PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1998 grand cherokee zj 5,2 yavaş alttan gelen lık lık ses

toporomboz
01-02-2015, 19:59
merhaba;
yaklaşık 9 aydır sahip olduğum jeep aracımın 1 aydır ilk kalkıştan sonra yavaş hızlanırken lık lık diye dönüş sesi geliyor aracı boşa attığımdada aynı ses devam ediyor.10-30 km hızlarda duyuyorum ileri ve geri giderkende yapıyor hız arttıkça ses de dönüş hızına göre hızlanıyor..... asfaltta hızlandığımda bu sesi duymuyorum .ayrıca tam sol dönüşlerde sol arka tekerlekten atlama sesi geliyor o aks dan kaynaklanıyor olabilirmi araç lsd li dana 44 diff.
bu ses önemli değilde diğer ses acaba nerden kaynaklanıyor olabilir ist dışında muğla-datça da olduğum için gösterecek ustada yok acaba yolda bırakacak sorun olurmu diye endişeleniyorum fikriolan arkadaşlar paylaşım yaparsa memnun olurum.kazasız günler.

aybarsdnr
02-02-2015, 00:25
Datçada mehmet usta vardı. Hala bakıyor mu bilmiyorum ama bir zamanlar lada niva vs. yaptırmıştık. Palamutbükünde yazlığımız var.
eğer dükkanı duruyorsa belki o fikir verebilir.

edincol
02-02-2015, 00:54
Vites boştayken de gaza bastığınızda çıkan sesin sıklığı devirle doğru orantılı olarak artıyorsa hidrolik supap iticileri ses yapıyor olabilir. Kaliteli yağ kullandığınız halde ses kesilmezse değişim gerekir. Zamanla aşındığı için salmastradan kaçırma yapıyordur.

toporomboz
02-02-2015, 10:58
bu sabah tekrar dikkatli inceledim ilk kalkışta 30-40 metre gittim ses yok ne zaman hafif sola dönüş yaptım düz devam ettim ses başladı....D viteste gittim meğilli yolda N pozisyona attım ses devam etti sesi yazmak zor :) lık lık ile sürtme sesi gibi karışıyor hırş hırş gibi birde 4low alıp(N ye alıp durup 4 low a geçirip D veya R ye takınca arka tekerden gacırt sesi geliyor R ve D de arka oturup kalkıyor bu normalmi? ayak frenden çekince araç daha kuvvetli şekilde kalkış yapıyor 4low sorunu yok yani bunu neden paylaştım acaba düzyoldaki o ses arka aks dan olabilirmi diye düşündüğüm için) bu ses bir boşluk sesi gibi sanki 20-30 km ile giderken yavaşlama anında durmaya yakın artış oluyor seste.....

toporomboz
02-02-2015, 11:01
Datçada mehmet usta vardı. Hala bakıyor mu bilmiyorum ama bir zamanlar lada niva vs. yaptırmıştık. Palamutbükünde yazlığımız var.
eğer dükkanı duruyorsa belki o fikir verebilir.
ilginize teşekkürler mehmet ustayı bilmiyorumda Yüksel var tipitip derler kafası çalışan bilmediğine karışmayan kurcalamayan birisi ....ona göstermeyi düşünüyorum nisan da istanbula gidip komple bakım yaptıracağımda o zamana kadar birde yolda sorun çıkarırsa diye endişem var.......

Burak Mehmet
02-02-2015, 11:19
dediğiniz sesin nedeni şaft mafsalı olabilir...mafsal boşluk yaptığında dediğiniz gibi bir ses çıkarır...

toporomboz
03-02-2015, 19:12
dediğiniz sesin nedeni şaft mafsalı olabilir...mafsal boşluk yaptığında dediğiniz gibi bir ses çıkarır...
perşembe günü mekanik ustasına tipi tipe göstereceğim şaft mafsalı uyarısınıda yapacağım jeep doktoru değil ama en azından anlamadığını kurcalamayan birisi...bakalım ne çıkacak ....

toporomboz
06-02-2015, 13:09
perşembe günü mekanik ustasına tipi tipe göstereceğim şaft mafsalı uyarısınıda yapacağım jeep doktoru değil ama en azından anlamadığını kurcalamayan birisi...bakalım ne çıkacak ....
Bir aydır alttan gelen lık lık vb gibi sürtünme sesi hızlandıkça aratan sesin sebebini bugün datçada mekanik tamircisi pratik zekalı olduğu için mercedes e bindiğim zamanda sorunları çözen yüksel usta baktı gerçekten ön şaft da sorun çıktı aracı lifte kaldırıp çalıştırdık hiç ses gelmedi yolda test ettik aynı ses geldi alttan şaftı oynatınca boşluk sesi duyuldu söktük yola çıktık ohhhh tık yok dünya varmış;
şimdi istavrozların arasında boşluk var istavrozlar sağlam gibi duruyor şaft ustası gerekiyor kafayı tamir edecek ve balansını yapacak....bunu en hesaplı birşekilde nerede nasıl yaptırabilirim? ayrıca ARACI BU ŞEKİLDE KULLANMANIN BİR ZARARI VARMI!!! 80-90 km hızla sorun yaratırmı diğer parçalara yük binermi ? neticede sürekli 4x4 hareket eden birmakine şimdi 4x2 oldu sorun olurmu?
meali=2-3 ay sakin kullanımda sorun olurmu.......:confused:

Burak Mehmet
06-02-2015, 14:09
Bir aydır alttan gelen lık lık vb gibi sürtünme sesi hızlandıkça aratan sesin sebebini bugün datçada mekanik tamircisi pratik zekalı olduğu için mercedes e bindiğim zamanda sorunları çözen yüksel usta baktı gerçekten ön şaft da sorun çıktı aracı lifte kaldırıp çalıştırdık hiç ses gelmedi yolda test ettik aynı ses geldi alttan şaftı oynatınca boşluk sesi duyuldu söktük yola çıktık ohhhh tık yok dünya varmış;
şimdi istavrozların arasında boşluk var istavrozlar sağlam gibi duruyor şaft ustası gerekiyor kafayı tamir edecek ve balansını yapacak....bunu en hesaplı birşekilde nerede nasıl yaptırabilirim? ayrıca ARACI BU ŞEKİLDE KULLANMANIN BİR ZARARI VARMI!!! 80-90 km hızla sorun yaratırmı diğer parçalara yük binermi ? neticede sürekli 4x4 hareket eden birmakine şimdi 4x2 oldu sorun olurmu?
meali=2-3 ay sakin kullanımda sorun olurmu.......:confused:

hiç bir sıkıntısı olmaz... zj ler için çok yapılan bir uygulamadır.az yaksın diye yapılırdı eskiden.. sadece arkadan iterken ıslakta dikkat etmek gerek virajlarda tehlikeli olabilir..yada eğlenceli :D

toporomboz
07-02-2015, 10:40
bende tereddütte kaldım bazıları yük arkaya biner diğer parçalar aşınır diyor arka %60 ön %40 çekiş olduğundan risk oluşur diyorlar bende şaşırdım aracımı çok seviyorum zarar gelmesinide istemiyorum :) görüşleiniz için teşekkür ediyorum kazasız günler....

toporomboz
08-02-2015, 12:41
karar verdim nisan da ist'da şaft tamir balas ve aracın bakımını yaptıracağım.
türbe servis :) BAHAR oto dan erkan beyle görüştüm arazi şartlarında kullanıp zorlanma olmadığı takdirde sorun olmazmış.... Burak Mehmet kardeşim tesbiti doğru bende asfalttan asfalttan düz yolda kullandığım için 4x2 nisana kadar sorun çıkarmayacak.......