jant1 firmasına hakkımı helal etmiyorum alırım başka bi yerden bi takım lastik binerim devam ederim ama esnaflık mal satana kadar değil

vtec41
21-01-2015, 11:40
üstelik jant lastiği aldırken çok ilgilenmişlerdi bi ilgi alaka falan sonra aldıktan bir hafta sonra balans ayarına giderken izmitliyim diye giderken bir kutu pişmaniye götürdüm üstelik kuzeninde kanına girdim onun aracınıda götürdüm onada bir takım jant ve pzero lastik aldık
ama çok ilgili arkadaşlar parayı alana kadarmış

crazydog
21-01-2015, 11:44
Fotoğraflarını koyabilirmisin merak ettim bende, Normalde herhangibi bi pirelli bayisine gidip lastiği bırakırsan incelemeye alırlar fakat kullanıcı hatası olma olasılığıda yüksek fazla hava basıncı , rot yada kamber ayarının düzgün olmaması gibi, lastiğin fotoğraflarını koyarsan en kötü ihtimal peder bey'e bi göstereyim eski pirellicidir belki bi yardımı dokunur.

smtkrglu
21-01-2015, 17:52
Satıcının tavrı illaki olmamış ama şöyle bi durum var pirellide sattığım bi lastik bu güne kadar 23 e yakın lastik gönderdim farklı markalardan garantiye lastik hatası %10 cıvarı gerisi müşteri hatası diye dönüş yapıldı sebebi şu ben satıcı ağzıyla konuşmuyorum müşteri çok para ödediği zaman lastiğe çok fazla beklenti içine giriyo buda doğal olarak lastik beklentiyi karşılamıyor emin olun marka lastiklerdi hep garantiye gönderdiklerim...

vtec41
22-01-2015, 10:01
neyse yapıcak bişey yok olan oldu okadar dikkat etmeme rağmen bu tarz şeyler beni buluyo sinirim bozuluyo
ne kadar üstüne düşsen o kadar çok sıkıntı çıkıo
neyse hayırlısı olsun

cavador
04-02-2015, 05:36
tr de hangi aracın kamberi yada rotu düzgünmüş ki? 3 ayda bir teker alıyor vatandaş, böğle akıl verenlerin damakları kırılana kadar dövesi geliyor insanın

mkerim
04-02-2015, 07:50
Ön düzen ayarlarını nerede yaptırdınız. Çok meşhurlardan biri yanlış ölçüm yaptığı için sordum. Adamın makinası bozuksa sizde yanlış yapmış olabilirsiniz.

Sıfır araca kazalı dedi, ölçümü bir türlü yapamadı vs vs. sonra cihazın kalibre edilmediğini öğrendik.