Orijinalini görmek için tıklayınız : SEAT 1.2 TSİ Stye vs VW POLO 1.2 TSİ Confortline
Arkadaşlar
Babama 2 araçtan birini alacağız. Kararı bana Bıraktı. Benim gti yı zamanında çok sevmiş Olmalı ki Istanbul içinde ufak araç olayı ona mantıklı gelmeye Başlamış :)
Km ile işi yok kendisinin o Yüzden benzinli olacak.
Polo sanırım daha yeni teknoloji 16v İbiza ise 8v
Fakat İbiza 110 hp Polo da 90
Yakıtlarında 1 lt fark var.
2 aracıda bayi de test edeceğiz fakat kullanmış olanların tecrübesi de iyi olur fikrindeyim.
Neyse bu liste uzar gider katalog bilgisi çok önemli değil. bana bu Araçları bizzat test etmiş arkadaşlar yorum yazabilirse çok sevinirim.
Mesala söyle bir yorum gelse altın değerinde olur (Yazdığım şey Kurmaca örnek olması açısından yazdım):
Polo 20 hp Güçsüz fakat tork Eğrisi o kadar Duzgun ki şehir içinde SEAT tan daha keyifli vs.
2 araçtan birini seçeceğiz. Işi uzatmamak adına bu modelleri kıyaslarsanız sevinirim. Ama bu fiyata şunu alsanız daha iyi olur yorumlarına da açığım. Tabi 0 km olmak koşulu ile zira peder bey pek 2. El piyasası kovalamak istemiyor benim de pek vaktim yok.
Bu arada comfort yazamamışız Başlıkta elim kaymış neyse anlaşılır herhalde ;)
Shadow_Dancer
06-02-2015, 19:21
aralarindan polo derim..
İbrahim33
06-02-2015, 19:53
1.2 tsi kullanmadım ama 2 aracıda farklı motor seçenekleri ile kullandım. motor yönünden birşey diyemem ama , polo daha tok ve zevkli geliyordu bana.
fiyat farkı sizin için mühim değilse polo tercih olmalı
Kendim kullanacak olsam ve seçeneğim sadece bu 2 sık olsa SEAT alırdım. 20 beygir az değil. Fakat ikisini kullanmasam da polonun daha tok olduğunu tahmin edebiliyorum. Ama bu tokluk performanstan odun verdirebilecek seviyede mi o irdelenmeli bence.
Gökhan Bilgin
06-02-2015, 21:28
Ben polo tercih ederdim sürüş konfor paketli ( ön arka park sensörü , hız sabitleyici )
Eskiden polo gti sahibiydim şimdi ibiza cupra'm var . İki aracıda az çok biliyorum. İç kalite olarak kesinlikle polo derim. 1.2 tsi ibiza kuzenime aldık gidişi torku vs. şehir içinde çok keyifli araç uzundada üzmüyor 220yi hafif yokuş rahatlıkla çevirdi. Ama polo daha oturaklı içi daha lüks. Babanız eğer donanıma falan takmazsa teyp kullanması falan ibiza daha rahat gelecektir babanıza. Fiyat farkını göz önüne alırsanız eğer ibiza sizi bu fiyatlarda memnun edecektir çünkü polonun dsgsizi aynı para dsglisi 5bin daha pahalı. Araçları test ederseniz sizin için daha iyi olur aralarında pek bir fark görmüyorum çünkü.
Seat ne ? ibiza mi leon mu ?
Eğer leon ise tartışmaya gerek yok aradaki sınıf farkı direk eler
Seat ne ? ibiza mi leon mu ?
Eğer leon ise tartışmaya gerek yok aradaki sınıf farkı direk eler
ankette ibiza yazılmış.
Mehmetmert
07-02-2015, 01:54
İbiza - Poloda kesinlikle Polo
1.2 TSI leon-Polo arasında 5binlira fark var böyle ise kesinlikle leon
Yani max limit 50 ise polo,yok biraz daha çıkarsa leon.Biraz daha biraz daha diye diye kafa çok karışır ama.Bütçe max poloya yetiyorsa kesinlikle polo
Eskiden polo gti sahibiydim şimdi ibiza cupra'm var . İki aracıda az çok biliyorum. İç kalite olarak kesinlikle polo derim. 1.2 tsi ibiza kuzenime aldık gidişi torku vs. şehir içinde çok keyifli araç uzundada üzmüyor 220yi hafif yokuş rahatlıkla çevirdi. Ama polo daha oturaklı içi daha lüks. Babanız eğer donanıma falan takmazsa teyp kullanması falan ibiza daha rahat gelecektir babanıza. Fiyat farkını göz önüne alırsanız eğer ibiza sizi bu fiyatlarda memnun edecektir çünkü polonun dsgsizi aynı para dsglisi 5bin daha pahalı. Araçları test ederseniz sizin için daha iyi olur aralarında pek bir fark görmüyorum çünkü.
Teyp falan cok önemli değil. rds 310-510 olmuş cok önemli değil. Babamın beklentisi ayni fiyatlara ya da daha uyguna daha oturaklı daha iyi yol tutan biraz daha atak olması. Aradaki işçilik farkıni dert etmez. Ibiza alınırsa 215 lastik opsiyonu ile Alınacak. Bu arada sunroof standart mi ? Web sitesinde bilgi bulamadım.
Gerçi bu gün 2 araci da test edeceğiz . Bunları sevmez ise Leona kayma olasılığı da var ama Bütçeyi artırmak istemiyoruz. Leon olursa 1.4 TSİ fr düşünüyor çünkü.
6 Aydır 1.2 TSI Polo kullanıyorum. Her konu da çok memnunum. İbiza kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım fakat 2. El piyasası malzeme kalitesi açısından değelerlendirirseniz karar vermeniz daha da kolaylaşır.
sadettin
07-02-2015, 17:12
Teyp falan cok önemli değil. rds 310-510 olmuş cok önemli değil. Babamın beklentisi ayni fiyatlara ya da daha uyguna daha oturaklı daha iyi yol tutan biraz daha atak olması. Aradaki işçilik farkıni dert etmez. Ibiza alınırsa 215 lastik opsiyonu ile Alınacak. Bu arada sunroof standart mi ? Web sitesinde bilgi bulamadım.
Gerçi bu gün 2 araci da test edeceğiz . Bunları sevmez ise Leona kayma olasılığı da var ama Bütçeyi artırmak istemiyoruz. Leon olursa 1.4 TSİ fr düşünüyor çünkü.
becne polonun dolularınin fiyatları araca göre çok fazla kayma ihtimali varsa leon alabilsiniz
Bu gün Ibiza 1.2 TSİ fr test ettik büyük ölçüde tatmin etti. Iç mekan kalitesiz değil ama on konsolun tasarımından dokayi konsolun sag tarafına alışmak gerekiyor. Dsg s modunda ve manuel de zaten cok iyi. Motor beklentinin fazlasını verdi. 105 lik motor bizi Fazlasıyla memnun ettiği icin poloya bakmadık bile.
Arac bana cok tok ve sessiz geldi. Gerçi komple spor yürüyen düz borulu araçtan inip ona binmemizin de etkisi var. Ama yine de Sınıfı icin gayet yeterli.
Büyük ihtimal bu aracı alcaz. acelemiz yok özel sipariş geçebiliriz. 215 lastik 16 jant secenegi 600 TL fark var. Sizce Aracın yakitini gidişini etkiler mi. Fazla etkilenmeyecekse 215 sipariş gecicez.
i-vtec07
07-02-2015, 22:22
Bencede ibiza daha mantıklı . :)
individual
07-02-2015, 22:40
Bu gün Ibiza 1.2 TSİ fr test ettik büyük ölçüde tatmin etti. Iç mekan kalitesiz değil ama on konsolun tasarımından dokayi konsolun sag tarafına alışmak gerekiyor. Dsg s modunda ve manuel de zaten cok iyi. Motor beklentinin fazlasını verdi. 105 lik motor bizi Fazlasıyla memnun ettiği icin poloya bakmadık bile.
Arac bana cok tok ve sessiz geldi. Gerçi komple spor yürüyen düz borulu araçtan inip ona binmemizin de etkisi var. Ama yine de Sınıfı icin gayet yeterli.
Büyük ihtimal bu aracı alcaz. acelemiz yok özel sipariş geçebiliriz. 215 lastik 16 jant secenegi 600 TL fark var. Sizce Aracın yakitini gidişini etkiler mi. Fazla etkilenmeyecekse 215 sipariş gecicez.
Hayırlı olsun.Yeni ibiza fr alıcaksınız sanırım.2012 de ben sıfır aldım çok memnunum.Yakıtı gidişi şehir içi için ideal hatta fazla bile diyebiliriz
Araç zaten 16jant 215 lastikle beraber geliyor.Ekstra bir 600Tl vermemize gerek yok yani.
Ekstra isterseniz xenon led far ve direksiyondan vites değişimi için kulakçık siparişi verebilirsiniz birde cam tavan.
Işin rengi Değişti gibi. 45-46 vereceğimize 2. El temiz Ibiza Cupra bulursak onu Alicaz. Sıfır inadını kırdık sanırım. Arkalı önlü gazlarım rol yaparız artık babayla :))
Vazgeçmez inşallah yoksa ibiza 1.2 TSİ siparişi kapıda.
Yardım eden Arkadaşlara teşekkür ederim. Sonuçu bildiririm buradan.