Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : DEV20 R56 CooperS - Mini GP R53 Supercharger Deneme

Kekuti*
24-01-2015, 16:34
Tekrar merhaba,

Dun denemeler oldu.
Gelen herkese tesekkur ederim.. Gayet dosthane oldugu icin sagolun.
5-6 araba daha gelecegiz dedi ancak sokemedikleri ve ayari olmadiklari icin gelemediler.. Canlari sagolsun.

Oncelikle Avrupa yakasinda R53 GP1 ile denedik.
Specleri tam bilmiyorum:
- RMW Ust kapak
- RMW Egzantrik
- Vipec beyin
- Meth
TAM TAKILI ve tek kisi denenmistir.

DEV20 :
- PPR Ust kapak
- PPR Emme
- PPR Egsoz manifoldu
- Intercooler
- komple egzoz
- DV
- filtre
- Meth

MANIC Stage2+ Yazilim.. -40 kg hafifletme vardir. (jantlar dahil) yine de R53 GP daha hafif..

Oncelikle belirteyim, arkadas deneme talebimizi geri cevirmemistir. Ancak vitesler konusunda pek tecrubeli degildi, kendiside belirtti.
Kendiside foruma uye degil biliyorum, o nedenle yorumlarimiza dikkat edelim.
R56 yurumez, R53 candir diyen arkadaslara gelsin :D

link :
https://www.youtube.com/watch?v=ulog-8iAiFc

https://www.youtube.com/watch?v=ulog-8iAiFc

Keyifli seyirler..

Arenimo
24-01-2015, 16:40
Iyisin tabi :D 2 araca da masallah yine de R53 u cok seviyorum kekutum selamini aldim hahaha

wekoo
24-01-2015, 16:41
maşallahh çekim 10 numara olmuş..

mami_makinen
24-01-2015, 16:45
Gözlükler gece görüşlü galiba :)

Arabaya diyecek söz yok maşallah

Kekuti*
24-01-2015, 16:48
Abi kazayi nasil yaptim saniyonuz JETle :D
Gozluksuz tobe hahahahahah

Tesekkur ederim abim

emirarslan34
24-01-2015, 17:04
masallah r56 nesef aldirmamis resmen.
cekim harika eline saglik , baya zevkli oldu izlemesi.

Patisever
24-01-2015, 17:17
Mini ufo maşallah kerem cooperler senin yüzünden ucuk rakamlarda ��

pasha34
24-01-2015, 17:20
konuyu kirletmek icin degil de . alakalı diye yazmak istedim. cuma günü bayağı babacan bir trafik polisi ile tanışmak zorunda kaldım ...

mirkelam tesislerinden gebze cıkısına kadar 7 noktaya kamera koyduklarını ve sırf bu rolling yarısları için bunu yaptıklarını bu esnada her kameranın da birer bier ceza makbuzu gonderecegını soyledii... yaklaşık 10 gün oldu 1 2 haftaya baslar adreslere gonderılmeye dedi..

Kekuti*
24-01-2015, 17:23
Canlari sagolsun, bu avrupa tarafinda olan denemeydi.
gece 3.30 gibi bir Allahin kulu yoktu cupralar ve bizim disimizda ve bom bos diyebiliriz yollar icin.
Gelirsede yapcak birsey yok zaten kural disi yapilan ;)

Umarim gelmez derim, saygilar dileriz :)

DOA
24-01-2015, 17:24
İki araca da masallah, kekutim buyuk turbodan onceki son denemen gayet basarili oldu, emeklerinin karsiligini aldin :)

Masterpiece
24-01-2015, 17:27
Maşallah çok iyi DEV oem turbo ile gösterti kendini darısı yeni setupa inşallah :)

Cupralarla denemenin videoları var mı ?

pasha34
24-01-2015, 17:29
Canlari sagolsun, bu avrupa tarafinda olan denemeydi.
gece 3.30 gibi bir Allahin kulu yoktu cupralar ve bizim disimizda ve bom bos diyebiliriz yollar icin.
Gelirsede yapcak birsey yok zaten kural disi yapilan ;)

Umarim gelmez derim, saygilar dileriz :)

adama kendi anlattı zaten önce 3 4 araba yolu kapatıyor sonra diger iki araba bazen de 3 araba gazlıyor.. yarıs yapıolar adına da deneme diyorlar :)
dedi... 45 50 yaslarında biriydi.. o kameralar tamaman bu olay için konulmuş... daha da lokasyon ve adetleri artacakmış

alidinkcier
24-01-2015, 17:36
maşallah araçlara :)

Ufuk
24-01-2015, 18:52
Vitesler iyi olsaymış :) Ellerine ve arabana sağlık,iki aracada maşallah. :)

cakaragol
24-01-2015, 19:49
Dev mini yine sahnede masallahh araclara 😉✌️

NHT39
25-01-2015, 09:53
Öncelikle tebrikler kekutim arenim it köpek a.ş...
Bu videolarla her zaman bir tık ötede olduğunuzu kanıtladınız
Yeni setup şimdiden hayırlı olsun diyorum brocan yazın daha güzel videolar izleyeceğimize inanıyorum...
Kazasız belasız cezasız günler diliyorum

Kekuti*
25-01-2015, 10:27
Öncelikle tebrikler kekutim arenim it köpek a.ş...
Bu videolarla her zaman bir tık ötede olduğunuzu kanıtladınız
Yeni setup şimdiden hayırlı olsun diyorum brocan yazın daha güzel videolar izleyeceğimize inanıyorum...
Kazasız belasız cezasız günler diliyorum

Teşekkürler Nihat baskan..
Geri dön aramıza :)

PPR engineering
25-01-2015, 16:02
Bu konuda niye atar gider yok karşı taraf gecilmeyi hazmediyor sanırım işin doğası gereği geçmekte var geçilmekte birde doğa üstü olaylar var motorun içine casper giriyor bujileri gizlice patlatıyor arabayı bozuyor o zaman ayrı :)

SDR_07
25-01-2015, 16:13
Maşşallah bro m gayet güzel ve başarılı gidiyor mini yeni setup ilede çok güçlü olacağı kesin

Kekuti*
25-01-2015, 16:42
Bu konuda niye atar gider yok karşı taraf gecilmeyi hazmediyor sanırım işin doğası gereği geçmekte var geçilmekte birde doğa üstü olaylar var motorun içine casper giriyor bujileri gizlice patlatıyor arabayı bozuyor o zaman ayrı :)

Deneyen arkadaşım ile oturduk, helalleştik.
Benim diğer denemede Aren'e verme sebebim, 3'de 80 basamama kısaca BB yapamadığım için.
Diğer araç şöförü ile de görüştük helalleştik. Yeni proje yapıcak kendiside, tekrar deneyeceğiz inşallah ilerleyen zamanda..

Maşşallah bro m gayet güzel ve başarılı gidiyor mini yeni setup ilede çok güçlü olacağı kesin

Teşekkürler Serdar, umudumuz aynı yönde.. Umarım sizin segmentte denemelerde yer alabileceğim :)

grkm
25-01-2015, 21:03

Kaan gecilmeyi hazmediyor lafi sakayla karisik olsa bile hos bir tabir degil.
Deneme icin bilenme vs olmadigi icin R53 sahibi foruma girip konu acilmis midir diye okumamistir bile.
2 tarafin tarafsiz arkadasi olaran R56 nin net sekilde denemede onde oldugunu rahatlikla soyleyebilirim.
Yalniz lutfen yanlis anlasilmasin bu bahane degil tercih meselesidir ama oraya gelen herkes gordu R53 18jant, full takili + mdfli bassli anfili halde oraya gelmisti. Dogru pilotaj ve R56daki gibi hafifletmeyle cok cok yakin yuruyebilirdi. Yine de uzun kosuda onde olan Kerem olurdu diye dusunuyorum :)

FuKu
25-01-2015, 21:23
Yaa gorkem sende boyle yapma kanka... Her iki seriyi de kullanmis birisin. Dogru pilotajin karşisinda gp nin arka arka traversi bile sokulse arada sallanan turk bayraklari olurdu... Tork ve Egri farki, denklem ayni. Bkz:Ayni beygirdeki SC vs Turbo S2000 videolarina...

grkm
25-01-2015, 21:35
Yaa gorkem sende boyle yapma kanka... Her iki seriyi de kullanmis birisin. Dogru pilotajin karşisinda gp nin arka arka traversi bile sokulse arada sallanan turk bayraklari olurdu... Tork ve Egri farki, denklem ayni. Bkz:Ayni beygirdeki SC vs Turbo S2000 videolarina...

2 seriyi de iyi biliyorum uzunda her turlu r56 diyorum zaten :)
Konuyu 3. kisi olarak dallandirip budaklandirmak hic istemiyorum ama R53 un izlediginizden daha iyi gideceginden hic suphem yok. Nedeni sokulebilecek agirliklarin olmasi, bol kesicili vites degisimleri ve R53un mevcut setupina uygun suratlerde rollingin baslamamasi diyebilirim. Bunlarin hic biri bahane olamaz Keremim gecenin mutlak galibidir!

Tork ve egri avantajlari konusunda yanildigini soyleyebilirim nedeni R53 egzantrikle dolu 8k devir donerken R56 6.5k devir donuyor. NA Hondalarin tork fakiri devir zengini yurume mantigiyla ayni :) TC>SC bu cok net , ayni motorda kiyasladigin surece zaten sonucta degismez ama SC li az devir donen hacimli bir araba yine Turbolu devir donebilen dusuk hacimli aractan ustundur gibi orneklerde cikabilir .

Serhat Y.
25-01-2015, 21:37
Kerem in aracın setup değicekmiş gerçi ama bende İvan GP nin handikaplarının giderildikten sonraki hali ile uygun bi zamanda tekrar denemelerini çok isterdim. bu saatten sonra varsayımlar üzerinden biyere varılmaz tabide hp/kg ve prensip olarak yakın şanzumanda iki aracın arasındaki fark o olmamalıydı :)

Cem.B
25-01-2015, 21:40
Kavga cikmaz burda cunku keremle denemedende konustuk gecen gecmistir suydu buydu kesinlikle denmez merak etme diye zaten oda yazmis saolsun arkadas viteslerde iyi degildi vs diye
Gp yavas gibi dusunenler icinde esasrn o gp konuda konusulan hp leri dynamics de cikariyor asagi yukari ama ata binmekle olmuyor ati kosturamadiktan sonra :) o yuzden tebrik ettik zaten keremi ve aracini zaten gecilen arkadasin ne videodan ne de burdaki konudan haberi var saglik olsun dedi gitti evine

Kekuti*
25-01-2015, 21:42
Kerem in aracın setup değicekmiş gerçi ama bende İvan GP nin handikaplarının giderildikten sonraki hali ile uygun bi zamanda tekrar denemelerini çok isterdim. bu saatten sonra varsayımlar üzerinden biyere varılmaz tabide hp/kg ve prensip olarak yakın şanzumanda iki aracın arasındaki fark o olmamalıydı :)

Bu kadar fark olmayabilirdi ama sanziman cok farkli Serhat, sahsi dusuncem (ovunmek icin soylemiyorum, bilirsin bende azda olsa eski GP sahibi ve asigiyim) 3. Viteste biraz daha tutunurdu..

hiz yukseldikce GP parasut...

Kekuti*
25-01-2015, 21:44
Kaan kavga ciksin diye yazmamis. Diger konudan oturu, bakin burda niye olmuyor. Cunku saglik olsun dedi gp sahibi ve helallestik gitti...

Kaan'in demesinden yanlis anlasilacak birsey yok.

Serhat Y.
25-01-2015, 21:52
nedir farkı Kerem sanzuman oranlarımı? o konuda bilgim yok ben farklı düşündüm prensipte iki araçta roll kullanımına uygun diye biliyorum vitesleri güzel hızlı atılabiliyor yani. ivan biraz acemilik yaşadı.

Kekuti*
25-01-2015, 21:54
Yok GPnin ben roll e uygun oldugunundusunmuyorum. Uzmanin araci daha uygundu :)

Biz ilk 60 bastik, sonra 80 bastik. Oranlari farkli.
2de 80 r56da olum ve imkansiz

Kekuti*
25-01-2015, 21:58
Biz iki aracin devrinde de bastik, 2de 80 degilmidir gp nin devri?

Bende kullandim ce 2de 80den baska basmamistim

grkm
25-01-2015, 21:59
Yok GPnin ben roll e uygun oldugunundusunmuyorum. Uzmanin araci daha uygundu :)

Biz ilk 60 bastik, sonra 80 bastik. Oranlari farkli.
2de 80 r56da olum ve imkansiz

R56nin bu gucte 2de basmasi cidden buyuk dezavantaj.
Mantik olarak bu setuptaki mevcut 2 arabanin bulusabilecegi vites ve surat pek yok gibi. Belki 3te 110km iki tarafin da en adil yuruyebilecegi surat olabilirdi.

grkm
25-01-2015, 22:02
Biz iki aracin devrinde de bastik, 2de 80 degilmidir gp nin devri?

Bende kullandim ce 2de 80den baska basmamistim

Kim kaldirdi bu editi forumdan post ustune post ekletiyor :D
Bro Ivan 80 de bastiginda arabasinin sardigini ve dogru yere kadar beklemeden 3e attigini bu sirada senin yuruyup gittigini soylemisti. Vites konusunda arabasina alisip biraz daha tecrubelenmesi gerekiyor..

Cem.B
25-01-2015, 22:05
Acikcasi bnm minim olsa ve r56 ile deneyecek olsaydim 2. Vites 70 den yukari basmazdim taktigim bu olurdu yada 3.vites 110

FuKu
25-01-2015, 22:14
2 seriyi de iyi biliyorum uzunda her turlu r56 diyorum zaten :)
Konuyu 3. kisi olarak dallandirip budaklandirmak hic istemiyorum ama R53 un izlediginizden daha iyi gideceginden hic suphem yok. Nedeni sokulebilecek agirliklarin olmasi, bol kesicili vites degisimleri ve R53un mevcut setupina uygun suratlerde rollingin baslamamasi diyebilirim. Bunlarin hic biri bahane olamaz Keremim gecenin mutlak galibidir!

Tork ve egri avantajlari konusunda yanildigini soyleyebilirim nedeni R53 egzantrikle dolu 8k devir donerken R56 6.5k devir donuyor. NA Hondalarin tork fakiri devir zengini yurume mantigiyla ayni :) TC>SC bu cok net , ayni motorda kiyasladigin surece zaten sonucta degismez ama SC li az devir donen hacimli bir araba yine Turbolu devir donebilen dusuk hacimli aractan ustundur gibi orneklerde cikabilir .

Gorkem bende senin gibi dusunuyorum. Uzunda zaten oyle bir şansi yok. Fakat R56 tork egrisi R53e gore cok cok basarili bir araba seninde bildigin gibi iki arac da 2. Vites 85gibi basarsa ancak 4. Vitesin ortasini beraber gorurler. 170den sonrasi yine cok cok acilmaya baslar.Brakeboost olmadan pilotajin eşit seviyede oldugunu dusunursek tabi. R56 85de 3. Viteste basip Bb isin icinde olursa eşit pilotajda şimdikinden farkli bir video izleyecegimizi dusunmuyorum. Tabi bu benim kendi tahminim =) Herkese saygimiz sonsuz...:cool:

drivertech
25-01-2015, 22:25
Maşallah ciddi yürüyormuş kazasız cezasız belasız sürüşler ..

Yekta
25-01-2015, 22:30
Maşallah ikinize de güzel akşamdı, keşke ivan biraz daha tecrübeli olsaydı izlemesi bizim için daha keyifli olabilirdi :)
Bu arada, R53 candır :)

Kekuti*
25-01-2015, 22:46
Cem 110 ne yaw :)

Km ayni olsun iki tarafta kendi vitesinde bassada olur

qatrio
25-01-2015, 23:04
Bende kendimce mini sever bir insanim r53ü bir ayrı severim hele gp bi başka :) dev e maşallah kaliteli bir araç gerçekten bunun yanında hoşuma giden şey yüklenip yapılıp yatan araçlardan değil ikisi de çok güzel maşallah bu aralar yine bi mini krizine girdim yekta abi başta olmak üzere sizi rahatsiz edebilirim :) :)

PPR engineering
26-01-2015, 00:02
Kaan gecilmeyi hazmediyor lafi sakayla karisik olsa bile hos bir tabir degil.
Deneme icin bilenme vs olmadigi icin R53 sahibi foruma girip konu acilmis midir diye okumamistir bile.
2 tarafin tarafsiz arkadasi olaran R56 nin net sekilde denemede onde oldugunu rahatlikla soyleyebilirim.
Yalniz lutfen yanlis anlasilmasin bu bahane degil tercih meselesidir ama oraya gelen herkes gordu R53 18jant, full takili + mdfli bassli anfili halde oraya gelmisti. Dogru pilotaj ve R56daki gibi hafifletmeyle cok cok yakin yuruyebilirdi. Yine de uzun kosuda onde olan Kerem olurdu diye dusunuyorum :)

Görkem diğer konusunu okumadan keremin ilk bu konuyu okudun sanırım geçme geçilme işi normal asıl lafım geçilip dersini çalışmak ve yine hazırlanmak yerine cenesini çalıştıranlara idi yoksa bugune kadar kimseye bu konularda ne ters nede alaycı tavırla yazmışımdır.
Deneme ve sürücü eksik durumuna bakacak olursak evet gp dediklerinle daha hızlı olabilir aynı şeyler r56 keremin arabası içinde gecerli roll'e daha yatkın sürücü aren mesela kullanabilir keremin aracı diğer emsallerine bakıcak olursak yazılım olarak daha az dönüyor buyuk kayıp benim gözümde lam ile kıyaslamıyorum bile onda egzantirik farkı vardı vs vs vs diye gider

Kavga cikmaz burda cunku keremle denemedende konustuk gecen gecmistir suydu buydu kesinlikle denmez merak etme diye zaten oda yazmis saolsun arkadas viteslerde iyi degildi vs diye
Gp yavas gibi dusunenler icinde esasrn o gp konuda konusulan hp leri dynamics de cikariyor asagi yukari ama ata binmekle olmuyor ati kosturamadiktan sonra :) o yuzden tebrik ettik zaten keremi ve aracini zaten gecilen arkadasin ne videodan ne de burdaki konudan haberi var saglik olsun dedi gitti evine

Cem Görkem'e yaptım açıklama sanada gecerli :)

focus musty35
01-02-2015, 23:10
ıkı aracada masallah r53 jcw ve r56 s de sahıbı olarak solemek ısterımkı r53 un alt devırlerdekı hızlanması cok ıı r56 sa 180 den snrakı hızlanması cok ıyı . vıdeoya gelıcek olursak dev yıne formunda r53 un sahıbı arkadas yazılanlara gore vıteslerde pek tecrubesı yok aksıne keremse baya tecrubelı baska deneme olursa belkı braz daha farklı olur ama sahsı dusuncem dev yıne gecıcektır

PiscocuK
02-02-2015, 10:24
kerem işini çok ciddi yapıyor :)
ben bunu bilir bunu söylerim :)

şaka bir yana maşallah araca ciddi yürüyormuş.bende makarasına geleyim dedim geçen seferde dev beni koşarak geçermiş onu anladım :D

SKSafir
03-02-2015, 09:07
Hard olmuş :D helal olsun güzel yürütmüşsün