Orijinalini görmek için tıklayınız : 63owen63 TDI vs KINDER GTI
63owen63
16-02-2015, 09:14
Haftasonu hava yağışlıydı ama duruma bir bakalım diye çıktık, çıkmışken de duramadık gazladık, gti 2 kişi, ben tek, bagajlarımız vs dolu, aşırı tork ve ıslak zeminden dolayı fena halde tutunma da sorun yaşadım , muhtemelen gti da yaşamıştır :)
hatta içi dolu valizi bile unutmuşum , ama olsun maksat gaz atmaktı, fazlasıyla attık ;) tlf'la baglantı kurmaya calıstık bir ara, senkronizasyon sorunu da yaşadık. Hangi denemelerde kimin devrindeyiz, hatırlamıyorum iki aracında devirlerinde denemeye çalıştık, gti'ın sesine yürüyüşüne maşallah, böyle kalender insanlarla denemek bir başka keyifli :)
Kinder GTI (incar) : stage 2 altyapılı ama henüz yazılımsız , özetle İntercooler, İskender Dp, İskender 63 komle egzoz, K&N Filtre kutu içi, R8 bobin, Ngk Buji, Forge Dv
63owen63 TDI : Yazılım, egzoz, box
Genel olarak özetlersem, benim devrimde denedigimizde 160 gibi geliyor, 220 ye kadar bir kaç boy açıyor, 220 gibi biraz kapatır gibi oluyorum, ama sonrasında sabit 3-4 boy farkla 245'e kadar gidiyoruz
1 - Tdi'ın devrinde, boxsız denemiştim bunu sanırım.
Link : https://www.youtube.com/watch?v=wNMMc91siTw
https://www.youtube.com/watch?v=wNMMc91siTw
2- kimin devri hatırlamıyorum
Link : https://www.youtube.com/watch?v=Wm9-lPMwYrk
https://www.youtube.com/watch?v=Wm9-lPMwYrk
3- burda da 230'a kadar çıkıyoruz sanırım.
Link : https://www.youtube.com/watch?v=v504j-1kKAI
4- zindan denememiz, tehlikeliydi bu epey.
Link : https://www.youtube.com/watch?v=NFSsC0KbQ30
https://www.youtube.com/watch?v=NFSsC0KbQ30
mehmet sen baya baya kovalıyorsun bu ıslerı sevgın bellı ıkı aracada masallah :)
MertSerhanÖ.
16-02-2015, 11:13
Maşallah isot yine çok formunda:) ancak gti yazılım yazılım diye bas bas bağırıyor muhtemelen cooler a falan o basınç çok düşük geliyordur.Bi sorun çıkmadan yazılım hallolur inş.:)
63owen63
16-02-2015, 11:57
mehmet sen baya baya kovalıyorsun bu ıslerı sevgın bellı ıkı aracada masallah :)
Sagol kardeşim, çıkalım bir gün tsportla da deneyelim , onun da maşallahı var :)
Maşallah isot yine çok formunda:) ancak gti yazılım yazılım diye bas bas bağırıyor muhtemelen cooler a falan o basınç çok düşük geliyordur.Bi sorun çıkmadan yazılım hallolur inş.:)
gti'ı yazılım yapınca bana el sallayacak :P
Yanlışım varsa düzeltin ;
GTI yapılan işlemler sonrası en ufak bi hızlanma gösterememiş belki geriye bile düşmüş olabilir gibime geldi
Çok ilginç yarım saatte bi kaç tır daha hızlanabilir halbuki yazılım ile :)
Sagol kardeşim, çıkalım bir gün tsportla da deneyelim , onun da maşallahı var :)
kanka turbonu buyuttugun zaman denerık sımdı gerek yok atarlı ısot reisle denemeye :)
63owen63
16-02-2015, 12:12
kanka turbonu buyuttugun zaman denerık sımdı gerek yok atarlı ısot reisle denemeye :)
farkı görmüş olalım kardeşim olsun, sen geç,ben videonun çekeyim arkandan :) Geç ki turbo büyütelim :P
2 aracada maşallah ...bu tdi turbo nozzle cooler girerse 300-350 arası bişey kesin olur
box u yazılımdan sonra mı koydun dostum ? merak ettiğim yazılımlı haline nazaran box ekleyince çok fark etti mi ? bende yazılıma box eklemeyi düşünüyorum onun için soruyorum.
mehmet maşallah baya hızlanmıs :) gtı ın yavaşladıgını sanmıyorum en kotu ıhtımal stock kadar gıdıyordur ya.denemek gormek lazım.
63owen63
16-02-2015, 13:37
2 aracada maşallah ...bu tdi turbo nozzle cooler girerse 300-350 arası bişey kesin olur
box u yazılımdan sonra mı koydun dostum ? merak ettiğim yazılımlı haline nazaran box ekleyince çok fark etti mi ? bende yazılıma box eklemeyi düşünüyorum onun için soruyorum.
mehmet maşallah baya hızlanmıs :) gtı ın yavaşladıgını sanmıyorum en kotu ıhtımal stock kadar gıdıyordur ya.denemek gormek lazım.
Yanlışım varsa düzeltin ;
GTI yapılan işlemler sonrası en ufak bi hızlanma gösterememiş belki geriye bile düşmüş olabilir gibime geldi
Çok ilginç yarım saatte bi kaç tır daha hızlanabilir halbuki yazılım ile :)
gtı'da daha tecrübeli arkadaşlar bilirler muhakkak, ama benim önceki denemelerime göre hissettigim stock dan hızlı oldugu :)
yorumu not aldım, turbo büyütüp 300 alırsam, çigköfte ısmarlayacagım ,teşekkür ederim:)
Çoktan ne bekledigine göre degişiyor aslında, yazılımda çok açık kullanmayıp, o farkı boxla alırsan evet, ama yazılımla limitlerde gidilirse box'ın etkisi azalacaktır, şuanki yazılımımla fark denemesi yapmadık ama önceki yazılımımla box testi yaptıgımızda araca 2-3 boy kazandırıyor diyebilirim, normalde direk geriye düştügüm arabaya 160-170e kadar tutunuyor,
His olarak bana da yavaş gelmedi ama en sağlıklısı benim tekrar bir stock gti bulmam , eski halimizden azıcık daha hızlıyız şimdi kardeşim :P
gtı'da daha tecrübeli arkadaşlar bilirler muhakkak, ama benim önceki denemelerime göre hissettigim stock dan hızlı oldugu :)
yorumu not aldım, turbo büyütüp 300 alırsam, çigköfte ısmarlayacagım ,teşekkür ederim:)
Çoktan ne bekledigine göre degişiyor aslında, yazılımda çok açık kullanmayıp, o farkı boxla alırsan evet, ama yazılımla limitlerde gidilirse box'ın etkisi azalacaktır, şuanki yazılımımla fark denemesi yapmadık ama önceki yazılımımla box testi yaptıgımızda araca 2-3 boy kazandırıyor diyebilirim, normalde direk geriye düştügüm arabaya 160-170e kadar tutunuyor,
His olarak bana da yavaş gelmedi ama en sağlıklısı benim tekrar bir stock gti bulmam , eski halimizden azıcık daha hızlıyız şimdi kardeşim :P
stock turboda sanırım dünya üzerinde en hızlı sizin aracınız diye yazılmıştı yanlıs okumadıysam ; dp , yazılım , egzoz kombinasyonuyla... bence 300 olması zor olmaz büyük turbo big intercooler big nozzle ile...o yüzden kendimi çiğ köfte kazanmış sayıyorum :)
Bu polo dizeller cidden baş belası yav:) atarlı ekonomik resmen... maşallah aracınıza. merak ettiğim daha pay var mı güç almak için acaba?
küçük bi dip not turbo büyütürseniz mutlaka oil cash tank takın...mükemmel bişey... ;)
Erken basıyorsun ayağını alıştır yazın kavga çıkar.
63owen63
16-02-2015, 15:35
Bu polo dizeller cidden baş belası yav:) atarlı ekonomik resmen... maşallah aracınıza. merak ettiğim daha pay var mı güç almak için acaba?
Stock turbo olarak soruyorsan daha bunun intercooler'ı var, enjektörü var, emülatörü var, çokomel'e göre var da var , upgrade işine girilirse iş çok başka boyutlara varır :)
küçük bi dip not turbo büyütürseniz mutlaka oil cash tank takın...mükemmel bişey... ;)
oil catch tank demek istediniz sanırım. İnceledim geçenlerde güzel ürüne benziyor, ama birebir kullanan faydasını görenden vs hiç dinlemedim, kullandınız mı ?
Erken basıyorsun ayağını alıştır yazın kavga çıkar.
Ayağım alışkın da telefonla iletişim kurduk,ses ona azıcık geç gidiyor diye, kornaya döndük sonra zaten , ayarla şu fr'ı daaa :)
askerden gelimde polo tdi aliyim tekrar :)Masallah poloya atarli :)
Mehmetmert
16-02-2015, 16:42
Hala emulator yoksa kizar ve uzulurum valla,emulator takilsin basinc gelsin :)
FR sana az gelir bence artık :D
arac suanda kac psi da ?
MAP 1.55 den fazla basmıyor, emülatör de yok şuan 1.5 civarı basıyordur diyeyim. Mehmet yazar net olarak.
Boldenon
16-02-2015, 18:09
Maşşallah maşallah :) telefon işi yaş iş en iyisi kornA
63owen63
16-02-2015, 18:42
Hala emulator yoksa kizar ve uzulurum valla,emulator takilsin basinc gelsin :)
Spec'lerim de daha hızlısı çıksın ki takalım, şimdilik gerek yok gibi :)
arac suanda kac psi da ?
elm327 'ile bakcaktım derken tlf servise gitti , net birşey desem yalan olur şuan :)
FR sana az gelir bence artık :D
MAP 1.55 den fazla basmıyor, emülatör de yok şuan 1.5 civarı basıyordur diyeyim. Mehmet yazar net olarak.
fr yazılım, filtre ,dp , egzoz vs 180 hp lerde yalnız levocum :)
O iş belli olmaz ama keyifli olabilir :)
63owen63
16-02-2015, 21:25
O iş belli olmaz ama keyifli olabilir :)
Miami bey i bekliyoruz bakalım ayarlicak :)
kelalper
17-02-2015, 07:32
dünyada en hızlı bu polo diye kim yazdı bilemiyorum ama iyi sallamış. Sanki bütün dünyadaki polo tdilarda dbn araba üstünde standart gelio ve senin paylaşmana gerek kalmadan otomatik olarak veritabanındaki listeye yazılıyor. Bizdeki yakıt kalitesi ile dünyada en hızlı olmak çok zor bu setuplarla.
Her iki aracada maşallah, GTI tüm ekipmanını tamamlamış tek yazılım kalmış onuda hallettimmi Mehmet in işi çok zorlaşır :) Bu arada Mehmet halen görüşemedik hava şartları hiç istediğimiz gibi gitmiyor :)
dünyada en hızlı bu polo diye kim yazdı bilemiyorum ama iyi sallamış. Sanki bütün dünyadaki polo tdilarda dbn araba üstünde standart gelio ve senin paylaşmana gerek kalmadan otomatik olarak veritabanındaki listeye yazılıyor. Bizdeki yakıt kalitesi ile dünyada en hızlı olmak çok zor bu setuplarla.
abi en hızlısı değil yazılım egzosla alınan en yüksek güç (büyük ihtimalle) başka yoktur dedik sadece
63owen63
17-02-2015, 10:01
En hızlı polo diye başka polo sahipleri yazıyorlar kendi araçları için ama benim hiç öyle bir tespitim,iddaam olmadı, biz gayet gündelik,yavaş bir arabayız :)
Her iki aracada maşallah, GTI tüm ekipmanını tamamlamış tek yazılım kalmış onuda hallettimmi Mehmet in işi çok zorlaşır :) Bu arada Mehmet halen görüşemedik hava şartları hiç istediğimiz gibi gitmiyor :)
Abi herkes afiyette olsun güzel bir gün olur çıkarız, kötü durumlarda da görüşelim, çigköftemizi yaparız, epeydir yok yazılıyorsun yoklama da, bir daha kine haber verecegim bekliyorum :)
Mehmet yakıt koyarım atar yapma :)
B.Battal
17-02-2015, 15:23
Maşallah Pololara Ender abi dayanamamış yağmur çamur sıkmış :) yazılım işi hallolsun tekrar denenir
63owen63
17-02-2015, 15:33
Mehmet yakıt koyarım atar yapma :)
nar ekşili olsun , severim :P
Maşallah Pololara Ender abi dayanamamış yağmur çamur sıkmış :) yazılım işi hallolsun tekrar denenir
Yazılımdan sonra, ancak rüzgarıyla deneriz :)
Mehmet Gazihan : DownPipe + Yazılım sadece, Bırak TR yi Dünya rekoru
ama sildiniz resim bende war :D
kelalper
18-02-2015, 10:23
abi en hızlısı değil yazılım egzosla alınan en yüksek güç (büyük ihtimalle) başka yoktur dedik sadece
Kamer dünyadan bahsediyoruz. Yapmayın etmeyin. Ben araba yavaş vs demedim yanlış anlamayın. Dünyanın ne kadarından haberiniz var ben onu merak ediyorum. Koskaca dünya ve Türkiye de bile binlerce getirilip satılan bir arabadan bahsediyoruz.