PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 dti hakkinda

jdm039
12-02-2015, 00:07
Arkadaslar 1.7 dti ler hakkinda forumda bir cok konu var belki benim sorucagim soru hakkinda da vardir belki ama ben bulamadim belkide aramalarim sonucunda.... bisey kafama cok takiliyo arkadasa 1.7 dti alicaz 2 yilda bir muayene olan yani hususi olanlar direk ruhsatta hususi mi yaziyor yoksa kamyonet+hususi mi yaziyor 2 yilda bir muayenesi olup hususi camli koltuklu olmasi icin ruhsatta nelere dikkat etmek gerekir degerli arkadaslarin bilgi sahibi arkadaslarin yardimlarini bekliyorum arkadaslar....

CasabLanca
12-02-2015, 00:38
piyasadaki 1.7lerin hepsi özünde kamyonettir. %80 hususi 2 senede bir muayenedir, %20 kamyonet diye senede bir muayene geçer. hususi olanların ruhsatta araç tipi M1 olarak geçer. bir de hususilerde çok nadir bulunan bayii çıkışlı olanlar vardır.

jdm039
12-02-2015, 00:55
Ruhsatta m1 yaziyor olmasi gerekiyor yani 2 senede bir muayene hususi icin... cevabiniz icin tessekuur edeerim cok saolasiniz

berkay_aydin
12-02-2015, 01:12
otomobil yazıyor yada h.oto, çogu otomobil zaten van olanlar nadir

jdm039
12-02-2015, 01:22
Himm anladim saolasiniz yaa bazilarinda kamyonet hususi yaziyor felan dediler iyice kafamizi karistirdilar ondan bizde gidince almaya araci neye dikkat edicegimizi bilmek onemli o yuzden bi yazma gereksinimi duydum m1 , hususi oto veya otomobil yazmasi lazim yani ok cok saolasiniz

Subaru_STI
12-02-2015, 08:27
ben de bir ara 1.7 dti almaya karar verdim ve araç bakındım. Ruhsatta otomobil ya da kamyonet yazması bana pek birşey ifade etmedi. Zira , ruhsatında hususi diye geçen araçların neredeyse hepsi kamyonetten devşirme. Araçlarda ne ABS, ne klima ne de elektrikli ayna ayarı var hiç birşey yok. Bu durumda istediği kadar hususi yazsın ruhsatta , insanın canını sıkıyor. Tabi yukarıda da denildiği üzere sanırım çok nadir de olsa bayiden çıkışlu hususiler var ve bu araçlarda dediğim donanımlar orijinalden bulunuyor. yanılıyorsam düzeltin lütfen.

CVK
12-02-2015, 11:13
ben de bir ara 1.7 dti almaya karar verdim ve araç bakındım. Ruhsatta otomobil ya da kamyonet yazması bana pek birşey ifade etmedi. Zira , ruhsatında hususi diye geçen araçların neredeyse hepsi kamyonetten devşirme. Araçlarda ne ABS, ne klima ne de elektrikli ayna ayarı var hiç birşey yok. Bu durumda istediği kadar hususi yazsın ruhsatta , insanın canını sıkıyor. Tabi yukarıda da denildiği üzere sanırım çok nadir de olsa bayiden çıkışlu hususiler var ve bu araçlarda dediğim donanımlar orijinalden bulunuyor. yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Tek kapı Dti ler vandan dönme, ancak yurtdışında sxi sri artık tam hatırlamıyorum o tarz modeller var 1.7 olarak onlarda bolbol donanım var. Türkiye'de klima standart biliyorum abs ise bazılarında var bazılarında yok. Elektrikli ayna hiçbirinde yok. Anca meraklısı tesisat tuş uğraşırsa çekebilir.

CasabLanca
13-02-2015, 00:26

abs mayıs öncesi üretimlerde var, klima hemen hemen hepsinde var. bayinin açtıklarında donanım olarak arka koltuk, yan arka fitilli camlar, orjinal pandizot yerleri ve ayakları gibi fark olur

berkay_aydin
13-02-2015, 06:23

Aralardında en önemli her sene muayne ve İstanbulda olanlar için köprü kullanımı, eğer kamyonet olarak geçiyorsa cam da sıkıntı, kendi aracımda elektrikli ayna klima ve abs var mesela , eksi olarak ayarlanabilir direksiyon ayarlanabilir koltuk ve bilgi ekranı yok düşük maliyetlerle bunlar eklenebiliyor :)

jdm039
13-02-2015, 22:50
Abs klima elektrikli cam pek ben bunlari aramiyorum acikcasi az yakitli yazilim kat egr iptali gibi citir yukleyebilecegimiz en onemliside 2 senede bir muayene olanina denk gelebilmemiz hayirlisi artik bazi arkadslar 1.3 cdti oneriyor onlar daha yeni teknoloji diye ama dedigim gibi kismet isi bakalim tesekuurler cevaplar icin..