Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekme Belgeli Araç Alımı Hk
Dün akşam arkadaş linkini attı araba mk1 golf kasası vs çok güzel duruyo fakat çekme belgeli,araca akşam bakmaya gidicem,kafamıza yatarsa fiyatta da anlaşırsak alıcam arabayı.Fakat çekme belgeli araç alımı,trafiği kayıt edilmesi vs hakkında hiç bir bilgim yok forumda böyle bir konu vardı silinmiş ulaşamadım. Trafiğe tescil ettirmek ne kadara patlar ? Belirli bir süresi var mı ? Muaynesinin ne kadar zamandır olmadığını nasıl öğrenebiliriz ? Borcunun olup olmadığını nasıl öğrenırız ? Nelere dikkat etmemiz lazım yardımcı olursanız sevinirim.
FatihÖnderBLR
03-02-2015, 10:32
Çekeme belgeli aracın satışını alabilirsiniz sıkıntısı yok , çekme belgeli olduğu için muayenesi yok borcu harcı yok istediğiniz zaman muayenesini yaptırıp trafikten aracınızı tekrar trafiğe sokabilirsiniz . hiçbi sıkıntı olmaz :)
Çekeme belgeli aracın satışını alabilirsiniz sıkıntısı yok , çekme belgeli olduğu için muayenesi yok borcu harcı yok istediğiniz zaman muayenesini yaptırıp trafikten aracınızı tekrar trafiğe sokabilirsiniz . hiçbi sıkıntı olmaz :)
Abi bu kadar kolaysa is sıkıntı yok ya :D Tesekkur ederim
FatihÖnderBLR
03-02-2015, 10:44
Rica ederim yardımcı olabildiyem ne mutlu bana :)
Çekme belgeli aracı satın almakla normal trafikte aktif olan aracı satın almak aynı.
Trafikten çekilme tarihine bakın. Siz trafiğe çıkartırken araç muayeneye girecek. Muayene günü ile trafikten çekilme tarihi arasındaki süreyi cezalı olarak ödeyeceksiniz. Sanki muayenesiz gezmiş gibi.
Muayene+elinizdeki tek yaprak ruhsat ile trafikten yeni ruhsatlar çıkacak. Bu arada 2 tanede EK-1 doldurmak gerekiyor. ***** EK-1siz hayat dönmüyor :D
Çekme belgeli aracı satın almakla normal trafikte aktif olan aracı satın almak aynı.
Trafikten çekilme tarihine bakın. Siz trafiğe çıkartırken araç muayeneye girecek. Muayene günü ile trafikten çekilme tarihi arasındaki süreyi cezalı olarak ödeyeceksiniz. Sanki muayenesiz gezmiş gibi.
Muayene+elinizdeki tek yaprak ruhsat ile trafikten yeni ruhsatlar çıkacak. Bu arada 2 tanede EK-1 doldurmak gerekiyor. ***** EK-1siz hayat dönmüyor :D
Arabayı almaktan vazgeçtim abi.Babam sonunda şirket arabası verdi bir tane :D ama bilgiler başkalarının işine yarayacaktır illaki Teşekkürler
Arabayı almaktan vazgeçtim abi.Babam sonunda şirket arabası verdi bir tane :D ama bilgiler başkalarının işine yarayacaktır illaki Teşekkürler
Sahsi fikrim hayirlisi olmus. Cekme belgeli arabayi trafige cikartirken supriz masraflar illa ki oluyor ve bazen boyutu can sıkabiliyor.
Peki hurda belgesi cikmis araci trafige nasil sokuyoruz yada trafige tekrar girebiliyormu..?
gokberkeren
04-02-2015, 11:46
Hurda belgeli araç hiç bir şekilde trafiğe çıkamıyor.