Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 DTI uzmanları yardım
nitrO_Oxide
18-02-2015, 23:32
Merhaba arkadaslar
1.7. DTI aracım 160.xx km de fakat enteresan şeyler olmaya başladı :)
Bazen araçta basınç gelme devrinde bir yığılma oluyor ve zorlanarak devir yükseliyor ve bu esnada hard yazılım varmış gibi duman atıyor
Şimdide hava soğukken ilk 5-10 dk tekleme yapıyor gibi anlayamadım enjektörlerdenmi mazot pompasımı turbomu yoksa hiçbirisi değilmi :)
Açıkcası tanıdık uzman 1.7 ustasına göstermek istiyorum.Derdi sıkıntısı nedir öğrenmek istiyorum
Bunların haricinde rutin bakımıda yapılması gerekiyor :)
BıD-Clio
19-02-2015, 00:42
Merhaba arkadaslar
1.7. DTI aracım 160.xx km de fakat enteresan şeyler olmaya başladı :)
Bazen araçta basınç gelme devrinde bir yığılma oluyor ve zorlanarak devir yükseliyor ve bu esnada hard yazılım varmış gibi duman atıyor
Şimdide hava soğukken ilk 5-10 dk tekleme yapıyor gibi anlayamadım enjektörlerdenmi mazot pompasımı turbomu yoksa hiçbirisi değilmi :)
Açıkcası tanıdık uzman 1.7 ustasına göstermek istiyorum.Derdi sıkıntısı nedir öğrenmek istiyorum
Bunların haricinde rutin bakımıda yapılması gerekiyor :)
Basınc kacakları olabılır veya akıs metre arızalı olabılır detaylı ıncelenmesı lazım ... soguk havada tekleme degılde bıraz devır yukselıp ınmesı gıbı bıseyse ve aracta yazılım varsa bunu yapabılır tavsıye olarakta ıstersenız bır cok corsacının benımde dahıl gıttım bı yerı tavsıye ederım net kesın bılgıler ıcın
CasabLanca
19-02-2015, 00:46
akışmetrenin fişini çekip deneme yapsana o zaman aynı şekilde sıkıntı devam edecek mi? bir de araba normal şekilde giderken gazdan ayağını çekip viteste kompresyona bindirdiğinde tekleme var mı?
rekord2000
19-02-2015, 11:05
Mazot pompa beyni ıslanmış olabilir. Böyle garip huyları vardır.
nitrO_Oxide
19-02-2015, 14:45
akışmetrenin fişini çekip deneme yapsana o zaman aynı şekilde sıkıntı devam edecek mi? bir de araba normal şekilde giderken gazdan ayağını çekip viteste kompresyona bindirdiğinde tekleme var mı?
Kompresörde herhangi bir sorun yok sadece motor soğukken saçmalıyor resmen ilk 10 dk
yazın boyle bir sorun yoktu.
Basınc kacakları olabılır veya akıs metre arızalı olabılır detaylı ıncelenmesı lazım ... soguk havada tekleme degılde bıraz devır yukselıp ınmesı gıbı bıseyse ve aracta yazılım varsa bunu yapabılır tavsıye olarakta ıstersenız bır cok corsacının benımde dahıl gıttım bı yerı tavsıye ederım net kesın bılgıler ıcın
Araçta yazılım yok
Mekanı PM geçermisin :)
nitrO_Oxide
19-02-2015, 14:46
Mazot pompa beyni ıslanmış olabilir. Böyle garip huyları vardır.
Direk siyon kutusu harici başka ne hastalıkları var bu kıl arabanın :)
7 sene baska dti kullandık tek masrafımız mazottu :D
rekord2000
19-02-2015, 23:53
Direk siyon kutusu harici başka ne hastalıkları var bu kıl arabanın :)
7 sene baska dti kullandık tek masrafımız mazottu :D
Sudan hızlı geçmek özellikle derin bırıkıntılerden, yada motor yıkamak, mazot pompasının beynine su gitmesine sebep olur. En kötü ihtimalle araba direk yada 15 20 dakika sonra yolda bırakır. En iyi ihtimalle de aptallasır. Dtı'ın aptal ısuzu elektroniği işte. Az küfür yemedi vaktinde benden :)
nitrO_Oxide
21-02-2015, 12:36
DTI sahipleri bakımları nerde yaptırıyor yahu :)