PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : performans egzoz sistemi hakkında

izmirlicem
31-01-2015, 02:18
Bende orta susturucu kumandalı içi boş düz boru egzoz var. giriş 51 lik egzozun içi genişliyor tahminimce içi 63 lük en az tüp şeklinde tahmini 30 cm uzunluğu ve çıkışta 63 lük iç tarafla aynı, katalitik orjinal, sonra direk bu sistem var, acaba bunun önüne küçük bi susturucu koysam performans kaybım olur mu? Araç standart bu arada astra h 1.5 115 hp, sadece kumandalı egzoz var, yada bu egzozun içini mi daraltsam içide 51 lik olsun susturucu koymak yerine, ne yapmam lzm? araba standart olduğu için ve sadece çıkışa 30 cm kala borunun genişlemesinin bi faydası varmıdır? Şu an komple sisteme giremiyorum katıda şimdilik iptal etmem mümkün değil.

DVR_VTS
02-02-2015, 12:26
Orta susturucu kumandalı içi boş düz boru var demişsiniz öncelikle bu yöntem ile aracın cekişini düşürmüşsünüz ses güzel geldiği için gidiyor hissine kapılırsınız gaz çekmelerde patlama sesleri ile .orginal egzoz çapını büyütmeyin orginalde egzoz sistemi düşüne bilirsiniz çap büyüyünce böyle arabalarda araç çekişi düşer sıkıştırma olmaz .

Önerim :

Headers ,
Oem egzoz,
Orta Susturucu iptali ( Keyfe göre )
Yazılım ,
Aır intake filtre
Remus son susturucu ( Keyfe göre )

böylelikle hem güç hemde aracınızdan keyif alırsınız Polislede sorununuz olmaz.

izmirlicem
02-02-2015, 16:16
Farkındayım abim, onlarada sıra gelecek inşallah ama bir düşüş yok gibi ama illaki olmuştur, cıvıc df 6 ile denedim orjinal egzozda nasılsa gene öyle bu sistemdede

izmirlicem
02-02-2015, 16:17
ama çapı büyüyen son susturucu olduğu için egzoz açıkken acaba dedim verimli olmuşmudur? kumandalıdan önceye ufak bir susturucu takıp birde öyle deneyeyim son geniş kalsın gene

OrhunH.
15-03-2015, 11:45
performans için bişeyler düşünüyosan kumandalı zımbırtılardan vazgeçmen lazım bence.
güzel bi headers, sona ya orjinal susturucusu yada kaliteli bi susturucu remus, supersprint vs. Ben ortayada ufak bişey takardım ama sen sesli olmasınıda istiyosun muhtemelen o yüzden yazmadım.

johoho
16-03-2015, 08:24
dostum qtp ve ortadan kumandalı sistemler turbo araçlarda anlamlıdır atmosferiğe gelmez.

opel lerde orta susturucu alt devirleri dolduruyor iptal etme. bence güzel bi 4-2-1 headers la beraber komple orjinal egzoz yap. (güzel bir açık hava filtresi de olmalı.)

ilerde duruma göre bi son susturucu yaparsın , sona da supersprint veya kumandalı kullanabilirsin.

astra da tecrübe ettiğimiz iyi bir setuptır...