Orijinalini görmek için tıklayınız : Nanolex Microfiber Wash (bez ve pad yıkama deterjanı) incelemesi
imprezaWRC
05-02-2015, 11:33
Dün akşam kirli olan bezleri ve cila sürmede/silmede kullandığım cila kokan ama kirli gözükmeyen pad ve bezleri nanolex'in bana sample olarak gönderdiği ve yeni çıkardığı microfiber wash ürünü ile yıkamaya karar verdim. Kirli bezleri gören eşim, bu hap kadar ve kokusuz, renksiz ürün mü kirleri çıkartacak diye sordu ve bende merak etme bu nanolex markasının bir ürünü, yaptılarsa tam yapmışlardır, ön yıkamaya gerek yok, deterjanı dök, 50 C'ye ayarla ve kısa programa ayarla makina yıkasın dedim.
Eşim sen bilirsin dedi ama keşke ön yıkamayı seçseydin bu bezler hayatta temizlenmez diye diretmeye devam etti ama yukarıda dediğim gibi bende tınlamadım :D :D
Ama ufaktan ufaktan da lan acaba kirler çıkmaz mı, ya çıkmazsa diye de düşünmeye başladım.
Öncesi
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na1_zps7d6bb147.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na2_zps220c1214.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na3_zpsba22539a.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na4_zps9b3c3264.jpg
Sonrası
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na5_zps6fe5d9bd.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na6_zps471ea7a5.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/na7_zps64570a49.jpg
Gördüğünüz gibi kirlerden eser kalmadı. (daha önce stjarnagloss'un ürününü kullanmıştım o bazen kirleri tamamen çıkaramıyordu :( )
Bezlerin ve padlerin yapısı da bozulmadı. Bundan sonra bez ve pad temizliği için bu ürünü tercih edeceğim. (önce stjarnagloss bitsin de :) :) )
From now on, this is my favorite towel and pad detergent. Thanks Florian to sending the samples. (coming next, shampoo reviews :) )
Önce araba urunlerı sonra araba temızleyen urunlerın temızlıgı daha sonra ınsana kadar gider bu
hamamda abi sana bi nano atayım diyen tellaklar is coming :)
İbrahim33
05-02-2015, 13:49
bezlere verdiğimiz para yetmiyor bir de bezleri yıkamak için ayrı deterjan mı alacağız :D bu detailing işi çok masraflı :)
imprezaWRC
05-02-2015, 16:09
Arkadaşlar, bezleri ve pedleri yıkarken biliyorsunuz ki yumuşatıcı kullanılmıyor; piyasadaki deterjanlar bazı kirleri çıkarmakta zorlanabiliyor. Bu ürün balata tozuna buladığım ve elde yıkadığım bezdeki kirlerin %80'ni çıkardı. (kalan kirler bezin ipliklerine değil ruhuna işlemiş onlar kaldı :D :D)
Alıp almamak size kalmış; ama ben aldığım ürünlere özen gösteriyorum, kullanıp atmayı veya çıkmayan kirleri ile kullanmayı sevmiyorum :)
Erdem K.
05-02-2015, 16:21
Arkadaşlar, bezleri ve pedleri yıkarken biliyorsunuz ki yumuşatıcı kullanılmıyor; piyasadaki deterjanlar bazı kirleri çıkarmakta zorlanabiliyor. Bu ürün balata tozuna buladığım ve elde yıkadığım bezdeki kirlerin %80'ni çıkardı. (kalan kirler bezin ipliklerine değil ruhuna işlemiş onlar kaldı :D :D)
Alıp almamak size kalmış; ama ben aldığım ürünlere özen gösteriyorum, kullanıp atmayı veya çıkmayan kirleri ile kullanmayı sevmiyorum :)
hakan abi sıkı takipçinim :)
emeğine sağlık.
ilk fırsatta bu üründen de alacağım nasipse ...
Blackbird
05-02-2015, 18:05
Malzeme iyimiş abi, büyük kurulama bezlerini kurtarır siyah siyah lekelere çıkmıyor normalde.
coming next... :D
En sevmedigim sey bez temizlemek durulamak.
Hemen alicam, ne kadar koydun deterjan gozune sarfiyat nasil
kaliteli bezler için kullanılabilir ama bim'den aldıklarımıza gerek yok :D
imprezaWRC
06-02-2015, 10:01
;7747613']kaliteli bezler için kullanılabilir ama bim'den aldıklarımıza gerek yok :D
Elin Koreli denyosundan aldığım bezlerin ağzı yüzü biribirine girdiği gibi ne kadar iyi baktıysam onlar o kadar çabuk kendilerini saldılar, netice itibariyle önce toz bezi sonra motor ve jant bezi oldular iyice kirlendikten ve evsafını yitirince de çöpü boylamışlardı.
Bim'den aldıklarım ise halen hayattalar :) Bu arada bezleri renklerine göre ayırdım. Kaporta için olanlar ayrı, jant ve motor için olanlar ayrı, iç trim için olanlar ayrı, cam için olanlar ayrı, dış trim için olanlar ayrı. :)
Sarfiyat ile ilgili bir bilgi yazılmadığından bende 25ml kadar boca ettim. (daha doğrusu sample şişenin yarısını boca ettim.) Belki daha bile az ile yine aynı performansı verir ama DW forumda da birisi aynen benim gibi yarısını boca etmiş.
M U R A T
06-02-2015, 10:23
Elin Koreli denyosundan aldığım bezlerin ağzı yüzü biribirine girdiği gibi ne kadar iyi baktıysam onlar o kadar çabuk kendilerini saldılar, netice itibariyle önce toz bezi sonra motor ve jant bezi oldular iyice kirlendikten ve evsafını yitirince de çöpü boylamışlardı.
başkan ben koreli amca bezlerini 3-4 yıldır kullanıyorum çok kötü hale geldiklerinde elbise fırçasıyla fırçalıyorum nerdeyse ilk günkü haline dönüyor deneyebilirsin.
imprezaWRC
06-02-2015, 10:29
başkan ben koreli amca bezlerini 3-4 yıldır kullanıyorum çok kötü hale geldiklerinde elbise fırçasıyla fırçalıyorum nerdeyse ilk günkü haline dönüyor deneyebilirsin.
Bezler hayatta değiller, en son zımparadan hallice bir hale gelmişlerdi. Bir daha da koreliden bez mez almadım.
Erdem K.
06-02-2015, 10:55
koreli kimdir yahu? :) biz de almayalım ...
dj_batukaan
06-02-2015, 11:09
Arabaya - Motoruna - Boyasına - Parlatmasına - Parlatma korumasına - O korumayı korumasına :) bu nasıl sinsile :)))
imprezaWRC
06-02-2015, 11:25
koreli kimdir yahu? :) biz de almayalım ...
ebay'de microfiber korea falan yazınca çıkıyordu. Herifin bezlerini beğenmeyince favorilerden de sildim, hafızadan da sildim :) (Herifi görsem hatırlarım dermişim :D :D :D )
imprezaWRC
06-02-2015, 11:29
Arabaya - Motoruna - Boyasına - Parlatmasına - Parlatma korumasına - O korumayı korumasına :) bu nasıl sinsile :)))
Daha bu ne ki, ürünler ve bezler için ayrı kilitli kutular, davlumbaz için ayrı fırça, jant için ayrı fırça, aracın altını temizlemek için ayrı fırça (araç altını fırça ile yıkarken ebemde gelip yardım ediyor, onun da benimde anamız köşede bir yerde ağlıyor :D :D :D )
ürünün insan sağlığı açısından güvenirliğini bilmiyorum fakat yinede cilde doğrudan temas eden don atlet vb. yıkanan makinada kullanmasanız daha iyi.
imprezaWRC
11-02-2015, 09:07
ürünün insan sağlığı açısından güvenirliğini bilmiyorum fakat yinede cilde doğrudan temas eden don atlet vb. yıkanan makinada kullanmasanız daha iyi.
Uyarı için teşekkür ederim; lakin ürünleri başka makinada kullanıyorum. Dedim ya, bezlerin kullanım alanı ayrı olduğu gibi yıkandığı makianda ayrı.
Car Care Turkey
11-02-2015, 09:37
Nanolex in ve gelecek bir baska suprizimizin kesinlikle sagliga zarari yoktur. Aslinda normal sivi deterjanlardan fazlasi yok, daha dogrusu eksigi oldugu icin bezlere bu kadar iyi geliyor. Yumusatici, koku vs bir suru sey eksik icerisinde. Gunluk kullanim esyalari ne hale gelir bilemiyorum henuz ama daha saglikli oldugunu soyleyebilirim :)
kurtlukaya
11-02-2015, 19:29
Nanolex in ve gelecek bir baska suprizimizin kesinlikle sagliga zarari yoktur. Aslinda normal sivi deterjanlardan fazlasi yok, daha dogrusu eksigi oldugu icin bezlere bu kadar iyi geliyor. Yumusatici, koku vs bir suru sey eksik icerisinde. Gunluk kullanim esyalari ne hale gelir bilemiyorum henuz ama daha saglikli oldugunu soyleyebilirim :)
konudan biraz uzak olacak ondan dolayı özür dilerim nanolex washcoat var mı acaba