Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon FR hakkında bilgi ?
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 00:31
Kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum nasıl araçtır 2015 leon fr herhangi kronik bir sorunu varmıdır ? Bu paraya alınır mı yoksa rocco yada golf 7 mi tercih edilmeli 65 bin tl gibi bütçe olsa sizlerin tercihi ne olurdu ? Yazılım vs işlerine girmicem baştan söyleyim gazlama gibi bir alışkanlığım yok egzoz filtre kat iptali max yapılacak işlemler şimdiden teşekkürler.
Gazlama ve yazılım yok kat iptali filtre var ?
1.6 tdi alın
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 00:50
ses olsun istiyorum ama roll koşturan birisi değilim o yüzden dizel düşünmüyorum
CasabLanca
12-03-2015, 00:51
67 bin liraya en dolu sıfırını alabilirsin, yakıt tüketimi çok düşük kronik bir sıkıntısı da yok. sadece iç tarafı biraz sade
ceyhun737
12-03-2015, 00:53
Kia pro ceed gt de bakabilirsiniz
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 01:10
67 bin liraya en dolu sıfırını alabilirsin, yakıt tüketimi çok düşük kronik bir sıkıntısı da yok. sadece iç tarafı biraz sade
biraz donanım ekleyince dediğin rakamlara geliyo 4 ay sonra teslim ediyolar.
Kia pro ceed gt de bakabilirsiniz
leon da bile ikinci elde hareket nasıldır kestiremiyorum kia biraz daha yavaş sanırım
ceyhun737
12-03-2015, 01:14
Tabiki ama uyguna yakalarsanız yavaş değil 57 ye 3 gün önce satıldı bir tsne boyasız denk getirmek lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=POu9OB4blxU
https://www.youtube.com/watch?v=POu9OB4blxU
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 01:23
direk satışları azaltır bu video :)
Yol tutuşu tutarlı değil, kötü bile diyebilirim. Yakıt tüketimi iyi, konfor orta-iyi denilebilir. İçi tipik seat, çok sade. Aklıma alternatifi şu an gelmiyor ama, başka seçeneklerde değerlendirilebilir.
aybarsdnr
12-03-2015, 01:25
Scirocco almayı düşünürseniz, ben aracımı satıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bi-xenon-cam-tavan-orijinal-interlagos-jant-dynaudio-vs-200883694/detay/
İsterseniz orijinal yazılımı yüklenebilir.
1 hafta kadar kullandım. Fiyat donanım olarak çok iyi ama konfor, yol tutuş kötü diyebilirim. Birde depodan o kadar çok ses geliyordu ki biraz su için ihtiyaç molası verirsiniz.
Depodan hepsinde ses gelmiyormuş, bazılarında bu sorunu yaşayan yok, leon sahibi bir abimin söylediği bu yönde.
içi çok sade ve plastik kalitesi ucuz görünüyor bence, bir de standartken dengesiz sanki, yay - spacer ile adam oluyor diyorlar bi nebze ama en iyi sonuç tabi ki coilover + spacer ile geliyormuş.
@levent benim kullandığım ilk gelenlerden 1.4 tsi 140 Fr olandı. Sonradan düzeltmiş olabilirler dalgakıran gibi eklentiyle.
ozan gülle
12-03-2015, 05:29
Kullaniyorum diye soylemiyorum benim dusuncem o paraya o donanim o model alinacak tek araba yok yok gibi ikinci eli sorunsuz satarken kesinlikle sorun yasamazsin yakit olarak sehir ici 7-7,5 dolasiyorum ve genellikle dur kalkta lpg li aractan sonra uzer demistim ama uzmedi ıstanbul izmir arasi 160 liraya geldim kronik sorunu b sutunundan ses geliyor zamanda servis hallediyor depo yarim depodan fazlaysa belli belirsiz ses yapiyor dalgakiran yok suspansiyonlari fr donanim icin soyluyorum biraz sert ben spor yayla hallettim yol tutusu hakkinda kotu demisler ben kesinlikle en ufak sorun yasamadim gayette iyi yol tutuyor icide bana gore sade degil eger alirsaniz mutlaka 5,8 ekranlisini alin dokunmatik hissi daha guzel ve video oynatabiliyor
Fiyat donanım olarak alınacak ender araçlar arasına giriyor yeni leon FR. İçi önceki kasa leon'a göre gayet iyi yerli yerinde her şey .
Arkadaşımda var hala kullanıyor derdi tasası yok .
Seat'a eskiden önyargı vardı 2.elde korkmanıza gerek yok bence.
EMRE KAAN
12-03-2015, 08:17
bence de o paralara alınabilecek araçlardan.bende ciddi düşünüyorum bu aralar.kronik sorunları yok diye biliyorum.daha önce 1.4 tsi kullandığım için gözüm kapalı alırım.seat ın 2.elide baya hızlı,zaten artık satılmicak araba yok kanısındayım.
bence alınırken cam tavan + led paket standart sanırım fr da + büyük ekranlı alınmalı.
Geçen haftasonu @carolita1907 ile beraber yaklaşık toplam 5 tane seat bayi gezdim Anadolu Avrupa yakası karışık ,hangi bayiye gittiysem yeni gelen otomatik act li araçlar ,renk olarakda kırmızı ve beyaz var ,yakın arkadaşımda 2013 model var araç 30 bin küsürlerde herhangi bir kronik sorun çıkarmadı sadece sürücü koltuğunun derisi yırtıldı garantiden değiştirdiler ,yıllık bakımı dışında servise girmedi ,bence su anda alınabilecek en mantıklı araçlardan biri doluluk bakımından yeterli , sunroof led paket 17 jant opsiyon olarakda 5.8 ekran alcantra deri , olursa güzel olur diye düşünüyorum benim bayilerden aldığım sıfır fiyatları donanıma göre
63,500 ile 67.000 arasında idi yakıt olarakta en fazla 8 gördüm İstanbulda dur kalk trafiğinde ,araç şimdiden hayırlı olsun ...
FR paket degil ama 140hp olanı kullanıyorum sunroof yok bide. Led farlar arabanın görüntüsünü epey degiştiriyo. 30bin km oldu hiç bir sıkıntısı yok şuanda kronik olarak. Performans olarak epey tatminkar. Yakıt ortalaması beni şaşırtıyo uzun yolda ve şehir içinde. Fiyat-Donanım olarak gayet güzel seçenek. Bende kısmetse elimdeki aracı verip FR paket olarka degiştirme niyetindeyim.
Fiyat fayda orani cok yuksek
Lakin mutlaka ama mutlaka dsg versiyonu alin satarken 5-0 onde baslarsiniz
Kullanim kolayligida rahatligida cabasi tabikide..
semsialtunbas
12-03-2015, 10:10
o fiyatlara alınabilecek en mantıklı en yakışıklı araç gerçekten, ben de düşünmüyo değilim bu ara ciddi ciddi, ya da ikinci el 116 bakabilirsiniz, stage 2 ile 220-240 civarı güç alınıyor
Erdem K.
12-03-2015, 11:01
arkadaşım 3kapı 1.4tsi 140 hp camtavansız olanını geçen sene 51bine almıştı. içi fena değil, led farlar aracı cezbedici kılıyor, yol tutuşu çok da kötü değildi ama ne beklediğinize bağlı, ben şahsen aynı araca 50binden fazla vermezdim...
alternatif r56, scirocco olabilir.
F/p oranı oldukça yüksek bir araç. Ancak trim sesleri ve döşeme kalitesi çok can sıkabilir. 15binde ki aracın paspasları bildiğin lime lime. Bunlar dışında duruşu gidişi donanımıyla oldukça başarılı
150 lik act dsg fiyatı sitede 71.000 gözüküyor. Bu fiyat maksimum ne kadara kadar çekilebilir ?
ozan gülle
12-03-2015, 15:27
70,250 ye suan bayi veriyor ama alacak arkadaslar mutlaka 5,8 ekran opsiyonunu ekletsin sonra pisman olmasin zevkine gore 18 jantta olabilir
onn_dear
12-03-2015, 15:31
FR larda cam tavan ve led paket ekletme diye bir şey yoktur. FR'lar zaten cam tavan ve led ile geliyor standart donanım yani. Ekletilecekse 18" jant ve 5.8 inç ve alcantara döşeme eklenebilir.
ben golf 7 aldım, almadan leon a da baktım inceledim. Golf7 kullanılan malzeme ve işçilikte açık ara önde fakat leon da da donanım çok tatminkar. Bence bahsedilen paralara kesinlikle alınacak bir araç FR, pişman olacağınızı sanmıyorum. Arkadaşımda FR var uzun yolda 5,5-6 lt yakıyor. Ş.içi 7-7,5 lt ile rahat rahat gezersiniz. Bozuk yolda kapı içi sesleri ve depodan ses gelmesi dışında kronik bir sıkıntısını duymadım.
onn_dear
12-03-2015, 15:33
Fiyat fayda orani cok yuksek
Lakin mutlaka ama mutlaka dsg versiyonu alin satarken 5-0 onde baslarsiniz
Kullanim kolayligida rahatligida cabasi tabikide..
son kasa act ler hari FR ların dsg si yok hepsi manuel.
leon 5f 1.6 tdi kullanıcısıyım yoltutuşu yolun kalitesine göre değişiyor duble yollarda güzel asfaltta 180 200 kmh hızlarda viraja girmişliğimiz var kilo olarak yıl ve segmentinde daha hafifi yok iç döşeme kalitesi kullanmaya bağlı bence golf le arasında pek fark yok ve ayreten golfte arkadan kopma yaşadık (OTOPARK ın bahsettiği) (leonda yaşamadım) ve esp nin geç girmesi çok büyük dezavantaj ama yeni passat öyle değil
bir video izlemiştim a3 ile aynı alt yapıyı kullanıyorlar nasıl kötü olsun
A3, Golf, Leon, Octavia hepsi aynı altyapıyı kullanıyor ama bileşenlerde kullanılan malzemelerde bariz kalite farkı var.
A3 ün torsiyonu mükemmel çalışırken Leon A3 e göre paldır küldür..
onn_dear
12-03-2015, 16:01
leon 5f 1.6 tdi kullanıcısıyım yoltutuşu yolun kalitesine göre değişiyor duble yollarda güzel asfaltta 180 200 kmh hızlarda viraja girmişliğimiz var kilo olarak yıl ve segmentinde daha hafifi yok iç döşeme kalitesi kullanmaya bağlı bence golf le arasında pek fark yok ve ayreten golfte arkadan kopma yaşadık (OTOPARK ın bahsettiği) (leonda yaşamadım) ve esp nin geç girmesi çok büyük dezavantaj ama yeni passat öyle değil
bir video izlemiştim a3 ile aynı alt yapıyı kullanıyorlar nasıl kötü olsun
nasıl golf ile fark yok ya, hiç binip incelemedin sanırım Golf bariz daha kaliteli
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 16:59
Güzel bir konu oldu sanırım bir çok kişinin aklında olan bir araçmış golf ile aynı donanım olursa 15 bin gibi fark var alternatifler arasında rocco da var ama bu olursa sıfır olucak öyle bir artısı var.
semsialtunbas
12-03-2015, 17:15
tabiki bariz fark var ama 15bin lira farka değecek bi fark değil bence, artı olarak leon çok daha sportif ve yakışıklı bi araç
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 17:25
Aynen kırmızı 18 jant alcantra döşeme 5.8 ekran olucak 66 civarında gözüküyor sitesinde fiyat ne kadara bayi bırakır acaba gidip bi konuşmak lazım izmirde vosmer ve mbu var ikisinde bi soralım
Tam bir f/p arabası. Kalite kavramı göreceli biraz da ama çok yüksek beklentiniz yoksa tatminkar bir araç. Fr olan arkadaşım benim araba için (spor süspansiyonlu 8V a3) yol tutuş daha iyi demişti ama bence çok fark yok. Tüketim olarak; arkadaş normalde agresif kullanıyor ama rodaj döneminde çok dikkatli kullandı ve daha ilk depoda 660-670 km yapmıştı. 18 jant kırmızı güzel olur, şimdiden hayırlı uğurlu olsun
kalipson
12-03-2015, 21:12
70bin'e 5.8 ekranlı mı veriyorlar??
kalipson
12-03-2015, 21:14
Ya da şöyle sorayım... ACT'li, beyaz, 5.8 ekranlı, 17" jantlı yani bu dört özelliği en düşük kaça alabiliriz??
Ya da şöyle sorayım... ACT'li, beyaz, 5.8 ekranlı, 17" jantlı yani bu dört özelliği en düşük kaça alabiliriz??
beyaz, kırmızı ücretsiz.. tabi sedefli beyaz olmadıkça. 5 kollu 17 jantlar fr donanımda std, act sadece dsg modelde var, 5.8 ekran fiyatı da 750 tl. listede 71.750 görünüyor, 71 e bırakırlar sanıyorum.
o paralara anılacak en ıyı araclardan bırı bence de hıc dusunmeden alın derım
Ersin YILDIZ
12-03-2015, 21:47
dsg şanzıman arıza çıkarması durumunda maliyetli oluyormuş sanırım o yüzden çok sıcak bakmıyorum manuel araç kullanmaktan daha fazla keyif alıyorum birde o etmen var.
Sıfır alacaksınız, garantiyi 4 yıla uzatırsınız. Sıkıntı çıkarsa başlarına çalarsınız garanti kapsamına girmek zorunda şanzımanı kayaya oturtmadığınız sürece..
kalipson
12-03-2015, 21:52
ACT'siz kaça birakiyolar??
17" jant ve ekran.
nasıl golf ile fark yok ya, hiç binip incelemedin sanırım Golf bariz daha kaliteli
ben pek fark yok dedim fark yok demedim şuna eminim leon daha iyi yoltutusa sahip golfe göre ayreten golften daha hızlı 100 den sonra
onn_dear
12-03-2015, 23:07
o değilde 5.8 ekran farkı sadece 750 tl, ciddi anlamda almayanı döverler :D
CasabLanca
12-03-2015, 23:43
led paket
18 jant
5.8 ekran
alkantra döşeme
cam tavan
kısacası dsg hariç en dolu pakete geçen hafta ankara doğuştan 67 bin lira fiyat aldım. hatta ilanda sıfır bir araç vardı en dolusu faturası sizin adınıza kesilecekti 66 liraya veriyordu siparişi geçen kişi
Gökhan Bilgin
12-03-2015, 23:57
Aranızda trim sesiyle ilgili sorun sıkıntı yapmayacak varsa alsın tavsiye ederim benim gibi takıntılı olan varsa hiç bulaşmayın 6 ay sonra sattım 2014 fr bunu bilerek düşünün ben bilseydim asla almazdım.
Tam alınacak araba FR. Tüketim, performans, donamın, sportiflik olarak parsının hakkını verir . Babama dizel dsg leon aldık, arkadaşta da golf 7 var her hafta biniyorum arabasına. Golf iç mekan olarak daha kaliteli ama aradaki farka değmez. Şöyle değmez aynı özelliklerdeki golf ile arasında 5.000 tl fark olur Golf alınır ama 15.000 tl çok fazla. Direksiyon derisi hissi Golfte çok güzel, leon baya basit. Onun dışında neredeyse tüm kumanda panelleri aynı. Golfte de aynı şeye basıyorsun leonda da. Ben konsolun kalitesine pek takılmadığım için fiyat performans ve sportiflik açısından Leon derim, sonuçta her arabaya bindiğimde konsolla sevişmiyorum :)
Erdem K.
13-03-2015, 07:46
FR larda cam tavan ve led paket ekletme diye bir şey yoktur. FR'lar zaten cam tavan ve led ile geliyor standart donanım yani. Ekletilecekse 18" jant ve 5.8 inç ve alcantara döşeme eklenebilir..
tüm FR'larda led ve cam tavan ikisi birden yoktur, isterseniz inceleyin, bizzat arkadaşımın aracından biliyorum, 3kapı yeni kasa FR led var cam tavan yok ... belki söylediğiniz durum güncel durumdaki siparişler için geçerli olabilir.
i-vtec07
13-03-2015, 07:48
o paraya alınabilecek en mantıklı araba leon fr bence :) ne golf ne cıvıc .
aslında liste fiyatlarından ciddi indirim yapıyorlar baska şehirlerden fiyat almak cok mantıklı 1 hafta önce arkadasım tıguanı liste fiyatından 7 bin civarı bi indirimle aldı yıne baska arkadas passat cc ye o civarda bi indirim yaptırdı
Seat'ta indirim fln yok. Biz Doğuş grubu çalışanı olduğumuz halde indirim ucundan koklatmadılar.
Ara, iyi güzel ama ortalık beyaz eşya bayisi gibi. Her bayi beyaz ve kırmızı leon ile dolu. Başka renk istedik Fr paketli en erken 2-2,5 ay sonraya fiyat verdiler.
Leon Fr'ların neredeyse hepsinde Led+Sunroof std. 5.8 ekran ve alcantra döşeme opsiyon. Böyle bi paketli Golf sunroofsuz Doğuş Maslakt'ta duruyor. Satış fiyatı 90k. Tungsten gri sanırım. Arada 20k'lık dağlar kadar fark yok. Kimse kusura bakmasın.
kalipson
13-03-2015, 08:40
20bin az bi rakam mı? Ya da ben mi mesaji yanlış anladım? :)
20bin az bi rakam mı? Ya da ben mi mesaji yanlış anladım? :)
Golf'e vermem anlamında söyledim o farkı :D
Fr larda sunroof led paket standart @carolita1907 nin dediği gibi donanım listesindede yazıyor .
http://www.seat.com.tr/modeller/yeni-leon/donanimlar.aspx
Erdem K.
13-03-2015, 08:51
Fr larda sunroof led paket standart @carolita1907 nin dediği gibi donanım listesindede yazıyor .
http://www.seat.com.tr/modeller/yeni-leon/donanimlar.aspx
artık standart olabilir ama 2.el bir FR alırsanız sunroof denk gelebilir. bu sebeple bütün FR'lar led ve sunroofludur demek bana göre yanlış olur ! yine de ısrar eden söyleyebilir tabi, beni bağlamaz :)
Sunroof suz led paketsiz fr lar var
eskiden sunroof opsiyondu
sonra değişik bir paket cıkardılar sunroof ve led standart diye satıldı
52 lere satılan araba 70 olmus peeeehey :D
Ersin YILDIZ
13-03-2015, 09:31
Seat'ta indirim fln yok. Biz Doğuş grubu çalışanı olduğumuz halde indirim ucundan koklatmadılar.
Ara, iyi güzel ama ortalık beyaz eşya bayisi gibi. Her bayi beyaz ve kırmızı leon ile dolu. Başka renk istedik Fr paketli en erken 2-2,5 ay sonraya fiyat verdiler.
Leon Fr'ların neredeyse hepsinde Led+Sunroof std. 5.8 ekran ve alcantra döşeme opsiyon. Böyle bi paketli Golf sunroofsuz Doğuş Maslakt'ta duruyor. Satış fiyatı 90k. Tungsten gri sanırım. Arada 20k'lık dağlar kadar fark yok. Kimse kusura bakmasın.
indirimi geçtim en azından biraz ilgilenseler bari vosmer çok ilgisiz geldi bana satışcının peşinden koşuyorsun sipariş geçtiğin zaman 4 ayı bulur diye bilgi verildi.
indirimi geçtim en azından biraz ilgilenseler bari vosmer çok ilgisiz geldi bana satışcının peşinden koşuyorsun sipariş geçtiğin zaman 4 ayı bulur diye bilgi verildi.
Bunların bılgısını onceden verıp uyarmıstım :)
vosmer satıs personelınden bir nane olmaz :)
Ersin YILDIZ
13-03-2015, 09:58
Aynen berkayım söylediğin gibi :)
Mehmetmert
13-03-2015, 09:59
Bende Golf ile leon arasinda cok kaldim.Su anki aracim tdi comfort manuel,leoan alacak olsam.Led paket,dsg,sunroof...vs bayagi dolu birseyler olacakti.Gittim test ettim,fiyatina gore ic kalitesi falan gayet yerinde(eski kasa cok kotu heryer tas gibi) Yol tutusuda idare eder zaten...Sonucta ne olursa olsun fiyat/performans/donanim olarak rakibi yok.Parasinin hakkini veren bir araba
Ben tercihimi golften yana kullandim ileride yavas yavas doldururum diye,pismanmiyi degilim :) Donanim yerine kaliteyi ve sessizligi sectim.Kimine gore bu 15k fark etmez,kimine gore eder.Bunlarin kararini verip ona gore siparis vermek lazim bence
arkadaşlar peki leon fr mı dsg cam tavan yokda ibiza cupramı ? hangisini tercih ederdiniz. ?
golf 7 en doğru tercih.
Scirocco almayında ne alırsanız alıni, ki ben aktif scirocco kullanıcısıyım aynı zamanda.
Ersin YILDIZ
13-03-2015, 11:48
Golf 7 manuel hangi paket alınmalı maliyet ne olur bilmiyorum ama bu rakamlara leondaki doluluk olmayacak 1.2 çok tutulmuyor sanırım
Gökhan Bilgin
13-03-2015, 12:11
Hb fr'larda led paketle cam tavan standart oldu 2014 eylül sonrası biz alırken fr plus paketi diye sattılar bize iç aydınlatmalar sarıydı benim şuan gelenlerin torpido hariç heryer led içi dışı komple led :D bence alırken bekleyin hazır diye almayın ve 18' 30/1 jant , 5.8 ekran , seat sound hatta imkan varsa alcantara ve kış paketide koyun eğer uzun süre binecekseniz
Yiğit G.
13-03-2015, 13:39
Scirocco almayı düşünürseniz, ben aracımı satıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bi-xenon-cam-tavan-orijinal-interlagos-jant-dynaudio-vs-200883694/detay/
İsterseniz orijinal yazılımı yüklenebilir.
bagaj genişliği ve yüksekliği nasıl ? Pandizotu söksem benim köpek sıgarmı ?
http://i48.tinypic.com/i1mcsl.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2015/03/13/10452970_10204971729520286_4568496901658383642_o1. jpg
kafasındaki olmadan :p
Tahmin ettiğim boyutlardaysa arka koltuklara örtü serip koltuğa oturtmak daha iyi olur
Yiğit G.
13-03-2015, 15:38
Tahmin ettiğim boyutlardaysa arka koltuklara örtü serip koltuğa oturtmak daha iyi olur
onu istemiyorum işte çok fazla salya akıtıyor ve tüy... Bana böyle hızlı ama bagaj kısmı geniş station olmayan hot hatch lazım.Scirroccoların geniş gibi geldi.Geniş de kapandımı boy nolur sorun o.
ozan gülle
13-03-2015, 16:14
Bence siz mbu ya gidin bende vosmeri bende hic sevmiyorum mbuda ilgi alaka ust seviyede bence servis olarakta surekli orayi tercih ediyorum
onu istemiyorum işte çok fazla salya akıtıyor ve tüy... Bana böyle hızlı ama bagaj kısmı geniş station olmayan hot hatch lazım.Scirroccoların geniş gibi geldi.Geniş de kapandımı boy nolur sorun o.
scirocco'da o köpek imkansız taşınmaz. Hiç boşuna düşünmeyin dahi, hem hayvana hem araca yazık günah. Pand. sökseniz bile bagaj kapandığında alan öyle bi köpek için çok çok dar. Bi kaç mesajınızı daha okumuştum ama bende bu şekilde olacaksa scirocco'yu kafadan eleyin.
Arka sırtlıkları yatırarak bagaja koymak diğer çözüm, Leon SC nin bagajı daha rahat köpekte taşımak için. 1.4 140 hp lik motor da yazılım egzoz ile 180 lere geliyor o da düşünülebilir sizin için.
individual
13-03-2015, 16:36
arkadaşlar peki leon fr mı dsg cam tavan yokda ibiza cupramı ? hangisini tercih ederdiniz. ?
ikiside çok farklı karakterde araçlar.Seat ibiza cupra çok güzel bir spor otomobil.
ama ben olsam şuan Seat Leon SC 1.4 TSI 150HP DSG ACT S&S alırdım.
5.8 Teyp
Seat sound ses sistemi
18 Seat Performance jant ve lastikleri
Cam tavan
individual
13-03-2015, 16:39
Edit:birde Direksiyondan Kumanda Edilebilen DSG Vites Sistemi (Leon 1.4 lt TSI ACT 150 hp DSG S&S seçeneği için) eklerdim :)
Shadow_Dancer
13-03-2015, 18:09
Aralık ayında sıfır km Leon 1.2 Tsi dsg aldım, yaklaşık 2500 km^dir kullanıyorum.
Motor hakkında yorum yapamayacam çünkü aynı degiller.
Ama iç mekan olarak yol tutuş olarak söyleyecegim bir kaç şey var..
Leon'daki malzeme kalitesi hiç fena degil. Golfte üst kısımda kullanılan yumuşak malzemenin aynısı Leonda'da var, ha keza göğüsün alt kısmında sert malzeme GOlftede var.. Golfün kapı içlerinde ki malzeme bi tık ilerde, ama kapının alt kısımları yine sert plastik. Leonda normal el freni var.. Bu da vitesin gerisinde ki kısımda golfün gerisinde..
Benim boyum 1.91.. Leon bana daha ferah geldi.. Koltuk minderleri gayet başarılı.
Yol tutuş olarak ben arabamdan memnunum, esp'si kilitli diferansiyeli gayet iyi. Bagımsız süspansiyonun eksikligini pek hissetmiyorum. Zaten bu da olsa Golf'ün bi esprisi kalmazdı.
Nihayetinde Golf Leona oranla daha pahalı, marka prestiji daha yüksek bir araba.. Ama aradaki fiyat farkı bence çok fazla.
Benzer marka diye yazayım dedim. Geçen sene ibiza'da web sitesinde ilave seçenekler vardı (park sensörü, arka led stop lambası vb). Bu sene bunlar kalktı mı? Web sitesinde yok.....
Low-Rider
14-03-2015, 22:24
bagaj genişliği ve yüksekliği nasıl ? Pandizotu söksem benim köpek sıgarmı ?
http://hizliresimyukle.com/images/2015/03/13/10452970_10204971729520286_4568496901658383642_o1. jpg
kafasındaki olmadan :p
Araç arayışında köpeği de hep ön planda tutmana alıştık haklısında köpeği kafasındakiyle görünce çok güldüm ya akşam akşam :D
Yiğit G.
15-03-2015, 13:33
Araç arayışında köpeği de hep ön planda tutmana alıştık haklısında köpeği kafasındakiyle görünce çok güldüm ya akşam akşam :D
yılbaşı :D
aybarsdnr
15-03-2015, 14:58
yılbaşı :D
Abi sığmasına sığar ama rahat eder mi senin oğlan emin değilim. Anadolu yakasında oturuyorsan eğer bir ara benim arabaya koyup bakabilirsin. Problem olmaz benim için :)
Ersin YILDIZ
15-03-2015, 17:53
arabayı dün test etme şansım oldu içi oldukça konforlu daha önceki seatlardan farklı sürüş olarakta oldukça keyifli plastik aksamdan vs öyle çıtırdama sesleri falanda gelmiyordu müziği kapattım özellikle dinledim 2013 model 11 bin km deydi kullandıgım arac aklıma bayagı yattı golf den daha yakısıklı olması sebebıyle sanırım tercihim fr olacak.
Leon FR - 1.4 lt TSI ACT 150 hp DSG S&S
Hakkında ne dersiniz şu an fiyat / performans olarak çok mantıklı bir seçim gibi duruyor :)
Gökhan Bilgin
17-03-2015, 22:16
Hakkında ne dersiniz şu an fiyat / performans olarak çok mantıklı bir seçim gibi duruyor :)
Alınır emocion kırmızı 18 30/1 jant ve 5.8 ekranla çiçek olur alabilirseniz seat sound'da alın yani sipariş verin bekleyin :)
Unutmadan direksiyon arkası kulakçıklarda opsiyon 500 lira gibi birşey onuda ekletin
Alınır emocion kırmızı 18 30/1 jant ve 5.8 ekranla çiçek olur alabilirseniz seat sound'da alın yani sipariş verin bekleyin :)
Unutmadan direksiyon arkası kulakçıklarda opsiyon 500 lira gibi birşey onuda ekletin
Kardeşim yorum için eyvallah fakat ses sistemi 1500 TL gibi bir rakama çıkıyor birde ekran 5'' ile 5.8'' arasında 2 cm oynuyor ama onun dışında 18 30/1 jant ve direksiyon arkası kulakçıklar konusunda güzel aksesuarlar ikiside :)
Gökhan Bilgin
17-03-2015, 22:39
Kardeşim yorum için eyvallah fakat ses sistemi 1500 TL gibi bir rakama çıkıyor birde ekran 5'' ile 5.8'' arasında 2 cm oynuyor ama onun dışında 18 30/1 jant ve direksiyon arkası kulakçıklar konusunda güzel aksesuarlar ikiside :)
Ben beklemedim aldım çok büyük bir fark yok ikisinide biliyorum ama 5.8'e geri görüş falan bağlanabiliyor lehim bilen bir tanıdığın varsa kameraya para veriyosun oda 50 lira gerisi vagcom :) 5.8 al derim yani 5'e olmuyor çünkü teybin arkasında kamera girişi yok 5 inç'in seat ses sistemiyle güzel oluyor tavsiye ederim ama yinede sen bilirsin
Ben beklemedim aldım çok büyük bir fark yok ikisinide biliyorum ama 5.8'e geri görüş falan bağlanabiliyor lehim bilen bir tanıdığın varsa kameraya para veriyosun oda 50 lira gerisi vagcom :) 5.8 al derim yani 5'e olmuyor çünkü teybin arkasında kamera girişi yok 5 inç'in seat ses sistemiyle güzel oluyor tavsiye ederim ama yinede sen bilirsin
Çok iyiymiş vallahi güle güle kullanın :)
Şu an ki aracım astra ya bu tarz çok şey yaptım bu seferki alacağım araca sıfırken ekletip başkada ekleme yapmadan binmeyi düşünüyorum :)
Jant olarak ise FR Jantı normalde 17 30/2 olarak geçiyor ben ise 17 30/1 istiyorum bunu değiştirmek istesem fiyat oluyor mu?
Birde direksiyon arkası kulakcıklar dsg de ilerde bi problem yaratır mı acaba o konuda kafamda soru işareti var :/
Gökhan Bilgin
17-03-2015, 23:21
Çok iyiymiş vallahi güle güle kullanın :)
Şu an ki aracım astra ya bu tarz çok şey yaptım bu seferki alacağım araca sıfırken ekletip başkada ekleme yapmadan binmeyi düşünüyorum :)
Jant olarak ise FR Jantı normalde 17 30/2 olarak geçiyor ben ise 17 30/1 istiyorum bunu değiştirmek istesem fiyat oluyor mu?
Birde direksiyon arkası kulakcıklar dsg de ilerde bi problem yaratır mı acaba o konuda kafamda soru işareti var :/
Ben sattım kardeşim kullanmıyorum şuanda ama sana yardımcı olayım elimden geldiğince aşağı yukarı sökmediğim yeri kalmadığı için tecrübeliyim fr konusunda :D
Jant olarak dediklerini bilmiyorumda benim dediklerim bunlar
http://i.hizliresim.com/4LnGzQ.jpg (http://hizliresim.com/4LnGzQ)
Kulakçık olarakta sıkıntı olarak düşünme doğuşun satış stratejisi nerden para koparabilirim mantığıyla opsiyon yapmışlar :D
Bu kırmızı araçtaki jant PERFORMANCE 18" 30/1 FR
Benim bahsettiğim DYNAMIC 17" 30/1 St olarak geçiyor adı.
http://2.bp.blogspot.com/-D9hOCcxt1VE/UAFffUITqhI/AAAAAAAANvM/-MUn7VGrHe8/s1600/Seat+Le%C3%B3n+2.jpg
Fr jantı zaten 17 inc umarım yine 17 inc farklı bir model isteyince fiyat farkı çıkmaz ortaya :/ Yarın arayıp sorucam bu konuyu
onn_dear
18-03-2015, 09:14
71000 TL nin hala leon için fazla olduğunu düşünenlerdenim.
individual
18-03-2015, 09:23
Bence fiyatı uygun.
Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline 84.900 TL
Golf için 85.000TL istiyor VW. Aynı donanımdaki araçlar ki bildiğim kadarıyla golf'de cam tavan opsiyon hala.
1.0 fiesta 58-60 bin keza 1.2clio gt line ayagına 58 lere gelirken, leonun yada o türev bir aracın 70 olması esas normal olanı.
her nekadar bende leona ayılıp bayılmasamda ama tipine ve içindekilere göre gayet normal bence. esas fazla ve sacma olan (premium bmw-mercedes-audiyi katmadan) sadece cam tavanlı highline 1.4 150 dsg golfun 90 olması.
individual
18-03-2015, 09:37
1.0 fiesta 58-60 bin keza 1.2clio gt line ayagına 58 lere gelirken, leonun yada o türev bir aracın 70 olması esas normal olanı.
her nekadar bende leona ayılıp bayılmasamda ama tipine ve içindekilere göre gayet normal bence. esas fazla ve sacma olan (premium bmw-mercedes-audiyi katmadan) sadece cam tavanlı highline 1.4 150 dsg golfun 90 olması.
Dizel Golf
Golf 1.6 TDI BMT 105 PS DSG Highline 90.100 TL
cam tavan 1-2 opsiyon ekleyince araba 100.000TL oluyor.
üstüne 10-20 daha ekle leon cupra al :D
individual
18-03-2015, 09:40
127.000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2014-ozel-golf-gti-ozel-fiyata-200504590/detay
103.000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-ozel-siparis-en-dolu-orj.pro-navigasyonlu-ww-golf-7-177910380/detay
2004-2005 civicler 4 ileri otomatik donanım fakiri fiyatlar 40 bin tl aşmış başka birşey demeye gerek yok sanırım
127.000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2014-ozel-golf-gti-ozel-fiyata-200504590/detay
103.000TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-ozel-siparis-en-dolu-orj.pro-navigasyonlu-ww-golf-7-177910380/detay
hemde 2013 :hehe: töbe bismillah 2015inden korusun 110 yazarlar heralde :D
onn_dear
18-03-2015, 12:22
sanırım yanlış ifade ettim, genel rakamlara bakıldığı zaman normal (aynı donanımda golf ile kıyaslandığında vs) ama genel anlamda konuştum yani 71000 leon ya da 58000 clio ne zamana geldik anormal geliyor fiyatlar inanamıyor insan.
sanırım yanlış ifade ettim, genel rakamlara bakıldığı zaman normal (aynı donanımda golf ile kıyaslandığında vs) ama genel anlamda konuştum yani 71000 leon ya da 58000 clio ne zamana geldik anormal geliyor fiyatlar inanamıyor insan.
şimdi oldu :D o kısma girersek hiç cıkmayız ***** otv ve otvnin kdvsi ;) kötünün iyisinden bahsediyoruz suan 71bin fiyatla dolu leon veya türevleri herneyse
Ersin YILDIZ
18-03-2015, 12:46
Dün mbu ile görüştüm 18 jant isterseniz sadece 63750 fiyat verdiler özel opsiyon eklerseniz aracın yarı fiyatını alıyolar araç geldikten sonra tekrar o gün kur hesaplanıyor ona göre kalan kısma fark ilave ediliyormuş.
Leon FR 1.4 TSI ACT 150 hp DSG S&S üzerinde gelen 17 inc FR jantı yerine başka bir model 17 inc jant isteyince 1150 TL fark istiyorlar.
Sıfır jantını alıyorlar ve yerine aynı boyuttaki jant için 1150 TL istemeleri çok komik gerçekten :/ :/
FR Jantlarını değiştirmek yerine araca 2 opsiyon eklenecek.
1 - Medya System Plus (750 TL)
2 - Direksiyondan Kumanda Edilebilen DSG Vites Sistemi (Leon 1.4 lt TSI ACT 150 hp DSG S&S seçeneği için) (550 TL)
Gökhan Bilgin
19-03-2015, 21:50
Leon FR 1.4 TSI ACT 150 hp DSG S&S üzerinde gelen 17 inc FR jantı yerine başka bir model 17 inc jant isteyince 1150 TL fark istiyorlar.
Sıfır jantını alıyorlar ve yerine aynı boyuttaki jant için 1150 TL istemeleri çok komik gerçekten :/ :/
FR Jantlarını değiştirmek yerine araca 2 opsiyon eklenecek.
1 - Medya System Plus (750 TL)
2 - Direksiyondan Kumanda Edilebilen DSG Vites Sistemi (Leon 1.4 lt TSI ACT 150 hp DSG S&S seçeneği için) (550 TL)
Hazır var mı araç şuan yoksa bekleyecekmisin ?
Hazır var mı araç şuan yoksa bekleyecekmisin ?
1 hafta içinde Leon FR 1.4 TSI ACT 150 hp DSG S&S geliyor fakat bizim istediğim opsiyonlar ile Mayıs ortası-sonu gibi gelecek inşallah hocam :)
Gökhan Bilgin
19-03-2015, 22:33
1 hafta içinde Leon FR 1.4 TSI ACT 150 hp DSG S&S geliyor fakat bizim istediğim opsiyonlar ile Mayıs ortası-sonu gibi gelecek inşallah hocam :)
Bayağı bekletiyorlarmış burdaki bayide bugün iki tane gördüm dsg fr biri beyaz biri kırmızı ama standart opsiyon yoktu. Allah sabır versin eğer bekleyeceksen mayısa çok var ya :D
Bayağı bekletiyorlarmış burdaki bayide bugün iki tane gördüm dsg fr biri beyaz biri kırmızı ama standart opsiyon yoktu. Allah sabır versin eğer bekleyeceksen mayısa çok var ya :D
Bugün astra aracım satıldı :/
Salı günü ilanı açtım bugün ilk bakmaya gelende aldı gitti hiç sorma bekleme süreci başladı son 1 ay geçmez heralde :)
Medya System Plus ın yanına birde seat sound ses sistemi ekletsem mi ne dersiniz ?
Özellikle kullanan arkadaşların yorumu çok önemli şu an benim için
Gökhan Bilgin
20-03-2015, 00:22
Yeni almış olan birinin değerlendirmesi https://www.youtube.com/watch?v=wNXN32oP1N0 benim çevremde olan araçlarda seat sound'lu olanlarda var sadece hani dolu olsun diye aldıkları bir opsiyon onun yerine jant al memnun kalmazsan anında satabilirsin
Yeni almış olan birinin değerlendirmesi https://www.youtube.com/watch?v=wNXN32oP1N0 benim çevremde olan araçlarda seat sound'lu olanlarda var sadece hani dolu olsun diye aldıkları bir opsiyon onun yerine jant al memnun kalmazsan anında satabilirsin
Muharrem Bey almış kendisini daha önce opel insignia aracı varkende tanıyordum sonrası F30 316 almıştı şimdi ise FR almış hayırlı olsun kendisine:)
Çok güzel videolar ile açıklamalar yapıyor..
Ses sistemi paketi alınca normalde media plus ile gelen hoparlörden farkı var mı acaba hoparlörlerin yoksa sadece sub ve +1 hoparlör mü geliyor acaba?
Gökhan Bilgin
20-03-2015, 09:49
Bir tane torpidonun üst kısmında küçük bir boşluk var oraya bir hoparlör birde bagaja stepne içine subwoofer'mı ne ondan geliyor. 8 tane yeterli emin ol :)
Bir tane torpidonun üst kısmında küçük bir boşluk var oraya bir hoparlör birde bagaja stepne içine subwoofer'mı ne ondan geliyor. 8 tane yeterli emin ol :)
Hocam 5 Hoparlör + 4 Tweeter + 1 Subwoofer (yedek lastik 18 inc geliyormuş 17 inc e sığmıyormuş sistem :)
Kaliteli müzik dinlemeyi çok severim araç içerisinde uzun yolda vs. Bu paketide eklemelerini istedim. Perşembe siparişi vermiştik bugün hafta sonu ***** pazartesi netleşir ama bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum :)
Yeni konu açmayım dedim leonlara zam gelmiş , fr 65.000 olmuş .
2015 F (http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2015-fiyat-listesi.aspx)
Yeni konu açmayım dedim leonlara zam gelmiş , fr 65.000 olmuş .
2015 F (http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2015-fiyat-listesi.aspx)
Şimdi o kadını dövmezmisin? :D
i-vtec07
10-06-2015, 13:19
motor güncellemeleri gelmiş ;
1.2 tsı 110
1.4 tsı 125
1.6 tdı 110
1.4 tsı 150 act bi kaç ay önce gelmişti zaten . 140 lık motor kalkmış anlaşılan .
1senedir audide 110luk 1.6tdilar geliyordu zaten artık seatada gelmeye baslamıs demekki
140'lık FR artık üretilmeyecekmiş onun yerine 125'lik düz ve 150'lik DSG var.
150'lik manuel'in gelip gelmeyeceği belli değilmiş.
2 yıldır mk3 FR 140'lık kullanıyorum gayet memnunum, o paraya alınabilecek en iyi arabalardan biriydi ki hala daha öyle sayılır.
1senedir audide 110luk 1.6tdilar geliyordu zaten artık seatada gelmeye baslamıs demekki
2016 güncellemeleri var bir de, 22. hafta deniliyor yani takriben 2016 nın mayıs / haziran döneminde makyajlanmış olacak.
Şöyle bilgiler var, ingilizce türkçe çeviriyorum yanlarına..
1.0 TSI (115PS) added to the model range which will replace the 1.2. -- 1.2 tsi yerine 1.0 115ps tsi geliyor
1.4 TSI and 1.6 TDI added to the Xperience line up in FWD -- Xperience'ın ön çeker modellerine 1.4 tsi / 1.6 tdi ekleniyor (tr ye gelir mi bilgim yok)
6.5inch Nav is replacing (standard Cupra) the current 5.8. Note this isn't the Navi high unit, its the screen upgrade minus the hard drive. -- 5.8 ekranın yerini 6.5 ekran alıyor (cupra'da standart donanım)
Rear centre armrest added (standard Cupra) to options. -- arka kol dayama opsiyonlara ekleniyor (cuprada standart donanım)
Mirror link and Apple Carplay availability added across range. -- telefonu ekrana yansıtma alınabilecekmiş
telefonu ekrana yansıtma uyumlu telefonlar için, alttaki linke girip golf üzerinden composion media tıklayın, navili model içinde discover pro tıklayın :)
Telefoonkoppelen - Volkswagen (http://www.volkswagen.nl/telefoonkoppelen#)
Berkan bebeyim alıntı yapıp yazmayı unutmuşum, ilk 110 luk 1.6 tdi lar eylül sonu ekim başı geldi işte, biz aldık kurban bayramı öncesi biliyorsun :)
leader_T
12-06-2015, 08:37
Çok beğendiğim bir araç hatta ciddi ciddi düşünüyorum. ancak şu trim ve depo sesine aklım takıldı.
1.6 dsg sini kiralamıştım hiçbir ses yoktu rahatsız etmedi ama bunda aklım takıldı şimdi.
uzun zamandır kullananlardan ses konusunda yorum yaparsanız sevinirim.
103.000TL
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ogretmenden-ozel-siparis-en-dolu-orj.pro-navigasyonlu-ww-golf-7-177910380/detay)
Bu arkadaş şaka heralde :D Ben 2015 model 0km ve ek olarak masaj yapan koltuk opsiyonu da eklettim, aldığım fiyat 96.000 TL ' idi.
Ersin YILDIZ
23-06-2015, 23:46
Bugun vosmere sordum agustos ayinda 150 lik manueller gelicek bilgisi verdiler ne kadar dogru bilmiyorum gelirse guzel olur 2016 mayis makyajlanicak mi gercekten acaba alinmali mi beklemeli bilemedim
Bende 1 ay önce sıfır aldım 1.4TSİ 140 , Aracın yeni gelenlerin 125 hp düştüğünü görünce bayiden aracı aldığım arkadaşı aradım bizde anlamadık diyor sizin araçlarınız kıymetlenecek prim yapıcak gibi birşeyler dedi ama bilemedim. Ayrıca elinde hazır 150'lik Fr varmış sadece birtane manuel isterseniz 3 Ay sonra dedi.
i-vtec07
08-08-2015, 08:19
manuelde 125 lik getirerek hayal kırıklığı yarattılar ama neyseki 150 lik act manueler fiyat listesine düştü . güncel bilgi olsun :) çoğu kişi manuel de 125 i görünce vazgeçiyodu . eminim bekleyenler vardır .
birde act 150 liklere eco ibaresi eklemişler küçük güncelleme almış olabilir motor .
sky clio
08-08-2015, 12:43
manuelde 125 lik getirerek hayal kırıklığı yarattılar ama neyseki 150 lik act manueler fiyat listesine düştü . güncel bilgi olsun :) çoğu kişi manuel de 125 i görünce vazgeçiyodu . eminim bekleyenler vardır .
birde act 150 liklere eco ibaresi eklemişler küçük güncelleme almış olabilir motor.
Bayiye sordum Eco'nun sadece isim olarak değiştiğini söylediler.
150 BG ACT ile aynı motor imiş. Ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum.
Leon için kapsamlı indirim veya kampanya falan oluyor mu acaba belli zamanlarda ?
ses olsun istiyorum ama roll koşturan birisi değilim o yüzden dizel düşünmüyorum
Full led paket cam tavanlı, SeatSoundlu, emocion kırmızı, lima yeşil yada Alor Mavi bir FR tadından yenmez.. İstanbuldaysanız ACT DSG harici illerde yaşıyorsanız Manuel 140 lık gayet mantıklı olur..
O paralara fiyat/fayda denkleminde bayağı önde şu ara Leon (sözlerime SEAT sever olmamın etkisi sıfırdır)
Bir iki trim sesine kulak asmazsanız, iyi bir izolasyon beklentiniz ve Rahat süspansiyon arayışınızda yoksa biçilmiş kaftan olur Leon FR. Zira FR süspansiyon biraz serttir ama yol tutuştada hakkını verir en keskin virajlarda kıçı başı ayrı oynamaz..
Kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum nasıl araçtır 2015 leon fr herhangi kronik bir sorunu varmıdır ? Bu paraya alınır mı yoksa rocco yada golf 7 mi tercih edilmeli 65 bin tl gibi bütçe olsa sizlerin tercihi ne olurdu ? Yazılım vs işlerine girmicem baştan söyleyim gazlama gibi bir alışkanlığım yok egzoz filtre kat iptali max yapılacak işlemler şimdiden teşekkürler.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-boyasiz-fr-223841276/detay
ilandaki araç bi arkadaşımın düşünürseniz yardımcı olabilirim.
Ersin YILDIZ
09-08-2015, 12:26
150 lıklerın gelmesını beklerken polo gti denk geldı tanıdık bır abımden onu aldım tesekkurler sımdılık memnunum tatmın edıcı ılerıde farklılık dusunursem alternatıfler arasında her zaman
parasına göre çok güzel araba ikinci elide güzel