PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eg civic otm.şanzıman yağ değişimi hakkında

hkkcn
20-02-2015, 13:04
arkadaşlar merhaba 95 otomatik bir eg civice sahibim.aracı aldığımda 196K km'de idi.197500de bakıma soktum bütün yağ filtre buji buji kabloları vs ıvır zıvır değiştirdim bunlar yapılırken şanzımanada yağ bakımı yapayım dedim ustam gerek yok öle her dakka yapılmaz yağ bakımı dedi.yağına baktı eksik yoktu iyi yağı dedi.ama araştırıyorum kimisi 2 bakımda bir yağ değiştir diyor kimisi 100binde bir diyor bende anlamadım açıkçası kafam karıştı ilk kez otm.araç kullanıyorum.şuan aracım 205 binde. 207500 de tekrar bakıma giricem o sırada onuda yaptırayım diyorum çünkü araçla epey yol yapıyorum. birde silivride oturuyorum burdaki yağcı adamlar bunun yağı farklı yetkili servise götürmen gerekli dedi nedir bu işin aslı ? olmazsa çorluda onur honda var yetkili servis ya oraya yada topkapıya götürcem ama açıkçası servis pahalı yapar diye dışarda daha uyguna yaptırmak istiyorum ...

mert_can 41
20-02-2015, 13:11
Bende ek civicte değiştirmek istedim şanzıman yağını o değişmez içinde devamlı devir daim eder diye saçma bir yorum gelmişti ustadan ısrar edince litresi pahlı bir fiyat çıkarmıştı vaz geçtim bende motorda yag çubuğu vardır şanzımanın ordan konturol edebilirsiniz durumunu

hkkcn
20-02-2015, 13:13
Bende ek civicte değiştirmek istedim şanzıman yağını o değişmez içinde devamlı devir daim eder diye saçma bir yorum gelmişti ustadan ısrar edince litresi pahlı bir fiyat çıkarmıştı vaz geçtim bende motorda yag çubuğu vardır şanzımanın ordan konturol edebilirsiniz durumunu

zaten aynı şanzıman sanırım eg ile ek'da . durumuna bakıyorum yağ eksik değil geçişlerdede bir sıkıntı yok sadece ilk vites atışında biraz hissettiriyor 2ye geçerken sonra hissettirmiyor oda soğukken.ama sonuçta aracı 2.el aldım aldığım kişide değişmemiş yağını 1 seneden fazla kullanmış öyle insan emin olamıyor şanzuman masrafı pahalıdır çünkü şemsiye açılmaz sonra :D

mert_can 41
20-02-2015, 13:15
1 seneden bir şey olmaz benim 4 arabam falandı otomatik birinde yag değiştirmedim en uzun 2009 corolayı 4 sene kullandık ondada değişmedik sanayide ustalar pek yaklaşmıyo pahlı fiyat çıkartıyo bilginiz olsun :)

By_emre
20-02-2015, 13:18
Otomatik viteslerde şanzuman yağını değiştirmek lazım belli bir dönemden sonra özelliği kaybediyor yağı servisden alıp dışarda değiştirebilirsiniz ama hondanın tavsiye ettiği yağı kullanın atf 2 mi öyle birşeydi 100-130 tl ye değiştiriyorlar honda özel servisleri özellikle soğukken ilk gelişlerde olan vuruntuları azaltmaktadır.

hkkcn
20-02-2015, 13:19
1sene derken değişmemiş yani benden önceki sahibi ilk sahibinden almış oda bilmiyor nezaman değiştiğini :) elbet konuya hakim birileri bilgileendirir :)

yakuza
20-02-2015, 16:16
yağı kesinlikle servisten alın diğer yağlar pek verimli olmuyor

KOSEREN
20-02-2015, 18:18
Bana kalırsa her 60-70.000 km de türbündeki yağ dahil tüm yağ filtresi ile değişmesi gerekir.Ama şöyle bir durumda var,sendeki araç gibi hiç yağ değişimi yapılmamış arabalarda yağı değiştirdikten sonra geçişlerin hissedilmesi,vuruntu gibi problemler ortaya çıkma ihtimali yüksek.Biraz riski var yani,yağ değişiminden sonra solenoidleri değiştirmen gerekebilir.

timucintt
20-02-2015, 19:46
Valla eski honda otomatik şanzımanlarında ömrümü yediğim için sana kısacası şöyle anlatayım çok kısa olmıyacak uzunda :D 200.000 kmde 20 yaşındaki bir honda otomatik şanzımanın bence artık revizyon zamanı gelmiştir bence ha o halde daha bir 200.000 km daha gider hor kullanılmazsa amaaa!!!! nasıl kullanıldığını bilemediğim için mutlaka yaşından ve iklim dğeişimlerinden balatarında aşınmalar vardır onda bir şey yoksa bile main body pistonların acuatorların piston ringleri elbet aşınmıştır değişim olmamışsa şimdiye kadar yeni yağ ile birlikte geçişlerin hissedilir derecede düzelecektir ama yeni yağın içinde kalan eski yağ ile birlikte karışacağınıda unutma bu iyileşme kısa süre içinde şanzımanına zarar verebilir.. hondanın otomatik şanzımanların bir başa gıcık yanı filtresini şanzıman açılmadan sökemezsin ve asla tamamı boşalmaz 7 litre ise maksimum şanzımandan çıkacak olan yağın 3 litre olacak.. geriye kalan 4 litre eski yağ olacaktır onu değişmeninde en kolay yolu radyatöre giden giriş çıkıp borularından takviye etmek ama bu çok risklidir... diğer yöntem ise değiştiğin 3 litre ile 1000 km sonra tekrar yağını boşaltıp 3 litre ekleyip bunu 2 kere daha tekrarlamak buda çok külfetli bir durum... aslında iki ucu boklu değnek kısacası eğerki şanzımanın geçmişine güveniyorsan servis gördüğüne eminsen yağını değiş hiç bir şey olmaz emin değilsen hiç bulaşma gittiği yere kadar git komple revizyon yaptır ilerde... tamir kitleri EG şanzımanların L4 serisi basit bir şanzıman kullanıyor tamir kitleri 400 lira civarında sökülüp takılması temizlenip yağının konulması sana maliyeti parça arızası yoksa 1500-2000 arıza varsa 3000 lira civarı biter...

ayrıca yağını servisten almana gerek yok eg ler dexron 2 kullanıyor mobilin atf 220 yağını kullanabilirsin...96 97 üstü hondalarda daha yüksek basınçlı çalışan şanzımanlar olduğu için ATF-Z1 kullanmalısın hondanın kendi özel şanzıman yağıdır.. honda şanzıman yağını servis kitapcığında modele ve iklime göre 40.000-60.000 km bir değişimin yapılması gerektiğini yazar... ömür boyu yağ diye bir şey yok.. mutlaka hepsinin bir ömrü var...

hkkcn
20-02-2015, 20:36
öneriler için teşekkürler hepinize 3000km sonra bakımda halledeyim en iyisi..aracın 3.sahibiyim araç orjinal ellenmemiş temiz bir eg hor kullanılmış bir araç değil bende çok nazik kullanıyorum zaten.önerilerinizi dikkate alıcam artık yapcak birşey yok değiştireyim yağı 100-200 bişe zaten ben daha fazla bekliyordum.özellikle timucin abi yorumların için çok teşekkürler olayı özetlemişsin kafamdaki soru işaretlerinin tümünü giderdin :) 2 defa değişim yapabilirim sorun değil ben yinede değiştireyim kitleyip arza çıkarmasındanda bence daha mantıklı yağ değişimi yapmak ustam tanıdık yakın arkadaşım zaten işçilik çok almıyor olmazsa indirtip filtre de değiştiririm...