Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8t Audi hakkında yardım!
Merhabalar. Yeni araç olarak 2001 model 1.8t AUM motor kodlu audi a3 aldım. Araçta komple düz boru krom egsoz (dp dahil) sonunda varex var. R8 bobinler de mevcutç Yazılım henüz yok ve motor yeni yapılmış. Yüklemeye başlamak istiyorum. Çok tecrübeli arkadaşlar var bu motorla ilgili. Acaba nasıl ve nereden başlamalıyım? Turbosu standart K03s. İntercooler yapıp yazılım yapmayı düşünüyorum. Kaç litre olmalıdır cooler? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
kelalper
04-02-2015, 19:53
turboyu k04 ya da gt28 yapmayacaksan 8 lt civarında bir cooler işini rahat görür.
Önü açık olmasını istiyorum. K04 ile kaç litre bir coolera ihtiyacım var? Ayrıca methanol düşünüyorum. Yararlı olur mu ?
kelalper
05-02-2015, 10:27
bunlar tamamen ne istediğin ile alakalı olan şeyler. Methanol evet yardımcı olur, nerede olur? Basınçtan dolayı çok ısınır ve avans vurmaya başlarsın metanol ile avans vurmasını engeller biraz daha basınç açarsın. Yani maksimum a yaklaştıkça ihtiyacın olur. Yoksa basacağın 1.2 barda falan gerek yok kullanmana. K04 ile ya da GT28 ile kullanacaksan da 11 lt civarında bir cooler alabilirsin bence. Turbolag biraz fazla olur ama iyi performans verir.
Anladım. Peki 10 litre bir cooler alsam hem ileriye yönelik hemde bu turboyla kullanabilirmiyim? Şu anki turboyla çok lag olur mu acaba ?
kelalper
08-02-2015, 17:24
lag tabii ki olur ancak vtec altı hissizmiş gibi bir durum olmaz kesinlikle. Elde edeceğiniz kazanç kaybedeceğiniz gaz tepkisinden daha yüksek olacaktır.
serdargoksu
10-02-2015, 09:40
VAG serisi araçlar genellikle büyük intercooler sever ben aracımda GT30 kullanacağım intercooler 14-15 LT eğer GT28 olsaydı 11-12 LT kullanırdım yaşadığınız yerde sıcaklık yüksek seyrediyorsa tamamiyle 15 LT kullanabilirsiniz, methanol yanma odasını çok iyi soğutur diğer yandan oktanı yüksek olduğu için daha verimli yanar bu sayede avans ayarı üzerinde çok oynayabilirsiniz performansta orantılı olarak artar
Teşekkür ederim cevaplar için. O zaman 10 litre cooler bakmaya başlıyorum. Peki cooler ölçüleriyle litre hesabını nasıl yapabilirim ? Bilgi bulabileceğim bir yer varmıdır ?
serdargoksu
10-02-2015, 15:05
en - boy - yükseklik birbirleriyle çarpıp 1000 rakamına böleceksin, litre olarak ortaya çıkar
Günlük kullanırım arada gazlarım derseniz en iyisi k04 hem erken dolar hemde tatmin edici performans verir
gt28 1000 devir civarı ileri alır peak yapmasını
Azıcık masraf ederim dersenizde 2.0 tfsi kol piston uyuyor yanlış hatırlamıyorsam 2.1 litre oluyor
Elimde 9 litre apexi cooler var düşünürseniz
Benim önerim parca parca yerine topluca gt2871 turbo intercooler beyin almanız tabii ki tuzlu biraz ama arac evrim geciriyor :)
serkanAYB
07-04-2015, 09:42
şu an 8lt intercool kulanmaktayım gtx28li bir setup la 10 _11 gereksiz emme sıcaklığım 18 derece üzerinde henüz görmedim.