Orijinalini görmek için tıklayınız : w124 Kontak kilitlendi
Herkese iyi akşamlar akşam akşam saçma sapan bir olayla karşı karşıyayım. 24 senedir hiç bir yerinde tık olmayan arabanın şu an kontağını döndüremiyorum. Yolun ortasında kaldım garajada giremiyorum...
Anahtarı takıyorum, ters çevirip takıyorum ama yok olmuyor. Direksiyonu sağa sola çeviriyorum kontak gene dönmüyor sanki içerde bir şeyler engelliyo dönmesini. İlk kez başıma böyle bir şey geldi. Ne yapabilirim bir akıl verin lütfen nedir bunun çözümü ?
Çok özür dileyerekten eklemeyi unuttum an itibari ile tam 38 dakikadır uğraşıyorum deli olmak üzereyim
Ahmet Saraçoğlu
04-03-2015, 21:07
geçen ay aynı haltı w126 yedi.Deneye deneye anahtarı içeride kırdım.Avcılarda bi kilitçi geldi düz kontak yaptı , dükkanına götürdü bikaç saat sonra iki yedekle teslim etti.Yakınsanız iletişim bulayım.
kardeşim anahtara yağ sürüp dene hondada başımıza gelmişti işe yaramıştı yağ bulamam diyosan yağ çubuğunu çek ordan sür :)
geçen ay aynı haltı w126 yedi.Deneye deneye anahtarı içeride kırdım.Avcılarda bi kilitçi geldi düz kontak yaptı , dükkanına götürdü bikaç saat sonra iki yedekle teslim etti.Yakınsanız iletişim bulayım.
Demek size bile olmuş ne sinir bozucu bir durum anlatamam. Ben şu an bahçelievlerdeyim, biraz daha şansımı deniyim olmazsa ya bu akşam ya da yarın sabah sizden o anahtarcının numarasını istiyim sorun olmazsa ?
kardeşim anahtara yağ sürüp dene hondada başımıza gelmişti işe yaramıştı yağ bulamam diyosan yağ çubuğunu çek ordan sür :)
Hemen deniyorum sonucu bildiricem inşallah olur :(
araç otomatikse "n" tekrar "p" konumuna getirip bir daha deneyin
araç otomatikse "n" tekrar "p" konumuna getirip bir daha deneyin
Araç manuel maalesef.
Oznsrl; aga maalesef olmadı yağ işi :)
Ahmet Saraçoğlu
04-03-2015, 21:16
Bende denemiştim yağ olayını olmamıştı.Kartlara bakıyorum şimdi.inşallah atmamışımdır.
Alakasız gibi görünecek fakat yağ değil de wd40 ile deneyin.Kontağın içine bolca sıkın biraz bekleyin sonra tekrar bolca sıkıp deneyin wd40 ın bu tür mucizevi çözümleri olabiliyor.
Herkese değerli yorumları için teşekkürler. Yedek anahtarıyla deneme yaptım şimdi ve 10-15 deneme sonrası çalıştı hemen garaja aldım. Sonra gene çıkardım taktım yaklaşık 10 kere ve gene dönmedi derken sorunun anahtardan değilde yuvadan kaynaklandığını düşünüyorum.
Zaten çok az bi boşluk var o yuvada sallanıyor, yarın ilk işim bu parçanın orjinalini veya buna uygununu her neyse bulmak olacak. Tekrar herkese teşekkürler :)
Alakasız gibi görünecek fakat yağ değil de wd40 ile deneyin.Kontağın içine bolca sıkın biraz bekleyin sonra tekrar bolca sıkıp deneyin wd40 ın bu tür mucizevi çözümleri olabiliyor.
Evet abi internette okudum o ürünü ama malesef bulamazdım bu saatte. Neyse ki sorunu hallettim, çok teşekkürler.
Ahmet Saraçoğlu
04-03-2015, 22:24
en azından çözüp eve götürebilneme sevindim.Bize istanbuldan tam ankaraya yola çıkacağımız akşamüstü yapmıştı.Bırakıp beetle la gitmek zorunda kaldık ama 3 4 saatimizi yemişti :D
Kanka gecmis olsun var mi baska bisey?
en azından çözüp eve götürebilneme sevindim.Bize istanbuldan tam ankaraya yola çıkacağımız akşamüstü yapmıştı.Bırakıp beetle la gitmek zorunda kaldık ama 3 4 saatimizi yemişti :D
Sizinki daha kötü olmuş benim yanımda, gülü sevdik dikenine katlanıyoruz işte :) umarım bir daha hiç birimizin başına gelmez. Tekrar çok teşekkürler Ahmet abi
Kanka gecmis olsun var mi baska bisey?
Kanka yok çok şükür dede emanetiyle uğraşıyoruz işte :) var ol çok sağ ol, İstanbula gel de bi görüşelim :)
hadi geçmiş olsun :)
Teşekkürler kardeşim :)
Benim sahin de yapti gecen ay evin onunde kafayi yedim. Arkadasi aradim siringayla yuvaya yag sık dedi yagi sıkıp 10 dk kadar yedirdim sonra dondu ama mercedeste Olur mu bilmem benimki sahin :) gecmis olsun.
Benim sahin de yapti gecen ay evin onunde kafayi yedim. Arkadasi aradim siringayla yuvaya yag sık dedi yagi sıkıp 10 dk kadar yedirdim sonra dondu ama mercedeste Olur mu bilmem benimki sahin :) gecmis olsun.
Demeyin öyle sizin arabanız benimkinden daha güzel daha iyi :) Bu arada yağ işi bende etki etmedi ama çözdük çok şükür :)