PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alerjik rinit

İbrahim33
24-02-2015, 00:11
Bende bu pis alerjiden var. yıllardır çekiyorum bu hastalığı. şu son 2-3 gündür çok beter etti beni. aramızda illa ki bu alerjiye sahip olanlar vardır. iacil ilaç tavsiyesi istiyorum.

mrtngn
24-02-2015, 00:18
Bende bu pis alerjiden var. yıllardır çekiyorum bu hastalığı. şu son 2-3 gündür çok beter etti beni. aramızda illa ki bu alerjiye sahip olanlar vardır. iacil ilaç tavsiyesi istiyorum.

2 gündür özellikle aksamları bende fenalardayımda benim mevsimim gelmedi daha !! Alerji testinde tahıl,çimen'e alerjim cıktı ama çimen haricinde polen,toz mahvediyo beni..

Xyzal kullanıyorum yıllardır

İbrahim33
24-02-2015, 00:22
valla bende neden oldu bilmiyorum , her sene bazı dönemlerde sallar beni ama , bu sefer ki çok fena. burnum yara oldu artık. boğaz kaşıntısı , burun kaşıntısı da cabası. saatte belki 10 kere hapşırıyorum :D sabah ilk işim o ilacı denemek.

MBuğra
24-02-2015, 00:36
Daha herhangi bir test yaptırmadım ama benim de toza karşı sanırım alerjim var. Ev tozu ya da dışardaki toza.

Hele bir keresinde bir vücudumun her yerini kaşıntı tutmuştu ki, yüzümü kesesim gelmişti.

Zorbey
24-02-2015, 00:39
valla bende neden oldu bilmiyorum , her sene bazı dönemlerde sallar beni ama , bu sefer ki çok fena. burnum yara oldu artık. boğaz kaşıntısı , burun kaşıntısı da cabası. saatte belki 10 kere hapşırıyorum :D sabah ilk işim o ilacı denemek.

Abi bende de var. Gözlük tak . Gözüne hiç toz,rüzgar girmesin. Ben öyle rahatlıyorum

mrtngn
24-02-2015, 00:42
Benimde ilkbaharda cicekler acarken,kavak tozlarından,polenlerden falan olur ama şu son 2-3 gündür özellikle aksamları hapsırmaktan burun akıntısından illallah ettim sende diyince süphelendim suan acaba bi çiçek vs açtıda ondan mı oldu çözemedim bak :/

İlacıda önerdim ama bana yaradı diye sanada yarıcak değil dikkat etmende fayda var

İbrahim33
24-02-2015, 00:45
valla sabahı edersek iyi. her gece en geç 11 dedi mi yatan ben , bu gece 12 de kahve içtim *** varmış gibi. şimdi hiç yatamıyorum :D

Muharrem C.80
24-02-2015, 00:54
Bende son 1 yıldır bir hayli müzdaribim. Geçen yıl doktora gittim ve ilk etapta verdiği ilaçlar Sinus Rinse kit(burun ve geniz temizleme amaçlı) + rhinocort spray + Cirrus Tablet + Notta Tablet ve 10 adet iğne idi. Bunlar bir süre idare etti. Tad alma duyum geri geldi, nefes alma sorunum kalktı hapşırmalarım azaldı.(Bunlardan önce her sabah kalınca mütemadiyen 20 kere hapşırır gün içerisindede bu sayı 60-70lere kadar giderdi tahminim.) Daha sonra Tekrar farklı bir doktora gittim ve Nasacourt spray ve Xyzal tablet yazdı ve ömrün boyunca kullanacaksın dedi :( ki öyle gözüküyor keza bırakırsam eskiye dönüşler başlıyor. Şimdi 2-3 günde bir tablet içiyorum spreyide aynı şekilde kullanıyorum.

CGR328
24-02-2015, 00:59
geçmiş olsun allerjik astma hastasıyım 4 sene aşı tedavisi oldum %75 seviyesinde yiyecek ve bitkilere alarjim var size Xyzal ve otrivine burun spreyi öneririm fakat bu havalarda ev tozundan yada yediğiniz bişeyden oluyo olabilir bence test yaptırın doktor kontrolunde ilaç alın şakaya gelmez ilerisi için

İbrahim33
24-02-2015, 07:41
Az önce eczane'den aerosol diye bir antiseptik ilaç aldım. bakalım nasıl gelecek.

XoR
24-02-2015, 07:50
Her sene farklı ilaçlarla aynı dertten kurtulmaya çalışıyorum :) ikinci sene aynı ilaç iş yapmıyor çok enteresan bir durum. Ama şimdiye kadar en iyi geleni Xyzal olmuştu. Alerji testinde kaldırım dibinde biten yeşilliklere alerjim çıktı, çok uzun süreçli bir iğne tedavisinden bahsetti doktor amd kurtulma şansı %50 diyince vücudumu kevgire çevirmemeye karar verdim ve yaptırmadım iğneleri.

Her ilkbaharada dua ediyorum yağmurdan gözümüzü açamayalım diye, yağmur yağınca hiç sıkıntı çekmiyorum :)

mr.korhan
24-02-2015, 08:05
yanılmıyorsam xyzal 5mg, ben size 10 mg lık olan zyrtec tavsiye ediyorum, yalnız kimine uyku yapar dikkat edin,
nasonex + zyrtec = rahat hayat :)
alerjik astımlı biri olarak söylediğimi kaale alabilirsiniz :)

alirizaatilla
24-02-2015, 08:14
desmont 5/10mg tablet+ nasonex sprey faydasını göreceksiniz :)

cusse
24-02-2015, 08:27
Bende de var yanlız şöyle bir sıkıntı var bir sürü test yaptırdım neye alerjimin olduğu tespit edilemiyor,bazen arka arkaya 10-11 kez hapşırdığım oluyor kol boyun ne var ne yok uyuşuyor,tek çaresi xzyal+nasonex sprey düzenli kullandığımda bir sıkıntı olmuyor,malesef çok güneşe maruz kaldığımda beter oluyorum,bitkisel olarak çözüme ulaşanlar var ancak hiç denemedim....

16EC813
24-02-2015, 08:35
allerjik rinit denen illetin tedavisi yok ben 4-5 sene önce sinüzüt ameliyatı ve devüasyon nedeniyle burnumdaki kemigi kırdılar ,ama şimdi yine başladı sürekli flixsonaz sprey kullanıyorum aşırı derecede başınızı korumanız lazım

XoR
24-02-2015, 08:36

Yan etkilerine dikkat edin Desmont'un bunuda bir sene kullandım aşağıdaki sıkıntıları yaşatmaya başlayınca bıraktım.

DESMONT kullanan yetişkin, adölesan ve pediyatrik hastalarda nöropsikiyatrik olaylar raporlanmıştır. Pazarlama sonrası verilerde DESMONT kullanımı sırasında ajitasyon, saldırgan davranışlar veya düşmanlık hissetme, endişe, depresyon, rüya anormallikleri, halüsinasyonlar, uykusuzluk, huzursuzluk, hareketlilik, uyurgezerlik, intihar düşüncesi ve davranışı (intihar girişimi dahil) ve tremor gibi bozukluklar bildirilmiştir

şaman
24-02-2015, 09:02
diprospan yaptırıyorum senede 1 kere bana çok iyi geliyor aleriyi yaşamayan bilmez bela bişeydir bunun sayesinde normal hayatıma döndüm

beci
24-02-2015, 09:19
bende de 4-5 senedir aynı sıkıntı var. sabahları uyanın hapşırma krizlerine giriyorum. iki günde birkez gece yatmadan rupafin içiyorum.yine hapşırıyorum ama ara ara çok rahatsız etmiyor.

yusuf yılmaz
24-02-2015, 09:46
Lokman hekimin 10 gunluk tedavi orucunu okuyun yusuf adli bir ogretmen deneyimlerini anlatmis

EMRE KAAN
24-02-2015, 09:53
bende çocukluğumdan beri her yıl daha şiddetli olarak geçiriyorum.alerji testi yaptırdım hamam böceği ve bahara alerjim varmış.4-5 senedir bende Xyzal + nasonex + çok şiddetli günlerde iliadin + ismini hatırlamıyorum ama göz damlası kullanıyorum.tamamen kesmiyor asla ama oldukça rahatlatıyor.

bu durumdan çok rahatsız olan varsa bursada en az benim kadar kötü olan bi hastayı gözümün önünde iyileştiren bi doktor var numarasıda bende mevcut.elerji testine bağlı özel ve her sene aynı günde olmayı gerektiren iğne yapıyo.istiyene telefon numarasını verebilirim.

Orhan
24-02-2015, 10:05
Evet bu konu uzmanlık alanım :)
öncelikle alerji ilacı kullanımı önemli gelelim extralara
Öncelikle sinus rinse denen bi malzeme var burun yıkama malzemesi burnunu ve sinusları bununla sabah akşam yıkıyorsun yoğun polen durumlarında ben 3 e çıkartıyorum.
İçinde normal sofra tuzu ve karbonat bulunan tuzu plastik kabına koyup üstünü ılık su ile tamamlıyorsunuz.Üstüne 1 cc nasocort spreyden ekliyorsunuz ve bu karışımla yıkama yapıyorsunuz.
Ben bu kürle ilaç kullanımımı çok azalttım tavsiye ederim
https://www.youtube.com/watch?v=LW9mvVe7Mk4

Slmcnsl
24-02-2015, 10:15
yıl boyu süren alerjik rinit den muzdaribim bende.
birkaçkez doktora gitmeme rağmen spreyden vs öteye geçemedim malesef.
2 sene evvel deviasyon ameliyati olmama rağmen özellikle bu kış resmen geceleri uyuyamadım uykularim kaçti nefes alamamaktan akıntıdan ve burun tıkanıklığından.
aksi gibi de doktorun verdiği spreyler otrivine mentol kadar açmiyordu bile.

mrtngn
24-02-2015, 11:10
bende çocukluğumdan beri her yıl daha şiddetli olarak geçiriyorum.alerji testi yaptırdım hamam böceği ve bahara alerjim varmış.4-5 senedir bende Xyzal + nasonex + çok şiddetli günlerde iliadin + ismini hatırlamıyorum ama göz damlası kullanıyorum.tamamen kesmiyor asla ama oldukça rahatlatıyor.

bu durumdan çok rahatsız olan varsa bursada en az benim kadar kötü olan bi hastayı gözümün önünde iyileştiren bi doktor var numarasıda bende mevcut.elerji testine bağlı özel ve her sene aynı günde olmayı gerektiren iğne yapıyo.istiyene telefon numarasını verebilirim.

Doktorun adı nedir muayenehanesi falan ?? Yaza gelmeden düzgün bi doktora kesin olarak tekrar görünmek istiyorum

Orhan
24-02-2015, 11:13
otrivine vb. spreyleri 3 günden fazla kullanırsan zarar veriyor bağımlılık yapıyor sonrası operasyon

mrtngn
24-02-2015, 12:01
otrivine vb. spreyleri 3 günden fazla kullanırsan zarar veriyor bağımlılık yapıyor sonrası operasyon

Aynen öle hatta benim burunda aşırı kuruluk yaptığı için daha kötü olduğum zamanlar oldu.. Eğer burun tıkalıysa kendiniz evde karbonatlı,tuzlu su yapın cok daha zararsız.. İsteyen olursa doktorun verdiği karışım oranını yazarım

Snake
24-02-2015, 12:04
Benim kardeşimde aynı durumdan muzdarip. O da neler kullandı ama etkisi yok değil ama çokda değil. Hele bahar ayında çok fena oluyor. Rabbim şifa versin hepinize.

Sh4rk
24-02-2015, 12:06
Gozlerimden yas geliyor burun spreyleri kullaniyorum hapsirmaktan yoruldum tam kesin sonuclu bir ilac yokmu

mmustu
24-02-2015, 12:10
Yan etkilerine dikkat edin Desmont'un bunuda bir sene kullandım aşağıdaki sıkıntıları yaşatmaya başlayınca bıraktım.

DESMONT kullanan yetişkin, adölesan ve pediyatrik hastalarda nöropsikiyatrik olaylar raporlanmıştır. Pazarlama sonrası verilerde DESMONT kullanımı sırasında ajitasyon, saldırgan davranışlar veya düşmanlık hissetme, endişe, depresyon, rüya anormallikleri, halüsinasyonlar, uykusuzluk, huzursuzluk, hareketlilik, uyurgezerlik, intihar düşüncesi ve davranışı (intihar girişimi dahil) ve tremor gibi bozukluklar bildirilmiştir

ne eyfel el mi sallıyordu :)

Muharrem C.80
24-02-2015, 12:27
Tam olarak köklü bir çözümü yokmuş. Ameliyat oluyorsun 2-3 sene sonra eski haline dönermiş. Ben suan menunum Xyzal + nasacort + zyrtec üçlüsünden bazen günde 1-2 kez hapsırıyorum. Bu arada alerjim Rüzgara benim iki gram cereyanda kalayım yine hapşırma maratonu başlıyor kronik sinüzit sebebiyle. İlaçlar onu çekilebilir hale getiriyor.

Slmcnsl
24-02-2015, 14:52
araştirmalarim doğrultusunda propolis ve çörek otunun oldukça iyi geldiğini okudum.
ilk iş aktar bulup bunları alacağım.

SAYGIN
24-02-2015, 14:55
Aerius yada desmont

Sh4rk
24-02-2015, 15:11

Bunlari aldim bakalim ne olcak :)

G.S.İ_07
24-02-2015, 19:25
yıl boyu süren alerjik rinit den muzdaribim bende.
birkaçkez doktora gitmeme rağmen spreyden vs öteye geçemedim malesef.
2 sene evvel deviasyon ameliyati olmama rağmen özellikle bu kış resmen geceleri uyuyamadım uykularim kaçti nefes alamamaktan akıntıdan ve burun tıkanıklığından.
aksi gibi de doktorun verdiği spreyler otrivine mentol kadar açmiyordu bile.

Amelyat nasıl dı acaba lokal anestezi vs gibi mi yararı oldu mu tam olarak?Bende bu hastalığa sahibim malesef tıpta tam çözümü yok.Yanlız bunun tanımı rinit alerjik , astım vs biraz daha farklı versyonları.Bende burun tıkanıklığı ,sinüsler direkt kapanıyor kesinlikle nefes alamıyorum.Bazen uykudan nefes alamadığım için öksürerek uyanıyorum.Alerji testinde böcekten,çama kadar alerjim çıktı.Kullandığım ilaçlar reçeteli:xyazal+rinoclenil kendi ekstra uyguladığım:Tam tıkanık olduğunda içeriden akıntı olması için eksofet hap+teraflu ekstra olarak kullanıyorum,gerçekten işe biraz da olsa yarıyor.Hergün bu ilaçları içiyorum yanında sporum için aldığım supplementlerle fena ağrı yapıyor.

aykutsafakyaman
24-02-2015, 23:15
Ayni dertten bende muzdaribim . 3 kere test yaptirdim alakasiz seyler cikti. Xyzal ve aerius gram fayda etmiyor bana . Otrivine zaten standart ben suan levmont kullaniyorum ama 3 4 gunde bir . Baya etki ediyor ama az da olsa kortizon etkili . Sprey olarak da Avamys kullaniyorum