PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt disindan gelen malzeme iadesi

orcunnn
12-02-2015, 23:08
Arkadaslar abd block istedim ve 800 dolar kargo ile geldi orda sorun yok

ama gumruk sacma sapan bir maliyet cikardi bende kabul etmek istemiyorum

bu mali geri iade nasil ederim bana masrafi olurmu bu isin

ghibli06
13-02-2015, 01:27
1- parasını nasıl ödedin?
2- nerden aldın? direk firma mı yoksa bir alışveriş sitesi üzerinden mi?
3- satış sözleşmen var mı?

orcunnn
13-02-2015, 01:29
1- parasını nasıl ödedin?
2- nerden aldın? direk firma mı yoksa bir alışveriş sitesi üzerinden mi?
3- satış sözleşmen var mı?

Direk firmadan aldik

ghibli06
13-02-2015, 01:33
parası ödenmiş malı gümrükten çekememek para iadesi gerektirmez, malı gümrükten çekmezsen o mal geri de gitmez zaten, gümrükten satışı yapılır bir müddet sonra...

Osman Bahadır
13-02-2015, 07:29
Mahrece iade talep edeceksin. Getiren taşıyıcı mahrece iadesini de yapar. Hiçbir vergisini ödemezsin, credit note veya iade alırsın, mahrece iade nakliyesi sana ait olur.

ghibli06
13-02-2015, 08:42
Mahrece iade talep edeceksin. Getiren taşıyıcı mahrece iadesini de yapar. Hiçbir vergisini ödemezsin, credit note veya iade alırsın, mahrece iade nakliyesi sana ait olur.

hocam ödenmiş malın iadesinde insiyatif satıcıda olur, burada ayıplı bir mal yok, karşı tarafa gönderse bile iade alma zorunluluğu yok...

OMTechJr.
13-02-2015, 08:55
hocam ödenmiş malın iadesinde insiyatif satıcıda olur, burada ayıplı bir mal yok, karşı tarafa gönderse bile iade alma zorunluluğu yok...

Söylediğiniz durum doğru ancak, eğer ki teslimat şekli CIF olarak anlaşıldıysa parça üreticiye, para alıcıya iade edilir. Ama FOB anlaşıldı ise şuan sorumluluk alıcı olan orcunnn nickli beyfendide.

Osman Bahadır
13-02-2015, 09:19

Abi, ben daha çok gümrük işlemleri açısından yazdım, satıcıyla ilişkisini bilemem. Satıcıyla iade kabul edeceği konusunda önceden anlaşılmamışsa zaten iade yoluna hiç başvurulmamalı diye düşünüyorum.

Maxi
13-02-2015, 09:59
block ne? blok heralde :)
amerikadan, araştırmadan soruşturmadan gümrük masraflarını hesaplamadan blok sipariş etmek büyük cesaret valla :icon_tup:

ghibli06
13-02-2015, 18:44
Söylediğiniz durum doğru ancak, eğer ki teslimat şekli CIF olarak anlaşıldıysa parça üreticiye, para alıcıya iade edilir. Ama FOB anlaşıldı ise şuan sorumluluk alıcı olan orcunnn nickli beyfendide.

CIF ya da FOB olması çok önemli değil, bir malı gümrükten bilerek çekmemek sıkıntı yaratır, Orçun parayı ödedi mi nasıl anlaştı bir yazsa yardım etmeye çalışacağız...

OMTechJr.
13-02-2015, 20:11
Dediğiniz gibi kendisi içerik hakkında bilgi verirse hususun detayına ineriz.

orcunnn
16-02-2015, 09:26
kusura bakmayın gıremdım forma

arkadaslar malı getıren ustamızla anlasamıyorum
soylene fıyatların ustunede geldı ve ben o zaman ıstemorum dedım ısın ozetı bu
sacma sapan bedeller

ılk kez malzeme getırmıyoruz

malın abd degerı 2250 DOLAR
EE BEN BU MAL ICIN EXTRA NE ODEYECEM SORUYORUM SIZI GUMRUK MAL DEGER TOPLAMI + %20 VERGİ DEĞİLMİ
YOK KDV YOK BIDA GUMRUKCU KARGO BIDA VSSSS
BENDE KABUL ETMIYORUM MALI NE YAPMAM GEREKIR
http://i61.tinypic.com/2v8lny9.jpg

SeK23
16-02-2015, 09:35
Bu malzemeyi siz ucakla ithalatcı bir firmayla getirdiniz yoksa kendi adınıza mı getirttiniz ?

Birincisi ordino masrafı cok yuksek , inland navlun yurtdışındaki limana ya da havalimanına nakliye fiyatı

Nerden nereye taşıdılar cok merak ettim 325 dolarlık ?

orcunnn
16-02-2015, 09:41
Bu malzemeyi siz ucakla ithalatcı bir firmayla getirdiniz yoksa kendi adınıza mı getirttiniz ?

Birincisi ordino masrafı cok yuksek , inland navlun yurtdışındaki limana ya da havalimanına nakliye fiyatı

Nerden nereye taşıdılar cok merak ettim 325 dolarlık ?

ben daha neler merak dıyorum bı bılsen

http://www.adperformance.com/index.php?main_page=product_info&cPath=69_82_104&products_id=196&zenid=4e2382b856c65d9aa2a478f378a6f3bf

mal bu

orcunnn
16-02-2015, 09:43
bu arada malı fırma getırdı calıstıgım garaj saolsun bende kabul etmıyorum

bu malım bana malıyetı sıradan bır garaj getırse bu malım malıyetı 9500 tl yı gecmemsı lazım eger yanılıyorsam benı bılgılendırın
ve bugun ku kurdan bahsedıyorum ben malın odemesını 2.28 ıken yaptım

SeK23
16-02-2015, 09:46
Shipping weight : 160 LBS diyor yaklaşık 72 kgs ole cok yuksek bir agırlıkta degil

Malzemeyi geri gondermek isteseniz bile navlunu yine odemek zorunda kalcaksınız

Berkan
16-02-2015, 09:50
ordino fiyatına bişey diyemem o sabittir getiren firma belirler. hangi sirketle geldi orçun ben baba gördügüm ordino fiyatı 150 tl idi.

ayrıca 2000 dolarlık mala 300 dolar gümrük komisyonu alanada saygılar

orcunnn
16-02-2015, 09:51
Shipping weight : 160 LBS diyor yaklaşık 72 kgs ole cok yuksek bir agırlıkta degil

Malzemeyi geri gondermek isteseniz bile navlunu yine odemek zorunda kalcaksınız

kusura bakma umrumda olmaz bana o malıyetı cıkaran oder nevlun mevlun umrum olmaz
ben verdıgım parayı ya kurusu kurusuna gerı alırım yada malı hakkı olan paraya alır verır bana

orcunnn
16-02-2015, 09:55
ordino fiyatına bişey diyemem o sabittir getiren firma belirler. hangi sirketle geldi orçun ben baba gördügüm ordino fiyatı 150 tl idi.

ayrıca 2000 dolarlık mala 300 dolar gümrük komisyonu alanada saygılar

abı ustu kapalı yazmayın ne yazmak ıstersenız onu yazın

bu mal baska bır arkadasa hesaplatıyorum

2250 mal + 800 KARGO+ 610 GUMRUK TUTUYOR
9150 TL HADI 9500 OLSUN

BANA VERILEN SUANKI HESAP

4285 HAKKI MI BU
VE CEKMEM MALI GUNLUK ARDIYE YAZAR DIYOR :) SAKA OLMALI

SeK23
16-02-2015, 09:58
abı ustu kapalı yazmayın ne yazmak ıstersenız onu yazın

bu mal baska bır arkadasa hesaplatıyorum

2250 mal + 800 KARGO+ 610 GUMRUK TUTUYOR
9150 TL HADI 9500 OLSUN

BANA VERILEN SUANKI HESAP

4285 HAKKI MI BU
VE CEKMEM MALI GUNLUK ARDIYE YAZAR DIYOR :) SAKA OLMALI

THY'nin gunluk ardiye bedeli 40 eurodur dogru soyluyor , ilk gunden itibaren

Sizin malzeme hangi firmayla geldi DHL fln mı ?

Ben soluyorum ordino , ardiye , inland navlun , navlun hepsi cok yuksek

orcunnn
16-02-2015, 10:01
THY'nin gunluk ardiye bedeli 40 eurodur dogru soyluyor , ilk gunden itibaren

Sizin malzeme hangi firmayla geldi DHL fln mı ?

Ben soluyorum ordino , ardiye , inland navlun , navlun hepsi cok yuksek
işte bende o yuzden ben bu malı kabul etmeyecem bana bu bedellerın hıc bırı bu sekılde soylenmedı artı 2 fırma bana 9000 tl fıyat verırken aradkı 1500 tl fıyat farkını hıc odemek gıbı bır durumun yok

orcunnn
16-02-2015, 13:44
guncel beyler nasıl bır yol ızlyecegım

Osman Bahadır
16-02-2015, 13:50
guncel beyler nasıl bır yol ızlyecegım

Malı sen getirmemişsen, alıcı sen değilsen, ortada bir aracı usta varsa senin üzerine herhangi bir ücret, harç vs de olmaz. Kim getirmişse o uğraşsın. İade mi eder, terk mi eder, çeker mi o düşünsün. Anahtar teslim veya garaj teslim anlaşılmışsa zaten senlik bir durum yok. Tüm ilave masrafları aracı olan ustan çeker.

Ama sen peşin para vermişsen ustana, onlardan bu paranı alamıyorsan veya malı almaman durumunda alamayacaksan o zaman ortada bir anlaşmazlık oluşur. Onu netleştirmeden, iade halinde oluşacak ve halihazırda oluşmuş masrafların senin ödediğin paradan düşülüp düşülmeyeceğini anlaşmadan malı reddetme derim.

Gümrük vs masraflarını netleştirmeden ezbere iş yapmak zaten hata. Ama olmuş bir kere. Malın yattığı her gün para. Almamak, gümrükte bekletmek veya iade etmek her türlü zarar. Bence bir şekilde anlaşın aracı olan malı getiren ustanla.

MUY37
16-02-2015, 14:05
Iade icin zaten aradaki fark kadar bir fark daha odeyeceksin (geri gonderim kargo ucreti vs.) yine ayni hesaba gelicek hemde isin yarin kalmis olacak. Diger parcalarini baska sekilde getirtirsin zaten suanda Amerika dan parca getirenlerin calistigi oran 1.6 icine sinen herhangi birinden getirtebilirsin diger parcalarini ama isin kalbi olan blok unu geri gonderirsen bosuna verdigin 800 dolar gelis + 800 dolar gidis toplam 1600 dolar la kalicaksin. Olan olmus artik...

orcunnn
16-02-2015, 14:06
Malı sen getirmemişsen, alıcı sen değilsen, ortada bir aracı usta varsa senin üzerine herhangi bir ücret, harç vs de olmaz. Kim getirmişse o uğraşsın. İade mi eder, terk mi eder, çeker mi o düşünsün. Anahtar teslim veya garaj teslim anlaşılmışsa zaten senlik bir durum yok. Tüm ilave masrafları aracı olan ustan çeker.

Ama sen peşin para vermişsen ustana, onlardan bu paranı alamıyorsan veya malı almaman durumunda alamayacaksan o zaman ortada bir anlaşmazlık oluşur. Onu netleştirmeden, iade halinde oluşacak ve halihazırda oluşmuş masrafların senin ödediğin paradan düşülüp düşülmeyeceğini anlaşmadan malı reddetme derim.

Gümrük vs masraflarını netleştirmeden ezbere iş yapmak zaten hata. Ama olmuş bir kere. Malın yattığı her gün para. Almamak, gümrükte bekletmek veya iade etmek her türlü zarar. Bence bir şekilde anlaşın aracı olan malı getiren ustanla.
pekı adam telefonlarıma bıle cıkmıyor benı ılgılendırmez gonder parayı dıyor alayım dıyor yoksa umrum olmaz dıyor ben sımdı neyse...
yattıgı paradan banane benı ılgılendırmez sonucta
soyledıgı parayadan 2000 tl fazla paraya getırıyor bende hakkım olarak kabul etmıyorum
sımdıde ya malı ıade edıcek yada bana soyledıgı paraya kabul gorecek
artı 2 fırmadan daha fıyat aldım hepsı benım soyledıgım paradan bahsedıyor bu bılgınız dolandırcılıktan baska bısey degıl

orcunnn
16-02-2015, 14:07
Iade icin zaten aradaki fark kadar bir fark daha odeyeceksin (geri gonderim kargo ucreti vs.) yine ayni hesaba gelicek hemde isin yarin kalmis olacak. Diger parcalarini baska sekilde getirtirsin zaten suanda Amerika dan parca getirenlerin calistigi oran 1.6 icine sinen herhangi birinden getirtebilirsin diger parcalarini ama isin kalbi olan blok unu geri gonderirsen bosuna verdigin 800 dolar gelis + 800 dolar gidis toplam 1600 dolar la kalicaksin. Olan olmus artik...

banane gıdıecek paradan arkadasım ne alaka ya hesabını yapıp getırseydı
sen market 1 lıraya cıkolata alınca kasaya gelınce 2 lıra oduyormsun yerıne gerı goturmek ıcın

Cliosportve
16-02-2015, 14:09
yurtdısından mal getirmek özellikle ebatı buyuk ve degeri yuksek mal getirmek hicbir zaman malın degeri artı ufak tefek masraflar olmadı
en azından bu ulke için, hangi malı nerden kimden ne sekilde alıcaksın uzerine ne yazıcaksın buna kadar bilmen lazım
bazen birmalı baska bir yerden daha pahalıya almak esasında finalde daha ucuza almıs olmaya denk gelebilir
eger malı bu fiyatlara mal etmek istemiyosanız ve parayı karsı tarafa resmi bir yolla gondermişşseniz paypal vs gibi
ücret için iade talebinde bulunun karsı tarafa durumu acıklayın malı bize teslim etmiyorlar vs gibi
onlarda ordan kendi posta sirketine sikayet acsın
mala kesinlikle el koyamazlar ve geri gider ama 1 ay sonra ama 2 ay
ama burda aradakiposta fiyatı kime yansır o muamma
siz itirazını zı duzgun sekilde acarsanız onuda alırsınız ama karsıdaki firma kesinlikle kabahatsiz adamlara yazık olur
sonrada turkiye denince yurtdısındaki tedarikciler surekli kıllanır gondermek istemez
cunku burda isleyen duzen yeri geriyor adamların zararına işliyor buda tabiki işlerine gelmiyor

orcunnn
16-02-2015, 14:16
arkadaslar ben anlatamadım sanırım işin özeti su
ben 2 x firmadan 1940 usd olan blok ıcın fiyat aldım ıkısıde bırebır aynı fıyat verdı 7200 tl teslım malıyet
daha sonra kendı baska calıstıgım fırma bana bu malı 6400 tl ye getırecegını soyledı bende kabul ettım
daha sonra model degıstık
aynı fırmadan farklı block oda 2250 usd arada 310 usd fark var
ben zararım ne pekı dedım bana sadace aradakı farkı odersın dedı zaten aynı agırlık ve aynı fırma
ne yaptı 7175 tl yapar hadı dıyelım 6400 degıl gıder fırmalar la aynı paraya mal ettı o zamanda 7950 tl yapar
ama bana suan cıkan hesap 10500 tl akıl ısımı sorarım

SeK23
16-02-2015, 14:18
arkadaslar ben anlatamadım sanırım işin özeti su
ben 2 x firmadan 1940 usd olan blok ıcın fiyat aldım ıkısıde bırebır aynı fıyat verdı 7200 tl teslım malıyet
daha sonra kendı baska calıstıgım fırma bana bu malı 6400 tl ye getırecegını soyledı bende kabul ettım
daha sonra model degıstık
aynı fırmadan farklı block oda 2250 usd arada 310 usd fark var
ben zararım ne pekı dedım bana sadace aradakı farkı odersın dedı zaten aynı agırlık ve aynı fırma
ne yaptı 7175 tl yapar hadı dıyelım 6400 degıl gıder fırmalar la aynı paraya mal ettı o zamanda 7950 tl yapar
ama bana suan cıkan hesap 10500 tl akıl ısımı sorarım

Peki sen parasını odedın mı malzemenin yani 7000 tl ya da ne kadarsa ?

orcunnn
16-02-2015, 14:20
Peki sen parasını odedın mı malzemenin yani 7000 tl ya da ne kadarsa ?

havale yaptım bankadan 7500 tl verdım suan ıcın 2000 daha gonderıyım kapat dememe rahmen 3000 gondermessen cekmem malı dıyor
bende o zaman gonder gerı ver paramı dıyorum

Cliosportve
16-02-2015, 14:24
herharukalda %20 vergi odeyeceksin
malı almak istiyosan artık bu masrafı odemekten baska caren yok
hangi firmayla geldiyse o belli maliyetlerisana yansıtır
birde mal kimin adına geldiyse o gidip ugrasması lazım
bazen insafa gelip rakamlarla oynuyolar ozel kargolar
ama malı artık geri gondermek istiyorsan dedigim yolu izliceksin yada mal kimin ismine geldiyse o izlicek
ama dersenki malı getirende o bilgi birikim yok ona bisey diyemem
sen aracıya parayı elden verdiysen o zaten ayrı bir sıkıntı

SeK23
16-02-2015, 14:28
ama malı artık geri gondermek istiyorsan dedigim yolu izliceksin yada mal kimin ismine geldiyse o izlicek

Yalnız burda sıkıntı %20 kdv degil ekstra masraf cıkarmıs ortaya bi anda 3000 tl + masraf gozukuyor

Senin tanıdıgın firmaysa paranı geri almaya ugrascaksın ki bence vermezler ya da o masrafı odeyeceksin gibi gozukuyor acıkcası su an

Sen malı almıyorum dedigin zaman sana ekstra gun yazmaz adama yazar o odemek zorunda masrafı ama senınde 7500 tl onda duruyor maalesef

orcunnn
16-02-2015, 14:29

elden vermedım banka ıle gonderdım

ılk kez malzeme getırmıyorum vergıyı bılıyorum

mal 2250 usd mı bugun ku kurdadan hesaplıyorum 5625 tl abd fıyat
kargo 650 usd 1625 kargo
150usd nevlun 375 tl
vergısı ıle 9150 tl yapar 10.5 11 yapmaz malı getıren bu ısı cok ıyı bılıyor bızım bılmedıgımızı sanıyor opmeye calısıyor kabul etmeyınce kargosu oder ger gonderırız dıyor
ama bana kacacak kerızmıyım ben
fıyat soyledım sana dıyorum o zaman ordan getorseydın dıyor bu ısın sonu karakolda bıtecek galıba

Cliosportve
16-02-2015, 14:30
özel firmalar herharukalda ekstra masraf yansıtır zaten
ama biri gidip ilgilenmesi lazım
iyi bir dille biz bu maliyetlre alamıyoruz yardımcı olun birsekilde alalım
yoksamal geri gidicek sizde kaybedeceksiniz bizde tarzında konusunca bir orta yol bulunabiliyor

orcunnn
16-02-2015, 14:31
Yalnız burda sıkıntı %20 kdv degil ekstra masraf cıkarmıs ortaya bi anda 3000 tl + masraf gozukuyor

Senin tanıdıgın firmaysa paranı geri almaya ugrascaksın ki bence vermezler ya da o masrafı odeyeceksin gibi gozukuyor acıkcası su an

Sen malı almıyorum dedigin zaman sana ekstra gun yazmaz adama yazar o odemek zorunda masrafı ama senınde 7500 tl onda duruyor maalesef

vermezmı ısterse vermesın buraya yazıyorum olacakları ben mesul degılım bu saaten sonra olur
cumle aleme rezıl ederım
senın soyledıgını aynen yazdım malı gonder paramı ver her gecen gun sana gırer dedım benım sorunum degıl cunku orda yatması

Cliosportve
16-02-2015, 14:36
ya sen haklısında bikere mal takılmıs
iş bastan yanlıs yapılmıs
su saatten sonra ya sen ya aracı elini cebine sokacak
yada mal geri gidicek satıcı magdur olucak

orcunnn
16-02-2015, 14:38
ya sen haklısında bikere mal takılmıs
iş bastan yanlıs yapılmıs
su saatten sonra ya sen ya aracı elini cebine sokacak
yada mal geri gidicek satıcı magdur olucak

canım arkadasım mal takılmıs degıl burda sorun bız o parayı oduyoruz zaten burda sacma sapan extra paraları aracı yazıyor
bana ver vekalet ben cekeyım dıyorum onuda kabul etmıyor

B16
16-02-2015, 14:54
%20 vergi ödeyerek alırsınız en fazla. Geri kalan ekstralar aracı firmanın geçirmasyonu

İngiltere'den mal getirttim 150£ tutarında ve gümrüğe takıldı. 1 firma 1.000 TL'ye çekeriz dedi mal UPS ile gelmişti kendi gümrük müşavirlik firması 55 TL'ye halletti :D

15 gün sonra ürün millileşir ve açık artırmaya çıkar. Kalan hergün onlara zarar bir de siz zaten parayı banka ile yollamışsınız dava bile açsanız paranızı alırsınız.

semehe
16-02-2015, 17:30
aracı olan acente fiyatları yüksek tutuyor olabilir.ordino masrafı çok yüksek.Direk acenteyle muhatap olabilirsen belki bir şans düşürebilirsin masraflarını

darkmoon
16-02-2015, 17:48
o kısmı görmedim yada gözümden kaçtı sanırım neyle getirmişler bloku dhl fedex ups...

Cliosportve
16-02-2015, 20:18
canım arkadasım mal takılmıs degıl burda sorun bız o parayı oduyoruz zaten burda sacma sapan extra paraları aracı yazıyor
bana ver vekalet ben cekeyım dıyorum onuda kabul etmıyor
sanırım sen anlamak istemiyosun mal bildigin takılmıs
üstelik senin adınada degil, parayıda pesin vermişşin su an insanlar sana negibi bir akıl versin
git adamı vur mu desin
birde su var bahsettigin rakamlar posta ile getirebilecek limiti asıyor dolayısıyla ticari mala giriyor
iş zora kalırsa senden envayi cesit belge isterler hatta o parcayla ilgili sirket kurmaya kadar gider bu işler, birde derlerki bunu kendinde yapamassın, bir musavir tutcan o halledecek vs vs is dallanır budaklanır
bunlar garip gelebilir ama yasanan seyler
işin ozu malı almak istiyosan adamla bir sekilde anlasmaya calıs ama 3 ama 5 fazla vererek
malın geri gitmesi veya aylarca paranın askıda kalması seni daha cok uzer
bundan sonrada aracını iyi sec
hatta aracı kullanma dogal bir insan gibi kendin al

darkmoon
16-02-2015, 20:28
arkadaşlar sanırım orçunda bu yazılanları biliyor.. kendisi daha öncede almışdır yurtdışından ürünler neticede amerikan topluyor adam.. onun sanırım sormak istediği bilinen şeylerin dışında sistemde bir boşluk alternatif bir yol olup olmadığı..

ersandeniz
16-02-2015, 20:35
Bunlar hep isleri sozle halletmekten, yaklasik 10 bin liralik mali alirken sozlesme yapilmaz mi yaa, modifiye camiasinda sozlesme yapma gelenegi olmadigi icin butun bu anlasmazliklar

OMTechJr.
16-02-2015, 21:17
sanırım sen anlamak istemiyosun mal bildigin takılmıs
üstelik senin adınada degil, parayıda pesin vermişşin su an insanlar sana negibi bir akıl versin
git adamı vur mu desin
birde su var bahsettigin rakamlar posta ile getirebilecek limiti asıyor dolayısıyla ticari mala giriyor
iş zora kalırsa senden envayi cesit belge isterler hatta o parcayla ilgili sirket kurmaya kadar gider bu işler, birde derlerki bunu kendinde yapamassın, bir musavir tutcan o halledecek vs vs is dallanır budaklanır
bunlar garip gelebilir ama yasanan seyler
işin ozu malı almak istiyosan adamla bir sekilde anlasmaya calıs ama 3 ama 5 fazla vererek
malın geri gitmesi veya aylarca paranın askıda kalması seni daha cok uzer
bundan sonrada aracını iyi sec
hatta aracı kullanma dogal bir insan gibi kendin al

Beyfendinin aracı kullanmasının sebebi muhtemelen ticari mal olduğundan zaten. Ticari mal statüsünde geçmeseydi eminim kendisi ithal ederdi. Bu durum oralara kadar uzamaz diye tahmin ediyorum sonuçta kar amaçlı değil ve tek birimden oluşan bir ithalat bu. Şirket falan diye koşturmazlar gibime geliyor.

Malın geri gitmesi ve iade sürecinde beklemeniz kesinlikle çok daha büyük sorunlara yol açacak. Araya da çok zaman gireceğinden başınız daha çok ağrıyacak..vs Siz zaten hesabı tutturamayacaksınız. Orası belli oldu. 3-5 fazla vererek atlatmaya çalışın. Malda bir sorun yok denir yada üretici firma kabul etmez iadeyi o zaman aracıya patlar iş. Ama siz ödemeyi çoktan yapmışsınız. Her türlü ucu size de dokunur.

Navlun ve ordino ve hatta yaklaşık %15lik gümrükçü payı yüksek hesaplanmış değerler. Aracının aracısı kokusu aldım ben olayda. Mal muhtemelen sarı hatta beklemeye alındı. Bu adamlarda işi çözebilmek için sizi biraz tırtıklamak istiyor olabilir. Aksi halde çekemezler malı gümrükten.

Bu arada siz ödemeyi TL yaptınız anladığım kadarıyla ama onlar dolar cinsinden hesaplamışlar ve kuru günümüz bandı olan 2.46'dan almışlar. Arada ayrıca bu konu yüzünden de bir fark doğuyor.

Duymak istediğiniz şeyi burada ve şu durumda kimse size söyleyemez. Şuan sıkıntılı bir durumdasınız. Aracınızla oturun pazarlık yapın. Az bir miktar daha üzerine ödeyerek kapatın derim ben. Onun dışında önceki sayfalarda söylenen sizin durumla alakalı hemen her şey doğru. Keşke siparişten önce burada aracı ile de bir sözleşme yapılsaydı da mal-para takası vesaik mukabili gerçekleşseydi. Daha önce defalarca parça getirmiş olabilirsiniz ancak ilk defa bir blok getiriyorsanız (yada başka bir şeyi) bütün bildiklerinizi unutun. Prosedürlerde çok farklılıklar olabiliyor.

vtanju
16-02-2015, 21:54
ben sana demedim mi biz getirelim diye, gidiyorsun acentelerle uğraşıyorun.

orcunnn
16-02-2015, 22:03
ben sana demedim mi biz getirelim diye, gidiyorsun acentelerle uğraşıyorun.

hata yaptık ıste ınsan bıldıgı yoldan cıkarmı hata bızde sen yardımcı olursun volkan abı bu ısten sıyırız :)

Berkan
17-02-2015, 02:34
Sari hattaki en baba malin cekilmesi ufak bir ateslemeyle cozulur o okadar dert olmaz ben 10 20tl ye koca konteyner mali cozdum kac kere saridan. o gumrukcude 2000dolarlik mala 300dolar para istiosa hallesn bi zahmet. adetli değil bisey degilki bu bitek blok.
Orcun forumdan orhansah nickli orhan abiye pm yolla bi gumrukcu firmasida mevcut. en iyi ve mantıklı şekilde yardımcı o olmaya çalışır sana.

Bide hangi gumruge geldi ve hangi firmayla geldi. onuda bilyorsan yazarmsin belki eski arkadaslardan falan bisiyler tirmalamaya calisirm.