Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön düzen hakkında.
Selamlar, dün gece kar yağdı Antebe. Gerek gençlikten gerek Adanalı olup kara alışkın olmadığımızdan bi gaza gelip arabayı çıkardım bende gece 2 buçuk gibi. 12'de de çıkarmıştım gayet güzel kontrol edebiliyordum o zaman birazda onun gazına geldim açıkçası. Neyse, sağa doğru bi viraja girerken yanlışlıkla el freninede dokundum ve arabanın arkasınıda yanıma aldım. Kayarken, tam ön sol janttan kaldırıma çarptım. Jant kapağı kırıldı, jantta gözle görülür bi eğilme vs yoktu. Kaportada da hiçbir sorun yok. Zaten çooook yavaştım ve kaldırımın yüksekliğide maksimum 6 7cmdi. Sağına soluna bakıp yavaş yavaş eve geçtim. Gitmesinde durmasında bi problem yoktu gece.
Bugün yolları bayağı açtılar geri. Anayollarda kar vs kalmadı, dün kardan dolayı göremediklerimi göreyim diye arabayı bi güzel temizleyip çıkarttım. Temizlerken tam sağ tam sol vs yaptım taşıyıcılarda aksta rotta vs gözle görülür bir problem yok. Yola çıktım, arabada sağa sola çekme sorunuda yok. direksiyonu bıraktığımda dümdüz gidiyor. Balans problemide hissetmedim şimdilik.
Yalnız şöyle bir sorunum var, araç düz giderken direksiyon 10 derece kadar sağa bakıyor. Direksiyonu düz tutarsam bariz sola gidiyor. Sorun nerde olabilir? Sadece ön düzen ayarımı bozulmuştur ? Öndüzenciye gidince cezamız ne çıkar tahmini? Bu arada araç vtec2
rot ayarları bozulmuştır bir rotbalansçıya gidin orda bakarlar başka yerde ise sorun ona göre parça alınıp çözülecektir
Bisiklette böyle olunca lastiği iki bacağımız arasına alıp direksiyonu düzeltirdik. :)
Büyük ihtimal bir rot ayarı ile problem kalmaz. Ama siz yine de jantı da gösterin derim.
Zaten bütün jantlar teneke olduğundan vurduğum jantı yedek lastiğe takıp yedeği ön sola takma niyetim var. Sorun olmasada yedekte dursun vurduğum jant.. Airbag olmasa direksiyon simidini söküp düzeltecektim aslında da yemedi :D
Nasıl böyle birşey olduğuna aklım ermedi :(
Neyse, sağa doğru bi viraja girerken yanlışlıkla el freninede dokundum ve arabanın arkasınıda yanıma aldım. Kayarken, tam ön sol janttan kaldırıma çarptım.
Dostum birbirimizi kandırmayalım :D
Arabada sağa sola çekme problemi yok demişsin ama düz tutunca sola gidiyor demişsin :) Aynı şey direksiyon tam düzken düz gitmesi lazım yatık duruyoken düz gidiyo demek sola çekiyo demek oluyor zaten
rotçuca gidiceksin direksiyonu sabitlicek ona göre tekerleri tam düz konuma getiricek eğer başka bi problem yoksa düzelir
Dostum birbirimizi kandırmayalım :D
Yok, cidden yanlışlıkla :D Arabaya öyle eziyet etmeyi sevmem, binde bir karda falan el freni çekecek olsamda okulun içinde bayağı geniş boş alan var orda alıyorum hevesimi gidip bi yere çarpmak mümkün değil orda. :D
Arabada sağa sola çekme problemi yok demişsin ama düz tutunca sola gidiyor demişsin :) Aynı şey direksiyon tam düzken düz gitmesi lazım yatık duruyoken düz gidiyo demek sola çekiyo demek oluyor zaten
rotçuca gidiceksin direksiyonu sabitlicek ona göre tekerleri tam düz konuma getiricek eğer başka bi problem yoksa düzelir
Söylemek istediğim şu, arabayı tamamen kendi haline bırakınca dümdüz gidiyor. Çizgisini bozup kendi kendine sağa sola gitmiyor. Direksiyonu dümdüz tutunca sola gidiyor :D
Umarım sadece ayarla kurtuluruz
Bir gun saga dogru viraj alırken sag on tekeri cukura düşürmüştüm ve direksiyonu duz tuttuğumda araba sola gidiyordu. Rot ayarı bozuluyor bu tarz durumlarda.
Burak K.
20-02-2015, 21:12
El freninine yanlışlıkla dokunmak ne demek. :D Benim de tampon yanlışlıkla koptu zaten :D
Bir gun saga dogru viraj alırken sag on tekeri cukura düşürmüştüm ve direksiyonu duz tuttuğumda araba sola gidiyordu. Rot ayarı bozuluyor bu tarz durumlarda.
İnşallah tek sıkıntımız odur. Tırsıyorum içten içe :)
El freninine yanlışlıkla dokunmak ne demek. :D Benim de tampon yanlışlıkla koptu zaten :D
Kanka anlattım işte :D Rezillik zaten, uğraş şimdi bide yok ön düzendi yok tampondu diye.
meLaNchoLic
20-02-2015, 21:30
kedidir kedi.. gece rotların arasına girmiştir sıcak diye ondan olmuştur :D
Burak K.
20-02-2015, 22:55
İnşallah tek sıkıntımız odur. Tırsıyorum içten içe :)
Kanka anlattım işte :D Rezillik zaten, uğraş şimdi bide yok ön düzendi yok tampondu diye.
Ben sabah rahat çıkayım diye arabanın yerini değiştireyim dedim tampon bu sefer de soldan çıktı. :D Lip kopmuyor tampon kopuyor. :D
Ben sabah rahat çıkayım diye arabanın yerini değiştireyim dedim tampon bu sefer de soldan çıktı. :D Lip kopmuyor tampon kopuyor. :D
Kanka oldu olacak kar eriyene kadar tamponsuz gez sen :D
Antepte öndüzenci bilen varmı yav?
Burak K.
22-02-2015, 11:52
Kanka oldu olacak kar eriyene kadar tamponsuz gez sen :D
Antepte öndüzenci bilen varmı yav?
Yarın öğleden sonra ara beni buluruz elbet Allah büyük. :D
Yarın öğleden sonra ara beni buluruz elbet Allah büyük. :D
Kanka dün sabbahın köründe hallettim :D eyvallah teşekkür ettim :D