PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.el Temiz Araç Yok Muhabbeti

Fatih
01-02-2015, 19:56
Merhaba arkadaşlar;

Başlıkta belirttiğim yargıyı sık sık duyarsınız. Burda bizde birçok kez kullandık.
Fakat böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru?
Sonuçta birçoğumuz 2.el araba alıp satıyoruz. Evet 2.elde sahtekar sayısı çok fazla lakin bu işin ekspertizleri var, servisleri var, ustaları var. Beğendiğin aracı değişik yerlere gösterebiliriz. Bu şekilde temiz araç bulma ihtimaliniz yükselir. Tabi çevremizde bildiğimiz araçları hesaba katmıyorum.

2.el piyasası masumdur demiyorum böyle bir anlam çıkmasın lütfen.
Çünkü hiç temiz bir piyasa değil. Demek istediğim dikkatli ve titiz olunca istedğimiz temizlikte araç bulunacağı. Elbette piyasa altında bir tutarla temize denk gelmek zor.

Genelde insanlar 2.elden korkarlar ve kredi çekerek küçücük araçlara yüksek meblağlar öderler kafa rahatlığı için. Bence bu davranış yanlış. Benim düşüncemde yanlış olabilir neticede vurada fikir alış verişi yapıyoruz. Örneğin piyasadan 20 bine aldığımız konforlu bir araca, durumuna göre 5-6 bin harcayarak iyi duruma getirebiliriz. Sonuçta makinedir otomobil yenileme imkanı her daim vardır.

Çok uzatıp sizleri sıkmadan noktalayayım.
Sizler neler düşünüyorsunuz?

Saygılar.

ZaZy
01-02-2015, 20:01
2.ele çevremde yönelmemeye neden şu. Araba fiyatları çok yüksek; her alan zarar etmek istemiyor. Zaten zar zor alıyor aracını birde 2.elde sıkıntı çıkınca cidden dert büyük oluyor. Yemin ederim arabasına para harcıcam diye sigara bırakan artan paraya arabasına yatıran arkadaşım var. temiz araba yok değil var ama onlarda fiyatı yüksek ee noluyor hemen sıfıra yöneliyorlar. 2.el her araca kredi çıkmıyor haliyle; bayiler napıyor aracın %20sini ver üstünü takside bağlasın. Alacak adamda ödeyeceğimi bilirim sorunda çıkmaz diye sıfırda direk bayiye pazarlığa gidiyor.
Saygılar.

rebeloghy
01-02-2015, 20:10
Abi ikinci el temiz araba her zaman var. Ama 3-5 ay sonra satıp cebe de 3-5 kalsın diye düşünmekten beğenilmiyor araba.

Alır 2 sene binerim , aksesuar kısmını zamanla doldururum diyene var araba..

SerkanYazgan.
01-02-2015, 20:14
Piyasada illaki düzgün satıcılar var ama bu dürüst satıcılar azınlık durumunda olduğu için 2.el piyasası dürüst değil. 3 aydır araç arıyorum, 2 parça boyalı diyor gidiyorum ağır hasar çıkıyor. Yani neresinden tutsam elimde kalıyor.

Şuan ki piyasaya bakıyorum, adam yeni kasa leona 80k kmye gelmiş, led paket vs. hiçbir opsiyonu yok ama sıfırından fazla fiyat çekiyor. Neymiş hatasızmış, milletimiz sıfırından bile hatasız araç satıyor heralde diye düşünerek içimden ne kadar sövdüğümü anlatmama galiba gerek yok. :)

BaDCaT
01-02-2015, 20:17
Yok tabii..

Tursu olmus arabalari millete cakmaya calisanlar cirit atiyor..

Hangi ulkenin 2.el piyasasi her sene yukseliyor modeller eskimesine km artmasina ragmen ? Kadran da kilometre hic artmiyor aksine azaliyor tabii dusurmeceler :)

Iste bunlar hep insanlarin kendini kurnaz sanmasindan tek akilli onlar :)

SerkanYazgan.
01-02-2015, 20:19
Abi ikinci el temiz araba her zaman var. Ama 3-5 ay sonra satıp cebe de 3-5 kalsın diye düşünmekten beğenilmiyor araba.

Alır 2 sene binerim , aksesuar kısmını zamanla doldururum diyene var araba..
o işler biteli çok oluyor, galerici bile sattığım arabayı sattığım fiyata tekrar alamıyorum diye ağlıyor. Ekmek yeme devri bitti, herkes tutturabildiğini öpme derdinde. Yani bir keriz bulsakta hatalı aracı 2 parça boyalı diye yuttursak derdinde. Başka şehre araca bakmaya gidiyorsun, adamla telefonda konuşuyorsun işimi gücümü bırakıp geliyorum ama anlattığının dışında başka birşey varsa kötü oluruz diyosun ve gidiyosun ki kaput felan değişmiş. Adam hatasız diyor. Hatasız kavramı, belaltı boyalı kavramı, hasar kaydı kavramı ülkemizde tamamen değişmeye başladı.

Bu arada arkadaşlarım var, pert aracı ucuza alıyor ve kafası rahat biniyorlar. Keşke onlar gibi olabilseydim :)

Shadow_Dancer
01-02-2015, 20:20
Türkiyedeki ahlak çöküntüsünün yansımasıdır ikinci el piyasası.. Ben yakın zamanda sattım aracımı, istedigim fiyat sahibinden.com daki emsallerine göre bedavaydı.. Ve alan arkadaşa tüm eksiklerini tek tek anlattım. Çünkü babam haramın ne oldugunu çocuk yaşta ögretti.. Arabasını ilana koyan her 10 kişiden 7si ya yalan söylüyor ya da karşısındakini keriz yerine koymaya çalışıyor.

Frid
01-02-2015, 20:21
kargaya yavrusu şahin görünürmüş...

EmreYY
01-02-2015, 20:26
Aslında yazılanlara hem katılıyorum hem katılmıyorum.Şöyle ki ; bu zamana kadar bende bir çok araç alıp sattım satarken aracın eziğini çiziğini hem soyledim hem gösterdim ciddi alıcı kişiyle kendi ustasına kadar götürdüm evimizin etrafında once servis vs olmasına rağmen sorduklarında kendi ustanıza güvendiğiniz yere götürün dedim.Lakin bu iş biraz kişilik biraz vicdan meselesi araç almak için çoğu kez uzak noktalara gittim sahibiyle konusmalarımızda arabalar mukemmeldi ve her aradıgım kısıye uzaktan geleceğimi eğer araçta bişey varsa surprız olmasın soyleyın dedıgım halde gittiğim yerlerin %60-70 de boş döndüm -Ki bence sorun bu artık millet çakal aracını genelde itelemeye çalışıyor saf biri gelir alır uzaktan geldi 300 500 indiririz almak zorunda kalır vs gibi. Düzgün araçlar yok değil mi tabi ki var ancak onlarda fahiş fiyatlar genelde.Şimdi honda demicem (basıma gelmeyen kalmaz cunku) Örn Toyota ae101 benim gözümde o model araç 15 16 civarı olmalıdır ama suan pıyasaya bakıldıgında 19 20 lıra ıstıyorlar temızıne.Vel hasıl kelam çoğu kişi de böyle olunca 0 araç almaya yöneliyor birde 0 araç alırken avantaj çok asgari maaş alıyorsun 3 5 peşinat veriyorsun gerisi ömür vade insanımızda görüp alıyor işte.Biraz masraf gerektircek araç almak biraz sıkıntılı çünkü 1-ustalar genellikle işini pek verimli yapmıyor gerek fiyat gerek işçilik gerek zamanlama 2-parça fiyatları yine fahiş çıkabiliyor 3-genelde bunlara ayrıcak vakit yok.Aracımızı alıyoruz 1 ay sanayide kul köle oluyoruz.Bunları genelde yasadım benim düşüncem.

erhanarici18
01-02-2015, 20:31
"al - sat"cıların bu kadar çoğaldığı bi piyasada zor artık temiz araba al satçı olmasa bile aldığı gün 2 lira üstü fiyata internete koyu millet aracını
sadece bi kaç araca plaka sorgulaması yapın e-devletten 6 aydan fazla binen adam zor çıkar

ibozum
01-02-2015, 20:33
Arkadaşa araç alacağız, telefonda detayları soruyoruz tamam buluşalım gösterelim diyoruz.. Bir baktırıyoruz dediğinden fazla fazla şeyler çıkıyor.. Kazasız diyor önden geçirmiş.. Sadece boya var deniyor 2-3 değişen çıkıyor..

İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylemek, milleti enayi yerine koymak moda olmuş.. Bence de 2. el araç almak çok zor zira araçlardan ziyade araç satanlar bozulmuş.. :S

Shadow_Dancer
01-02-2015, 20:34
Geçen hafta baldıza araba baktım baya.. 2013 model corsa 1.4 otomatiklere 41*42 isteyenler var.. Biraz daha insaflıları 38*39 yazmış.. Ki çogu 20bin km civarında.. 43 bin liraya i20 jump var.. Araba 5 yıl garantili, donanımı tatminkar. Motor şanzıman olarak corsa ile kagıt üzerinde aynı.. Şimdi ben niye gidip elin eskisiyle ugraşayım? Sabit geliri olan maaşlı çalışan insan 6 ay daha fazla kredi öder kafası rahat eder. BU pek çok arabada böyle.

Skyhawk34
01-02-2015, 20:49
şu ikinci el ile ilgili konu açanlar ceza alıp banlanmalı bence

Kahn23
01-02-2015, 20:54

Neden ? Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye mi ?

Fatih
01-02-2015, 20:59

Hiç böyle bir tepki beklemiyordu açıkçasın.
Neden banladın şimdi beni?
Aslında alıntı yapıp konuyu uzatmak istemiyordum ama bir sorayım dedim.

Konuda senin msjına kadar birbirine ne laf atan var ne de hakaret eden. Herkes fikrini tecrübelerini paylaşıyor. Konunun açılış amacıda bu zaten.
Neyse!

Arkadaşlar pcye geçince herkese yazacam. Şuan teldeyim.
Şimdiden teşekkürler herkese.

İbrahim33
01-02-2015, 21:01
2.el temiz araba var da , sıfırından daha pahalı asdasdasdasd :D :D

blow07
01-02-2015, 21:06
Temiz araba çok ama istenilen para da çok maalesef.

Akın Sarıkaya
01-02-2015, 21:07
http://www.techturkey.com/forum/search.php?searchid=1234069

bu ikinci el tartışma konularını genelde siz açıyorsunuz. babamın forumu değil sonuçta açarsınız konuşursunuz birşey diyemem, ama hep aynı muhabbetler boşu boşuna dönüp dönüp duruyor, sanki birşey değişicekmiş gibi. yıllardır konuşulan şeyler sayfalarca konuşulacak ve yine hiç birşey değişmeyecek. buradaki herkes bunların farkında zaten, akıl verilecek yer burası değil.

Burak Demirci
01-02-2015, 21:09
talep meselesi piyasa mala talep varsa fiyati yukselir iesin yuzune kimse bakmiyordu iki sene evvel şimdi reşat altını sanirsin piyasa böyle ozel bir arabada degil bnm gözümde fiyati artsin ama piyasa işte millet seviyor aliyor fiyatinada katlaniyor.

+soner
01-02-2015, 21:13
Bu muhabbet kendimi bildim bileli var :D

2. el temiz araba benim için eksiklerini bildiğim ve fiyatının eksiklerine göre belirlendiği araçtır.

Örnek veriyorum boyasız-değişensiz bir araca 30 bin vereceğime,boyalı-değişenli ve düzgün işçilikle toplanmış bir aracı 25 bine almayı tercih ederim.Nasıl olsa bir gün bir tıklama sonucu boyanacak veya bir parçası değişecek.

BaDCaT
01-02-2015, 21:17
talep meselesi piyasa mala talep varsa fiyati yukselir iesin yuzune kimse bakmiyordu iki sene evvel şimdi reşat altını sanirsin piyasa böyle ozel bir arabada degil bnm gözümde fiyati artsin ama piyasa işte millet seviyor aliyor fiyatinada katlaniyor.

Bakkaldan aldigin pirincin fiyati neden yukselmiyor 3 asagi 5 yukari ayni ? Sifir araba alirken neden adamlar 10 bin tane sattiginda bile fiyati ayni tutuyor ? Artmasi lazim ama ????:confused:

rebeloghy
01-02-2015, 21:18
http://www.techturkey.com/forum/search.php?searchid=1234069

bu ikinci el tartışma konularını genelde siz açıyorsunuz. babamın forumu değil sonuçta açarsınız konuşursunuz birşey diyemem, ama hep aynı muhabbetler boşu boşuna dönüp dönüp duruyor, sanki birşey değişicekmiş gibi. yıllardır konuşulan şeyler sayfalarca konuşulacak ve yine hiç birşey değişmeyecek. buradaki herkes bunların farkında zaten, akıl verilecek yer burası değil.

Fatih abi kusura bakma yanlış anlamanı istemem ama arkadaş haklı bir konuda. Genelde siz açıyorsunuz benzer bir konu , aynı şeyler konuşulup kalıyor. 3 sene de konuşsak düzenli olarak piyasa bizim konuyla değişmez neticede. 40 50 yaşında adamlar bile arabadan kar edilir mantığını oturtmuşlar.. Oğulları bile böyle yetişiyor..

Kadyr
01-02-2015, 21:26
bızım konustuklarımız anca burda kalır. evet dogru ama bu forumdada fahıs fıyat ısteyenler var denılenler gıbı burdada var.turk mılletı heryerde turk mılletı kısa yoldan para kazanmak uckagıtcılık. onceden cok zarar etmeden satalım derdık. sımdı bı ıkı bın ustune cakalım dıyoruz.

hondafit
01-02-2015, 21:40
3 aydır araç arıyorum 3 tane gözüme kestirdim gittik baktık üçüde pert çıktı bide bir gram pazarlık yapmıyo adam ya

MURAT_HLX
01-02-2015, 21:41
2 temmuzda arabamı yakın bir arkadaşıma sattım nesi var nesi yok söyledim sonra o arkadaşım 21den ilan verdi bağırsam çağırsam ne yazar bu durumda kestim muhabbeti.temmuzdan aralığa kadar araba aradım doğru düzgün araba bulmak için.diğer sayfadaki arkadaşlarda demiş e devletten sorguluyosun ya yeni almış 1 ay önce yada 6 ay önce almış satıyor.yine tanıdığımın bir arabasına istediği fiyatın 1 bin lira aşağısını verdim kabul etmedi halbuki eski tanıdığımız neyse dedim.sonra megane coupelere bakayım belki bi şeyler düşer dedim satın aldığım f7r denk geldi sorgulattım ettim araba temizdi gittim ankaraya fiyatta anlaştım kırmadı karşı taraf zaten 6 senedir kullanıyormuş kendisi zaten e devlettende sorguladım doğru söylediği ortaya çıktı gösterdim ettim aldım geldim.araba alacaklar için hakikatten zor durum al satçılar çok osu busu çok allah kolaylık versin

GÖKTÜRK
01-02-2015, 21:43
millet cacık arabalarına fazla fiyat çektiği için arabası gerçekden temiz olanlar yada arabasını temiz sananlarda onun 3-5 üstüne yazıyor sonra bi bakıyorsun piyasa alt üst olmuş. trde arabaların fiyatlarının yüksek olmasının sebebi sadece satıcı değil , gümrük vergilerini unutmamak lazım . yurt dışında tr parasıyla sıfırı 20bine satılan araç türkiyeye gelince vergiyle 50bin tl oluyor buna bi çare bulunsa fiyatlar olması gerektiği seviyeye gelir

İbrahim33
01-02-2015, 21:52
bızım konustuklarımız anca burda kalır. evet dogru ama bu forumdada fahıs fıyat ısteyenler var denılenler gıbı burdada var.turk mılletı heryerde turk mılletı kısa yoldan para kazanmak uckagıtcılık. onceden cok zarar etmeden satalım derdık. sımdı bı ıkı bın ustune cakalım dıyoruz.

2 bin ne yaa , sahibinden.com sağolsun 5 kağıttan aşağı yazmıyorlar.

Sahibinden.com'da ilan vermek paralı olmalıdır!!!!!!!!

Frid
01-02-2015, 21:57
konu sahibin diğer konularına göz gezdirdim mantıklı sorgu yapan konular açmış, boşa hayıflanmayalım bence, otomobil forumunda ne konuşalım?

bence devlet sahibinden com ilanlarından vergi almalı.

GÖKTÜRK
01-02-2015, 21:58
konu sahibin diğer konularına göz gezdirdim mantıklı sorgu yapan konular açmış, boşa hayıflanmayalım bence, otomobil forumunda ne konuşalım?

bence devlet sahibinden com ilanlarından vergi almalı.

sahibinden vergi alacağına gümrük vergilerini öbür ab ülkelerine göre standartına getirsin kimse bu fiyatları yazamaz 2. el arabalarına

Frid
01-02-2015, 22:03
sahibinden vergi alacağına gümrük vergilerini öbür ab ülkelerine göre standartına getirsin kimse bu fiyatları yazamaz 2. el arabalarına

trafik artışı olur diye akar yakıt vergisini indirmeyenler sence onu yaparlar mı? :D :D Nasrettin Hocanı fıkrasında ki gibi ver yerine al demelisin ki işe yarasın. :)

GÖKTÜRK
01-02-2015, 22:07
trafik artışı olur diye akar yakıt vergisini indirmeyenler sence onu yaparlar mı? :D :D Nasrettin Hocanı fıkrasında ki gibi ver yerine al demelisin ki işe yarasın. :)

doğru söylüyorsun abi biz ne desek boş istedikleri gibi öttürüyolar düdüğü

Oconner
01-02-2015, 22:20
Ben galericiyim.ikinci el işi öyle birşey olduki resmen marketteki sigara gibi oldu araç alım satımı.Neler neler var piyasada.Panelden açıp hususi diye satmalar,şase numarasının son harfini değişip ağır hasar kaydını sildirmeler.İkinci el araç alım satımında araca değil aracı satan esnafa bakmalı insan.Ve yeri yurdu belli olan esnaflardan almaya dikkat edilmeli.Tabiki araba bu kul yapısı kaza,darbe,sorun olucaktır.Kimsenin arabası kusursuz değil bayidekiler bile :)

Onur Fatih
02-02-2015, 00:42
Nasil temiz araba yok 2. elde :) hakkinin parasini verince temiz araba bulunur... biz ucuz olsun temiz olsun fikriyle hareket ettigimiz icin sonuc boyle.

onn_dear
02-02-2015, 00:55
Nasil temiz araba yok 2. elde :) hakkinin parasini verince temiz araba bulunur... biz ucuz olsun temiz olsun fikriyle hareket ettigimiz icin sonuc boyle.

yüzde yüz katılıyorum, biz en kalitelisini en dolusunu en ucuza alma peşindeyiz. 7 araç değiştirdim hepsi modelinin en temizlerindendi pahalı aldım yerine göre 1-2 fazla verdim bilinçli kullanıcıdan bakımlı araçlar aldım, hiçbirinde de 1 kuruş zararım olmadı ve satmak istediğim hafta sattım. Sonuç olarak temiz araç, bakımlı araç bulup 3 e 5 e bakmamak lazım. Karlı çıkan sizler olursunuz.

BıD-Clio
02-02-2015, 01:10
İkinci el piyasası hakikaten çok değişik . Özellikle sahibinden ilanlarının çoğunun buna etken oldugunu dusunuyorum. Mesela bende hastalıktır sahıbındende arac bakmak favorılerıme eklemek vs ılgılendıgım araclarda var aralarında . Gecen gun bır ılan gozume takılmıstı hıc abartmıyorum gercekten keske resmını cekseydım . Bır arac yanılmıyorsam 15 veya 16 bın gıbı bı fıyatı vardı . Yıne favorılerımdekı aracları kontrol ederken gozume takıldı bır baktım fıyat 18 bıne cekılmıs . Acaba dedım extra felanmı ekledı hayır hersey acıklama dahıl aynı duruyor fakat fıyat 2-3 bın artmıstı. Bunun gıbı arttanlar dıkkat ceksın dıye fıyatta 20 -50 tl gıbı fıyat guncellemeler. Satılan bı aracın 1 hafta sonra hıc bırsey yapılmadan fıyatının 2-3 belkıde 4 bın gıbı artması durumlarını cok gordum. Gecen aracıma bırıı not bırakmıs satarmısın dıe bende bınıcıyım memnunum kullanıyorum satarsamda keyfı satarım dedım. Takas teklıf ettı ettıgı arac pıyasası hıc olmayan ve nerdeyse sahıbındende fıyat olarak en yuksek olan bı arac :D tabı pıyasaya gore max 11 dır Adam 13500 ıstıyormus eyw dedım :) sonucta maldır onun dur ıstedıgı fıyatı soyler . Sen ne kadar ıstıyorsun dıe sordu bende fıyatımı soledım :) adam bı anda ooo usta o fıyat olurmu yok bılmem ne :D anlamadım benden ucuza alıp oynayıp boyayıp yuksek bı fıyata satıcaktı galıba :)

mert_can 41
02-02-2015, 01:21
1998 honda civic aldım içinde bir tane yıpranma konsolda bir çizik yoktu orjinal kırikosu bile üstündeydi onu geçtim babam arabasına deli olur sabah işe arabayla gidip fırtına uyarısı var diye kapalı otoparka bırakıp minübüsle eve dönen adam bana bile araba vermiyo umursamadan kullanıyorum diye yakında satıcak ikinci el olcak bu adamdan araba alınmazmı şimdi babam gibi insanlar olduğu sürece temiz araba vardır ikinci elde :)

Yeşil R53
02-02-2015, 01:41
Geçen yıl 21.500 e bir araç aldım 2009 model. Tüp taktım jant lastik taktım ses sistemi taktım hepsi markalı ürünlerdi çin malı vs hiç bişey yoktu. Ben satarken ilana 30 yazdım çünkü bana maliyeti o para oldu. Ben satarken aynı kmde 2011 veya 2012 lerine o para yazıyorlardı en boşuna ben pazarlık vs 28 bine sattım ben kar etmedim ama alan kar etti özene bezene süslenmiş hazır araç aldı hala hayır duasınediyor konuşuruz hatta hala benim ustama bakım yaptırır. Bence herkes her malın değerini ödeyebilmeli tek sorun bu

Skyhawk34
02-02-2015, 06:18
Neden ? Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye mi ?

Hayir hic bir zaman konu amacinda gitmiyor ve sonunda hic kimse istedigi cevabi almadan yerine geri oturuo

Kisacasi turkiye gibi bir vergi ulkesinde tartismanin gereksiz oldugu bir sistemdir 2. El arac piyasasi.

free-hifi
02-02-2015, 07:40
SOn dönemde istanbulda kesinlikle 2. el temiz doğan yok varsada 12+ üstü

ersandeniz
02-02-2015, 07:44
2.el temiz araba var elbette, ama bulabilmek için sabır ve zaman lazım, arabası olmayan adamın da sabrı olmaz, çalışıyorsa da o arabadan o arabaya koşacak zamanı olmaz, o yüzden lanet olsun der sıfır araba alır..
Bir de temiz derken neye gore temiz?? bir arkadaşıma gore bir far ve tamponu değişmiş araba patlak araba, bir arkadaşıma gore değişeni boyası olan araba temiz araba(2 araç arasındaki tek fark bu kaporta hasarları)..

Ozan Özer
02-02-2015, 07:44
Söylenildiği gibi bu piyasanın gidişatı değişmez.
Tek bildiğim,aracımı satarken eksiği,hatası var ise mutlaka alacak olan arkadaşa söylerim..Son sattığım aracımın tavanında aldığımda mevcut olan kuş pisliği yanıkları vardı 2-3 tane;lastiklerinin de diş derinliği olmasına rağmen senesi geçmişti.Aynı şekilde aktardım,ilanıma da yazmıştım zaten..Aracın yanına geldiğinde konuştuk;birçok kez söylememe rağmen ustaya bile göstermeden aldı aracı gitti..Çok şükür sonrasında da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

dahan
02-02-2015, 07:57
ankarada kaoförcüsüde galari yıkamacısıda burda millet ek iş olarak araba alım satımı yapıyo ucuza alıp birazda makyaj üstüne 2000 3000 daya gitsin

KaanBRS
02-02-2015, 08:09
Perte çıkan arabalar sigortadan alınıp tekrar tekrar toplanırsa tabi temiz araba kalmaz.Piyasada ki leş araçlar bir elenemiyor ki kalan araçlar temiz mi değil mi ortaya çıksın.. Çoğumuz biliyoruz görüyoruz yurt dışında ufacık bi tıklamayla araçlar perte ayrılıp araba mezarlığına giderken bizde ikiye bölünmüş araçlar dikişlenip piyasada geziyor,bizde hala neden temiz araba yok muhabbetlerine kafa yoruyoruz.. Parayı basana boyasızıda var temizide orta gelirliyim diyorsanda az değişenli az boyalılar arasından seçimini yapacaksın.

M.Can Çimir
02-02-2015, 08:59
Dürüst ticaret yapana kimsenin lafı yok, ancak kendi yaşadıklarımı düşününce çoğu kişinin bazı şeyleri hak ettiğini düşünüyorum.

Kendi başıma gelenlerden bahsedeyim;

3000 km'de 1 aylık VW Golf tdi highline dsg aracım var. Piyasası iyi bilinen bir araç. Aracı satılığa çıkardım ve sıfırından 8k düşük fiyatla ilan verdim. Benimkinden yüksek km'li araçlara millet 3-5k fazla fiyat yazınca, benim araçla ilgilenenler işkilleniyor "acaba bir şey mi var" diye. İlanda plaka açık olduğu ve 'hatasız' yazdığım halde her arayan değişen, hasar kaydı vs var mı diye soruyor. Şimdi benim insanlar güvensin, işkillenmesin diye piyasaya uyarak aracıma sıfır fiyatı mı istemem gerekiyor?

cosekar
02-02-2015, 09:00
Konuyla alakalı oldugunu dusunuyorum, bu yuzden paylaşmak istedim.

Güzel Türkiyemizde bir boyasız takıntısı var ki sormayın, arac gercekten boyasız ama hem göze hem de gönüle hitap edecek hiçbir yanı kalmamış ama boyasız işte,

Bazı araçlar da vardır ki, boyası olsun, değişeni olsun, o boyasız denen arabalardan 10 gomlek ustun, yeter ki şaside, motorda bir şey olmasın.

Bizim bir tanıdıgımız Hongkongta 2. el 2008 M6 aldı ve alır almaz arabayı beyaza boyattı, sadece Tr de boyanan araclar kazalı hukmu goruyor...

UmutBuran
02-02-2015, 09:06
Bir kanı var şuan genellikle araca yapılan aksesuar fiyata yansıtılıyor, tabi yansıtılırda app plaka amerikan parkı koyup piyasanın 3 4 bin üstü yazanlar mevcut halbuki bu ekstralar 100 lirayı bile geçmez, temiz arabalar var ve cidden parasını hakeden arabalar mevcut, bizde galericiyiz yaklaşık 20 senedir gerek babam gerek abilerim bu işin içinde bu işten ekmek yiyoruz ancak tabiri caizse leş arabalara 1000 lira ekstra koyup 13 liralık arabaya 16 17 lira yazanlar olunca haliyle temiz araçlarada 16 17 yazıyorlar böyle böyle piyasa yükseliyor, yanlış anlaşılmasın burda kimseyi sen böyle yapıyorsun diye suçlamıyorum ancak şuan cidden durum bundan ibaret

BıD-Clio
02-02-2015, 15:15
Bir kanı var şuan genellikle araca yapılan aksesuar fiyata yansıtılıyor, tabi yansıtılırda app plaka amerikan parkı koyup piyasanın 3 4 bin üstü yazanlar mevcut halbuki bu ekstralar 100 lirayı bile geçmez, temiz arabalar var ve cidden parasını hakeden arabalar mevcut, bizde galericiyiz yaklaşık 20 senedir gerek babam gerek abilerim bu işin içinde bu işten ekmek yiyoruz ancak tabiri caizse leş arabalara 1000 lira ekstra koyup 13 liralık arabaya 16 17 lira yazanlar olunca haliyle temiz araçlarada 16 17 yazıyorlar böyle böyle piyasa yükseliyor, yanlış anlaşılmasın burda kimseyi sen böyle yapıyorsun diye suçlamıyorum ancak şuan cidden durum bundan ibaret

buna kesınlıkle katılıyorum . fıyatları yukselten bı app bı pasta cıla oluyor bende buna ayar oluyorum .neden ben arabama bınmek ıcın bır suru masraf yapıp ufak sıkıntılı bı parcasını bıle tamır ettırmek yerıne yenısını degıstırıp hatasız hale getırıpte alıp app pasta cıla ıle temızlık yapıp fıyatına 2-3 bın ekleyenlerle aynı fıyata vereyım kı mesela

Kadyr
02-02-2015, 15:21
emınım bu olayları burdada yapan vardır. arabayı boyası bakımsız alıyor parlatıyor ondan sonra fahış fiyat çekiyor. hadi 300-500 onuda geçtim bin tl çekersinde onun üstü zikmektir burdanda yapan var yani satılıklarda ilanlardan bazen anlıyoruz