PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa dti Dump Valve - Blow Off Valve ?

Lee-on!
09-03-2015, 21:32
Dostlar merhaba;
Bu ikisinden birini tercih edeceğim ancak araçta hangisi sağlıklı olur kararsız kaldım. Çalışma prensiplerini biliyorum, bir çok dti bov takan da gördüm ancak önermiyorlar diye biliyorum basıncı komple atıyor ve yağlanıyor diye... Montajda borulama olayı da sıkıntı olacak.

Peki dump valve tercih etsek nasıl olur? Bunun örneğini hiç görmedim dtida... Bov'a göre daha sağlıklı olacaksa bunu tercih edeceğim çünkü. Sesli sessiz iki tip oluyor birde. Mantıken sesli olanı havayı dışarı verdiği için bov gibi çalıştığını ve sessiz olana göre daha sağlıksız olduğunu söyleyebilir miyiz? Ona göre alacağım çünkü...

Bir de montajı daha kolay olur diye düşünüyorum bov'a göre... Aşağıda gösterdiğim yere takılacak sanırım? Kendim yapabilir miyim acaba?

http://i.hizliresim.com/yPJDVk.jpg

Tipi biraz kolpa duruyor ama ürün bu;

http://i.ebayimg.com/00/s/NDE5WDUwMA==/z/56oAAOSw8cNURM4b/$_12.JPG

Sadık Özyer
09-03-2015, 21:44
Dizelde dumpvalf i hiç görmedim dostum. Yaparsan birde ben yaparım.

izmirli
09-03-2015, 21:44
Cok merak ettigim konulardandi takipteyim

Lee-on!
09-03-2015, 21:54
Son birkaç haftadır bov mu dv mi diye araştırıp bilgi topluyorum. Aslında ikisi de turbo benzinli araçlar için fakar blow off'u switch selenoid vs kullanarak dizelde de kullanıyorlar fakat dediğim gibi aşırı yağlanma ve gerekli gereksiz tüm basıncı salma gibi problemleri var. Montajını da alırsam kendim yapamayacağım için külfetli olacak...

İnternette dizel için dump valve kullanan çok kişi gördüm. Videoları da var. Fakat corsa da nasıl etki yapar onu bilmiyorum. Olmadı bi kumar oyanıp sipariş edip takıp deneyeceğim...

Şurda bi montaj örneği var, basit duruyor...

https://www.youtube.com/watch?v=gstqJF4DZg4

Sadık Özyer
09-03-2015, 23:58
Ne için kullanıcaksın merak ediyorum . Kelebek var mı dti da?

Lee-on!
10-03-2015, 01:37
Ne için kullanıcaksın merak ediyorum . Kelebek var mı dti da?

Kelebek yok. Dizelde bov u hangi amaçla kullanıyorlarsa aynı amaçla kullanıcam. Bov zaten takılıyor bunda hemfikiriz ancak külfetli ve sağlıklı değil... bov yerine dv takmayı düşünmemin sebebi bu...

Sadık Özyer
10-03-2015, 02:23
Kelebek yok. Dizelde bov u hangi amaçla kullanıyorlarsa aynı amaçla kullanıcam. Bov zaten takılıyor bunda hemfikiriz ancak külfetli ve sağlıklı değil... bov yerine dv takmayı düşünmemin sebebi bu...

Ses için , dumpvalf in blow offtan farkı var mı ? Ben yok diye biliyorum.. Performansa bir katkı sağlamıyacağı kanısındayım ama tak yani. Fazla spec göz çıkartmaz.

Amazing
10-03-2015, 09:17
Anlamaya çalıştıgım sadece ses içinmi takmak istiyorsunuz. Turbo rahatlaması içinmi ?

erdem325
10-03-2015, 09:54
Turbo icin bir faydası yok dizelde(gaz kelebeği olmadığı için).
zaten bu yüzden çalışsın diye elli takla atılıyor.
takanlar da sadece ses için takıyor, onun dışında bir faydası yada amacı yok.

Lee-on!
10-03-2015, 10:11
Bi nebze back pressurei azaltsa bile kâr. Ama amacım blow off kadar yormadan daha kolay bi işçilikle o sesi alabilmek. Eger olabilitesi varsa dv alicam kendim denicem yok dv hicbir türlü is görmezse bov alip krom borulama kesme biçme kaynak iscilikleriyle ugrasmam gerekicek.

erdem325
10-03-2015, 11:12
Bi nebze back pressurei azaltsa bile kâr. Ama amacım blow off kadar yormadan daha kolay bi işçilikle o sesi alabilmek. Eger olabilitesi varsa dv alicam kendim denicem yok dv hicbir türlü is görmezse bov alip krom borulama kesme biçme kaynak iscilikleriyle ugrasmam gerekicek.

tamam da hangi back pressure?
gaz kelebeği yok ki dizelde. sen gazladın, turbo basınç basıyor vs, ayagını gazdan çektin ee? benzinli araç gibi ayağını gazdan çektiğinde kapanan bir kelebek yokki back pressure olup turboya baskı yapacak. dizelde gazdan ayağını çekersin yakıtı keser hepsi bu.
bu yüzden dizelde sadece ses için takıyorlar diyorum, başka bir faydası yok dizelde.
flow kısıtlayan bir mekanizma yok dizelde.

Sadık Özyer
13-03-2015, 01:01
Fakat dizeldede surge oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=p_NRFqe9hog

berkay_aydin
13-03-2015, 03:40
o işaretlenilen yer külbütör havalandırması, basıç vs. birşey yok... Montaja gelirsek intercoolerdan sonra yere bakan biryere koymak mantıklı, pedala konulan bir switch ile fren vakumundan alınan vakumu selenoid ile kontrol ederek açıp kapanması sağlanabilir, ses olarak güzel doldurma esnasında çok az duman atması dışında pek bir eksisi veya artısı olmayacaktır, açıp kapatmak için buton konulabilir..

qatrio
13-03-2015, 15:38
fiestadaki ses benim hoşuma gitti valla :)

Sadık Özyer
13-03-2015, 17:26
fiestadaki ses benim hoşuma gitti valla :)

Eyvaz ın arabası :) İstenilince olmuyacak şey yok.

Lee-on!
16-03-2015, 16:51
o işaretlenilen yer külbütör havalandırması, basıç vs. birşey yok... Montaja gelirsek intercoolerdan sonra yere bakan biryere koymak mantıklı, pedala konulan bir switch ile fren vakumundan alınan vakumu selenoid ile kontrol ederek açıp kapanması sağlanabilir, ses olarak güzel doldurma esnasında çok az duman atması dışında pek bir eksisi veya artısı olmayacaktır, açıp kapatmak için buton konulabilir..

Montajı bov ile aynı şekilde oluyor o zaman :) Çok saol kardeşim anlık bi kararla ya yapıcam ya da direkt dümdüz çektiricem boruyu bakalım artık...

Eyvaz ın arabası :) İstenilince olmuyacak şey yok.

Aynen ses kesinlikle çok güzel. Bayağı 2jz, rb26dett gibi çıkıyor. Şaşırttı beni özellikle corsalarda duyduğum ses çok yapay ve yüksekti buna göre...

Sadık Özyer
17-03-2015, 11:26
Montajı bov ile aynı şekilde oluyor o zaman :) Çok saol kardeşim anlık bi kararla ya yapıcam ya da direkt dümdüz çektiricem boruyu bakalım artık...

Aynen ses kesinlikle çok güzel. Bayağı 2jz, rb26dett gibi çıkıyor. Şaşırttı beni özellikle corsalarda duyduğum ses çok yapay ve yüksekti buna göre...

Motoru gelecek vad ediyor , ne yaptın ?

Lee-on!
18-03-2015, 00:14
Motoru gelecek vad ediyor , ne yaptın ?

Birkaç parçam geldi hala yurtdışından beklediğim parçalarım var turbo gauge oil pressure ara kablolamalar gibi... Ayrı ayrı montajla uğraşmamak için hepsini tek seferde aradan çıkartmak istediğimden onların gelmesini bekliyorum. Havalar biraz ısınsın tek seferde sağdan soldan dan dun girişecez motora bakalım :D

Sadık Özyer
18-03-2015, 03:03
Adanada isen Mustafa Kemal Tekin var . Yardımcı olur.

Lee-on!
20-03-2015, 03:47
Adanada isen Mustafa Kemal Tekin var . Yardımcı olur.

Adana İskenderun farketmez Sadık'ım sadece genç olduğumuz için bizi yolmaya çalışmayacak işten kaçmayacak ehil biri olursa çok iyi olur. Adana'da birkaç kişiyle denk geldim trafikte onlardan numara aldım İskenderun'da da Ufuk abi var megachipsten ama senin Mustafa abinin de nosunu alim onunla da görüşeyim... Hangisi uygun düşerse artık... Bir de yeri nerde?

edit: Bu arada hks blow off sipariş ettim geleneği bozmadım :D Ucundaki fin denilen parçayı sökerek taktırıcam yoksa çok yapay bir sesi oluyor. Bakalım deneyince göreceğiz artık...

levent
20-03-2015, 03:59
Forum nicki MKT , Mustafa Kemal'in pm atabilirsin.

Lee-on!
20-03-2015, 16:39
Forum nicki MKT , Mustafa Kemal'in pm atabilirsin.

Eyvallah adaş saolasın..

onat
02-04-2015, 11:35
fiestadan gelen surge sesi cidden süper.

1.7 dti oem turbodan bu surge sesini nasıl alırız ? gene sitede bir arkadaş surge sesinden şikayet etmiş turbo pallerinin katili diye, var mı bunun doğruluğu ?

Sadık Özyer
02-04-2015, 18:26

1.7 dti oem turbodan bu surge sesini nasıl alırız ? gene sitede bir arkadaş surge sesinden şikayet etmiş turbo pallerinin katili diye, var mı bunun doğruluğu ?

Kelebek takarsan olabilir.

yoshimura
02-04-2015, 18:41

kesinlikle ses süper. Dti da bu şekilde olursa mükemmel olur.

Sadık Özyer
02-04-2015, 21:38
o ses artık bendede var , küçük egzoz büyük emme ile çıkıyor .

chl106
21-08-2015, 13:50
Kucuk egzos derken komple boruyumu kucuk koyuyosun detayli anlatirmisin

jesua
27-08-2015, 00:51
Fakat dizeldede surge oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=p_NRFqe9hog

Bu aracin sahibi arkadasim arkasina eklenen ses efekt normalde bu sekilde bir ses yok tamam araba da bir blow off sesi vardi fakat sonradan kendi soktu bildigim kadariyla da zarar verdi ve sonra soktu.

Ayb
17-09-2015, 01:58

Bende surge sesininin fazlaliginin pallere zarar verdigini duydum.

chl106
30-09-2015, 12:44
Varmi arkadaslar dump valve yapan