Orijinalini görmek için tıklayınız : Coil Amortistörlerden Gelen Şıngırtı Sesi
Selamlar arkadaşlar, aracımda F&K coil var. Scirocco için. En dipte kullanıyorum.
Geçen hafta sağlam bi çukura düştüm çıktım sol ön tekerlekten, ortalama hızım 5-7km/h falandı ama direksiyon sola tam kırık şekilde geçtim çukurdan.
Neyse devam edelim; coilden şimdi ses gelmeye başladı sadece sol önden. Ozellikle parke taşlı yollarda çok çok daha artıyor ses. Metalin metal üzerine çarpması gibi bi zırıltı yapıyor. Amortisör tablası mı ne varmış acaba dedim ondan kaynaklı mıdır ?
Dün aracı doğuş oto'da sağolsun kırmadılar lifte çıkardılar. Baktık ama görünen bir sorun yok. Ordaki eleman hızlıca amortisor boşluklarına baktı, bir problem olmadıgı söyledi. Bu ses neyden geliyor olabilir ve olası bir sorunda tamiri mumkun mudur ?
bende aracımda fk coil kullanıyorum takarken incelemiştim amörtisör başlığının altındaki halka gibi bişey oluyor belki ondan geliyordur ses amortisorun kuleye bağlandığı kısımda coilin üst kısmı fakat oraya bakmak için sökmek lazım
35AR5226
23-02-2015, 22:56
Peki çift somun varya alttaki somun gevşek olabilir mi o yüzden ses yapabiliyor
bende aracımda fk coil kullanıyorum takarken incelemiştim amörtisör başlığının altındaki halka gibi bişey oluyor belki ondan geliyordur ses amortisorun kuleye bağlandığı kısımda coilin üst kısmı fakat oraya bakmak için sökmek lazım
benımde aklıma oncelıkle bu geldi. Ancak ses giderek artmaya başladı. Bugün korkumdan arabayı dahi çıkartamadım. Perşembe günü nasıl bulacaksam artık bi amortisörcü bulup baktırmam lazım.
Peki çift somun varya alttaki somun gevşek olabilir mi o yüzden ses yapabiliyor
o da ayrı bir ihtimal, metalin metala vurma sesi cünkü bildiğin. Diyelim sorunlar böyle şeyler tamiri mümkün ama en ağır ne olabilir onu merak ediyorum
35AR5226
24-02-2015, 08:51
Bir ihtimali daha var oda rulman dağılmış olabilir sökmeden hic bisi diyemeyiz kesin olarak ama bence tamiri olur
Peki istanbul avrupa yakası içinde bu işleri güvenle yaptırabileceğim, olanı söyleyecek ekstradan birşeyler geçirmeye çalışmayacak esnaf tanıdığı olan var mı ?
Peki istanbul avrupa yakası içinde bu işleri güvenle yaptırabileceğim, olanı söyleyecek ekstradan birşeyler geçirmeye çalışmayacak esnaf tanıdığı olan var mı ?
NAM maslak için ne diyorsunuz arkadaşlar.
Arkadaşlar NAM'da çözdük problemi. Nizam usta, sağ olsun gayet ilgilendi ve ilk seferde çözdü olayı. Coilover'dan herhangi bir parça sökülmeden halledildi. Tavsiye ederim, bilgilerinize.
35AR5226
27-02-2015, 08:52
Sebebi neymiş onuda yazarsanız seviniriz
Çukura sert bi giriş yapınca, milin içindeki sibop kırılmış. O sibop değişti ses direk kesti kendini zaten. En azından kafam rahatladı, bu arada AR5226 ilgin için teşekkür ettim kardeşim :)
35AR5226
27-02-2015, 09:49
Sagolasin geçmiş olsun diyelim o zaman :)