Orijinalini görmek için tıklayınız : 40+ Erkekler ve Raf ömrümüz
Son zamanlarda foruma çok yazmıyordum sebebi yeni temaya çok geç alışmamdır. Lakin baktımki gerçekten hayatımın bir parçası olarak eksikliğini hissediyorum başardım alıştım.
Bu zaman içerisinde pek çok konu okudum bilgilendim ama anlamadığım bir durum var forumda yazan 40+ yaş üstü üyelerin bi kısmında sabit fikir araştırmadan yazma desteksiz iddaalarda bulunma hissediliyor konu hakkında ne düşünüyorsunuz.
Yaşa bağlımıdır bizimde o yıllarımız yakındır bi önlem alalım.
Tayfun.O
05-03-2015, 09:52
Her seyi kafaya takmamak lazim ya benim de 20 senem.kaldi hayırlısı :D
tayfun sen çoktan antropoza girdin zaten olum :)
shakdora, mkerim, turbo1 gibi kullanıcılara laf ederken bide sen çıktın başımıza :) :)
shakdora, mkerim, turbo1 gibi kullanıcılara laf ederken bide sen çıktın başımıza :) :)
Lan iki dk dur ciddi bi konu açtık gerçekten bu üyeler neden böyleler.
Tayfun.O
05-03-2015, 09:57
Abi öyle demeya :D
Her seyi kafaya takmamak lazim ya benim de 20 senem.kaldi hayırlısı :D
Ama forumda genel bir kural var yazılı olmasada herkes dikkat eder. Doluya boşa yazılmaz.
Lan iki dk dur ciddi bi konu açtık gerçekten bu üyeler neden böyleler.
Tarz meselesi moruk, her insan aynı olamaz. Senin bunu eleştirmeni de doğru bulmuyorum. Senin için böyle bir konu açılsa ne kadar hoşuna giderdi ?
Yani bu adamlar şimdi gelip buraya lan hoşaf sen kimsin de böyle bir konu açıyorsun derse, bir şey diyemezsin :)
LnchCntrl
05-03-2015, 10:03
Herkesin yaşına kimse karışamaz.
senin gibi tecrübeli adamın böyle konu açıp ciddiyet beklemesi biraz talihsiz olmuş abi :D
ozyt1000
05-03-2015, 10:03
Vallahi benim yaşım 39 yazılanları görünce korkuyorum, acaba diyorum.
MFO nün şarkısı vardı, peki peki anladık diye. 40+ olunca şarkıdaki gibi bir abi oluyorsun galiba. Her haltı ben bilirim bana soracaksınız moduda açılıyor.
En hızlı motoru arabayı sen sürdün,
kimse seni geçemedi
zaten hiçbir arabada motoru geçemez
sen neymişsin be abi :))
burakgunay
05-03-2015, 10:04
konu başlığını 40+ erkekler değil de 40+ yaş erkekler olarak değiştirelim, ilk okudugumda "bu topraklarda öyle bişey yok!!!!!" dedim. Anlayana :)
akıl yaşda değil başdadır.
LnchCntrl
05-03-2015, 10:06
konu başlığını 40+ erkekler değil de 40+ yaş erkekler olarak değiştirelim, ilk okudugumda "bu topraklarda öyle bişey yok!!!!!" dedim. Anlayana :)
adam karış karış gezmiş toprakları :D seni seviyorum şakaydı :D
Kimseyi hedef aldığımdam değil kardeşim bu bir soru forumda yazıyorsak ve herşeyi okuyup görüyorsak sorarız.
burakgunay
05-03-2015, 10:09
adam karış karış gezmiş toprakları :D seni seviyorum şakaydı :D
hahahahha çok ayıp :D :D
Tayfun.O
05-03-2015, 10:10
Ama forumda genel bir kural var yazılı olmasada herkes dikkat eder. Doluya boşa yazılmaz.
O zaman abi boşa sıkmayalım.
Abi insan yaşlandıkça çocuklaşır derler ya, çocuklara da laf geçirmek zordur hani napıcan onlarda forumun tuzu biberi
Kimseyi hedef aldığımdam değil kardeşim bu bir soru forumda yazıyorsak ve herşeyi okuyup görüyorsak sorarız.
"ama anlamadığım bir durum var forumda yazan 40+ yaş üstü üyelerin bi kısmında sabit fikir araştırmadan yazma desteksiz iddaalarda bulunma hissediliyor"
Moruk sen soru sormamışsın direkt ithamda bulunmuşsun yalnız :D
Yani bu adamlar şimdi gelip buraya lan hoşaf sen kimsin de böyle bir konu açıyorsun derse, bir şey diyemezsin :)
Böyle laf ettirecek şekilde yazarsan ederler kardeşim bu konu milleti yerin dibine sokmak içinmi açıldı sanıyorsun hırt
Akıl yaşta değil baştadır demiş atalarımız, yaşla olgunluk paralel ilerlemiyor demek ki her zaman :)
"ama anlamadığım bir durum var forumda yazan 40+ yaş üstü üyelerin bi kısmında sabit fikir araştırmadan yazma desteksiz iddaalarda bulunma hissediliyor"
Moruk sen soru sormamışsın direkt ithamda bulunmuşsun yalnız :D
Ne Düşünüyorsunuz diye yazmışım moruk okumuyormusun.
Böyle laf ettirecek şekilde yazarsan ederler kardeşim bu konu milleti yerin dibine sokmak içinmi açıldı sanıyorsun hırt
Sen o niyetle açmadın ama o şekilde algılanıyor. Amacım burada seni bozmak değil kardeşim neden öyle bir derdim olsun :) ama kendi zor duruma düşürmeni istemediğim için yazdım bu kadar çok.
Neyse ben çıkıyorum
Hayır burası herkesin forumu ve okuyup bilgilenmek kanıtlarla öğrenmek varken tamam eywallah diyememek ısrar etmek bizdemi böyle olacağız.
Hayır burası herkesin forumu ve okuyup bilgilenmek kanıtlarla öğrenmek varken tamam eywallah diyememek ısrar etmek bizdemi böyle olacağız.
O yaşlara geldiğinde bu adamlar böyle yapıyordu ben yapmamalıyım dersin biter kankacım :)
Peki yapan abilerimiz forumda devam etmesin diye onlarıda kazansak.
hak veriyorum mustu adam kafasına gore sılıyor faceden sonra gerı eklıyor tekrar sılıyor deyısık bır kısılıgı var tıp care bulamadı :D
Day Walker
05-03-2015, 10:32
Herkes bir değil kanka biz nasıl olucaz kim bilir.
SULTANOGLU
05-03-2015, 10:33
Günün konusu 40+ erkekler.
melii 5 yaşın kalmış 40 a
onursumer
05-03-2015, 10:35
Bi dusundumde cekilmezmi olurum acaba :D
Day Walker
05-03-2015, 10:37
Konu değiştiriyim bari +40 cm yaş üstü erkek mi varmış :hehe:
aynen kanka 5 kaldı ama aklımızı basımıza aldık hersey eskısı gıbı deyıl umusamaz bı tavrım vardı sımdı herseyın farkına vardım mıllet ıcın deyıl kendım ıcın yasıyorum :)
Aslında 40 yaş ve üstü de siz gençler için aynı şeyleri düşünüyor, ***** gençler daha atarlı bize göre :)
wiesmann
05-03-2015, 10:56
Aslında 40 yaş ve üstü de siz gençler için aynı şeyleri düşünüyor, ***** gençler daha atarlı bize göre :)
aklıma şu fitness sağlıklı yaşam vücut geliştirme konusu geldi siz böyle yazınca.
orada da gerçekten bilgili kişiler her şeyi bildiğini iddia eden genç arkadaşlar yüzünden yazmayı bırakmış.
40+ olunca tüm forumu atıcam
Herkesin yaşına kimse karışamaz.
senin gibi tecrübeli adamın böyle konu açıp ciddiyet beklemesi biraz talihsiz olmuş abi :D
Konu geyik yapmaya müsait ama o amaçla açılmadı. Olay neden dikkat çekti, tek tek örnek vermek olmaz ama forumu takip edenler görüyor yani ısrarlı bi şekilde farklı farklı yazılıyor. Ne demek istediğimi anladınız sanırım.
Valla şu forumda her konuya cahil cahil laf olsun diye yazan, saygısız 100 tane yeni yetme olacağına aklı başında 1 tane 40 yaşında adam olsun daha iyi...
Saygılı, efendi, büyüklerinden birşeyler öğrenmeye çalışan kardeşlerimiz başımızın tacı tabi...ama maalesef son dönemde çok boş beleş yazan gençler var.
evrendogu
05-03-2015, 12:28
Yavuz abisi, millet kendini gösterme derdinde neden anlamıyorsun gençlerin halinden :)
Day Walker
05-03-2015, 12:31
Yavuz sen ne gençsin nede yaşlı ne olduğun belli bile değil :heeh: atsınlar seni :D
meLaNchoLic
05-03-2015, 12:41
Konu değiştiriyim bari +40 cm yaş üstü erkek mi varmış :hehe:
yaşla doğru orantılımı büyüyomuş vay bee :D
şaka maka 15 yılım kalmış benimde şimdiden kendimi ayarlamaya başlamam lazım o zamanlara :D
Yavuz sen ne gençsin nede yaşlı ne olduğun belli bile değil :heeh: atsınlar seni :D
Milfo :hehe: :hehe:
Day Walker
05-03-2015, 12:44
Milfo :hehe: :hehe:
yok kanka olsa olsa bu old granny olur :D
Mustu varken bize düşmez old mold milf falan :)
Day Walker
05-03-2015, 12:57
Mustu varken bize düşmez old mold milf falan :)
Muştunun klasmanı için yeni bir isim arıyorlar :hehe:
Emre Ekrem
05-03-2015, 13:26
Bir kaç örnek var evet, fakat bunun yaş değil de zihniyetle alakası var bence.
of yaa yerimden çıkayım bir iki bişey yazayım bari.
He yaşlandıkça kılların ağarması ile kıllık durumunda da bi artış oluyo miyami :)
Kadayıf sıtayla :)
Day Walker
05-03-2015, 13:45
of yaa yerimden çıkayım bir iki bişey yazayım bari.
He yaşlandıkça kılların ağarması ile kıllık durumunda da bi artış oluyo miyami :)
Kadayıf sıtayla :)
ahahaha abi seni ututtuk walla nerelerdesin sen :)
mmustu nerelerdesin kanka bunlar hep sana ozeniyorlar ama senin gibi olamiyorlar :D
ahahaha abi seni ututtuk walla nerelerdesin sen :)
Orhan abi gibi Someonespecial Kerem abide gözükmüyor aslında :D
ya hep burdayım okuyorum ama yazmıyorum
şurda 10 gün sonra 37 olacağım
Day Walker
05-03-2015, 14:13
ya hep burdayım okuyorum ama yazmıyorum
abi bizde çok girmiyoruz artık yada kendi adıma konişiyim ben pek girmiyorum.
korayı biliyosun zaten :D
Koray hep online biliyorum
Forum abisi oldu binrr mod on
kadioglu
05-03-2015, 14:20
Bence o yaştan değildir. En azından ben bir 40+ olarak öyle hissetmiyorum. Şahsen ben kendim 30-35 arasındayken bundan daha inatçı ve iddiacıydım. Şimdi o yaşımda taktığım bir çok şeye takmıyorum. Beni cjp dan bilen bilir. Şimdi bir çok yanlış gördüğüm şeye cevap bile vermiyorum.
Yani bence tersi bir durum sözkonusu.
Day Walker
05-03-2015, 14:20
Koray hep online biliyorum
Forum abisi oldu binrr mod on
ahaahha aynen walla öyle oldu :)
Fazla eski sayilmaz ama 2004 ten beri 11 sene oldu su aleme gireli. Tanidigimdan beri ayni ergenlikte olanlar var, 40yasinda da farkli olmayacaklar bence :) forumun hali hazirdaki 40+ lari yine iyi yani ;)
40+ görünce aklıma yaş değilde başka bişey geldi dedim ''noluyoruz, biz çok geri kalmışız, nasıl bişeydir o'' baktım konu normal şimdi geri çıkıyorum.
Not= Dalgasına değil ciddi olarak yazdım bunu
Tayfun.O
05-03-2015, 15:46
Bir tespittte benden gelsin abi bombayı atip kaciyorlar aciktlari konuda 2 sayfa cevap veriyorlar ondan sonra puff
Bir tespittte benden gelsin abi bombayı atip kaciyorlar aciktlari konuda 2 sayfa cevap veriyorlar ondan sonra puff
bi yere kaçtığımız yok yeğen burdayız ;)
Tayfun.O
05-03-2015, 16:12
bi yere kaçtığımız yok yeğen burdayız ;)
Estağfurallah abi ben 2. postakileri kastettim sizi degil
fatihcakin
05-03-2015, 17:06
akıl yaşda değil başdadır.
ve nokta, tam yerinde bir söz :)
Bence o yaştan değildir. En azından ben bir 40+ olarak öyle hissetmiyorum. Şahsen ben kendim 30-35 arasındayken bundan daha inatçı ve iddiacıydım. Şimdi o yaşımda taktığım bir çok şeye takmıyorum. Beni cjp dan bilen bilir. Şimdi bir çok yanlış gördüğüm şeye cevap bile vermiyorum.
Yani bence tersi bir durum sözkonusu.
Murat abi hala Carisma mı diyorsun :D 10 sene önce de aynıydın ama biraz daha sakin görüyorum seni şakası bi yana, tabi çoluk çocuk iş güç etkisi de vardır o durumda bence.
Yani işin özü, çevremden tanıdığım kişiler akrabalar vs olarak düşününce bazı şeyleri görmüş geçirmiş kısacası yaşayabilmiş ve boşlukta hissetmeyen 40 yaş üzeri kişilerde ilk mesajlardaki semptomlar oluşmuyor diye düşünüyorum.
canozgur106
05-03-2015, 18:37
Sadece kendin için yaşamak beden sağlığı dış görünüş ve ruh hâli için en iyisi yaş vs hiç önemli değil forumda öyle büyükler tanıyorum ki 20lik delikanlılara taş çıkartır çok sevdiğim Cem abi başta gelir:)
@stlegal inşAllah bunu görür:)
Ozgu_Akcan
05-03-2015, 21:29
kaldı 9 korkmaya basladım
Farklı bi açıdan yaklaşıcam;
O 40 yaş üstü abiler bazen sivri dil , bazen mantık dışı cümleler kullanabiliyor evet burda hem fikiriz.
Beni asıl rahatsız eden ,yaşıtım hatta benden daha da genç arkadaşlar 'dayı ne diyon ' ' amca sen ne içtin' yok efendime söyliyeyim 'ölü taklidi yapın gider' tarzı hiç komik olmayan kelimeler sarfediyorlar.Bize ilk öğretilen şey büyükleri saymaktı.bazılarının ailesi o eğitimi atlamış sanırım.Karşındaki ne olursa olsun abin baban yaşında bi insan ,şahsen o tür bi durumda kalsam ya dialogu keserim amcayla yada devam etmem gerekiyorsa uslübumu koruyarak uyarıda bulunmaya çalışırım.
Shadow_Dancer
05-03-2015, 22:02
70li abilerimizin çogu analog dönemden gelme.. Haliyle digital ortama ve lügatına pek hakim olamıyorlar. Saygı duyuyoruz tabii ki ama kuşak çatışmasından kaynaklanan durumlar diye düşünüyorum.
İbrahim33
05-03-2015, 22:08
O 40 yaş üstü abiler bazen sivri dil , bazen mantık dışı cümleler kullanabiliyor evet burda hem fikiriz.
Beni asıl rahatsız eden ,yaşıtım hatta benden daha da genç arkadaşlar 'dayı ne diyon ' ' amca sen ne içtin' yok efendime söyliyeyim 'ölü taklidi yapın gider' tarzı hiç komik olmayan kelimeler sarfediyorlar.Bize ilk öğretilen şey büyükleri saymaktı.bazılarının ailesi o eğitimi atlamış sanırım.Karşındaki ne olursa olsun abin baban yaşında bi insan ,şahsen o tür bi durumda kalsam ya dialogu keserim amcayla yada devam etmem gerekiyorsa uslübumu koruyarak uyarıda bulunmaya çalışırım.
+1 katılıyorum. ben kendimden 3 yaş büyük birine bile abi diye hitap ederken. 20 yaşındaki arkadaş 28 yaşındaki adama kardeşim diye hitap ediyor. araya giriyorum , suçlu ben oluyorum. hangi konuydu yaw o bi bulsam iyi olur şimdi :D
Kardeşim ağzına sağlık tamda aklımdan geçenleri yazmışsın. Sabit fikirli olanlar var tabiki ama dediğin gibi kendileriyle askerlik arkadaşı gibi muhabbete başlayanlara da ne demeli bilemiyorum. Fakat her iki tarafında tamamen kişilik ve karakter özellikleri ile de alakalı bir durum.
Allahdan forum yasımı kucuk gosterıyor.
Saygı tabı olmalı ancak buyuk dıyede haksızlıga goz yumulmamalı tabı saygı cercevesınde....
Ne güzel iş be..
Yaşça küçükler neden saygı göstermiyor rörörö dicen, sonra senden yaşça büyüklere giydireceksin.
Adamlığın ya da saçmalamanın yaşla alakası yok ya da saygı yaşla kazanılmaz biliyorum ama saygı göstermeyi beceremiyorsan bile saygısızlık yapma
Bizden yaşça küçükler büyüklerine saygılı olsa iyi olur, ben bile benim yaşımdan büyük olanlara saygılı oluyorum
Biraz el insaf. 40 yaş sendromu diye bişey yok.
Bazı kendini bilmez küçükler haddini aşıyor, bir büyüğünüz varsa saygı duyun.
ahmet_xy
06-03-2015, 12:10
Bizden yaşça küçükler büyüklerine saygılı olsa iyi olur, ben bile benim yaşımdan büyük olanlara saygılı oluyorum
altı çizili "ben bile" kelimesi uygun olmamış. 40 yaşından sonra insan büyüklerine saygı göstermeyebilir mi, böyle bir durum mu var da, siz ben bile diyorsunuz?
Abi mesela sana sürekli bişeyler kanıtlama zorunda kalmaları seni rahatsız etmiyormu. Konun vardı s1000rr la başladı turbo motora döndü neden böyle yazıyorsun. Daha kaç örnek verilmesi lazımki sana neden ısrar ediyorsun.
HONDAHAN
06-03-2015, 14:22
Merak edenler olmuş, sıkı durun ileride nasıl biri olacağınızı, nasıl bir karakterde olacağınızı söylüyorum :
Şuanki huyunuza, babanızda kızdığınız huylar eklenecek :D hepsi bu. Emin olun 10 larca akranımda bunu görüyorum :D
orhansah
06-03-2015, 14:34
İhtiyar heyeti toplanmış dediler, buyrun canım :)))
Tayfun.O
06-03-2015, 14:48
Abiler size karşı en ufak kusurum olduysa affola gencligime verin
turbo&quattro
06-03-2015, 14:50
E90post ta yazan 50+ tonla insan var herkes mutlu mesut yasiyo. Asin bu yas takintilarini. 19 yas ergen 40 yas bunak.. Bi normal 30-40 yas arasi zaten.
slowmotion
06-03-2015, 20:28
Bütün amcalar toplanmis :)
ghibli06
06-03-2015, 21:17
40 mı dedi birisi :) 20 li yaşlarımdan daha mantıklı yazdığımı yaşadığımı düşünüyorum ama neden böyle bir konu açıldı anlamadım, sadece belli konulara yazıyorum forumda, hiç bir forumda tavan yaş uygulamasına rastlamadım, gençler öğrenmeye açık ve saygılı olduğu sürece bizim gibi moruklar da yazmaya devam edebilir... ben hala forumları bilgi edinme amacıyla kullanıyorum daha fazla...
hepimiz öleceğiz :)
kimi insan yaslandıkca olgunlasıyor kimisi cok daha genc yasta olgun davranıyor kimisi de yıllar gecsede çocuk kalıyor.
yasla alakası yok bence durumun tamamen kişilik meselesi sadece insanlar bazı zamanlarda lafı daha cok dinlensin daha fazla deger görsün istiyor.
sanırım yas ilerledikce kazanılan tecrubelerden dolayı beyan edilcen fikirlere saygı duyulmayınca usluplar değişiyor
37 yasındayız hala counter oynuyoruz :)
En açıklayıcısı bu olmuş :D
HondatugraL
07-03-2015, 00:11
Ogrenmenin yasi yok :D
konu daki atıfta bulunan 40+ kişilerin yaptıkları sadece gönül verdikleri şeyleri fanatiklik seviyesinde saçma bir şekilde savunmalarıdır ....gerçi bu biraz türk hastalığıdır ama günümüzde her türlü bilgiye ulaşmak kolay olduğunda biraz ters köşede kaldılar...
Forumu takip edenler ne demek istediğimi anlıyorlar.
bu nası bi konu laa,çok alındım :D
kadioglu
09-03-2015, 07:25
37 yaşımızdayken biz de oynuyorduk :) Sana kötü haber kardeş 39 deyince her şeyi bırakıyorsun. Kırktan sonrada namaz niyaz öbür tarafa hazırlık işte :D
bilgi yaşla alakalı bı durum degıl tecrube yasla zamanla olabılır ama benım kaç senem gectı en cok ben bılıyorum demek cahillik
Tecrübe'yi asla es geçmemek gerekir.
Oda tamamen olmasa da çoğu yaşla orantılı gelişiyor.
Bazı şeyler ilk etap anlaşılamayabilir. Biraz zaman verin. Tabi belki bu zaman 5-10 yılı kapsar.
Çoğu zaman O sürenin sonunda karşı tarafı anlarsınız.
37 yaşımızdayken biz de oynuyorduk :) Sana kötü haber kardeş 39 deyince her şeyi bırakıyorsun. Kırktan sonrada namaz niyaz öbür tarafa hazırlık işte :D
namaz var ısten fırsat olunca gıdıyoruz :) amaherseyı derken ne acaba :)
kadioglu
09-03-2015, 23:50
namaz var ısten fırsat olunca gıdıyoruz :) amaherseyı derken ne acaba :)
:) Bilgisayar oyunları filan işte :D
ozyt1000
10-03-2015, 08:08
Ağustos' ta 40 yaşına giriyorum. Şu an 39,5 tan 40 sayılırım. Geçmişe göre bir çok konuda daha dengeli ve mantıklı yaşadığımı düşünüyorum. Forumu da daha çok öğrenmek ve bilgi edinmek amaçlı kullanıyorum. Bir kaç kere video da paylaştım ama yorumlarda kırıcı olmamaya dikkat ettim. Tabi konunun açılmasına sebep arkadaşın yazdıklarını okuyunca bende kendim için acaba diyorum.
Benim önerim forumdaki +40 arkadaşlarla deneme gecesi düzenleyeyim. İsteyen motorla, isteyen arabayla katılsın. Araçlarda mümkün olduğu kadar kamera bulunsun. Videoları foruma koyalım ve egoları test edelim. Geçeni tebrik edebilecekmiyiz ? yoksa hep beraber "en iyi araç benimki" "her şeyi ben bilirim" mi diyeceğiz görelim.