Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da belediye midibusunu sikistiran abla
M_PROJECT
23-02-2015, 14:20
Abla'nin hakli oldugu asikardir Ankara'yi ve o beyaz midibusleri bilenler durumu daha iyi anlayacaklardir .
http://www.liveleak.com/view?i=0bf_1424602647
abla haklı olabılır belkı ama ozel paralı otobuste bırsuru can tasıyor oyle sıkıstırması ne kadar dogru Ankara sonucta trafıkte katıl çok
Aradaki sakinleştirmeye çalışan adamı kimse sallamıyo :D
abla haklı olabılır belkı ama ozel paralı otobuste bırsuru can tasıyor oyle sıkıstırması ne kadar dogru Ankara sonucta trafıkte katıl çok
Ablanın sıkıştırması tehlike arz etmemiş bence ; çünkü zaten yol boyu tehlike içinde o araç içinde yolculuk edenler. Yolcu taşıyan araçlarda bu iş çok sıkı denetlenmeli ama bizde sanki aksi olması gerekiyormuş gibi nerde saygısız , bilinçsiz insan varsa onları seçip direksiyon başına oturtuyorlar. Belki genelleme yapmak yanlış ama ben şu ana kadar o midibuslerde aksini görmedim.
altugkocer
23-02-2015, 15:08
O beyaz yarım otobüs müdür, midibüs müdür ne boktur onların şoförleri kadar şerefsiz, ahlaksız, kural falan dinlemeyen şoför görmedim ben. Islak odunla döveceksin bunları
Ablamıza da helal olsun valla tebrik ediyorum
Bu midibüsün direksiyonuna geçen bütün yollarda geçiş üstünlüğünü almış sayılıyor illaki istisna vardır ama kesinlikle azınlık
Ablanın sıkıştırması tehlike arz etmemiş bence ; çünkü zaten yol boyu tehlike içinde o araç içinde yolculuk edenler. Yolcu taşıyan araçlarda bu iş çok sıkı denetlenmeli ama bizde sanki aksi olması gerekiyormuş gibi nerde saygısız , bilinçsiz insan varsa onları seçip direksiyon başına oturtuyorlar. Belki genelleme yapmak yanlış ama ben şu ana kadar o midibuslerde aksini görmedim.
orası oyle o beyaz dolmus kullanan taraf ehlıyetı kasaptan almıs savgı sıfır genelde bunlar ıst eskısehır yolu guzergahında olan yerlere calısıyorlar
Harbiden çoğu erkekten daha delikanlı kadınmış helal olsun
Kamyonetin sürcüsü bayan değilde, erkek olsaydı daha farkı bir sonuç doğardı.
Millette psikoloji adına hiçbirşey kalmadı. Herkes iki ayaklı bomba oldu.
Ikı yanlıs bır dogru etmez....
videonun öncesi yok, o midibüs kim bilir ne yaptı. Her gün o hattın midibüsleri ile yolum kesişiyor eskişehir yolunda. Hepi topu 1-1.5 km falan aynı güzergahta kalıyoruz ama kaç kere kaza atlattım bunlar yüzünden. Zaten o aracın en sol şeritte ne işi var? Radarda arkama gelip selektör falan yapıyolar bi de eğer şaşmaz tarafına gidiyo olursam yaşıyorum bu olayı. Koca arac makas falan bile atıyolar. Kaç kere kaza yaşandı ankarada bu araçlar yüzünden. Denetim sıfır bunlara zaten..
Sonra kadına el kaldırılıyor diyiyorlar, kadın resmen bileylenmiş.. Belki camera kaydından önce bir şeyler yapmış ona kıl kapmış olabilir ama %100 hatalı teyzemizi ayakta alkışlıyorum
daha once ızlemıstım
tamam belkı hata yapmıs olabılır ama bu kadar abartmanın bı anlamı yok
bence otobuscu haklı gıbı geldı
bu mınıbusculer cogunlugu hepsı degıl ama cogunlugu sovuldugune sevap ıslemıs kadar sevınen baska ınsan musvettesı yoktur herhalde.adamlara sovmek fayda etmıyor umursamıyor cok sevıyorlar kufur yemegı.
63owen63
23-02-2015, 18:43
Ne gazcı milletiz ya, kadını refüje isteyerek ya da istemeyerek itmiş olabilir (adamı vs savunmuyorum ), ama burda ki asıl olay, kadının olay ertesindeki takibi ve defalarca üzerine üzerine kırıp o kadar insanı ve diger trafigi de tehlikeye atması. Bunun adı delikanlılık vs degil, ' magandalık, hayvanlıktır '
Alırsın plakanı, şikayetini edersin.. Ya o otobüs kontrol kaybetse patlasa bir yere o otobüsteki insanların suçu ne ?
Helal olsun ablaya. Hepimiz bu insanlıktan nasibini almamış tiplerle trafikte problem yaşıyoruz. Çoğu zaman Allah'ından bulsun deyip devam ediyorum. Kim bilir neler yaptı öncesinde minibüsçü. Genelleme yapmak yanlış olur ama çoğunluğu maganda bunların.
Aklıma Alexi Polkov geldi :
https://www.youtube.com/watch?v=FG1qcIAFSwg
https://www.youtube.com/watch?v=FG1qcIAFSwg
https://www.youtube.com/watch?v=kPkg7_ihZSI
https://www.youtube.com/watch?v=kPkg7_ihZSI
Tayfun.O
23-02-2015, 20:37
abla yürek yemiş çıkmadan önce :D şöför sen kimsin deyip bariyere atabilirdi kamera olmasaydı, zaten amarok un kaporta bitmiş paso göcüklerle dolu daha öncede böyle bir şeyler yapmış olabilir
exclusive
23-02-2015, 21:17
her ne kadar bahsettiği refüje atma kısmı videoda olmasa dahi abla haklı gözüküyor
Karı var bayan var işte...
Ne kadar haklı olursa olsun.
Ankara'daki o beyaz minibüs şoförleri kadar kural tanımaz, tehlikeli araç kullananlar çok azdır.. Hepsi hanzo bir de minibüs değil de özel araba kullanıyor gibiler.. İyi yapmış teyze böylelerine..
kamerayı çeken arkadaşın bizim canımızı tehlikeye atıyorsun lafına takılıyorum bende..
teyze diyorki beni refüje attı.. e dolmuş şöförü o teyzeyi refüje atarken o midibüsün şöförüne napıyorsun sen diyen oldumu? olmadı..
teyze haksız olsa o kamera açılmaz teyzeyi iyice refüje sokar yoluna devam eder arkasına bile bakmazdı eminim..
ALPER-VNS
24-02-2015, 03:07
helal olsun ablaya
Kartal3urak
24-02-2015, 03:21
Haftada bir Kaza Yapıyolar Zaten, Ya Karşı Şeride Geçiyolar ya Makas Atarken Vuruyolar.. Google'a Ankara da Minibüs - Otobüs Kazası yazın Çoğu Çıkıyo Zaten..
Abla Yaptığında Sonuna Kadar Haklı..
Bu beyaz minibusleri kullananların %99u katıksız veledi zina
Her gittikleri yer her yola çıkışlar durakları ayrı bi olay...
Geçen gün 3 tanesi biri birine girmişti
İbrahim33
24-02-2015, 10:29
aferin be abla. ne kadar dolmuşcu , minibüsçü varsa anasını eşekler kovalasın.
HondatugraL
24-02-2015, 21:37
Bir minibüs dolusu insanın hayatını tehlikeye atmak tamamen beyinsizlik. Valla arkada kaldıgı an öyle bi sıkıştırırdım ki ne taraftan çıkardı bilemezdi. Gerçi sonra kıymete binerdi
huseyinturk
24-02-2015, 22:05
Genelleme yüzünden bilinçli, saygılı insanlar bu mesleği, özellikle şehir içi şöförlüğü terk ediyorlar çünkü.
İnanın çekilecek çile değil. İçerdeki daha nereye alıcaksın der dışardaki kapıyı açmadın diye arkandan ana bacı gider.
Elin gerizekalısı sana 2 lira verdi diye arabanla birlikte seni satın alır.
Haksızlığa cevap verirsin, karşındaki cevap veremez, görürsün şimdi der arar yalan yanlış şikayet eder tak diye keseler 100 bileti 500 bileti.
Sabahın 5inde yeri gelir 1 yolcuyla koca yolu gidersin, akşam iş saati arabana binenler araba doldukça ulan güne 5 sefer yapsa şu kadar para toplar çok kazanıyo lan bunlar der sana bilenir.
Minibüssen memleketin her yerinde alınan ayakta yolcudan polis kafasına göre sana ceza keser, emniyet kazalı araçlarımız var yaptırın der yaptrmazsın bütün hat peşpeşe ceza yersin.
Halk otobüslerinde bu olay daha sistemli, her ay hakedişinden çatır çatır o bu diyerek kesinti yapılır. Özellikle seçim dönemi hakedişten sana hava kalır. İktidar yalamalık olsun diye 65 yaş üstünü bedava yapar sen seve seve taşırsın. Akli yetersizlik diye ücretsiz kart dağatır sen seve seve taşırsın. 1 liralık adamlar, kadınlar gider nenesinin, kızının, dayısının indirimli, ücretsiz akbilini kullanır resmen senin emeğini çalar sen tespit edersin gider şikayetçi olur yapıştırırlar yine sana cezayı.
Memlekette gencecik günahsız iinsanlar katledilir, çıkar bitane salak hanımefendi bindiği otobüse ücret ödemeyerek protesto eder. 1 lira için tabikide yoksa oda bliyor o hareketin faydasızlığını..
Bunlardan bahsedincede karşındaki 'işine gelmiyosa yapma kardeşim bu işi' der. Sende satarsın yapmazsın sonra gelir bir görgüsüz yapar o işi sonuçları ortada...
Denetim var ama denetimi yapan insanlar genelde iett şöför emeklisi, ömrü boyunca memurluktan bir gram ileri gidememiş insanlar olduğundan, ceza olayı caydırıcılık yerine gelir olarak görüldüğünden böyle gelmiş böyle yürür bu memlekette bu işler..
Bu düzene, yolcunun bir kısmındaki saçma tavra haktır bu işi yapanların bilnçsizliği diye düşünmeye başlıyorum ben yavaş yavaş. Yolcunun geneli on numara insan, vatandaşımızın insanlığı genel olarak çok iyi ama sabahtan akşama kadar binip inen 500 kişiden biri çürük çıksa o güne yetiyor inanın.
O kadar olaylardan sonra hala yaldır yaldır gidip, 4-5 şeritli yolda en sola geçip bastırır.. Durakta yolcu görünce en soldan en sağa atlar.. Arabalarla da kapışmaya çalışır.. Evet bunlar bizim minibüs şoförlerimiz..
Genelleme yapıyorum şimdiye kadar çoğunluğu böyle arada istisnalar elbette var işini hakkıyla yapmaya çalışan ancak dediğim gibi azınlıktakiler doğru dürüst iş yapanlar..
Genelleme yüzünden bilinçli, saygılı insanlar bu mesleği, özellikle şehir içi şöförlüğü terk ediyorlar çünkü.
İnanın çekilecek çile değil. İçerdeki daha nereye alıcaksın der dışardaki kapıyı açmadın diye arkandan ana bacı gider.
Haksızlığa cevap verirsin, karşındaki cevap veremez, görürsün şimdi der arar yalan yanlış şikayet eder tak diye keseler 100 bileti 500 bileti.
Sabahın 5inde yeri gelir 1 yolcuyla koca yolu gidersin, akşam iş saati arabana binenler araba doldukça ulan güne 5 sefer yapsa şu kadar para toplar çok kazanıyo lan bunlar der sana bilenir.
Minibüssen memleketin her yerinde alınan ayakta yolcudan polis kafasına göre sana ceza keser, emniyet kazalı araçlarımız var yaptırın der yaptrmazsın bütün hat peşpeşe ceza yersin.
Halk otobüslerinde bu olay daha sistemli, her ay hakedişinden çatır çatır o bu diyerek kesinti yapılır. Özellikle seçim dönemi hakedişten sana hava kalır. İktidar yalamalık olsun diye 65 yaş üstünü bedava yapar sen seve seve taşırsın. Akli yetersizlik diye ücretsiz kart dağatır sen seve seve taşırsın. 1 liralık adamlar, kadınlar gider nenesinin, kızının, dayısının indirimli, ücretsiz akbilini kullanır resmen senin emeğini çalar sen tespit edersin gider şikayetçi olur yapıştırırlar yine sana cezayı.
Memlekette gencecik günahsız iinsanlar katledilir, çıkar bitane salak hanımefendi bindiği otobüse ücret ödemeyerek protesto eder. 1 lira için tabikide yoksa oda bliyor o hareketin faydasızlığını..
Bunlardan bahsedincede karşındaki 'işine gelmiyosa yapma kardeşim bu işi' der. Sende satarsın yapmazsın sonra gelir bir görgüsüz yapar o işi sonuçları ortada...
Denetim var ama denetimi yapan insanlar genelde iett şöför emeklisi, ömrü boyunca memurluktan bir gram ileri gidememiş insanlar olduğundan, ceza olayı caydırıcılık yerine gelir olarak görüldüğünden böyle gelmiş böyle yürür bu memlekette bu işler..
Bu düzene, yolcunun bir kısmındaki saçma tavra haktır bu işi yapanların bilnçsizliği diye düşünmeye başlıyorum ben yavaş yavaş. Yolcunun geneli on numara insan, vatandaşımızın insanlığı genel olarak çok iyi ama sabahtan akşama kadar binip inen 500 kişiden biri çürük çıksa o güne yetiyor inanın.
yazının her tarafı tamam olsa bile. alıp veremedigin ne 65 yaş üstündekinin müşkül durumdakilerle bu gruptaki insanları taşımak bukadarmı yük geliyor çok ilginç ya. onlar seni zenginde fakirde etmez merak etme.
mert_leon
25-02-2015, 00:49
Doğuşun meşhur bir konuşması vardı babadan oğula nesil bunlar diye, bu dolmuş minibüs falan filan alayı için biçilmiş kaftan. Fakat teyzenin yaptığıda hoş değil ara 155 i devam et.
mert_can 41
25-02-2015, 02:12
teyzenin yaptıgı saçmalıktan öte değil hadi minübüsle ugraşıyosun ya sen sıkıştırırken hiç olayla alakası olmayan biri daha kaza yapsa nolucak illah bukadar bilenmişse çok durdurcak noktası vardı yakar dörtlüleri durdururdu bence minübüsçü insaflıymış çoktan onu bariyere paket ederdi başkası olsa
huseyinturk
25-02-2015, 05:45
yazının her tarafı tamam olsa bile. alıp veremedigin ne 65 yaş üstündekinin müşkül durumdakilerle bu gruptaki insanları taşımak bukadarmı yük geliyor çok ilginç ya. onlar seni zenginde fakirde etmez merak etme.
Mesele zengin olmak fakir olmak değil.65 yaş üstü başımızın tacı, ama o kartları daha çok o insanların uyanık çoluğu çocuğu kullanıyor. Günde 5 10 tane hakkatten 65 yaş üstü biniyor ama akşam akbilde 80 ücretsiz yolcu gösteriyor sayaç. Günde 80 kişi ayda kaç para yapıyor? Enayi gibi kanunen haketmeyenide taşıyoruz. Madem bir güzellik yapıyor devlet niye benim sırtımdan yapıyor? Ben dahamı zenginim devletten? Akşama kadar direksiyonda canı çıkanın zoruna gidiyor bu durum, arabada çalışan şöföre giren çıkan yok adam dayak atmışlar gibi çökük oluyor bazı akşamlar orda 80i görünce.
altugkocer
25-02-2015, 08:40
Ablamızı haklı bulmayanlar ya da midibüsçüyü haklı bulanlar genelde Ankara'da yaşamayan, o midibüslere hiç binmeyen veya trafikte hiç karşılaşmamış olanlar kanımca :)
Haklı olduğunuz noktalar var ama geneli itibari ile çözüme ulaşan bir yazı değil yazınız. Nedeni ise ; isterse sirkülesi 500 de 1 kötü değil 500 de 500 kötü müşteri olması bile bu meslekte saygısız olmayı kötü araba kullanmayı kabul ettiremez. Bir çok meslekte bu böyledir , mutlaka saygısız müşteride olacaktır. Ben şunu da savunmuyorum müşteri saygısız olsun şoförde alttan alsın demiyorum , iki tarafta saygılı olmalı birbirine. Trafikte stres ile savaşmak zor zanaat ama bunun üstesinden gelmeye mecbursunuz.
Bu ablanın olayında da içimizdeki ön yargılarla ile konuşuyoruz olması gereken bu değil tabiki. Şöfor kişi yavaşca midibüsünü kenara çekip durmalı ve durduktan sonra trafik ekiplerini aramalı aracın kapılarını bile açmadan beklemeli ( Bu gibi olaylarda ne içerden biri inmeli ne de içeri biri girmeli ). Kolluk kuvvetleri geldiğinde gerekli cezalar 2 tarafada kesilir. Fakat malasef yetiştirilişimizde böyle bir davranış yok genelde mantığımızla düşünemiyoruz o an.
Trafikte karşılıklı saygı oldukça , insanlar birbirine güldükçe emin olun zaten stres otomatikman ortadan kaybolacaktır.
65 yaş olayında anlatmak istediğiniz başka bir şey sanırım , sizinde emekliye öğrenciye vs. karşı çıkacağınızı sanmam zaten.
d.berkay
25-02-2015, 08:45
Valla iyi yapmış bence..
Ankara'daki dolmuş şoförleri ve bu beyaz minibüs şoförleri daha beterini de hakediyor.
Bu beyaz minibüslerden birisi normal şekilde yolunda giden bisiklet sporcusu arkadaşıma arkadan çarpıp bacağının üzerinden geçti. Adam telefonla konuştuğu için çarptığının farkına bile varmamış yolcular bağırıp çağırınca durmuş yoksa arka tekerler de üzerinden geçecekmiş. Arkadaşım 3 yıl önce olmuş bu kaza yüzünden hala topallayarak yürüyor ve bisikleti bırakmak zorunda kaldı.
Aynı şekilde ben bisiklet antremanlarındayken sürekli sorun yaşardım bunlar yüzünden. Çok tartıştım.
2 sene önce de dolmuşçunun birisi hız sınırı 50km/h olan 3 şeritli yolda(Sağ şeritte park etmiş araçlar vardı) 50 ile orta şeritten motosikletle gidiyorum diye neredeyse arkadan çarpacak kadar yaklaşıp taciz etti sonra solumdan geçip beni sağ şeride doğru sıkıştırdı. Bende sıkıştırınca dolmuşa yumruk attım. Herif durdurdu dolmuşu önümde yolun ortasında hemde üstüme saldırdı motosikletten düşürdü beni ve kaskıma yumruk attı. 55 yaşlarında bir adam, vurmaya kıyamadım. Sadece ittim o bile feleğini şaşırttı adama. Sonra aradım 155'i şikayet ettim sonra da gerçekten böyle bir durumda bişey yapacaklar mı diye de merakla takip ettim dolmuşu ama ne polis çevirdi ne kimse bişey dedi. Tekrar aradım polisi, sorununuz varsa gidip karakola şikayetçi olun dedi. Ülkenin çivisi çıkmış bi yol olmaz bunlardan şikayet etsem de dedim ve Allah'a havale ettim..
Ankara'da yaşamayan arkadaşların bu dangalakları savunması normal. Sadece bir kere bunlarla yolunuzu paylaşın anlarsınız ne mal olduklarını. Dolmuşa veya bu beyaz minibüse bindiğimde neredeyse her seferinde 155'i arayıp bişeyleri şikayet etmek zorunda kalıyorum. Kırmızı ışığın ne olduğunu bilmiyorlar. Umursamadan sürekli şerit ihlali yapıyorlar. Diğer sürücüleri sıkıştırıyorlar. Tam trafik belaları..
Ablamızı haklı bulmayanlar ya da midibüsçüyü haklı bulanlar genelde Ankara'da yaşamayan, o midibüslere hiç binmeyen veya trafikte hiç karşılaşmamış olanlar kanımca :)
Kesinlikle önce Ankara'daki bunları görmeleri ardından yorum yapmalılar.. Bidiğiniz eşkiyalar..
ersandeniz
25-02-2015, 10:21
Geçen sene izlemiştim youtube'tan, teyze haklı, toplu taşıma araçlarını kullanacakların ciddi psikolojik muayeneden sabıka kontrolünden geçmesi gerekiyor.. Bu iş kazandırmıyorsa başka iş yap, hattı bir ton paraya satabilirsin..
live leak yasaklı youtube linki varmı
https://www.youtube.com/watch?v=Y0hH9Tly4vw buldum sanırım
HellRot06
25-02-2015, 10:34
aferin be abla. ne kadar dolmuşcu , minibüsçü varsa anasını eşekler kovalasın.
Öyle genelleme yaparsan bende kalkar sana ağır konuşurum ama olmaz. Önce ne konuştuğunun bilincinde olacaksın. Hepsini bir tutamazsın.Benim babam dolmuş şoförü sen şuan bana küfür etmiş bulunuyorsun ?
Babam bu işi yaptığı halde bende kızıyorum çoğu durumda.Öğrenciyken dolmuş ve beyaz midibüslerle gidip geliyordum okula o yüzden biliyorum hepsini. Akyurt hattında içi tıka basa insan doluyken 2 kez kaza oldu onlarca insan yaralandı ambulanslar dolusu insan götürüldü hastanelere.Çubuk hattında çalışan midibus muavinle tartışırken K.karabekir caddesinde koskoca midibüsü devirdi.İçinde arkadaşlarım vardı.
Genel olarak tabiri caizse KASAP'lar ama herkesi aynı kefeye koyup ağır konuşmak olmaz.Ankara'da yaşamayan arkadaşlar ablayı haksız bulmuşlar ama helal olsun ablaya gayet güzel tepki vermiş.
HellRot06
25-02-2015, 10:35
Birşey daha ekleyeyim. Yukarıda arkadaşlarda söylemişler ama Zaten bu tarz insanların araçlarında seyahat eden hiç bir vatandaşın can güvenliği yok yani ablanın yaptığı bunların yanında çok ufak kalır.
ablanın canına tak demiş belli
huseyinturk
25-02-2015, 10:50
Haklı olduğunuz noktalar var ama geneli itibari ile çözüme ulaşan bir yazı değil yazınız. Nedeni ise ; isterse sirkülesi 500 de 1 kötü değil 500 de 500 kötü müşteri olması bile bu meslekte saygısız olmayı kötü araba kullanmayı kabul ettiremez. Bir çok meslekte bu böyledir , mutlaka saygısız müşteride olacaktır. Ben şunu da savunmuyorum müşteri saygısız olsun şoförde alttan alsın demiyorum , iki tarafta saygılı olmalı birbirine. Trafikte stres ile savaşmak zor zanaat ama bunun üstesinden gelmeye mecbursunuz.
Bu ablanın olayında da içimizdeki ön yargılarla ile konuşuyoruz olması gereken bu değil tabiki. Şöfor kişi yavaşca midibüsünü kenara çekip durmalı ve durduktan sonra trafik ekiplerini aramalı aracın kapılarını bile açmadan beklemeli ( Bu gibi olaylarda ne içerden biri inmeli ne de içeri biri girmeli ). Kolluk kuvvetleri geldiğinde gerekli cezalar 2 tarafada kesilir. Fakat malasef yetiştirilişimizde böyle bir davranış yok genelde mantığımızla düşünemiyoruz o an.
Trafikte karşılıklı saygı oldukça , insanlar birbirine güldükçe emin olun zaten stres otomatikman ortadan kaybolacaktır.
65 yaş olayında anlatmak istediğiniz başka bir şey sanırım , sizinde emekliye öğrenciye vs. karşı çıkacağınızı sanmam zaten.
Saygılı insanlar saygısızlık yapıyor demedim dikkat ettiyseniz, saygılı insanlar bu işi yapmaktan vazgeçiyor haliyle saygısız şöförlere, mal sahiplerine kalıyor meslek. Eskiden parayla değildi bu hatlar emek veren çalışıyordu azda kazansa çokda kazansa. Eskiden kalanlar kadir kıymet biliyor o yüzden. Şimdikiler köyünde tarla satıp, memleketinde onun bunun kaçakçılığını yapıp parasını bastırıp satın aldığı için çok değer vermiyolar mesele bu.
Babamla servise gidiyoruz binen inen iyi akşamlar diyor, direksiyonda babamı görenin yüzü gülüyor her ne kadar arada genelleme yapan düz mantık suratsızlar olsada, babam yokken insanlar yüzü asık biniyor arabaya.
65 yaş üstüde dediğim gibi, zaten günde 10 15 kişi abi parasız kaldım vs gibi sebeplerle bedava geliyor her otobüste. Bunu alışkanlık haline getirenler olsa dahi ses etmiyoruz genel olarak 2 lira için kimsenin gururu onuru kırılmasın diye ama dedesinin nenesinin 65 yaş üstü kartıyla bedava binen uyanıklar çok zoruna gidiyor insanın.
Saygılı insanlar saygısızlık yapıyor demedim dikkat ettiyseniz, saygılı insanlar bu işi yapmaktan vazgeçiyor haliyle saygısız şöförlere, mal sahiplerine kalıyor meslek. Eskiden parayla değildi bu hatlar emek veren çalışıyordu azda kazansa çokda kazansa. Eskiden kalanlar kadir kıymet biliyor o yüzden. Şimdikiler köyünde tarla satıp, memleketinde onun bunun kaçakçılığını yapıp parasını bastırıp satın aldığı için çok değer vermiyolar mesele bu.
Babamla servise gidiyoruz binen inen iyi akşamlar diyor, direksiyonda babamı görenin yüzü gülüyor her ne kadar arada genelleme yapan düz mantık suratsızlar olsada, babam yokken insanlar yüzü asık biniyor arabaya.
65 yaş üstüde dediğim gibi, zaten günde 10 15 kişi abi parasız kaldım vs gibi sebeplerle bedava geliyor her otobüste. Bunu alışkanlık haline getirenler olsa dahi ses etmiyoruz genel olarak 2 lira için kimsenin gururu onuru kırılmasın diye ama dedesinin nenesinin 65 yaş üstü kartıyla bedava binen uyanıklar çok zoruna gidiyor insanın.
İşte herkesin sizin gibi olması lazım , bu gibi şeyler bizi birbirimize bağlar , hepimiz zaten yeteri kadar stres altında bir yaşam sürdürüyoruz bu nedenle patlamaya hazır bomba gibiyiz.