Orijinalini görmek için tıklayınız : Yetkili "X" Servisinde Musteriye Kufur Etme,Araci ile Makas Atma...vs
Mehmetmert
03-03-2015, 16:50
-Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım var.
-Aracımı 26.02.2015 Yetili bir X servisine götürdüm,şikayetim turbodan ufak bir ıslık sesi gelmesiydi(Egzozdanda olabilir contasinda kacak olabilir ondan sonra oldu).Aracın gidişinde ve turbo basıncında hiçbir sorun yok.Amacım birazda sorun çıkartıp çıkartmayacağını öğrenmekti.
-Aracımda bu arada DPF iptali ve Yazılım var(),Formen geldi dinledi hemen turbonuzu değiştirelim garantiden dedi."Aracımda egzoz ve yazılım var orjinale dönmem gerekirmi dedim?" "Yok yok hemen değiştiririz iş emrini açtırın siz dedi"
-Buraya kadar aslında şoklar içerisindeydim,birazda mutlu olmuştum.Arabanin gidisinden birsey olmasada kim sufir turbo istemezki,Neyse arabamı bıraktım yaklaşık 2 saat sonra telefon geldi.Aracınızda yazılım var,dizel partikül filtresi sökülmüş...vs araç garanti dışıdır diye.
-Gittim ve aracın servis kayıtlarına yazılımlı olduğu işlenmişti,kendime küfür ede ede imzamı attım ve çıktım.Çünkü söyleyecek birşey yok o şekilde girersen bırakırlar.
-Gelelim KONUNUN PATLAMA NOKTASINA:Aracımda güvenlik için araç kamerası var,Görüşümü engellemesin diye dikiz aynasının arkasına taktım.Tabi servisteki arkadaşlar bunu görmemişler.Konuşmalar şu şekilde
Formen:Çocuğu kandırdım,arabada yazılım var.Garantiden değiştirelim hemen dedim.
Diğer çalışan:Tanıdıkmı?
Formen:İstediği kadar tanıdık olsun .ikerim....
Çalışan:Sonra sana tan tana etmesin araç sahibi
Formen:...ikerim hayırdır ya,isterse topla tüfekle gelsin ben aracın resimlerini çektim garanti dışı
**Evet arkadaşlar yetkili servisteki insan bana küfür ediyor,piçliğine garanti dışı bırakmak için hemen bırak dedim diyor(kameradan bir haber) Tabi olay bu şekildede kapanmıyor.
-Araç yazılımlımı?Gel hadi turlayalım diyorlar hemen.Aracımla yola çıkıyorlar.Benim kendi aracıma yapmadığım eziyeti yapıyorlar.
*Makas atıyorlar
*Hız sanırını geçiyorlar
*Kameraların altından hiç gaz kesmeden geçiyorlar
*Işık ihlalleri yapıyorlar
*Üstüne üstlük ısrarla garantiden değiştireceğimi sanıyor,piçlik yaptım diyor orda çalışan.
*9dk arabanın canına okuduktan sonra atolyeye girerken başka bir usta çıkıyor aynen şunu söylüyor "Arabanın bacısını .iktin karşıdan geçerken ta buraya kadar geldi ses diyor"
*Araç servis alanına geliyor ama aracı stop etmiyorlar.Allahmı ettirmedi bilmiyorum,araç stop edilmediği sürece kameraya elektrik gidiyor ve kamera kayıt etmeye devam ediyor.
*Başka müşterilerede küfür ediyorlar,Sonlara doğru benim arabanın başına geçip yazdıklarını servis danışmanına okutturuyor.Nasıl yazdım ama haberi yok değişecek zannediyor diyorlar ve Diğer danışmanda Adamsııın diye karşılık veriyor.
*İşin kısacası arabamı hor kullanabilirsin,kırmızı ışıktan geçersin,bana piçlik olsun diye garanti dışıda bırakırsın eyvallah ama Bana küfür edebilirmisin Yetkili servis çalışanı olarak? Yada servisteki başka insanların anasına küfür edebilirmisin ???
Tabi videoları izlediğimde gece saat 2 idi ve elim ayağım titredi,ertesi günde şehir dışına çıkacağım için hemen bir çok sevdiğim abime whatsapp'dan görüntüleri attım o servise gitti konuştu.Bana telefonlar açıldı çok özür diliyoruz...vs diye
Etesi kendim kalktım ve gittim,Müşteri ilişkilerindeki bir bayan-ve servis müdürünün odasına girdim.Bilgisayarımı açtım videoları izlettim(ben bile kötü oldum bayanlar yanında bana küfür edilirken).Hepsi kitlendiler kaldılar.Evet benimde zoruma gitti 40 yaşındaki servis müdürü olmuş birisinin yanımda kitlenip kalması,yerin dibine girmesi ama olacak işmi?Üst mercilere olayı bildirdik,emin olun gereken herşey yapılacak denildi.Şu an için sizden özür dilemekten başka birşey yapamaam dedi.Saka gibi degilmi Ozur dilemekten baska birsey yok.Lan arabanin .mina koymus adam,kameralarin altindan makas atarak geciyor,birde baa kufur ediliyor sonra Ozur dilemekten baska yapacagim birsey yok
Elinizden gelenin yapılacağına inanıyorum ama lütfen sonuçları beni tatmin edici olsun dedim....vs baktim hala dandun ediyor baslarim turbonuzada garantinizede dedim ciktim.
Malesef böyle tatsız bir olay geçti başımdan,ben aracın garantisinde değilim zaten şu anda.Aracımda hiçbir sorunda yok.Lakin size sorarım,Aracınızı yetkile servise bırakıyorsunuz
-Size küfür ediyorlar,başka müşterilere küfür ediyorlar,Aracınızı eşşek gibi kullanıyorlar,makas atıyorlar,ışık ihlali yapıyorlar hemde yetkili servis çalışanı.Sizce bu yenilir yutulur tarzda birşeymi?Bence değil.
-Ustune ustluk ben gidince birde show yapiyorlarmis,bizimde avulatlarimiz var heryere veririz bizden habersiz cekmis goruntuleri...vs Lan habermi vericem bana sovmeyin arabada kamera var diye,arabanin .mina koymayin kamera varmi diycem.
-Ben ne biliyim benim bile aklima gelmedi kamera basta...
-Dogusu aradim sikayet ettim bende,dun yani pazartesi gunu "Berk"adli kisi beni aradi.Kisi hakkinda gerekli yaptirim yapildi,ozur dileriz...vs"
-Boyle bir videonun ben youtubeye dusmesini istemem dedim,musteriye nasil kufur ediliyor musterinin arabasiyla nasil makas atilip,anasini belliyorlar arabanin...vs konustum
- X marksini kotulemek adina boyle birsey yaparsaniz,milyar dolarlik sirkette size dava acicaktir markayi zedelemekten diye birde uste cikmaya calisiyor :)
sizin yetkilendirdiginiz seviste,sizin egitim verdiginiz calisan bana kufur ediyor dedim... Telefonu kapadik.
-Ben ne arabanin garantisindeyim su anda nede baska birsey,zaten 6 ay sonra garantim bitiyordu.Arabamda da hicbirsey yok sapasaglam
-Benim yag sicakligi 65e gecmeden basmadigim arabami soguk soguk calistirio 10 dakika boyunca canini alip,makaslar atip,bana kufur edip,ustune ustluk halada uste cikmaya calisir gibi arac kamerasi kayitlarini gizli cektiniz hakkinizda dava acariz demelrri cok komik
-Araba benim mulkum,ici benim mulkum,kimsenin kisisel hayatinida kayit etmioyorum.Hala cok sinirliyim gercekten
-Sinirlede hareket etmek istemiyorum,bu yuzden dolayi "x Yetkili servisi yazdim ve videolari simdilik koymadim" Sizin dusunceleriniz benim icin onemli
-Bu saatten sonra onlardan ne turbo istiyorum nede garanti(zaten araba tikir tikir sorun yok),elimden geldigince pesini birakmayacag bu isin...
-En azindan aracini servise goturenlere guzel bir ornek olur,basinda durabildikleri kadar dururlar....
-Hepiniz sorun yasiyorduk ama kanitlayamiyorduk,gelisme surclerinide burdan paylasacagim.
(Not:sorun cozulunce nokta nokta duzeltmem tum konuyu merak etmeyin ahaha :) )
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,Saygılarımla...
Mehmetmert
03-03-2015, 16:51
Koyu yerler cok fazla olmus sadece ozet kismini yapicaktim,duzeltme yapamiyorum kusura bakmayin bu yuzden dolayi :) Mod arkadaslar duzeltirse sevinirim :)
depresif
03-03-2015, 16:57
merakla takipteyim.
oooo konu bomba
ben olsam videoyu youtubeye ve facebooka koyardım
hemen paylaşalım en az 2000 kişi
ortalık curcuna olsun + uyanık servis ve servis çalışanlarına ders olsun
bence türkiyenin böyle bir videoya ihtiyacı çoktan var
milleti kazıklamaktan bıkmadılar
edit:
kesin ana haberlere çıkar bu video her kanalda garanti..
iki kere okudum özetle uzun yazının iç içe olmasından dolayı :)
geçmiş olsun, ama bu kamera kayıt olayı normal mekanlarda açıkça yazıyla "burada kayıt yapılmaktadır" ibaresi taşıması gerekir diye biliyorum. hukukçu arkadaşlar bilgilendirecektir.
tekrar geçmiş olsun.
SekoLive
03-03-2015, 16:59
videoda haber niteliği var.
bence müdürü arayın sizin bişi yapacağınızı düsünmüyorm sizi türkiye ile paylasacağm diye söleyin.
bide adanada sen gibi sakin adama denk gelms olmalarıda mucize
Mehmetmert
Arkadaslar koyu yerleri okumayin mobil actigim icin telefon kendince sacmalamis.
Bunun icin sizden ozur diliyorum,koyu yerler zaten assagida normal sekilde var
depresif
geçmiş olsun, ama bu kamera kayıt olayı normal mekanlarda açıkça yazıyla "burada kayıt yapılmaktadır" ibaresi taşıması gerekir diye biliyorum. hukukçu arkadaşlar bilgilendirecektir.
tekrar geçmiş olsun.
bence araç umuma açık alan değildir. özel mülktür. özel mülklerde kamera konulurken kimseden izin alınmaz, uyarı asılmasına gerek kalmaz. (şahsi görüşümdür)
Bahsi geçen arkadaşı eksoz deliğinden içeri sokardım. Resmi olarak da yapabildiğinizin fazlasını yapın, böyle şerefsizlik mi olur.
Mehmetmert
03-03-2015, 17:00
tekrar geçmiş olsun.
Merhaba mekan benim aracim,taksilerde-minibuslerde...vs zorunlu hale geldi yakinda araclarada gelir.
ufuksaracci
03-03-2015, 17:01
Bence direk Almanya ile iletişim halinde olun . Yenilip yutulacak bir olay değil
ahmet_xy
03-03-2015, 17:04
çok uzun olmuş. keşke bunları okuduğun bir video çekseydin.
depresif
03-03-2015, 17:04
son olarak şunu dile getireceğim, bu gibi yüzlerce örnek vardır. sizden ricam hiçbir şeyden korkmayıp bundan sonra kimsenin başına gelmemesi adına bu olayın üzerine sonuna kadar gitmeniz. hukuki yoldan çok büyük bir ceza alacaklarını sanmıyorum. araçta tespit edilebilen bir zarar söz konusu değildir. ancak gayrihukuki yollardan olayın dillenmesi adına basına verme, internette yayma gibi birçok şey yapılabilir. bunun neticesinde gerekli önlemler alınır bundan sonrada böyle olaylar kimsenin başına gelmez.
ver aga feyse meyse heryere. adamlar ısten atılsın akılları basına gelsın. volkswagen'de bu kotu damga ıle kalmasın sonucta her servıs o rezalette degıl. bence X yerıne ısımde vermelısınız.
Bu tarz adamlara acıma falan olmaz.Adamların ekmek yediği işe,müşteriye saygısı yok.Hiç affetmeyin.Doğuş bile az,direk olarak Almanya Volkswagen'e mail atın.Kamera görüntülerini de gönderin.Dava falan da açamazlar.Sizi genç görmüşler,kuşbeyinlerince korkutmaya çalışacaklar.
Sonuç olarak hiç acımayın.İfşa edin bu şerefsizleri.Mahkemeye gideceğiz derlerse de,ben de medyaya gideceğim deyin.Şerefsizin evlatları.
Düşman başına...
O lavuğu bulur, videoyu gözünün önünde açar, izlettirir sonra da kaba kuvvetle bir şekilde o ettiği küfürleri yedirtirdim.
Ama siz en doğrusunu yapmışsınız. Geçmiş olsun.
Videoyu paylaşmak yasal olarak bir sıkıntı olmayacaksa paylaşın derim bence de.
Aleyhine birşey olmayacaksa hoplat gitsin. Sigaranı da yak zevkle izle.
Tam hukuki boyutunu bilmiyorum ama habersiz çekim diye birşey söylemezler sanırım, sonuçta araç içi kamera, gizli çekim falan da değil. Kabak gibi meydanda..
orhan_guney
03-03-2015, 17:05
akıllı adamsan bir çok servis bakımını bedavaya getirirsin, yeterki görüntuleri kımseye verme, direk doğuş konuş görntüleri ve kişilerin ismini internete vereceğini dile getir taşşaklarını yalarlar :)
öncelikle geçmiş olsun..aracınızdaki kameradan dolayı size gelebileceklerini sanmıyorum çünkü suç işleyen onlar..fakat konuyu iyi bir avukat ile görüşmenizde fayda var, hakkınızı sonuna kadar arayın.
63owen63
03-03-2015, 17:05
Aykan da mı oluyor bu ? Videoyu tam haliyle beraber youtube'a fb'a yükler, alayına yürürdüm... Doguş'a da paket yapar yollardım..
orhan_guney
03-03-2015, 17:06
keşke o video benim olsa :D
63owen63
03-03-2015, 17:06
Ya da Orhan _guney dedigi yolu denerdim :)
Onlara bırakırsanız tatmin edici bir sonuç geleceğini zannetmem,hakkınızı arayın.Araç kamerası diğer cihazlar gibi gizli saklı çekimler için kullanılan bir ürün olmadığı için sıkıntı çıkacağını da düşünmüyorum.Geçmiş olsun.
Mehmetmert
03-03-2015, 17:12
Arkadaslar/abiler cok sukur ne onlarin bakim hediyesine kanarim nede baska birseylerine,kendi ellerimle tertemiz yaptiririm binerim :)
Su saatten sonra onume 10 tanede 2.0 TDI TURBOSU koysalar umrumda olmaz,ben kararliyim bu konuda
Yetkili servis ismini ve videolari simdilik paylasmayacagim arkadaslar(en azindan hukuki yaptirimi olup olmadigindan emin olana kadar :)
Not:Modarator arkadaslar koyu yerleri silerseniz cok sevinirim
İstanbul
03-03-2015, 17:13
Kamera araç kamerası sonuçta,gizli kamera değil,takılma sebebi belli,o yüzden rahat olun o konuda..siz çok iyi niyetli davranmışsınız,başkası olsa o kayıtlarla sıfır Golf hediye ettirir kendine çünkü o kayıtllar yayınlanırsa o bayinin/servisin çok ciddi şekilde başı ağrır,bu bayilik iptaline kadar gidebilir sosyal medyada yayılırsa..kuru bir özürle geçiştirilecek bir konu değil bu,araçla yapılan hareketleri geçin size ve başka müşterilere ağır hakaretler var,ben sizin yerinizde olsam hukuki yollara başvururum ya da o bayi/servisten çok ciddi jestler beklerim,bu çıkarcılık değil,sizin en doğal hakkınız bence..tabi takdir sizin
Mesajı özet geçer gibi yazmışsın ama baya karışmış oralar..
Yerinde olsam arabanın garantisi falan şu saatten sonra umrumda dahi olmaz...
Gerekeni yapıcaz özür dileriz lafınıda oldum olası sevmemişimdir.. O kamera senin özel şahsi aracının içindeki kamera ! Alenen ortada camda sabit şekilde kayıt yapıyor.. Gizli çekim falan geçsinler onları doğuşa hatta doğuşu bile es geç direk Almanya'ya mail at burunlarından fitil fitil getir.. Yanıyosa servis müdürüne kadar yansın hepsi böyle karaktersiz elemanlar çalıştırdıkları için.. Sakın peşini bırakma.. Eğer sana bisey dava açma olayı falan olur mu diye sorarsan belki videoları internete yüklersen böle bi ihtimal olabilir ama konuya hakim arkadaslar daha net cevap verir
By Cestino
03-03-2015, 17:17
Öncelikle geçmiş olsun. 'Yok artık' demek bile hafif kalır.
Gazeteciyim. Videoyu yayımlama düşünceniz olursa beni haberdar edin.
O video ana haber bültenlerinin ilk 5'ine oturur!
o mikici formen arkadaşa konulu film yapıp sizin videonun sonuna ekler before after şeklinde internete yüklerdim :)
Draniela
03-03-2015, 17:20
İş çıkışında farkettim konuyu acayip merak ettim aralarında geçen konuşmayı okudum şimdi eve gittiğim gibi devamına bakacağım. Çok bomba olay patlar buradan
Elden geliyorsa küfür ettiği diğer müşterilere dahi ulaşırdım..
golgeoyunu03
03-03-2015, 17:21
takipteyim
Mehmetmert
03-03-2015, 17:27
Arac kamerasi bu sekilde,gizli sakli birsey yok.
http://i.imgur.com/tq5qwN1.jpg
mert1612
03-03-2015, 17:29
öncelikle geçmiş olsun. ben sizin yerinizde olsam ibreti alem olsun diye servis adınıda videolarıda her yere koyardım. hem başkasınında başı yanmasın hemde servis deşifre olsun kendini düzeltsin diye.
Mehmet geçmiş olsun öncelikle.
Şimdi ilk iş düzgün bir avukat tanıdığınıza gidip durumu anlatıyorsun kayıt ile ilgili bir hukiki yaptırım var mı yok mu cinsinden. Araba senin araban olduğu için gizli kayıt vs gibi bir durum olacağını sanmıyorum.
Daha sonra durumu doğuş oto'ya yaz videoları gönder. Daha sonra yine avukatla olayı konuş anlat böle böle servisi dava etmek istiyorum, arabayı süren vatandaştanda şikayetçi ol.
Doğuştan gelecek yanıtla ilerleme devam edersin bilmiyorum ama boktan bir durum mutlaka o kişiye/ kişilere yaptırım uygulanmalı, İŞLERİNE SON VERİLMELİDİR!
Bence tutumun hediye vs zart zurt yerine bu yönde olsun. Sana o küfür eden yavşak orda daha fazla o görevi yapmamalı!
Arkadasım gizli olsa dahi bu senin şahsi kişisel aracın.. Bırak izinsiz kayıt yapmayı falan arabana binerken sana sordular mı ? İzin aldılar mı ?
Allahın sevdiği kuluymuşsunda elinde hersey kanıtlı belgeli... Ciddi bir olay var ortada ve şuan için hersey senden yana sakın korkma geri vites yapma
Mehmetmert
03-03-2015, 17:31
"YASAL" anlamda(konustugum avukat abilerim/arkadaslarim) bir sorun olmayacagini soylediler.
Her seyi Garantiye aldiktan sonra tun goruntuleri birlestirip Atacagim her yere :)
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2015, 17:33
bir avukatla anlaşın ve aratın.Belli bir tazminat veya ücretsiz bakım talep edin.Kabul edilmediği sürece palaşacağınızı ve doğuş tr için çok daha büyük olumsuz etki ve maddi kayıba neden olacağını aba altındna sopa gösterir biçimde kibar bi şekilde anlatsın.O formenin özrü veya işten çıkması bişey değişirmez.Siz o elemana değil servise teslim ediyorsunuz , vw servisi , dolayısıyla doğuş sorumlu o elemanından.
berkay_aydin
03-03-2015, 17:34
Atamdan önce iyi tehtit edin bence :)
Geçmiş olsun. Umarım bu videoyu haberlerde vs görebiliriz.
Kamerayı nereden temin edebiliriz :)
Sakinliğinize hayran kaldım. Benim verdiğim paralarla ekmek yiyen Biri bana sövecek, bana kolleksiyonluk phaeton verseler bile 14-15 anahtarla kalıcı izler bırakırım o servis elemanında. Ayrıca yıkamada dahi başında beklediğim aracımı biri sıkıştırıp, anasını ağlatacak ne mevzular kopar...
Siz iyi bir avukat'a gidip, bilgi alın. Sizin gözünüzü korkutmak için kamera koymak yasak falan demişler, inanmayın. TCK m.125'e göre hakaret; m.155/2 Güveni Kötüye Kullanma gibi suçlar işlenmiş bana göre. Bunu ispat etmek size düşer ancak elinizde ki kamera görüntüleri delil olarak dayılabilir mi, tam bir yorum yapamadım. Siz en iyisi gidip bilgi alın, sonuna kadar hakkınızı savunun. Bu tip adamlardan çekinip korkmayın.
Mehmetmert
03-03-2015, 17:37
doğru silmişmiyim ?
Cok tesekkur ederim dogru olmus :)
Kamerayi aliexpress sitesinden aldim
Herkese tesekkur ederim yazan,elimden geldigince pesini birakmayacagim bu isin :)
Ahmet Saraçoğlu
03-03-2015, 17:39
tekrar yazıyorum.Uzlaşmadan önce mutlaka bi avukatla görüşüp en kazançlı çıkabileceğiniz ne varsa son raddesine kadar kullanın.Özürle kalmasın.Mesele o adamın terbiyesizliği değil , elemanından kurum sorumlu.
Avukatla görüşmüşsün, bence hukuki süreç başlat, o süreçte de hiçbir yere videoları koyma.
İşlerini adam gibi yapmayanlar işlerinden olsunlar, servise de bu elemanlara da malı izinsiz kötüye kullanmaktan ayrıca bir dava açarım ben olsam.
Ben olsam o kadar sakin kalamazdım, eminim o konuda. Servis müdürü ve patronlara hesap sorma yoluna giderim.
sonuna kadar git, hakkını ara her türlü yerde. Sabırlı adammışsın.
Valla acikcasi soyliyim is verin arabanizi size 2x yy hediye edelime kadar daahi gider,valeler bile kartin arkasina bizde degildir sorunluk vs kisi kndi istgiyle araci vermistir blanka yaziolar. O kisimda servisin yetkisi var mi varsa ne icin gangi kisilerin var onlara da bakmak lazim
Ayric yanlis djsuncenden kurtul ne sana kufur edebilir ne makas atabilir ne de baska bisey yapabilir. Allah sana resmen €roü ya kulum demis inan olsun.
Hakkinda hayirlisi olsun,vakt i zamaninda minibuslere branda acip protesto eden adamlar cikiodu tvye onlar bileciktiysa ki kanitlari yokiken senin elinde kali degil kale gibi videon var.
Yanlis hareket etmeden,avukatinla birlikte gidebildiin en ust duzeye gitmeni tavsiye ederim.
o elemanı iş çıkışı alıp kapalı bi yere götürüp 3 gün boyunca dinlene dinlene dövmek en adaletlisi herhalde
Gizli kayıt sınıfına alıncağını sanmıyorum. Biri gelip benim arabamı çalsa ve de bu heyvan trafik akış kaydı için aracıma koyduğum cihaz tarafından teşhis edilse, benin gizli kaydımı aldılar deyip şikayette mi bulunacak? Benzer olarak burada da bir istismar var. Güvenilip araç bırakılan bir servis elemanı var. Çiğnenen kurallar ve hakaret var.
Geçmiş olsun da neden X yazıyor başlıkta, açık açık adını versene servisin...
Ben olsam direk doğuş ile çözerim mevzuyu, servislerin çalışanın cezasını kestik, uyardık vs gibi saçmalıklarına inanma derim.
Araç kamerası gerçekten çok faydalı, birkez daha görmüş olduk.
Mehmetmert
03-03-2015, 17:48
Servise gittim Calisaniniz ".ikerim onu isterse topunu tufegini toplasin gelsin" demis dedim
Bende topunu tufegimi aldim geldim dedim.Topum bilgisayarim,tufegimde arabadaki kamera dedim.
Aslinda ben sakin biri degilimdir,videoyu izledigimde gece saat 2 idi.Ertesi gunde Sehir disina cikmam gerektigi icin gidemedim bundan dolayi gercekten sinirim dindi.Dind derken mantiksiz dusunmek yerine mantikli dusunmeye basladim biraz,hala uzatma diyenler oluyor ama sizce uzatilmayacak bir olaymi ??
Avukatla birlikte işi sonuna kadar götür..
Hakiki GTD almaya kadar gider o iş Mehmet.. O kadar söyliyim ben
Aynı durum benim arkadaşımın başına audi'de geldi adamların emdikleri sütü burunlarından getirdi komple a4'dü sıfırladılar....
Şanslılarmış ki sizin gibi birine denk gelmişler...
Servise gittim Calisaniniz ".ikerim onu isterse topunu tufegini toplasin gelsin" demis dedim
Bende topunu tufegimi aldim geldim dedim.Topum bilgisayarim,tufegimde arabadaki kamera dedim.
Aslinda ben sakin biri degilimdir,videoyu izledigimde gece saat 2 idi.Ertesi gunde Sehir disina cikmam gerektigi icin gidemedim bundan dolayi gercekten sinirim dindi.Dind derken mantiksiz dusunmek yerine mantikli dusunmeye basladim biraz,hala uzatma diyenler oluyor ama sizce uzatilmayacak bir olaymi ??
öncelikle geçmiş olsun şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı bu işin peşini kesinlikle bırakmayın sonuna kadar hakkınızı arayın bence
Muharrem C.80
03-03-2015, 17:56
Yapabileceğin en iyi şey o servisin ve Turkiyede ki yetkili servis sistemlerinin ipliğini pazara çıkarabilmendir. Elinden geleni ardına koyma, hediyelerede tamah etme edersen bu gibi durumlar yaşayıp bir parmak bal çalarak susturulan diğerlerinin kervanındasın demektir. Umarım beklenileni alır ve bir parça uyanış sağlar bu süreç.
OrcunInce
03-03-2015, 17:57
Hemen upload et video'yu hiçbir şey yapamazlar.
Paylaşalım, kaldır diye sıfır araba bile verirler, dediğin durum ciddi bir durum
erhanarici18
03-03-2015, 18:02
kimse kusura bakmasın ama o video bende olsa o servisin götünden şırıngayla kan alırım kan
sabırlı adammışsın
Bu araç kameralarının yanında stickerlar geliyor. Bu araçta sesli ve görüntülü kayıt yapılmaktadır ibaresi var. Oöyle bir şey varsa araç üzerinde sorun olmaz. Satın alırken özellikle bunu yapıştırın demişti satan eleman. Sizde olmaması durumunda önce bir avukatla görüşmenizi öneririm, durum aleyhinize dönmesin.
Geçmiş olsun, sakin kalmanızı da takdir ettim :)
Konuyu okuyunca kendi arabammış gibi sinirlendim.Ben yetkili servise arabamı bırakıp rahatça sırtımı dönemeyeceksem yerler öyle servisi..Gittiği yere kadar uzatın, elinizden geleni ardınıza koymayın.Aslında en iyisi o çalışanların götünden kan almakta oyle de haklıyken haksız duruma düşersiniz..Gittiği yere kadar kovalayın.Pes etme.
Arabanin icine kameranin gormedigi bi aciya bu aracta kamera ile kayit yapilmaktadir yazan bi sticker yapistir gizli kayit olayi fln kapansin tamamen :)
kalipson
03-03-2015, 18:13
Karşı taraf saçmalamış...
Bu kadar b.ku yiyip bi de işi gizliye bağlamaya çalışsalar ve ben olsam çoktan canlarına okumuştum hukuki olarak.
darkmoon
03-03-2015, 18:16
en başda lafım bütün servisler için geçerli değil.. illaki içlerinde seviyeli saygılı olanlar var biliyorumda var zaten..
hukuki bir sürece girmemişsen şurda açdığın konu zaten bilinen gerçekler kaç tane servis çalışanı yada yetkili müşteri gittikden sonra o yüzündeki sahte gülücük ve o suni nezaketi devam ettiriyor..
müşteri varken sallıyorum ahmet bey şurdan balatayı uzatırmısınız müşteri gitsin lan ahmet moduna geçiyor bazıları tekrar ediyorum hepsi değil.. gönül isterki o seviye saygı müşteri yokken kendi aralarındada devam etsin bu işdeki verimide çok arttırır bakınız örnek almanlar italyanlar v.b ...
arabayla gazlama olayına gelince tekrar ediyim kaçı yapmıyor.. müşteri arabasıyla tatile gidenini de gördüm müşterini arabasıyla sanayinin içinde kaza yapıp müşterinin ruhu duymadan tamir ettirip boyatıp müşteriye arabasını geri verenide gördüm.. çoğu insanda bu tip şeyler görmüş yada duymuşdur zaten..
tekrar ediyim yazdığım işini helaliyle hakkıyla ve büyük bir samimiyet saygıyla yapan servisleri kapsamıyor ..
Kamera ile ilgili hiç bir şüpheniz olmasın bence. İş yerleriniz de tabela mı asıyorsunuz "burada güvenlik kamerası var hırsız bey" diye.
arabasızadam
03-03-2015, 18:21
Baştan sona okudum üzüldüm ,benik bwşıms gelse herhalde haksız duruma düşüceğimi bilsemde sopayla kovalardım o piçleri ,o vw servisinin içinde ,bu insanlar ne kadar hain olabiliyorlar anlamıyorum yemek yedikleri kaba sıçıyorlar ,bence ilk iş bi avukatla görüşüp her türlü hakkınızı arayın bide elinizdeki videoyu int. Ortamında ve sosyal medyada paylaşın gerisini onlar düşünsün.
Gidip servise gizli kamera yerleştirmedin ki kendi arabana güvenlik için koyduğun bir cihazdır, dolayısıyla gizli Saklı birşey yok ortada, sakin sakin düşün 2 okka daşşağı olan bir avukatla anlaş arkana yaslan keyifle izle sonrasını
Ne dogus ne vw almanya hic bir sey yapmaz bence. Vw grubunun tum markalarinda ve genel vw calisanlari sirket anlayisinda heralde "piskinlik" ve "vurdumduymazlik" ilkesi var. cankaya dogus zamaninda az ugrastirmadi beni garantiden enjektorlere kadar degistiricez dedikleri arabanin masrafini is bitince muhasebeye gecince biz karismayiz diyip el ayak crkmislerdi. Zamaninda baska dogusun musterisine internetten sorunlarini silme
Karsiligi garanti disindan cikmamasi rezilligini paylasmisti dh den biri. Herkes vw almanyaya mail atti hicbir sey olmadi.
Kisacasi vw grubu araca sahip olmama ragmen vw markasi ve vw grubunun dist. Ve servislerinden muhtesem derecede sikayetciyim. X vw servisi degil de x marka servisi yazdan da bunun vw oldugunu cogu kisi anlardi cunku bu kadar yuzsuz bu ulkede baska bir marka olamaz, cunku distributor bir kere bu kustahlik yapma toleransini calisanlarina veriyor. Hadi haklarini yemeyim izmir mbu vag grubundan tek memnun kaldigim servisdi.
Sabrına hayran kaldım dostum. Bu konuda sonuna kadar haklı çıkacak olan sensin, sakın elini ardına koyma bence yapabildiğin her şeyi yap ki kimin ne olduğu gün yüzüne çıksın. Çok çok üzüldüm bu arada böyle bir olay başına geldiği için
emirzukak
03-03-2015, 18:29
Bence haber kanallarına Gönderin en Güzeli bu bence
CasabLanca
03-03-2015, 18:30
senin o kamerayı koyma amacın ve koyduğun yer apaçık ortada hukuki ihlal gibi birşey söz konusu değil. sosyal medyada videoyu yayınladığında zaten kısa sürece oldukça ilgi çeker daha sonra haberlerde de mutlaka görürüz
DERAN_TUYNER
03-03-2015, 18:31
Eger İstanbuldaysan şirket avukatımızı yönlendirebilirim sana
Şirket davalarında meşhur ve başarılı bir avukattır kendisi patent davaları dahil bu güne kadar dava kaybetmedik
barakuda26
03-03-2015, 18:32
Video nasılsa sende, önce maddi manevi nasıl olursa tazminata götür olayı avukatla görüşüp, senin aleyhine dönmicekse tabi ki sanmıyorum olayın size döneceğini. Doğuşla direk bağlantı kurmak daha mantıklı sanırım. Olay yeni öfkeyle kalkan zararla oturur derler iyiki öyle yapmamışsınız. Bikaç avukatla görüşün neler yapılabilir maddi yönden önceliğiniz bu olsun.
rahatsız
03-03-2015, 18:37
o eilndeki görüntülerle inanılmaz seyler yaparsn çok kötü niyetli olsan. onlar da akıllı degilmis ki, seni üzgün sekilde yollamıslar. sosyal medya gücünü bilmiyorlar heralde bunlar.
bu arac sahsiyet tarafindan izinsiz olarak kullanildiysa buna hirsiz denebilir mi ? Boyle bir yargilama olamaz mi ?Yetkili serviste suca orta sayilir o zaman..Avukat arkadaslar yardim edicektir muhakkak umarim en agir cezayi alirlar hatta fox habere ver kayitlari..
ersandeniz
03-03-2015, 18:39
Bence once Doğuş'a gönderin bu videoyu, oradan ses gelmezse Almanyaya gönderiyorum diyin, mutlaka bu ahlaksızlığın bir yaptırımı gelir, aracınızda kamera olması da suç değil bence
63owen63
03-03-2015, 18:46
Bence de bir avukat görmesinde fayda var, hatta ihtiyaç varsa 'kan' alacak avukat ta var, gerek istanbulda gerek adana da :)
MertSerhanÖ.
03-03-2015, 18:47
Öncelikle çok geçmiş olsun.Tek birşey söyleyeceğim sürüm sürüm süründürün şerefsizleri.Topla tüfekle gelsin ha ?karaktersiz..
yigitblr
03-03-2015, 18:48
Eğer görüntüleri yayma aşamasına gelinirse ilk hedef ekşi sözlük olmalı gerçekten çok etkili oluyorlar böyle durumlarda
fatihcakin
03-03-2015, 18:50
Techturkey e üye olduğunu bilmiyorlar herhalde, ben olsam servisin yerinde o videonun orjinali için para bile teklif ederdim.:)
Almanya VW'ye konuyu açıklayan ve almanca alt yazı eklenmiş videoyu mail atardım yerinde olsam..
ayrıca ana haber bültenlerine de gönderirdim, markayı kaparlar zaten haber esnasında
o küfreden yavşağa da, söylediklerini yapması için dikilirdim karşısına siksene sıkıyorsa diye
hemen gidip şikayet ediyosun kardeşim. inan bana servis kapatmaya kadar yolu var bu işin. daha önce benzer bi örneği yaşadı bi arkadaşm. eger şikayet olsa bayi kapanacaktı. kesinlikle geri adım atma. eger fikir istersen özelden yazabilirsin. hatta biraz zorlarsan sıfır golf bile alabilirsin
Kesinlike bir avukat ile görüşün.. Bunu yanlarına bırakmayın elinizde delil oluştrabilecek kayıt mevcut..
YellowCanaries
03-03-2015, 18:58
Bu fırsat her zaman ele geçmez.Tabiri caizse ÖTTÜRMELİSİN servisi.
Gaza getirmek anlamında degil ama bu özel servislerden vatandaşın çektigi nedir ya bende golf7 kullanıcısı olarak nefret ettim vw servisinden.
Kesinlikle dava aç Mehmet veya yazılı ve görsel basına dağıt.İlgilerini çekerse kesin seni keyiflendirecek gelişmeler olur..
Öncelikle ıyı sabır varmıs sızde tum sossyal medyaya vıdeoyu koyun ama ondan once bı avukata basvurun sadece ozur dıleme ıle kapatmayın olayı o formen arkadas gerekırse meslekten atılsın ama yıne sıze faydası olmayacak o yuzden dogus oto ya tazmınat davası acın
O video keşke benim elimde olsa :)
bu arac sahsiyet tarafindan izinsiz olarak kullanildiysa buna hirsiz denebilir mi ? Boyle bir yargilama olamaz mi ?Yetkili serviste suca orta sayilir o zaman..Avukat arkadaslar yardim edicektir muhakkak umarim en agir cezayi alirlar hatta fox habere ver kayitlari..
Kişi kendi isteğiyle teslim ettiği için hırsızlık suçunun kurucu unsurları oluşmaz ama, güveni kötüye kullanma suçuna giriyor. Ciddide cezası vardır, 7 yıla kadar ceza ile yargılanabilirler.
Geçmiş olsun öncelike sakin olman fervi davranman iyi olmuş o servisten net bi tavır beklerdim.
Çok geçmiş olsun herkes senin kadar sabırlı olmayabilir. Hakkını sonuna kadar araman lazım bu video 40 yılda 1 denk gelir. İkramiye gibi bir şey bence iyi düşünüp değerlendirmen gerekir diye düşünüyorum.
Ben doğuş oto da çalışıyorum. Bayinin yapacağı tek şey o çalışanları işten çıkarmak olur. Dava açmadan içinde belki sana hediyeler sunabilirler. Ama öteye geçmez. O milyar dolarlık şirket lafını seni korkutmak için söylemişler haklısın bu durumda.. Videoları kaybetme.. Paylaşmada biyerde..
Mutlu Değerli
03-03-2015, 19:09
Doğuş'la temasa geçin derim. Sonuçta onların markasını temsil eden bi işyerinde böle bi rezalet yaşanıyor. Onlar daha bi derin ilgileniceklerdir konuyla (umarım)
Videoyu sosyal alemde paylaşırsanız bazı kişisel şahıs sayfaları ''Kemal Ekşioğlu'', ''Cezmi Kalorifer'' vs gibi sayfalar bu tarz videoları görüp paylaşmayı sever. İşte o zaman yayılma oranı baya bi artacaktır.
Aracınızda kamera var ve bu bir güvenlik vs amaçlı bişey sonuçta. Kimse kalkıpta ''bize kumpas kurdu'' filan diyerek size tepki gösteremez.
Herşey açık ve net. Edilen küfürler, araç hor kullanılmış... Ayıp bu. Çok büyük bi ayıp hemde. Bunu VW gibi bi marka çalışanı yapıyor.
Kardesim oncelikle geçmiş olsun.
Arabanla her ne kadar gazlamıs, kotu kullanmıs olsalar dahi (hos bu bile kabul edilemez) Allah'tan kaza yapmamıslar. Bence bu işin peşini bırakma, onlar senin bu olayın peşini bırakacagını dusunuyorlar, bu yuzden sana o sekilde
davranmışlar. Kesinlikle bu işin peşini bırakma, illa ki Tech de aramızda avukat olan bir uyemiz vardır, veya cevrende, bi danış once, akıllı hareket etmek lazım, gerekirse 0 araç almaya kadar gider diye düşünüyorum. Bu arada sabrına hayran kaldım, ben olsam ana avrat soy sop demeden girişirdim, tekrar geçmiş olsun...
gecmıs olsun once ben olsaydım herhalde servıste dırek dalardım adama.sonrasında demek bısı yapmıyorlar he arabadan kac bın km motorundan yemiş adamlar. bıde artıs artıs konusuyor. musterı memnunıyetıne bak o adamın ısten atılması lazım bırdahada yapamasın baska yerde boyle bırseyı aklı basına gelır. ayrıca goruntulerın servıs edılmesı bır sıkıntı yaratmaz cunku senlık bır sey yok ortada karalama falan fılan. onun dısında avukat aracılıgı ıle hakaret edıldıgınden tazmınat acabılırsınız. bır kac turbo parası cıkmış olur hem :)
darkmoon
03-03-2015, 19:23
arabandaki kamera dvr kamerasıdır açılımı "drive camcorder" yani sürücü kamerasıdır.. tam türkçeye çevirirsek tam anlamı sürüş güvenlik kamerası denilebilinir..
buda şu demektir aracındaki kamera bir hidden cam yani gizli kamera değildir alenen ortada amacı belli olan bir kamera.. oraya bilinçli bir şeyleri gizlice çekmek için konulmuş bir kamera değildir.. ve çektiğin görüntüler kendi fikrim hukuki olarak bilmesemde delil teşkil eder bence..
arabandaki güvenlik kamerası ile esnafın büfesine cafesine iş yerine koyduğu güvenlik kamerası arasında bence hiç bir fark yoktur onlar delil olarak geçiyor bildiğim kadarı ile seninkide geçer diye düşünüyorum.. tabii gene bir avukata danış..
ErkanCanS
03-03-2015, 19:26
Firmadan birşey isteyecekseniz de mutlaka avukat vasıtasıyla halledin bu işleri.Siz ne kadar iyi avukat tutarsanız tutun böyle büyük şirketlerle uğraşmak zordur.Şantaj falan diye başınız ağrımasın sonra.Doğuşun aleyhine karar verdi diye Antalya'dan Sivas'a sürülmüş idari hakim biliyorum.Ben olsam videoyu bir şekilde yurtdışından veya çeşitli programlarla ip falan gizleyerek yayınlardım. Bütün haber merkezlerine ve sosyal paylaşım sayfalarınada mail çekerdim.
Dava acacaksan göruntuleri sakla,acmıcaksan burda yayınla
mert_can 41
03-03-2015, 19:31
Keşke o videodan bende de olasaydı yemin ederim kan alırdım arabanızı yenilemeyi bile teklif ederler işin peşini bırakmayın çünkü eğer o video bir yayılırsa o bayi ortadan kalkar ayrıca şahsa hakareten de tazminat davası açardım ben olsam yüklü bir mebla
Avukata danışırdım. Eğer yasal yolla bu işten en yüksek tatmini alamıyorsam da. Kimin paylaştığı gizli şekilde ne kadar kanal sosyal medya hesabı paylaşırdım.Sonrasını onlar düşünsün.
He bir de küfür eden arkadaşla olanlar senin aranda tabi.
Eğer video paylaşılacaksa sadece buradan kazanacağın binlerce paylaşım olacaktır.
Cliosportve
03-03-2015, 19:36
müdüre git deki 2 saat size dusunme payı
2 saat içinde sıfır golf veriyosanız bu mevzuyu karsılıklı kapatalım aksi halde 2 saat sonra tum sosyal medya ve tv kanallarına goruntuyu yüklüyorum ve yolluyorum de ve hic konusturmadan çık, avukata bile gerek yok,
Bende çok sakin bir insanimdir ama arabama tecavüz edecek arkamdan konuşacak adam için aynı sabrı göstereceğimi sanmıyorum...
Ne kadar sosyal ağ , medya kuruluşu varsa hepsinde yayınlatmak için elimden geleni yapardım...Bu problemler yüzünden hiçbir yetkili servis bana güven vermiyor..
O servıs ıcın normal ve ufak bırsey olabılır ama TR genelınde cok buyuk yankı olusur dıyorum ben. sahsen dogus otoya gıttıgmde artık aracımı guvenle kesınlıkle bırakamam. sızın calısanınızın dedıgı gıbı arabanın bacısını s.... mıssınız yenısını ıstıyorum dıyın bence. bırde kullandıgınız kameranın markası nedır acaba ? bende var ama kotu bırsey kalıtelı ve ufak bırsey arıyorum sızınkı gıbı
Şu kameranın faydaları bu kadar görülmüşken halen alıpta takmamakla en büyük hatayı yaptığımı farkettim.
Sadık Özyer
03-03-2015, 19:52
Ooo konu bomba tam dayaklık.
geçmiş olsun, meraktayım bende hangi servis olduğuna?
Mehmetmert
03-03-2015, 19:57
Videolari o kadar size ve herkese izletmek istiyorumki arkadaslar anlatamam,herkesin ama herkesin yorumlari,ozel mesajlari icin cok tesekkur ederim.Umarim kimsenin basina gelmez bu olay gercekten cok sinir bozucu...
Tum gelismeleri buraya noktasi noktasina yazacagim ilerledikce...
-02.03.2015:Dogus yetkilisi(bolge musteri memnuniyeti) ozur dilendi,calisan hakkinda gerekenin yapilacagi,kabul edilemez bir durum oldugu soylendi.Ekstra olarak sosyal medyaya yayar isem milyar dolarlik vw sirketinim adini kotulemekten davalar acilacagida soylendi.Halan cok kibar cevap verdim,bu durumlara gelmeyelim sizde mutlu olun bende dedim kapandi
-03.03.2015 : Hicbir telefon gorusmesi veya maillesme olmadi...
Videolari o kadar size ve herkese izletmek istiyorumki arkadaslar anlatamam,herkesin ama herkesin yorumlari,ozel mesajlari icin cok tesekkur ederim.Umarim kimsenin basina gelmez bu olay gercekten cok sinir bozucu...
Tum gelismeleri buraya noktasi noktasina yazacagim ilerledikce...
-02.03.2015:Dogus yetkilisi(bolge musteri memnuniyeti) ozur dilendi,calisan hakkinda gerekenin yapilacagi,kabul edilemez bir durum oldugu soylendi.Ekstra olarak sosyal medyaya yayar isem milyar dolarlik vw sirketinim adini kotulemekten davalar acilacagida soylendi.Halan cok kibar cevap verdim,bu durumlara gelmeyelim sizde mutlu olun bende dedim kapandi
-03.03.2015 : Hicbir telefon gorusmesi veya maillesme olmadi...
Adamlar üstü kapalı tehdit ediyor hiçbişe yapamazlar şimdiden yeni araban hayırlı olsun:)) istediklerini fazlasıyla alabilirsin
Gecmis olsun, Allah belasini versin bu yetkli servislerinde calisanlarininda, yok mudur bu isin bir yaptirimi, boyle yanlarina kar mi kalacak?
Benim diyecegim, eger videodaki sana kufreden esseklerle senin aranda hos olmayan bir durum olursa, ben bu konuyu okumadim bilmiyorum :)
Sirf su ustu kapali tehditlerine inat paylasmak lazim videoyu sosyal medyada
Öncelikle geçmiş olsun.Bu işin peşini bence de bırakmayın.Yolun sonunda sıfır araç vermeye kadar gider bu iş.O elemana o söylediklerini yedirirdim açıkçası.Sabrınız takdir edilecek türden.
Milyar dolarlık dava mı hahaha hiç güleceğim yoktu :)
Onu diyen hıyara deseydin ya vw sizleri düzeltmek yerine benle mi uğraşacak diye...
doğuştan paspas almam, servisine çakmak götürmem.
egerkı cıkıs yolu bulamazsan wolfsburg a mail at anasını bıle bellerler once dogustan baslarlar sonra o servıste kım calısıyorsa hepsını öperler ...
ben olsam hiç uğraşmadan direk buraya koyardım videoyu içimizde tv kanallarında calısan arkadaslarda var aksamda cayımı alıp 19 haberlerinde izlerdim :)
Cok geçmiş olsun artık sizin kaybedicek birşeyiniz yok ,şimdi onlar düşünsün..
Ahmetfikri
03-03-2015, 20:16
kardeşim bi yetkili servis çalışanı olarak şunu söyleyim servis sonrası müşterinin bi olumsuz puanı servis danışmanını tutuşturur müdür silsilesi sorguya çeker sen ordayken cool pozları verenler sen çıktıktan sonra yusuf yusuf atar
hukukçular daha iyi bilir ama sana karşı dava açamazlar açsalarda elindeki kayıtlar seni haklı çıkarır ters teper eğer her sikayetçiye dava açılsaydı sikayetvar gibi sitelerden herkese dava açmaları gerekirdi ki burda sana karşı yapılan hakaretler var
Ahmetfikri
03-03-2015, 20:19
Gecmis olsun, Allah belasini versin bu yetkli servislerinde calisanlarininda, yok mudur bu isin bir yaptirimi, boyle yanlarina kar mi kalacak?
kardeş sen ne yazdığının farkındamısın :icon_wack
cagataayk
03-03-2015, 20:22
reis eğer gereken yaptırım uygulanmazsa gerekeni sen yap videoyu yayınla bizde tüm tt olarak gerekeni yapalım görsünler esas yaptırımı o zaman..
srkn.ylc
03-03-2015, 20:32
Bi özel servis bunu yapıyorsa neresı olursa olsun işte kişilik karakter olcak yerinizde olsam ağlatırdım onları !! adi serefsizler!! çok çok gecmıs olsun.. kamera kayıtlarına gelırsek yolda cogu kısı video cekıp haberlere cıkarttırıyo sanırım sıkıntı olmaz örn: Ü.T. :D
Ya kardesim Allah askina sakin olma sende :)
Ne milyar dolarlik davasiymis güldürmeSinler.. sen efendi oldukca yüz bulup istedigini diyecekler. Yardir diyorum baska bisey demiyorum.
başıma gelse arayıp yarın sabah evimin önüne sıfır golf koyun yoksa bayinize elveda deyin derdim :D bu kadar sakin olmanız onları size karşı küçük duruma düşürüyor bence , iyi bi avukat bunlardan kan çekebilir
Sadık Özyer
03-03-2015, 20:38
başıma gelse arayıp yarın sabah evimin önüne sıfır golf koyun yoksa bayinize elveda deyin derdim :D bu kadar sakin olmanız onları size karşı küçük duruma düşürüyor bence , iyi bi avukat bunlardan kan çekebilir
GOLF nedir hacı ? A8 falan varken.
yardır2...
arkadaşlar hemen çıkarcılık peşindesiniz
yok yeni araba verselermiş
yok senelerce bedava bakımmış
burada önemli olan insanın-müşterinin aptal yerine koyulmasıdır
gerisi hikaye
GOLF nedir hacı ? A8 falan varken.
zevke göre onlarda istenilebilir tabi :D aslında en güzeli scirocco olur :D
@maxi abi işte bi golf falan versinler bidaha kımseyi aptal yerine koyamaz hiç bi bayi hepsine örnek teşkil eder
Onurkk06
03-03-2015, 20:48
Bence acilen sağlam bir avukat bulup s..İş nasnasıl oluyomuş o bayiye uygulamalı olarak göstermek gerekir birde tehdit var işin içinde kan alırlar kan
Benim tavsiyem telefonda görüştüğünüz yetkililere konuşmaları kaydettiğinizi belirtmeniz,hep onlarmı kaydedecek görüşmeleri :) ve bu aba altından sopa gösterme durumunda yetkililerin elini kolunu bağlamana faydası olur belki apaçık tehdit etmişler.
ben konuyu okudukca sinirleniyorum senin yerinde olsam o herife kesin dalmıştım net
Araç kamerası gerçekten çok önemliymiş öğrenmiş olduk.
mhuratboz
03-03-2015, 20:53
Konuyu Merakla Takipteyim.Burda Ne Araba Önemli Nede Arabanın Garantisi.Karşısındaki İnsanı Enayi Yerine Koyma,Malın Irzına Geçme,Şahsa Edilen Hakaret Kural İhlali,Vs Vs Zaten Dava Açılacaksa Bunlardan Dolayı Açılır.Sabrın Sonu Selamettir.Bilinçli Adım Atılarak Çok Güzel Sonuçlar Ve Örnek Teşkil Edebilirisiniz.
Size herhangi bir araba falan vermeleri onlar için bu işten ucuz yırtmaları anlamına gelir,kurtuluşları olur.
Hiç bi teklifi kabul etmeden gerekli yerlere ulaşarak süründürün derim.
SULTANOGLU
03-03-2015, 20:59
duzenli olarak pasiflora veya benzer sakinlestiricimi kullaniyorsunuz ? sizin adiniza bn cinnet gecirdim burda
bugra_0101
03-03-2015, 21:02
bence Vw Almanyaya yollayın herşeyide yazın onlar haklarından gelirler :D
rahatsız
03-03-2015, 21:03
nasıl ayıp, ne kadar ahlaksız insanlarla dolu bir yer olduk ya. benim de ismini vermeyeceğim maslak sanayii de arabamın saglam parçasını calan hırsız özel servisler(cogunuzunda gittiği yerlerden birisi) gördüm. su an gittiğim adamlar üzerine alınmasınlar 2006/2007 senelerinden bahsediyorum. terbiyesizler her özel günde veritAbanından bize toplu mesaj atıyor, hayırlı bayramlar, iyi kandiller vs. utanmaz insanlar.
bence ahlaksızlığın üzerine git, terbiyesiz heriflere bak, hem dalga geçecekler, hem de bana küfür edecekler.
seni de ayrıca sakinliğin ve sağduyun için kutlarım, belli ki cidden tahammüllü bir insansın.
burda neler yazıyorlar, başka konularda görüyorum, "ya o adam hacı/hoca adamlar yapmazlar" vs, kardeşim önemli olan "iyi insan" olmak.
bir de yoluna cık diyenler oluyor, bence kısmen haklılar, bir sekilde terbiyesizliklerinin bi yaptırımı olmalı, özür diler ayağına mı kapanırlar, arabanı garantiden düzeltirler mi bilemiyorum.
"allahından bulsunlar" dememen lazım. hem para veriyorsun, hem de küfür yiyeceksin. öyle bir türk filmi yok.
kalipson
03-03-2015, 21:08
Kamera farz oldu desenize...
sinanbaysal
03-03-2015, 21:08
o kayitlar bende olucak arabayi sifirlatmayi birak altima golf r yi cektirirdim. Olay cok buyuk yapabileceklerini avukatla gorusup onlerine sun ve sonra senin onune sunabileceklerini izle..
sinanbaysal
03-03-2015, 21:10
Mehmet olayi sicagi sicagina coz isini gucunu birakip bu isle ugras gerekirse, yarin muhakkak bi avukatla gorus kardesim
AVUKAT AVUKAT AVUKAT !
Gidin danışın , elinizde ciddi anlamda belgeler var, servis girişi çıkışı imzaladığınız kağıt , video kaydı vs...
Kesinlikle Şuan için Videoyu yayınlamayın!
Dava açılacak ise burada ki konuyu sildirmede yarar var
Bence Direk Servise Herhangi Bir Tekliftede Bulunmayın Avukatınız Görüşsün , Aradan Çekilin, İşim Ciddiyetini Anladıklarında Geri Dönüş Yaparlar Bence
Yukarıda Fırsatçılık filan denilmiş ama ortada enayi yerine koyulma durumu var, eğer bunları yapmayı göz önüne alıyorlar ise sonuçunada katlanıcaklar ayrıca bir o şahısa dava açarsanız sözlü hakarettten dolayı , extra firmaya dava açılır bu tarz bi duruma izin verip bu şahsı çalıştırdığı için.
Dip not : Size sadece Özür dilemeyip Turbo verip + Garanti dışı ibaresini kaldırsaydı bize burada bunları konuşmaya gerek kalmıyacaktı
Hakkını araman lazım bence dostum kusura bakma ama sakinliğini koruma . Deli misin ? %100 haklısın bu davada.
Ablam avukatın olabilir hatta hiç sorun değil .
Phenomenal
03-03-2015, 21:19
bence o görüntüleri doğuş a götür o adamların tek tek işten çıkarıldığını görmek istiyorum yoksa görüntüleri internete veririm falan de
böyle şeymi olur arkadaş .erefsizler ya
Doğuş'a hatta Ferit Şahenk'e de yazsanız ne o servise, ne de o personele hiç bir yaptırım olmaz. Sadece sözlü uyarı alır oturur. Onlar servisinin, çalışanının arkasında durur.
Ben de daha bugün İstanbul'da ki vw yetkili servislerinden birine gittim, gözümün önünde müşteri aracı poloyla pati çeke çeke kaldırıp lifte yaklaşınca da el frenine asılıp durduran servis çalışanını gördükten sonra..
Şirket politikası hakkında pek yorum yapmak da istemiyorum ama sanırım iş başvurularında/eleman alımlarında referans ön plana çıkıyor.
Çok geçmiş olsun. Yaşadığınız şu sıkıntıları fazlasıyla tatmin edici bir yaptırımın olması dileğiyle.
Draniela
03-03-2015, 21:19
Hepsini okudum o kadar ayar oldum ki tarifi yok birde yaşasam neler olurdu kim bilir. Ben elimden geleni ardıma koymazdım. Her türlü rezil etmek için uğraşmalısın.
slowmotion
03-03-2015, 21:20
Kardesim gecmis olsun, talihsiz bir olay yasamissin. Adina uzuldum. Bana servisin adini özel mesaj atarsan oraya gitmeyelim. Musterisine kufreden servisle isimiz olmaz. Ayrica küçük araç kamerasi tavsiyesi olan mesaj atsin.
Phenomenal
03-03-2015, 21:22
ben okurken cıldırdım iyi sabır varmış ben orayı birbirine katardım gidip
kelalper
03-03-2015, 21:23
Mehmet başına talih kuşu konmuş büyük ikramiye çıkmış hala acaba gidip parayı alırsam başıma bişey gelir mi diye korkuyorsun.
Benzeri volvoda başıma geldi. 1 tane lastik karşılığında 4 tane 0 jant lastik aldım adamlardan 99 senesinde. Çırağan servis hep direndi en sonunda Volvo isveç ne yazdıysa ne dediyse arayıp 4 tane lastik ve jantınız hazır dediler. O zaman facebook sosyal medya falan da yoktu. Elinde çok iyi bir hazine var Golf R a falan vericeksen bana ver ben sana golf R ı veririm.
Tehdit etmeleride komik milyon dolarlık şirketi kötüleme kampanyası diye. La herşey onların elinde oluyor zaten sen bişey yapmamışsın ki kendi ipliklerini pazara çıkarmışlar. Sakın korkma üstüne yürü. Ferit Şahenk görse dibi düşer o servisi kapatır sana da sağlam bir tazminat öder düşünmeden. Ne kadar koparabiliyorsan yürü. Ama elinde golf r dan çok daha değerli bir kaynak var. Küçük düşünme. Servis sahibi servisi kapanmasın diye daha fazlasını verir. VW ile hiç uğraşma direk servisten yürü. Sonra Doğuş üzerinden yürürsün.
Geçmiş olsun, bende merakla takipteyim. incirlik yolundamı yoksa mersin yolundamı ? Çok merak ettim. Ona göre hangi servisse ailemin aracını oraya götürmeyim. Gereken neyse yap sonuna kadar..
geçmiş olsun ama doğru adımlarla bu konudan buyuk avantaj saglayabilir bir cok firmaya ders niteliğinde olayın ortaya cıkmasını saglayabilirsin.
arac kamerası da gercekten buyuk nimetmiş.
Video sosyal medyada yayılsa kıyamet kopar be dava açmanıza bile gerek kalmaz.
Ama ne olur ne olmaz video için bi avukata danışın. Yani sonuçta araba sizin mülkünüz ama belli olmaz bu işler böyle.
Bu arada videoyu da merak ettim gerçekten.
34btr1907
03-03-2015, 21:31
video ya ingilizce ve almanca alt yazı döşeyin,önce doğuşa olmadı almanya ya gönderin,talebin varsa bildir,yoksa ibreti alem için yayınla alt yazılı şekilde,butun dünya izlesin binlerce üyesi olan forumlar ve facebook sayfaları var,öyle bır yayılırkı keşke 2 araba verseydik derler,avukatlık durum yok bana göre,audi reklam yaparken bmw yi itin götüne sokmasını biliyor,ortada müşteri memnuniyetsizliği var sen kumpas kurup iş yapmamışsın çenelerini tutup ınsan gıbı davransalarmıs kimsenin başı agrımayacakmış durum bu kadar basit,tv kanallarına sen verme onlar zaten sosyal medyadan alırlar.bana yolla 30k kişilik face syfamda açılışı yaparım gelsinler mahkemeye versınler beni milyar dolarlık şirketmiş maş muş yaw he he
valla bu durum benim başıma gelicek arabamın bakımlarını değil bedava.her yeni kasa geldiğinde bedava değiştirirdim onlardan. sakinliğine hayran kaldım.
turbo&quattro
03-03-2015, 21:37
Videoya hem ingilizce hemde almanca tercume ekleyip Dogus oto ile hic gorusmeden Almanyaya yollardim.
Bu kamerada aracın içide gözüküyor mu konuyu okudum ama buraya gelene kadar unuttum :)
Yani aracı sürenlerin yüzü gözüküyomu o serviste çalıştığı kanıtlanabiliyomu.
Eğer kanıtlanıyosa onların açtığı davaların ak hiç bişey yapamazlar her türlü haksızlar sen her türlü haklısın hakkını sonuna kadar ara bence
ahmet_xy
03-03-2015, 21:39
bu olay almanya, ingiltere veya abd gibi ülkelerde yaşansaydı, bu servisin bayilik sözleşmesini iptal ederlerdi ve yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırlardı.
Slipshod
03-03-2015, 21:41
geçmiş olsun. bugün haberlerde gördüm adalet bakanlığı arabuluculuk sistemi gibi bir düzen varmış yani mahkemelerdeki yükü azaltmak için tarafların kendi arasında uzlaşmalarını sağlatan bir düzen varmış avukatlat eşliğinde. orda isteklerinizi dile getirirsiniz. yardır yani kısaca :D
oabayram
03-03-2015, 21:43
Bu olay tum turkiye capinda yayilirsa servis kaziklamalarinin sonu gelecegini dusunuyorum
he evet yukarda arkadasta demış. dava acılacaksa burdakı konuyu gecıcı olarak sıldırın sonucta sız sadece danışmak ıcın actınız konuyu ama klima davasında başıma geldiği için bende arkadaşa katılıyorum. şirketi karalamaya yönelik hareketten size karşı bir durum oluşmaması için konunun silinmesi iyi olur.cunku bende karsı tarafın avukatı cıktıları almıştı :D ama kendimi savundum başkalarıda mağdur olmasın dedim dava açılmadı falan filan ama riske girmeyin siz. avukat ile en güzel şekilde sömürün.
Hocam basina talih kusu konmus sen elinin tersiyle itiyosun oncelikle size karsi ne dava acicakmis bu milyon dolarlik sirket efendim biz musterimize küfür ettik arabasimin anasini aglattik kandirdik dolandirdirdolandirdik oda kayit etmis guler gecerim :D sadece seni sindirmek istemisler. yapman gereken kan alman istedigin arabayi git sec altina cek sen dogusada yollasan bise olmicak çünku it itin ayagina basmaz ;) videoyu ingilizce almanca alt yazili guzelce cevittir yeminli bu isi yapanlar var sonra avukat araciligiyla su arabayi istiyorum de noktayi koy ancak zaman kaybetme çünkü ne kadar zaman gecerse zararina adamlar der yenimi akli basina gelmis bu zamana kadar nerdeydin diye düşürürler davani bana kalsa hemen ise koyulmalisin bu Firsat sittin sene gelmez unutma
Çok geçmiş olsun gerçekten cok can sıkıcı
koray ozan
03-03-2015, 22:04
Daha iyi işçilik için servise aracınızı bırakın, fazladan para verin sonuç küfür edilsin. Diyecek bişey bulamıyorum...
deeperblack
03-03-2015, 22:14
Büyük konuşmiyim ama servisin elinden yetkisi alınana kadar işi zorlarım. Servis iç yapısını da bilen biri olarak söylüyorum o servis müdürü işini adam gibi yapabilen biri olsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmazdı. Tekrar geçmiş olsun. Buarada başvuruyu kesinlikle almanyaya yapın. Burada tutacakları avukatların sizi caydırma çabası yerine almanlar çözüm üretecektir.
Mehmetmert
03-03-2015, 22:14
Zaten konuyu ozellikle x yetkili servise diye actim,lakin dikkat ederseniz x Yetkili servisine ve vw markasina ben kotu soz etmiyorum :) Bana kotu soz eden kendi yetkilendirdikleri servis...
Bu konuda biraz sessiz kaliyordum(aileye yansitmamak adina) lakin olaylar buyuyecegi icin artik yansitmam gerekiyor.Sirket avukatlariyla gorustukten sonra nokta koymak gerekiyor.Gelismeleri burdan bildirecehim arkadaslar size :)
mstfcn28
03-03-2015, 22:17
Kardeşim çok geçmiş olsun sabırlı davranman güzel olmuş gelişmeleri bekliyorum.
Umarım herkese örnek teşkil eder güzel bir ders olur.
Bizde kamera yok bizim arkamızdan neler diyorlar Allah bilir :D
onlardan bi araba almadan bu işin peşini bırakma :D
rahatsız
03-03-2015, 22:18
x yazmışsın ama, " yetkili servis kötüleyerek, marka değerini düşürmek" gibi bir yerden acık yakalayabilirler. videoyu sakın paylaşma şimdilik. inşallah gönlünü alırlar.
Elindeki belgelerle gtlerinden kan alman lazım, hakettiklerini ver onlara :)
canını sıkma dert etme,keyfine bak şu saatten sonra
Mehmetmert
03-03-2015, 22:28
x yazmışsın ama, " yetkili servis kötüleyerek, marka değerini düşürmek" gibi bir yerden acık yakalayabilirler. videoyu sakın paylaşma şimdilik. inşallah gönlünü alırlar.
Iste arkadaslar su mesaj herseyi ozetliyor,burdan tutuyorlar iste...
Sizce x markasi olarak duzeltelimmi?
Iste arkadaslar su mesaj herseyi ozetliyor,burdan tutuyorlar iste...
Sizce x markasi olarak duzeltelimmi?
İyi de durduk yere *** atmıyorsun ki her şey ortada, ne diyebilirler ki?
Elinizdeki vidoe ile bir yaptirimda bulunmak isterseniz haksiz duruma düşersiniz .Araç ici kamera koymak yasak bir uygulama mi ki ?Yok hayir ise bunu paylaşmakda bir sikinti yok (youtube da envayi çeşiti var)Hayatin boyunca vw binmeyecegine görede .Ibretlik olmasi gerekir diye düşünüyorum .Dokuz sayfayi 80 kisi goruntuluyorsa, videoyu kaç milyon kere izlenir .Gerisi hep teferruat.
Kötüye kötü demek marka kötülemek olmasa gerek :)
Bayideki en beğendiğin. 3 arabayı da iste
Eğer Yokuş yaparlar ise YouTube. De unlu olma fırsatını yakaladınız Hayırlısı olsun dersin :)
Hemen dışlı bir avukat bulup eşinize dostunuz anne baba kim varsa Sıfır araba bedava Bakım. Gibi işlemlere başlayın :D
Bu arada cok gecmis olsun cok kotu bir olay şahsınız adına
Ya bu doğuşta öyle bir lanet var ki çözemedim.Hadi araçları iyi diye millet sıfır alıyor da servisten dolayı millet neler çekti.Halen daha aynı tas aynı hamam..DSG yüzünden alanların anası bellendi,bi kavrama için kaç yüz kişi mahkemelik oldu.Şanzıman kusurlu olmasına rağmen üste çıktılar..Ulan çankaya doğuşta araç sahibinden habersiz motor rektefiyeye gitti.Mahkemelik olundu, şerefsizler adamdan birde otopark parası istediler..KM'si düşük olan araçların filtresini bile değişmediklerini çok yakın çevremden öğrendim..Ama halk hala bu itlere para kazandırıyo dsg diye ekstra 1 araba parası daha fazladan para veriyo..Valla zoruma gidiyo artık bu ipneler.
Servis adamın arabasının anasını bellemiş, çalışanların etmedikleri küfür kalmamış biz hala başlığı nasıl yazsakta açık vermesek derdindeyiz..Sokarlar böyle adaletede sistemede..
m,lyardolarlık davayı kime açıyolarmış ya :D:D son çırpınma yolları , daha dogrusu servısı kurtarma yolları derım ben. en temızı Almanyaya dırek haber vermek. servıs bu sekılde tehdıt ettı dıyebılırsınız hatta. tabı bır suru secenek var sakın sakın oturup egrısıne dogrusuna dusunmek gerek..
Oncelikle cok gecmis olsun. Arac ici kamerasi yuzunden dava acsalarda kazanicaklarini sanmam. Goz korkutmuslar. Once dogusun basinda olan yetkili birisiyle gorusun. Terslerlerse almanyaya bildirin, oda olmadi verin medyaya gitsin. Isminide ifsa edin sonra kendileri dusunsunler...
34btr1907
03-03-2015, 22:53
yetkili servis bana hakaret ve kufur ettı , arabanında canına okudu ...
konuyu açan arkadas hakaret etmedi şikayet etti,madurum dedi ne yapıcam bılmıyorum dedi,
ne gıbı bır marka kötuleme var ortada anlamadım,
ben xx şirketıyım gelıyor adam yuzune karsı sovuyorum hakaret edıyorum adam da kameraya cekıyor ben soverken ve benı sıkayet edıyor sosyal ortamda bu xx şirketı bakın bana neler yaptı neler dedı , bende dıyorum kı sus lan çok konusma o kayıtlar yalan ! benım markamı kotuledı bu adam dava acacam surundurecem, :D komık degılmı yaw
tek yapmanız gereken tecrübeli bir avukat ile gidebileceğiniz yere kadar gitmeniz olacaktır.
görüntüleri sosyal platformlarda paylaşmak yapacağınız en son hamle olmalıdır.
geçmiş olsun.
Bence işi maddi bir karşılıkla çözecekmiş gibi yaklaşma. Öyle tavsiyeler gelmiş ona istinaden söylüyorum. Ki karşı taraf bu haltları yiyip yiyip insanları böyle yöntemlerle susturmaya çalışmasın.
Ki şahsen böyle davranan bir servis bana bedava bakım hediye etse de gitmem oraya.
Sabrına ve sakinliğine helal olsun. İnşallah en iyi şekilde çözersin durumu
34btr1907
03-03-2015, 22:56
ekşi sözlüktekileir idamla yargılamaları lazım marka kötüleme konusunda ozamn
Mehmetmert
03-03-2015, 22:58
Ben markayi kotulemiyorum fakat durum dedigim gibi sizinle paylasmak istedim sadece :)
Belki konu hakkinda yapacaklari marka imajini zedeleme degil,marka imajini yukseltmeye gidebilir :) Bu tamamen vwnin elinde
Onurkk06
03-03-2015, 23:00
Şirket aracı ww golf 1.2 tsi var Sözde yağ eksiltme sorunu bitmişti arabayı her bin kmde bi servise götürüyoruz şirket aracına bile binemiyoruz wv böyle devam ederse çok müşteri kaybedecek
evolution_9
03-03-2015, 23:01
şerefsizler müşteriye yardımcı olacağına resmen tuzak kuruyo bide üstüne küfür ediyor. geri zekalı herif sanki kendi cebndenmi çıkacask onun parası üstelik çalıştığın yer para kazanacak memlekette o.ç uumu yok
pezevenklere bak ya kime güvenicez arkadaş adam arkamizdan sövücekse sorunlarımızı anlatamıcaksak kime güvencez işin iyice boku çıktı yemin ederim. Kardeşim gitmesi gereken yere kadar git elinden geleni de ardına koyma ders ver. Kamera takmak artık şart oldu arabalara.
Sadece wv ye has bir şey değil ki.
Tanıdığım birisinde 2000 model şahini var.Çok titiz birisi. Ustaya yağ bakımı için bırakıyor. Kendi ağzından : Dükkandan çıktım nasıl patinaj sesi geliyor. Bir ileri bi geri. İçeri girdim baktım benim araba.Ustayı çağırdım. Benimle beraber mi kazandınız .. çocuğu deyip arabayı aldım diyor.'' bu olay ivedikte olmuş.
Sanayide de ne olursa olsun araç bırakmamalıyız. Hemen hemen hiç birisi acımıyor arabalarımıza.
Mehmetmert
03-03-2015, 23:10
Arkadaslar konuyu silmemiz gerekebilir malesef , x firmasida yazmaliydim malesef yanlis olmus :(
Bilmiyorum ya cidden cok sacma bir hal aldi olay,hem kufur yiyoruz hemde bir yere birsey yazamiyoruz.
Çok geçmiş olsun, hemen bir kamera alip aracıma takacağım,
bundan sonra kamerasız otoparka bile bırakmam, Allah belalarını versin, sizin adınıza eniyi şekilde sonuçlanır umarım...
ibratice
03-03-2015, 23:27
sizin yaptığınızda yasal değil insanları bu şekilde gizli çekim yapamassınız
Absyrtos
03-03-2015, 23:31
İsteyerek gizli çekim olmadığı için bu çekimden hiçbir türlü suçlu çıkmaz.
Grimlord
03-03-2015, 23:33
gizli çekim için değil o kamera,tamamen güvenlik amaçlı,ayrıca bakın nasıl dökülmüş servistekilerin pislikleri
onursumer
03-03-2015, 23:39
Gizli cekim yokki arac ici guvenlik kamerasina spontane takilan goruntuler
Kardeşim geçmiş olsun aykanda böyle olay olacağı aklımın ucundan geçmezdi. 09 model aracımı iyi niyet garantisinden 2014 dsg taktırdım ücret ödemeden çok güzel ilgilendiler özellikle alican usta ilgilenmişti. Terbiyesizlik yapılmış hakkını hukuki yoldan ara maddi manevi tazminat davanı aç her türlü kazanırsın. Özel servis değil orası yetkili servis ve sen garanti kapsamında olan aracını yetkili servise götürmüşsün yani ne taraftan bakarsan bak her türlü haklısın. Kamera olayındada senin dediğin gibi senin mülkünde saklı gizli olmayan bir olay. Geçmiş olsun üzüldüm aykanda böyle bir olay olduğuna.
speed_blue
03-03-2015, 23:49
paylaşın hemen daha duruyormusunuz aşşagılık şerefsizler sonunda elimize düştünüzzzz :)))
onn_dear
03-03-2015, 23:52
bence servisle hiç bir olay çözülemez. Yakın bir arkadaşım doğuş otodan sıfır leon aldı. araç 45 km.de iken allahtan ki park esnasında ön sol rot başı dağıldı, araç yürümesi, sol ön teker kitledi.(Yüksek hızda kitleseydi çok büyük kaza ile sonuçlanabilirdi) Neyse servise çekildi araç, garantiden değişelim komple jant lastik, aks, körükler vs. Arkadaşım kabul etmedi, sıfır araç istedi. Talebinizi aldık yurt dışına yazacağız onay gelirse sıfırını verebiliriz dediler. Bir kaç gün sonra arayıp; onay gelmedi, sadece garantiden gerekli tüm parçaları değiştireceğiz, ilk bakımınızda hediye dediler. Arkadaşım kabul etmedi ve direk ispanyaya yetkililere mail gönderdi. Meğerse adamların bu olaydan haberi dahi yokmuş. Hemen ispanya doğuşu arıyor, siz bizden habersiz nasıl iş yaparsınız diye. Ortalık karışıyor, arkadaşımı arıyorlar, özürler, ricalar havada uçuyor. Eşek gibi sıfırını verdiler, istedikleri plakasını çıkardılar, depoyu fullediler öyle teslim ettiler. Yani bu adamlarla uğraşmayın, direk yurtdışına iletin olayı, gereken yapılır mutlaka.
speed_blue
03-03-2015, 23:52
arkadaş magdur olmuş siz gizli çekimden bahsediyorsunuz, ayrıca gizli çekim filan yok araç kameraları yasal degil diye bir kanunda yok
freelife
04-03-2015, 00:07
Bence doğuşla değil o servisle halledebilirsin karşılığında birşey istiyorsan, sosyal medyada bu yayılırsa doğuş o servise yaptırım uygular ve müşteri memnuniyeti bizim için önemli diye bunun reklamını yapabilir, buda onlar için güzel reklama dönüşür .
Valla çok sabırlıymışsınız
aybarsdnr
04-03-2015, 00:13
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Herkes aşağı yukarı aynı şeyleri söylemiş ancak ben de fikir olarak şunu düşündüm: Bir kere öncelikle gerçekten bu işle ilgilenecek bir avukatınız olmalı ki anladığım kadarıyla şirket avukatınız varmış. Bana mantıklı gelen önce servisle, avukat aracılığı ile bir pazarlık vs. her neyse oturup konuşulmalı. Talepleriniz yerine getirilmiyorsa, kesinlikle doğuşu araya sokmadan bu durumu Almanya ile paylaşmanız. Doğuşu araya sokmanız demek, süreyi uzatmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Ufak tefek şeylerle gözünüzü boyar doğuş en fazla.
geçmiş olsun.eğer imkanınız varsa servisi kapattırma noktasına kadar gidin.
Kartal Doğuş'a güncelleme için gitmiştim, beklerken bir tanesi o daracık yerde A7'yle dip gaz kalktı 2 dakika sonra da benim arabayı almaya geldi. Başkasını istedim, bir tavırlar bir tripler "niye ona vermiyormuşum arabayı" sonra kim bilir ne dedi ne yaptı arkamdan. Sabırlı davranmanızın karşılığını umarım alırsınız ve hiç beklemeden iyi bir avukatla işlemlere başlayın. Önceden "hakaret" ve "güveni kötüye kullanma" söylenmiş zaten. Ayrıca makas attıkları ve kırmızıda geçtikleri de videoda var sanırım. Kırmızı da geçmenin dışında Karayolları Trafik Yönetmeliği m. 145/E "Özel amaçlarla keyfi veya kasıtlı davranışlarda bulunmak suretiyle yaya veya araç trafiğinin seyir emniyetini ihlal etmek veya tehlikeye düşürme" vb. bir çok şeyden üstlerine gidilebilir. Görüntüleri iyi bir avukata danışmadan hiçbir yerde, kimseyle paylaşmayın. TCK dokuzuncu bölümü inceleyin isterseniz fikir vermesi açısından. (m.133) Umarım yapanların yanına kalmaz ve sadece o kişi değil, serviste bu sorumsuzluğunun cezasını çeker.
Arkadaslar konuyu silmemiz gerekebilir malesef , x firmasida yazmaliydim malesef yanlis olmus :(
Bilmiyorum ya cidden cok sacma bir hal aldi olay,hem kufur yiyoruz hemde bir yere birsey yazamiyoruz.
Olay aleyhine gelişmeye başlayabilir. Sözkonusu olan doğuş oto ve bazı sebeplerden dolayı eli tahmin edemeyeceğin kadar güçlü. Eğerki bir şekilde aleyhine gelişmeye başlarsa videoyu ingilizce ve almanca çevirileriyle vw ag'ye bildir ve tüm sosyal medyayı olabildiğince aktif bir şekilde kullan ve videoları paylaş. Bu durum vw merkezince affedilmeyecek bir durum. Gizli bir kayıt sözkonusu değil. Araç kamerasına takılmış bi kayıt sözkonusu. Aracın dışına küçük bi şekilde araç kamerası olduğunu belirten sticker yapıştır. Aracın stickerlarında gözüktüğü resimlerini çek.
vallahi iyi sabır varmış nekadar acil işim olursa olsun uyku uyumadan kapısından yatar yedirirdim o kamerayı o elemana. yada takip edip dısarda biyerde. akabinde almanya ve tr diye giderdim.
.::EmrE::.
04-03-2015, 01:13
Hangi servis bu biz de bilip ona göre götürelim?
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun... Okuduğum kadarıyla fazla nazik ve iyi davranmışsın bunun 10 da 1 i durumlar için servisin altını üstüne getiren arkadaşlarım var. Kendim bizzat 2 günlük aracın farları su alıyor diye servisin kapısının önüne aracı yatay parkedip anahtarı alıp gitmiştim... O kadar dan dun eden adamlar sonra garantiden değişmek zorunda kaldılar...
Demem o ki, onların da sizi bundan sonra kayıt altına alacağını varsayarak, ona göre zekice davranıp laflarınızı seçip, elinizden geleni ardınıza koymayın. Gerekirse dava açmaktan da çekinmeyin... Araç içi kamera için kimse size karışamaz... Geri görüş kamerası olsaydı ona da mı laf edeceklerdi? Park asistanı gibi bir donanım olabilir bu... Kim karışır? Üstelik kamera sabitse hareket yoksa bu sizi haklı çıkarır... Bundan çekinmeyin bence... Ortada yüz kızartıcı bir olay var.
Yerinizde olsam on kere dava açmıştım. Kamera kayıtları var belge imza var her şey ortada... En kötüsünden bi 10 bin lira maddi manevi tazminat alırdım... Bunu kesinlikle düşünmelisiniz... Yanlarına bırakmayın bu haksızlığı ve terbiyesizliği... Eğer geri çekilirseniz bundan sonra daha çok güven gelecek ve belki yarın burdan da birileri gidecek oraya, aynı davranışlara biz maruz kalıcaz... Tekrar geçmiş olsun...
doğusa ayrı adama ayrı servise ayrı dava acsan yeridir
Yiğit G.
04-03-2015, 01:20
forumdakilere güvenim sonsuz baska forum olsa bunca zaman videoyu paylaşmadıgınız için "cool stroy bro" derdim.Lütfen videoyu paylaşın.Paylaşın ki başkalarıda aynı şekilde magdur olmasın...
Yorumları tekrar okudum @onn_dear arkadaşım güzel bir örnek vermiş, bir süre orda bulunduğum için diyorum, bizdekilerde gerçekten her türlü oyun var, yurtdışında bu ayaklar yemiyor... Siz bizzat avukatınızla üst mercilerle iletişime geçin. Servis sizin muhatabınız değil. Görüntüleri ve ismi de kesinlikle avukatınızla konuşmadan paylaşmayın! Haklı tarafınızı egale etmeyin...
Çok geçmiş olsun. Ben olsam direk avukata başvurup işin sonuna kadar giderdim. Yenilir yutulur cinsten bir şey değil çünkü nereden tutsan elinde kalıyor. Maşallah peygamber sabrı varmış bu arada sizde de.
Bu arada araç kamerasını çok beğendim, linki vs var mıdır?
Boldenon
04-03-2015, 01:55
Kardeşim cinnet geçirirdim. Evliya sabrı varmış sende. Sonuna kadar git. O kameranın amacı belli. Araç senin öz malın. Ne teklif gelirse gelsin davanı aç ve doğuşla falan uğraşma, direk alamanyayla iletişim kur. %100 haklısın.
arkadaş magdur olmuş siz gizli çekimden bahsediyorsunuz, ayrıca gizli çekim filan yok araç kameraları yasal degil diye bir kanunda yok
tck 135 de ''kişisel verilerin kaydı'' ile ilgili nasıl suçun nasıl oluştuğu yazılmış.
kardeşim sen araca koyduğun kamera ile birinin özel yaşantısını ,cinsel hayat, sağlık durumu ,siyasi-felsefi-dini görüşlerini kaydetti isen bu suç oluşur.
daha önce üniversite yıllarında CMUK dersinde buna '' ders anlatan hocanın 'ders notu kaydı amacı ile de olsa ' ses kaydı yapılamayacağı , ses kaydı yapmak istenirse hocadan izin alınması gerektiği , hatta iş ilerlerse hocanın şikayet etmesi üzerine ; bizim yaptığımz ses kaydı nın suç unsuru oluşturabileceğini duymuştum.
yani eğer senin koyduğun kameradan sana ; biz de seni şikayet ederiz derlerse ,baş parmağını ,işaret ve orta parmağının arasına sokarak ''nah'' diyebilirsin. çnkü şikayetin esas alınması için önce suçun oluşması gerekir. ve sen suç ilşememişsin.
2009 yılında çorumda bi adam sıfır aldığı insignia sına tüp taktırmış,araç beyin yakınca aracın üzerine kartonlarla yazı yazmş ve servis sıfır araç vermek zorunda kalmıştı.
insignia nın o yıllara ait cama yazdığı yazıların fotoğrafını ekliyorum. umarım yardımcı oldum.
http://i61.tinypic.com/v3kn45.jpg
http://i60.tinypic.com/sghnww.jpg
http://i57.tinypic.com/287ixlg.jpg
Mehmetmert
05-03-2015, 00:35
X yetkili servisi olarak duzeltilmesi iyi oldu arkadaslar :)
Sonucta ortada yasal olaral kesinlesen birsey olmadigi icin x dememiz daha uygun
Hepinize tesekkur ederim,dahada sakin olup yanlis adim atmamak gerekiyor :)
Gelismeleri yazacagim ilerleyen gunlereki
Merakla ve güzel sonuçlar hevesiyle beklemedeyiz..
Ultraleggera
05-03-2015, 03:21
2007 senesinde arabayı yetkili servise bakıma bırakmıştım sıfır die 10.000 de araba p.ç ler kaputu yağlı bezle silmişler komple ırzına geçmişlerdi o gün bu gündür elimden geldiğince kendim yaparım dışardan alıp bakımlarını. Geçmiş olsun kardeşim bu arada..
HondatugraL
05-03-2015, 03:54
Amerikadaydı sanırım mc donalds tan chıcken menu alan bırının tavugundan kemık çıkıyor adamın dişi kırılıyor. Mc.' e durumdan bahsedıp dava açıyor mc. de davayı geri çekmesı halınde ömür boyu sınırsız yemek yeme hakkı sunuyor adamda davasını geri çekiyor. O yuzden ilk sayfada Orhan abiminde dediği gibi kullanmasını bilirsen köpek edersin adamları. Bence doğuşla görüş baktın olmuyor ozaman kozlarını oyna ;)
academian97
05-03-2015, 06:26
Olmuş bitmiş gerçi ama madem böyle bir kayıt var, yanında bi arkadaş ile ertesi gün tekrar gidilir, turbodan gelen ses arttı vs, size yaptıracam(!) bahanesiyle aynı elemanla denemeye, yolda aracın sesine gidişine bakalım diye çıkılır, yolda daha evvel bizi bekleyen arkadaşlara rastlanınca yanlarında durulur, bu arada video akla gelir, arkadaşlarla beraber elemana video seyrettirilir, haliyle betinin-benzinin attığı görülür, "Müslüm denen hıyar varmış" travması yaşayan elemana ne yapacağınız size kalmış ama ten rengi pembeleşip mora çalmaya yüz tutmak üzereyken kıvamında bırakılır...
https://www.youtube.com/watch?v=rQSp6wkhhzg
ne kadar aşağılık adamlarmış cidden çok sinirlendim.
analarından emdikleri sütü burunlarından getirmek lazım.
academian97
05-03-2015, 06:40
Edit yapılmadığı için buradan belirtiyim, yukarıdaki anlattığım olay ve video tamamen esprisinedir, bu misalin bir benzeri daha evvel yapılmış, olumlu sonuç alınmıştır, ancak adli yönden sakıncaları vardır, siz sabırlı davranıp bir "insana" yakışır şekilde davranmışsınız, helal olsun her yiğidin harcı değil bu devirde sabır eylemek. Şimdi insan olmayan mahlukatlar düşünsün bakalım.
Arkadaşların da dediği gibi konusunda daha evvel tecrübesi olan bir/birden fazla avukata danışmakta, fikir almakta, yol haritası belirlemekte fayda vardır. Geçmiş olsun.
Amerikadaydı sanırım mc donalds tan chıcken menu alan bırının tavugundan kemık çıkıyor adamın dişi kırılıyor. Mc.' e durumdan bahsedıp dava açıyor mc. de davayı geri çekmesı halınde ömür boyu sınırsız yemek yeme hakkı sunuyor adamda davasını geri çekiyor. O yuzden ilk sayfada Orhan abiminde dediği gibi kullanmasını bilirsen köpek edersin adamları. Bence doğuşla görüş baktın olmuyor ozaman kozlarını oyna ;)
Amerika degil Turkiye'den bahsediyoruz, zor o isler.
Umarim yaptiklarinin cezasini cekerler tabi temennim.
HondatugraL
05-03-2015, 07:07
Amerika degil Turkiye'den bahsediyoruz, zor o isler.
Umarim yaptiklarinin cezasini cekerler tabi temennim.
Abi firma heryerde aynı firma vw konuyla ilgilenir ama doğuş napar orasını bilemeyiz.
kelalper
05-03-2015, 07:08
bu arada mehmet sana demişler ya kumpas kuruosunuz kamera ile. Kumpasın alasını formen sana kurmuş esasında ve kamerada kayıtlı. O nedenle hiç geri adım atma. O formen firmayı temsil ediyor. Maddi manevi tazminat davası açsan kazanırsın. Ama açma direk bayiinin boğazına çök.
Bu nasıl iş arkadaş. Birde adam haksız çıkarsa vay halimize..
Bi insan neden müşterisine kumpas kurup kandırmaya çalışır ki o da ayrı bi mevzu.
Day Walker
05-03-2015, 08:05
Ben konuyu yeni gördüm ve yeni okuyorum.
Uzun yıllar serviste çalıştım ve hala servislerle içli dışlıyım. Elinde acayip büyük bir koz var ilk başta servisi zaten bi kere distrübütöre şikayet etmen gerek.
Ondan sonra servisten ne istiyosun. Ömür boyu bedava bakım. Yeni araba vs. ne istersen alırsın ama hukuki yollara gidemezsin.
Hukuki yollara başvuracam dersen o sana küfreden personel o firmanın personeli olduğu ve firmayı temsil ettiği için sana firma küfür etmiş gibi bişey oluyo. Onda da tazminat hakkın var.
Senin yerinde olsam onları öyle bi öperim ki yeni arabayı bırak bi daha ömür boyu bakıma püsüre para bile vermem.
SekoLive
05-03-2015, 08:06
şuan konuyu bidaha sakin kafa okudumda, sadece özür dileyebilirim diyen müdüründe suçu cok büyük. bu iş onada patlar.
Day Walker
05-03-2015, 08:16
şuan konuyu bidaha sakin kafa okudumda, sadece özür dileyebilirim diyen müdüründe suçu cok büyük. bu iş onada patlar.
Serkan öyle böyle bişey değil walla bak. Bu iş çok adamı yakar konu sahibi arkadaşıda ihya eder. Hatta servisi geçtim distrübütöre iyi bir avukatla sağlam bassın evi
arabayı yeniden yapar ö derece diyorum.
Ben de başka bir marka yetkili satıcısındayım , düşünüyorum bizim başımıza böyle bir olay gelse ne olur diye de büyük sıkıntı hakikaten.
Özür dilemekten başka birşey yapamıyorum denmezdi en azından. Onlar şu an büyük stres ve baskı altında olmalılar.
SekoLive
05-03-2015, 08:19
Serkan öyle böyle bişey değil walla bak. Bu iş çok adamı yakar konu sahibi arkadaşıda ihya eder. Hatta servisi geçtim distrübütöre iyi bir avukatla sağlam bassın evi
arabayı yeniden yapar ö derece diyorum.
aynı düsüncelerdeyim abi, boya atmasından arabayı alıp sıfır parasını iade ettiklerini bilirim bu firmanın. eğer sağlam olursa arkadaş avukatıyla olayın üstüne gidişiyle bencede gördüğü maddi manevi zararı fazlasıyla telafi ettirir. belki tr ile cozemez ama almanya işe girdiğinde bu iş kesinlikle bir çözüme bağlanır
bu arada gizli cekim yapmışssınz sizinkide suç diyen arakdaş formen mi diye merak etmedim değil :)
Day Walker
05-03-2015, 08:25
aynı düsüncelerdeyim abi, boya atmasından arabayı alıp sıfır parasını iade ettiklerini bilirim bu firmanın. eğer sağlam olursa arkadaş avukatıyla olayın üstüne gidişiyle bencede gördüğü maddi manevi zararı fazlasıyla telafi ettirir. belki tr ile cozemez ama almanya işe girdiğinde bu iş kesinlikle bir çözüme bağlanır
bu arada gizli cekim yapmışssınz sizinkide suç diyen arakdaş formen mi diye merak etmedim değil :)
Onu diyen adamın alnını karışlarım ben. Bana sormuşmu arabamla gazlarken saçma sapan hareketler yaparken, bana küfür ederken hiç düşünmüş mü bunları.
Bence gitsin sağlam bi avukatla otursun patronun karşısına araba ev yat kat başlasın istemeye.
Arabanın sagına soluna cctv yaz içine filan sen uyarını yapmış olurssun arabanı bile sıfırlarsın, sonrada görüntüleri kanal sahibi rakip firmalara ver yayınlansın.
wiesmann
05-03-2015, 08:27
Ben konuyu yeni gördüm ve yeni okuyorum.
Uzun yıllar serviste çalıştım ve hala servislerle içli dışlıyım. Elinde acayip büyük bir koz var ilk başta servisi zaten bi kere distrübütöre şikayet etmen gerek.
Ondan sonra servisten ne istiyosun. Ömür boyu bedava bakım. Yeni araba vs. ne istersen alırsın ama hukuki yollara gidemezsin.
Hukuki yollara başvuracam dersen o sana küfreden personel o firmanın personeli olduğu ve firmayı temsil ettiği için sana firma küfür etmiş gibi bişey oluyo. Onda da tazminat hakkın var.
Senin yerinde olsam onları öyle bi öperim ki yeni arabayı bırak bi daha ömür boyu bakıma püsüre para bile vermem.
+1905
distribütöre kesin gitmelisin bence de hatta Almanya' ya kadar bilgilendirir süründürürüm.
ilker AKTAŞ
05-03-2015, 08:29
biçok yetkili serviste çalışan arkadaşlarım var ve hepsinde bu senaryo dönüyor arabamı hayatta yetkili servise bırakıp gitmem yemişim servisini hepsi dolandırıcı pislik adamlar eğer zora koşarsanız her türlü karlı çıkarsınız video var elinizde her mercide hakkınızı savunun doğuşa yada direk almanyaya ulaşmanız halinde size neler teklif ediceklerine çok şaşarsınız mutlaka en azından doğuşa bi mail atın en basitinden arkadaşım toyota aurisle 6.vitesten 4 yerine 2ye çekip 15.000tl lik masraf çıkartmıstı ve servise gidip bu ne biçim araba o kadar para verdim motorundan değişik sesler geliyo mahkemeye vericem sizi demişti ve bütün parçalar garantiden değişti artı bir yıl ücretsiz bakım ve detaylı temizlik vermişlerdi
kelalper
05-03-2015, 08:31
ben servis müdürünün işi en düşük hasarlı nasıl geçiştirdiğini anlayabiliyorum. En azından şunu yapabilirdi. Mehmetin yanında adamı çağırırdı. Hem özür diletirdi hem de muhasebeye uğra buradan çıkışta diyebilirdi. Ama düşünmüştür. Yaaaaw bunlar bu konunun üzerine gitmez. Göz korkutuyor elemanı atsam yerine adam nereden bulacam. Tazminatı şu kadar patrona nasıl açıklayacam. Ben özür diliim de yollim belki üstünde durmazlar diye yaklaşmış belli ki.
Bir sürü forumda olay konuşuluyor ve hala doğuştan bir hamle gelmemesi daha da trajikomik. Adamların üst düzey çalışanlarının otomobil dünyasını bu kadar uzaktan takip ediyor olması harbiden çok düşündürücü. Şu olay Almanya da olsun ve bir forumda yayınlansın. Dakikasına ararlar.
SekoLive
05-03-2015, 08:34
arkadaşım toyota aurisle 6.vitesten 4 yerine 2ye çekip 15.000tl lik masraf çıkartmıstı ve servise gidip bu ne biçim araba o kadar para verdim motorundan değişik sesler geliyo mahkemeye vericem sizi demişti ve bütün parçalar garantiden değişti artı bir yıl ücretsiz bakım ve detaylı temizlik vermişlerdi
arkadaşının bu hamlesini doğuş duysa iş teklif eder ona...
onunda yaptıgı iş değilmiş toyotanın iyiliği bi yana arkadaşının kötü niyetliliği konudaki formen kıvamında.
burakgunay
05-03-2015, 08:44
Kardeşim hemşehrim bence bu konuda diger herkesin söyledikeri doğru ama benim ekleyeceğim tek şey var. Bundan sonra doğuşla yüzyüze ya da telefonda yaptığın bütün görüşmeleri kayıt altına al. Ve bunu belirt. Evet videodasınız arabama bunları bunları yaptınız bana küfürler ettiniz ne düşünüyosunuz vs gibi gıcık et adamları. Eşşekler gibi alttan alıp efendi davranmak zorundalar. Sinirleriyle oyna milletin. Ama bunla yetinme, bu mahkemeyi başlatana kadar onlara sadece köpek çekme faslı olsun. Ve elinde delil var, kesinlikle avukatla beraber hareket et.
Diğer yorumları okumadan ilk msj ile direk araç kamerası almalıyım dedim :)
Şimdi yorumları okuyorum kimsenin günahını almiyim ama ortada görüntü yok, firma bilgisi yok dava yok, burası çözüm merkezi değil araç içi kam. ap açık ortada ızgara içinde gizli olsa sorun olurdu.
Kamera satanlar için güzel başlık, böyle bir durum için beklemeden dava açmak gerekir.
VhpCupra
05-03-2015, 08:53
Elinizde çok büyük bir koz var, milli piyango gibi :-) konuyu doğuş ile paylaşmanız ve wv e şikayet ediceğinizi bildirmeniz yeticektir, sıfır araba bile verirler buna emin olun.
ersandeniz
05-03-2015, 09:02
yalnız sakın ha direk talepte bulunmayın ve internette yayınlarım filan demeyin, şantaj yapıyor'a getirmeye çalışabilirler, mağdur olduğunuzu ve mağduriyetinizin kanıtlı olduğunu, mağduriyetinizin giderilmesini istediğinizi söyleyin
Bence; gelinen bu noktada yani toplam 13 sayfa sonunda kesinlikle bu konudan doğuş un haberi olmuştur ve sizden bir hamle bekliyorlardır. Binlerce takipçisi olan TT de eminim doğuş tan veya bayilerden birinden de takipçi vardır. O yüzden her ne yapacaksanız bir an önce karar verin ve uygulamaya geçin.
halitilker
05-03-2015, 09:18
Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle her yerde paylaşırdım konuyu
Zaten ülke yeterince sosyal medya takibindeyken başkaları içinde örnek bir durum yaratmış olurdunuz
Çakalların küfür etmesi ayrı bir sıkıntı sebebi zaten
ilker AKTAŞ
05-03-2015, 09:23
arkadaşının bu hamlesini doğuş duysa iş teklif eder ona...
onunda yaptıgı iş değilmiş toyotanın iyiliği bi yana arkadaşının kötü niyetliliği konudaki formen kıvamında.
kesinlikle arkadaşımın yaptığını savunmuyorum bencede ayıp bi davranış ama bazen servisler bu tavrı hak ediyor ben sadece işi yokuşa sürerseniz kendilerini affettirebilmek için bi çok şey yaparlar demek istedim
Öncelikle merhabba
yaklasık 4-5 sayfa okudum konuyu
otomotiv sektöründe bir kaç büyük firmanın muadil parça üreticiliği ve tedarikciliğini yapıyoruz,
suana kadar şahit olduğum o kadar çok ilginç olay var ki sizinki de bunlardan biri oldu.
Sizin için çok basit bir yöntem var hiç ne servis le ne müdürü ile nede formeni ile görüşmenize gerek yok. şikayetimvar.com dan direk acın şikayetinizi hem x firmayı hemde y servisini direk zan altında bırakın.
bu arada elinizdeki video yu şuan için hiç bir yere koymayın baktınız ki olaylar sizin istediğiniz şekilde ilerlemiyor, direk almanya'ya email atın doğusun destek hattını da cc ye ekleyin. o zaman neler yapacağınız tamamı ile sizin inisiyatifinize kalacak.
ps: şikayetim.com büyük otomobil firmaları için o kadar önem taşıyor ki, x firmanın bir aracının immobilizerinde frekans düşüklüğü mevcuttu adam yolda kaldı 2 defa diye adamın arabasına 7bin tl lik aksesuar hediye taktırdılar bize.
elinizdeki videonun kıymetini bilin buradan yola çıkın derim ben.
ben senin yerinde olsam o videoyu çoktan koymuştum internete , ve bunların hepsi aynı *** hiçbiri birbirinden farklı değil.
ahmet_xy
05-03-2015, 09:46
bir de "yetkili servis iyidir" derler, araba alırken "yetkili servisten bakımlı araç" diye dikkat edilir. şimdi gel de güven bu yetkili servislere!
wiesmann
05-03-2015, 09:49
arkadaş doğru noktaya değinmiş atacağınız mail' de cc kısmına doğuş destek' i ekleyin ve sizin başvurunuza kayıtsız olduklarını bildirin bu "kurumsal" olduklarını iddia eden markalar için ciddi sorun anlamına gelir.
Kardeşim hemşehrim bence bu konuda diger herkesin söyledikeri doğru ama benim ekleyeceğim tek şey var. Bundan sonra doğuşla yüzyüze ya da telefonda yaptığın bütün görüşmeleri kayıt altına al. Ve bunu belirt. Evet videodasınız arabama bunları bunları yaptınız bana küfürler ettiniz ne düşünüyosunuz vs gibi gıcık et adamları. Eşşekler gibi alttan alıp efendi davranmak zorundalar. Sinirleriyle oyna milletin. Ama bunla yetinme, bu mahkemeyi başlatana kadar onlara sadece köpek çekme faslı olsun. Ve elinde delil var, kesinlikle avukatla beraber hareket et.
Telefon konuşmalarını kayıt altına almak yasak bildiğim kadarı ile.
MightyIV
05-03-2015, 09:57
Gerçekten çok sabırlı çıktınız. Ben olsaydım eğer karartırdım gözümü ne olacaksa olsun der elimden geleni yapardım. Şu saatten sonraki süreç için allah yardımcınız olsun.
Draniela
05-03-2015, 10:01
Yalnız bu konu bir çok kişinin kulağına ulaşacak gibi duruyor şu saatte bile 12 misafir var. Zaten ulaşmasını da isterim
burakgunay
05-03-2015, 10:12
Telefon konuşmalarını kayıt altına almak yasak bildiğim kadarı ile.
neden yasak olsun, biz müşteri hizmetlerini aradıgımızda demiyolar mı güvenlik ve daha iyi hizmet bıdıbıdısı için kayıt altına alıyoruz diye.
Arkadaş da söylesin, konuşmayı kaydediyorum amk gazetesi evlatları ayagınızı denk alın diye.
Konuyu okudukça,arabaya kamera taktırıp servise bakıma götürmek niyetim var bizede böyle piyango vurmazmı acaba :)
Bence şu anlık koymayın videoyu, şikayet sitelerine başlıklar açın yukarda yazılan gibi en kötü ihtimal amacınıza ulaşamadınız mı, veya ulaştınız diyelim. İşte o zaman videoyu yayınlayıp köküne kadar istediğinizi yaptırın, rezil edin vs.
Mehmetmert
05-03-2015, 10:36
Arkadaslar herkese tesekkurler
Hukuki anlamda x yetkili servisinin suclu oldugunu kanitlanmadigindan hala x diyorum
X yetkili servisi yuzunden Y firmasininda adi kirleniyor,sonucta kendi verdigi bir bayilik.
Bu konuda beni aba altindan sopa gosterir gibi tehdit etmeside zoruma gitti acikcasi,su an icin en azindan hakliyken haksiz duruma dusmemek icin bazi seyleri paylasamiyorum
Umarim Y firmasi adinin kirlenmesine izin vermez ve olayi kapatiriz uygun bir sekilde,ama beni tehdit etmekten vazgecmeleri lazim boyle olmaz cunku
Ben elimden geldigince Y markasindan iyilik bekliyorum ve olayin Yakisan sekilde kapanmasini istiyorum
Kufur eden kisiye gerekli yaptirim yapilmis bu arada
darkmoon
05-03-2015, 10:41
yaşın çok küçük açıkcası yaşından ötürüde biraz seni kaale almamış olabilirler yanında hukukdan iyi anlayan avukat bir abinle git.. sen konuşma bırak o konuşsun.. birde orda çalışan işçi ile müdürle oyalanma en üstte merkezde kim varsa onlarla muhattap ol işçiyle müdürle oyalanırsan olduğun yerde sayarsın onların hiç bir yaptrımı yok.. bir adım ileri atamassın.
burakgunay
05-03-2015, 10:42
bence de, en tepeye oyna.
Şu videoyu merakla beklemedeyim.O nedenle konuyu takipteyim.
Mumkunse yetkili servisin sahipleriyle direk irtibat kurmaya calis , vw nin adindan once memleketinde kendi adinin ne kadar lekelenecegini soyle + olarak magduriyetin az uz bi konu degil senin para verip kiyamadigin arabaya binip oyle kirbac vuramaz kimse bu memlekette vali bile vatandasa kufur edemiyorsa servis elemani kim? Kendini ne zannediyor? Benim fikrim pesini birakma almanyaya da resmi yollara basvuracagini belirten evraklarla beraber gerekirse mail at posta yolla