Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar Cezası ( Görüntü yok )
halilcan9455
22-02-2015, 10:30
iyi günler arkadaşlar
Evime gelen ceza makbuzunda radara girdiğim yazıyor.
O gün o saatlerde o yoldan geçtim ancak beni şüpheye düşüren cezanın mobese ve benzeri kameralardan tespit edildiği yazıyor. Bilenler bilir Samsun atakum Honda kavşağında mobese var ama ben bildim bileli sadece gasp ,hırsızlık gibi güvenlik önemleri için kullanılıyordu o mobese kameraları tarafından radar cezası yazılan ilk şanslı benim galiba.
kafama takılan kısım gönderilen makbuzda aracımın hız sınırını aştığını gösteren , belgeleyen bir görüntünün olmaması.
Bu cezaya itiraz etsem kazanabilirmiyim. ( sonuçta görüntü yok birşey yok )
Mobese ve benzeri demis, direk mobese dememis. Oraya dikkat Edin. Sayet gercekten goruntu yoksa dava kazaniliyor, emsalleri var.
mert_can 41
22-02-2015, 11:41
Geçmedim ordan hiç deseniz ispatları bile yok kazanılabilir
Artık görüntü göndermiyorlar isterseniz veriyorlar diye yazılmıştı zamanında.
Ceza makbuzunun arkasında yazar istenildiği taktirde görüntüler gönderilir falan tarzında bi yazı
AhmetKadir
22-02-2015, 14:23
cezayı odeyıp, indiriminden faydalanın, daha sonra mahkemeye basvurun. en fazla resım cıkar mahkemeyı kaybedersınız ( tabı boyle bı durumda mahkeme masrafı cıkar mı arastırmak lazım ). resım yoksa parayı iade alırsınız. ben de samsunda yasıyorum ıyıce bokunu cıkardılar. her yerde pusu psikolojım bozuldu artık
halilcan9455
22-02-2015, 14:34
cezayı odeyıp, indiriminden faydalanın, daha sonra mahkemeye basvurun. en fazla resım cıkar mahkemeyı kaybedersınız ( tabı boyle bı durumda mahkeme masrafı cıkar mı arastırmak lazım ). resım yoksa parayı iade alırsınız. ben de samsunda yasıyorum ıyıce bokunu cıkardılar. her yerde pusu psikolojım bozuldu artık
dediğim yeri biliyorsunuzdur . 3 şeritli bölünmüş yol 50 ile gideceğime inip arabayı iteyim daha iyi.
volkan_gs
22-02-2015, 14:44
Ben aynı durumda itiraz ettim, sabahtan akşama kadar uğraştırdılar. Emniyet trafiğe, trafik karayollarına gönderdi 3-4 yer gezdikten sonra en sonunda buldum görüntü de varmış :D
eve gelen radar cezaları genelde o şekilde oluyor büyük ihtimal gezici yada sabit radar aracından ceza kesilmiştir bu durumda genelde videoya kaydedip o şekilde cezayi eve yolluyorlar itiraz etseniz bile görüntüleri mevcuttur geçmiş olsun
Yazin yedigim 3 adet gezici radar cezasinda herhangi bi goruntu gelmedi
1 cezadan kesin emindim digerlerinie hic itiraza tenezzul etmedim
Eger plaka ve arac uyuyorsa ceza yazilan yerde bulunulmussa %99 goruntusu vardir..
Leader01
22-02-2015, 19:28
bana da radar cezası geldi görüntü için sulh ceza mahkemesine dilekçe verdim görüntü göndermediler cezanın iptali de çıkmadı itiraz hakkı da red edildi resmen görüntü yok ödeyeceksin sonra da ikinci itiraz hakkın yok dediler.
caprio55
22-02-2015, 21:56
Dediğin yerdeki mobese ceza yazmaz.. Gezici radara yakalanmışsındır..emniyete gidersen izleyebilirsin.. Mahkeme filan uğraşma. Dediğin yerde hız sınırı 50 km.. 55 in üzerine yazıyorlar..
Aynı şekilde benimde eve ceza geldi.
Emniyet genel müdürlüğüne mail attım. Görüntüler 2 hafta geçti henüz gelmedi.
Geçen sene göndermişlerdi görüntüler.
1 haftaya gelmezse mahkemeye dilekçe verip itiraz edecem.
AhmetKadir
23-02-2015, 09:13
dediğim yeri biliyorsunuzdur . 3 şeritli bölünmüş yol 50 ile gideceğime inip arabayı iteyim daha iyi.
valla ben artık askerdekı gıbı mantıgımı cıkardım bedenımden, mecbur ne derlerse onu yapıyorum :D 50 ye sabıtlıyorum arabayı universitenın ordan baruthaneye kadar orta serıtte 50 ile devam :D
61KS plaka punto evo gorursen orta serıtte kızma yanı :D