PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polİsaj makİnesİ

kurtlukaya
08-02-2015, 19:36
Merhaba arkadaşlar şimdiye kadar hep cila işlemi yaptım artık amatölüğün bir tık üzerine çıkmayı düşünüyorum bunun içinde polisaj makinesi alacağım , eski konuları araştırdım ama bir sonuca varamadım , almam gereken polisaj makinasının devirinin min sınırı kaç olmalı , gücü ne kadar olmalı , hangi pad leri almalıyım gibi sorular var kafamda yardımcı olabilirseniz sevinirim ,

einhell in polisaj makinası giriş seviye için uygunmuş ama deviri 1000 den başlıyor , bazı yerlerde 600 devirden başlayanlardan almak gerektği yazıyor , fiyat üst sınırım 350 tl ye kadar çıkabilirim ama 250 tl civarı olursa daha iyi olabilir , alacağım makinenin hemen bozulmasını istemiyorum , bir arabayı yapacağım zaman ısınıp canımı sıkmamasıda önemli :) , herkese iyi forumlar

F4R
08-02-2015, 19:55
Hocam einhelin min devri 1000dd ama emin olun makineyi kaportaya koyunca, makinanin kendi agirligiyla bile 600dd civarina iniyor :) einhell ucuzdur, ama is gorur. Hafif ve ergonomiktir, acemi kullaniciyi yormaz.

Butce 250 diyorsaniz bence crown flex bakin, biraz agirdir ama tas gibi makinadir, uzerine cikip otursan bayilma yapmaz. Eski modellerinde tetik kilidi yoktu ama sanirim yeni cikanlarda tetik kilidi de var. Agirligi disinda o fiyata en iyi makinelerden biridir.

Daha ust duzey icin ise makita, dewalt, ve flex cok iyidir. Hepsinin kendine gore ozellikleri var.

Pad olaylari ise biraz arabanin cizik durumuna bagli ama aslinda detayci adamda tam bir set olmali. Pad icin uygun fiyatli onerilerim:

AG HD Yun Pad (150-160mm)
Lake Country Finishing Pad (150mm)

Tabla ise 125mm tabla yeterli olur.

Bunlarin yaninda ayrica 80mm lik tabla pad seti de yapabilirseniz super olur, zira dar alanlarda ve kivrimli yerlerde inanilmaz ise yariyor

onn_dear
08-02-2015, 20:15
Bende einhell var sadeec bir defa denemek icin fk1000p uyguladim 1 araca kutusu faturasi var daha prof bir urun alacagim dusunurseniz cok cok uygun rakama verebilirim

kurtlukaya
08-02-2015, 20:59
Hocam einhelin min devri 1000dd ama emin olun makineyi kaportaya koyunca, makinanin kendi agirligiyla bile 600dd civarina iniyor :) einhell ucuzdur, ama is gorur. Hafif ve ergonomiktir, acemi kullaniciyi yormaz.

Butce 250 diyorsaniz bence crown flex bakin, biraz agirdir ama tas gibi makinadir, uzerine cikip otursan bayilma yapmaz. Eski modellerinde tetik kilidi yoktu ama sanirim yeni cikanlarda tetik kilidi de var. Agirligi disinda o fiyata en iyi makinelerden biridir.

Daha ust duzey icin ise makita, dewalt, ve flex cok iyidir. Hepsinin kendine gore ozellikleri var.

Pad olaylari ise biraz arabanin cizik durumuna bagli ama aslinda detayci adamda tam bir set olmali. Pad icin uygun fiyatli onerilerim:

AG HD Yun Pad (150-160mm)
Lake Country Finishing Pad (150mm)

Tabla ise 125mm tabla yeterli olur.

Bunlarin yaninda ayrica 80mm lik tabla pad seti de yapabilirseniz super olur, zira dar alanlarda ve kivrimli yerlerde inanilmaz ise yariyor

http://www.hepsiburada.com/liste/crown-ct-13302-1300-watt-180mm-polisaj-makinasi/productDetails.aspx?productId=hrcrownct13302&categoryId=13003392&SKU=HRCROWNCT13302

bu linkteki ürün nasıldır , crown flex ağırlığı einhell den az galiba

kurtlukaya
08-02-2015, 21:00
Bende einhell var sadeec bir defa denemek icin fk1000p uyguladim 1 araca kutusu faturasi var daha prof bir urun alacagim dusunurseniz cok cok uygun rakama verebilirim

hocam özelden mesaj gönderiyorum

F4R
08-02-2015, 21:59
http://www.hepsiburada.com/liste/crown-ct-13302-1300-watt-180mm-polisaj-makinasi/productDetails.aspx?productId=hrcrownct13302&categoryId=13003392&SKU=HRCROWNCT13302

bu linkteki ürün nasıldır , crown flex ağırlığı einhell den az galiba

Bahsettigim crown flex sizin verdiginiz linkteki makine, agirligi einhell den fazladir. Sanirim birinin kutulu digerinin kutusuz agirligini yazmislar. Bu arada yine ayni linkte black&decker var, normalde b&d cok iyi markadir ama polisaj makinesinde nasildir bilemiyorum, sizin fiyat araliginiza da uyuyor.

kurtlukaya
08-02-2015, 22:09
einhell için 4 kg civarı yazmışlardı kutulu ağırlığı olabilir o zaman , b&d leri araştırmak lazım , birsürü abimiz var yardımcı olmuyorlar bize

Boldenon
08-02-2015, 22:42
Ben dediğiniz markalardan kullanmadım hiç. Bosch var bende. 2.5 kilo olması gerek. Gayette ergonomik ancak düşük devirde fazla bastırınca kesiklik yapıyor. Yüksek devirlerde sorun yok.

kurtlukaya
08-02-2015, 22:49
Ben dediğiniz markalardan kullanmadım hiç. Bosch var bende. 2.5 kilo olması gerek. Gayette ergonomik ancak düşük devirde fazla bastırınca kesiklik yapıyor. Yüksek devirlerde sorun yok.

abicim o da çok pahalı ya 650 tl civarı, benim amacım şimdilik işimi görebileyim beni yarı yolda bırakmasın , bozulmasın , ısınmasın , sonrasında kalite bişey alacağım zaten ,

Boldenon
08-02-2015, 22:52
Ben 540 a almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Sıkıntısız 8-9 saat çalıştığı oldu. Tık demedi. Bence çok ucuza kaçma

McKrop
08-02-2015, 23:48
konuyu bende takip ediyorum. Benimde fiyat aralığım aynı. Catpower diye bir marka görüyorum fiyatı uygun nasıldır?

kurtlukaya
09-02-2015, 00:08
konuyu bende takip ediyorum. Benimde fiyat aralığım aynı. Catpower diye bir marka görüyorum fiyatı uygun nasıldır?

hocam bugün koçtaşa gittim cat koçtaşın çine ürettiği bir ürünmüş , yani bunu bana oradaki görevli demişti , bende tam bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem

kurtlukaya
09-02-2015, 00:08
Ben 540 a almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Sıkıntısız 8-9 saat çalıştığı oldu. Tık demedi. Bence çok ucuza kaçma

540 şuan ki bütçemi aşıyor biraz , öğrenciyim mazur görün :)

Emre Ekrem
09-02-2015, 09:11
CatPower öneririm, amatör kullanım için yeterli bir cihaz 600 devirden başlar 125/150 tabla ve pedle çok başarılı işler çıkartır ayrıca 80 lik bir takım daha yaparsanız dar alanlarda problem yaşamadan kullanırsınız.

i-vtec07
09-02-2015, 09:45
eınhell den genelde menun sanırım herkez :)

şu polisaj işine bi cesaret edemedim gitti :(

TheAce
09-02-2015, 10:14
dewalt black&decker ve flexin yetkili satıcı bayi ve yetkili servisiyim arkadaşlar, söylediğiniz fiyat aralığında fiyat performans ve yedek parça olarak einhell, crownflex, rtrmax en mantıklı ürünlerdir. ağırlık olarak einhell bir adım önde. daha önceden makita 9227cb ile birebir CAT marka ürünler vardı bayağı uygun fiyata gitti, bu makinelerin genel problemi devir ayar sisteminin reosta gibi çalışmasından ötürü alt devirlerde çok ölüyor. buna çare maalesef daha profesyonel ürün almak. o zamanda fiyatlar 3 e 4 e katlanıyor. elimde bu ürünlere muadil ecico polisaj makinesi de var, fiyat için özel mesajla bilgilendirebilirim. bunda da reostalı sistem olduğundan diğerleri gibi aşırı yüklenmede bayılma yapıyor. 3.2 kg ağırlığında bu üründe. eğer bu makineler arasında tercih edicekseniz einhell hafifliğinden dolayı bir tık daha önde

kurtlukaya
09-02-2015, 10:31
once tesekkur ederim yardimci olmaya calisan herkese , merak ettigim 180 mm olan uca 80 125 150 mm cap larinda mi takiyoruz pad olarak . Su anki yorumlara bagli olarak da einhell ve crown flex arasindayim , attlas markayi da baya tavsiye etmislerdi , saglamlik derecesi nedir acaba

TheAce
09-02-2015, 10:37
once tesekkur ederim yardimci olmaya calisan herkese , merak ettigim 180 mm olan uca 80 125 150 mm cap larinda mi takiyoruz pad olarak . Su anki yorumlara bagli olarak da einhell ve crown flex arasindayim , attlas markayi da baya tavsiye etmislerdi , saglamlik derecesi nedir acaba

bahsettiğin ürünler neredeyse birebir aynı ürünler. sağlamlık açısından biri daha iyidir diyemem. servislik ve yedek parça olarak ikisinde de sıkıntı yaşamazsın. fiyat olarak makul olan makineye bakarsan en iyisini yapmış olursun.

GokhanK.
09-02-2015, 10:54
einhell makine için 10 kullanımdan sonra üstündeki kart yanıyor. Motor sağlam olabilir ama biraz güçlü bir ped ile denediğinizde makine çeviremiyor ve yanıyor. Kullandım einhell polisaj makinesini alıcaklara bilgi vermek istedim.

TheAce
09-02-2015, 11:05
einhell makine için 10 kullanımdan sonra üstündeki kart yanıyor. Motor sağlam olabilir ama biraz güçlü bir ped ile denediğinizde makine çeviremiyor ve yanıyor. Kullandım einhell polisaj makinesini alıcaklara bilgi vermek istedim.

bu tip makinelerin hepsinde bu problem mevcut, makinenin devri düştükçe gücü de düşüyor çünkü devir ayar sistemi bu makineler için uygun değil. diğer profesyonel makinelerin pahalı olma sebebinden biri de budur. zorlandıkça dediğiniz gibi en basit devre olan kart çabuk yanar.

kurtlukaya
09-02-2015, 12:51
kartin yanma problemi makinayi yuksek dvirde kullanmak mi yani , daha dogrusu zorlamak mi, kartin yanmasi garanti kapsamina girmiyor mu ayrica

GokhanK.
09-02-2015, 12:57
kartin yanma problemi makinayi yuksek dvirde kullanmak mi yani , daha dogrusu zorlamak mi, kartin yanmasi garanti kapsamina girmiyor mu ayrica

Yüksek alçak devir ile alakası yok. Makine güçlü bir ped ile devir dönemiyor, dönemediği için de karta yükleniyor ve kart yanıyor. Giriyor sanırım ama her seferinde böyle bir problemle karşılaşmak canını sıkabilir. Einhell yerine crown filan al daha uzun gider. Arasındaki fiyat farkı da 10 20 lira filandır.

kurtlukaya
09-02-2015, 13:14
crown flex ler icin buradakiler cok saglam diyor , peki ikinci el temiz kullanilmis , dewalt , bosch , makita filan olursa alinir mi peki

TheAce
09-02-2015, 13:24
crown flex ler icin buradakiler cok saglam diyor , peki ikinci el temiz kullanilmis , dewalt , bosch , makita filan olursa alinir mi peki

elimde 2. el dewalt vardı geçen ay sattım;280tl idi onun fiyatı düzgün bakımlı ürün olduktan sonra problem yaşamazsın. zaten ben sattığım 2. el polisajlara 1 sene garanti de veriyorum :) piyasada bakarsın bulursan alınır sorunu olmadığı sürece alınmaz diye bir şey yok.

çok yoğun kullanmadığın sürece çin malı polisajlarda sıkıntı yaşamazsın, ama ne olursa olsun bayılma zorlanma olayı olacaktır düşük devirlerde.

kurtlukaya
09-02-2015, 13:48
elimde 2. el dewalt vardı geçen ay sattım;280tl idi onun fiyatı düzgün bakımlı ürün olduktan sonra problem yaşamazsın. zaten ben sattığım 2. el polisajlara 1 sene garanti de veriyorum :) piyasada bakarsın bulursan alınır sorunu olmadığı sürece alınmaz diye bir şey yok.

çok yoğun kullanmadığın sürece çin malı polisajlarda sıkıntı yaşamazsın, ama ne olursa olsun bayılma zorlanma olayı olacaktır düşük devirlerde.

abi elinde suan var mi ikinci el temiz makina , bide sende einhell veya crown flex sifir var mi , yoksa hangisini almami tavsiye edersin

kurtlukaya
09-02-2015, 18:35
http://www.hepsiburada.com/m/crown-ct-13302-1300-watt-180mm-polisaj-makinasi-p-HRCROWNCT13302 bu makina nasildir

fatihcakin
10-02-2015, 16:06
Catpower 1200w polisaj makinesi yıllardan beri kullanıyorum sıkıntısız, profesyonel bir makinedir :)

Bolkar1st
10-02-2015, 19:24
bende senin gibi araştırarak basladım bu işe catpowerde karar kıldım devirleride çok uygun ve gayette iş görüyor fiyatıda makul tavsiye ederim..

kurtlukaya
10-02-2015, 22:26
bende şu son mesaj gelene kadar crown flex te karar kılmıştım , şimdi catpower ları araştırıyorum

Ae86
10-02-2015, 22:52
5 yıldır crown flex kullanıyorum.Çok şükür hiç sorun yaşatmadı.

Can's
10-02-2015, 23:02
ben 3 senedır crown flex kullanıyorum ınanılmaz memnunum hatta bozulsa aynısından bır tane daha alırım

Risendark
11-02-2015, 00:16
Einhell vardı töbe bi daha para vermem elimde patladı makina hemde daha 2. Kullanisimdi azıcık zorlamaya gelmedi maalesef 3 5 kuruş fazla para verip iyisini almak en güzeli

kurtlukaya
11-02-2015, 16:37
bakalım sıfır alırsam crown yada cat alacağım ama ikinci el temiz üst seviye bir makina bulursam tercihim ikinci el den yana olur

imprezaWRC
11-02-2015, 16:51
Einhell kullanıyorum; saatlerce kullanmaya pek tahammül edebilen bir makina olmadığı gibi son zamanlarda da aşırı ısınmaya başladığından paneller arası 10-15dk makinanın soğumasını beklemek zorunda kalıyorum.

Hobi maksatlı yani senede 1-2 kere kullanılacaksa Crown, Einhell, Cat...vs makinalara tahammül edilebilir lakin para kazanmak maksadıyla makina alacaksanız Makita, Ryobi, Flex ve Rupes tercih etmenizde fayda var. Yanlız şunu da belirteyim; Makita ciddi ağır bir makina (kafiyeli oldu be :D ), saatlerce polisaj yapıldığında, Makita ısınmaz, yorulmaz, gücenmez, banamısın demez ama kullanan kişinin deyim yerindese kolları kopacak hale gelir.

kurtlukaya
11-02-2015, 18:51
buradaki polisaj makinası satan yerlere hatta einhell bayisine gittim adamda cat ve crown flex vardı ayrıca , adamın demesine göre einhell de bunlar gibi çinde üretiliyor ancak bu makinalar arasında crown flex in malzeme kalitesi daha iyiymiş , makinayla ilgili şikayet var mı diye sordum , 54 yıldır bu işi yaptığını henüz amatör olarak kullanıpta şikayeti olanın olmadığını söyledi , bir kaç hırdavatçıya da sordum crown flex in malzeme kalitesi olarak einhell den çok daha iyi olduğunu söylediler , alacak arkadaşlara duyurulur, ben cat ile crown arasında fiyat karşılaştırması yapacağım ona göre kafam hangisine yatarsa onu alacağım , tabi sıfır alırsam , ikinci el temiz bi dewalt veya bosch bulursam onu alırım , yalnız crown elime ağır geldi bilginize

Ae86
11-02-2015, 18:55
buradaki polisaj makinası satan yerlere hatta einhell bayisine gittim adamda cat ve crown flex vardı ayrıca , adamın demesine göre einhell de bunlar gibi çinde üretiliyor ancak bu makinalar arasında crown flex in malzeme kalitesi daha iyiymiş , makinayla ilgili şikayet var mı diye sordum , 54 yıldır bu işi yaptığını henüz amatör olarak kullanıpta şikayeti olanın olmadığını söyledi , bir kaç hırdavatçıya da sordum crown flex in malzeme kalitesi olarak einhell den çok daha iyi olduğunu söylediler , alacak arkadaşlara duyurulur, ben cat ile crown arasında fiyat karşılaştırması yapacağım ona göre kafam hangisine yatarsa onu alacağım , tabi sıfır alırsam , ikinci el temiz bi dewalt veya bosch bulursam onu alırım , yalnız crown elime ağır geldi bilginize

Crown flex haklısın ağır bir makina. 6-7 saat çalış canını okuyor.

kurtlukaya
11-02-2015, 19:03
Crown flex haklısın ağır bir makina. 6-7 saat çalış canını okuyor.

tuttuğum makinanın tutma kolu ve pad i takılı değildi :D o halde ağır geldi hemde

Bolkar1st
12-02-2015, 01:52
Fiyat araştırması yaparsan bilgi verirmisin 3 assagi 5 yukari

picasso
12-02-2015, 09:11
attlas marka al kalitelidir.

kurtlukaya
13-02-2015, 00:16
Fiyat araştırması yaparsan bilgi verirmisin 3 assagi 5 yukari

tabiki yazacağım buraya :)

VolkanSrky
16-03-2015, 12:43
Atlas marka polisajını kullanmadım yalnız darbeli matkap şarjlı matkabı var kaç duvar deldim banamısın demedi sağlamdır kendileri :D

kurtlukaya
17-03-2015, 17:01
bayağı araştırma yaptım ve alt seviye de crown flex için çok iyi diyorlar 210 lira civarı , cat ler 180 civarı , einhell i tavsiye eden hurdavatçı olmadı i attlas içinde iyi diyorlar , ama ben son karar olarak dewalt alacağım

TheAce
17-03-2015, 17:17
bayağı araştırma yaptım ve alt seviye de crown flex için çok iyi diyorlar 210 lira civarı , cat ler 180 civarı , einhell i tavsiye eden hurdavatçı olmadı i attlas içinde iyi diyorlar , ama ben son karar olarak dewalt alacağım

arada bayağı bir fiyat farkı var :) ama kalite farkı da var tabi. servislik ve fiyat konusunda yardımcı olurum.

kurtlukaya
17-03-2015, 21:45
arada bayağı bir fiyat farkı var :) ama kalite farkı da var tabi. servislik ve fiyat konusunda yardımcı olurum.

abi benim düşünceme göre alırım acemiliği atarım sonra prof bişey alırdım niyetindeydim , sonra düşündüm dewalt ta karar kıldım , senden fiyat almadan almam zaten abi özel den pm atar mısın abicim

levent
17-03-2015, 22:05
Valla ben geçen yıl bu zamanlar baya araştırdım, kullanıcı yorumu okudum, imkan oldukça baskı altında devir testi yaptım 200 tl ye kadar olan aletlerin alayı aynı bence.. Gittim koçtaş'ın kendi ürettirdiği aleti aldım 150 tl ye, iş görüyor amatör kullanım için fazlası ile.. biri kendi diğeri "canselmo" Can'ın aracı olmak üzere iki arabayı yaptık, ki tam anlamıyla tecrübe ettiğimiz ilk uygulamalardı, ikisinde de sonuç beklentilerin üzerine çıktı :)

Diyeceğim o ki aeg, bosch, makita, dewalt, rupes gibi markalar almadıkça hepsi aşağı yukarı aynı işi görür, denkler..

kurtlukaya
17-03-2015, 22:20
evet abicim öyle dedi zaten hurdavatçı abilerimiz :) ama nedense einhell diyince dükkandan kovacaklar nerdeyse , elimde var ama satmam diyen oldu , sattıktan sonra başımızı ağrıtıyo diyolar :)

i-vtec07
09-04-2015, 14:40
güncel

bu makina iş yaparmı senede 1-2 kez kullanıcam en fazla :)

Performance Power Polisaj Makinesi S1M-GW-180 1200 W - Koçtaş (http://www.koctas.com.tr/zimpara-ve-polisaj/performance-power-polisaj-makinesi-s1mgw180-1200-w-/4785-8753/)

kurtlukaya
09-04-2015, 21:05
ben bi ara niyetlenmiştim bu makina için koçtaşa gittim sordum bana dediklerine göre bu makinalar koçtaşın çine özel ürettirdiği bir markaymış , tabi o zamn fiyatı uygun gelmemişti ama kullananlar memnundu bu makinadan

Ae86
09-04-2015, 21:09
Beni dinle crown flex al bütçen bu ayarda ise.

i-vtec07
09-04-2015, 21:24
ben bi ara niyetlenmiştim bu makina için koçtaşa gittim sordum bana dediklerine göre bu makinalar koçtaşın çine özel ürettirdiği bir markaymış , tabi o zamn fiyatı uygun gelmemişti ama kullananlar memnundu bu makinadan

130 lira sanırım riske etmeye değer :) bi kaç olumlu yorum duydum bende .

Grimlord
09-04-2015, 21:50
bu performance powerın ben daha düşük wattlısını aldım,başlangıç için idare eder,bastırmaya hiç gelmiyor zaten,gücü ne olsun ki. :) yani elimle uğraşamam yapamam derseniz iş görür,zaten ben hevesim geçsin diye aldım,yoksa einhell falan alırdım herhalde :)

i-vtec07
09-04-2015, 21:59
bu performance powerın ben daha düşük wattlısını aldım,başlangıç için idare eder,bastırmaya hiç gelmiyor zaten,gücü ne olsun ki. :) yani elimle uğraşamam yapamam derseniz iş görür,zaten ben hevesim geçsin diye aldım,yoksa einhell falan alırdım herhalde :)

Performance Power 120 W Polisaj Makinesi - Koçtaş (http://www.koctas.com.tr/zimpara-ve-polisaj/performance-power-120-w-polisaj-makinesi/5300-9665/)

bunumu almıştınız buysa evet pek işe yaramıyomuş bunlar ama benim yukarda attığım belki az da olsa iş görür gibi gelmeye başladı okuduğum yorumlardan sonra .. alıp deneyince paylaşırım işe yarayıp yaramadığını :)

Grimlord
09-04-2015, 22:51
aynısından aldım dostum,fazla zorlamaya gelmiyor ama ilk adım için yeterli :)

dieselpower
06-11-2017, 00:21
Polisaj Ve Zımpara Makinası Cc-po 1100/1 E - n11.com (https://urun.n11.com/polisaj-makinesi/polisaj-ve-zimpara-makinasi-cc-po-11001-e-P176065499)

makine hakkında bilgisi olan var mı ? bu fiyatlarda tavsiye edebilcek cihaz ?