Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuk çalıştırma problemi
Arkadaşlar merhabalar arabam Hyundai accent 1.3 admire 2004 model 120.000 kmde ve LPG'li.Arabamda motor soğukken ilk marşta çalışmıyor.Beşinci hatta 6. marşta anca çalışıyor.Bir de video çektim motoru çalıştırırken sizce problem ne olabilir.Çalıştıktan sonrada gaza basınca devir artacağına düşüyor.Stop edecek kadar düşük devirlere iniyor 500rpm civarında bir iki saniye bekleyip öyle devir artmaya başlıyor.Ama motor biraz ısınıp LPG ye geçince bir problem yok.Ben benzin pompasından ve diyaframından süpheleniyorum.Araba park halindeyken hortumdaki benzin geri depoya kaçıyor olabilir mi? Nasıl bi çözüm yolu izleriz cevaplarsanız sevinirim Çalıştırma videosu da alttadır.
http://youtu.be/VeWDSEIqZKs
aracı 50-100 km benzınde kullan kendılıgınden duzelcektır,sureklı lpg de kullandığın için,kaynaklanan bır sorun boştan yere sağını solunu kurcalatma aracının
O şekilde de kullandım sonuç aynı malesef
oksıjen sensorun bozuk ozaman, kardeşim
arasserdaroglu
31-01-2015, 20:25
Aracınıza sibop ayarı yaptırın, Lpg yüzünden egzoz sibopları oturmuş bence.Düzelecektir.
LPG de giderken hiçbir problem yok oksijen sensöründen olacağını sanmıyorum.Benzin pompasının diyaframı bozulmuş olabiilr mi
Enjectorleri temizlet uzun sureli lpg kullaniminda enjectorler tam performansinda calismaz..
kontağı aç tüp düğmesine 10 saniye basılı tut bırakmadan marş yap direk tüpte çalışsın :)
milano lpg sisteminde lpg düğmesine basarak gazda çalıştırma fonksiyonu yok galiba gazda çalıştıramıyorum
Arabayi 100 km benzinde kullan, duzelirse lpg ayari yuzunden demektir.
Cok kisinin basina geliyor bu durum, lpg de normal benzinde ilk calisma cok kotu, nedeni lpg ayarinin uygun olmayip, benzin sisteminin kotu ayara adapte olmasi.
Benzinde 100 km sonra duzelmezse ayardan degildir diyebiliriz.
rekord2000
05-03-2015, 13:04
Sabah soğuk calıstırmadan önce kontak açık vaziyette 35 40 saniye kadar bekleyin, sonra kontağı kapatıp tekrar açın 15 20 saniye tekrar bekleyin, ve marş basın. Tek mars çalışırsa sorun benzin pompasında. Gene aynı sıkıntı devam ederse başka yerlere bakmaya başlayabilirsin.
Araba çalıştıktan sonrada motor belli bi sıcaklığa gelip lpgye geçene kadar gaz yemiyor full gaz basınca yığılıyor hemen 1. viteste olduğu için çok sarsıyor.
benim aklıma gelende bir arkadaşımda böyle bir problem vardı 5. 6. marşta alıyordu sorunu benzin pompasıydı
benzin pompası yüksek ihtimal
ECT'yi de kontrol et, hararet müşürü.
poseidon
10-03-2015, 17:00
Motor aksamı problemlerini anlatmayla nokta atışı bulmak çok zor.
Herkes problem çıkabilecek noktaları yazar 10-15 farklı görüş çıkar ortaya sen yine kararsız kalırsın.
En güzeli git bir ustaya çözsün problemini. He adet yerini bulsun diyorsan ben de söyleyeyim.
Boğazı temizlettir.
Videodakine yakın bir problem eski aracımda da vardı.Temizlik yetmedi boğaz değişti sorun çözülmüştü.