Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızın annesi ile tanışmaya giderken ...
cümleten s.aleyküm.
evli abilerim ,bekar arkdaslarm ve değerli ask hayati yaşayan kardeşlerm. önce hikayemi kısaca özetleyim.
aylar evvel kızın birini görmüş ve kapılmıştim. çeşitli yollarla kızla tanışmayı denesem de dönüş alamadm. sonra oturup planli programli yer,zaman,mekan ilişkini oluşturup tekrar karşısına çıktım. niyetimin evlilik olduğunu ,ciddi düşündüğümü belirttim. işte çiçekler böcekler aldım vs. derken görüşmeye ikna ettim (8ay sonra). bir iki derken birbirimizin özel hayatına dahil olduk. zaman ilerledi ve ailelerin haberi oldu. 3 gün sonra yani 24 ocak cumartesi günü ailesi ile tanışmaya tek başıma gideceğim. sadece annesi ,teyzesi vs. olacak. erkekler yok. dışarda görüşecegiz. ikimiz de işi gücü olan İnsanız. yaslarmz 25.
simdi siz degerli abilerimden önerilerinizi bekliyorum. sizn ilk görüşmede yaptığınız takdire şayan seyler ve ulan keske yapmasaydm dediginiz şeyler neler.
şu kardeşinize bi akıl hocaligi yapsanız.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. 21/01/2015
yol yakınken don bulaşma o işlere bekarlık sultanlık
hesabı onlara kitle ne kadar ciddi olduğunu düğün masraflarını biriktirdiğinin farkına varsınlar :D
geçmiş olsun.
abi öyle bi ihtimal yok. seviyorum :)
hesabı onlara kitle ne kadar ciddi olduğunu düğün masraflarını biriktirdiğinin farkına varsınlar :D
geçmiş olsun.
bu fikir baya orjinal abi tuttum bunu :) ama gerçekçi şeyler lazm bana :)
kendı karakterını en ıyı şekılde anlat,kotu alışkanlıkların varsa gızleme alkol mesela,herşeye tamam deme evlenırsende kaynanana en uzak yerde evını tut,kaynananı evindeki olan işlerine karıştırma aynı şekılde kendı aılenıde,son sozum bunları unutma kardeşim kolay gelsın
kendı karakterını en ıyı şekılde anlat,kotu alışkanlıkların varsa gızleme alkol mesela,herşeye tamam deme evlenırsende kaynanana en uzak yerde evını tut,kaynananı evindeki olan işlerine karıştırma aynı şekılde kendı aılenıde,son sozum bunları unutma kardeşim kolay gelsın
abi kiz Ankaralı. ben Çorumluyum. tokatta çalışıyoruz. muhtemelen evlendkten sonra tokatta oturacagz. tedirginm braz ilk olduğu içn.
overblack
21-01-2015, 17:51
bu işler erkek erkeğe halledilir. bence git babasınla tanış önce.
Kardeşim nacizhane fikrim; olduğun gibi ol.Kısa ve öz.Hedeflerini varsa planlarını anlat ve seviyor isen annesinin teyzesinin suratına baka baka kızlarını ne kadar çok sevdiğini söyle.Zaten seninle görüşmeyi kabul ettiler ise sana karşı olumsuz önyargıları yoktur.Allah mutlu mesut etsin, yapamayacağın şeyin sözünü de sakın verme.
SerkanYazgan.
21-01-2015, 17:56
Başıma gelmedi ama 14 şubattan sonra gelecek gibi :) Tanıştığın zaman karakterinden ödün verme, neysen o ol.Az ama öz konuş zaten anasıyla teyzesi seni sorularıyla boğar.
Yapman gereken şeyler; efendi ve güleryüzlü olmak. Karşındakine güven veren bir yapın varsa emin ol herşey yolunda gidecektir.
Yapmaman gerekenlere gelelim. Düğün konusu felan açılırsa büyük sözler verme, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım gibisinden konuş.
turbo&quattro
21-01-2015, 18:04
Yas 25 ne evliligi yasa hayatini :)
Kardeşim nacizhane fikrim; olduğun gibi ol.Kısa ve öz.Hedeflerini varsa planlarını anlat ve seviyor isen annesinin teyzesinin suratına baka baka kızlarını ne kadar çok sevdiğini söyle.Zaten seninle görüşmeyi kabul ettiler ise sana karşı olumsuz önyargıları yoktur.Allah mutlu mesut etsin, yapamayacağın şeyin sözünü de sakın verme.
kesinlikle bir de konuşman ve davranışın sana ekstra olumlu olarak geri döner.
Valla kolay gelsin ama anladığım kadarıyla ilişki çok uzun süredir devam etmiyor?
Bence acele etmeyin evlilik için eğer düşündüğüm gibi taze ise ilişki özellikle. Ya da nişan - düğün sürecini biraz aralıklı tut, şimdi tanışırsın nisan nişan temmuz düğün demesinler bide kızın ailesi.
Tanışma kısmında ise, sorulara net ve hızlı cevap ver mümkün olduğunca, vaadlerde bulunma, olduğun gibi ol. Gerisi çözülür kendi kendine zaten.
10 Sene sonra aynı yerde aynı gün buluşalım de..
Kafayı yemişssiniz yemin ediyorum vazgeçin şu sevdadan :)
abi ben 23 yaşındayım isteme olaylarının arifesindeyiz şuan :)
Bence ikili diyaloglarda kesin ve net konuşarak karşındaki kişileri etkilemeni öneririm. Ne fazla samimi ne de fazla resmi olasın aranız karşı tarafla. Birlikteliğinizin gayet ciddi olduğunu yansıtmalısın ailesine. Duruş çok önemli ayrıca kendinden emin olmalısın ki karşındakini de etkileyebilesin. Giyimine de özen göstermeni öneriririm. Yine ne çok resmi ne de çok spor-sıradan olmalı bence. Benim kız arkadaşımın babası beni çok sever mesela gayet 2-3 günde bir arar daha ortada ciddi bir girişim olmamasına rağmen.
Bence evlenmek icin ideal yas araligi 30-35 (Cok istekli adam 30, gonlu pek olmayan 35)
He madem kafayi kirdin,
Kasilma, yapmacik olma.
Anne sert tavirli olsada sen surekli yumusak yuzlu ol.
Kibar ama abartmadan kibar ol. Hanimefendi yerine teyze kelimesi sec, samimi ol ama hitapta kusur etme ve siz de.
Kartlarini acik oyna. Ailenden basla. Babam bu bu annem bu bu. vs.
Kendinden bahsederken kendini pazarlar gibi sisirip bahsetme, maddi ve manevi verebileceklerini ustu kapali kibarca belirt.
Konusu geldiginde niyetinde gayet ciddi oldugunu, bunun icin oncelikle sizlerle tanisip bir on rizanizin alinmasini gerektigini dusundugumden bu gorusme benim icinde en az sizler icin onemli oldugunu dusundugunu soyleyebilirsin.
Kalkalim mi sorusunu mutlaka karsi taraf sorsun.
Hesabi mutlak suretle sen ode. Bunu yaparken centilmenligi ve kibarligi elden birakma (Hesaba goz ucuyla kimse gormeden bakip, paralarini masa altinda ayirip kimseye gostermeden odemek gb)
Kolay Gelsin.
bu işler erkek erkeğe halledilir. bence git babasınla tanış önce.
abi önce annesi onay versin. annede bitiyo aslnda. sonucta ic işleri bakani :)
abi yorumun icin teşekkürler. gözlerine baka baka sevdiğimi söyleyeceğim evet. hedefleri anlatmak da bana braz zaman kazandırır :)
Başıma gelmedi ama 14 şubattan sonra gelecek gibi :) Tanıştığın zaman karakterinden ödün verme, neysen o ol.Az ama öz konuş zaten anasıyla teyzesi seni sorularıyla boğar.
başımız dik şükür sorsunlar :) seni de görücez bakalm subattan sonra allah kolaylık versin sanada :)
Yapman gereken şeyler; efendi ve güleryüzlü olmak. Karşındakine güven veren bir yapın varsa emin ol herşey yolunda gidecektir.
Yapmaman gerekenlere gelelim. Düğün konusu felan açılırsa büyük sözler verme, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım gibisinden konuş.
düğün konusunu ilk buluşmada konusmayiz diye tahmin ediyorum. ama olursa elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacagimi belirtirim abi sagol.
artk zamani geldi abi. 88 doğumluyum. kiz 9lu. gec kalmamak lazm. erken evlenme taraftarıyım
kesinlikle bir de konuşman ve davranışın sana ekstra olumlu olarak geri döner.
davranışsal sıkıntım yok abi güler yüzlü insanım :)
Valla kolay gelsin ama anladığım kadarıyla ilişki çok uzun süredir devam etmiyor?
Bence acele etmeyin evlilik için eğer düşündüğüm gibi taze ise ilişki özellikle. Ya da nişan - düğün sürecini biraz aralıklı tut, şimdi tanışırsın nisan nişan temmuz düğün demesinler bide kızın ailesi.
abi hayırlı işlerde acele etmek sünnettir. bir an önce almak istiyorum. :) ortalama 1 yillik kendi içimde yaşadığım bi ilişki.sevenleri ayirmayin :)
Tanışma kısmında ise, sorulara net ve hızlı cevap ver mümkün olduğunca, vaadlerde bulunma, olduğun gibi ol. Gerisi çözülür kendi kendine zaten.
muhtemelen biraz tedirgin olurum ama muhabbetin durumuna göre çeneme vurabilir :) ama dikkat edeceğim kesinlikle.
10 Sene sonra aynı yerde aynı gün buluşalım de..
Kafayı yemişssiniz yemin ediyorum vazgeçin şu sevdadan :)
senin küçük bir elvedan böyle büyük bir aşkı bitirebilir mi ne saniyorsun :) abi sevmediğim biriyle mi evleniyim. bu kz bnm en büyük hayalim :)
Konusu geldiginde niyetinde gayet ciddi oldugunu, bunun icin oncelikle sizlerle tanisip bir on rizanizin alinmasini gerektigini dusundugumden bu gorusme benim icinde en az sizler icin oldugu kadar onemli oldugunu soyleyebilirsin.
Kurmaya calistigim cumle :)
Hesabı o şekilde değil de izninizle lavaboya gidiyorum diyip çaktırmadan kasaya ödemek daha makul bence eğer gidilen mekanda oturma pozisyonundan kasa görünmüyorsa ( kız arkadaşım bana ödetmemek için bunu yapmıştı, cüzdanı almış çantayı da bıraktı oysa ki masada ) :)
ersandeniz
21-01-2015, 18:36
Hayırlısı olsun:) 27 yasinda evlendim 30 yaşında baba oldum, 25-30yas arasi en ideal yas bence, kaynana vs. Seni sevdi mi işlerin daha da kolaylasir
valla hayırlısı olsun :)
hesap işini Eren abinin dediği gibi çaktırmadan benim kız arkadaşın yöntemi ile hallet derim, masa altında cepten para çıkarmalar falan çok gerekli değil hem riske etmemiş olursun :)
Özel bir şey yapmana gerek yok.. Saygılı ol, edepli adaplı ol, ağırbaşlı ol
Yapmacık saygı gösterilerinden uzak dur ama fazla rahat / cıvık da olma
Niyetini anlat, ciddi olduğunu göster
İşini, gücünü, niyetini nasıl hayata geçireceğini anlat
Kaynananin dis gorunusune bakarak nasil biri olguna karar verme unutmaki seni nasil tanirsa omru boyu seni oyle bilecek
Hesabı o şekilde değil de izninizle lavaboya gidiyorum diyip çaktırmadan kasaya ödemek daha makul bence eğer gidilen mekanda oturma pozisyonundan kasa görünmüyorsa ( kız arkadaşım bana ödetmemek için bunu yapmıştı, cüzdanı almış çantayı da bıraktı oysa ki masada ) :)
hayatın beles la levent bı gıderın aksam cs oynarken ıctıgın sıgara:)
kardes sakın ol kendın ol cıddı ol gerısı gelır ztn konusurken ben yerıne bız sekılde konusmayı tercıh et
Ozgu_Akcan
21-01-2015, 18:51
çok yerınde bir konu olmuş bende bızımkını pazar günü annemle tanıştırıcam ben onun aılesınden babası annesı abısı harıc herkezle tanıstım gorusuyorum hepsinden 10 puanı almıs durumdumdayım. :D ALLAHım sen sonumuzu hayır et yarabbım. bakalım ben pazar gunu neler yasıcam bızım valıde terstır bıraz ne yorum yapıcak acaba :S
hayatın beles la levent bı gıderın aksam cs oynarken ıctıgın sıgara:)
kardes sakın ol kendın ol cıddı ol gerısı gelır ztn konusurken ben yerıne bız sekılde konusmayı tercıh et
Sırayla ödeme gidiyodu, ben 2 defa üst üste çaktırmadan ödeyince intikam aldı işte :D En son kahveleri ben ısmarladım, 40 yıl daha hatrım var :)
sanırım sen şuan sadece annesı ıle tanısacaksın. tanışmak ıcın tanışmak olucak kısacası. sen evlılık vs konularına gırme onlar buyuklerın ısı ılerde annen annesı ıle tanısır konusur eder.bende annesı ıle tanıstım cokta guzel gectı oldugun gıbı ol.evlılık konularına sen gırme sorarsa soylersın havadan sudan normal bır sekılde gorusmenı yap.hayırlısı kısmet bu ısler de geç:)
suprolla
21-01-2015, 19:37
ya bırak şimdi bilerek en kuytu köşeye oturdun dimi :D
ya bırak şimdi bilerek en kuytu köşeye oturdun dimi :D
yok olm boş olan yere çöktük yaz günü sıcakta :D
34btr1907
21-01-2015, 19:55
sorunla alakalı cevabım sadece kendin ol , az da samimi davran o kadar.
gecen cuma arkadasım boşandı idamdan kurtulmuş mahkum gibi hissediyorum su an dıyıp duruyor,
not: kaynanayla çok yuz goz olma,zamanı gelince de bağzı seylere hayır demesinide bil.
Siz ne anlarsınız kaynana ile ilk görüşmeden gidin sanayide rektefiyeci ile görüşün cevapı gelemzse, son günler çok sıkıcı hale gelmeye başladı :)
Gökhan Bilgin
21-01-2015, 20:26
Siz ne anlarsınız kaynana ile ilk görüşmeden gidin sanayide rektefiyeci ile görüşün cevapı gelemzse, son günler çok sıkıcı hale gelmeye başladı :)
Ne yalan söyliyim bende bekliyordum böyle bir atar ama herkes çok ciddi :)
Ahmet Saraçoğlu
21-01-2015, 20:47
23 te evlendim , 17 de tanıyorlardı ama o niyetle 21 lerde tekrardan görüştük tanıştık.Kendin gibi ol , genel olarak güleryüzlü ol.Onu harici biz ne desek boş akışında sorunsuz sıkıntısız hallolur Allahın izniyle.
Tek söyleyebileceğim , mekana öceden git , muhtemel hesaptan daha fazlası bi nakit ver , hesap geldiğinde para üstünü al.Yada hiç hesap getirtmemeye çalış masaya.Hallettik vs. de.Hesap isteme , hesap yazan kağıdın üstüne atlama gibi gerginlikleri hep yaşamamış hem düşünmemiş , en başından bertaraf etmiş olursun.
34esat44
21-01-2015, 20:52
geçmiş olsun.
bence en mantıklısı bu :D
burakgunay
21-01-2015, 21:04
Ulan imzalık laf ya :D
ondertopcu
21-01-2015, 21:09
Hiç evleme en güzeli
lavabo bahanesi güzel abi öyle yapmayi düşünüyorum.
Hayırlısı olsun:) 27 yasinda evlendim 30 yaşında baba oldum, 25-30yas arasi en ideal yas bence, kaynana vs. Seni sevdi mi işlerin daha da kolaylasir
severler diye düşünüyorum abi. gıcık bi tip değilim öyle. yani bence değilim :)
valla hayırlısı olsun :)
hesap işini Eren abinin dediği gibi çaktırmadan benim kız arkadaşın yöntemi ile hallet derim, masa altında cepten para çıkarmalar falan çok gerekli değil hem riske etmemiş olursun :)
abi yemek mi yeriz kahve mi içeriz belli değil. ama yanmda nakit bulundurup tüm banknotlardan 1er tane yapıp mümkün mertebe hesabi en kisa zamanda ödeyip dönmeyi düşünüyorum.
Özel bir şey yapmana gerek yok.. Saygılı ol, edepli adaplı ol, ağırbaşlı ol
Yapmacık saygı gösterilerinden uzak dur ama fazla rahat / cıvık da olma
Niyetini anlat, ciddi olduğunu göster
İşini, gücünü, niyetini nasıl hayata geçireceğini anlat
genel muhabbet bunun üzerine olur heralde . nasil hi hayat düşünüyosun derler. anlatrm bnde
Kaynananin dis gorunusune bakarak nasil biri olguna karar verme unutmaki seni nasil tanirsa omru boyu seni oyle bilecek
kot .gömlek. blazer ceket düşünüyorum. Henüz tam belli degl ne giyecegm. ama evet ilk tanışma bu yuzden önemli.
biz siz olayina dikkat etmem gerekecek braz. alıştık senli benli muhabbetlere
çok yerınde bir konu olmuş bende bızımkını pazar günü annemle tanıştırıcam ben onun aılesınden babası annesı abısı harıc herkezle tanıstım gorusuyorum hepsinden 10 puanı almıs durumdumdayım. :D ALLAHım sen sonumuzu hayır et yarabbım. bakalım ben pazar gunu neler yasıcam bızım valıde terstır bıraz ne yorum yapıcak acaba :S
sana da kolay gelsin inşallah problem çıkmaz :)
Sırayla ödeme gidiyodu, ben 2 defa üst üste çaktırmadan ödeyince intikam aldı işte :D En son kahveleri ben ısmarladım, 40 yıl daha hatrım var :)
kahveleri ismarlayip hatir mi kasiyon abi :)
sanırım sen şuan sadece annesı ıle tanısacaksın. tanışmak ıcın tanışmak olucak kısacası. sen evlılık vs konularına gırme onlar buyuklerın ısı ılerde annen annesı ıle tanısır konusur eder.bende annesı ıle tanıstım cokta guzel gectı oldugun gıbı ol.evlılık konularına sen gırme sorarsa soylersın havadan sudan normal bır sekılde gorusmenı yap.hayırlısı kısmet bu ısler de geç:)
girmem girmeye de bakalm abi onlar acarsa konuyu mecbur konusucaz
sorunla alakalı cevabım sadece kendin ol , az da samimi davran o kadar.
gecen cuma arkadasım boşandı idamdan kurtulmuş mahkum gibi hissediyorum su an dıyıp duruyor,
not: kaynanayla çok yuz goz olma,zamanı gelince de bağzı seylere hayır demesinide bil.
Hayır derim zaten. kuralci bi insanm ben. ama kizlat uyumluyuz baya. sözümü dinliyo şükür.. boşanmak da abi ne biliyip rabbim kimseyi gördüğünden geri koymasn.
orjinal seyler çıkar diye yazdm konuyu :)
23 te evlendim , 17 de tanıyorlardı ama o niyetle 21 lerde tekrardan görüştük tanıştık.Kendin gibi ol , genel olarak güleryüzlü ol.Onu harici biz ne desek boş akışında sorunsuz sıkıntısız hallolur Allahın izniyle.
Tek söyleyebileceğim , mekana öceden git , muhtemel hesaptan daha fazlası bi nakit ver , hesap geldiğinde para üstünü al.Yada hiç hesap getirtmemeye çalış masaya.Hallettik vs. de.Hesap isteme , hesap yazan kağıdın üstüne atlama gibi gerginlikleri hep yaşamamış hem düşünmemiş , en başından bertaraf etmiş olursun.
hesap işini kalkmadan önce çözeceğim abi. seveceklerdir beni eminim
bence en mantıklısı bu :D
original :)
Ulan imzalık laf ya :D
kesinlikle :)
Hiç evleme en güzeli ��
bu hard oldu :)
darkmoon
22-01-2015, 11:12
kendin ol git yapmacılığa gerek yok kendinden doğal yaşantından fazla nezaket gösterme yapmacıklık er yada geç bir yerde patlar kendini bir sinir anında yada yoğun stressli bir anda ele verirsin. kısaca normal hayatta nasılsan öyle olki şayet evlenirsen kızın ailesi evlendikden sonra karşılarında farklı bir adam görmesinler..
darkmoon
22-01-2015, 11:13
öyle fazla süprizler ilginçlikler yapıyım diyede uğraşma bir açığı varda kapatmayamı çalışıyor diye düşünebilirler.. onlar neticede yaşçana olgun görmüş geçirmiş insanlardır..
benım gıbı sanayıden cıkıp dotte esofmanla gıtmede ahaha unutamıyorum o gunu ustte jdm as fuck tshırtu :D basta dedım gelmıyım dıye ama nolcakkı dedıler :D
darkmoon
22-01-2015, 11:18
ben gittiğimde sadece annem ile teyzem olucak demişdi bir gittim annesi,babası,dayısı ,halası ,kaynı,kaynanası tüm sülale orda apartmanlarının görevlisini bile getirmiş olabilirler o kadar kalabalıkdı restaurant :) ikinci günü ayrılmışdım.. :D
Teorik ve stratejik olarak :)
Mekan belli değilse ve sen karar vereceksen, ne çok trend, ne de çok varoş bir mekan seçmeni tavsiye ederim.
Öncelikle dinleyici ol, bırak muhabbeti onlar yönlendirsin. Ara ara suskunluklar olur ama sen muhabbet olsun diye gereksiz muhabbete girme :)
Pratikte ise :)
Senin kendini en yalın halinle özetleye bilmen, fazla anlatıp övmeden, az anlatıp merakta bırakmadan orta yolu bulman önemli bence :)
volkan23
22-01-2015, 11:22
abi işine yararmı bılmıyrum ama yapılan araştırmalara göre beyin ilk 90 sanıye ıcerısınde karısındaki yeni tanıştııgın insanı sevıp sevemedigini hoşlandıgını kızdıgını veya begendıgıne karar verıyr ona göre deme ne yaparsan ne tutum sergileyeceksen ilk 90 sanıye cok basarılı ol o yüzden derler ki ilk görüş ilk bakış cok önemlı :) ama ne olrsa olsn dobra olman en iyi hareket olur diye dusunuyrum :) kazasız belasız atlatısın umarım :)
kendin ol başkan gerisi teferruat.
Ciddi ol. Benim kaynanam hala çekinir benden. Bende kayınbabamdan :)
gidip konuşcan yapacak bişi yok,,seni görecekler,eline ayagna bakacaklar nası düzgünmü diye
Rahat ol. Kendi annenmiş gibi davran abartmadan tabi ama en ufak kötü niyet göstermelerinde hiç bir zaman senin annen olamayacağını (kör aşık değilim gerekirse sizin yüzünüzden bırakabilirim ilişkiyi havası) belli et. Doğallık her zaman kazandırır. Hesap kitap işleri geldiğinde abartı tepkiler verme, bu sefer olmaz lütfen bir dahaki sefere sizden olur deyip hem bir daha görüşme baskısı altında bırak (hakikaten seviyorsan yap bunu) hemde bir dahaki sefere daha lüks yere gider güzel yer içersin beleşe gelir :D son kısım şaka tabi ama gerisini yap. Bana kalsa hiç gitme iptal et aile ile erkenden tanışmak çok iyi değil ilişkide biraz geciktirsen iyi olur.. Hatta bana kalırsa ne evliliği hayatını yaşa.
lnd_samet
22-01-2015, 11:52
valla ben olsam önce babasıyla görüşürdüm, hatta bence adamın adresi işi filan varsa direk git hemen yanına.
anneyle tanışıcaz ama önce sizinle tanışmak istedim, saygım ötürü filan de aile içi çarpışma sağla :D
babası beni ezip geçmedi desin annesinin tepesine binsin :D
doğal davranmalısın tabiiki , madem hayatını birleştireceğin insan , hayatın boyunca taktik stratejiyle adım atacak halin yok insanların karşısında. Neysen o ol , öyle kabul gör.
anıl turan
22-01-2015, 15:23
gecen ay basimdan gecti mustakbel kaynana ile tanısma olayi, 1-2 hafta sonrasinada mustakbel kayin peder ile tanisma olayina hazirlaniyorum Allah yardimcin olsun :)
Kayınvalideyi iyi tanı kafaya al gerisi kolay..
O hepsini hal yoluna sokar kayınpederi gelin hanımı abiyi ablayı dayıyı amcayı teyzeyi.. :D
Mayısta düğünüm var,uzaklas ordan :) Hiç bulasma güzel oldugu kadar zahmetlide bir iş haberin ola :D
HONDAHAN
22-01-2015, 15:47
Hiç kafanda büyütme ki gereksiz heyecan yapma.
Kendin ol; kazanacaksan kendin kazanmış, kaybedeceksen kendin kaybetmiş olursun. Sen olmayan bir karakter kazansa ne olur kaybetse ne olur ?!
Hal hareket ve konuşmaları önceden tasarlama, kuvvetle muhtemel öyle gelişmeyecektir çünkü.
Kendin ol, akışına bırak.
Gazan mübarek olsun, Allah hakkında hayırlı ne ise onu versin. ;)
kelalper
22-01-2015, 16:33
En önemli noktayı herkes atlamış. Ailene önem gösterdiğini belirt. Düğünden falan laf açılırsa bu konuyu ailemi çiğnemeden yapmak isterim o nedenle siz büyükler kendi aranızda konuşursanız daha iyi olur de. Yoksa kısadan seni yakalamışken kıstırmak isteyebilirler o nedenle sakın açık kapı verme. Dediğimi söyle konuyu kapa. Bi kız arkadaşımın teyzesi okul mezuniyetinde mezuniyetinizi gördük inşallah mürivetinizi de görürüz dedi. Korkup ertesi gün ayrıldım kızdan ki kızın ailesi sayılı zenginlerdendi. Dedim aileye girsem beni oğlan yapar bunlar.
o kadar önemsememişim ki o günü hatırlamıyorum yeminle :D
Evlerinde tanışmıstım ben oldukca sakındım cok fazla konusmadım ama gergin geçemişti 30dk kadar muhabbet edip yemek yemiştik zaten daha önceden nişanlımı uyardıgım için yemekten kısa sure sonra kalktık gittim :)
kısaca kendinden işinden ailenden bahsedersin kız arkadasınla agız birliği yap bazen aileler geç öğrendiği için bunu bilmiyordum olayı olmasın
sevmediğin konuyu konusma gerekirse politika yaparsın lafı dolandırıp geri yollayıp unuttur
konusmayı onlar yönlendirsin ama ipler sende olsun senin istediğin yönde konu acmalarını sağlarsın çizgi dısına cıktıkca geri sokmaya calıs
birde önceden konuscaklarını hazırlama sters yaparsın. olay aynı sınavda hocanın calısmadıgın yerlerden sorması gibi gelişiyor
sadece yanlarına ilk nasıl gidiceğini ilk cümlenin ve hareketlerinin nasıl olcagını belirle
sıkısacagın durumları hissettiğin zaman aile etkenini kullan. düğün işleri biraz savas gibi oldugundan herkes birini eline geçirmeyi hedefler seni ele geçirmelerine izin verme
gerisi çorap söküğü gibi gelir.
hesap içinde bence o kadar kasmaya gerek yok nakit yerine kart kullan
yemek yerken sana kalmıs ama ben kasmadım hiç yanlarında :D
elimlede yerim doyana kadar isterim de tabakta yemek bırakma olayına ayar olurum tabagı da bi güzel sünnetlerim herseferinde :D
Herseyı dogru soyle kesinlikle. Sonradan kadın mılletı onceden oyle degıldı boyle oldu goruyormusun dıye soylenırler. Sonra kız onlardan etkılenır ,sen cok degıstın olur :D
Verilecek en iyi tavsiye evlenme demek olur sanırım :D
Konuyu okurken ben gerildim Allah yardımcın olsun :)
canozgur106
22-01-2015, 18:20
Okurken gerildim korku filmi gibiiiiii:)
Kendin sınava çıkıomuş gibi kasmana gerek yok. Bi yandan sen onları değerlendiriyorsun gibi düşün. Unutma ki kız fiziken kesin, karakter olarak da %80 annesine benzeyecek. Davranışlarını, konuşma tarzlarını, bakışlarını (anne, teyze vs...) iyi değerlendir karşındaki insanların. O kız neticede o aile ortamında büyümüş birisi. Bir düşün bakalım öyle birisiyle ileride yapabilir misin. Akıllı ol :D. Ha sen tavsiyemi takmayacaksın tabii ama ben yazmış olayım...
köprüyü gecınceye kadar ayıya dayı dıceksın ben hayatmda bır hata yaptım 5 senelık ılıskım bıttı sen yapma annesıne küstüm hatunun 5 senem emegım bıttı bıanda:)
sinanbaysal
22-01-2015, 22:04
Konu iyi olmuş 1-2 haftaya uygun zamanda bende tanışacağım .. Okuyunca ben de heyecanlandım şimdide, bakalım nasıl olacak :)
Valla aralik ayında ben de kız arkadaşımın annesi ve galasına tanistim beni pek begenmediler :) kesinlikle kendin ol ve hiç geveleme laflarini evlilik kelimesini ilk görüşme de açma onlar acarlarsa hayırlısı olsun de kesinlikle ne yalan soyle ne de abartma.temiz trasını ol ,heyecan yapma herkez hesap meselesine takılmış ama zaten masada tek erkek sensin senden başka kim odiyecek ki annesi ödemeye kalkarsa olmaz öyle şey teyzecegim dersin olur biter. Gunduz mu gece mi bulusacaksiniz bilmiyorum ama çıkışta bir taksici ayarla parasini peşin ver taksi bıraksın evlerine kadar aracinla bırakmayı teklif etme zaten kabul de etmezler :)
+1
Yol yakinken vazgec,
9 senelik iliskim var, su anda nisanliyim
Simdiki aklim olsa hayatta 30 yasindan once uzun iliski yasamazdim.
Ya bu kadar ince düşünmüş buraya konu açmışsın böyle düşünceli iyi bir insansın her şeyi boşver git tanış senden daha iyisinimi bulacaklar. Her şeyi akışına bırak. Kendini kasma , zaten en az onlar da senin kadar heyecanlı olacaklar.
rekord2000
23-01-2015, 07:59
Ben olsam koşarak kacardım. Ne bilim aklıma en çok bu yatıyor :) sanada geçmiş olsun, bir delikanlı genç daha aramızdan ayrılıyor :P
herkese cevaplarndan dolayi teşekkür ederim. gittim görüştüm geldim. hersey olumlu görünüyor smdilik. ufak tefek detaylar kaldı.onlari da ailelern tanışacagi zaman halledecegz.
ciddi anlamda heyecan verici bi durummuş.
supersinn mantikli