Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda civic 1.4is hakkında bilgisi olanlar baksın lütfen
emretorlak
23-02-2015, 21:11
1998 model temiz olduğunu düşündüğüm bir civic is alma aşamasındayım.
Aracı bugün kullandım. Araç 225.000 km de. Genel anlamda sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yine de dikkat etmem kontrol etmem gereken noktalar olduğu düşünüyorsanız paylaşın lütfen.
En çok aklıma takılan konu vites D4 teyken yokuşta araç geriye kayıyor. Bu normal mi? Sahibi vites "2" konumundayken kaydırmayacağını ve bu modellerde bunun normal olduğunu söyledi. Yorumlarınız nedir?
Dediğim gibi bakmamı veya baktırmamı önerdiğiniz hassas noktalar varsa önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
Normal diye biliyorum. D1 D2 ne güne duruyor?
evet 2 de kaymaz aynı zamanda karda kullanım içindir 2
guvenlık paket olanlar daha makbul ıyı bakılmışsa km sıkıntı degıl
mert_can 41
24-02-2015, 01:51
Ben güvenlik paketli 1998 sahibiydim normal D konumunda yarım yokuslar da yani hafif rampalarda geri kaçırma sorunum hiç olmadı yalnız çok dik yokuşlarda manuel gibi devamlı gazda tutuyodum geri kaçırıyo vites geçişlerine bakın ses varmı diye ben hiç bir sorun yaşamadım bir tek lastik cant orjinalsa virajda çok savuruyo hb ler ona dikkat edin :)
emretorlak
24-02-2015, 09:57
evet 2 de kaymaz aynı zamanda karda kullanım içindir 2
guvenlık paket olanlar daha makbul ıyı bakılmışsa km sıkıntı degıl
Teşekkür ederim. Airbag ve abs var. Tek içime sinmeyen araçta lpg olması. 1998 model 225.000 km de değişen parçası yok genel durumu iyi. Son 18.500 TL istiyor sizce nasıl fiyatı?
Ben güvenlik paketli 1998 sahibiydim normal D konumunda yarım yokuslar da yani hafif rampalarda geri kaçırma sorunum hiç olmadı yalnız çok dik yokuşlarda manuel gibi devamlı gazda tutuyodum geri kaçırıyo vites geçişlerine bakın ses varmı diye ben hiç bir sorun yaşamadım bir tek lastik cant orjinalsa virajda çok savuruyo hb ler ona dikkat edin :)
Tşkler. Vites geçişlerinde bir sorun görmedim. Yetkili servise göstermeden almam zaten.
sedansa o rakam normal alınır temız aracsa. hb ise 17500ustu fazla
benımkı lpg li bı sıkıntı olmuyor cekiş felan dıyorsan ama guvenlık olayı sana kalmış bu arada otm vıtes benzınde cıddı yakar sehir içinde.
burakgunay
24-02-2015, 16:11
Tek içime sinmeyen araçta lpg olması.
abi yanlış anlama, zaten 1.4 araç hani bi performans beklentin olmasın. hele ki otomatik..
bırak lpgli olsun, gitmeyen arabaya km de 50 kuruş vermek saçma olur.
emretorlak
24-02-2015, 18:12
Performans beklentimden değil. Zaten motosiklet kullanıyorum arabaların performansları 200hp üzeri olmadığı sürece birşey ifade etmiyor benim için:)
Lpg motor ömründen eksiltiyor diye içime sinmiyor demiştim.
1.4is otomatik civicimiz şuan 280 binde ortalama 170 bin kmdir lpgde kullanılıyor.
Ne motorda neşe şanzımanda sıkıntı yaşamadık çok şükür.
emretorlak
24-02-2015, 21:09
Yorumlariniz icin tskler. Rakamda anlasirsak almaya karar verdim araci.
yedek parca fiyatlarinin ucuzlugu ve mekanik ağırlıkli olusu sorunsuzlugu cezbediyor beni.o yasta bu kadar yakisikli arac da zor bulunur
burakgunay
25-02-2015, 10:09
şimdiden hayırlı olsun diyelim ama, 1.4is ler çok çakal çukalın eline düştüğü için ben yerinizde olsam GLi donanımlı ae101 bakardım. Sorunsuzluk denince akla gelir, onun adı ae101 :D
2 yıldır 98 1.4is hb manuel kullanıyorum ve iyiki almısım diyorum.otomatiği bilmem ama manuel olanı hem hızlanmada hemde son süratte gayet iyi.parça problemi yok sağlam o paralara alınacak en mantıklı araba.ekonomik lpg de sehir ici 28 uzun yol 20 kr yakıyor