Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç camında oluşan çizikler nasıl giderilir ?
ÜSTÜNERC
05-02-2015, 16:19
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.Aracım 3 bucuk senelik ve ön camında ufak tefek silecekten kaynaklı ve tozlardan kaynaklı oluşmuş kılcal ince çizikler mevcut.Bunları ne ile cıkarabılırız autoglym cam cilası buldum fakat daha once hiç denemedım.Elle yapsak sonuc alabılırmıyım veya makina yontemiylemi uygulanması gerekıyor.Yan camımdada bi taş carpması sonucu kalın bir çizik oluştu onuda bu cilayla cıkarmak mumkunmudur acaba.Şimdiden tesekkurler vereceğiniz bilgiler için:)
Erdem K.
05-02-2015, 16:23
çok emin olmamakla birlikte kil ile de deneyebilirsiniz diye düşünüyorum ...
cam cilasıyla kılcal çizikleri çıkarabilirsiniz fakat taş çiziğinin çıkacağını sanmıyorum.
SekoLive
05-02-2015, 16:33
aşırı derin değilse cizikleri seryum oksit yaparak temizleyenler var araştrmanı öneririm
ÜSTÜNERC
05-02-2015, 16:35
bılgılerden dolayı hepınıze cok tesekkur edıyorum dedıklerınızı deneyecegım.
imprezaWRC
05-02-2015, 16:39
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.Aracım 3 bucuk senelik ve ön camında ufak tefek silecekten kaynaklı ve tozlardan kaynaklı oluşmuş kılcal ince çizikler mevcut.Bunları ne ile cıkarabılırız autoglym cam cilası buldum fakat daha once hiç denemedım.Elle yapsak sonuc alabılırmıyım veya makina yontemiylemi uygulanması gerekıyor.Yan camımdada bi taş carpması sonucu kalın bir çizik oluştu onuda bu cilayla cıkarmak mumkunmudur acaba.Şimdiden tesekkurler vereceğiniz bilgiler için:)
Autoglym cam cilası çizikler veya izler için değil de daha çok derinlemesine temizlik için tavsiye ediliyor. (muadili sonax'ta beyaz kutuda satılıyor)
Çizikler için cerium oxide (seryum oksit) içeren cam pastası ve el ile uygulama içinde keçeli takoz lazım, o takozlarda malesef TR'de satılımıyor. (ya da henüz ben denk gelmedim)
Seryum oksit içeren cam pastası Sonax'ın profiline serisinde mevcut ama biraz fiyatı tuzlu ve makina ile yapılması önerisini yazmışlar.
çok emin olmamakla birlikte kil ile de deneyebilirsiniz diye düşünüyorum ...
Erdem'ciğim, zoooonkk yanlış cevap :(
ÜSTÜNERC
06-02-2015, 02:04
bilgiler ıcın cok tesekurler abi.Uzman ellere vercez sonaxta o zaman.