Orijinalini görmek için tıklayınız : Hararet Kabı Kapağı Sorunu
Bu aldığım 3. kapak ve hepsinin contası eriyip kaçırmaya başlıyor. Fijjjj gibi bir sesle beraber yavaş yavaş suyu azaltıyor. Aracın antifriz ölçümünü yaptım -40 derece çıktı. Bu kadar yüksek antifriz mi kapağın contasını yakıyor acaba. Bunun dışında kesinlikle hararet yapma vs gibi sorun olmadı. Aldığımda böyleydi değiştirdim yine contasını yakmış kapağın.
bymurat___61
06-02-2015, 21:13
orjınal kapak herzeman en ıyısı. Birde antıfırız oranı yuzde 65 ın ustunde olmamalı . yuzde 100 antıfırız varsa kesınlıkle damıtık suyla syreltın derım ben .
byspeedman
06-02-2015, 21:45
Arac corsami kapagin resmi varmi
Hortumlarda sertleşme vs olabilir mi?
Antifriz için %50 suyla olması iyidir.
Hepsi antifiriz olursa nası bi sıkıntı olur peki
Hepsi antifiriz olursa nası bi sıkıntı olur peki
1) Su tesisatında oksitlenme yapar
2) Soğutma sıvısı sulu karışıma göre daha erken donar.
Arac corsa evet, kapagin resmi yok fakat birazdan koyarim internetten bulup.
-40 derece yuzde kac antifrize tekabul ediyor bilmiyorum %65 i geciyor mudur?
Aldigim 3. kapaginda contasini eritmis yavas yavas su buhari seklinde su kaciriyor.
https://www.opelgm.com/modules/catalog/products/pr_01_6920_max.jpg?rev=1395156658
https://www.opelgm.com/modules/catalog/products/pr_02_6920_max.jpg?rev=1395156658
bymurat___61
07-02-2015, 22:06
totalın ınsractıonunndan okudugum bılgıye gore yuzde 70 den ustu onerılmıyor antıfırız olarak. en ıyı donma dercesını de yuzde 50 50 olarak zaten yazmıs adamlar.
Ama yuzde 50 yuzde 50 de 108 derce gıbı bır kaynama noktasına takabul edıyordu.
Benım gorusum su yonde (yanlışım olan duzletsın) bır kere ıyı bır korozyon dauyanımı ıcın yuzde 50 den fazla olursa ıyı olur. Ama sıstemıde fazala rıske atamamk adına yuzde 70 ustune cıkmayız. yuzde 65 gıbı bır rakam kullanırsak. Bızım ıklımıde goz onunde bulunduruursak en az -25 lerı zatne goruruz. aynı sekılde kaynama noktamızda 115 120 dercelerde olur. bu da bıze suyun kaynayarak uafak uafak kapaktan eksıltmesıne cozum olur.. kapak zaten orjınal olmadıkça 2 3 senden fazla gıtmez.
oabayram
08-02-2015, 00:08
Bence devir daimde bir kacak olabilir daha once ayni problemle karsilasmistim
Bence devir daimde bir kacak olabilir daha once ayni problemle karsilasmistim
Devirdaimdeki kaçak kapaktan mı kaçırıyor?