Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehir İçi ve Off-Road İçin
Babamın Jeep CJ-8 aracını iki sene önce ortak binmek için takasladığım WJ kasa Grand Cherokee 4.7 aracımı da geçen sene sattım (daha doğrusu karşılıksız çek ile çaldırdık) ve onun yerine farklı bir araç aramaktayım. 2004 model olduğundan dolayı araziye girmeye ve ekstra aksesuar takmaya kıyamadık.
Bu sefer sadece kendim için bakıyorum. Özellikle ZJ kasa 5.2 Grand Cherokee'lere bakmaktayım. Aşırı yükseltilmemiş, dodik, tavan ışıkları gibi ufak tefek aksesuarları olan bir araç bakarken (veya boş alıp kendim doluracağım ancak pek zamanım yok onun için) bir abimin Chevrolet Blazer'ini gördükten sonra farklı marka araç aramaya başladım ve işin içinden çıkamadım.
WJ kasadan farklı bir sürüşe sahip keyifli ne alabilirim ?
- Aracı hem şehir içinde hem de hafif off-road koşullarında süreceğim.
- Yakıt konusu çok önemli değil, 5.700 litreye kadar olabilir.
- Ancak CJ serisi kadar eski olmasını istemiyorum. Şu anlık 35.000 - 40.000 TL verebilirim.
emre yeşil
28-02-2015, 19:24
Furla oto var onunla göürşmeni tavsiye ederim bu konuda alım satım işi yapıyor ve uzmanlaşmış durumda
Furla'yı aslında Auris'ten beri biliyorum :D
Ama bir ara bütün araçları tek bir ilana koyuyorlardı. Mail ile araç listesine ulaşmak istediğimde geri dönmediler.
PROMINENT
28-02-2015, 22:33
aşkın jeep e de bakabilirsin istanbul acıbadem de.
PROMINENT
28-02-2015, 22:35
http://www.askinmotors.com/
aybarsdnr
01-03-2015, 01:43
ben de aynı senin gibi şehir içi ve hafif offroad yapabileceğim bir araç bakıyorum. son kararım wj kasalar. Kullandığın 4.7 lpg li miydi? Eğer öyleyse ne kadar yakıyordu?
aşkın jeep e de bakabilirsin istanbul acıbadem de.
Sanırım sorum biraz yanlış anlaşılmış. :)
Ben ZJ bulabileceğim galeri değilde WJ ve ZJ'den farklı sürüşü keyifli ve diğer kriterlerime uygun ne olabilir diye sormuştum. :)
Ama daha önce WJ almadan önce Aşkın Jeep ile konuşmuştum. Hasarsız, temiz ve güzel araçları var. Sağ olun. :icon_tup:
ben de aynı senin gibi şehir içi ve hafif offroad yapabileceğim bir araç bakıyorum. son kararım wj kasalar. Kullandığın 4.7 lpg li miydi? Eğer öyleyse ne kadar yakıyordu?
Evet, 4.7 LPG'li idi. Hatta 42.000 TL'ye sattım.
Karşılığını alamadığım halde aracım başka bir galeride satışta duruyor; (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2004-model-4.7-v8-limited-201717465/detay)
Yakıt olarak 50 kuruştu yanlış hatırlamıyorsam.
Up !
Bir fikri olan yok mu ? 15 Mart'a kadar almak istiyorum.
darkmoon
07-03-2015, 12:29
ben 4x4 lerde suv sınıfı arazi araçlarından ziyade pick up sınıfı 4x4 leri çok beğeniyorum.. ama türkiyede ne yazık ki bineğe uygun fazla pick up yok çoğu ticari için getirtiliyor konfor ve lüksden uzak.. imkan varsa 2012 -2013 ranger 3.2tdci wild trak 4x4 derim 200 beygir stok chip ile 250 beygir oluyor.. her şeyde var araçda ekrandan elektrikli koltuklardan ısımatlı koltuklara far sensörü yağmur sensörü hıız sabitleyici dijital klimaya kadar.. bazıları diyebilir tabi bu donanım artık linea da bile var ama pick uplarda bu tip donanımlar ultra lüks sayılıyor bizim memlekette..
kelalper
07-03-2015, 14:13
discovery varken başka bir araç bakma varken. Offroad un kralıdır. Şehir içi de rahattır.
Mitsubishi L200 bakın derim.
Burak Mehmet
07-03-2015, 14:46
merhaba,
40.000 üst seviyede 4x4 olarak amerikandan sonra amerikan kadar zevk verebilecek makinalardan biriside Nissan Navara dır bence.. yakıt olarak ekonomik, LE donanımda deri döşeme otm şanzıman sunroof c/control vs gayet tatminkar..dez avantajı trafik sigorta fiyatı (benimki800 tl idi :D ) her yıl muayene zorunluluğu
İlla biraz tarz olsun derseniz Tahoe alınabilir o fiyatlara. wj kadar kuvvetli kullanımı özellikte ıslakta biraz daha dikkat gerektiren bir modeldir.
ingilizde de td5 öncelikli v8 ikinci planda discovery güzel tercih olur iç mekan konusunda hepsini döver çok ferahtır ufak tefek eklentilerle de çoğu aracın gidemeyeceği yerlere girer çıkar...
Telefondan girdiğim icin ayrı ayrı alinti yapamıyorum kusura bakmayın.
Aslında pick-up pek düşünmüyordum. Zamanında L200'um vardı. Ancak dizel motor oluşu ve haciminin yüksek olmamasından dolayı pek keyifli bir sürüşü yoktu. Benim arazide sürme şansım olmadı ancak babam sürdüğünde arka kasanın boşluğundan dolayı cok savunduğundan bahsetti. Bundan sonrada zaten iş icin kullandık sonra Tarsus'a sattık. Öneriniz icin tesekkur ederim ancak pek düşünmüyorum. :)
WJ kadar Discovery ile denk geliyorum. Hatta İnstagram'da su turuncu ful dolu araca denk geldigimde kendime düşünmüştüm ancak hic araştırmadım. Ancak sekil itibariyle cok hosuma giden bir araç degilde yinede simdi ilanlarına bakacağım. TD5 ile V8 arasi fark nedir ?
Bu arada bahsettigim "Bir abimin Blazer'i" dediğim araç Tahoe imis. Onu inceleme şansım oldu anca asiri büyüktü. Belki o aksesuarlarindan dolayı bu kadar büyüktü bilmiyorum ama Cherokee ZJ ile yanyana koyduğumuzda ZJ bile küçük kalmıştı.
SEÇKİN172
09-03-2015, 09:09
bu işin Pİri gerisini tanımam TOYOTA LANDCRUISER HE bu arada şunuda belirtmek isterim çirim çamurda v8 degil v10 olsa bi toyota etmez :)
fotograflar benim aracıma ait
http://i.hizliresim.com/j4rXqJ.jpg (http://hizliresim.com/j4rXqJ)
SEÇKİN172
09-03-2015, 09:14
hepte pis degiliz yani :)
http://i.hizliresim.com/RJ81p6.jpg (http://hizliresim.com/RJ81p6)
Bende dilim döndüğünce açıklayayım cherokee'ler biraz masraflı ve açıkcası parçaları zor. En azından gaziantepde benim için öyleydi. 5.2 v8 modeli bende vardı offroad için iyi para harcamak lazım. Bir yeni kasası 4.7 de bir arkadaşımda var bence onlar fazlasıyla elektronik araçlar offroad için değilde böyle kamp piknik tarzı araçlar. Onunla offroad yapanlarda var ancak ben amacına uygun bulmuyorum az bir suya girseniz masrafı dünyalar kadar olacaktır ki örneklerinide çok gördüm tek su geçişinden sonra düzen tutmayan 4.7 ler ve 96 üstü sanırım 5.2 v8 lerde çok elektronik onlarda da aynı şey geçerli. Bende size toyota land cruiser yada TD5 tavsiye ederim.
SEÇKİN172
09-03-2015, 09:35
amerikanın - aks ı bitmez rot kolu bitmez salıncagı bitmez ön takımı bitmez iş yapmaz :) neden amerikan ? sesi var diyemi ? günaydın TR sene 2015 :)
İki gündur sahibiden'den çıkmaz oldum. Eski 4.7 icin dava açtık onu geri almaya düşündük ama dediginiz gibi masraflarını tekrar gözden geçirdim ve Cherokee'den biraz vazgeçmiş gibiyim. Habire Discovery'e bakıyorum. Ancak iç kısmına bir turlu sevemedim. Ancak Land Cruiser'i bakmaya simdi başladım. Daha önceden 2000 ve 2011 model olan kasalari yakından inceleme şansım olmuştu birazda onun ilanlarına bakacağım. Teşekkürler.
Sizinki de güzelmiş gule gule kulanin. Neden Amerikan ? Seviyorum. Hatta yaza da challenger veya camaro düşünüyorum. Ancak "günaydın TR sene 2015" kısmına anlam vermedim. :)
Tayfun.O
09-03-2015, 10:36
pick up tarzı düşünürseniz ford ranger wildtrak sersine bakın daha fazla performans istiyorsanız ford f serisine bakın özellikle f350 ye
Dediklerinizin hepsini not alıyorum. Ranger cidden cok guzel cok beğendim ama su anda o kadar para vermem. Ayni şekilde F350 de cok sevdiğim araçtır ama buyulugu olsun fiyatı olsun su anlık bana uymuyor. Yine de Ranger'i listeye yazdım teşekkürler. :)
Tahoe hakkında başka yorumu olan var mi ?
Cherokee kadar masraf çıkarır mi ?
Kullanmış ve offroad yapmış olduğum bir araç olduğundan range Rover'ın 4.6 hse alın bakın keyfiniZe rahatlik genişlik güç ve kabiliyet hersey mevcut...
Burak Mehmet
10-03-2015, 09:59
Tahoe hakkında başka yorumu olan var mi ?
Cherokee kadar masraf çıkarır mi ?
tahoe,blazer sport, suburban ve cherokeenin herçeşidini kullanmış ve sahibi olmuş birisi olarak diyebilirim ki masrafından cherokee kadar kolay ucuz kurtulamassın... ama sağlamdır...
Az once Land/Range ilanlarına bakarken RR 4.6'ya denk geldim tamda onu soracaktım. Direk sormadan cevabımı aldım. :D
Ama oturup düşününce eski Amerikan jip'lerinden soğumuş bir durumdayım.