Orijinalini görmek için tıklayınız : civic 96-00 kule gergisi sorunsalı
umuttuner
28-01-2015, 14:43
Merhabalar , uzun süredir 98 civic hb aracım için kule gergisi arayışındayım.Piyasada , ilan sitelerinde satılanların hemen hemen hepsi kalitesiz ürünler gibi geldi bana .
Kule gergisi konusunda kafam iyice karıştı.Aracimda İES emme ve karbon simota big tube var.Vti gergisi sanırım big tubeye temas ediyor.Onu alma konusunda kararsızım.
Ultra racing 2 point e niyetlendim,ilanı olan herkese sordum hiç birinin elinde yok.
Ayrıca bazı gergiler direk amortisör saplamalarına , bazıları (vti gergi mesela) amortisör ulesine delik açılarak monte ediliyor.
Hangi ürün daha faydalı olur? Ne alayım nerden alayım bilen ilgili olan arkadaşlarımız yazarsa beni bu çıkmazdan kurtarırsanız sevinirim gerçekten.
Zaman ayırıp okudugunuz için teşekkürler.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10653424_719566698116473_4408694458523877433_n.jpg ?oh=d6720275f5af393f44ff2c4eb9a60e0a&oe=555E2DF1
itr verelim ?
vti kule gergisi serviste uygun bi fiyattı, 1 1.5 sene önce almıştık, şuan ne durumda bilemiyorum
umuttuner
28-01-2015, 21:43
vti kule gergisi sorun değil onu getirtebiliyoruz ama başka ürünler de işimizi görür mü , bulabilir miyiz?
normalde gerdirmeli ayarlı olması lazım ama civic için pek öyle seçeneğin yok.herpsi birbirinin aynısıdır . biri diğerinden çoook fazla bir fark yaratmaz .
VteC_MaNiaC
29-01-2015, 09:07
GErdirmeli olarak bir tek OMP de mevcut birde sparcoda sanırım .. kendi aracımda kullanıyorum direk olarak direksyon tepkisini değiştiren bir ekleme
Oem gergi big tubeye temas etmiyor
umuttuner
29-01-2015, 22:13
Aynen dediğiniz gibi bazı resimlerde temassız , bazı resimlerde temas ediyor hatta araya bez, lastik koymuşlar.
omp ve sparcoda araştırmadayım. :(
ercangelmis
30-01-2015, 01:31
Benim aracımda ultra racing var ebayden geldi 500 tl kadar bi miktara maal oldu gayet güven veren bi ürün
umuttuner
31-01-2015, 00:10
konuyu güncel tutmak istiyorum sakıncası yoksa.... Yurtdışından getirtmek istemiyorum , yurt içinden bu işi halledebilirsem daha iyi olacak.
umuttuner
04-02-2015, 22:33
Allutec den de boş çıktık , arıyoruz fikirlere tavsiyelere açığız,
Biraz çizimden vs anlıyorsanız yada başka şekilde de olsa amortisör kulelerine göre ölçü alabiliyorsanız neden kendiniz yapmıyorsunuz? Belli kriterlerin dışında 'düz demir parçası' sonuçta.
umuttuner
05-02-2015, 22:51
O da var aklımda , bi hafta kadar araştrıma yapıcam ondan sonra zaten piyasada bulabileceğim bi tanesini alıcam, yordu beni...
Ben de corsam icin takipteyim. Piyasada 150 lira civari ama bulmak zor. Ebayden alsak 300 kağıdı geçecek üstüne birde gümrüğü var. Yaptırma yolunu ben de düşündüm forumda bir arkadas da kendi yapiyordu hatta ön arka, ama sonuçta malzeme çok önemli, çekme akma dayanımı önemli, kaynak işçiliği önemli... Çok buyuk gergiye maruz kalacağını düşünüyorum. Biraz çekincem var.
Sonuç olarak takip...
Ben de corsam icin takipteyim. Piyasada 150 lira civari ama bulmak zor. Ebayden alsak 300 kağıdı geçecek üstüne birde gümrüğü var. Yaptırma yolunu ben de düşündüm forumda bir arkadas da kendi yapiyordu hatta ön arka, ama sonuçta malzeme çok önemli, çekme akma dayanımı önemli, kaynak işçiliği önemli... Çok buyuk gergiye maruz kalacağını düşünüyorum. Biraz çekincem var.
Sonuç olarak takip...
onları çok dert ediyorsan, en kaba şekilde git 301 çeliği kullan. Oda dayanmazsa hiçbişey dayanmaz zaten.
umuttuner
02-03-2015, 22:52
kule gergisi araştırmalarımız sonuca ulaşmıştır.detaylar konumun içinde.. okuyan , yazan , ilgilenen herkese teşekkürler
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=169865&page=9